Keresés

Részletes keresés

Hiryu-reload Creative Commons License 2017.08.11 -1 0 34192
martinaxe7 Creative Commons License 2017.08.11 0 0 34191
satellik Creative Commons License 2017.08.11 0 0 34190

Melkiczedek papkirály megvendégelte a vándor Ábrahámot bor és kenyér rítus szerint, -

a zsidók a lévitákat a papkirályság mintája szerint emelték a hit letéteményesének a többi törzs fölé.

Elfeledted igazolni említett személyek zsidó voltát!

Előzmény: Eklatáns Béla (34189)
Eklatáns Béla Creative Commons License 2017.08.11 0 0 34189

"e történeti alakok zsidók."

 

 

Miután bizonyítottad, hogy történeti alakok.

:o))

 

"Melkiczedek papi rendjét nagy tisztelet övezte"

 

Ezzel a semmitmondó kijelentéseddel egy komoly történettudós nem tud mit kezdeni.

:-)

 

"Dávid Jeruzsálem elfoglalása után az eredeti szertartás rendet meghagyta"

 

 

Miféle "eredeti szertartás rendet"?

:-)

Meg ha kérhetnélek, ne csak kinyilatkoztass - nem vagy te profeta -, hanem bizonyíts is...

:-)

"A Biblia ír Dávid és Salamon többisten vallás gyakorlatáról"

Csak Salamonéról. Ő is csak a feleségei kedvéért építtetett azoknak saját hitük szerinti templomot, de ő maga nem gyakorolta azt, de ha mégis, az hitehagyás volt a részéről, elhajlás Mózes törvényétől:

http://biblia.biblia.hu/read.php?t=1&b=5&c=17&v=17#v15 ...

Előzmény: satellik (34188)
satellik Creative Commons License 2017.08.11 0 0 34188

Szűkszavú kontrádat bizonyítanod kellene, hogy e történeti alakok zsidók.

 

Megjegyzem, a zsidó honfoglalás során, Melkiczedek papi rendjét nagy tisztelet övezte, így Dávid Jeruzsálem elfoglalása után az eredeti szertartás rendet meghagyta, Qádok főpap bizalmasa maradt, és ő kente Salmont királlyá.

A Biblia ír Dávid és Salamon többisten vallás gyakorlatáról, - a Gecsemáné kert feletti Astarte Boldogasszony templom építését, a zsidók a korrupció helyének nevezték, mert a fényvallást  jelentette, a judaizmussal szemben.

Példa Kazária zsidó betérése, ám etnikailag hunok.

Előzmény: Eklatáns Béla (34186)
karacsányi Creative Commons License 2017.08.11 0 0 34187

Igazad lehet, a zsidó-magyar történeti témák jobban illenének más topicba.

Ami a kitárgyalást illeti, annak eredményében nem látok jó alapot a bizalom hiánya miatt?

Komoly munkát belefektetni csak okkal elképzelhető?

ahogyan a tankában írtam a kanibálok lakomájában, és a nevesincs emlék halálban a haiku topicban.

 

Duellum

 

Nincs közös sors az

emlékezők színpadán?

Nincsen közös tér -

a metélt idő - csak vélt

félelem és agyhalál.

 

No.megyek és a helyére teszem Tankámat.

Előzmény: Törölt nick (34180)
Eklatáns Béla Creative Commons License 2017.08.11 0 0 34186

"Ábrám sumérből származott"

 

De nem sumer.

:-)

 

"Mozisz egyiptomi volt"

 

 

Ám nem etnikailag.

:-)

 

"Dávid király kusita volt, fia szintén"

 

 

Ha esetleg bizonyítanád.

;-)

 

"Betsabé nevű felesége kedvéért építtette a Gecsemáné kertben az Astarté Boldogasszony templomot"

 

 

Ezt sem ártana...

;-)

Előzmény: satellik (34139)
Kód 001 Creative Commons License 2017.08.11 -1 0 34185

Persze, tafko, a biblia fasiszta mű, abban áll, hogy a zsidók a kánaánitákat kiirtják- persze ( mi más okán? ), isten akaratából.

