Keresés

Részletes keresés

Figyelget Creative Commons License 2015.08.03 0 0 112887
A keverőt nem használod?
Előzmény: glock09 (112881)
envision Creative Commons License 2015.08.03 -1 1 112886

Vélhetőleg elpárolgott a vályúból a víz ,nálam is után kell tölteni mert ha alacsony a vályúban a vízszint akkor előfordul hogy bugyog párat .

Ha arányaiban jól van méretezve a főződön a vizzár ,akkor a bogyogás egyfajta jelzés is lehet ,ami azt jelzi hogy erősebben fűtesz mint  szükséges ,magyarul nem úgy folyik a párlat mint az "egérfarka "hanem vastagabban.

Próbálj meg a fűtéssel picit játszani és rendben lesz :)

 

 

 

Előzmény: glock09 (112881)
hevezoli64 Creative Commons License 2015.08.03 0 0 112885

Meggylikőröm lassan elkészül, tisztes mennyiség, s remélem jó minőség lesz. A mirabolános kajszit idén is kifőzöm, tavaly nekem bejött, gondolom másnak szentségtörés lehet. A cacanskát lassan cefrézem, utána jön a bógyi, majd veres szilva, legvégül a stanley. Körte és birses alma is lesz, módjával. Szép év az idei is, lehet palackozni a gyerekeim lagzijába.

Előzmény: hevezoli64 (112884)
hevezoli64 Creative Commons License 2015.08.03 0 0 112884

Feribá nem haragszik rám, ahogy én sem rá, hiszen ez egy fórum véleményekkel. Egyszerűen mások az alapelvek, más a kísérlet határa. 

Én igyekszem a minőségbeli javulásra, amit az ide írók egy részétől tanultam, s persze nem tökéletesen sajátítottam el. Egy részét az itt olvasottaknak nem fogadom el, lelkem rajta.

Előzmény: Feeriba51 (112877)
cenus Creative Commons License 2015.08.03 0 0 112883

Szép napot!

Nem gondolom, hogy túl sokan vannak itt akik nem láttak még ilyent, de mégis...

A felvétel talán csalóka, 40-50 kiló lehet. Cukor egy deka sincs benne. Lehet hogy nem is lesz. Még gondolkozom. Rakjak bele egy kílót? Vagy finomabb lesz ha nem. Van valakinek tapasztalata?

 

 

Hurkafej Creative Commons License 2015.08.03 0 0 112882

Forrkő címszóval keress, az kell neked finomításhoz.

Előzmény: glock09 (112881)
glock09 Creative Commons License 2015.08.03 0 0 112881

Szia!

Igazatok lett!!!

Tegnap kifőztem a barackot,és minden simán működött!Megszűnt a "pulzálás" a kifolyónál és a sisak sem mozgott.

Igaz a tisztázásnál megint elkezdte emelgetni és gyakrabban kellet feltölteni a vályút.Na,ez mitől  van!?Vákum keletkezett a rendszerben?

Előzmény: glock09 (112046)
Feeriba51 Creative Commons License 2015.08.03 0 4 112880

Köszönöm, ezek szerint nem hiába álltam a pofonokat:-)

A nép is azt mondja, hogy nem az a legény, aki adja a pofonokat, hanem az aki állja.

Jó nedűt!!!

Előzmény: Pálinkás Alex (112879)
Pálinkás Alex Creative Commons License 2015.08.03 0 1 112879

Nagyon szeretem a hangos gondolkodásokat. Főleg a Tiédet Feri bátyám. Gőzfűtés, vákuum radiátor, vizes-szövethűtéses páracső, stb. Nagy rajongód vagyok!

Előzmény: Feeriba51 (112877)
Pálinkás Alex Creative Commons License 2015.08.03 0 1 112878

Á dehogy hittem azt, hogy valami extrémet találtam ki. Ha így lenne, akkor rohantam volna a moslékos kondérhoz és lekvárt készítettem volna belőle. Aztán már csak azt láttátok volna, hogy a boltban Lekváros Alex néven fut a tuti diétás lekvár! :)))

Mióta tudom, hogy a lekvárok 80%-a tökkel van vegyítve, és amióta tudom, hogy hogyan készül a tartósítószer mentes narancslé, azóta másképpen nézek a világra.

 

Csak megtetszett Feribá51 ezen irányú újítása. Fantázia azért van benne. De vagy minőségi lekvár és cukor pálinka, vagy minőségi pálinka és nagyon diétás lekvár. Ez amolyan szeretkezni és szűzen is maradni című téma.

