Keresés

Részletes keresés

nemezis 2 Creative Commons License 2017.08.09 0 0 34132

háborúskodásba.

Előzmény: nemezis 2 (34131)
nemezis 2 Creative Commons License 2017.08.09 0 0 34131

Koesler, erről azt írja egyébként, hogy azért választották a judaizmust, mert nem akartak belekeveredni az iszlám- keresztény báborúskodásba.

Előzmény: Kód 001 (34130)
Kód 001 Creative Commons License 2017.08.09 -1 1 34130

Teljes képzavar.

 

A kazárok soha nem voltak származás szerinti zsidók Egyik vezetőjük úgy döntött, hogy ők monoteyita vallás hiveinlesznek, és történetesen nem a kereszténységet, hanem a hudaizmust választották maguknak.

 

A pikáns az ebben, hogy a mai europai zsidók jó részének származásilag nem Ábrahám, hanem egy torzonborz kazár harcos az Őse....:))

 

 

Előzmény: Glavingojn (34123)
satellik Creative Commons License 2017.08.09 0 0 34129

Mózes, a midiánita Jethro lányát, Cippórát csábította el, a cigányok mindenütt együtt táboroztak a zsidókkal, keveredtek. Talán már az egyiptomi fogságban is együtt szolgáltak.

József, Putiárné szeretője, bizalmas írnoka is cigány volt, és így megtanulta az egyiptomi képírást, ami komoly teljesítmény lehetett. De hát a vérükben van a hegedű...

Előzmény: Glavingojn (34127)
karacsányi Creative Commons License 2017.08.09 0 0 34128

Aha, Te iskolában tanultad a magyar őstörténelmet, -

Rákosi, vagy Kádár alatt?

Agyalágyult Komoróczy teória Árpád vezér zsidósága, és a Nagy Bulám áttérésének kényszerű átvétele.

Amikor éppen a vallásaik merőben eltérő volta okozta a szakadást.

Tudhatnál annyit, hogy a szkíta hódoltatás megengedte a régi, saját vallás gyakorlását.

Számos jel bizonyítja a magyarok szkíta-kereszténységét: Qumrán Kenyér és bor ritusa.

A kaukázusi magyarok püspökeit dokumentálják a pápai legációk iratai.

Előzmény: Glavingojn (34123)
Glavingojn Creative Commons License 2017.08.09 -8 0 34127

Nem ismered a történelmet. Elkerülték egymást úgy 2500 évvel. A cigányok később érkeztek.

Előzmény: satellik (34124)
nemezis 2 Creative Commons License 2017.08.09 0 0 34126

Honfoglalás korabeli temetőket vizsgáltak, nem a távolság, hanem a lelőhely korai bizonyítottsága alapján.

 

Az időpotoktól nem kell zavarba jönni, nemcsak mi vándoroltunk, mások is keresték a helyüket.

 

Megkockáztatom, (bár már írtam) ahol nincs elég bizonyíték, ott szélet tere nyílik a fantáziának. Ez az egész őstörténetre igaz.

 

(Egyiptomra is)

 

Akár egy korábbi civilizáció is......

Előzmény: Törölt nick (34102)
nemezis 2 Creative Commons License 2017.08.09 0 0 34125

Ezt  A. Koestler: A tizenharmadik törzs c könyvéből tanultad, nem az iskolában.

Előzmény: Glavingojn (34123)
satellik Creative Commons License 2017.08.09 0 0 34124

Ez jó, - Cippora gyermekei,

a cigányok tanultak írni Egyiptomban és nem a zsidók, bár Mózes leszármazottak mindannyian.

Kérdés? Miért nem tanították meg írni zsidó rokonaikat?