 

( hiszen ők kiválasztottak, vagy mi a szösz. )

 

Így aztán az amalekitákkal is igyekeznek így bánni, a fasiszta "igék" szerint:

 

Sám. 1. 15. 

 

3. Most azért menj el és verd meg Amáleket, és pusztítsátok el mindenét; és ne kedvezz néki, hanem öld meg mind a férfit, mind az asszonyt; mind a gyermeket, mind a csecsemőt; mind az ökröt, mind a juhot; mind a tevét, mind a szamarat.

 

A fasiszták , tafko, fasiszták ezek mind.

 

- nevet-

Előzmény: Eklatáns Béla (34184)
Eklatáns Béla Creative Commons License 2017.08.11 0 0 34184

"Tovabba ami nekem erthetettlen, hogy hol van itt a zsido szal"

 

A zsidók a fasiszták szerint írmagvastul kiirtották a magyari kánaánitákat (mondjuk, nem értem, miért hagyták magukat a kánaániták, ahelyett, hogy megvédték volna magukat), ellopván a vallásukat, kultúrájukat, valamint a babaloni fogságban, ahova a magyari Nagy-bunkóval-hadonászó-úr (Nabukodonozor/Nabu-kudurri-uszur) vitette őket, megismerték a káldeus-mágus tudományt, és azt is ellopták, integrálva vallásukba, kultúrájukba. A zsidók nagyon irígyek a magyari népekre, mert tudják, hogy a magyari népek magasabbrendűek, náluknál, ezért irígységből ki akarják a magyariakat a gonosz zsidók irtani. A holt-tengeri tekercsek is a székely rovásírással és nyelvvel rokon arameus betűkkel lett róva, arameus nyelven, de a gonosz zsidók azokat is (ti. tekercseket)  elrabolták, hogy ne derüljön ki, hogy a tekercsek az ősmagyar vallást tartalmazzák. Nagyjából ennyi...

:-)

Előzmény: Törölt nick (34180)
nemezis 2 Creative Commons License 2017.08.11 0 1 34183

Ezmeg az utcai harcos érveléstechnika.....

 

"Ha nincs érv támadd az ellenoldalt."

Előzmény: Eklatáns Béla (34182)
Eklatáns Béla Creative Commons License 2017.08.11 0 0 34182

"Ha most meggondolom hányféle dologgal foglalkoztam, sokszor kényszerből, életem során, minimum kalandos a teljesítmények sora.  Sportoló, Vizsgázott zenész, kötetek szerzője, igazgató, fejlesztési vezető, -"

 

 

Magyarul semmihez nem értesz, te önfelkent "őstörténész"...

:-)

Előzmény: karacsányi (34178)
Eklatáns Béla Creative Commons License 2017.08.11 0 0 34181

Szántai "besenyőpistabácsi" Lajos, mint komoly előadó...

:o))

Előzmény: karacsányi (34179)
Törölt nick Creative Commons License 2017.08.11 0 0 34180

Köszönöm Neked  az infot, de nem lett volna muszaly. Hogy inteligens es amellett kepzett vagy ez tisztan latszik.

 

Amit nem ertek, ez egy politikai topik, de tulajdonkeppen a tema -amit itt nem is latok tisztan hogy az mi is lenne- a törtenelem topikok köze tartozna.

 

Hogy a szorosan vett  szakterületeden kivül is belemesz masikba is, ott  es azzal semmi gond,  azzal sem lenne, ha ametör szinten erdeklödnel egy tema vagy allitas utan.

 

De eppen az a gond, hogy nem igazan ertem hogy itt mi a tema vagy az allitas ...

 

Az lenne hogy a magyar ethnie Egyiptombol szarmazik? Az ott -tehat mar Egyiptomban meglevö magyar nyelvevel? (Ugye az allitolagos v. Ch 2600 körüli idöböl szarmazi allitolagos farao sirnal levö allitolagos  szekely (!) -rovasirassal irott szöveg magyarul valo olvasasa ...

