Keresés

Részletes keresés

gugas Creative Commons License 2016.07.31 0 0 30350

Árban egy középkategóriát képviselő sziget nagyon jó adottságokkal! Ha azt veszed, hogy all inclusive az ellátást kapsz ebben az árban, akkor már sokkal kedvezőbb az ár! Palm Beach is olasz, és talán valamivel kedvezőbb árfekvésű!

Előzmény: Maldív2016 (30347)
dp2008 Creative Commons License 2016.07.31 0 0 30349

Az miért lényeges ha valaki olasz akkor olasz vezetésű helyre menjen? Ha lenne magyar vezetésű akkor mi oda mennék gulyást enni? Félre ne értsd nem kötözködés hanem tényleg kíváncsi vagyok a miértre

Royal Island Creative Commons License 2016.07.31 0 0 30348

Ez egy olasz oldal: www.mondomaldive.com  Itt vannak forumok ahol olaszok ugyan igy beszelgetnek Maldiv elmenyeikrol.Olvass bele, vagy beszelgess veluk 😉

Előzmény: Maldív2016 (30347)
Maldív2016 Creative Commons License 2016.07.31 0 0 30347

Ööö, ennél kicsit lightosabb költségvetésű szigetet keresek :) De azért köszönöm, a tény az, hogy csodaszép :) Az ára is!

Előzmény: gugas (30346)
gugas Creative Commons License 2016.07.31 0 0 30346

Szia!

 

Diamonds Thudufushinak is teljesen olasz a managementje, olasz fő séf, kiváló ételekkel! Az olaszok nagyon dícsérik! :-)

 

üdv: gugas

Előzmény: Maldív2016 (30345)
Maldív2016 Creative Commons License 2016.07.31 0 0 30345

Köszi :) a férjemet szeretném meglepni egy második úttal,  ő olasz, és kissé nagyon válogatós és szereti a hasát. Neki szeretnék kedveskedni,  hogy ő is tökéletesen jól  érezze magát majd ezen a téren is. Egyébként ezt honnan lehet tudni,  hogy melyik sziget milyen vezetés alatt áll? 

Előzmény: martini07 (30344)
martini07 Creative Commons License 2016.07.31 0 0 30344

Szia Maldiv2016!

 

Kihaad-nak is olasz a vezetosege. Olasz konyhabol csak a szokasosak voltak az etlapon, mint pizza, pasta. A kommunikaciorol viszont nem tudok mit mondtani, mert mi az angolt hasznaltuk. De rengeteg olasz vendeg volt a szigeten.

 

Udv: M.

Előzmény: Maldív2016 (30343)
Maldív2016 Creative Commons License 2016.07.31 0 0 30343

Sziasztok! 

 

Tudtok még palm beachen kívüli szigetről, amelynek olasz a vezetése? És esetleg ez érződik is a szigeten,  mint pl konyha, kommunikáció? 

Range Lover Creative Commons License 2016.07.29 0 2 30342

Nagyon köszönöm mindenkinek az építő jellegű hozzászólást! Igazán közvetlen és toleráns válaszokat kaptam az olykor óvodás kérdéseimre!

Most még kellően bizonytalan vagyok szinte minden kérdésben, de a feladattal remélem, hogy megjön a magabiztosságom is! Hozzá kezdek az aktív szervezéshez!

Még egyszer köszönöm!

blackjack47 Creative Commons License 2016.07.29 0 0 30341

Köszönöm! Ez örömhir, mert éppen az a kiválasztott sziget.

Előzmény: Senila (30339)
boldogcitrom Creative Commons License 2016.07.29 0 1 30340

- Magyarországi utazási iroda, vagy külföldi?

Kell utazási iroda mindenképpen? Repülőjegyet a légitársaságtól venni online, szállást (és ezzel együtt transzfert) a resort honlapján szintén online lehet foglalni, fizetni. 

- Budapesti indulás, esetleg közvetlen járat Bécsből vagy Frankfurtból, vagy máshonnan Európából?

 

Nekünk a bécsi indulás jött be, az Emirates onnan például jobb gépeket indít, a személyzet is jobb. Ez a mi személyes tapasztalatunk, próbáltuk ezt is, azt is. 

- Egy szigeten min. 12 éjszaka, vagy két helyszínen kb. 6+6 éjszaka?

