Keresés

Részletes keresés

mind_the_gap Creative Commons License 2002.09.05 0 0 3242
Külföldön mi a helyzet parlagfú ügyben? Ott is kínzott a pollen, vagy arrafelé figyelnek erre? (Ha Hawaii-on, vagy a Mont Blancon voltál, akkor nem kérdeztem semmit..:)
Előzmény: Törölt nick (3240)
johnsilver Creative Commons License 2002.09.05 0 0 3241
Nem igazán értelek benneteket. Ezt a területet Budatétény legszebb részének nevezni "szédelgő feldicsérés". Zöldnek zöld, de :
a 60-as évek közepéig a völgy része szennyvíelvezetőként működött, !nem eső!. Ott folyt el a fölötte levő szovjet laktanyából minden. A szennyvíz két fő összetevőből állt, kocsimosás és A DISZNÓK. (Most itten én konkrét röfögő négylábúakra gondolok). Jó nagy belső hizlaldájuk volt. 1969 körül csatornázták a laktanyát, csökkent is a vízhozam, de soha nem apadt el . 1980-ig dolgoztam azon a földön , de a "patak" melletti részt nem bolygattuk. Széna meg kukorica volt a termés. A fák nem sokat érnek.

A terület egy elég mély gödör, nem igazán értékes így, megül benne a víz, és a kipufogógáz is.
Sokkal kellemesebb lesz ha feltöltik.

Megnéztem a "hozott anyagot" is tegnap, és elég jó minőségű föld. Van benne némi törmelék, nagy csődarabok egyben, de elfér.

Én nem szeretem az önkormányzatot, meg a VAX sem rokonom, de EZÉRT nem kéne rájuk mászni. Van éppen elég dolog a környéken , amiért érdemesebb ordítani

Előzmény: bargab (3236)
Törölt nick Creative Commons License 2002.09.05 0 0 3240
Azt a topicot kifejezetten arra indítottam, hogy szervezkedjek a parlagfű irtására. Én magam jónéhány céget megkerestem és rábírtam őket arra, hogy parlagos területeiket rendbetegyék. Aztán elmentem külföldre, de az Index fórum segítségével megpróbáltam erre a tevékenységre társakat találni. Sajnos az Allergia, asztma, parlagfű topic nem ebbe az irányba haladt, inkább gyógyítgatási tanácsokat adnak egymásnak emberek.

Ez nem baj, sőt kifejezetten örülök annak, ha ilyen módon emberek segíteni tudnak egymásnak, csak sajnálom, hogy az eredeti célomat nem tudtam elérni. Nagyjából ezért maradtam ki az allergia, asztma, parlagfű topicból.

Előzmény: SzaLa (3239)
SzaLa Creative Commons License 2002.09.05 0 0 3239
Van ilyen csoport, de nem országos érdekeltségű, hanem paksi. Az általad indított topikban olvastam valahol.
Előzmény: Törölt nick (3237)
SzaLa Creative Commons License 2002.09.05 0 0 3238
A héten pollencsúcs van, de így augusztus-szeptember tájékán már NEM szabad kaszálni, mert úgy csak a pollenek kiszóródását, terjedését segíthetjük elő. Ha nagyon el kell tűntetni, akkor azt csak közvetlenül nagyobb esők után - még a nem érzékenyeknek IS! Az allergia később bennük is kialakulhat, főleg a megnövekedett koncentráció hatására.

Elkerülni, jövőre májusban-júniusban a területre odafigyelni, és kaszálni, gyomirtózni, vagy intézkedni.
[dudaorrú, fuldokló SzaLa]

Előzmény: johnsilver (3234)
Törölt nick Creative Commons License 2002.09.05 0 0 3237
Ha már per: volt egy ötletem, amit megfúrt a Fővárosi Egézségbiztosítási Pénztár, de talán még használható valahogy. Az ötlet lényege, hogy ne csak szabálysértési eljárást indítsanak a parlagfűtermelők ellen, hanem kártérítési polgári pert is, a bírságoknál sokkal nagyobb összegekre.

Az EB pénztár együttműködése azért lett volna nagyszerű, mert ők a gyógyszerek 90%-os támogatásán keresztül közvetlen, nagybani károsultjai a parlagfű létezésének. Mint egyetlen szervezet, erős jogi háttérrel, ők sokkal nagyobb eséllyel nyertek volna meg egy kártérítési pert a legnagyobb szennyező ellen (aztán többszáz továbbit), mint bárki más, de úgy tűnik, több érdek fűződött a gyógyszer-forgalom fenntartásához, mint az egészségügyi probléma megoldásához.