 

Es ha jol ertem akkor az lenne itt az allitas hogy mivel ez az egyiptomi vonal van, akkor a finnugor nepcsoport es a finnugor nyelvcsalad egy valamikori közös (tehat a finnek es a magyarok mint ethnie) egy  valamikori Közep Azsiaban levö egymas mellett elese  ezzel ki van zarva, vagyis ma, 2017-ben ez tudomanytalan allitas szerinted (meg nyilvanvaloan mas szerint is).

 

Jol ertem ezt?

 

Erre szeretnek Töled egy valaszt olvasni, megtenned hogy legyszives erre valamit irsz?

 

 

Tovabba ami nekem erthetettlen, hogy hol van itt a zsido szal, mert hogy valami van, szerintetek, az biztos, mert ugye a Holt Tenger-i tekercsek is volt mar itt ebben az un magyar-dologban tema.

 

Valamint az sem vilagos nekem, hogy Atilla, aztan meg az Arpad stb-fele honfoglalas hogy illik ebbe a magyar egyiptomi-zsido- vonalba be.

 

Mit kellene az Attila es az arpadkori allitolagos kereszteknek bizonyitania? Ertelem szerüen -mivel a hasonlo egyiptomi leleteket is megemlitetted- egy  a magyarsag egyiptomi eredetet kellene bizonyitania.

 

Es ezt a keresztenysegen keresztül. Node  ugye Jezus az 1. szazadban elt, annak az elejen, es a kereszt mint kultikus targy a hivök között kesöbb jelent meg, tehat akkor a magyaroknak ha Egyiptomi tartozkodasuk alatt lett kapcsolatuk a keresztenyseg egyik kultikus targyaval, es ezt  a targyat magukeva tettek, vagyis atvettek, akkor az azt jelenti hogy a magyaroknak az 1. szazadban Egyiptomban kellett volna elniük, aztan valahol Kisazsian keresztül meg a Kaukazuson nagy gyorsan el kellett nekik menni az Ural helyseg laba ala, ahol a sztyeppek voltak, ott kellett belölük egy lovas nepnek kialakulni, aztan maris utnak kellett nekik indulni nyugatra, hogy a 3-4 szazadban a Duna Tisza közere eljussanak es itt legyen ugye Attila, aki tulajdonkeppen hun volt, es akkor a magyarpok hunok voltak az e szerinti elmelet alapjan.

 

Es meg egy erdekes dolog van itt: ugye tudod hogy korabban Egyiptomtol eszakra, eszaknyugatra  fekvöen egy nagy lovas nemzet, harci kocsikkal delfele haladt, meghoditott mindent, es ha az 1. sz. elött Egyiptombol jövö es a Kaukazus fele tarto magyaroknak mindenkeppen ezzel a lovas neppel talalkozni kellett volna, es ha a magyar az Egyiptomban mar meglevö magyar nyelvet megörizte meg mindig amikor a Kaukazust megmaszta es a sztyeppere megerkezett, akkor az azt jelenti hogy olyan tömegben kellett az allitolagos magyarsagnak Egyiptombol  eljönni, es magat az eszakrol del fele halado lovasnepen keresztül egyben atverekednie, mely egy valosagos magyar nepvandorlasnak kellett lennie, vagy szamar haton, vagy teve haton, vagy gyalog,  hogy ennek mindenkeppen regeszeti leleteinek kellett volna maradnia.

 

  Ha ez az 1. szazadban volt, mert hoztak a magyarok Egyiptombol magukkal a kereszt kultikus keresztenysegre utalo targyat--- de ilyen regeszeti lelet Kisazsiaban  nincs, nekem minden esetre nincs tudomasom erröl- akkor meg nyitott marad a kerdes, hogy a magyarok a romai legiokon hogy verekedtek magukat at, tömegesen. (Remelem nem az lesz a vege, hogy a magyarok egyenlöek a zsido neppel ...)

