Keresés

Részletes keresés

reg2015 Creative Commons License 2016.10.22 0 0 2979

A V8 hol található?

 

Nem biztos, hogy mindenki tudja.

Előzmény: asdqweasdqweasd (2974)
habibi85 Creative Commons License 2016.10.19 0 0 2978

Hajdúszoboszló: a Béke Hotelnek van fürdőruhamentes szaunája, nagyon jó hely, illetve kedd esténként 18:00-tól az RB Fitness konditerem szaunájában vannak felöntések, fürdőruhamentesek :)

Előzmény: reg2015 (2973)
Raymond. Creative Commons License 2016.10.17 0 0 2977

Két hete pénteken lementünk a szauna estre Ráckevére. Mondhatom,hogy fantasztikusan jó volt! Építettek egy gyönyörű új szaunát az udvaron,egyedülálló hangtechnikával. Sosem láttam még ilyet.Hajnalig ott voltunk,nagyon jól éreztük magunkat. Mindenkinek csak ajánlani tudom!

akkornemcsakúgy Creative Commons License 2016.10.17 0 0 2976

Alapból Bükre, az jobb. De attól is függ, mi az este, mert Bük 8-kor zár, Sárvár meg 10-kor.

Előzmény: RevolutionDisco (2975)
RevolutionDisco Creative Commons License 2016.10.16 0 0 2975

Szerintetek hétköznap este hová érdemesebb menni, Sárvárra, vagy Bükfürdőre?

asdqweasdqweasd Creative Commons License 2016.10.15 0 0 2974

Ez talán azért van, mert a V8 az ország egyik legigényesebben kialakított szaunája, ahol rengeteg szaunakedvelő megfordul hetente, míg Hajdúszoboszló nem ilyen hely.... ha jól tudom csak fürdőruhás, vagy vegyes hely (Béke hotel) van. Onnan már egy köpés Debrecen, ahova szerintem megéri átmenni (a termálba, mert az fürdőruhamentes).

Előzmény: reg2015 (2973)
reg2015 Creative Commons License 2016.10.15 0 0 2973

Mindig csak V8.

Hajdúszoboszlóról senkinek nincs infó.

Legyetekszívesek.

pele45 Creative Commons License 2016.10.15 0 0 2972

sziasztok , a v8 ban Szentendrén már nem csak pénteken délután fürdőruhamentes a teljes wellness , hanem kedden délután is .

zsuzsalaca Creative Commons License 2016.10.14 0 0 2971

Ma megyünk megint. Már nagyon várjuk. :) 

Előzmény: nadzsukko (2970)
nadzsukko Creative Commons License 2016.10.11 0 1 2970

Köszönöm a válaszokat. Azt hiszem, megnézzük. Eddig mi is Aquaworld-be jártunk. Igaz nem túl gyakran. Korábban Esztergom játszott. Viszont mindkét helyen láttunk már oda nem illő figurákat. Ettől még jót szaunáztunk, de azért kicsit zavart.

Előzmény: zsuzsalaca (2969)
zsuzsalaca Creative Commons License 2016.10.11 0 0 2969

A nyári időszakban szünetel a tradicionális szauna est. Ilyenkor október elején indul újra és ha jól emlékszem április végéig, május elejéig tart. Pénteken 16 órától a teljes welnes részleg fürdőruha mentes. És nagyon vigyáznak is ennek a betartására. Eddig nem volt gond senkivel. Legalább is Mi, többiek nem vettük észre, hogy gond lett volna valakivel. 

Előzmény: Thomas Konroy (2968)
Thomas Konroy Creative Commons License 2016.10.10 0 0 2968

Ez a tradícionális pénteki szaunanap mióta szokás a V8-ban, hogy van ez? Mi nyáron egyszer elnéztünk oda. Medencét csak fürdőruhában tolta mindenki akkor, szaunát meg csak páran törölközőben, de oda is betévedtek a nagy-gatyások.

zsuzsalaca Creative Commons License 2016.10.10 0 0 2967

Jánosék kifejezetten vigyáznak, hogy ne legyen senki aki fürdőruhában próbálkozna. 