AZ EB pénztáron kívülperelhetne még az asztmások / allergiások érdekvédelmi szövetsége ha lenne ilyen, de nincs, és szerintem nem is lesz. Ha viszont valamelyik környezetvédelmi csoport felvállalná, szerintem sok érintett csatlakozna.

Előzmény: villa (3232)
bargab Creative Commons License 2002.09.05 0 0 3236
Kedd reggeli fogás – avagy mi történik Budatétény egyik legszebb részén. Sajnalatos, hogy a VAX-nak ez ilyen természetes...


az 50 es megállojából  az 50 es megállojából

viszzaforulva az Aszály u. felé sétálva, háttérben (talan) a laktanya  viszzaforulva az Aszály u. felé sétálva, háttérben (talán) a laktanya

Aszály u. – Bajcsy u. sarok  Aszály u. - Bajcsy u. sarok
Előzmény: villa (3232)
Törölt nick Creative Commons License 2002.09.05 0 0 3235
Szervusz Duplaká, üdvözöllek. Sajnos az ilyen lökésszerű szúnyogosodás ellen nehéz védekezni. Ha teheted légy zárt helyen és használj szúnyoghálót. Ez nálunk nem is olyan könnyű, mert a lakótelepre középen csapágyazott forgó ablakokat szereltek, így csak az egyetlen erkélyajtón lehet szellőztetni, ha nem akarunk véradókká és (mivel a szúnyog nem csak egy emberből táplálkozhat) transzplantáltakká válni.
Előzmény: Törölt nick (3233)
johnsilver Creative Commons License 2002.09.05 0 0 3234
Kerületünk egyik gyöngyszeme a 70-es út melletti volt szeméttelep. Olyan csodálatos parlagfű ültetvény van rajta, amilyet máshol még nem láttam. Fél méter magas, zárt, sűrű, alig áthatolható, 3-10 méter átmérőjű parlagfű monokultúra foltok.
Gondolom önkormányzati terület.
Időnként be meg följelentem őket, ha volt is eredménye az nem kaszálás.

Aggyatok egy traktort, oszt levágom.

Törölt nick Creative Commons License 2002.09.05 0 0 3233
nem tudom elolvasni azt a sokat, amit itt írnak az emberek. szal lehet, hogy már volt szó róla, de én megőrülök a szúnyogoktól. egyszerűen felzabálnak! kábé 1 hete majd meg halok...
lesz vmi szúnyogirtás a kerületben?
villa Creative Commons License 2002.09.05 0 0 3232
A helyiekkel való konzultáció után a szakhatóságok mellett a XI. XXII. ker. Ügyészségnél és a Rendőrkapitányságnál is tettünk bejelentést környezetkárosítás bűntette miatt. Nézzük meg mire megyünk igy, ill. hogyan reagálnak egy ilyen ügyre, mert a szakhatóságok eléggé tehetetlenek. A puding próbája az evés.

A parlagfű is szabálysértési ügy, helyi rendelet is van rá, elég nagy bírságokkal, hogy kezdjük el azt is, pár precedens feljelentéssel. Persze ez a mai kaszálást és elégetést nem helyettesiti mondom slr helyett is.

Mi van miqmak al ill. a hídépitési látogatással?

Törölt nick Creative Commons License 2002.09.05 0 0 3231
Kedves Kerületiek! Lakók, képviselők, jelöltek, hivatalos és kevésbé hivatalos emberek!

Országszerte egyre több embert sújt az allergia és az asztma. Minden más allergénhez képest toronymagasan vezet a parlagfű és néhány egyéb őszi gyomnövény. Ilyenkor hetekre, hónapokra munkaképtelenné válnak emberek tízezrei. Taknyunk-nyálunk összefolyik, októberre már csak zihálva kapunk levegőt, ha egyáltalán. Ha túl akarjuk élni ezt az időszakot, méregdrága gyógyszereket szedünk, melyek eltompítják agyunkat és kiszámíthatatlan a hosszútávú hatásuk. Ez a betegség nagyon súlyos betegség, és láthatóan hatóságaink, parlamentünk, országunk vezetése erről nem vesz tudomást. Előző kormányunk odáig ment, hogy kijelentette: azok, akik allergiára, asztmára hivatkozva úszták meg a katonaságot, síma szimulánsok, és ezentúl nekik is be kell vonulniuk (kb. ennyit tettek az asztmás/allerggiás betegekért).

Az allergiát és az asztmát nem tudják gyógyítani! Egyetlen értelmes megoldás van: az allergiát kiváltó anyagok jelenlétét kell a lehetséges minimumra korlátozni, vagy magukat a betegeket távoltartani az allergiát okozó dolgoktól.