Előzmény: Glavingojn (34121)
Glavingojn Creative Commons License 2017.08.09 -8 0 34123

Azt  iskolai tanulmányainkból mind tudhatjuk, hogy a magyar törzsek is egy ideig a kazár birodalomhoz tartoztak, kiválásuk éppen az egyik oka volt a birodalom meggyengülésének. A kazár birodalom a 8–9. században Kelet-Európa legfejlettebb állama volt, amely a környező területeket és népeket is adófizetéses vazallusi függésben tartotta. A volgai bolgárok éppúgy adót fizettek a kazároknak, mint a keleti szláv törzsek, s a magyarok is hosszú ideig kazár adófizetők voltak. A kazár törzsszövetséghez tartozásból pedig az következik, hogy a magyar törzsek vezetői nagy valószínűséggel felvették a zsidó vallást. A köznép a honfoglaláskor még bizonyára pogány volt, hiszen a magyar törzsek már azelőtt elhagyták a kazár birodalmat, hogy az államvallás leszivárgott volna a közemberek közzé.

 

Szóval Árpád apánk a tudomány mai állása szerint valószínűleg zsidó volt!

 

A tudományos hipotézist alátámasztani látszik az a tény is, hogy a korai magyar királyok között akadt két „furcsa” nevű is, konkrétan, Aba Sámuel és Salamon. A középkori Európában másutt nem fordul elő ilyen királyi név. Egyes kutatók azt is felvetették már, hogy a magyarokkal együtt a Kárpát medencébe érkező kabar törzsek is zsidó vallásúak voltak.

Előzmény: Kód 001 (34113)
satellik Creative Commons License 2017.08.09 0 0 34122

A régi iratok a kusitákat világhódítónak mondják. A föld legrégibb népeként a világkatasztrófák idején (Atlantiszról?) érkezhettek az őshazájuknak tartott afrikai Etiópiába és Eritreába „Földjük a Földközi tenger partvidékétől és az Afrika feletti Bāb el-Mandeb (ma: Báb al-Mandab)-tengerszorostól a Nilus hegyeiig és onnan az India határánál fekvő Sirhindig (Panjab) terjedt.[12]   Némi igazság van a világhódításban, ám egyetlen forrás sem vonja kétségbe, hogy a Vízözön után a kusiták a meghódított, vagyis a bejárt területeket civilizálták, írásbeliséget hoztak, s feltárták a föld megváltozott arculatát.[13]Körösi Csoma Sándor az angol hatóságoknak szóló, a küldetését taglaló levelében említi, hogy „Az indiai, persa és sanskrit nyelvekben a ’sived’ vagy ’sifed’ szó fehéret, fehér színűt jelent…a svédek nemzeti nevüket azon scytha népektől kapták, a kik sanskrit nyelven beszéltek, t.i. a gétáktól…”.[14], akik valójában kusita birodalom népcsoportjához tartoztak, és előbb lakták Indiát, mint az indoárják.[15] Ezért hasonlítanak egymáshoz a jütlandi Gundestrupban talált üstön és az indiai Mohenjo-Daroban fellelt pecséthengeren ábrázolt alakok.

 


Kusita, vagyis turáni (szkíta) nyelvűek voltak a Kaukázus és az Indiai-óceán közt élő népek a Gangesig, továbbá Dél-Arábia népei, a kánaániták, a káldeaiak [sumirok] és a susaiak, csakúgy, mint Egyiptomban és szerte Észak- és Kelet-Afrikában, vagyis a Kusita Birodalomhoz tartozó területeken.Hivatalosan a szkíták és a magyaros nevű turániak közt nem tesznek különbséget. A történettudomány meghatározása szerint szkíta a szkíta szövetség kötelékébe tartozó, szkíta nyelvet beszélő kelet-európai és közép-ázsiai népesség. Róna-Tas András szerint a szkítaság iráni és iráni nyelvet beszélt.A görögök szerint minden pusztai lovas-nomád nép szkíta (Hérodotosz), a perzsák szerint pedig szaka. A kettő ugyanaz; csak az egyik görög, a másik perzsa elnevezés. Turániak a közép- és „belsőázsiai [lovas-]nomádok, a hunok, a magyarok, a kunok, a turkománok, a tatárok, a kirgizek, a mongolok”[16], az ókori írók szerint mind kusita leszármazott, továbbá a mandzsuk és a japánok és más kisebb népek.

