Keresés

Részletes keresés

hlslaszlo Creative Commons License 2021.06.05 0 0 2988

Sziasztok,


2021. június 7-től a spanyolországi belépéshez elég lesz az antigén teszt is. Természetesen elfogadják majd a PCR-t is, de az antigén gyorsabb, egyszerűbb és olcsóbb.

 

Tehát a beutazáshoz szükséges:


- vagy a megfelelő oltási dokumentum
- vagy egy "gyógyulást" igazoló dokumentum (hivatalos dokumentum arról, hogy az utóbbi 6 hónapban átestél, felépültél a Covidból)
- vagy egy negatív Covid teszt (mint eddig). Antigén vagy PCR
6 éves kor alatt ezekre nincs szükség.


Ezek az intézkedések az úgynevezett kockázati országokból érkezőkre vonatkoznak. Ezek listája ITT található
Az országok listája dokumentumban le van írva, hogy ez június 20-ig lesz érvényben, (utána frissíteni fogják). Tulajdonképpen majdnem az összes EU-s országot tartalmazza a lista.

 

A QR kódot továbbra is kérik a reptéren, azt ITT lehet kitölteni


A beutazás kis mértékben egyszerűsödik. Én arra leszek kíváncsi, hogyan fog ez működni a gyakorlatban.
Milyen formátumú lesz az elfogadott dokumentum? Majd valaki vet rá egy pillantást a reptéren, és eldönti hogy az jó vagy nem
Az biztos, hogy magyar nyelvű dokumentummal ne induljon útnak senki, azt nem sok országban értik. Minimum egy angol fordítás legyen.
A jövő héten elméletileg személyes beszámolót is kapunk az utazásról az új feltételekkel, így akkor már többet fogunk tudni.
Én azt gondolom , hogy aki tutira akar menni most a kezdetekben, az csináltat egy antigén tesztet.

 

Üdv
Laci

hlslaszlo Creative Commons License 2021.06.05 0 0 2987

Szia,

 

Az új változtatás még nem jelent meg a közlönyben ma délutánig. Állítólag ma fog megjelenni.

 

Itt megtalálod a linket. Ki kell hámozni a Covidról szólót. Dátum szerint van sorban, és egy dátumon belül több intézkedés (rendelet) is lehet.

Előzmény: Flower2000 (2983)
Flower2000 Creative Commons License 2021.06.04 -1 0 2986

Erre vártam napok óta. Örülök, hogy csak igazat mondott Sanchez. Megcsinálták. El kell fogadják a mi papirunkat, angolul van pecséttel.

Előzmény: hlslaszlo (2982)
Flower2000 Creative Commons License 2021.06.04 0 0 2985
Előzmény: hlslaszlo (2982)
Flower2000 Creative Commons License 2021.06.04 -2 0 2984

Az angoloknak nem kell teszt csak ha hazamennek onnan. 

Előzmény: hlslaszlo (2982)
Flower2000 Creative Commons License 2021.06.04 0 0 2983

Bocs, de be tudnád tenni a közlönyt? Malagába megyek, tegnap még a madridi magyar követségről azt irták kell teszt.

A jogszabályra várok napok óta.

Előzmény: hlslaszlo (2982)
hlslaszlo Creative Commons License 2021.06.04 -1 1 2982

Sziasztok,

 

Megjelent a Közlönyben. Tehát most már hivatalos.

 

PCR teszt nélkül akkor lehet utazni Spanyolországba, ha az oltást igazoló dokumentumban világosan fel van tüntetve, hogy mikor kapták az egyes oltásokat, és hogy melyik oltást. A dokumentumnak angol (vagy spanyol) nyelvűnek kell lennie.
Bár én nem ismerem a magyar védettségi igazolványt, de a hírekből arra következtetek, hogy a magyar igazolvány az utazásra alkalmatlan, azzal ne induljon el senki a Kanári-szigetekre.

 

Az oltásokkal kapcsolatban az Európai Gyógyszerügynökség álláspontja a mérvadó. Tehát nem Spanyolország, és nem a Kanári-szigetek dönti el, hogy milyen oltással lehet, és milyen oltással nem lehet beutazni.
Jelenleg az orosz oltást nem fogadják el, a kínait igen. Ezt leírtam itt a fórumon is korábban.

 

A rendelet gyakorlati része érdekel engem leginkább. Hol lehet lefordíttatni a dokumentumot úgy, hogy azt el is fogadják majd. Pontosan hol és mit kérnek majd a beutazáskor. Ez kiderül a következő hetekben.

 

És

Az utóbbi 2 hétben többen kérdezték, hogy kell-e PCR tesz annak, aki Magyarországra repül haza? A Ryanair a direkt járaton PCR tesztet kér?
Nem tudom hogy miért terjedt el az hogy kell. Ez lehet hogy a tipikus szociális média hírözön "valaki hallott valamit valahol valakitől", a többiek pedig elhiszik.

A magyarországi belépésnek sosem volt feltétele a PCR teszt, most sem.

Az más kérdés, hogy amikor nem volt direkt járat, akkor értelemszeren valahol át kellett szállni. És a köztes országban lehetett más szabály. Németországon keresztül többen repültek, és a németek kértek tesztet a beutazáshoz. De ők elfogadták az antigént is, nem kellett PCR.

 

Tehát nem kell PCR teszt a Gran Canaria - Budapest járatra.

Aki pedig az oltásokat megkapta, annak karanténba sem kell vonulnia Magyarországon.

 

Amit leírtam, az természetesen csak most érvényes, ha valaki ezt fél év múlva elolvassa, akkor szinte biztos hogy már más szabályok lesznek.

 

A fényképet egy kis Gran Canaria feeling kedvéért csatoltam :)

Üdv
Laci
Your Gran Canaria

A Te Hivatalos Kanári-szigeteki Idegenvezetőd

 

FACEBOOK     YOUTUBE     INSTAGRAM

 

 

hlslaszlo Creative Commons License 2021.05.30 -3 1 2981

Sziasztok,

 

A Face csoportunkban ezt már leírtam részletesebben, de az ott közzétett infók sokakat nem érnek el, mivel sokan nem tagjai a csoportnak.

Ezért leírom itt is a lényeget.

 

Az utóbbi napokban egyre többen beszélnek arról, hogy június 7-től az oltottak PCR teszt nélkül utazhatnak Spanyolországba.

Minden rendelet akkor válik hivatalossá, érvényessé, amikor az a Közlönyben megjelenik!