Egyetlen dolog enyhítene a szenvedésünkön: mind a magán-, mind a közterületeket rendben kellene tartani. A gazt rendszeresen kaszálni, szükség esetén gyomirtózni. A levágott gazt össze kell gyűjteni és megsemmisíteni / ártalmatlanítani, mert hiába vágják le a füvet / parlagfüvet, ha az ott marad, kiszárad, és a porát tél végéig terjeszti a szél!

Kerületünk különösen szennyezett allergén anyagokkal, és a védekezés az idén mintha alulmaradna a korábbi évekhez képest.

Tisztelt jelenlegi és leendő képviselők! Nem lehetne, hogy Önök abban mérkőznének meg, hogy egy hét alatt melyikük tud nagyobb területet megszabadítani (megszabadíttatni) a fulladást okozó gazoktól?

Tisztelt topictársak, sorstársak, ha valakinek bármi ötlete lenne arra, hogy miként tudnánk mi, parlagfű-allergiások lélegzethez jutni, kérlek ne rejtsétek véka alá!

Törölt nick Creative Commons License 2002.09.04 0 0 3230
köszi, rendi vagy!
Előzmény: Zegzug (3220)
johnsilver Creative Commons License 2002.09.04 0 0 3229
boldinak 3091-hez

Hogy a szúnyogok nem mennek messze a születési helyüktől azt nekik is meg kéne mondani.

Én fent lakom a hegyen, 3km-re a Dunától, és onnan tudjuk hosszú évek óta , hogy szúnyogirtás VOLT, hogy hirtelen "elszaporodnak" nálunk.

De ha nincs irtás, talán maradnak.

najsebva Creative Commons License 2002.09.04 0 0 3228
Nem piszkállak, ne érts félre. Én magam, sajátkezűleg követtem el ugyanazt a hibát.
Előzmény: Zegzug (3226)
villa Creative Commons License 2002.09.04 0 0 3227
Én csak tegnap előtt este értesültem a dologról, mármint a sitt feltöltésről, tegnapra kiderült hogy a környékbeli és a Nagytétényi úti csatornaépítések sittje kerül ott lerakásra a VAX Rt révén, mert önkormányzati a terület. Én ezt felháborítónak tartom, nem az első és nem a második ilyen eset, amikor önkormányzati zöld területet szisztematikusan elpusztítanak, pénzzé tesznek. Bejelentést teszünk a környezetvédelmi hatóságnál - be vagyuink keritve mert nem szoktak válaszolni a leveleinkre - és az ÁNTSZ nél, valamint a kerületi környezetvédelmi bizottságnál napirendre tűzetem a témát. Gábor fotózott, remélem feltesz párat belőle ide is, a honlapon majd drbit et kérjük meg erre.

Sajnálatos amit slr ir, bár konkrétumot nem emlit, politikai paranoia vesz körül ma már majd minden helyi kezdeményezést, ki van mögötte, mit akarhat ezzel stb. A fenti példa is jelzi, hogy a környezetvédelelem semleges ügy, ha valaki meggyőződésből és nem pillanatnyi érdekei szerint csinálja.

Sebesjelölt elemzése elméletileg jó, de inkább derülátó, az utóbbi három testület összetétele erősen a kontraszelekció felé ment el, tisztelet a kivételnek és a jelenlévőknek, Szabó Ivánnal szólva borzalmas emberek gyülekezeteiről volt, van szó. De innen már a másik topicra kell átmenjünk mert politikai mezsgyékre tévedtem.

Zegzug Creative Commons License 2002.09.04 0 0 3226
Szia Najsebva!

Igen, ezt este azután vettem észre, hogy becopyztam ide. Nem tudom ki rontotta el, de én egy nyomdától kaptam az elektronikus formába tett anyagot.
Az elírók mentségére legyen mondva, hogy általában a Schmidt név az elterjedt, a Schmitt pedig elég egyedi, eddig Schmitt Pálon kívül ilyen névvel nem is találkoztam.

Mikmaq és Ppapa meg Rokfort, hogy hova tűntek arról fogalmam sincs...

