Keresés

Részletes keresés

kupeci Creative Commons License 2015.08.09 0 0 113283

Kicsit bonyolult, de szép munka!:)

Előzmény: 55HRC (113274)
foxrudi Creative Commons License 2015.08.09 0 0 113282

"kozmaolaj az alkoholos erjedés során keletkező, az etanolnál hosszabb szénláncú alkoholok, butanolpropanolamil-alkoholfurfurol és egyebek összefoglaló neve"

 

Előzmény: Berzeg (113188)
Figyelget Creative Commons License 2015.08.09 0 0 113281

Szerintem is csak teszt volt. :-)

Előzmény: norris53 (113279)
Figyelget Creative Commons License 2015.08.09 0 0 113280

Én úgy használom,hogy az elején feltöltöm hideg vízzel és később pedig jégakkuval tartom hidegen.Háromszor kell cserélnem benne a jégakkut egy főzés alatt,eddig egész jól bevált.

Előzmény: hal65 (113277)
norris53 Creative Commons License 2015.08.09 0 0 113279

A francba is be előztél !! :-)

  Hal kolléga is tudja ezt de résen akart lenni :-))))))))))

Előzmény: Figyelget (113278)
Figyelget Creative Commons License 2015.08.09 0 0 113278

Ha kezdéskor fel van töltve hideg,jeges vízzel,akkor nem tud átúszni alatta a kozmaolaj.

Előzmény: hal65 (113277)
hal65 Creative Commons License 2015.08.09 0 0 113277

Szerintem, ha ahogy ajánlod hagyott volna alul egy fél milliméteres rést, akkor az aknákban a folyadékszintek kiegyenlítődnének, és az elején minden kozmaolaj átfolyna. Egészen addig, míg a folyadékszint meg nem haladná a rés magasságát. Amiről Te beszélsz, ott kéne még középre még egy ülepítőakna, és akkor működhetne jól.

Szerintem jó lesz ez, csak itt is illik majd az 1-es aknában a folyadékot folyamatosan (jéggel?) hűteni, hogy a kozmaolajok "kifagyva" szépen felússzanak a tetejére. Én ezért nem szeretem ezeket az olajleválasztó okosságokat, mert hűtés nélkül nem működnek tökéletesen. A "tubifekx"  (bár ez egy díszhalak etetésére való apró gilisztaféleség!) nélkülözhetetlen a folyadék átfolyásához.

Előzmény: csalitos (113276)
csalitos Creative Commons License 2015.08.09 0 0 113276

   Halványan megjegyezném, hogy túl van bonyolítva. Nem mintha így nem működne, de az átvezető cső felesleges akkor, ha az elválasztó falat nem vinnéd le az edény aljáig, hanem hagytál volna egy fél milliméter rést, ami alatt a párlat átfolyik. A második medencébe az a tubifekx alakú cső esztétikai szempontból jó, látványos, sok munkát igénylő alkotás, de ezt a funkciót egy kívánt szintre beépített vízszintes, lefelé ívelt kifolyó cső is ellátná.

Előzmény: 55HRC (113274)
Pálinkás Alex Creative Commons License 2015.08.09 0 0 113275

De-de! 1m x 1m x1m-es. Igen az 1000 L-es és az 10 hektó liter.  :))) Hát igen a matek...

Előzmény: rézműves1 (113258)
55HRC Creative Commons License 2015.08.09 0 1 113274

Variációk kozmaolaj szűrőre már alig várom ,hogy kipróbáljam...

Törölt nick Creative Commons License 2015.08.09 0 0 113273

Nem törvény, de leírom a körtepálinka szeretete miatt. A két kiló egyáltalán nem sok, és szerintem szükséges is. Elég sok olyan cefrét láttam tönkremenni amibe egyáltalán nem tettek cukrot, hacsak nincs azonnal lefőzve. Egy kísérletet megér, nyilván kevésbé hígul az aroma, de ebben a körtében annyi van, hogy szerintem talán észrevehetetlen. (erről jut eszembe, hogy talán ezért is van körténél, hogy  mindegy tesznek e bele pektinbontót vagy sem, mindenképpen tele lesz aromákkal).

Abszolut műanyagellenes vagyok, de a szükség törvényt bont, kénytelen vagyok használni, eddig nem tapasztaltam semmi negatívumot. Ismerem azt az ötliterest amit említettél, én is azért vettem, mert az üveg többet ér mint a benne lévő bor, sajnos csak alkalmakként kapható, ki kell fogni. Sztem a benne lévő "bor" messze van a közepes minőségtől, de ha egy testes vörösborral összeöntöm fogyasztható.

Drukkolok a körtének...:)

Előzmény: RÉDOSZ főtitkára (113271)
hal65 Creative Commons License 2015.08.09 0 0 113272

Azt a közepes minőségű vörösbort, öntögesd össze nekem egy műanyaghordóba és majd én elbánok vele :)

Előzmény: RÉDOSZ főtitkára (113271)
RÉDOSZ főtitkára Creative Commons License 2015.08.09 0 0 113271

Köszönöm a válaszokat, akkor marad a mag. Ma is összeszedtem ami lehullt, a holnapit még hozzászedem, leszárazom ledarálom és indulhat a második erjesztés.


Az első hordóba tettem két kiló cukrot, de a másodikba nem rakok semennyit. Külön lesz kifőzve, nagyon kiváncsi vagyok lesz-e érezhető különbség a két pálinka között.


