Keresés

Részletes keresés

Petiaikidoka Creative Commons License 2012.01.27 0 0 5902

A rosszindulatoskodóktól függetlenül, tudom ajánlani Pivony Attilát, én ismerem őt elég régóta, bár amióta nem Magyarországon élek nem tudok járni edzéseire. Vitathatlan, hogy az egyik legjobb technikai tudással rendelkezik, Szabó Balázst tudom még mellette ajánlani. Az előbbi Fujita-vonalat képvisel(és ebben a stílusban a legjobb, hisz ukéja volt tizenévekig és legkedvesebb tanítványa, elég rendesen van erőnlét, valamint mind pusztakezes mind fegyveres technikákat oktat) az utóbbi pedig Kobayashit (sztem az egész MKDE-n belül ő a legjobb).

Remélem az emberek többsége nem ragad le a pletykaszinteknél, vagy az elvakult, egyoldalú rosszindulatú terjesztgetéseknél. Van olyan, hogy szakmai alázat, amit itt úgy látom nem ismernek és tisztelet, amit szintén nem.

Petiaikidoka Creative Commons License 2012.01.27 0 0 5901

Az a négy hihetetlenül intelligens ember - aikidobuli, taiszaki, borboya és nekosan - miért is fikázzák a Pivony Attilát? 

1.: Ismeritek személyesen?

2.: Jelen voltatok személyesen edzésein?

3.: Kiktől veszitek a sok fals információt( kivéve a rokikártyát)?

4.: kiknél tanultok ti aikidozni?

 

Darkhand1 Creative Commons License 2012.01.19 0 0 5900

Ne menjen senki se Aikido-ra, én voltam ott, aztán meglátogattak éjszaka, lefényképeztek, kábítva elvittek valahova... Azóta sincs tőlük nyugodalmam, állandóan kínoznak... meg azt hallottam a rádióukba hogy tavasszal meg fognak ölni. Tele van szadistákkal, egyesek meg is haltak miattuk. A rendörség meg nem bir semmit se csinálni, mert ezt be is kellene bizonyítani valahogy.

TenShinKaiDojo Creative Commons License 2012.01.11 0 0 5899

Tagfelvétel!!

 

Újra kezdő Aikido és Ju-jitsu tanfolyamot indítunk Januártól Veszprémben , Zircen , Várpalotán! Nincs más dol­god, mint eljönni edzésre. Amire szükséged lesz az  egy hátizsák amibe  egy pár papu­csot, egy pólót, vala­mint egy hosszú mele­gítő­nad­rá­got hozol  és meglá­to­gatod  vala­me­lyik edzésünket.Persze ha van keikogid az pont jó lesz :)

 

 

Edzés időpontok: http://tenshinkai.hu/

Facebook : https://www.facebook.com/TenShinKaiDojo

 

 

Minden Dojoban hónap első edzése ingyenes nyílt edzés.Délelőtti ,délutáni és esti időpontokban! 

 

 

Előzmény: TenShinKaiDojo (5898)
TenShinKaiDojo Creative Commons License 2012.01.04 0 0 5898

Tagfelvétel!!

 

Újra kezdő Aikido és Ju-jitsu tanfolyamot indítunk Januártól Veszprémben , Zircen , Várpalotán! Nincs más dol­god, mint eljönni edzésre. Amire szükséged lesz az  egy hátizsák amibe  egy pár papu­csot, egy pólót, vala­mint egy hosszú mele­gítő­nad­rá­got hozol  és meglá­to­gatod  vala­me­lyik edzésünket.Persze ha van keikogid az pont jó lesz :)

 

 

Edzés időpontok: http://tenshinkai.hu/

Facebook : https://www.facebook.com/TenShinKaiDojo

 

 

Minden Dojoban hónap első edzése ingyenes nyílt edzés.Délelőtti ,délutáni és esti időpontokban! 

 

kickboxzuglo Creative Commons License 2011.12.14 0 0 5897

Tisztelt Egyesület Vezetők, Edzők!

 

Szeretnénk tájékoztatni Önöket, hogy Budapesten a 14. kerületben új edzőtermet nyitunk, várhatóan 2012.január 1-től.