Előzmény: najsebva (3223)
ördögszem Creative Commons License 2002.09.04 0 0 3225
Engem meg halálosan bosszant, hogy mindenhol, mint a MOB elnökeként vállal nyilvánosságot a kampányban. Mi köze ennek a tisztségnek a borfesztiválhoz? Miért nem főpolgármester-jelöltként szerepel(tetik), hogy tiszta víz legyen a pohárban?
Előzmény: najsebva (3223)
najsebva Creative Commons License 2002.09.04 0 0 3224
És még egy: hova tűnt mikmaq?
najsebva Creative Commons License 2002.09.04 0 0 3223
Meg­nyi­tó: SCHMIDT PÁL, a Ma­gyar Olim­pi­ai Bi­zott­ság el­nö­ke
"Ismerek" olyan pancsert, aki még az ajánlószelvényre is rosszul írja Schmitt Pál nevét :(
Előzmény: Zegzug (3220)
bitteri Creative Commons License 2002.09.04 0 0 3222
Köszönöm a felajánlást. Élni fogunk a lehetőséggel. Megkeressük az önként vállalkozó gyerekeket is.
Előzmény: Törölt nick (3186)
Törölt nick Creative Commons License 2002.09.04 0 0 3221
Nem tudom, én annyira nem értek a párt-dolgokhoz. Annyit tudok, hogy a környezetemben olyan dolgokba fogtam bele, amelyekhez szerintem pártoktól függetlenül bárki nyugodtan csatlakozhatott volna (szedjük rendbe a közparkokat, tájékozódjunk a fejlesztési tervekről, rajzoljuk le, hogy képzeljük a lakótelepet, tudjuk meg, mi lesz a rózsakerttel), és azt tapasztaltam, hogy emberek nem azért maradtak távol, álltak hozzá gyanakvással vagy éppen félelemmel, mert személy szerint így gondolták helyesnek, hanem mert a pártok által rájuk, ránk erőltetett oszd meg és uralkodj stratégia így akarta. Egyszerűen nem hagyják, hogy az emberek akár a legsemlegesebb dologban is közös platformra kerüljenek. Kialakulnak a kormánypárti és az ellenzéki virágágyás-kapirgálók, akik többé nem közösködnek egymással :-(, és ami a legrosszabb, a legtöbben símán kimaradnak a környezetkultúra fejlesztéséből mert egyszerűen nem akarnak "pártdolgokba" keveredni. :-(((

Én itt sokat kiabáltam már erről, többé nem teszem, mert kezd unalmas lenni. Csak azért írtam le, mert hátha más is így látja a dolgok alakulását. Szerintem a probléma léptéke a nemzeti tragédia kategóriájába sorolható, hiszen saját fejlődésünk lehetőségét vágjuk el azzal, hogy egymás ellen fordítjuk az energiáinkat ahelyett, hogy közösen haladnánk előre.

Előzmény: sebesjelölt (3214)
Zegzug Creative Commons License 2002.09.03 0 0 3220
Elnézést egy bold elcsúszott, így mégegyszer, talán jobban átláthatóbb:

XIII. BU­DA­FO­KI PEZSGŐ- ÉS BOR­FESZ­TI­VÁL PROGRAMELŐZETESE
2002. szep­tem­ber 13-14-15.

2002. szep­tem­ber 13. (pén­tek)


17.00 Kiállításmegnyitó: TÓTH LÍ­VIA ipar­mû­vész ne­mez­ki­ál­lí­tá­sa a Tör­ley fo­ga­dó­csar­nok­ban (An­na u. 5-7.)
19.30 TÖR­LEY-GÁ­LA - a Vá­ros­há­za dísz­ter­mé­ben
Fel­lép: Füleki Fel­vi­dé­ki Fér­fi­kó­rus

2002. szep­tem­ber 14. (szom­bat)

7.00 Ze­nés éb­resz­tô a Bu­da­fo­ki Fú­vós­egy­let­tel
8.30 Sé­ta­ha­jó in­dul a Vi­ga­dó tér­rôl Bu­da­fok Ár­tér ut­cá­ig
Jegy­ár (oda-vissza) elô­vé­tel­ben (a mû­ve­lô­dé­si ház­ban): 400 Ft
in­du­lás elôtt a hely­szí­nen: 450 Ft.
Csak visszajegy: 200 Ft
A hajón bórkóstoló és sramlizene lesz.
9.00 Ün­ne­pi mi­se, szô­lô­ál­dás
10.00 A fesz­ti­vál ün­ne­pé­lyes meg­nyi­tó­ja a Savoyai Je­nô té­ren
Há­zi­gaz­da: SZA­BOLCS AT­TI­LA pol­gár­mes­ter
Meg­nyi­tó: SCHMIDT PÁL, a Ma­gyar Olim­pi­ai Bi­zott­ság el­nö­ke
Szak­mai meg­nyi­tó: Cso­ma Zsig­mond,
a Me­zô­gaz­da­sá­gi Mú­ze­um igaz­ga­tó­ja
10.45 Lát­vá­nyos szü­re­ti fel­vo­nu­lás a bo­ros­pin­cék­hez
(a Savoyai Je­nô tér-Kossuth La­jos u.-Nagytétényi út út­vo­na­lon)
12.00 A Chevalier Tör­ley Pezs­gô­rend ava­tá­sa a Tör­ley Pezs­gô­pin­cé­szet­ben
Köz­re­mû­kö­dik: a Szent Kris­tóf Régizene Együt­tes
15.00 A dél­elôt­ti sé­ta­ha­jó vissza­in­dul - Bu­da­fok Ár­tér ut­cá­tól a Vi­ga­dó tér­re.
16.00 A Promontorium Bor­lo­vag­rend ava­tá­sa a Bor­rend Ott­ho­ná­ban
(Bu­da­pest XXII. ker., Nagy­té­té­nyi út 24.)
Köz­re­mû­kö­dik: a Szent Kris­tóf Régizene Együt­tes

