Keresés

Részletes keresés

öreg_néne_b Creative Commons License 2015.08.14 0 0 113732

Teljesen igaz. Azonos körülmények között az emelkedő páracső jobb elválasztást biztosít.

Előzmény: Figyelget (113731)
Figyelget Creative Commons License 2015.08.14 0 0 113731
Ajjaj.Akkor most mi is van azzal a ~20 fokos hűtő felé emelkedési tézissel?
Előzmény: Feeriba51 (113730)
Feeriba51 Creative Commons License 2015.08.14 0 0 113730

Két lépcsőben ugyanazt éred el a hűtő felé lejtő páracsővel is, mint az emelkedővel, sőt. Ez saját tapasztalat és Miklós1 mérései nyomán.

Jó nedűt!!!!

Előzmény: hobbiur (113722)
hobbiur Creative Commons License 2015.08.13 0 0 113729

m

a fedél rozsdamentes, belül rézlemezzel, rézszegeccsel készítve. a sisaknak jelen állapotában 30cm lenne a szájnyílása, gondolom jelentősen ki kéne szélesednie. mennyire is? vagy szűkítsünk rajta? a sisakból a páracső 25ös csővel indul.

 

Pecabubus Creative Commons License 2015.08.13 0 0 113728

Mondjuk az alambik pont nem a legjobb forma amennyiben pálinkát akarunk rajta készíteni szerintem... számomra a legideálisabb üstfeltét egy olyan kupola ami konkáv oldalú és fél-lencse tetejű torony ráépített (levehető) Pistorius-tányérokkal, de mindenki az ízlése szerint készíthet olyat amilyet akar.

Előzmény: hobbiur (113718)
Hurkafej Creative Commons License 2015.08.13 0 0 113727

Műanyag kannákból hogyan lehet kiszedni előző pálinkák illatát?

Alszeszt tárolnék benne, mielőtt kirobbanna a műanyagos vita! :)

Hurkafej Creative Commons License 2015.08.13 0 1 113726

Ez külföldről beimportált cucc, amit parfümkészítésre találtak ki tudtommal. A leírtaknak az ellentéte az igaz.

 

Előzmény: hobbiur (113713)
hobbiur Creative Commons License 2015.08.13 0 0 113725
hobbiur Creative Commons License 2015.08.13 0 0 113724

a kupola tetejébe rakva, a páracső elé, jó lehet ez? vagy van ócsóbb ötlet? megköszönöm

 

haladnom kell szaporán mert van már érett anyag

foxrudi Creative Commons License 2015.08.13 0 1 113723

Semmi nincsen.Az itt belinkelt oldalakat olvasd,mert különben elragad az erő sötét oldala!!:-)

  Ő el akarja adni a termékét,ezért ír mindent amit nem szégyell.

Előzmény: hobbiur (113722)
hobbiur Creative Commons License 2015.08.13 0 0 113722

meg ez hogy van: Miklós1 gyakorlati pálinkafőzésében: 'snapszmester 81703: ... ezért kell az üst felé ejteni a páracsőnek...'

 

de ez nem az üst felé lejt. miva?

http://palinkaust.hu/tartozek-palinkafozohoz/al-ambikr-gozhomero-specialisan-palinkafozokhoz-es-egyeb-leparlokhoz

naivkezdo Creative Commons License 2015.08.13 0 0 113721

azt nem tudom, mi javasolt, de 65 felett és 10 alatt is van élet.

Nekem van 0-20, 20-90.

Előzmény: hobbiur (113720)
hobbiur Creative Commons License 2015.08.13 0 0 113720

hány ml-es mérőhengerbe kell belerakni a fokolót? sima 250 ml-es elég, nem? abban szépen megáll. vagy inkább fél literes?

 

ha jól értelmeztem korábbi hsz.okat, akkor a 10-65-ös hőmérős fokoló beszerzése javasolt, ugye? árban nem vészes, csak jó legyen, minőségi:

 

http://www.feherkft.com/lapok/arlista/fajsuly.htm

 

 

     köszi

Előzmény: hobbiur (113719)
hobbiur Creative Commons License 2015.08.13 0 0 113719

éppen a saját szörnyszülöttön dolgozok

hobbiur Creative Commons License 2015.08.13 0 0 113718

nem

Figyelget Creative Commons License 2015.08.13 0 0 113717
Reklám helye?
Előzmény: hobbiur (113713)
naivkezdo Creative Commons License 2015.08.13 0 0 113716

hát az kurvajó volt.

fejér megyében 120 volt a meggy, viszont előtte a cserko 80.

mármint leszedve.

Előzmény: foxrudi (113710)
Figyelget Creative Commons License 2015.08.13 0 0 113715
Most már végérvényesen kijelenthetem,hogy a fügecefrém kierjedt.Már reggel(hajnalban) is gyanús volt,mostanra biztossá váltam benne.Lezártam mindentől(levegő,macska ,stb)szombatig ki kell bírnia.Tehát kimondható,hogy lényegében 3 nap alatt késszé vált.
naivkezdo Creative Commons License 2015.08.13 0 0 113714

zárt, viszonylag lapos, kb kör alakú, nem lehetett benne sok lap.

namost az én borszűrőm nyitott, olyan szempontból, hogy látom a lapokat, azokat ugye cserélni is szokás.