 

Meg egy megjegyzes: amikor a magyarok a kis elmelet szerint az 1. szazadban, vagy a 2. szazadban megerkeztek a sztyeppere, ott mar mas lovas nomad nepek eltek, es a magyarok a csacsikon, teveken meg  gyalog honnan szereztek lovat? Valahogy csak lovas neppe kellett a magyaroknak valniuk, nem? Ahhoz meg lo kellett.

 

PS.: köszönöm hogy irtad hogy ki mindenki foglalkozott olyan leletekkel amik mar Magyarorszag területen lettek megtalalva, de mindezeknek csak akkor van jelentösege, es akkor tartozik ide, ha logo szal nelkül a kis elmelet el van varva onnan hogy a magyarok az ethniejük es mar meglevö magyar nyelvük megtartasa mellett az 1- szazadtol hogyan jutottak a 4-5 szazadig ide a Duna  Tisza közeig el, es hogyan lett 300 ev alatt egy lovasnep -es nem is akarmilyen a magyarokbol az egyiptomi elinfulast követöen.

 

 

 

PPS.: itt volt ez a genetikai anyag ugye, e szerint is a magyaroknak azsiai genjeik is vannak, tehat Azsiat mint allomas nem lehet kiiktatni, a finnek is voltak Azsiaban, az ö genjeikben is van azsiai gen.

 

 

 

 

Előzmény: karacsányi (34179)
karacsányi Creative Commons License 2017.08.11 0 0 34179

Máris indulok Egyiptomba, de komoly előadóktól - Szántai Lajos előadásából tájékozódni lehet:-

És talán ez is segít.

A magyarországi darabokkal foglalkozó feldolgozások száma csekély, többnyire csak érintőlegesen tárgyalt leletekkel s vázlatos ismertetéseikkel találkozunk. A magyarországi példáknak a nemzetközi kutatásba való besorolását két jelentős tanulmánynak köszönhetjük. Az egyik Bárányné Oberschall Magda negyven évvel ezelőtt megjelent munkája, amelyben a szerző az addig előkerült magyarországi mellkeresztek legnagyobb részének tipológiáját készítette el (BÁRÁNY-OBERSCHALL 1953,207-251). A másik, csaknem húsz évvel későbbi tanulmányban Lovag Zsuzsa az újabb külföldi feldolgozások megállapításait is figyelembe véve, a Magyar Nemzeti Múzeum gyűjteményében lévő tárgyak részletes elemzése alapján elkülönítette egymástól az ún. szentföldi és kijevi típusú keresztek csoportját. Véleménye szerint az utóbbiak közé sorolható darabokat a ll. századtól kezdték gyártani, s még a 14. századi használatuk is elképzelhető. A szentföldi típus formakincse és ábrázolásművészete ugyanakkor folyamatosan követhető már a 6-7. századtó.

 

Előzmény: Törölt nick (34177)
karacsányi Creative Commons License 2017.08.11 0 0 34178

Jó, te szolid profi vagy gazdaságtörténeti területen.

Én, diplomás, ám nagyobb részt amatőr érdeklődő vagyok az őstörténetben.

Ha most meggondolom hányféle dologgal foglalkoztam, sokszor kényszerből, életem során, minimum kalandos a teljesítmények sora.  Sportoló, Vizsgázott zenész, kötetek szerzője, igazgató, fejlesztési vezető, -

ám ritkán fedte át két terület egy időben tevékenységemet, az utóbbi 30 évben.

Életem karácsonyfáját számos dísz tette érdekessé, és ma sem lennék kevésbé vállalkozó, mindazonáltal nem mondanám szerencsésnek családomat.

Előzmény: Törölt nick (34175)
Törölt nick Creative Commons License 2017.08.11 0 0 34177

Okay, köszönöm a gyors reagalasodat.

 

Es akkor lathatnam az egyiptomi lelet kepeit?

 

 

Előzmény: karacsányi (34176)
karacsányi Creative Commons License 2017.08.11 0 0 34176

Sajnálom, ha félreérthető voltam, -

A kép nálunk talált, -

Van olyan lelet Visegrádon, ami magyar műhelyre utal, ergo, itt is készítettek bronz mellkeresztet.