VENDÉGVÁRÓ BOROSPINCÉK

PROMONTORBOR PIN­CE
11.30-19.00 Né­met nem­ze­ti­sé­gi ze­ne­kar­ok és tánc­együt­te­sek ta­lál­ko­zó­ja
Mû­sor­ve­ze­tô: Leblanc Gyô­zô
Köz­re­mû­köd­nek:
- Dunaharaszti Né­met Nem­ze­ti­sé­gi If­jú­sá­gi Ze­ne­kar és Tánc­cso­port
- Tarján-Tandos Ifjúsági Fúvószenekar
- Nem­ze­ti­sé­gi Mû­vé­sze­ti Is­ko­la Etyek, ze­ne­kar és tánc­cso­port
- Wag­ner Kapelle
- Budafolk Tánc­cso­port
- Bruders Kapelle
- Kecskédi Né­met Nem­ze­ti­sé­gi Néptáncegyüttes
- Laj­ta Lász­ló Ze­nei és Mû­vé­sze­ti Is­ko­la
- Soly­má­ri Tánc­együt­tes
18.15 Nó­ta- és operettmûsor
LEBLANC GYÔ­ZÔ, CSON­KA ZSU­ZSAN­NA, TE­RE­MI BE­AT­RIX, BOZSÓ JÓ­ZSEF és BÍ­RÓ AT­TI­LA rész­vé­te­lé­vel
20.00-02.00 SZÜ­RE­TI BÁL.
Ját­szik: a Mar­sall Együt­tes

HUNGAROVIN III. (Le­an­de­res) pin­ce
11.30-19.00 Ma­gyar ha­gyo­mány­ôr­zô együt­te­sek be­mu­ta­tó­ja ha­tá­ron in­nen és túl
Köz­re­mû­köd­nek:
- MASZK Báb­szín­ház
- Gyöngy­har­mat Tánc­együt­tes
- Alba Régia Tánc­együt­tes
- Bab­szem Gyermektáncegyüttes
20.00-24.00 TÁNC­HÁZ

HUNGAROVIN V. PIN­CE
11.30-19.00 Tör­té­nel­mi Bor­vi­dé­kek folk­lór együt­te­se­i­nek be­mu­ta­tó­ja
Ászár-Neszmélyi, a Me­cse­ki Bor­vi­dék
és a Pannonhalma-Sokoroljai Bor­vi­dék
Köz­re­mû­köd­nek:
- Me­csek Tánc­együt­tes
- Ba­ra­nya Tánc­együt­tes
- Bá­nyász Néptáncegyüttes
- Kenderke Néptáncegyüttes
- Pötörke Néptáncegyüttes
- Cso­bo­lyó Néptáncegyüttes
- Kis­al­föld Néptáncegyüttes
- Rá­ba Néptáncegyüttes
20.00-02.00 SZÜ­RE­TI BÁL
Ját­szik: a DANCE PARTY ze­ne­kar

KÔNIG PIN­CE
11.30-19.00 Kônig pin­ce
Ját­szik: a Tö­rök­bá­lin­ti Vi­dám Fi­úk Ze­ne­kar

HUNGAROVIN III. PIN­CE (Szé­kely ud­var)

12.00 Gyer­mek­prog­ra­mok
18.00 Ját­szó­busz egész dél­után, szí­nes játékkavalkád, vi­dám ve­tél­ke­dôk,
ügyes­sé­gi já­té­kok, sze­rep­já­té­kok, né­pi já­té­kok, sport- és moz­gá­sos
já­té­kok, tár­sas- táb­lás és lo­gi­kai já­té­kok, játékshow.

SOÓS IST­VÁN BO­RÁ­SZA­TI KÖ­ZÉP­IS­KO­LA TAN­GAZ­DA­SÁ­GA
14.00-18.00 Köz­re­mû­köd­nek: Kis­al­föld Néptáncegyüttes,
Pötörke Néptáncegyüttes, Ba­ra­nya Tánc­együt­tes.