 

 

Részletes leírások, érdeklődés:

 

http://boxterem.hu

 

Érdeklődés, a honlapon található elérhetőségen.

tomtyi Creative Commons License 2011.09.23 0 0 5896

Hali!

Ha még aktuális:

Szabó Balázs edzései a Somogyi Béla utca 13. szám alatt vannak a JDSE judo termében.
A Blaha Lujza térről nyílik az utca.

edzések: hétfő, szerda és péntek: 7 - 8

Üdv

T

Előzmény: 5joe5 (5878)
TenShinKaiDojo Creative Commons License 2011.09.21 0 0 5895

Michael Narey 8.dan Aikikai Aikido kurzus

 

2011. október 7. · 19:00 - 21:30

Dojo

Egyetem út. 10

Veszprém, Hungary

Ismét a Dojonkba látogat Michael Narey 8. Dan Aikikai Aikido mester. Szeretettel várunk mindenkit egy közös edzésre.

 



 http://www.facebook.com/TenShinKaiDojo
 http://www.tenshinkai.hu/

 

nemethf007 Creative Commons License 2011.09.05 0 0 5894

Aikido / Nishio Budo edzések

 

Új AIKIDO csoport indul és minden jelentkezőt szeretettel várunk a Deák térhez közeli dojoban.

Edzések Hétfőn reggel 7:00 - 8:30 ig és Szerda délután 16:30-18:00 óráig.

 

további információ a http://www.yurusuaikido.hu lapon

 

üdv. feri

nekosan Creative Commons License 2011.09.05 0 0 5893

Én már közelebb voltam a negyvenhez, mint a harminchoz amikor elkezdtem edzésre járni, de láttam nálam sokkal idősebben kezdőkkel is találkoztam már. Szerintem próbáld ki, aztán meglátod, hogy tetszik-e. De szerintem érdemes elhatározni egy minimum edzészámot vagy időt, amíg nem fogod abbahagyni. Legyen pl. 25 edzés. Vagyis döntsd el, hogy mindenképpen lemézs 25 edzésre, és csak azután fontolod meg, hogy folytatod, vagy nem.

 

"

Egyik harcmuveszet sem errol szol...

"

 

Való igaz! Azonban edzésre nem harcművészetek járnak :-)

Előzmény: f_zsolt_01 (5892)
f_zsolt_01 Creative Commons License 2011.09.05 0 0 5892

"

Egyik harcmuveszet sem errol szol...

"

Ezzel a kijelentéssel CSAK egyetérteni lehet!

Előzmény: Taiszaki (5891)
Taiszaki Creative Commons License 2011.09.03 0 0 5891

> ez nem arról szól, hogy hogyan verjük agyon a másikat, és hogy bizonyítsuk be mindenkinek, hogy mi vagyunk a "janik".

Egyik harcmuveszet sem errol szol...

Előzmény: Delwen (5890)
Delwen Creative Commons License 2011.09.03 0 0 5890

Ami az ominózus korkérdést illeti, nos, én csak magamból tudok kiindulni :-)
30 évesen, 20 kiló felesleggel, ráadásul a női nem képviselőjeként kezdtem aikidót gyakorolni, és persze én is kétségekkel és kérdésekkel voltam tele. Tudom én ezt csinálni? Képes vagyok rá? Vagy egyszerűen kiröhögtetem magam? Ilyen és hasonló kérdésekkel volt tele a fejem, amikor először beléptem a dojóba, de aztán elkezdődött az edzés... és mondhatom, a mai napig nagyon élvezem, és örömmel járok edzeni.
Szerintem az aikido pont az a harcművészet, amit sosem késő elkezdeni. Pont azért, mert ez nem arról szól, hogy hogyan verjük agyon a másikat, és hogy bizonyítsuk be mindenkinek, hogy mi vagyunk a "janik".
Szerintem nyugodtan kezdj bele, és meglátod, élvezni fogod :-)

Előzmény: _catmother_ (5885)
tomtyi Creative Commons License 2011.09.02 0 0 5889

A kislánynak miért és hova kellene fejlődnie? Vagy ezt ki mérné le? Ha már 4 évesev piros öves. Másnak ez csak 98 évesen sikerül. ;)

Előzmény: nekosan (5888)
nekosan Creative Commons License 2011.09.02 0 0 5888

Sziasztok!

