Keresés

Részletes keresés

foxrudi Creative Commons License 2015.08.13 0 1 113689

Olyan 40től indul fölfelé,de jó nekünk a kávéfilter(ha kell)Nekik szükséges,mert hogy mutatna egy bolti polcon 40°ra beállított pálesz egyszer csak leopálosodna?Nekik ezért kell.

Előzmény: naivkezdo (113679)
öreg_néne_b Creative Commons License 2015.08.13 0 0 113688

Azért van még pár iparág, ahol szoktak szűrni. ;)

Előzmény: barkócza (113686)
barkócza Creative Commons License 2015.08.13 0 0 113687

Cefrézd le;

Főzd le;

A végén ne felejtsd el meginni. :)

Előzmény: Berzeg (113685)
barkócza Creative Commons License 2015.08.13 0 0 113686

Persze, teljesen így van, csak a borászati piac annyival nagyobb, hogy a főzdékbe a borászati piac mellékhatásaként jutnak el ezek a dolgok.

Előzmény: Berzeg (113684)
Berzeg Creative Commons License 2015.08.13 0 0 113685

Én 100 kg-al könnyedén fölállok, de mi legyen a szilvával?

Előzmény: barkócza (113683)
Berzeg Creative Commons License 2015.08.13 0 0 113684

Én azt mondanám, hogy ezeket a lapszűrőket, illetve szűrőlapokat szűrűsi céllal gyártják, egyik felhasználási területe a borászat, a másik pld. a pálinkászat, de sok egyéb helyen használják még.

Előzmény: barkócza (113680)
barkócza Creative Commons License 2015.08.13 0 2 113683

Eddzél keményen, hogy a száz kiló szilvával az öledben föl tudjál állni. :)

Előzmény: Berzeg (113681)
barkócza Creative Commons License 2015.08.13 0 0 113682

Szerintem ugyanolyan.

Előzmény: naivkezdo (113679)
Berzeg Creative Commons License 2015.08.13 0 0 113681

Kedves barkócza!

Ha az ölembe pottyanna a napokban cc 100 kg jó érett veres szilva, és azt szeretném pálinka formában élvezni, mit csináljak, mi kell hozzá?

-:)))

Előzmény: barkócza (113665)
barkócza Creative Commons License 2015.08.13 0 0 113680

Ezeket a lapszűrőket alapvetően borászati célra gyártják, palackozás előtt ezzel szűrik tükrösre a bort, élesztőt, teljes bioszférát kiszedi belőle. A mélyhűtött pálinkából a kicsapódott kozmaolaj megszűrésére is alkalmas.

 

 A kozmaolajtól történő opálosodás csak esztétikai probléma, ha amúgy finom a pálinka, nem kell vele foglalkozni. (Ismétlés a tudás anyja. :)))

Előzmény: naivkezdo (113677)
naivkezdo Creative Commons License 2015.08.13 0 0 113679

meg ahogy írtam is korábban, szűrés előtt fagyasztóban volt a cucc.

Mennyibe kerül egy ilyen szűrő?

Mert nem olyan, mint amit a bornál használok lapszűrő.

Előzmény: foxrudi (113678)
foxrudi Creative Commons License 2015.08.13 0 2 113678

Ugyan azt mint a kávéfilter,csak ők ipariban nyomják,nem 4-5litert szűrnek át a keris főzdék,nekik szükségük van rá.

Előzmény: naivkezdo (113677)
naivkezdo Creative Commons License 2015.08.13 0 0 113677

na ezt kérdeztem nem olyan rég, hogy lapszűrővel dolgozott akinél főzettem, és mit tud ez.

 

Előzmény: foxrudi (113675)
Pecabubus Creative Commons License 2015.08.13 0 0 113676

Érdekes módon a viszki jobban fogy pedig a pálinka finomabb is meg a viszkinek jobb lenne éveket várni, de hát ez van, logikát nehéz találni a családom italfogyasztási szokásaiban. Ott kezdődik hogy kb. nem iszik senki, úgy nem nehéz három évekig érlelni a pálinkákat.

Előzmény: cenus (113667)
foxrudi Creative Commons License 2015.08.13 0 0 113675

Nem,úgy általánosságban!A szűrési módszerek szerteágazóak,de egy a lényegük:az olaj leválasztása.

 Jómagam csináltam egy normális szűrőt,(egyszer kell megcsinálni)mert nem szeretem a különböző utólagos maszatolást,lehalászom,felitatom,átfejtem...stb!

A pálinkák így 46°-ig stabilak,az alatt pedig 45,44,43(lejjebb nem szoktam menni)Hidegen szűröm pluszban.Nem kimondottan azért mert tuti beopálosodik,de itt már megvan a rizikó faktor,főleg pihentetéskor.