2002. szep­tem­ber 15. (va­sár­nap)

HUNGAROVIN III. PIN­CE (Szé­kely ud­var)

9.00 Babgulyásfôzô-verseny bog­rács­ban
Ered­mény­hir­de­tés 13 óra­kor
14.00 Mû­sor és tánc 20 órá­ig
Köz­re­mû­köd­nek: a Blaha Luj­za Ze­ne­ba­rát­kör tag­jai
Ze­ne: Sim­li-sram­li ze­ne­kar
10.00-22.00 órá­ig SVÁB PARTYK A BO­ROS­PIN­CÉK­NÉL
Promontorbor pin­ce ját­szik: a Sill sram­li
Hungarovin V. pin­ce ját­szik a Bu­da­fo­ki Brüders Kapelle
Hungarovin III. pin­ce ját­szik a Nosz­tal­gia Együt­tes
Kônig pin­ce ját­szik a Tö­rök­bá­lin­ti Vi­dám Fi­úk Ze­ne­kar

Előzmény: Zegzug (3219)
Zegzug Creative Commons License 2002.09.03 0 0 3219
XIII. BU­DA­FO­KI PEZSGŐ- ÉS BOR­FESZ­TI­VÁL PROGRAMELŐZETESE
2002. szep­tem­ber 13-14-15.

2002. szep­tem­ber 13. (pén­tek)


17.00 Kiállításmegnyitó: TÓTH LÍ­VIA ipar­mû­vész ne­mez­ki­ál­lí­tá­sa a Tör­ley fo­ga­dó­csar­nok­ban (An­na u. 5-7.)
19.30 TÖR­LEY-GÁ­LA - a Vá­ros­há­za dísz­ter­mé­ben
Fel­lép: Füleki Fel­vi­dé­ki Fér­fi­kó­rus

2002. szep­tem­ber 14. (szom­bat)

7.00 Ze­nés éb­resz­tô a Bu­da­fo­ki Fú­vós­egy­let­tel
8.30 Sé­ta­ha­jó in­dul a Vi­ga­dó tér­rôl Bu­da­fok Ár­tér ut­cá­ig
Jegy­ár (oda-vissza) elô­vé­tel­ben (a mû­ve­lô­dé­si ház­ban): 400 Ft
in­du­lás elôtt a hely­szí­nen: 450 Ft.
Csak visszajegy: 200 Ft
A hajón bórkóstoló és sramlizene lesz.
9.00 Ün­ne­pi mi­se, szô­lô­ál­dás
10.00 A fesz­ti­vál ün­ne­pé­lyes meg­nyi­tó­ja a Savoyai Je­nô té­ren
Há­zi­gaz­da: SZA­BOLCS AT­TI­LA pol­gár­mes­ter
Meg­nyi­tó: SCHMIDT PÁL, a Ma­gyar Olim­pi­ai Bi­zott­ság el­nö­ke
Szak­mai meg­nyi­tó: Cso­ma Zsig­mond,
a Me­zô­gaz­da­sá­gi Mú­ze­um igaz­ga­tó­ja
10.45 Lát­vá­nyos szü­re­ti fel­vo­nu­lás a bo­ros­pin­cék­hez
(a Savoyai Je­nô tér-Kossuth La­jos u.-Nagytétényi út út­vo­na­lon)
12.00 A Chevalier Tör­ley Pezs­gô­rend ava­tá­sa a Tör­ley Pezs­gô­pin­cé­szet­ben
Köz­re­mû­kö­dik: a Szent Kris­tóf Régizene Együt­tes
15.00 A dél­elôt­ti sé­ta­ha­jó vissza­in­dul - Bu­da­fok Ár­tér ut­cá­tól a Vi­ga­dó tér­re.
16.00 A Promontorium Bor­lo­vag­rend ava­tá­sa a Bor­rend Ott­ho­ná­ban
(Bu­da­pest XXII. ker., Nagy­té­té­nyi út 24.)
Köz­re­mû­kö­dik: a Szent Kris­tóf Régizene Együt­tes