A hír tuti hogy igaz, de ezt hivatalosan még nem lehet kijelenteni, mivel a mai napig ez még nem jelent meg a Közlönyben. Várhatóan pár napon belül megfog, és akkor biztosabbak lesznek majd az infók.

 

Amit tudni lehet előzetesen:
Elfogadják a Moderna, Pfizer, AstraZeneca, Janssen, Sinopharm oltásokat.

A második oltástól számítva 14 napnak el kell telnie az utazáshoz.

Tehát aki nem kapott oltást, aki, csak 1 oltást kapott, akinek nem telt le a 14 nap, illetve aki orosz oltást kapott, az továbbra is PCR teszttel utazhat majd Spanyolországba.

 

De jobb megvárni a hivatalos rendeletet.

 

Teljesen más téma:
Ma van a Kanári szigetek napja (május 30.)
Nagy rendezvények nincsenek (viszont jó hír, hogy Gran Canaria már napok óta az 1-es Covid riasztási szintre lépett vissza). De azért a főtér kapott egy kis dekorációt a mai napra, mi is készítettünk pár képet ma délután.

 

Üdv

Laci
Your Gran Canaria (Hivatalos Kanári-szigetek Idegenvezető)

FACEBOOK     INSTAGRAM     YOUTUBE

hlslaszlo Creative Commons License 2021.05.30 -2 0 2980

Szia,

Természetesen telefonon is elérhetők vagyunk. Facebook oldalunkon, és a weboldalunkon is megtalálhatók a telefonszámok. Magyarok számára a magyar számot ajánlom, mert az biztosan nálam csörög (nem a feleségemnél, ő nem tud magyarul). Általában üzenetet, emailt szoktak írni az érdeklődők, de azért telefonon is szoktak engem keresni. +36 70 207 3630, ezen elérhető vagyok.
Üdv

Laci

Előzmény: bobim (2978)
suirebit Creative Commons License 2021.05.26 -3 0 2979

ha lehet pár szóban , mi zu odakint, benyomások... ?

Előzmény: rebkaaa (2971)
bobim Creative Commons License 2021.05.25 -3 0 2978

Tisztelt Lászlo
volna egyébb kérdésem Canariaval kapcsolatban .telefonon is lehet téged keresni?
vagy csak itt ,a személytelen irásra van lehetöség?

Előzmény: hlslaszlo (2977)
hlslaszlo Creative Commons License 2021.05.19 -2 1 2977

Gran Canaria bár területileg pici, mégis rengeteg felfedezni való hely van. Talán egy élet is kevés, hogy megismerjük alaposan. Akárhányszor is tértek vissza a szigetre, mindig találhattok nagyon sok új dolgot.
Akik azt írják, hogy 2-3 nap alatt bejárták a szigetet, el sem tudják képzelni, hogy milyen helyeket, látnivalókat hagytak ki.

Én azt szoktam tanácsolni azoknak, akik azzal a gondolattal érkeznek a nyaralásra (sokan vannak így) hogy "mindent fel akarok fedezni, mindent látni szeretnék", hogy ezt felejtsék el. Teljesen érthető hogy mindent látni szeretnének, de 1 hét alatt ez lehetetlen, főleg helyismeret nélkül.
Azt szoktam mondani, hogy inkább ismerjék meg a kevesebb meglátogatott helyet alaposan, legyen az egy valódi élmény és sokáig tartó emlék. Ne csak átrohanjanak a szigeten, helyeken.

A Facebook oldalunkon abban az albumban, ahova a kirándulásaink helyszíneiről, útvonalairól töltünk fel képeket, már közel 700 kép van. És mi sem tudjuk mennyinél és mikor lesz a vége:) Rengeteg kép várakozik még feltöltésre. Ez azt hiszem elmondja, mennyi látnivaló van a szigeten, és azt is, hogy milyen tartalmasak a kirándulásaink.

Gran Canaria egyszerűen megunhatatlan, szép és változatos.

Előzmény: suirebit (2973)
JAWA-CZ/SK Creative Commons License 2021.05.16 -2 0 2976

https://de.euronews.com/2021/04/30/kanarische-inseln-ein-gefangnis-fur-migranten

 

A helyzet csalódást okoz mind a migránsok, mind a helyiek körében: A turisták helyett, akik pénzt visznek a szigetekre és munkahelyeket teremtenek, csónakmenekültek érkeznek az üdülési szigetekre, akiket az adófizetők pénzével látnak el. A koronaválság súlyosbítja a problémát. Néhány szigetlakó segít, a többség inaktív marad, és vannak, akik politikailag használják a helyzetet, vagy nemtetszésüket fejezik ki. A be nem jelentett Európa a helyszínen végezte a kutatást.

 

Tüntetnek a rossz körülmények ellen. Hogy hónapok óta vannak a Kanári-szigeteken, és senki sem tudja megmutatni nekik, hogyan tovább. Néhányuk útlevéllel rendelkezik, menedékjogot kért és meghívólevéllel rendelkezik azoktól a családtagoktól, akik De még ilyen körülmények között sem utazhatnak tovább. A Kanári-szigetek Európa börtönévé

vált. " 

hlslaszlo Creative Commons License 2021.05.11 -3 1 2975

Sziasztok.

Meglepő változás tegnaptól a kijárási tilalommal kapcsolatban a Kanári-szigeteken. (2021. május 10.)
Infó a Facebook oldalunkon, még több infó a magyarok számára létrehozott Facebook csoportunkban.

(Elképzelhető, hogy hamarosan újra megváltozik majd a rendelet, ha így lesz, azt is posztoljuk majd a Facen. Nekünk sem mindig egyszerű kiigazodni a pontos és aktuális szabályokon, de igyekszünk. Estefanía folyamatosan nyomon követi a híreket.)


A Facebook oldalunk indításakor az is célunk volt (tehát már több mint 4 éve), hogy a nyaralók számára hasznos infókat, ötleteket, tippeket adjunk, amik a nyaralást segítik. Nem félinfókat, nem butaságokat, hanem valódi hasznos infókat. A forrást mindig megadjuk, tehát bárki leellenőrizheti, elolvashatja bővebben is.

Üdv
Laci
Your Gran Canaria

 

FACEBOOK      YOUTUBE     INSTAGRAM

 

hlslaszlo Creative Commons License 2021.05.09 -3 1 2974

Sziasztok,


Ma éjszaka, május 9-én, vasárnap 00:00 órakor Spanyolországban véget ért a riasztási állapot. Már 1 órával később a hírek arról szóltak, hogy éjfél után Madrid és Barcelona központjában, zsúfolt utcákon fiatalok százai ünnepelnek. Természetesen rendőrök jelenlétében, és hogy ez a hirtelen nyitottság sokaknak nem tetszik.