Két típusuk van:

1/ ereklyetartóval

2/ és nélküle

ad 1./ keresztalakú figura, de nem Krisztus ábrázolás, -

         álló, archaikus, atyai figura redős tógában, másik oldalán anyai ábra, -

         nyitható ereklyetartó tok.

Előzmény: Törölt nick (34174)
Törölt nick Creative Commons License 2017.08.11 0 0 34175

Őstörténetünket meghamisította a MTA.

 

Nezd, en egy szolid tudomanyos alapokon allo (gazdasag)törtenesz vagyok, te viszont ezek szerint regesz, törtenesz, nyelvtudos, epitesz, es ahogy latom egy nagyon szelektalt -csak ami Neked passzol- szakerveket figyelembe vevö vagy.

 

Olyan alapvetö dolgok mellett elmesz nagy lazan mint hogy egy iras jobbrol balra, vagy balrol jobbra olvashato.

 

Ez egy alapvetö dolog, de Te nem reagalsz ilyen eszrevetelre   -mely eleve a kis elmeletedben egy kizaro tenyezö lenne ahhoz hogy az egyiptomi itt relevans farao sirjanal talat szöveget magyarul olvasni lehetne, --- hanem mesz -mintha mi sem törtent volna-  a magad kis utjan, es irod hogy ,  mi nem mellekes meg stb, amivel megint a kis legvaradat epited, aminek mar reg ki lett az alapja huzva.

 

 

Ilyen vonalvives Töled egy temaban, egy temanak  nem seriöz, nem korrekt es a tudomanyos eletben nincs is helye.

 

Ide oda ugralsz  törtenelmi idöszakokban, 400-500 eveket, neha ezer eveket is,  nem kötsz el logo szalakat,  egy csomo egymassal nem összefüggö dolgot Te összehozol, egyre zavarosabb a kep es ezt Te teszed zavarossa.

 

Erdekel Teged a tema egyaltalan, valosan?

 

Ha igen, akkor ideje itt visszaterni az elejere, es modszeresen  ujbol elkezdeni fölepiteni, ha lehet, de ebben en nemigen hiszek.

 

De probaljuk meg.

 

Föleg annak aki regesz,, törtenesz, epitesz, nyelvesz, stb. (meg orvos, mert te meg a genvizsgalathoz is ertesz) mint Te egy vagy, legalabb is ilyen teren ez jön at az olvasonak Töled.

 

Szia, jo kesö van megint ... D;

Előzmény: karacsányi (34162)
Törölt nick Creative Commons License 2017.08.10 0 0 34174

Tehat: egesz konkret kerdest tettem fel Neked az elöbb, itt nem lehet semmi felre ertes, mert engem a Te alltalad mar korabban emlitett egyiptomi lelet fenykepe erdekel, tehat >

 

 

 

Itt ^ irtal legelöször most ebben a temaban az un egyiptomi leletröl.

 

Aztan jönnek sorra a reagalasaim az egyiptomi lelet kontextusban >

 

 

 

 

 

Most akkor kaptam egy kepet Töled: akkor megegyszer kerdezem Töled, teljesen egyertelmüen: ekkor ez a kep az altalad korabban emlitett un egyiptomi regeszeti lelet, vagyis ezeket a

 

targyakat Egyiptomban talaltak?

 

 

(Masra -minthogy  a kepek amiket betettel az egyiptomo lelet kepek-- nemigen gondolhatok, miutan közölted hogy az internet tele van kepekkel  -ertelem szerüen ez volt a valaszod az ismetelt kepkeresemre Feled az un egyiptomi leletre, Te meg arpadkori leletek interneten levö kepeire irtad, erre tisztazoan egyertelmüen megirtam neked hogy az egyiptomi lelet-kepek erdekelnek, no akkor ezek a targyak az altalad emlitett egyiptomi lelet kepei?  De biztos ra szeretnek menni, ezert konkretan rakerdezek es az elöbb is rakerdeztem.

 

Ma mar kesö van, ha holnap idöd lesz, megtenned legyszives hogy valaszolsz?

