Kökény pálinkára készülök. Olvastam, hogy nagy a vízigénye. 50-50%-ban alma-kökény kiválthatja a plusz víz és cukor mennyiséget? Mennyiben módosulna a pálinka íze, illetve milyen arányban érdemes almával vegyítenem, hogy még kökénypálinkának mondhassam és ne vegyesnek?
Nyilván túloztam, de azért jócskán vannak szerves ásványok. Mondjuk, persze az ásvány definíciója is folyamatosan változik. A réti csíkot (ásott hal) pedig száraz időben tényleg kiásták az iszapból, ezért fossilis.
Szia. Haladok, az aromakosár nélküli kész, még hígításra vár, ízre nem tűnik rossznak. A kosaras most készül, majd meglátjuk. Volt egy kevés valami más fajta meggyből, az sokkal illatosabb, de abból sajnos csak kevés volt.
Nem ízleltem az utópárlatot, hiszen azért nem kerül bele a hasznos pálinkába, mert már mellékízek jelentkeznek.
Az gyümölcsfüggő is, hogy meddig engedem! Az imént finomítottam 5 liter meggy alszeszt, tehát ezt nem került olyan sok energiába leengedni 10fok alá. Viszont ha mondjuk 50 litert finomítok, akkor kb 20-ig engedtem annó. De annyira nem mérem, amikor már 100% utópárlat jött, akkor kigondoltam, hogy mondjuk még 30 percig gyűjtöm, aztán többet nem ér meg.
Viszont arra nem árt figyelni, hogy szelektálj. Ne hagyd, hogy elvesszen valaminek az íze, próbálj arányokat megtartani. Feldobom a példám: Két év alatt gyűjtöttem az utópárlatot, de nem használtam fel az összes szőlőt, mert abból volt a legtöbb, így aztán nem is tettem bele mind, hogy ne vigye el a vegyes ízét túlságosan. (volt teljes szőlő is, és a törkölyös jelleg nem jött be) De mondjuk a bodzát pedig nem mertem beletenni, mert azt nem akartam érezni benne. :D
Tehát ha így főzöd, akkor előpárlatról nincsen szó, csak jobban kell figyelni, hogy hol a határ.
Az ásvány mindössze arra utal, hogy az illető anyagot a föld alól kell kiásni
Ennyire nem egyszerű a dolog, a krumpli sem ásvány, meg a hulla sem, amit exhumálnak. De még a dínócsontok sem azok. A réti csíkról nem is beszélve. :)
Az ásvány mindössze arra utal, hogy az illető anyagot a föld alól kell kiásni, ásvány simán lehet szerves. Pl. ásványolaj, vagy ásványi kőszenek. (A kőszeneket minden rendes geokémikus bonyolult, szerves makromolekulákból álló anyagnak tekinti.) Hogy a Misgurnus fossilis-ről már ne is beszéljünk. :)
"Csak azért írok mert pálinkás topik és ki tudja, mekkora már az elbutultság metil foka."
Ezt Te mégis hogy képzeled?!?!?
Itt normálisan(néha kissé vehemensen) vannak megbeszélve a dolgok. Erre semmi szükség.
"Botanikailag gyümölcs"-engem ez a kifejezés, vagyis tény meggyőzött arról, hogy gyümölcs a paradicsom...az pedig, hogy ki, hogy használja fel és ki minek nevezi ...
Ahonnan pár éve vettem söröshordót, már nem tudok venni, állítólag nem adhatnak már el magánszemélynek, nem tud nekem valami 50 literes kizárólag heinekenes hordót?
Már sokadjára egy nagy rakás marhaságot hordtál össze. Javaslom, szerezd be a gimnáziumi kémia tankönyveket és figyelmesen tanulmányozd. Ha végzel vele, és nagyjából megérted a tananyagot (nem ördöngösség), rájössz, hogy kémiatudásod jelenleg nem elegendő még jelen fórumon sem. Néhány általad megértettnek vélt szót ismételgetsz változó sorrendben, de fogalmad nincs, miről beszélsz. Üdv, jó tanulást.
Én is úgy gondolom, hogy a metanol nem dúsul fel káros mennyiségig. Főleg azért mert az etil alkohollal keverve csökken a káros hatása, mert a szervezet vegyesen bontja le.
De ezt a nézet sokan közhiedelemből nem így látják. Aztán ha mondok egy olyat hogy acetaldehid és hidrogén-cianid, akkor meg néznek, hogy miért káromkodok.
Engem erről a diagramról érdekelne a véleményetek:
Ásványi anyagokra szükségünk van, ezért nem jó desztillált vizet inni.
Mondatod első fele önmagában helyes.
Nyilván addig nem jutottál még el, hogy azok az ásványi anyagok, szervesek legyenek.
Lehet, hogy te szereted a kőlevest, de emészteni nem tudod:-)
A szervetlen ásványi anyagokat az emberi szervezet csak nagyon csekély mértékben képes hasznosítani!
Azt írod, hogy vízből nem lehet pótolni a szükséges ásványi anyagokat. Ezt tovább gondolva akkor már akár magod is rájöhetnél, hogy mekkora marhaság azt állítani, hogy deszt víz ívása azért káros mert nincs benne kőpor:-)
Sőt, mentes minden vegyszer maradványtól, vírustól, hormontól.
Visszatérve a szükséges (SZERVES) ásványi anyagokhoz, azokat étkezéssel kell bevinni és nem ivással.
Zöldség, gyümölcs, gabonák, húsféleségek stb.
Tovább nem okítalak. Ha érdekel a téma ott a google.
Ha nem érdekel vagy nem hiszed akkor.... így jártál, hiszen kell az elbirkásított nép, különben összeomlana a globális rendszer.