Akit érdekel a téma, a Facebook oldalunkon posztolunk egy cikket róla, de a google-on is sokat lehet találni. (én is ott kerestem:))
Csak 4 autonóm közösség kérte a Covid korlátozások meghosszabbítását, beleértve a Kanári-szigeteket is.
Tehát mi változik a Kanári-szigeteken az eddigiekhez képest?
Semmi (talán ez a legfontosabb infó most).

 

Banán
Évtizedekkel ezelőtt nagy jelentősége volt a sziget gazdaságában, de ma sem elhanyagolható.
Ez alkalommal most nem kirándultunk, hanem egyéb munkát végeztünk és mivel a közelben jártunk, beugrottunk a rokonokhoz, és gyorsan, spontán készítettünk egy rövid videót is.
Ezt az ültetvényt látogatjuk meg az egyik kirándulásunkon is. Mivel ez a családunkhoz tartozik, nagy előny, hogy bármikor mehetünk, és ez nem az a hely, hogy "ne menj be közé, ne fogd meg, ne, ne , ne..." 🙂 Habár érdemes nem megölelgetni őket, a saját érdeketekben. De hogy miért nem, azt majd elmondjuk a helyszínen.

A VIDEÓ itt megnézhető a Youtube csatornánkon.

 

Irány Gran Canaria :)

2 héten belül vagyunk a Ryanair első direkt járat indításához Budapest - Las Palmas között
És még nem törölték a járatot:) Ez jó hír. Egyre biztosabb, hogy most már nem is fogják.

És pár hét múlva indul a másik is.

Tudtátok hogy van másik?

Már több mint 1 éve nincs direkt járat a két reptér között. Pár héten belül pedig 2 repülő is megtöltődik majd elegendő számú utassal? Reméljük hogy így lesz majd

# Gran Canaria - Utazás, Élmények, Információk #

Ezt a Facebook zárt csoportot kifejezetten magyarok számára hoztuk létre, információk és élmények megosztására.
Az új repülőjárat egy elég érdekes kombó eredménye. Ez a szövevényes kapcsolat szerintem egy dologra biztosan garancia lesz, arra hogy sosem lesz olcsó.

Linkek és infók erről az új lehetőségről a Facebook csoportunkban erre a linkre kattintva.

 

Szemmel láthatóan egyre több turista érkezik Gran Canariara, Bár csak a kapacitásuk kb harmadával, de óceánjáró hajóból is több van már mit néhány héttel ezelőtt. Sőt, ilyenkor már a szezonjuk majdnem véget ér a szigeteken, most legalább nyár közepéig itt maradnak, mert Európában máshol nem túl sok lehetőség van most számukra. Réméljük hogy ez már a fény az alagút végén :)

Üdv

Laci

Your Gran Canaria

 

FACEBOOK       INSTAGRAM       YOUTUBE

suirebit Creative Commons License 2021.05.07 -2 0 2973

lesz pár látnivaló legközelebb ahol nem voltam:

https://randomtrip.es/guia-gran-canaria/

hlslaszlo Creative Commons License 2021.05.04 0 1 2972

Szia,

 

En nem vagyok teljesen naprakesz az oltassal kapcsolatban, de azt hiszen hogy EU-n belul ebben meg nincs egy egyertelmu osszhang, szabaly. Azt latom a hirekben hogy a hozzaertok is csak tippelnek hogy a virus mutaciok uj mutacioira hatasosak-e a oltasok, vagy nem. Abszolut laikuskent irom ezt, de ha valoban nem lesznek hatasosak ezek az oltasok az uj mutaciokra (a virus pedig elni akar, es folyamatosan mutalodik), akkor mi ertelme lesz egy oltasi igazolvanynak, ami egy olyan oltalst igazol, ami nem hatasos. De ezzel nem akarok vitat inditani :) Mindenki mashogy latja ezt, egeszen biztosan. Mi maximum csak tippelgetni tudunk, mert nem ertunk hozza.
Az a baj, hogy ennek a helyzetnek, problemanak en nem latom a veget, a megoldast.

 

Holnaptol mar 2 heten belul leszunk a Ryanar direkt jarat elso indulasahoz. Jo hir hogy még nem toroltek a jaratot. Innentol mar egyre biztosabb, hogy elindul.

Plusz lesz egy masik direkt jarat is majus vegetol a Fly to Canarias altal. Egyre tobb helyen irnak mar errol. Azt a mellekes infot viszont mindenhol lenyegtelennek tartjak, es nem irjak, hogy 400 euro korul van az oda-vissza jarat. Relativ hogy ez sok vagy keves. Van benne 18 kg csomag, de ez a nyaralok tobbsegenek altalaban lenyegtelen, sokan a kezivel is megoldjak. Szoval van ennel dragabb repules is, a Ryanair viszont joval olcsobb.

Ha nem csak 1 tarsasag repul, az nekunk csak jo, mert legalabb van egy kis konkurencia harc.

 

Szabaly szerint sehol sem lehet maszk nelkul lenni nyilvanos terben, Turazaskor sem. Persze ha olyan helyen vagyunk a termeszetben, tavol mindentol, ahol nincs masik ember a kozelben, akkor mi is letoljuk a maszkot, mert szornyu beleizzadni. Ha jon valaki, akkor pedig felvesszuk arra az idore amig elhalad.
En eleg sokat biciklizem, es azt egyenileg megtehetem maszk nelkul (tehat nem csoportban tekerunk). De ha valaki engyenileg fut, azt is lehet maszk nelkul. A seta vagy kirandulas viszont nem sporttevekenyseg, akkor kell a maszk.

 

En alapvetoen a sziget eszaki reszet sokkal jobban szeretem mint a delit, minden szempontbol. Egyszeruen mert az zold, delen pedig minden kopar. Persze a deli reszek is szepek, erdekesek, de hozzam az eszaki kozelebb all. A nyaralok tobbsege elsosorban delen szall meg, mert ott van jobb ido. Ez abszolut ertheto is. Es sokszor amikor kirandulni jonnek velunk, es a sziget egy olyan reszen haladunk amit a deli taj utan el sem tudnak kepzelni, akkor csak a csodalkozo dobbent, es a "wow" hallhato reszukrol.