Ez a kérdés tipikusan az a fajta kérdés, ami az egyéni igényektől, elvárásoktól függ. Mi 3 szigetet kombinálunk januárban, amik közel vannak egymáshoz, de teljesen mások kategóriában. (Hurawalhi-Kuredu-Komandoo)

- Vizi villák az igazán extrák, vagy inkább a part menti bungalók közvetlen vízkapcsolattal?

 

Ez is egyéni dolog. Nekem többet ad az az érzés, ha a parton van a villa, szeretem a talajt, a homokot a lábam alatt és ha előttem van a part, nem a vízben vagyok. Voltam már itt is, ott is, a vizi villa nem jött be, éjjel nem aludtam jól, főleg, ha jött a dagály. Azért ott vannak hangok, mozgások, na meg nem a homokra lépek ki... 

- Ha a vizi villa mellett tesszük le a voksot, akkor érdemesebb a saját medencéset keresni?

Ezt soha nem értettem, hogy minek medence, ha ott az óceán. Főleg vizi villa esetén, ami ugye alapból az óceánban van.

- Veszélyes tengeri állatokra sűrűn lehet számítani?

 

Soha nem láttam még sünt arrafelé, illetve semmi olyat, ami veszélyes lett volna. 

- Mennyi készpénzzel készüljünk optimális módon? Jellemzően mindenért fizetni kell a szigeteken?

Ellátástól függ. Ha nem AI-ra fizettek, akkor minden italért fizetni kell, néhol a víz ingyen van bizonyos mennyiségben, de nem mindenhol. Borravalónak mi 2-5 dollárt szoktunk adni naponta a pincérnek meg a takarítóknak is (fejenként), utolsó este egyszeri 50-70 dollárt.

- Milyen a biztonság a szigeteken? Zárni kell az ajtót, esetleg fogni kell a zsebünket?

 

Van a villákban széf. Iratokat, pénzt, telefont, tabletet mindig oda zárjuk. Egyik este kint felejtettem a telefonomat a teraszon, reggel ugyanúgy ott volt, ahogy hagytam. 

 

 

Előzmény: Range Lover (30336)
Senila Creative Commons License 2016.07.29 0 0 30339

Szia Blackjack!

 

Nekünk a 11 évesre is volt kedvezmény, de ezt szigete is válogatja. Érdemes megnézni a DerTour katalógus árait, mi azt vesszük összehasonlítási alapnak. Volt, hogy a gyerekekre csak a repülő és transzferköltségeket kellett kifizetnünk, volt, hogy némi szállás és ellátási költséget is fizettünk. Amennyire én emlékszem a Sun volt a leginkább gyerekbarát sziget ebből a szempontból.

Előzmény: blackjack47 (30334)
Senila Creative Commons License 2016.07.29 0 1 30338

Szia Range Lover!

 

Valószínűleg azért nem kaptál "hozzáértő válaszokat" mert nem lehet a kérdéseidre konkrét válaszokat adni. Minden attól függ, hogy ...

 

- Magyarországi utazási iroda, vagy külföldi?

A legtöbb hazai utazásszervező a DerTour és a Meiers útjaira szervez rá. Mi két kis hazai irodát próbáltunk ki eddig. Az Admiral Travel Utazási Iroda idén remek választásnak bizonyult, hisz probléma esetén szinte azonnal intézkedtek, és mindent megoldottak itthonról is (már amit  lehetett).

- Budapesti indulás, esetleg közvetlen járat Bécsből vagy Frankfurtból, vagy máshonnan Európából?

A nálunk a Budapesti indulás jött csak szóba, hiszen minek utazzunk több órát autóval, ha van közelebb is reptér, de ha Sopronban vagy Győrben laksz akkor a Bécsi repteret választanám.

- Egy szigeten min. 12 éjszaka, vagy két helyszínen kb. 6+6 éjszaka?

Az attól függ miért mentek, mekkora szigetet választotok és az adott szigetnek milyen programjai vannak. A Sun Islandon 12 nap nem sok, de egy kisebb szigeten esetleg már annak érezhetitek, ugyanakkor elég nehézkes és drága lehet a szigetek közötti közlekedés, ezért erre érdemes odafigyelni. Mi kétszer voltunk 11 ill. 12 éjszakát egy-egy szigeten, de így sem volt alkalmunk minden szervezett programon részt venni, bár mi elsősorban sznorkellezni szoktunk.

- Motorcsónak, vagy jet-ski bérlés lehetséges-e valamelyik szigeten, illetve milyen feltételekkel?

