Keresés

Részletes keresés

cassano71 Creative Commons License 2013.08.14 0 0 2286

Megnyugtat. Bár inkább helyeslem:-) Mármint hogy ha már ott voltál elmentél egy NBA meccsre. Még akkor is biztos sokba került ha az a sejtésem hogy a repjegy aminél többe került az a bizonyos error fare-es eset lehetett az Alitaliával amiről egy rakás beírás született anno a szaktopikban. Arra már nem emlékszem mennyiért mentek az emberek. 200 euro? Lehet annyi sem volt:-)

Előzmény: neomedia (2285)
neomedia Creative Commons License 2013.08.14 0 0 2285

"Nem tudom van -e rajtam kívül ekkora marha még aki többet ad egy meccsért mint amennnyibe a repjegye került Isztambulba oda-vissza"

 

Ha ez megnyugtad, dragabb volt a New York Knicks kosarjegyem, mint a repjegyem NYC-be:)

Most Fener-Galata lesz, de valoszinuleg 150EUR-t nem fogok adni erte

Előzmény: cassano71 (2283)
cassano71 Creative Commons License 2013.08.14 0 0 2284

Még annyit hogy szerintem mikor a "nagyok" gyengébbekkel játszanak akkor is jó a hangulat, de nem mindig telik meg a stadion olyankor, sokkal jobb esélyed van azoknál a meccseknél a helyszínen akár meccs napján is jegyet szerezni. Amúgy egyáltalán nem olcsó a jegy, gyakorlatilag nyugat-európai árak vannak simán a török bajnokságban is, legalábbis ha nem akarsz kapu mögé ülni, bár az sem rossz, sőt, ott kegyetlen a hangulat:-)

Mi november elején megyünk Isztambulba, én most a Türk Telekom Arénába pályázok a Galata - Konyaspor meccsre, arra talán még van is esély, tavaly kisebb cspatok ellen azért ritkán telt meg teljesen a stadion néztem. De hát persze nagyon jó lenne a Besiktast is látni, impozáns a stadionjuk is meg a hely is ahol áll. Na meg a szurkolóik.

Az Inönüt csak kivültről láttam három éve, még kivülről is jó hangulata van, úgyhogy ha te Besiktas meccsre mégy ki várom majd a beszámolót, ugye ezt a videót ismered:-):

 

http://www.youtube.com/watch?v=YAKNjmmiuW4

 

Előzmény: Borsos Daniel (2281)
cassano71 Creative Commons License 2013.08.14 0 0 2283

Szóval anno ezt írtam róla, nem tartom valószínűnek hogy sokat változott volna. A Biletixnek van egy csomó irodája Isztambulban, de mikor mutogattam a szállásom melletti kedvenc kajáldámban a törköknek hogy szerintük melyik lenne nekem közel, kisebb kupaktanács gyűlt össze és azt mondták mind messze van:-) Végül a Cevahir plazára szavaztak mondván, hogy még azt tudom tömegközlekedéssel  legkönnyebben elérni Sultanahmetből. akkoriban 1 euróért 2 TL-t adtak kb., most kicsit jobb a helyzet:

 

Na most jegyet úgy lehet venni hogy Biletix-nél, ez egy török jegyiroda, én legalábbis annak idején ezt az infót kaptam és tényleg nemigen találtam mást ahol lehetne venni:

http://www.biletix.com/index.htm

Na most, itt regisztrálni kell, eddig ok. Tényleg lehet jegyeket venni, de én azt tapsztaltam ahhoz hogy a nagy rangadókra vegyél jegyet valami spec. tagság kell a Biletixen ami több mint egy szimpla regisztráció így pl. én a Fener - Besiktasra nem tudtam megvenni itt sajna, de nézz utána lehet neked menni fog.

Jegyet úgy vettem tehát hogy helyben, méghozzá Cevahir plaza nevű bevásárlóközpontban van a Biletix irodája ( van több helyen is a városban, nekem mind qrva messze volt és még ezt tudtam legjobban megközelíteni ). Meg nem mondom már, talán 1. vagy 2. emeleten, nem is bolt hanem egy kioszk az egyik folyosó végén, egy pult igazából mögötte egy sráccal meg egy computerrel, ki van írva sárga-feketével hogy Biletix felülre.

Iszonyat pénzbe került a jegy. Öt nappal meccs előtt mentem a Biletixhez, szinte ahogy megérkeztem Isztambulba azonnal mert tudtam necces lesz még így is de már alig volt pár darab, a legdrágábbakból volt csak, többe került mint bármilyen nyugat-európai meccs amin eddig voltam, konkrétan 255 TL volt ami testvérek között is 130 euro. Nem tudom van -e rajtam kívül ekkora marha még aki többet ad egy meccsért mint amennnyibe a repjegye került Isztambulba oda-vissza, de én iylen típusú marha vagyok általában mindenben:-) A legolcsóbb jegyek is 120-130 lírába kerültek amúgy, állítólag ezekre a rangadókra iylen árak vannak, de mindegy mert így is megveszik az összes jegyet.