 

 

Előzmény: öreg_néne_b (112876)
Feeriba51 Creative Commons License 2015.08.03 0 1 112877

Még annyit, hogy csak hangosan gondolkoztam.:-)

Azt meg nagyon ki kell emelnem, hogy nem a hevezoli64 cefréjére gondoltam:-))))) Igaza lehet, hisz saját tapasztalata szerint érvel:-))))

 

Jó nedűt!!!!

Előzmény: Pálinkás Alex (112873)
öreg_néne_b Creative Commons License 2015.08.03 0 2 112876

Most azt hiszed, kitaláltál valami nagyon extrém, még nem létező dolgot. Hát nem.

Van egy csodálatos termék, a doktor ötker vaníliás cukor. Összetevők: cukor, kivonatolt vaníliarúd, vanília aroma.

Fogják a vaníliarudakat, kivonják belőlük az illatanyagot, az így kapott terméket boldogabb országokban eladják, mint természetes vanília kivonatot. Visszamaradnak a se íze, se bűze rudak. Azt hinnéd, hogy ez legjobb esetben is csak komposztnak jó. Hát nem. Ezt megőrlik, megcukrozzák, adnak hozzá vanília aromát és eladják anyáinknak, lányainknak, feleségeinknek, mint valódi vaníliával készült vaníliás cukrot. Ügyes... :(
Szóval mehetsz befizetni a jogdíjat az ötkernek. Azt meg nem is akarom tudni, hogy a joghurtokban lévő "gyümölcskészítmény miből lehet...

Előzmény: Pálinkás Alex (112873)
Berzeg Creative Commons License 2015.08.03 0 0 112875

De ha már cukrot tettél hozzá, akkor újra is erjeszthető!!!!!

S újra és újra és újra.......

Előzmény: Pálinkás Alex (112873)
Berzeg Creative Commons License 2015.08.03 0 0 112874

Elvileg összegyűjtve még egyszer lefőzhető, de én is el szoktam dobni.

Már nem gyűjtünk a cefrés hordóban, csak teljesen érett gyümölcsöt cefrézünk adott hordónyi 75%-át.

Előzmény: Péter_33 (112871)
Pálinkás Alex Creative Commons License 2015.08.03 0 1 112873

Megint szegény Feribát foclizzátok. ;)
Pedig ő egy nagy újító. Ha 100 fura ötletéből csak 1 megállja a helyét, mindenki arra az egy ötletére fog emlékezni, nem a 'moslékból lekvárt' ötletre.

Valaki minimális gyümölcsből és sok hozzáadott cukorból készít pálinkát. A többi gyümölcsből meg minőségi lekvárt főz az asszony. Mindannyian láttunk már ilyet.

De miért ne lehetne fordítva? Aki minőségi pálinkát főz, az csinálhatna mellékesen egy-két hamis lekvárt is.

Gyümölcshús megvan, egy kis ízesítés, egy kis cukor és kész is a lekvár!

Sőt én tovább is gondoltam az ötletedet!

Tegyünk bele édesíőszert és zselatint.


100%-os gyümölcsből készült cukormentes lekvár minimális édesítőszerrel!

Tájékoztató:
Bonyolult biológiai eljárással, és csak is természetes úton történt a gyümölcsből a cukrok elvonása. Többlépcsős folyamatként folyamatos kontroll alatt, viszont még is természetes eljárás szerint.

Minimális édesítőszerrel arra törekedtünk, hogy a gyümölcs(lekvár) édes ízét mindenki élvezhesse.

Készítés módja:
Hosszú napok, hetek természetes biológiai úton történő gyümölcscukrok kinyerésének az előkészítése után először előfőzzük a lekvárt, miközben természetes úton adalékanyagok nélkül kivonjuk belőle az átalakított cukrot. 70-100 C fokig tartjuk az alapanyagot, miközben megszabadítjuk a cukorszármazékoktól.

Visszahűtve 40 c-fokra minimális édesítőszerrel és egy kevés zselatinnal másodjára addig főzzük, amíg finom lekvár állaga nem lesz.


Nem fogyaszthat cukrot?
Diétázik?
Vigyáz a fogaira?
Szereti az új dolgokat, ínyencségeket?

Feribá51 lekvárt válassza!