Még mi sem találkoztunk "nyálcsorgatóval". Nagyon szeretünk oda járni. Pénteken is megyünk. 

Előzmény: nadzsukko (2965)
Ilikesmee Creative Commons License 2016.10.10 0 1 2966

A péntek esti napok nagyon jók a V8-ban. Én még nem láttam fürdőruhás embert ott, még a lepedőzés sem jellemző. A medencét is mindenki meztelenül használja.

Eddig még nyálcsorgatóval sem találkoztam, normális emberek járnak oda.

Előtte az aquaworldbe jártam, de átszoktam ide, nekem sokkal jobban tetszik.

Előzmény: nadzsukko (2965)
nadzsukko Creative Commons License 2016.10.10 0 0 2965

A V8 péntek estéjéről érdeklődnék. Mennék, de milyen? Szaunázni szeretünk. Nem zavar a meztelenség, a férjemmel mi is úgy szaunázunk. De zavar, ha más térdgatyában van vagy lepedő alatt bikinit visel. Zavar, ha sok a nyálcsorgató, ha jönnek utánam és bámulnak. Szóval menjünk vagy ne? Ha valakinek van szentendrei tapasztalata, örülnék, ha megosztaná.

Törölt nick Creative Commons License 2016.10.07 0 0 2964

asdqweasdqweasd!

 

Kicsit félre értettél. Én nem azt mondtam, hogy mi akik natúr szeretünk szaunázni tök pucéran tóduljunk be a fürdőruhások szaunájába. Pont azt az esetet írtam le, amit te is írsz a mondandód végén, hogy a finnek a nemeket elszeparálják és van lehetőség meztelen szaunázni. Nagyon kevés helyen az országban, de Pesten a hozzászólásomban említett 2 helyen erre van lehetőség. Engem az zavar, hogy ezeken a helyeken is megy a fürdőruházás. Pedig saját fülemmel hallom, hogy a recepciós mindig közli standard szöveggel az új vendégnek, hogy a szauna nem koedukált, külön van a lányoknak is. És nyilván azért nem koedukált mert illene normálisan használni. A szauna kultúra olyan siralmas, hogy még itt is fürdőgatyában ülnek bent. Egy nem koedukált szaunában nem fognak szabályokat kitenni, hogy csak fürdőruhában, lepedőben stb. Ez valahogy magától értetődő kellene, hogy legyen. Bár 1 edzőtermet tudok, ahol nem koedukált szaunát is csak fürdőnadrágban!!! lehet használni. Na az ilyen helyekre mondtam, hogy ha minél többen járunk és nem lepedőzünk talán lehet változás. Van is két élményem ezzel kapcsolatban. Az említett kis pesti uszodában voltam, szaunáztam meztelenül a rajtam kívül voltak 2-en bent természetesen hosszú klott gatyában. Bejött egy középkorú férfi a 8 éves fiával. Leülnek majd hangosan megszólal, hogy nekik senki nem mondta, hogy a szaunát meztelenül is lehet használni (zavart vihogás). 

Mire mondom én, igen lehet mert ez egy nem koedukált szauna. Erre ő élménybeszámolóba kezd ausztriai síeléséről, hogy ugyebár ott is elmentek a szaunába és ledöbbentek, hogy a osztrákok meztelenül ülnek bent, nők, férfiak vegyesen (zavart vihogás). Aztán bementek szaunaázni és utána a vacsoránál az x,y osztrák nő ott ült vele a szemben feltölzve (zavart vihogás). De hát ezt meg hogy, ezen hogy nem akadnak fent szegény osztrákok., hogy vacsora előtt meztelenül ült vele szemben a nő, vacsoránál meg felöltözve. Erre fogtam magam és kijöttem. Pozitív példa is akad. A múltkor a száll szaunájában voltam, bejött egy nálam kb. 5 évvel fiatalabb fiatalember fürdőnadrágban. Leült majd pár perc múlva kiment és visszajött fürdőnadrág nélkül. A magyar szaunák 90%-a textiles, amit tiszteletben is tartok, de a maradék 10% szaunát a textilesek tartsák tiszteletben, vagy vetkőzzön vagy aznap halassza a szaunázást.