Akármennyibe került megint megcsinálnám mert nagy élmény. Ja, aprópénzt tegyétek ki a zsebetekből az összeset mert elveszik a kapunál. Nem is biztonságiak hanem rohamrendőrök motoztak egyébként a Fener stadionban, de nagyon normálisak voltak mikor meghallották hogy külföldi vagyok, na meg meglepettek.

Előzmény: cassano71 (2282)
cassano71 Creative Commons License 2013.08.14 0 0 2282

Mindjárt bemásolom anno én hogy csináltam három éve csak meg kell keresnem az akkori írásaimat. Előljáróban annyit hogy ha rangadóra akarsz menni ( értsd a három "nagy" egymás elleni meccsei közül bármelyikre ) az nehéz lesz. Isztambul hatalmas és kb. mindenki szurkol a Besiktas, Galata, Fener hármasból valakinek:-)

Még annyit hogy mindenképpen menj ki ha csak tudsz egy meccsre, melegen ajánlom mindenkinek aki futballőrült és annak is aki nem az mert nagy élmény.

Előzmény: Borsos Daniel (2279)
Borsos Daniel Creative Commons License 2013.08.14 0 0 2281

Biletixet néztem én is,de meglepő,h a hétvégén kezdődik a bajnokság és csak a besiktas meccsére lehet jegyet kapni. Azon is meglepődtem,h nem a saját stadionjukban játszanak.

neomedia Creative Commons License 2013.08.14 0 0 2280
Előzmény: Borsos Daniel (2279)
Borsos Daniel Creative Commons License 2013.08.14 0 0 2279

Érdkelődöm, hogy valaki nem tud mesélni, milyen úton módon lehet focimeccsre jegyet szerezni?  Interneten, személyesen? 

R.Kata Creative Commons License 2013.08.13 0 0 2278

Nem mindenki érti az iróniát, de semmi baj. 

Nagy Andrea17 Creative Commons License 2013.08.13 0 0 2277

Kedves COOP! Tökéletesen igazad van, én ezt már egy hete szóvá tettem , akkor az volt a válasz rá, hogy a kánikula okozza. Szerintem azóta  már enyhült az idő :)

Előzmény: COOP (2269)
kirgizke Creative Commons License 2013.08.13 0 0 2276

Szerintem a szálláson, repjegyen és a közlekedésen kívül még azt érdemes belekalkulálni, hogy mi mindent szeretnél megnézni, mert Törökországban eléggé borsosak (legalábbis ázsiai mértékkel mérve) a belépőjegyek.

Előzmény: perla67 (2273)
Flower2000 Creative Commons License 2013.08.13 0 0 2275

Mindenesetre jó, hogy beírtad. Legalább tudjuk mihez tartani magunkat.

Előzmény: pisti072 (2272)
R.Kata Creative Commons License 2013.08.13 0 0 2274

Triplanetnél megnézed, mennyi a csomagár (repcsi + szállás). Másik oldalon: wizzair-nél repjegy árak (csomagokra figyelj) + booking.com-on szálloda árak, összeadod őket, és meglátod, mivel jársz jobban. A szállodáknál nézd meg, melyik hol van, a tömegközlekedést így be tudod majd lőni, hogy kb. mennyi pénzt és időt kell rászánni. 

Előzmény: perla67 (2273)
perla67 Creative Commons License 2013.08.13 0 0 2273

Köszönöm a válaszokat! Őszintén szólva én is jobban szeretek önállóan utazni és már a szervezést is élvezem.  A férjem aggódik egy kicsit, mondván hogy Isztambul mégiscsak Ázsia kapuja, ráadásul az utóbbi idők zavargásai sem nyugtatták meg. Általában barátokkal utazunk, most viszont egyedül mennénk ezért gondoltuk, hogy így legalább lenne társaság, bár nem tudom ki az aki manapság városnézésre utazási irodával megy. Természetesen számít a pénz is, úgyhogy remélem ezzel sikerül a páromat meggyőzni. Kiszámolom mennyi lenne egyénileg, ha úgy jóval olcsóbb akkor biztos amellett döntünk. 

Próbálta már valaki a Triplanetet, érdemes náluk foglalni együtt a repülőt és a szállást vagy jobban járok ha külön foglalom?

pisti072 Creative Commons License 2013.08.13 0 0 2272

Csak a törökök hozzáállásáról: Kértünk a szállodától transzfert. Kicsit késett a repülő, a transzfer nem volt ott.  Bemegyünk a hotelbe tömegközlekedéssel, kiderült a sofőr elunta magát, elment kávézni aztán visszament. Mondja a szállodás: semmi baj testvér, allah nem akarta, hogy találkozzatok. Olyan jopofán mondta, hogy nem tudtam rá haragudni. egyébként minden ok. volt nála.