Mivel vannak 100%-os természetes ízesítő szerek, és a gyümölcs cukrot akarattal édesíőszerrel pótoljuk, így egy diétás lekvárt pillanatok alatt összeüthet otthon bárki.
;)

 

Péter_33 Creative Commons License 2015.08.03 0 0 112872

Most olvastam, hogy valaki ezt szezonban gyűjti és a végén összeöntve kifőzi. Ez rendben van?

Péter_33 Creative Commons License 2015.08.03 0 0 112871

Sziasztok! kezdőként kérdezném a következőt, több helyen olvastam, hogy 45% környékén ill. a "főtt fazék" szag megjelenésekor szokás átváltani utópárlat gyűjtésre. Kérdezném, ha ezt nem fogyasszuk, akkor minek kell ezt gyűjteni vagy tovább főzni? Jó valamire ez a párlat? Üdv!

csalitos Creative Commons License 2015.08.03 0 0 112870

   Jó öregapám tanítása szerint viszont: "Amíg ló van, addig veréb is lesz!"

Előzmény: hevezoli64 (112867)
zsorsz Creative Commons License 2015.08.03 0 0 112869

45:365=0,12328767 liter/nap, ennyi kisdobos koromban megvót.:)

Előzmény: Törölt nick (112865)
forgione1 Creative Commons License 2015.08.03 0 0 112868

A cseresznyém tavaly és idén is úgy működött, hogy 65 fokosan opálos, 1 hét pihentetés és kristálytiszta.

Ezt hígítva 47 fokra, meg is maradt színtisztának. 

Szóval no para :-)

Előzmény: kezman46 (112831)
hevezoli64 Creative Commons License 2015.08.03 0 0 112867

" Amíg szar van, veréb is."

Megboldogult édesapám nagyon igaz mondása.

Előzmény: Feeriba51 (112844)
sogi01 Creative Commons License 2015.08.03 0 0 112866

                                                  vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

Előzmény: sogi01 (112848)
Törölt nick Creative Commons License 2015.08.03 0 0 112865

Túőlem is megkérdezte az Asszony tegnap, hogy "mind te akarod meginni?":) Miután lejött idén 45 liter, szilva, faeper.

Előzmény: Strezs (112862)
Marquetym Creative Commons License 2015.08.02 0 0 112864

Szia!

Most ez lehet hülyeség, meg nyilván már nem tudsz rá válaszolni, de az eltűnt opálosságot nem lehet, hogy csak apró levegőbuborékok okozták?

Jártam már így, finomításnál a 60+ fokos pálinka opálosnak tűnt, de közelebbről megnézve csak kicsi buborékok voltak. Mondjuk annak nem kellett fél óra, 5-10 perc alatt kitisztult.

Üdv,

M.

Előzmény: kezman46 (112831)
Strezs Creative Commons License 2015.08.02 0 0 112863

Jó volt az, különben nem főztem volna ki.

Chardonnay+olaszrizling házasítva.

 

Előzmény: Füredi1 (112860)
Strezs Creative Commons License 2015.08.02 0 0 112862

Hobbi nálam a borászkondás, magam csak "kóstolgatom"--a szőllő-gyümölcsös meg "örökség"

A tavalyi bor is sok, az idén meg nagyon szép termés mutatkozik :) kell a hely....

Volt kb 170-180 liter öreg borom, lecsurgatom--így nem romlik meg :)

Főztem a múlthéten 10L meggyet, hát az igen! Ma végeztem a kajszival, abból is lett 12L.

És még lesz szilvám, körtém. Lehet lubickolni benne :))

 

 

Előzmény: pajton (112859)
Figyelget Creative Commons License 2015.08.02 0 0 112861

Teljesen biztos vagy ebben?

Előzmény: Füredi1 (112860)
Füredi1 Creative Commons License 2015.08.02 0 0 112860

A 2-3 éves bor a legjobb esetben is csak jó volt.

Előzmény: pajton (112859)
pajton Creative Commons License 2015.08.02 0 0 112859

jó minőségű bort miért főzöd ki?

 

Előzmény: Strezs (112853)
Hurkafej Creative Commons License 2015.08.02 0 0 112858

A friss pálinkát, amennyiben ismereteim helyesek, kissé szellőztetni kell. Ezért például én a demizsonokat (10l) nem töltöm tele, csak addig, ameddig elkezd szűkülni. (kb 7.5l) Ezen kívül ha a kamrába járok, meg szoktam lötyögtetni a frisset.

Előzmény: Füredi1 (112855)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!