Én nem vagyok műanyagpárti, legjobb lenne egy igazi abroncsos tölgyfa erjesztőkádat csináltatni, de elég költséges mostanában. A kádárok se dolgoznak ingyen...így marad a műanyag hordó.


Tárolni ötliteres demizsonban szoktam, ez nem a reklám helye, de a p...ny ma..etben lehet kapni füles demizsont, igaz hogy van benne öt liter közepes asztali minőségű olasz veresbor is, amit valahogy el kell fogyasztani, de a lényeg az üveg. Kosárfonó ismerőssel fainul be lehet fonatni, úgy örök darab. Szerintem valódi gyümölcspálinkát vétek műanyag kannában tárolni.

Előzmény: Törölt nick (113228)
Hurkafej Creative Commons License 2015.08.09 0 0 113270

Gratulálok!

Honnan lehet egyébként pálinkaversenyekről jól értesülni? Mekkora mennyiséget kell leadni, és milyen összegekbe van egy verseny? Nem a gyulai pálinkafesztivál a cél, 10.000Ft nevezési díjat személy szerint nekem nem ér meg.

Előzmény: hal65 (113263)
gabor0036 Creative Commons License 2015.08.09 0 0 113269

Nem kell.. ipari csap...

Előzmény: zsorsz (113264)
Figyelget Creative Commons License 2015.08.09 0 0 113268
Gratula az eredményhez tőlem is.
Előzmény: hal65 (113263)
Figyelget Creative Commons License 2015.08.09 0 0 113267
Ja,nem folyt el 2év termése,isten őrizz!
Csak nekem az 50 liter lenne majdnem annyi.
Amikor eldurrant a demajkóm,akkor 1,5-2 literrel lettem szegényebb.Már az is tud fájni...:-(
Előzmény: zsorsz (113265)
hal65 Creative Commons License 2015.08.09 0 0 113266

eredményiről=eredményéről :)

Előzmény: hal65 (113263)
zsorsz Creative Commons License 2015.08.09 0 0 113265

Hatalmas trauma lehetett,?liter veszett oda?

Előzmény: Figyelget (113262)
zsorsz Creative Commons License 2015.08.09 0 0 113264

Stabilnak néz ki,esetleg a véget menetessel ledugózni éccakára,hosszabb távollétkor.

Előzmény: gabor0036 (113260)
hal65 Creative Commons License 2015.08.09 0 2 113263

Mint ígértem beszámolok a Pistorius tányérok munkájának eredményiről.

Bár nem én, hanem egy kolléga vitte el megmérettetni egy ilyen kiegészítőkkel ellátott masinán készült főztjét, azért azt gondolom így is látható az eredmény.

 

        

További sikereket kívánok Neki!

Előzmény: Figyelget (113257)
Figyelget Creative Commons License 2015.08.09 0 0 113262
Az bizony tényleg rémálom.Nekem speciál majd két évi termésem.
Előzmény: zsorsz (113259)
gabor0036 Creative Commons License 2015.08.09 0 0 113261

Nem az eredeti kínai csapot vedd meg... Ilyen ipari 3/8" vagy 1/2" saválló golyóscsap 2eFt körül indul... Sztem elenyésző azt nézve, hogy utána 5-10-20 évig használod.

Előzmény: zsorsz (113259)
gabor0036 Creative Commons License 2015.08.09 0 0 113260

Bele van hegesztve egy kozcsavar. Minden saválló. Még a búvárcső kalapja is ujra lett hasznosítva, a teteje be lett hegesztve és vissza lett kicsit esztergálva és egy O-gyűrűvel tökéletesen zár. Nem kell dugó sem. A csap meg masszív, nem lehet azt olyan könnyen letörni. Ezek 30L-es hordók, egymásra tudok rakni 3-4et így helyben sem foglal sokat...

Előzmény: zsorsz (113255)
zsorsz Creative Commons License 2015.08.09 0 0 113259

Ezek a csapok mennyire megbízhatóak?.....azért ha 50lityi elfolyna,rémálom még rágondolni is.

Előzmény: Figyelget (113257)
rézműves1 Creative Commons License 2015.08.09 0 0 113258

"Voltam olyan főzőben, ahol egy hektó literes fehér műanyag tartályba volt a pálinka (félig-harmadig feltöltve) és abból adott eladásra. Ez az alumínium vázas vizes tartály."

 

Ez a tartály nem 10-hektós, vagyis 1000-lityis??  Vagy van 100-literes is rácsosba?

Előzmény: Pálinkás Alex (113243)
Figyelget Creative Commons License 2015.08.09 0 0 113257
Miért?
Előzmény: zsorsz (113255)
sogi01 Creative Commons License 2015.08.09 0 0 113256

                                             vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

Előzmény: sogi01 (113179)
zsorsz Creative Commons License 2015.08.09 0 0 113255

 

Valami saválló megoldás felé fumizok Én is,a söröshordó jó megoldásnak tűnik,csak az az egy csap az aljában,felettébb nem megnyugtató!

Előzmény: gabor0036 (113253)
Hurkafej Creative Commons License 2015.08.08 0 1 113254

A kocsmából lehet kérni üveget, meg van az esély, hogy örülnek is neki, mert nem kell a kukábadobás előtt összetörni az üvegeket.

Előzmény: Pálinkás Alex (113243)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!