Amennyire én tudom jet-ski bérlés, vitorlás és katamarán bérlés lehetséges sok szigeten, de a hajókhoz tuti kell igazolás, hogy el tudod vezetni.

- Ha lehet bérelni vizi járművet, akkor szabad mozgás közeli szigetről-szigetre saját elgondolás alapján működik-e, vagy csak szervezett program keretében?

Tudomásom szerint nincs szabad mozgáslehetőség a turistáknak, még a jet-ski túrákra is elkísérnek.

- Vizi villák az igazán extrák, vagy inkább a part menti bungalók közvetlen vízkapcsolattal?

Kiknek mik az igényei. Vannak extra vízivillák de part mentiek is, szigete válogatja. Én inkább a szigetek között tennék különbséget.

- Ha a vizi villa mellett tesszük le a voksot, akkor érdemesebb a saját medencéset keresni?

Minek, hisz ott az óceán, az sokkal izgalmasabb.

- Veszélyes tengeri állatokra sűrűn lehet számítani?

A legveszélyesebb az ember. Én amióta az eszemet tudom járom a tengereket, de még soha nem történt semmi komolyabb baleset. Ha veszély alatt a murénákat, cápákat, rájákat , halakat és egyéb tengeri élőlényeket érted, akkor szerencsére a Maldív szigeteken elég sokkal találkozhatsz, ha megmártózol az óceán vizében.

- Mennyi készpénzzel készüljünk optimális módon? Jellemzően mindenért fizetni kell a szigeteken?

Az attól függ, hogy mennyi borravalót kívántok adni, illetve, hogy mentek e a helyi szigetek valamelyikére vásárolni. Kérdés az is, hogy a végső számlát - fogyasztás, szolgáltatás - készpénzben, vagy kártyával kívánjátok kiegyenlíteni. Ezt előre lehet majd kalkulálni, ha már megvan a kiválasztott sziget, mert akkor pontosan meg lehet nézni, hogy mi mennyibe kerül az adott szigeten. Természetesen a szigeteken mindenért fizetni kell, a kérdés inkább az hogy mit kell előre és mit kell utólag fizetni, illetve, hogy mi van benne a szállás és a választott szolgáltatás árában és mi nincs.

- Milyen a biztonság a szigeteken? Zárni kell az ajtót, esetleg fogni kell a zsebünket?

Az üdülő szigeteken az ajtó záródik magától, nektek kell rá ügyelni, hogy legyen nálatok kulcs, hogy vissza tudjatok menni. A zsebeteket sem kell fogni, de egyes szigeteken sok a csenős madár, tehát a teraszon nem érdemes apró dolgokat kint hagyni, mert eltűnhetnek. Ilyen lehet akár egy fél kókuszdió, vagy egy sütemény is.

Előzmény: Range Lover (30336)
juppy Creative Commons License 2016.07.29 0 0 30337

Szia!

 

Szerintem a magyar utazási irodák is a külföldi utakat árulják. Ha nem magán úton szervezed, akkor szerintem válassz magyar irodát. Nagyon segítőkészek. Sokan mennek több szigetre, de csak azonos csoporthoz tartozó szigetek közt tudtok közvetlenül mozogni. Ha más -más csoport szigetére foglalsz, akkor az előző szigetről vissza kell menni Maléba, majd onnan tovább a másik szigetre. Remélem érthető voltam. :) Ezért is jobb, ha irodán keresztül foglalsz, mert ők tisztában vannak azzal, hogy melyik sziget melyik szálloda csoporthoz tartozik. Úgy tudom, hogy a vízi villákban csak 18 év felett lehet menni, de nem biztos. A tengeri állatok nem veszélyesek. Kp. csak a borravalóra kell, a többi kiadást a szobához írják és a végén lehet  kártyával rendezni. Az, hogy miért kell fizetni, az ellátáson múlik. Félpanzió, teljespanzió-hoz nem jár ital, azért külön kell fizetni. All ellátáshoz jár ital is, de figyelni kell, mert akkor sem minden. Pl. a presszókávé, capuccinó ezekért szinte mindenhol külön kell fizetni. A vízi járművökhöz nem tudok mit mondani. Nekünk a biztonsággal nem volt gondunk, a szobai széf jól működött, volt, hogy nem zártuk be a szobát és nem történt semmi, de volt olyan akivel előfordult, hogy eltűnt ez-az, de szerintem nem jellemző. Hirtelen ennyi, talán mások is tudnak majd hozzátenni.:)

Jó keresgélést!