VENDÉGVÁRÓ BOROSPINCÉK

PROMONTORBOR PIN­CE
11.30-19.00 Né­met nem­ze­ti­sé­gi ze­ne­kar­ok és tánc­együt­te­sek ta­lál­ko­zó­ja
Mû­sor­ve­ze­tô: Leblanc Gyô­zô
Köz­re­mû­köd­nek:
- Dunaharaszti Né­met Nem­ze­ti­sé­gi If­jú­sá­gi Ze­ne­kar és Tánc­cso­port
- Tarján-Tandos Ifjúsági Fúvószenekar
- Nem­ze­ti­sé­gi Mû­vé­sze­ti Is­ko­la Etyek, ze­ne­kar és tánc­cso­port
- Wag­ner Kapelle
- Budafolk Tánc­cso­port
- Bruders Kapelle
- Kecskédi Né­met Nem­ze­ti­sé­gi Néptáncegyüttes
- Laj­ta Lász­ló Ze­nei és Mû­vé­sze­ti Is­ko­la
- Soly­má­ri Tánc­együt­tes
18.15 Nó­ta- és operettmûsor
LEBLANC GYÔ­ZÔ, CSON­KA ZSU­ZSAN­NA, TE­RE­MI BE­AT­RIX, BOZSÓ JÓ­ZSEF és BÍ­RÓ AT­TI­LA rész­vé­te­lé­vel
20.00-02.00 SZÜ­RE­TI BÁL.
Ját­szik: a Mar­sall Együt­tes

HUNGAROVIN III. (Le­an­de­res) pin­ce
11.30-19.00 Ma­gyar ha­gyo­mány­ôr­zô együt­te­sek be­mu­ta­tó­ja ha­tá­ron in­nen és túl
Köz­re­mû­köd­nek:
- MASZK Báb­szín­ház
- Gyöngy­har­mat Tánc­együt­tes
- Alba Régia Tánc­együt­tes
- Bab­szem Gyermektáncegyüttes
20.00-24.00 TÁNC­HÁZ

HUNGAROVIN V. PIN­CE
11.30-19.00 Tör­té­nel­mi Bor­vi­dé­kek folk­lór együt­te­se­i­nek be­mu­ta­tó­ja
Ászár-Neszmélyi, a Me­cse­ki Bor­vi­dék
és a Pannonhalma-Sokoroljai Bor­vi­dék
Köz­re­mû­köd­nek:
- Me­csek Tánc­együt­tes
- Ba­ra­nya Tánc­együt­tes
- Bá­nyász Néptáncegyüttes
- Kenderke Néptáncegyüttes
- Pötörke Néptáncegyüttes
- Cso­bo­lyó Néptáncegyüttes
- Kis­al­föld Néptáncegyüttes
- Rá­ba Néptáncegyüttes
20.00-02.00 SZÜ­RE­TI BÁL
Ját­szik: a DANCE PARTY ze­ne­kar

KÔNIG PIN­CE
11.30-19.00 Kônig pin­ce
Ját­szik: a Tö­rök­bá­lin­ti Vi­dám Fi­úk Ze­ne­kar

HUNGAROVIN III. PIN­CE (Szé­kely ud­var)

12.00 Gyer­mek­prog­ra­mok
18.00 Ját­szó­busz egész dél­után, szí­nes játékkavalkád, vi­dám ve­tél­ke­dôk,
ügyes­sé­gi já­té­kok, sze­rep­já­té­kok, né­pi já­té­kok, sport- és moz­gá­sos
já­té­kok, tár­sas- táb­lás és lo­gi­kai já­té­kok, játékshow.

SOÓS IST­VÁN BO­RÁ­SZA­TI KÖ­ZÉP­IS­KO­LA TAN­GAZ­DA­SÁ­GA
14.00-18.00 Köz­re­mû­köd­nek: Kis­al­föld Néptáncegyüttes,
Pötörke Néptáncegyüttes, Ba­ra­nya Tánc­együt­tes.

2002. szep­tem­ber 15. (va­sár­nap)

HUNGAROVIN III. PIN­CE (Szé­kely ud­var)

9.00 Babgulyásfôzô-verseny bog­rács­ban
Ered­mény­hir­de­tés 13 óra­kor
14.00 Mû­sor és tánc 20 órá­ig
Köz­re­mû­köd­nek: a Blaha Luj­za Ze­ne­ba­rát­kör tag­jai
Ze­ne: Sim­li-sram­li ze­ne­kar
10.00-22.00 órá­ig SVÁB PARTYK A BO­ROS­PIN­CÉK­NÉL
Promontorbor pin­ce ját­szik: a Sill sram­li
Hungarovin V. pin­ce ját­szik a Bu­da­fo­ki Brüders Kapelle
Hungarovin III. pin­ce ját­szik a Nosz­tal­gia Együt­tes
Kônig pin­ce ját­szik a Tö­rök­bá­lin­ti Vi­dám Fi­úk Ze­ne­kar