Előzmény: Berzeg (113704)
hobbiur Creative Commons License 2015.08.13 0 0 113713

Mekkora szöveg! :) érdemes átolvasni.

 

http://www.kerttechnika.hu/?page=cikk&page2=cikk2&id=308

Figyelget Creative Commons License 2015.08.13 0 0 113712
Egy újabb dolog ,amit le kell tesztelnem.Már van annyi,hogy lassan lajstromoznom kellene,mert felét el fogom felejteni...
Előzmény: körte51 (113707)
Figyelget Creative Commons License 2015.08.13 0 0 113711
Háát van akit a víz látványára kiver a hideg verejték! :-))
Akkor ezek szerint van még egy pont,amiben sosem hibáztam.:-)
Előzmény: snapszmester (113697)
foxrudi Creative Commons License 2015.08.13 0 1 113710

Felénk is így ment.Készen 80,szedd magad 50.Újfehértói.

 Sokat levert a vihar.Szedtem majd 2 mázsát,aztán meg a xanaxot!Még álmomban is meggyet szedtem!Na többet nemigen kapirgálok a fű között!:-)

Előzmény: öreg_néne_b (113708)
Pálinkás Alex Creative Commons License 2015.08.13 0 0 113709

Sajnos tényleg ennyiért vásárolták. 

 

Tavaly meg úgy kaptam kb. 10 meggyfát, hogy csak szedjem le és vigyem.

 

Még jó hogy bizakodó vagyok és tavaly és tavalyelőtt elültettem kb. 70-80 meggyfát.

 

Szóval a remény az megvan. De ami kiment belőle, oda biztos, hogy cseresznye megy a helyére.

Előzmény: öreg_néne_b (113708)
öreg_néne_b Creative Commons License 2015.08.13 0 0 113708

minőségi szép egészséges meggyet 80 Ft-ért vásároltál felénk.

Kár, hogy nem jártam felétek, akkor most lenne meggypálinkám.

Előzmény: Pálinkás Alex (113706)
körte51 Creative Commons License 2015.08.13 0 1 113707

Sokan  fokozatosan ,hosszú időn keresztül ,több részletben adják hozzá a vizet, ezzel csökkentve a pálika bezárkózását. Miröl is szól ez a sokk? Elveszti ízének , illatának egy részét a pihentetés alatt szépen fokozatosan előjönnek. Azt is ki lehet próbálni, hogy két külön finom pohár pálinkát összeöntve, szintén  besokkol ,ami pár nap múlva szépen harmonikus lesz ,kikerekedik. Mindjárt besokkolok ,ha ezt csak én tapasztaltam!:-) A borok még a szállítás hatására is képesek összetöni ,nem fizikálisan.

Előzmény: Figyelget (113695)
Pálinkás Alex Creative Commons License 2015.08.13 0 0 113706

Érdekes hirdetés az biztos! Meggy cefre 120 ft/ kg.

A minőségi szép egészséges meggyet 80 Ft-ért vásároltál felénk.

 

Ebből is látszik, hogy a jó cefrézés, az bizony nem csak művészet, de érték!  ;)

Előzmény: öreg_néne_b (113703)
Pecabubus Creative Commons License 2015.08.13 0 2 113705

Ne gusztustalankodjunk már komoly helyen, kéremtisztelettel. :)
Említett álreality ráadásul inkább félrevezető információkkal szolgált mint használhatókkal, egyfelől ezért engedélyezték a vetítését, másfelől meg mert a majomparádé egyik főszereplőjének kellett a reklám a tragikusan szar moonshine-jához amit kutya sem vásárolt addig amíg nem gyártottak köré "legendát". Így meg ha minden ezredik néző bevállal egy üveggel kíváncsiságból akkor már kijön a bevétel töredékrészéből a filmsorozat teljes költsége, akkora böszme rusnya nagy hely az az USA.
Pro tipp: életvédelmi szempontból hasznos nem a szórakoztatóipartól megtanulni hogyan gyártsunk minőségi kézműves alkoholtartalmú italokat. A whisky pedig ugyanúgy gabonából készül ahogy a pálinka gyümölcsből.

Előzmény: Hurkafej (113702)
Berzeg Creative Commons License 2015.08.13 0 0 113704

Milyen volt?

Előzmény: naivkezdo (113692)
öreg_néne_b Creative Commons License 2015.08.13 0 0 113703

Senki sem vesz idegentől cefrét.

 

 

Nekem nem is jutna eszembe ilyesmi, mindenesetre árulnak.

 

http://www.agroinform.com/aprohirdetes_adatlap/elelmiszer/gyumolcs/meggy-cefre-elado/h_6538304?ref=ef6b1c0d

Előzmény: Pálinkás Alex (113694)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!