 

Mi hivatalos Kanari-szigeteki idegenvezetok vagyunk, tehat nekunk a kirandulasunk a munkank. Vannak bankarok, vannak autokereskedok, fodraszok, ugyvedek stb. Mi pedig elmenyeket adunk a nyaraloknak:)
Ezt csak azert probalom igy reszletezni, mert sokaknak ez teljesen idegen. Ne vegye senki rossz neven, ha nem adunk csak ugy informaciot, konkret valaszt arra a kerdesre, hogy "hol van ez a hely". Minden hasonlat rossz, de ez olyasmi, mintha az etterembe azert mennenk, hogy elkerjuk a receptet es az alapanyagokat, nem azert hogy ott etkezzunk. (de meg ha el is kernenk, akkor sem kapjuk azt a vegeredmenyt otthon, mint az etteremben, mert pont a lenyeg hianyzik, a tudas, tapasztalat)
De hogy a kerdesedre is valaszoljak, tulajdonkeppen mindenhol jo kirandulni. Barhol elindulhatsz, mindenhol fogsz erdekes dolgokat felfedezni.

Nekunk jelenleg a "klasszikus" termeszetben turazos, gyaloglos kirandulasaink nincsenek (vagy csak reszben), inkabb nagy szigetturaink 4 kereken.
Es hogy valami konkretat is irjak azert neked:), en kifejezetten szeretem a termeszetet, es pl a viztarozok kornyekei kulonosen tetszenek nekem (barmelyik), vagy barhol eszakon a zold termeszetben gyalogolni. Foleg most, mert most a tavasz veget eljuk, es nagyon szines a sziget. Nyaron es osszel nem lathatjuk ilyennek.

 

Udv
Laci

FACEBOOK    YOUTUBE    INSTAGRAM

 

Előzmény: rebkaaa (2971)
rebkaaa Creative Commons License 2021.05.01 -2 0 2971

Köszönöm szépen. Néhány hónapja voltam Tenerife-n illetve 3 hete Barcelonában az egyetlen Húsvétra berakott Wizzair oda-Ryanair haza kombóval.

Egyáltalán nem volt sehol fennakadás. Sajnos a PCR teszt növeli a költségeket, de Spanyolország egyelőre még nem is nyilatkozott róla, hogy beoltottak majd mehetnek  enélkül valamint  a Szputnyik oltásommal jelen állás szerint nem is lesz eu-s green card(oltással majd Grúziába megyünk, meg Görögo., Horváto, Szlovénia stb.. akik elfogadják) Később nem tudunk útazni, fél év bezárás után várom végre a vendégeket az apartmanházunkba.

 

Jó hír , hogy hazafelé eltörölték a karantént beoltottaknak itthon,  mondjuk én átestem a betegségen is  így hazafelé eddig is csak be kellett mutatni egy 6 hón belüli positiv tesztet. 

Most még lejjebb ment az első járat ára, 23.000ft/retúr úgy vagyok vele hozzáadom a PCR árát még akkor is nagyon jó. Csak induljon el...  ha nem, nem akkor visszakérem a pénzt ha ők törlik.

 

A szállás igazolását olvastam már máshol is. Én szállást és autót csak a reptéren foglaltam  mikor már biztos volt, hogy el is indul a járat. Eddig nem kérték a szállást csak a QR kódot, de lehet, hogy ez GC-n máshogy van.

 

A korlátozások nem zavartak, túrázni lehetett maszk nélkül, az Anagában gyakorlatilag jó pár útvonalon senkivel  nem találkoztam. Végre a Teide-re is tudtam regisztrálni és nem hónapokkal előre, hanem indulás előtt 2 héttel amikor megvettem a repjegyet.

Szóval a kevés túrista most nem volt olyan rossz.  23 órakor meg már rég alszok:)) 

 

Melyik helyet javaslod kiindulópontnak? Strandolni nem annyira vágyunk, inkább túrázunk. 

 

 

 

 

 

 

Előzmény: hlslaszlo (2970)
hlslaszlo Creative Commons License 2021.04.30 0 1 2970

Szia,

 

A beutazansak tulajdonkeppen csak 1 fontos feltetele van. Az ervenyes PCR teszt.

Ezen kivul a QR kodhoz ki kell tolteni online egy urlapot, de ez csak percek kerdese. A repulo lefoglalasa utan kell, mert kerik benne az ulesszamot.
Illetve az van leirva, hogy egy igazolas kell a hivatalos szallashelytol, ahol szallast foglaltal. De hogy pontosan milyen igazolas ez, azt meg sehol sem lattam leirva. Valoszinuleg eleg maga a foglalas. Az utobbi idoben az a nehany (magyar) nyaralo akivel talalkoztunk azt mondta, sehol senki nem kert toluk ilyen igazolast. A szallason is kitoltetnek egy urlapot/dokumentumot arrol hogy ki is vagy te, de tul nagy gyakorlati jelentosege ennek sincs.

 

Illetve van meg egy fontos feltetel, hogy legyen repulo...

Nekunk is toroltek 7 foglalst tavaly, emiatt mi is inkabb ovatosak vagyunk. Egyre inkabb kozeledik a datum, tehat egyre inkabb biztosabb hogy most vegre elindul a Ryanair direkt jarata. Mar csak azert is, mert ugy nez ki hogy konkurenciaja is lesz majus vegetol.

 

2 fontos korlatozas van a szigeteken.

Kijarasi tilalom jelenleg 23-06 ora kozott.

Maszk hasznalat minden nyilvanos kul- es belteren. (a strandon nem, ha nem mozgunk, es a masfel meteres tavolsag tarthato masoktol).

 

Matol, aprilis 30-tol Gran Canaria visszalepett a 2. covid szintre a 3-asrol.

Ez jelent egy keves elonyt, de nem tul sok a valtozas.
Max 6 fo lehet egy csoportban (barhol), kiveve ha egy csaladrol van szo.

Az ettermek a 2. covid szinben korlatozassal a belso teret is megnyithatjak (nem csak a teraszokat). Viszont matol teljesen uj dolog, aki belso terbe ul, annak az adatail elkerik a nyomonkovethetoseg miatt.

 

Nagyjabol ennyi a lenyeg tomoren.

 

Arra kell meg  figyelni, hogy hazautkor a celorszag ker-e tesztet. Nemetorszagi atszallas eseten peldaul kell egy antigen teszt.