Előzmény: csak_olvaso_vagyok (2267)
geodo1 Creative Commons License 2013.08.13 0 0 2271

sztem ő sem beszélt. max. ironizált, ami viszont nem lekezelés.

Előzmény: COOP (2269)
R.Kata Creative Commons License 2013.08.13 0 0 2270

Feltűnt a szmájli a mondat végén? Tudod, annak az a célja, hogy tompítsa az előtte elhelyezkedő szavak jelentését... Egyébként pedig a véleményemet fenntartom a kizsebelés kapcsán. Aki nem képes alapvető, józan paraszti ésszel kivitelezhető óvatosságra, az megérdemli a sorsát. Tudod, hányszor látni embereket tömegben, amint a táskájuk a hátukon ficereg, és rohadtul nem látják, hogy mikor, ki közelít éppen a táska felé? Na én az ilyenekről beszélek. 

Előzmény: COOP (2269)
COOP Creative Commons License 2013.08.13 0 0 2269

nem akarlak megbántani, de itt nem ez volt a hangnem...eddig.

Itt senkit nem oktattak ki, nem beszéltek senkivel lekezelő stílusban.

 

Köszönöm figyelmedet.

Előzmény: R.Kata (2268)
R.Kata Creative Commons License 2013.08.13 0 0 2268

Aki bárhol a világon nyitott táskával, kilátszódó pénztárcával mászkál, az meg is érdemli, hogy kizsebeljék. :) 

Előzmény: csak_olvaso_vagyok (2267)
csak_olvaso_vagyok Creative Commons License 2013.08.13 0 0 2267

Isztambulba egyénileg is nagyon biztonságos eljutni. Ha visszaolvasol, akkor sok érdemi infót kapsz, hogy hol miket érdemes megnézned, a szállás kiválasztásánál és a tömegközlekedésnél mire kell figyelned. 

Az angolnak túl sok hasznád kint nem veszed, mert a törökök sem nagyon beszélnek angolul. Ugyanakkor egy kereskedő népség, akikkel azért angol nélkül is lehet kommunikálni - de a biztonság kedvéért, ha egyénileg mész és nem szervezett utazással, akkor a google és a google map segítségével még az előző este állítsd össze, hogy hova mivel tudsz eljutni (ebben a topicban nagyon sok fontos infót találhatsz ezzel kapcsolatban, hiszen itt ez egy folyamatosan visszatérő kérdés, és az Isztambult már ismerő nickek folyamatosan válaszolnak a kérdéseket feltevőknek).

 

Biztonságosnak nagyon biztonságos a város. A külvárosok is azok (bár azokba a távolságok miatt nem ajánlott megszállni, mert mire onnan bejutsz a központba, már mehetsz is vissza). A legveszélyesebb részek a legturistábbak, hiszen ez a zsebesek paradicsoma ugyanúgy mint a világ többi hasonló városában. Bár a Nyugati aluljárójához vagy a Blahához képest 1000x biztonságosabb, de azért én emlékszem, hogy nekem még Münchenben is felhívták a figyelmemet, hogy habár Németország legbiztonságosabb városában vagyok, azért a főtéren ne mászkáljak nyitott táskával, vagy a zsebből/táskából kilátszó pénztárcával. Ugyanez Isztambulra is igaz. Jobb nem kísértésbe hozni a zsebeseket :)

 

Magyarországról nézve Isztambul nagyon fejlett és modern város, de...

...de a kinézete és fejlettsége ellenére igazi mediterrán mentalitású, vagyis a németes preciz szervezettségre ne számíts. Inkább a görög, dél-olasz, dél-francia, spanyol "ráérünk még arra", és a "valahogy majd csak lesz" mentalitásra, ami sok magyarnak szokott bosszúságot okozni, akik a "max 10 perc" csúszáshoz vannak hozzászokva. Ezt a szállodai repecióstól a pincéreken át a bolti eladókig sok helyen fogod érezni (egy kivétel van: az autó - mert ha autóba szállnak, akkor máris türelmetlenek és kapkodóak lesznek). Vagyis, ha majd kint azt tapasztalod, hogy folyton megvárakoztatnak a törökök, akkor ezt ne vedd tőlük sértésnek, egyszerűen más az időérzékük, és idegen tőlük a németes precízitás és pontosság. :)

Előzmény: perla67 (2264)
cassano71 Creative Commons License 2013.08.13 0 0 2266

Semmivel nem veszélyesebb Isztambul mint bármelyik nyugat-európai nagyváros. Nyugodtan elindulhattok, alapvető biztonsági előírásokat be kell tartani amit máshol is ( ez kb. azt jelenti, hogy nem kell sétálni a legputribb negyedben éjjel vastag aranylánccal a nyakban meg egy rakás készpénzzel a táskádban, magyarul szándékosan azért nem kell keresni a bajt ) és akkor nincs semmi probléma. Nem kell utazási iroda, simán mehettek egyénileg is.