Előzmény: asdqweasdqweasd (2963)
asdqweasdqweasd Creative Commons License 2016.10.07 0 0 2963

Szerintem az is hatalmas bunkóság, ha olyan szaunába ülünk be  meztelenül, ahova nem szabad. Ilyenkor használjunk ruhát. Értem én, hogy  ez valakinek nem tetszik, de ha van egy szabályzat azt tartsuk be, vegyünk fel lepedőt. 3 típusú szauna létezik: fürdőruhás, fürdőruha nélküli, és naturista. A fürdőruhásat értelem szerűen intim részeket eltakarva kell használni (legyen az fürdőruha vagy lepedő), hacsak nincs a szabályzatba beleírva, hogy naturista módon is használhatjuk. Ebbe a kategóriába tartozik a magyar szaunák többsége. A fürdőruhamentes szaunákat fürdőruha nélkül, vagy lepedőben, vagy anélkül lehet általában igénybe venni, ha a naturista használat nincs tiltva a szabályzatban (valahol van). És a 3. típus a naturista, amit itt sokan szeretnének, hogy mindegyik az legyen: a teljesen meztelenül használandó. Ebből kevés van. Én úgy vagyok vele, hogy alkalmazkodom a szabályokhoz. Fürdőruhásba lepedőbe megyek, és magamon is tartom végig, a másik kettőbe pedig nem lepedőzök, mert nem szeretem. Ahol a szabály megengedi a fürdőruhát, ott lesznek is fürdőruhások. Nem kell odamenni, és nem kell fikázni azokat akik a szabályzatban leírtak szerint használják a szaunát.

 

A magyar fürdőkultúra mint olyan meg ugye a gyógyvizeink miatt fejlődött ki nem a szaunázásunk miatt.. a szauna ide később jött be. A fürdőzés az elmúlt évszázadokban meg ugye fürdőruhában zajlott, vagy ha ruha nélkül akkor nemenként szeparálva, ahogy a finnek se egyszerre szaunáztak meztelenül, hanem előbb a férfiak és azután a nők.  

Előzmény: Törölt nick (2962)
Törölt nick Creative Commons License 2016.10.06 0 0 2962

Néhány gondolat asdqweasdqweasd és nllcfmi hozzászólásához: Hatalmas bunkóság, ha van egy szauna, amit meztelenül is lehet használni és megy a lepedőzés vagy a fürdőgatyázás. Ezt még tovább is lehet überelni, ha a szauna nem koedukált és ennek ellenére megy a fürdőgatyázás. Pesten két helyen is lehetne meztelenül szaunázni, mert a szaunák a férfiöltözőből nyílnak. Az egyik egy kis uszodáé a másik egy szálloda uszodáé. A szállóéban van merülőmedence is a szauna mellett. Na most a lányoknak ugyan ez külön megépítve, így alap kéne hogy legyen a meztelenül szaunázás és a meztelenül merülés.  A szállóéba járok többet és az a durva hogy a többség fürdőgatyában nyomja. Multkor egy 8 fős osztrák társaságból 1db 25 év körüli fiatalember szaunázott natur és merült meztelenül. Az uszodában szintén ugyan  ez, klóros fürdőgatyában mindenki. Egy eset volt igazán dühítő: a fószer fürdőnadrágban volt bent, szaunázás után menni akart haza és le akart zuhanyozni, mivel tele volt az összes zuhanyzó meztelenül a szauna előtt várakozott. Kérdem én ha akkor vagy 30 an látták meztelenül a szaunázáshoz miért nem tudta levenni a fürdő nadrágot. Nem tudom honnan jön ez a gimnofóbia, ez a meztelenül látom a másikat az már ciki dolog. Én a szomszédommal is szaunáznék meztelenül nem érezném kellemetlennek. Itt a meztelenséghez való hozzáállással van a baj. Ezt csak úgy elehet letörni, ha egyre többen merünk natúr szaunázni. Nem szabad kényelmetlenül érezni magunkat, még akkor sem ha a szaunában mi vagyunk egyedül meztelenek. Sokszor van így és először takarom magam törülközővel aztán fogom magam és nem érdekel, magam alá teszem a törülközőt és natur vagyok bent. A leg megdöbbentőbb,  h legjobb barátomról se tudtam lerángatni a fürdőgatyát, képletesen értve,  nem is merült szaunázás után. Gondoljatok bele, elvielg mi fürdő nagy hatalom vagyunk. De a régi fürdő kultúra nem volt prűd, az ókori rómaiak is meztelejül fürödtek, a görögök meztelenül sportoltak és a tornacsarnokok neve gümnaszion szó szerint azt jelenti meztelenség helye. A finnek meztelenül szaunáztak mindig is, az oroszknál a banyákat szintén meztelenül kellett használni. Mi történt, mi ez a rossz indulatú prűdség. Ha valaki tudja írja meg addig is meztelenül szaunázom ha tehetem.