Előzmény: karacsányi (34119)
Glavingojn Creative Commons License 2017.08.09 -8 0 34121

Én már rájöttem a megoldásra. Az Egyiptomba érkező vándorcigányok megtanulták az ottani írást, aztán mikor ideértek, megtanították rá az írástudatlan székelyeket.

Előzmény: satellik (34118)
Hiryu-reload Creative Commons License 2017.08.09 -1 0 34120

szerintem állj le a droggal.

Előzmény: karacsányi (34119)
karacsányi Creative Commons License 2017.08.09 0 0 34119

 

 

  1. Az alakulóban levő kontinenseket ábrázoló legrégiebb kínai világtérkép – A Földközi-tenger medencéje még nem vette fel a mai formáját. A Fekete-tenger egybefügg a Kaspi-tengerrel és az Aral-tóval. Az idomtalanul nagy Antarktisz magába foglalja Ausztráliát stb. (Giulio Aleni, itáliai jezsuita misszionárius lelte meg Kínában a XVII. században - benjaminpbreen.com)

A világ nagy műveltségeinek szent könyvei, írásai (a judeo-keresztény Biblia, az indiai Puranák, a kínai Shānhăijīng/Shan Hai King) őrizték meg a Vízözön történetét  és a túlélők sorsának alakulását.   A szent iratok leírásait egybevetve kitűnik, hogy mindenik a maga műveltsége, vallása, hagyománya szemszögéből ugyanazt az eseményt taglalta, a szinte ugyanazon emberek emlékét örökítette meg. A túlélők egyik fontos teendője lehetett, hogy szemügyre vegyék milyen és mennyi élőhelyet hagyott meg számukra az áradat, hogy az egyre sokasodó utódaik hazára, otthonra leljenek.Európaiként a legkézenfekvőbb a Biblia leírását alapul venni, nemcsak azért mert mindenki ismeri, hanem mert Noé utódainak megnevezésén keresztül pontosan és használható módon adja vissza törzsek és a nemzetek faji és nemzeti jellegét és a megmaradt szárazulatokon való szétterjedését.    Noé leszármazottjainak beszélő nevük volt. Némelyik foglalkozásra, másik az elfoglalandó vagy a már elfoglalt földrajzi területre, a későbbi hazájukra, népükre utalt. Az egyetlen Nimród kivételével Noé minden utódjának a neve népnév. A második és hetedik nemzedékhez tartozók közül háromnak, de zsidó nevük jelentése alapján kettőnek a neve bizonyossággal a föld mérésére, feltérképezésére utal. Ők, illetve a hozzájuk tartozó csoportok járhatták be, térképezhették fel a földet, s jelölésül ma is látható, látszódó sziklavéseteket, sziklaoszlopokat állítottak.Az ötödik nemzedékhez tartozó Péleg azért kapta a nevét, „mivelhogy az ő idejében osztatott el a föld”[1]. Egyiptom igazgatása mellett Mizraim segédkezhetett neki. Nevének jelentése: „két föld”, ami vagy Alsó- és Felső Egyiptom egyesítését jelzi, vagy a Vízözön elötti és utáni földre utal.Eusebius[2] érdekes adalékokat közöl Egyiptom névadójáról, Mizraimról: Manethon, egyiptomi történetíró szerint a nagy áradat előtt és után élt. Feladata volt, hogy újra benépesítse a földjét. Erre utal nevének „két föld” jelentése. Az Ószövetségben pedig Khám fiaként, Khus, Kánaán, Put és „Nimród” testvéreként jelenik meg. Mizraim mindenik változat szerint Egyiptomhoz kötődik.A harmadik bibliai földmérő Almodád volt. Héber nevének jelentése: „Isten mérése”[3], vagyis földmérő. Hármójuk nevéhez fűződik a föld feltérképezése, újrafelosztása.Noé utódai kinőtték az Ararát lankáit s nemzedékről nemzedékre egyre távolabbi vidékekre húzódtak. Felkutatták a termékeny völgyeket, erdőségeket, a tiszta vizeket. Egyre jobban szétköltöztek, belaktak egy-egy területet, és igényt is támasztottak rá.Indiában az „indo-árjákat megelőző kusiták”[4] vészelték át a Vízözönt. Az ind szent iratok, a Puranák szerint bejárták a megváltozott földet, hogy maguk és az utódaik elé tárják a megváltozott világot. (A mai ember térképpel a kezében jár-kel a világban; fel sem tűnik neki, hogy mi munka rejlik e kis papírlap elkészítésében).A régi szanszkrit földrajzi iratok[5] említik, hogy közvetlen kapcsolat volt India és a föld távoli vidékei között. Az indek jól ismerték Nyugat-Európát[6], a brit szigeteket, Angliát, a fehér sziklák szigetét, Hiranyát vagyis Írországot, sőt a túlnan túli Atlantiszt[7]. Izland, „a nyugati fehér sziget (Izland) a hinduk szent földje”[8]volt. Ír regék említik, hogy Indiából rövid időre ellátogattak hozzájuk az indiai dravidák tudósai. Ezek bizonyára az özönvíz utáni földmérők lehettek. Meglehet, hogy a kelták papi rendjének „druida” elnevezése a dravidára vezethető vissza.