 Azért írtam,mert ott látni,mennyi olaj marad még benne így is.A különbséget mindenki maga tapasztalja meg.

Az egylépcsős berendezéseknél nincsen szűrő,mert magasan dolgozik a rendszer,és elveszik a tányérokon az olaj,de hidegen ott is szűrnek 46°alatt,még Agárdon is.Igaz ott szivattyús ipari lapszűrővel.

  Az hogy nem jó a szűrési módszered nem mondanám,inkább számomra körülményes. Csupán azon szoktam értetlenkedni,hogy miért ragaszkodnak az emberek itatós,lehalászós technikákhoz 50+ főzőknél,ha van erre kitalált megfelelő berendezés. No de a végeredmény a lényeg,s ha az jó, akkor végülis mindegy.:-)

  

Előzmény: Péter_33 (113661)
naivkezdo Creative Commons License 2015.08.13 0 0 113674

Szívesen tesztelném:)))

A titokra lennék kíváncsi:)

 

Nagy a várólista Nálad? Pl szilvacefrémet bevállalnád ? Beszterceit fogok hamarosan, elvileg jövő héten jutok hozzá, onnan 1 hét és kész általában nekem.

Előzmény: snapszmester (113631)
Feeriba51 Creative Commons License 2015.08.13 0 1 113673

Szúr, visszaszúr:-)))

 

"A hígítási sokk számomra mese kategória."

 

Szerintem is.

Jó nedűt!!!

Előzmény: körte51 (113664)
Beus36 Creative Commons License 2015.08.13 0 1 113672

köszönöm a tippet..

Előzmény: kornel8 (113610)
körte51 Creative Commons License 2015.08.13 0 0 113671

Vissza kell térni a szakmaiság medrébe! :-)

Előzmény: Figyelget (113666)
hobbiur Creative Commons License 2015.08.13 -1 0 113670

oszt azt is eladom

Előzmény: Berzeg (113591)
Figyelget Creative Commons License 2015.08.13 0 0 113669
Akkor csak egy fél liternyit rakj el félreeső,eldugott helyre és amikor egyszer megtalálod tudod tesztelni.:-)
Előzmény: cenus (113667)
cenus Creative Commons License 2015.08.13 0 0 113668

jav: igyak

Előzmény: cenus (113667)
cenus Creative Commons License 2015.08.13 0 0 113667

Ezzel csak egy gondom van. Három évig ne igyál pálinkát? :-) Sajnos nincs annyi hogy jusson is meg maradjon is.

Előzmény: Pecabubus (113663)
Figyelget Creative Commons License 2015.08.13 0 0 113666
Udvariasan már kérdezősködtem ez ügyben.
(Figyelgetek ám meló közben is.:-)) )
Előzmény: körte51 (113664)
barkócza Creative Commons License 2015.08.13 0 2 113665

Mert már únjuk. A sokadik év után újra és újra megbeszélni ugyanazokat a dolgokat.

Előzmény: körte51 (113664)
körte51 Creative Commons License 2015.08.13 0 1 113664

Picit támadlak !

"A hígítási sokk számomra mese kategória." Nem mese létező!

"Ha zavaros, opálos lesz, az előpárlatos!" Kozmaolajos az más kérdés ,hogy az előpárlat sok olajat tartalmaz.

Az aktív szén nem az opálosodás javítására való!

 

Érdekes,hogy nem robban az oldal!

 

Előzmény: Törölt nick (113638)
Pecabubus Creative Commons License 2015.08.13 0 0 113663

A nyáron és ősszel lefőzött pálinkáimat leghamarabb a következő év húsvétjakor szoktam megkóstolni, de általában 2-3 éveseket szoktam inni. 

Előzmény: cenus (113642)
Péter_33 Creative Commons License 2015.08.13 0 0 113662

Az alszeszt úgy fejtettem át a gyűjtőbe, h vékony gumicsövön szívattam át az edény aljáról. Ha jól értettem eddigi kommenteket, 20% környéki alszesznél már kiül a tetjére az olaj nagyobb része, így azt nem engedtem bele.

Péter_33 Creative Commons License 2015.08.13 0 0 113661

Szia Foxrudi, ezt nekem írtad? nem értem, hogy mit kellene tapasztalnom. Azt h nem jó a szűrési módszerem? 

foxrudi Creative Commons License 2015.08.13 0 1 113660

Végy el egy-másfél litert a késztermékből,majd fagyaszd ki,és szűrd át kávéfilteren.Figyeld a pálesz tetejét szűréskor.Tele lesz olajjal.

aztán pihentetés után kóstold meg mindkettőt.

Előzmény: Hurkafej (113656)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!