 

Mielőtt bárki is megállapítaná, hogy PA, vagy bárki más mennyire jó aikidós, előbb legyen szíves felállítani és publikálni azt az objektív normarendszert, ami alapján ezt meg lehet ítélni. Nagyon kíváncsian várom!

 

Idézet a Magyar Aikikai Aikido Egyesület hivatalos honlapjáról:

 

"A Magyar Aikikai Aikido Egyesület technikai vezetõje:
SHIDOIN PIVONY ATTILA SENSEI 4. DAN
A 2001-es évtõl kezdõdõen a Honbu minden évben felkéri, hogy vegyen részt Fujita shihannal uke-ként az aikido legnagyszabásúbb nemzetközi rendezvényén, az "Éves országos japán aikido bemutató"-n, s nevét feltüntetik a rendezvény elõzetesen kiadott prospektusaiban is. 2004 májusában, bizonyságául annak, hogy az aikido legrangosabb képviselõi Japánban milyen nagyra értékelik tudását, már önálló bemutatót is kellett tartania. Mindez nem csupán neki magának, hanem egész országunknak becsületére válik, hiszen ezen a grandiózus eseményen az elmúlt, idestova öt évtized alatt, amióta megrendezik, soha senki más nem vett részt hazánkból, és egyelõre a legnagyobb valószínûséggel nem is fog, de általában is csekély a nem japán résztvevõk száma."

 

Pivony Attila csakis igazat állít!

 

Én 2003-ban 4. kyu fokozattal rendelkezve vettem részt a honbu 42. éves aikidó bemutatóján. Igaz, én nem saját, önálló bemutatót tartottam, mind a 4 kyummal együtt, ám de nem is „csak” uke voltam! 

 

És én ráadásul sokat fejlődtem is azóta! :-)))))))))))))))

 

Fényképet is készítettem az eseményen. Sajnos a fényképen én éppen nem szerepelek, miután nehéz lett volna megoldani, hogy bemutassak  a tatamin amiközben a karzatról meg éppen fényképezem saját magam. Azonban az jól látható, hogy bizony számosan ügyeskedtek rajtam kívül is nem-fekete övvel a tatamin.

 

Ugyan ezen a gálán bemutatót tartott számos külföldi csapat is. Valamint tatamira lépett Hiroaki Kobayashi sensei akkoriban éppen talán 4 éves kislánya is, aki rendkívűl aranyos volt, és már majdnem tudott hátrafelé is gurulni. És persze sok ismert aikidó ikon is szerepelt, meg sok szervezet is, pl. a Japán Rendőrtiszti Akadémia csapata, és persze a Dóshu is. És Szabó Balázs is, önálló bemutatóval, Karácsony Zoli és mások közreműködésével. Pivony Attila, abban az évben nem volt ott. Legalábbis én nem láttam.

 

A rokikártya ügy meg……tényleg azzal parkol, én is rendszeresen láttam. De nem kell rögtön csalást feltételezni. Teljesen kizárt ugyanis, hogy mozgássérült társaink rovására követne le folyamatosan visszaélést egy olyan jelentős magyar aikidós személyiség, aki, mit olvashattuk önéletrajzában, nemzetközi szinten is ikonja a hazai aikidónak. Ez teljesen kizárt az ő esetében!

 

Mivel Pivony Attila csakis igazat állít, világos, hogy:

 

- Én már 4. kyu fokozattal jelentősebb aikidó szemilyésg voltam, mint a világ aikidó mestereinek 99,9%-a, akik nem, vagy csak évtizedes gyakorlás után állhattak tatamira ezen a bemutatón.

- Pivony Attila aikidó technikia tudása vetekszik egy négy éves kislányéval. (2003-as adat! Hiszen azóta fejlődhetett. A kislány!)

- Szabó balázsnak van, legalább egy(!) alteregója!