 

A szallasok valamivel olcsobban elerhetok most mint a megszokott. De az egyeb koltsegek ezt a kis elony lehet hogy el is viszik. Nade megis, ha van valami ami kedvezobb arban van, az pozitiv:) Szoktunk mi is  a Facebook oldalunkon olyan hotelekrol irni, amelyekkel mindig elegedettek voltak a nyaralok. Van 4 csillagos szalloda fel panzioval 2 fonek 500 euro alatt, vagy all inclusive 650 korul. Ezek eleg jo arak.

Persze vannak akik most inkabb az apartmanokat reszesitik elonyben, mert ott nincs tomeg, ez ertheto. De valojaban a szallodakban sem kell most tul nagy tomegre szamitani. Ha valaki beul egy etterembe, ott nagyobb tomeggel lesz kapcsolatban, mint a szallodaban. Bar ez is etterem fuggo. A sziget eszaki reszen a felkapottabb ettermekbe eleg nehez bejutni neha (nekunk nehany nappal ezelott aznapra mar nem sikerult asztalt foglalnuk telefonon, egy masikba mentunk el, de az is fullos volt, volt meg eppen 1-2 asztaluk szabad, de azt is csak egy orara kaptuk meg, mert utana mar foglalt volt). Delen, ahol szinte csak a turistak voltak az ettermek celkozonsege, ott talan masabb a helyzet, nagyobb a pangas a turistak hianya miatt.

 

Szoval a szigetek abszolut nyitva vannak a turistak elott.

Altalaban 2 visszatarto tenyezo van, amit en tapasztaltam.

A megnovekedett arak, exra koltsegek. A PCR teszt ha 20 ezer forint, akkor ez mar 40 ezer plusz egy parnak. Es repulojarat sincs olyan arban, mint az korabban megszoktuk. Ezen valtoztathat talan a Ryanair direkt jarata.

Illetve a hazateres utani 10 nap karanten volt sokaknak visszatarto. OK hogy kivalthato tesztekkel, de az megint csak plusz koltseg, es valamennyi ido is.

Remelem hogy tudtam segiteni hasznos infokkal

Udv
Laci

Előzmény: rebkaaa (2965)
Flower2000 Creative Commons License 2021.04.30 -3 0 2969

Ugyanolyan piros Gran Canaria is

Itt vannak a korlátozások:

https://www.thelocal.es/20210318/update-these-are-the-new-restrictions-for-regions-around-spain/

 

Még a spanyolok se mehetnek össze-vissza, mi meg a világon a legrosszabb helyzetben vagyunk most. Itt a legtöbb halálozás. Úgyhogy sehol nem fognak tárt karokkal várni mostanában attól tartok.

 

Várni kell még kicsit, mig megkapjuk a green cardot.

Előzmény: rebkaaa (2965)
Flower2000 Creative Commons License 2021.04.30 0 0 2968

bocs te gran canaryara akarsz menni, 

 

Előzmény: rebkaaa (2965)
Flower2000 Creative Commons License 2021.04.30 -2 0 2967

Tenerife vörös. Mi meg sötétvörösek vagyunk, biztos nem tárt karokkal várnak, ha beengednek egyáltalán. Teszt biztos, hogy kell. De a neten tudsz tájékozódni.

Előzmény: rebkaaa (2965)
Torlonia Pyrandus Creative Commons License 2021.04.30 -1 0 2966

Üdv. Oltás-igazolást nem kérnek?

rebkaaa Creative Commons License 2021.04.29 -2 0 2965

Kedves hlslaszlo, 

 Hazafelé a karantén eltörlésén felbuzdulva nagyon gondolkodunk egy Pünkösdi szabadsággal összekötött nyaraláson, már ha elindul a Ryanair május 19-én. Tavaly több országba 5 járatunkat törölték, azóta a covid alatt csak utolsó pillanatban foglaltam  bármit is, pl autót, szállást indulás előtti nap a negatív teszt eredmény birtokában illetve amikor úgy tünt, hogy el is indult a járat. Tenerifere pl. a bécsi reptéren.. A 30.000ft-os ár azonban most kecsegtető, meglehetősen ritkán látok közvetlen repjegyet ennyiért Gran Canaria-ra. Ha törlik legfeljebb visszaigényeljük az árát.

Mi elsősorban túrázni szeretnénk a szigeten. Segítséget szeretnék kérni, hogy mi lenne ehhez a legjobb kiindulópont? 

Van-e valami külön korlátozás covid kapcsán a szigeten vagy ami a szárazföldön is érvényben van? Nemrég voltam BCN-ben ott 5-kor bezártak az éttermek, de az emberek folytatták a parton szóval én semmilyen hátrányt nem éreztem. Maszk igen, itthon is kell az utcán, sajnos már megszokhattuk.

Köszönöm

Előzmény: hlslaszlo (2964)
hlslaszlo Creative Commons License 2021.04.16 -3 2 2964

Sziasztok,

 

Kicsit felrazom a nyugalmat par sorral, talan tudok par hasznos dolgot irni.

Tul sok lenyeges valtozas nem volt az utobbi hetekben Gran Canariat illetoen. Ha pedig van valami fontos, az kozze is tesszuk a Facebook oldalunkon minbdig.

Az mindenkeppen emlitesre melto, hogy a Ryanair mar le is mondta az elso 2 kozvetlen jaratat a szigetekre Budapestrol.
Aki ezzel kapcsolatban kerdezett engem, en mindig azt mondtam, hogy erdemes megvarni az indulastol szamitott 2 hetet, es nem elobb lefoglalni. Leirtam mar parszor, 2020-ban 7 foglalasunkat toroltek, abbol 7-et vissza is kaptunk rendesen, tehat problema nem volt, viszont sikerult tapasztalatot szerezni boven. Allitolag van az a rendelet, ha 2 heten belul mondjak le a jaratot, akkor karteritest kell fizetni. Nem tudom hogy ez valoban igaz-e, az viszont biztos, hogy minden jaratot kb 3-4 hettel az indulas elott mondtak le.

 

A kedvezo atszallasi ido miatt altalaban a Lufthansa jaratat hasznaljak a repuleshez. Erdemes utananezni mindenkinek aki utazasra keszul, hogy ahova repul, oda kell-e covid teszt, es milyen. Nemetorszagba biztosan kell, tehat a nemet atszallas miatt a hazautra is szukseg van tesztre.
Ezt elvegzik a repteren is 10-18 ora kozott.

PCR tesztet 70 euroert csinalnak, es max 5 ora alatt van meg.

