a fedél rozsdamentes, belül rézlemezzel, rézszegeccsel készítve. a sisaknak jelen állapotában 30cm lenne a szájnyílása, gondolom jelentősen ki kéne szélesednie. mennyire is? vagy szűkítsünk rajta? a sisakból a páracső 25ös csővel indul.
Mondjuk az alambik pont nem a legjobb forma amennyiben pálinkát akarunk rajta készíteni szerintem... számomra a legideálisabb üstfeltét egy olyan kupola ami konkáv oldalú és fél-lencse tetejű torony ráépített (levehető) Pistorius-tányérokkal, de mindenki az ízlése szerint készíthet olyat amilyet akar.
Most már végérvényesen kijelenthetem,hogy a fügecefrém kierjedt.Már reggel(hajnalban) is gyanús volt,mostanra biztossá váltam benne.Lezártam mindentől(levegő,macska ,stb)szombatig ki kell bírnia.Tehát kimondható,hogy lényegében 3 nap alatt késszé vált.
Sokan fokozatosan ,hosszú időn keresztül ,több részletben adják hozzá a vizet, ezzel csökkentve a pálika bezárkózását. Miröl is szól ez a sokk? Elveszti ízének , illatának egy részét a pihentetés alatt szépen fokozatosan előjönnek. Azt is ki lehet próbálni, hogy két külön finom pohár pálinkát összeöntve, szintén besokkol ,ami pár nap múlva szépen harmonikus lesz ,kikerekedik. Mindjárt besokkolok ,ha ezt csak én tapasztaltam!:-) A borok még a szállítás hatására is képesek összetöni ,nem fizikálisan.
Ne gusztustalankodjunk már komoly helyen, kéremtisztelettel. :) Említett álreality ráadásul inkább félrevezető információkkal szolgált mint használhatókkal, egyfelől ezért engedélyezték a vetítését, másfelől meg mert a majomparádé egyik főszereplőjének kellett a reklám a tragikusan szar moonshine-jához amit kutya sem vásárolt addig amíg nem gyártottak köré "legendát". Így meg ha minden ezredik néző bevállal egy üveggel kíváncsiságból akkor már kijön a bevétel töredékrészéből a filmsorozat teljes költsége, akkora böszme rusnya nagy hely az az USA. Pro tipp: életvédelmi szempontból hasznos nem a szórakoztatóipartól megtanulni hogyan gyártsunk minőségi kézműves alkoholtartalmú italokat. A whisky pedig ugyanúgy gabonából készül ahogy a pálinka gyümölcsből.