Előzmény: perla67 (2264)
R.Kata Creative Commons License 2013.08.13 0 0 2265

Jézusmária, ennél nagyságrendekkel olcsóbb a saját szervezés. Persze ha a pénz nem számít, akkor mindegy. Törökország teljesen biztonságos. Szerintem ne aggódj, írta itt valaki korábban, hogy semmilyen nyelven nem beszélnek, aztán így is elindulnak. Ha más országokba eljutottatok problémamentesen, akkor itt mi lenne a gond? Semmi. 

Előzmény: perla67 (2264)
perla67 Creative Commons License 2013.08.13 0 0 2264

Sziasztok! Ősszel szeretnék a párommal eljutni Isztambulba. Eddig minden külföldi utunkat magunk szerveztük és soha nem volt komolyabb problémánk. Törökországban viszint még nem jártunk és nem tudom mennyire biztonságos? Alapfokú angol nyelvtudással érdemes e egyedül elindulni vagy bízzam magunkat utazási irodára? Ha igen melyik irodát ajánljátok? Azért is gondoltam, hogy talán most jobb lenne a szervezet, mert úgy látom azok szerveznek a városon kívülre is fakultatív kirándulásokat.

Ezen az úton volt-e már valaki?

http://www.firsttravel.hu/ajanlatok/ajanlat/20337.html

Előre is köszönöm a válaszokat!

pisti072 Creative Commons License 2013.08.13 0 0 2263

Nekem mindenhol fertőtlenítőnek egy pohárka pálinka jött be.

geodo1 Creative Commons License 2013.08.13 0 0 2262
ez simán megtörténik itthon is.
Előzmény: kirgizke (2260)
cassano71 Creative Commons License 2013.08.13 0 0 2261

Szerintem is bárhol előfordulhat szinte az emberrel, de az tény hogy Isztambulban kevésbé esélyes mint mondjuk ázsiai meg afrikai országokban. Mondjuk pont most a haverom barátnője Montenegróban járt így, ki gondolná hogy pont ott, de annyira hogy ahogy hazaértek kórház, infúzió stb. Miközben mi majdnem egyhónapos ázsiai túráról jöttünk vissza egy hete és semmi nem történt pedig belementünk a sűrűjébe, utcai kaja mocskos helyen és társai. Szóval ilyen ez, soha nem tudhatod, néha olvasom hogy emberek pont az előkelő éttermi kajától lesznek betegek külföldön.

Előzmény: kirgizke (2260)
kirgizke Creative Commons License 2013.08.13 0 0 2260

Az igaz, hogy Törökország messze nem Szudán, de ha kifogsz egy nem teljesen higiénikus konyhájú éttermet/gyorséttermet, itt is össze lehet szedni ezt-azt. Mi pl. pont Törökországban kaptunk olyan ételmérgezést, hogy mai napig örülök, hogy egyáltalán a repülőre fel bírtunk szállni. Ilyen szituba bárhol kerülhet az ember. 

Saját tapasztalataink szerint általában a nem megfelelően kezelt hússal volt gond eddig.

Előzmény: R.Kata (2252)
R.Kata Creative Commons License 2013.08.12 0 0 2259

Bólogatok! Isteni kebabot ettem Münchenben... eszméletlen finom... 

Előzmény: HoriFTC (2258)
HoriFTC Creative Commons License 2013.08.12 0 0 2258

Na ebben tokeletesen egyetertek Veled, bar jo regen nem voltam mar budapesti torok etteremben, igaz nem is hianyzik.

 

Viszont Nemetorszagban vannak nagyon jo torok ettermek, igaz ez meg nem tartozik ide.

Előzmény: csak_olvaso_vagyok (2256)
Badora04 Creative Commons License 2013.08.12 0 0 2257

Ez igaz még Döner Kbabot sem szoktam ithon venni , mert itthon mindíg csirkehúsból van és az ehhez nem az igazi.

Az bíz birka husiból az igazi!

 

 

Tudod sokan mondogatták , hogy juj a birka!

Mondtam, hogy az ott egy más fajtájú birka aminek nincs az az erős faggyús íze, csak akkor hitték el amikor Manavgatban csak rámutattam a  döner nyársra, hogy, - no abból kérunk három adaggal,  majd az elfogyasztása után,  álltam elő a ténnyel, hogy ez volt az a birka,  - na ugy-e, hogy nem is faggyús, meg birkaszagú?!

Előzmény: csak_olvaso_vagyok (2256)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!