Antigen tesztet 30 euroert csinalnak, es kb fel ora. Ez is eleg a repuleshez erre a jaratra.

Ha ez valakit erint, erdemes errol bovebben tajekozodni, es az aktualis infoknak utananezni.

 

Majus-juniusban tobb hotel is nyitast tervez, nagyon kivancsi vagyok hogy hogy fog alakulni ez a nyar.
Egyebkent boven van elegendo hotel nyitva a szigeten, legalabbis ahhoz a turistaforgalomhoz, ami jelenleg van. Az elkepzelheto, hogy ha valaki kinezett egy konkret hotelt mar regen, az nincs nyitva. De lehet masbol valasztani. Ettermek is nyitva vannak, delen kevesebb, a fovarosban tulajdonkeppen mindegyik.
Mar egy ideje es meg egy darabig biztosan covid 3-as szint van a szigeten. Az ettermek eseteben ez azt jelenti, hogy belso terben nem fogadhatnak vendegeket, csak teraszokon. Ez termeszetesen nem vonatkozik a szallodakra, a szalloda vendegeinek nem kell kimenni a szabadba etkezni:)

Es hogy milyen szimpatikus hozzaallas a varosok reszerol. Sok helyen lehet latni, hogy akinek nincs terasz lehetosege, vagy hogy nagyobb legyen a hely, tobb vendeget fogadhassanak, lezarnak utat vagy parkolot azert, hogy elhelyezhessek az ettermek az asztalokat ott.

Ezt a videot meg husvetkor keszitettuk, akkor igy nezett ki a strand a fovarosban. Ez a Fecabook oldalunkon volt elo video, ezert olyan gaz a minosege. Akkoriban volt hir, hogy most mar a strandon is maszkot kell hasznalni. Ezt gyorsan meg is valtoztattak. Maszkot akkor kell hasznalni, ha mozguk, vagy ha bar nem mozgung, de a 1,5 meteres tavolsag nem tarthato masokkal. Egyebkent napozashoz nem kell maszk.
Mi az elozo hetvegen egesz nap uton voltunk, es a kirandulasainkhoz keszitettem a kepeket. Egesz nap napsutes, egesz nap maszkban. Este a parom csak annyit mondott, hogy ne nezd meg az arcod a tukorben... :)

Udv mindenkinek

es varjuk turelmesen a valtozast...

 

Ja igen, es elertuk a Facebook oldalunkon a 4000 kovetot (nem mintha a minel nagyobb szamra hajtanank). De megvaltoztattuk a nevunket is egy kicsit, hogy meg hosszabb es megjegyezhetetlenebb legyen :)
A szocialis median most mar Your Gran Canaria eXperience neven mukodunk.
Udv

 

hlslaszlo Creative Commons License 2021.03.19 -3 1 2963

Sziasztok,


Legutóbb az autóbérlésről készítettünk egy rövid videót ITT.
Nem vagyunk Youtuberek, tehát nem kell profi videóra számítani:) Szimplán infót adunk át. Ezt most leginkább magyarok részére készítettük, ezért nem beszél a párom túl sokat. Ő magyarul nem tud, a magyarok nagy része pedig spanyolul nem, szóval ezt a vonalat nem kell erőltetni:)
Sok sztorit tudnék mesélni autóbérlésről, néhányat említek a videóban. És azt hogy mi mit ajánlunk, és hogy miért. Nem állítom hogy ők az egyetlen megbízható cég, ezt is említem a videóban.
Van egy cég, akinek a nevét inkább le sem írom. Pár másodperc Google keresés után lehet látni, hogy 2-es alatt van az értékelésük. Ez nem véletlen. Ennek ellenére elég sok autót látunk tőlük az utakon (a Covid óta viszont egyet sem). Ez azt bizonyítja, hogy az emberek jó részét nem érdekli hogy milyen problémák lehetnek náluk. Az a fontos, hogy a bérlés pillanatában pár euróval olcsóbb. Azaz ennek a videónak is korálozott a haszna, ezt jól tudom:)
De azért sok kirándulónk volt már, aki megfogadta a tanácsot. És jól tették, mert többeknek meghúzta valaki más a bérelt autót, általában parkolókban, viszont egy extra centbe sem került sosem senkinek semmi.
Érdemes átolvasni a szerződések minden sorát a bérlés előtt, minden cégnél. (Szerintem ezt még egyikünk sem tette meg sosem :) ) Igaz ha spanyolul van, akkor nem is értik sokan.
Ennél a cégnél nyugodtan bérelhet mindenki autót nem kell tartani a problémáktól, és nem kell keresgélni az apró betűk között sem.
És mint írtam, nem vagyunk Youtuberek :), főleg nem megélhetési Youtuberek, nem ezért készült a videó. Semmi közünk a céghez, és nekik sincs fogalmuk sem, hogy kik vagyunk mi. A cél a videóval az volt, hogy segítsünk a nyaralóknak a döntés meghozatalában.


Egy gondolatot szerintem megoszthatok. Kezdetben mi azt gondoltuk, hogy az autókölcsönzők tulajdonképpen konkurensei a kirándulásszervezőknek. De rá kellett jönnünk hogy ez nem így van. Nálunk legalábbis nem. A kirándulók kb. fele autót is szokott bérelni attól függetlenül, hogy egy nagy szigettúrára is eljönnek. Vagy akár kettőre.

Coviddal kapcsolatban továbbra sincs túl nagy változás. Hol 2-es, hol 3-as szinten van a sziget. Most éppen visszaugrik pár nap múlva a 3-asra, és egy kicsit szigorúbb lesz.
Ha őszinte akarok lenni, akkor úgy tudom leírni, hogy most már 1 éve ülünk a kakiban. Elég sokan a szigeteken.
Udv
Laci

Your Gran Canaria

hlslaszlo Creative Commons License 2021.03.04 -3 0 2962

Sziasztok


𝟰𝟱𝟬 euró / 𝟕 éjszaka / 𝟐 felnőtt / félpanzió / 𝟒 csillag

1 hét 450 euróért egy 4 csillagos szállodában félpanzióval?

Igen, van ilyen.


Néhány nappal ezelőtt átnéztük néhány hotel ajánlatát, és posztoltuk a Facebook oldalunkon.
Arra gondoltam hogy itt is megosztom, hátha van olyan aki nem követ ott minket (rengetegen :) ), és lemarad az értékes infóról, ami esetleg hasznos lehet.