- A teljes svéd aikidó csapat felvette a japán állampolgárságot.

- Pivony Attila láthatatlanná tud válni, de úgy is kiválló uke.

- Karácsony Zoli valójában egy japán szamurájcsalád sarja. Ebben a minőségében vett részt az említett bemutatón. (Mondjuk ezt a bemutató nélkül is szentűl hiszem!)

- Skuczi Laci japán rendőrtiszt!

- Pivony Attila le van százalékolva. Talán az egyik lába rövidebb, a másik viszont hosszabb! Vagy mind a kettő hosszabb! Így jogszerűen parkol mozgássérült kártyával.

 

Másképpen nem történhetett!

 

Jó edzést mindenkinek!

 

L.

 

BasicGammaJump Creative Commons License 2011.09.02 0 0 5887

Amikor én kezdtem, akkor talán csak a testsúly kerülhetett szóba, mint hátrány/előny. Elsősorban a gimnáziumi tesiterem kemény padlóján végzett első gyakorlatoknál, amikor is megtanultunk "esni". A "párnázottság" jól jött.

Előzmény: _catmother_ (5885)
m.musashi Creative Commons License 2011.09.02 0 0 5886

tiszteletem.olyan nincs hogy túl öreg hozzá. az a kérdés hogy mi a célod az aikido tanulásával?!

Előzmény: _catmother_ (5885)
_catmother_ Creative Commons License 2011.09.01 0 0 5885

Sziasztok! "Nullkilométeres" vagyok, még csak most kezdek érdeklődni az aikido iránt. Szerintetek hány éves korig javasolt még elkezdeni, magyarán mikor "öreg" már valaki ahhoz, hogy belekezdjen? :)

borboya Creative Commons License 2011.08.31 0 0 5884

Pivony szerinetem egyáltaln nem nagy szám. Sok magyarországi 4., 5. danos aikidóst ismerek, akinek a mozgása, aikidója nekem sokkal jobban bejön.

 

Ja, és nem ő az egyetlen, aki Japánban, ugyan azon az aikoidó gálán tartott már bemutatót! Pl. Szabó Balázs is tartott már ott önálló bemutatót. Ugyanakkor számos olyan aikidós van, aki bár vitathatatlanul nagyon jó, még sosem járt ott. Egyedűl Pivony Attila tesz úgy, mintha ez egy különleges mérce lenne. Nem az. A japánok számára mint egzotikus érdekesség jelenik ott meg. Kb olyan, mintha Magyarországon egy magyar néptánc gálán megjelenne egy japán műjedvelő együttes.

 

Attila az aikidó oktatást tekinti megélhetési forrásnak és ebben "medzseli" magát, emiatt terjeszti és gerjeszti a "hihetetlen nagy mester" gimbuszt. Egy kicsit olyan, mint Szabó András "kenshin" volt, aki azt állította hogy egy egész japán szamarujcsaládod nyűgözött le a végtelenségig, és könyörgtek neki, hogy had tanítsák őt. A történetét mind ismerjük.

 

Attilát nem véletlenűl hagyták ott komplett dojok  és mentek át alóla más szervezetekbe vagy önállósodtak, bárha ez a stílusuk némi váltásának kényszerével is járt. Mára alig maradt tanítványa és ennek oka nem más, mint a hibásan értelmezett "mester" attitűd és különböző, szinte mlm rendszerű sarcok.

 

A szerenység nem a kenyere.  A rokikártyás parkolás meg tényleg igaz. Én is rengetegszer láttam.

Előzmény: aikidotomi (5876)
tomtyi Creative Commons License 2011.08.31 0 0 5883

Bemutatót éppen tarthat azért, mert a japánok végtelenül udvariasak. A Szabó András-féle "iaido-kobudo"-ról ténylegesen iaido-ra "áttért" emberektől sem vették el a fokozatokat, és nem is kellett újra vizsgázniuk. Csak ha feljebb akartak menni. Tudod: gaijin, annyira azért nem számít. :D

Nekem Elsner László-Vass Zoltán páros nekem jobban bejött.