Előzmény: Range Lover (30336)
Range Lover Creative Commons License 2016.07.29 0 0 30336

Ismét üdvözlet mindenkinek!

Próbáltam röviden - tőmondatokban - összefoglalni a kérdéseimet, de nem voltam túl közérthető. Ezért most ismét a tapasztalt fórumozó közönség elé tárom a kérdéseimet. Elöljáróban annyit, hogy családdal együtt szeretnénk menni, amíg megtehetjük együtt, mert gyorsan kirepülnek a gyerekek - anya, apa és a fiúk (17-12-11 évesek).

 

Az alábbi kérdéseimre várok hozzáértő válaszokat:

 

- Magyarországi utazási iroda, vagy külföldi?

- Budapesti indulás, esetleg közvetlen járat Bécsből vagy Frankfurtból, vagy máshonnan Európából?

- Egy szigeten min. 12 éjszaka, vagy két helyszínen kb. 6+6 éjszaka?

- Motorcsónak, vagy jet-ski bérlés lehetséges-e valamelyik szigeten, illetve milyen feltételekkel?

- Ha lehet bérelni vizi járművet, akkor szabad mozgás közeli szigetről-szigetre saját elgondolás alapján működik-e, vagy csak szervezett program keretében?

- Vizi villák az igazán extrák, vagy inkább a part menti bungalók közvetlen vízkapcsolattal?

- Ha a vizi villa mellett tesszük le a voksot, akkor érdemesebb a saját medencéset keresni?

- Veszélyes tengeri állatokra sűrűn lehet számítani?

- Mennyi készpénzzel készüljünk optimális módon? Jellemzően mindenért fizetni kell a szigeteken?

- Milyen a biztonság a szigeteken? Zárni kell az ajtót, esetleg fogni kell a zsebünket?

 

Nagyon köszönöm, ha valaki segít a válaszaival!

 

Már keresem a repülőjegyeket! Találtam egy 870e forintos ajánlatot elfogadható ranzitzónás várakozási idővel.

A januári (síszünet) vagy a márciusi (tavaszi szünet) időszakot fogjuk választani.

Agjulcsi Creative Commons License 2016.07.29 0 0 30335

Szia!

 

Szoktad adni gyermekkedvezményt. Ha egyéniben foglalod, pl. Booking, ott is meg tudod adni a korát és az utazási irodák is figyelembe veszik. Nem tudom mennyi a kedvezmény, de szerintem a 10 évesre még van.

Előzmény: blackjack47 (30334)
blackjack47 Creative Commons License 2016.07.29 0 0 30334

Sziasztok! Gyerekkedvezmény szokott e lenni a szállásra, étkezésre? 10 éves. Egy bungallót foglalunk hárman ugye de főre szokták az árat adni ezért kérdezem. Meg az ellátásért is sok lenne a teljes ár mikor sokkal kevesebbet eszik mint egy felnőtt.

cuki66 Creative Commons License 2016.07.29 0 0 30333

Bocsi,  azt akartam írni,  hogy 325 Ft-os euro árig garantálják az 1.030 eFt - os árat. 

Előzmény: cuki66 (30332)
cuki66 Creative Commons License 2016.07.28 0 0 30332

Szia!  Mi az Adaaran Club Rannalhi-ba megyünk márciusban 10 éjszakára,  all inclusive ellátással.  A repjegyet magunknak vettük,  a többit az Admiral Travel intézte.  1.030 eFt lesz a szállás transzferrel, 325 euróig árfolyam-garanciával.  Idén márciusban volt egy magyar pár,  néhány napot egy 5 *-os szigeten,  majd a többit a "mi"  3 *-os szigetünkön.  Elmondásuk szerint a mi szigetünk sokkal jobb volt,  mint az 5 *-os.  Erre bizonyíték,  hogy ott történt a leánykérés,  nem a csilli-villi szigeten!  :-)  Szerintem jól választottunk!  :-) 

Előzmény: Triptrop (30325)
Álom2 Creative Commons License 2016.07.28 0 0 30331

Óóóó álomszép a "szigetünk" :)

Igen, köszönöm, így már látom, hogy mit jelent a part szempontjából, amit korábban írtál.

 

Álom

Előzmény: Senila (30320)
martini07 Creative Commons License 2016.07.28 0 1 30330

Szia Cukorka2016!