Sok hotel jelenleg is nyitva van, de sokan zárva tartanak. Júniustól viszont több szálloda nyitást tervez.
Íme néhány szálloda ára.
Kizárólag olyan hoteleket válogattunk össze, ahol kirándulóink mindig elégedettek voltak a szállással.
Az időszak minden hotel esetében június 7-14, 2 felnőtt, 1 hét félpanzióval.

 

Abora Buenaventura (4 csillagos) 450 €-tól
Gloria Palace San Agustín (4 csillagos) 545 €-tól
Hotel Beverly Park (3 csillagos) 606 €-tól
Santa Mónica Suites Hotel (4 csillagos) 735 €-tól
Hotel Parque Tropical (4 csillagos) 1064 €-tól
H10 Playa Meloneras Palace (5 csillagos) 1085 €-tól
Lopesan Costa Meloneras (4 csillagos) 1246 €-tól

 

A Beverly Parkot viszonylag sokan választják, elsősorban az ára miatt. Nem egy 5 csillagos szálloda, de az ára is messze van tőle. Na de mennyi az ára? Nagyon sokszor 450-500 euróért lehetett foglalni ott 1 hetet félpanzióval. Azért az árért egy partközeli hotel teljesen jó ajánlat. De találkoztunk már olyannal is, aki utazási irodán keresztül 900 euró körül fizetett érte (nem a nyaralásért, csak a hotelért). Az viszont már rengeteg, azért majdnem 5 csillagosba lehet menni, 4 csillagosból pedig határtalan a kínálat annyiért.

Most 600 euró körül van, szerintem már ez is az a határ, amikor lehet nála jobbat találni. Például a lista első 2 hotelje olcsóbb, és egyel több a csillag. Nem partközelben vannak, de nem is túl vészes távolságban. Taxi pedig bármikor rendelkezésre áll pár euróért. A második hotel esetében pedig ingyenes busz a strandra. Legalábbis a járvány előtt ez a szolgáltatásuk része volt.

Sok dolgot lehet mérlegelni, kinek mi a fontos, kinek milyen elvárása van.
Ez teljesen szubjektív vélemény, én nyaralásra inkább hotel párti vagyok. Vannak akik azért választanak apartmant, mert az olcsóbb (természetesen számos más oka is lehet, például 2 hétre 4 fős család esetében már teljesen más lehet a matek). De ha 500 euróba kerül az apartman, és mellé semmilyen más szolgáltatás nem jár, pláne nem az étkezés, akkor a végén drágább lesz a számla, mint egy 4 csillagos hotel esetében félpanzióval. A színvonal pedig alatta. Állítólag van olyan, ahol 800 euróba is kerül egy normál apartman 1 hétre 2 személyre. Ami már teljesen érthetetlen nekem.

 

Egy a lényeg, ilyen árak vannak most a szigeten hotelek esetében. További részletekért keresd fel el a szállodák saját weboldalait, általában ott a legolcsóbb lefoglalni (de néha akad kivétel is, és lehet hogy valamelyik szállásfoglaló oldalon olcsóbb).

Most a legnagyobb kérdés a nyaralással kapcsolatban szerintem az, hogy valaki együtt tud-e élni az utazáshoz kapcsolódó extra költségekkel, dokumentumokkal, tesz, oltás, esetleg karantén stb. Ezt mindenki saját maga tudja eldönteni.

Számomra, és ez ismét szubjektív vélemény, az utazáshoz kapcsolódó problémák még sokkal nagyobbak, mint az utazás vágya.

 

Üdv
Laci

# Your Gran Canaria

 

hlslaszlo Creative Commons License 2021.02.25 0 1 2961

Sziasztok,

 

Körülbelül 1 hónapja írtam itt pár sort a szigetről  Túl ok változás nincs az utóbbi időszakban, nincs aktualitás amiről hosszú sorokat lehetne írni.

Ma olvastam éppen, hogy katasztrofális a január a turizmus (szállásfoglalások) szempontjából. Sajnos az év első hónapjai mindig is a legrosszabbak szoktak lenni, miért is lenne ez most másképpen. Pár hónapja beszélgettünk egy ismerőssel, ő mar az év elejétől várta a fellendülést. Neki is azt mondtam, mivel ő nem nagyon ismeri a szigetet, hogy nyár előtt itt nagy változásokra biztosan nem kell számítani. Az első hónapok pedig tuti nagyon rosszak lesznek, mivel azok minden évben gyengébbek.

 

A migránsokról nagyon sokat lehetne beszélni. Ez nem egy új jelenség. Ha ír róla valaki egy cikket, akkor persze hirtelen előtérbe kerül a téma. Az átlag hétköznapi ember szinte semmit nem vesz ebből észre. De az nem azt jelenti hogy nincsenek migránsok, vagy hogy lényegtelen téma. Bár létezik az a felfogás is, hogy amit nem látunk, az nem is létezik. Nem tudom milyen a helyzet a hotelekben ahol elszállásolták őket, de ha én lennék a tulajdonos, nem hiszem hogy örülnék neki. A tulajdonosoknak már tavaly elegük lett belőlük, akkor arról cikkeztek hogy december végéig ki kell költözniük a szállodákból. Pár hete azt olvastam, hogy az új dátum február vége...tehát magyarul nincs rá megoldás. Szerintem nem nehéz belátni, hogy egy kicsike sziget, ami kisebb mint a legkisebb magyar megye, nem tud mit kezdeni migránsok ezreivel, vagy tízezreivel. Most az afrikai menekült migránsokra gondolok, mert egyébként mindenki migránsnak számít, én is :) Habár az esküvőnk után most már papíron, hivatalosan is kanári családhoz tartozom :)

kíváncsi vagyok hogy fognak-e rá megoldást találni. Most meg elvannak a szigetek, de ki tudja mi lesz a helyzet a következő 5-10-20 évben. És ez ugyanúgy igaz a kontinensre is.
Állítólag 1 migráns több mint 1000 euróba kerül a spanyol államnak havonta. Én elég sokat járok fotózni, köztük olyan helyekre is, ahol nem sok ember fordul meg. A jó képért sokszor le kell térni a kitaposott útról :) Így aztán találkozok olyanokkal is, amivel a turisták biztosan nem, de valószínűleg sok helybéli sem. Hihetetlen körülmények között is élnek emberek. A hegy oldalában egy üregben. Nem barlanglakásokra gondolok, az más. Azok normális összkomfortos lakások. Valóban csak egy üregről beszélek, amiket például most télen lefednek nagy fóliával, hogy ne ázzon be.
Én csak arra tudok gondolni amikor ezeket látom, hogy miket gondolhatnak erről a helyzetről az ott lakó helybeli emberek? Az átevickélő migránsok kapnak egy jó kis hotel szállást, de ha nem is hotelben, akkor is valami szállást. És legalább 1000 euró költség havonta az államnak. Az ország saját polgára pedig lényegtelenek. Szerintem hacsak a harmadát megkapnák annak, mint amit a migránsok, már akkor is nagyon boldogak lennének, és sokat segítene rajtuk.