  1. Dravida típusú papkirály  (terrakotta szobortöredék, Mohenjo Daro, kb. 17,5 cm, National Museum, Karachi, Ernest Mackkasy: The Indus Civilization, 1935. - harappa.com)

(Nem tartozik ez írás témájához, de azok okulására, akik tagadják a magyar nyelv ősiségét, s azt, hogy a magyar a tudás nyelve, meg kell említeni: „A dravidák fő törzsének és az indiai félsziget hatodik nyelvének a neve TUDAS.” Különös, de magyarul kiválóan érthető, hogy dravida, azaz a "tudás’ nyelvén ’valakinek a magja, utódja, a FIA jelentésű MAG kifejezés. Ugyanezen jelentéssel, de „MAC” írásképpel megvan a geal nyelvben, a Skót-felföldön és a berbereknél..., ami más nyelvi jelenségekkel egyetemben nyelvi rokonságot jelent”[9])A Puranák, az ind vallásos költemények és a régi szanszkrit földrajzi könyvek, beleértve a régi zsidó iratokat is,  említik, hogy a „második teremtés vagy az elpusztítás és újbóli megteremtés”[10] után a világ hét részre, illetve dwípára osztatott: „1. Jambu-dwípa: a világ központja (India) és az egész árja rassz otthona; 2. Anga-dwípa: Északkelet-Ázsia, a nagy mandzsu vagy mongol nép székhelye, amit idővel Kína kebelezett be; 3. Yama-dwípa: A régi Kínai Birodalom; 4. Yamala-dwípa: A Délkelet-Ázsia-i szigetvilág, beleértve a Maláj-fészigetet és az Indiai-óceán szigeteit; 5. Sancha-dwípa: Általában Afrika; 6. Cusha-dwípa: Kus-ország, vagyis a Kusita Birodalom. Ethiópiából kiindulva magába foglalta Arábiát,  a Földközi-tenger keleti partjától egész Indiáig húzódott; 7. Varaha-dwípa: Európa.”[11]A szent iratokból kitűnik, hogy az indek nemcsak Nyugat-Európát, hanem Észak- és Dél-Amerikát, a Jeges tengert, sőt az eljegesedés előtti Antarktiszt, a ma jég borította szárazulatot, a Maud királynő földjét is ismerték.A régi iratok a kusitákat világhódítónak mondják. A föld legrégibb népeként a világkatasztrófák idején (Atlantiszról?) érkezhettek az őshazájuknak tartott afrikai Etiópiába és Eritreába „Földjük a Földközi tenger partvidékétől és az Afrika feletti Bāb el-Mandeb (ma: Báb al-Mandab)-tengerszorostól a Nilus hegyeiig és onnan az India határánál fekvő Sirhindig (Panjab) terjedt.[12]   Némi igazság van a világhódításban, ám egyetlen forrás sem vonja kétségbe, hogy a Vízözön után a kusiták a meghódított, vagyis a bejárt területeket civilizálták, írásbeliséget hoztak, s feltárták a föld megváltozott arculatát.[13]Körösi Csoma Sándor az angol hatóságoknak szóló, a küldetését taglaló levelében említi, hogy „Az indiai, persa és sanskrit nyelvekben a ’sived’ vagy ’sifed’ szó fehéret, fehér színűt jelent…a svédek nemzeti nevüket azon scytha népektől kapták, a kik sanskrit nyelven beszéltek, t.i. a gétáktól…”.[14], akik valójában kusita birodalom népcsoportjához tartoztak, és előbb lakták Indiát, mint az indoárják.[15] Ezért hasonlítanak egymáshoz a jütlandi Gundestrupban talált üstön és az indiai Mohenjo-Daroban fellelt pecséthengeren ábrázolt alakok.

