Olyan 40től indul fölfelé,de jó nekünk a kávéfilter(ha kell)Nekik szükséges,mert hogy mutatna egy bolti polcon 40°ra beállított pálesz egyszer csak leopálosodna?Nekik ezért kell.
Én azt mondanám, hogy ezeket a lapszűrőket, illetve szűrőlapokat szűrűsi céllal gyártják, egyik felhasználási területe a borászat, a másik pld. a pálinkászat, de sok egyéb helyen használják még.
Ezeket a lapszűrőket alapvetően borászati célra gyártják, palackozás előtt ezzel szűrik tükrösre a bort, élesztőt, teljes bioszférát kiszedi belőle. A mélyhűtött pálinkából a kicsapódott kozmaolaj megszűrésére is alkalmas.
A kozmaolajtól történő opálosodás csak esztétikai probléma, ha amúgy finom a pálinka, nem kell vele foglalkozni. (Ismétlés a tudás anyja. :)))
Érdekes módon a viszki jobban fogy pedig a pálinka finomabb is meg a viszkinek jobb lenne éveket várni, de hát ez van, logikát nehéz találni a családom italfogyasztási szokásaiban. Ott kezdődik hogy kb. nem iszik senki, úgy nem nehéz három évekig érlelni a pálinkákat.
Nem,úgy általánosságban!A szűrési módszerek szerteágazóak,de egy a lényegük:az olaj leválasztása.
Jómagam csináltam egy normális szűrőt,(egyszer kell megcsinálni)mert nem szeretem a különböző utólagos maszatolást,lehalászom,felitatom,átfejtem...stb!
A pálinkák így 46°-ig stabilak,az alatt pedig 45,44,43(lejjebb nem szoktam menni)Hidegen szűröm pluszban.Nem kimondottan azért mert tuti beopálosodik,de itt már megvan a rizikó faktor,főleg pihentetéskor.
Azért írtam,mert ott látni,mennyi olaj marad még benne így is.A különbséget mindenki maga tapasztalja meg.
Az egylépcsős berendezéseknél nincsen szűrő,mert magasan dolgozik a rendszer,és elveszik a tányérokon az olaj,de hidegen ott is szűrnek 46°alatt,még Agárdon is.Igaz ott szivattyús ipari lapszűrővel.
Az hogy nem jó a szűrési módszered nem mondanám,inkább számomra körülményes. Csupán azon szoktam értetlenkedni,hogy miért ragaszkodnak az emberek itatós,lehalászós technikákhoz 50+ főzőknél,ha van erre kitalált megfelelő berendezés. No de a végeredmény a lényeg,s ha az jó, akkor végülis mindegy.:-)
Nagy a várólista Nálad? Pl szilvacefrémet bevállalnád ? Beszterceit fogok hamarosan, elvileg jövő héten jutok hozzá, onnan 1 hét és kész általában nekem.
Az alszeszt úgy fejtettem át a gyűjtőbe, h vékony gumicsövön szívattam át az edény aljáról. Ha jól értettem eddigi kommenteket, 20% környéki alszesznél már kiül a tetjére az olaj nagyobb része, így azt nem engedtem bele.