 

De hogy ne csak a szomorkodás legyen, mutatok pár könnyen emészthető rövid videót, hátha érdekel valakit :) Ez most mond olyan lett, hogy a fotózásaimból tartalmaznak képeket. Gyertek, nézzetek szét a szigeten, kényelmesen a fotelből :)

Az első videó a mandulavirágzásról ITT. Minden évben januárban-februárban virágba borulnak a fák. Tulajdonképpen minden évben ugyanaz, de mégis mindig más, és mindig szép.

A második videó az előző ellentettje, bár majdnem egy napon készültek. Havazás átlag 2-3 évente van (nagyobb). ilyenkor megindulnak az emberek a hegyekbe. De aki későn ébredt, az lemaradt róla.

A harmadik videó az előzőhöz kapcsolódik, a hófödte Tejde Tenerifén, Gran Canariáról fotózva. Illetve Fuerteventura is, amit én ilyen tisztán és az egész szigetet még sosem láttam.

A negyedik videó pedig az egyik fotózásunk volt. Aki már kirándult velünk Gran Canarián, az ismeri a páromat Estefaníát. De úgy, ahogy ebben a videóban látható, talán nehezebb felismerni :) Ő kiváló néptáncos is, és a tánccsoportba tartozó két másik sráccal együtt volt egy fotózásunk. ilyen fotózást egyébként bárki részére csinálunk (egy pár vagy család), ez most éppen egy folklór fotózás volt.

 

Reméljük hogy aki utazni szeretne, minél hamarabb eljut majd a szigetre!
Ja igen, jelenleg nagy erővel dolgozunk az összes meglévő kirándulásunk átírásán is. Tehát akik a jövőben velünk fognak majd kirándulni, egy kicsivel még több élményben lesz majd részük, mint eddig. Habár én azt gondoltam, hogy többet már lehetetlen kihozni egy napból, de mégis van mindig egy kis lehetőség a fejlődésre :)
Udv
Laci
(Your Gran Canaria)

 

 

 

hlslaszlo Creative Commons License 2021.02.25 -2 0 2960

Szia,

Szerintem nincs olyan ember, aki felelosen ki tudja jelenteni, hogy mi lesz a helyzet a kovetkezo honapban, plane nem fel ev mulva.  En tobb oldalrol azt latom, sok magyar vonatkozasban is, hogy az utazasra buzditanak. Emogott persze az van, hogy ok ilyen-olyan modon a turizmusbol elnek. Tehat ilyenkor elsosorban feltehetoleg a bevetel "beszel", az a fontos, maga a nyaralo ember csak masodlagos. Eleg furcsanak, "masnak" erzetem magam az utobbi sok honapban, hogy en pont ellenkezoleg, inkabb azt mondtam mindenkinek, hogy nem feltetlenul ez a legmegfelelobb idoszak az utazasra.
Onmagaban a szigettel tul nagy gond nincs a nyaralas szempontjabol. A mindennapi elet minden orszagban hasonlo lehet, azt gondolom. OK, nalunk van kotelezo maszkhasznalat mindenhol, ejszakai kijarasi tilalom. De peldaul az ettermek nyitva vannak korlatozott vendegszammal.
A gond inkabb az utazassal, es az utazashoz kapcsolodo feltetekkel (teszt, karanten, dokumentumok stb) van. Aki ezeket be tudja vallalni, annak van lehetosege nyaralni.

Nekunk 7 foglalasunkat torolt a Ryanair tavaly, ezert en mar ovatos vagyok ebben a kerdesben is :) Nem gondolnam hogy tele lesznek az elso gepek, szerintem siman lesz jegy az utolso 2 hetben is, ha valaki mindenkeppen repulni akar. Nem kell egybol lecsapni ra.

Az viszont teljesen pozitivum, hogy az osszes foglalas arat visszafizettek az utolso centig. nem volt egyszeru, de sikerult.

Volt olyan hazaspar akinek segitettunk hotelt keresni es foglalni. Ok mar tavaly majusban visszakaptak a befizetett penzt a hoteltol automatikusan. Igaz, ez csak egy egyszeru 3 csillagos hotel volt, de felpanzioval. 11 nap nekik 920 euroba kerult (volna), repules+hotel.

Ehhez kepest 1300 euro eleg jelentos osszeg (es csak az eloleg ennyi?), bar nem tudom milyen szalloda, milyen ellatassal, mennyi napra. Az minimum egy nagyon jo 4 csillagos szalloda kell hogy legyen teljes ellatassal.

Mimimum az lenne a fair az utazasi irodatol, hogy ugyanazt a szolgaltatast adjak majd nektek, amire eredetiileg befizettetek. Ha mar tobb mint 1 eve hasznaljak a penzeteket csak ugy, akkor ez lenne a legkevesebb.

Szoval ha egyutt tudtok elni az utazashoz kapsolodo nehezsegekkel, akkor szerintem siman ossze lehet hozni egy jo nyaralast.

Ha jol tudom, Madeira bevezette azt, hogy aki mar kapott oltast, PCR teszt nelkul beutazhat. Nem gondolnam hogy mindenki olyan szabalyokat fog majd hozni, amilyeneket akar. Gondolom hogy lesz majd valamifele szabalyozas az utazasra vonatkozolag. De hogy valoban lesz-e, ha lesz akkor mikor, es mi lesz az, az megint csak egy jo kerdes.
Jo nyarlast nektek Gran Canarian, barmikor is kerul majd ra a sor! Es ha mar kint lesztek, ne azzal foglalkozzatok hogy mit meselnek mondjuk a hirekben, hanem elvezzetek a nyugalmat, a napsutest.

Előzmény: Petjóka (2957)
JAWA-CZ/SK Creative Commons License 2021.02.15 0 1 2959

Tombolnak a migránsok a Kanári-szigeteken

 

Mar be is indult a turistaszezon:)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!