 

Előzmény: satellik (34117)
satellik Creative Commons License 2017.08.09 0 0 34118

3 egyiptomi írás típus van.

A képírás-hieroglifák a legismertebbek.

Nézz utána melyik a másik kettő.

Előzmény: Törölt nick (34107)
satellik Creative Commons License 2017.08.09 0 0 34117

Hallottál a kusitákról?

két területen éltek, az utóbbi a fekete kus földje, a Nilus forrásvidéke.

Előzmény: Törölt nick (34107)
Kód 001 Creative Commons License 2017.08.09 -1 0 34116

A mélyhéber kiválasztottság ábránd és a gonok ( köztük magyarok ) gyülölete kéz a kézben jár.....

Előzmény: Eklatáns Béla (34115)
Eklatáns Béla Creative Commons License 2017.08.09 0 0 34115

A sumer-magyarkodás és a zsidógyűlölet kéz a kézben jár...

Előzmény: Törölt nick (34112)
dzsonivir. Creative Commons License 2017.08.09 0 1 34114

Magyarország befogadja azt a Svédországból kiutasított  iráni keresztény lányt,akit a rendkívül toleráns Svédország visszautasítana hazájába,ahol halálos fenyegetésnek van kitéve.

 

Előzmény: Kód 001 (34113)
Kód 001 Creative Commons License 2017.08.09 -1 0 34113

Én nem vagyok sumer szakértő. Vannak a múl kutatásában is " radikálisok" mint pl Badiny Jós, aki szerint Jézus párthus volt.

 

Vannak olyan szélsőséges kutatók -mint Komoróczy - aki szerint meg Árpád zsidó volt.

 

röviden : a mélyhéberek semmivel nem jobbak a mélymagyaroknál.

Előzmény: Törölt nick (34112)
Törölt nick Creative Commons License 2017.08.09 0 0 34112

Hat nemigen ertem ezt a sumer vonal-erösködest itt, föleg hogy itt ez ebben a topikban mit keres, hacsak nem a topik cimre ez a kontextus ...

 

Most akkor mar csak csovalom a fejem ...

Előzmény: Kód 001 (34111)
Kód 001 Creative Commons License 2017.08.09 -1 0 34111

Dehogy. Mint tudjuk, Árpád is zsidó volt.

 

 

- meg Attila, sőt Winnetou is.

 

DDD

Előzmény: Eklatáns Béla (34109)
Glavingojn Creative Commons License 2017.08.09 -8 0 34110

Ugyanaz a helyzet mint a normannok esetében. Ha egy területet elfoglal egy hadsereg, tartósan letelepednek ott, de nőket nem hoznak magukkal, akkor helyben nősülnek. A gyerekek meg az anyjuktól tanulnak beszélni. Normandiában csak annyi maradt meg a hódítók nyelvéből, hogy a hajózással, halászattal kapcsolatos fogalmakra még évszázadokkal később is skandináv eredetű szavakat használtak. Ezeket ugyanis a fiúk az apjuktól tanulták. Viszont az Angliát meghódító normannok nyelve már a francia volt.

Előzmény: Eklatáns Béla (34108)
Eklatáns Béla Creative Commons License 2017.08.09 0 0 34109

"meg a vegen kiderül hogy mindenki Kisazsiaban, Azsiaban es Europaban a magyaroktol szarmazott le "

 

 

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=144745960&t=9210152 ...