 

Igen azok az alacsonyabb arfekvesuek, ezekbol van a legtobb a szigeten, de semmivel nem kevesebbek, mint a magasabb arkategoriasak. A deluxe bungallow a parttol kb. 5-10 meterre van.

 

Relativ, hogy kinek eri meg es kinek nem. Nekunk biztosan nem erte volna meg, mert ebedelni nem szoktunk es alkoholt sem igazan fogyasztunk. A sziget honlapjan minden etteremnek megtalalhato az etel- es itallapja, ugyhogy ha azt megnezed tudsz kalkulalni, hogy nektek megerne-e vagy sem.

 

Ha van meg kerdesed nyugodtan tedd fel! :)

 

Udv: M.

Előzmény: Cukorka2016 (30319)
juppy Creative Commons License 2016.07.28 0 0 30329

Bocsi azt nem írtam, hogy 7 éjszaka.

Előzmény: juppy (30328)
juppy Creative Commons License 2016.07.28 0 0 30328

Szia!

4504 euro/2fő. Igaz itt le kellett mondanunk a különálló bungi élményéről, mert itt iker bungik vannak. De mivel a gyerekeinkkel utazunk ők lesznek a szomszédaink. :) 

Előzmény: Maldív2016 (30327)
Maldív2016 Creative Commons License 2016.07.28 0 0 30327

Szabad megkérdezni, hogy mennyiért sikerült foglalni a karácsonyi bulit összességében ? :)

Előzmény: juppy (30326)
juppy Creative Commons License 2016.07.28 0 0 30326

Az jó. Ennyiért azért már lehet válogatni is. A helyedben azért felkeresnék egy irodát és kérnék tőlük ajánlatot.

Ők tudnak neked segítséget nyújtani, hiszen jobban tisztában vannak a szigetek közti különbségekben. Malétól való távolság, szigetnagyság, house reef, ellátás stb... Itt a fórumon dícsérik az Araamu Travelt és az Admiral Travelt, de mi pl. egy kicsi a lakhelyünkön lévő utazási irodával vettük fel a kapcsolatot. Ők is maximálisan megtettek mindent, hogy a nem kicsi igényünket teljesítsék. Itt értsd kis összegből nem a legolcsóbb kategóriás sziget all. ellátással karácsonykor. Majd meglátjuk, hogy sikerült. Majd jövök a beszámolóval. :)

Előzmény: Triptrop (30325)
Triptrop Creative Commons License 2016.07.28 0 0 30325

Csak szállás és ellátás. 

Repülő és helyi hajó transzfer külön. (ha viszont hidroplános transzfer kell, akkor a hajó-hidroplán közötti különbséggel csökken az említett ártartományom, szóval egy 300-600 dollárral kb., attól függ mennyi a hirdoplán transzfer)

Előzmény: juppy (30324)
juppy Creative Commons License 2016.07.28 0 0 30324

Szia!

Ezt az összeget csak a szállás/ellátásra szántad, vagy repülővel együtt akarod kihozni ennyiből?

Előzmény: Triptrop (30322)
maldive2009 Creative Commons License 2016.07.28 0 0 30323

ennyiért Rannalhin all-inclusive kapsz főszezonban is ;-) január-február ;-) 

 

Szerintem...

Előzmény: Triptrop (30322)
Triptrop Creative Commons License 2016.07.28 0 0 30322

Köszönöm az infókat nektek.

már elkezdtük nézegetni, Rannaalhi-t ismeri esetleg valaki?

 

Két főre max 4000-4500$/8éj kategóriában keresnénk jövő márciusra (vizi vagy vízparti bungaló, félpanziótól). Nem tudom, hogy ez az árkategória milyen Maldív szigetek viszonylatban, úgyhogy ha ilyen kategóriáig tudtok nagyon jó szigetet, ami kihagyhatatlan (vagy ennyiért máshova mennétek, stb.), ne tartsátok magatokban:)

 

Tényleg nagyon nehéz ez a sziget/szállás választás, jól jön minden ötlet/morzsa:)

Előzmény: Tojglius (30299)
a kockáshasú nyúl Creative Commons License 2016.07.28 0 0 30321

Annyit kérdeznék még, hogy az ellátás többnyire félpanzióval vannak hirdetve, mennyi kb. az árkülönbség teljes ellátásnál? Illetve irták páran, hogy Sun Islandon sok programlehetőség van. Mik ezek a programok pontosan?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!