Előzmény: asdqweasdqweasd (2944)
reg2015 Creative Commons License 2016.10.06 0 0 2961

Bocs!

Az lemaradt, hogy Hajdúszoboszló.

Előzmény: ninnyabanda (2960)
ninnyabanda Creative Commons License 2016.10.06 0 0 2960

Melyik városban? Panoráma Hotelből van vagy egy tucat az országban:-)

Előzmény: reg2015 (2959)
reg2015 Creative Commons License 2016.10.06 0 0 2959

Panoráma Hotel szaunái textilmentesen használhatók vagy csak hagyományosan. Illetve tudtok a városban textilmentes szaunát?

ninnyabanda Creative Commons License 2016.10.06 0 0 2958

A galériában az egyik képen látszik, hogy az egész wellness összesen 2 kis medencéből és a medencetérbe nyíló 3 kabinból (finn, infra, gőz) áll(t). Úgy tudom, az új részben lesz új wellness.

Előzmény: ígyszületünk (2957)
ígyszületünk Creative Commons License 2016.10.04 0 0 2957

Kösz a gyors választ. A hotel honlapja szerint nov. 18-án nyílik új szállodarész, wellness részről nincs szó. Minket a körülmények is érdekelnek, milyen a szauna: fürdőruhás, natur vagy lepedőzés van többségben. Van e merülőmedence, jacuzzi stb.

 

Űdv.

Előzmény: ninnyabanda (2956)
ninnyabanda Creative Commons License 2016.10.03 0 0 2956

Mikor utoljára ott voltam a felejthető kategóriába tartozott. Viszont azóta bővitették a szállodát, új wellness rész épült, de szerintem még nem nyitották meg. Amúgy a fürdő kb. 300 m-re van a szállodától és annak a szaunavilága az országban az egyik legjobb.

Előzmény: ígyszületünk (2955)
ígyszületünk Creative Commons License 2016.10.03 0 0 2955

Sziasztok,

 

a büki Hotel Caramell szaunavilágáról szeretnék bővebb infót kapni. E-mailre is jöhet.

Előre is köszönettel.

akkornemcsakúgy Creative Commons License 2016.10.02 0 0 2954
Pelkes Creative Commons License 2016.10.01 0 0 2953

Az Aquarius élményfürdőben volt már valaki szauna szeánszon?

akkornemcsakúgy Creative Commons License 2016.09.24 0 0 2952


Az természet, hogy a szauna fürdőruha mentes terület. A pihenőben pedig lepedő, az udvar naturista terület a jakuzzival együtt. És a 8-22 órás nyitvatartás alatt folyamatosan.

 

 

 

Pharmdr Creative Commons License 2016.09.23 0 0 2951

Péntek este 8tól Lukács! Végre... :)

Pelkes Creative Commons License 2016.09.13 0 0 2950

15.-én a hajdúszoboszlói Béke Hotelben leszek. Van valakinek infója a szaunárol?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!