 

Köszönöm elöre is: Futokutya nick)

Előzmény: karacsányi (34163)
Glavingojn Creative Commons License 2017.08.10 -8 0 34173

Azt a kultuszt nem a rómaik hozták Pannóniába? Ízisznek (Ίσις) a görögök, majd a rómaiak hívták, az egyiptomiaknál a neve Iszet volt.

 

 

Előzmény: almalángos (34167)
Glavingojn Creative Commons License 2017.08.10 -8 0 34172

A kaláka az azonos értelmű román claca átvétele, a szóeleji mássalhangzó-torlódást ejtéskönnyítő magánhangzó oldja. Végső forrása szláv: bolgár tlaka (‘esti összejövetel’), szerb-horvát tlaka (robot), a románban tehát hasonulásos t -> k hangváltozás történt.

 

A zab gyanúsan hasonlít a szeb-horvát zob szóra, de lehet, hogy ők vették át a magyarból, mivel a többi szláv nyelvben más szót használnak a zab jelölésére.

 

Előzmény: karacsányi (34170)
Törölt nick Creative Commons License 2017.08.10 0 0 34171

ezt itt találták: ereklyetartó kereszt

 

 

Most akkor Te Egyiptombol irsz a topikba (ugye azt irod hogy "itt"), hogy a teljesen mar többször tölem feled  konkretizalt lelet, hogy minek a kepeit -vagyis az egyiptomi lelet kepet/kepeit amit Te emlitettel-  

 

szeretnem latni itt- ?

 

De ezt nem kell megvalaszolnod termeszetesen, azt viszont szeretnem tudni egyertelmüen Töled: ez a kep most az Egyiptomban talalt regeszeti leletet mutatja, amit Te emlitettel?

 

 

Előzmény: karacsányi (34163)
karacsányi Creative Commons License 2017.08.10 0 0 34170

kuriózum a sumer városok között: Kalaka, no és a lóváros neve: Zab, a folyóval.

Előzmény: Glavingojn (34166)
karacsányi Creative Commons License 2017.08.10 0 0 34169

Tudtad, hogy az akkád-szkíta király neve: Suturullu volt, ami fénysólymot, Fénysólyom madarat jelent?

Br. Múzeum

Előzmény: Glavingojn (34166)
karacsányi Creative Commons License 2017.08.10 0 0 34168

Az Arámi pásztornépek Sumer nyelvűek voltak, - a legősibb Warkan kultúra bölcsője volt a Tigris és az Eufrátesz között, - Edesszától, Babylóniáig, és Elámig.

Ábécéjüket átvették az asszírok, és a babyloni fogságuk idején a zsidók is.

Az arámi készlettel írt szövegek, a nyelv ismeretével kelnek életre.

Előzmény: Glavingojn (34166)
almalángos Creative Commons License 2017.08.10 0 0 34167

Ha ismernéd a hazai feltárásokat tudnád, hogy 7 ezer évet késtek a Kárpát medencéhez képest, ennyi idő kellett, hogy a nyugati kiáramlás elterjedjen a keltákkal.

A székely-körös kiáramlás eredménye az etruszk, pelaszg-görög, hurrik, és a szkíta-hun.

Belépő kérdés a szombathelyi szabarok Ízis szentélye.

Előzmény: Glavingojn (34165)
Glavingojn Creative Commons License 2017.08.10 -8 0 34166

Mi köze van az arameusoknak a sumérokhoz?

Előzmény: karacsányi (34162)
Glavingojn Creative Commons License 2017.08.10 -8 0 34165

Lehet, hogy a Pireneusokból származnak a magyarok?

Előzmény: almalángos (34164)
almalángos Creative Commons License 2017.08.10 0 0 34164

a székely-magyar rovás párhuzamait Mas d' Azil, Pireneus, helyen találták, és 20 jel azonosságot találtak, a korai európai írás-emlékként.

Előzmény: karacsányi (34162)
karacsányi Creative Commons License 2017.08.10 0 0 34163

ezt itt találták: ereklyetartó kereszt

Előzmény: Törölt nick (34157)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!