Előzmény: Törölt nick (34107)
Eklatáns Béla Creative Commons License 2017.08.09 0 0 34108

A bulgárok hun-török népek, mégis szláv nyelvet beszélnek...

Előzmény: Glavingojn (34087)
Törölt nick Creative Commons License 2017.08.09 0 0 34107

Az egyiptomi írás típusok egyike a rovás jelkészlettel írt, -

És a megfejtés igazolta, hogy magyar nyelven írták. L: Dr Borbola János

 

 

Ezt ketlem ...

 

Ahogy en tudom a szekely rovasirasnak van ABC-szerkezete, az egyiptomi hieroglifaknak ez meg csak kb v. Ch 600 körül lett, az egyiptomi hieroglifak az egy kepiras, amit a rovasirasra a legjobb indulattal sem lehetne mondani.

 

Ezen kivül van ugye egy farao sir valamikor v. Ch 2600 körül, no itt vannak jelek, un allitolagos rovasok, de ezek csak jobbrol balra olvashatok, de a szekely-rovasiras meg balrol jobbra olvashato iras.

 

PS.: meg a vegen kiderül hogy mindenki Kisazsiaban, Azsiaban es Europaban a magyaroktol szarmazott le ... (es senkit sem zavar eközben, hogy magauk az egyiptomiak is milyen kevert nep, ... , a regi Egyiptom az nem a Földközi Tenger partjaig terjedt ki, hanem joval lejjebb volt. Most akkor Afrikabol szarmazik a magyarsag? dehat mintha ezt -marmint hogy minden Afrikabol szarmazna- mar erösen ketsegbe vonjak,.., vagy ez le van söpörve az asztalrol? Csak ami bepasszol vagy meg van passzitva az elegge hajbol elörangatott tezisbe, az van megtartva?

Előzmény: satellik (34105)
Glavingojn Creative Commons License 2017.08.09 -8 0 34106

Ennyire imádod a horogkeresztet? 

Előzmény: dzsonivir. (34101)
satellik Creative Commons License 2017.08.08 0 0 34105

átfutottam a linkeket, -

észrevétel,  amiről nem esett szó:

a székely-magyar rovás és az etruszk rovásírás 87% azonos,

ez cáfolja az eredet későbbi kompilációit.

Nem esett szó a rovásjelek ősi meglétéről:

Tatárlakán Torma Zsófia feltárása

Dél-Franciaországban talált kővésetek,

Csepregi Ferenc Palái,

Erdélyi templom mennyezet róvásírásai,- Székelyderzs

Pannonhalmi Misekönyv rovás szövege

Székelyföldi Tászok-tetői szikla vésetek 

Viszoko Boszniai piramisnál talált rovások jelei

Az egyiptomi írás típusok egyike a rovás jelkészlettel írt, -

És a megfejtés igazolta, hogy magyar nyelven írták. L: Dr Borbola János

Előzmény: nemezis 2 (34078)
nemezis 2 Creative Commons License 2017.08.08 0 0 34104

:)) Hát nem Wikipédiát... 

 

 

Na jó, nem tudok, és nem is akarok állást foglalni, pillanatnyilag megelégszem azzal, hogy az ellentmondásokat próbálom kiemelni.

 

Az egyik a genetikai ronkonság hiánya, és a finnugor nyelvrokonság.

Ez szerintem nem létezik így. 

Ha annyi időt töltöttek egy területen, hogy a nyelvben még 2000 év után is azonos szabályszerűségeket feltételeznek, akkor annak a genetikában is meg kellene nyilvánulni.... Mert ugye akkor is voltak szexuális kapcsolatok.

 

Ehhez kapcsolódik, hogy a magyar nyelv eredetét,(és a magyar származást) a 19. szd ban "átírták" , teljesen figyelmen kívül hagyva a korai gesztákat. 

Folyt. köv.

Előzmény: Törölt nick (34103)
Törölt nick Creative Commons License 2017.08.08 0 0 34103

D;

 

Ha meg masnak is ajanlod ezt, az asztal alatt mindjart a labadra ralepek D;

Előzmény: nemezis 2 (34098)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!