Előzmény: aikidotomi (5881)
tomtyi Creative Commons License 2011.08.31 0 0 5882

Nyár elején még volt ilyen, de a pontos időt nem tudom. (Amúgy 17:13 :D )

Előzmény: Taiszaki (5880)
aikidotomi Creative Commons License 2011.08.31 0 0 5881

Nem zuhant! Azonban volt szerencsém sok magyarországi Aikido mesterrel gyakorolni, és a véleményemet erre alapozva mondom. Gondolom a Honbu éves Aikido bemutatóján sem azért van ott minden évben Fujita UKE-ként, mert a technikai tudása „0” lenne. Szintén Pivony Attila tarthatott ott Önálló bemutatót. Vajon azért, mert a tudása egyenlő a „0”-val?  Hagyjuk már ezt a tipikus Magyar mentalítást.....

Előzmény: Taiszaki (5879)
Taiszaki Creative Commons License 2011.08.31 0 0 5880

Szabo Balazs tartott egy idoben hajnali edzeseket a Tan Kapuja Buddhista Foiskolan, de most igy hirtelen nem talalok konkret edzesidopontokat a neten.

Előzmény: 5joe5 (5878)
Taiszaki Creative Commons License 2011.08.31 0 0 5879

Pivony Attila [...] technikailag azonban az egyik legjobb Aikido mester Magyarországon.

Ezt eloszor hallom rola... vagy a magyar szinvonal zuhant hatalmasat?

(elfojtott kuncogas a hatterbol)

Előzmény: aikidotomi (5876)
5joe5 Creative Commons License 2011.08.31 0 0 5878

Sziasztok!

 

Tud esetleg valaki olyan dojo-t Budapesten, ahol reggel (max.:7:30-ig) is lehetne AIKIDO-t gyakorolni?

Előre is köszönöm szépen!

 

Józsi

 

akidobuli Creative Commons License 2011.08.29 0 0 5877

Pivony Attila rendszeresen mozgássérült igazolvánnyal parkol amíg edzést tart. 
Ennyi elég, vagy akarsz még valamit tudni? :-)

Előzmény: bugaba (5874)
aikidotomi Creative Commons License 2011.08.29 0 0 5876

Pivony Attilát emberileg nem minősíteném (nyomdafestéket nem tűrő lenne). Az évek során rengetegen elpártoltak tőle, és új Aikido szervezethez csatlakoztak. Technikailag azonban az egyik legjobb Aikido mester Magyarországon.

Előzmény: bugaba (5874)
TenShinKaiDojo Creative Commons License 2011.08.24 0 0 5875

Szeptember 5-től edzések elkezdődnek!Tagfelvétel , induló tanfolyamok!! Veszprémben

Aikido:
Veszprém:

Délutáni és esti időpontokban!
Padányi Katolikus Iskola
Kedd 16:30-18:00 Péntek 18:00-19:00

Pannon Egyetem Tornaszoba
Hétfő-Szerda 20:00-21:30
Specifikus edzés :
/Női edzés/ Szerda 18:00-19:45

Aikido:
Zirc:

Reguly Antal Általános iskola b.ép
Hétfő 16:30-18:00 Csütörtök 18:00-19:30

Ju-jitsu:
Veszprém

Pannon Egyetem Tornaszoba
Hétfő 17:00-18:30
Péntek 19:00-20:30

bugaba Creative Commons License 2011.08.24 0 0 5874

Van valakinek tapasztalata Shidoin Pivony Attila senseiel kapcsolatban? Nem tudom, hogy érdemes-e nála kipróbálni az aikidó edzésre járást. A honlapjukat láttam már.

Nyugalmas Creative Commons License 2011.08.23 0 0 5873

Köszi :-)

 

Ez azt jelenti, hogy Te már magas tudati-lelki szinten vagy, én pedig még a fejlődés és realizálás kezdeti szakaszában. Ahogy keleten mondják, akkor válunk mesterré, amikor igazából nem akarunk nagyon mesterré válni. Tényleg az a legjobb, amikor ez az egész már természetes és magától értetődik, nem görcsös.

Előzmény: madjoe (5872)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!