Előzmény: Törölt nick (3201)
mind_the_gap Creative Commons License 2002.09.03 0 0 3218
...aztán egy idő után mindenki szemétlerakónak hiszi a helyet és a kommunális hulladéktól a sittig mindent odavisznek. Az Önk. saját költségén rendet rak, de továbbra is hordják a szemetet. Megjelenik a "Szemét és hulladék lerakása hatóságilag tilos tábla" és valami csoda folytán egy idő múlva rend lesz. kb ilyesmi játszódott le a Pannónia u. - Bérkocsi u. sarkán...
Előzmény: dobka (3217)
dobka Creative Commons License 2002.09.03 0 0 3217
Augusztus vége óta folyik azon az eddig tücsökszótól hangos hatalmas zöldterületen a sittlerakás. A munkagépek ráadásul szombaton is egyfolytában dolgoznak.
Egyszerűen nem értem, hogy hogyan történhet ilyen, hogy a lakott területek közepén lévő utolsó zöldfelületre egyfolytában hordják a súlyosan szemetes földet és sittet és ez az első hivatalos felszólalás. Biztosan van a területnek tulajdonosa is, de úgy tűnik, hogy őt nem zavarja.
Minél előbb el kellene azt onnan távolítani. Ha jön a tél a szemét még jobban szétterül és bemosódik. Egyébként az alatta lévő fűnek már mindegy. Pedig szépen kaszáltatták eddig.
Azt a teherautót és a nagy markolót egyébként még be is lehet azonosítani.
Előzmény: villa (3210)
mind_the_gap Creative Commons License 2002.09.03 0 0 3216
akkor egyetértünk ;)))
Előzmény: boldi (3215)
boldi Creative Commons License 2002.09.03 0 0 3215
Ugye te is tudod, hogy nem erről beszéltem, sőt, szerintem is igen fontos dolog lenne a nyomoronc oszlopok eltüntetése az elővárosokból (nem csak budafok.) Az viszont már tényleg nagyobb gond, hogy mennyiből és merre lehet elvinni, hiszen, mint látod, elég sok probléma van ezzel (végülis ha belegondolsz, az oszlopra a vezeték úgy van felfüggesztve, hogy fölötte van egy mondjuk 1 méteres szigetelőcsiga. Itt a földben is úgy kell vezetni kb., hogy körülötte nagyságrendileg 1 méteres, vízálló szigetelő legyen a vezetéken. Ha ehhez hozzáveszed, hogy a 6-os utat most épitik és ha most nem rakták alá, akkor bonthatod fel az egészet, hogy alárakd (vagy később rakod le, de akkor hol? A 6-os út egyik oldala árvízvédelmi töltés, kérdéses, hogy arrafelé, illetve árvízszint-talajvízszint alá jó-e a vezetéket rakni). Szóval akkor maradjuk a 70-es környékénél, aztán át a városon, Rózsavölgyön vagy bármin át?

És a válaszom az, hogy: Igen, mert ezt most kell megtenni, nem amikor még drágább lesz. Sőt, ha korábban megcsináltuk volna, akkor ma már ezzel nem lenne gond.

Szóval szerintem is hajrá, de tény, hogy ez nem egy olcsó mulatság.

Előzmény: mind_the_gap (3213)
sebesjelölt Creative Commons License 2002.09.03 0 0 3214
Kedves slr,
nem a pártok csinálják az embereket vagy a közhangulatot, hanem fordítva. A pártokban ugyanolyan emberek vannak, mint máshol, nem rosszabbak. Eleinte (12 éve) én is reménykedtem, hogy talán jobbak lesznek. Tisztában lesznek az azzal járó felelősséggel, hogy a nyilvánosság előtt működnek, és példát mutatnak. Ez nem következett be, de ettől nem lettek rosszabbak.
Lehet a párton kívüliek között keresni a "jó" emereket, de akkor le kell mondani három fontos dologról: az egyik, hogy a pártok értékközösségek is, tehát anélkül, hogy személyesen ismerné valaki a jelöltet, nagyjából tudhatja, hogy egy probléma megoldásánál milyen értékek mentén indul neki. A másik, hogy a pártok szűrik a jelöltjeiket, igyekeznek a legképzettebb, legmunkabíróbb, ne adj'isten a legönzetlenebb embereket indítani, akik a rendelkezésükre állnak. A harmadik: a párthűségnek is vannak előnyei; egyedül semmire nem lehet menni, együtt sokra.

És most az iskoláról: a gyerekek bevonása nagyon jó ötlet, biztos akadna rá jelentkező. Adott esetben szívesen segítek, vagy részt veszek.

Előzmény: Törölt nick (3186)
mind_the_gap Creative Commons License 2002.09.03 0 0 3213
Akkor szépen lassan arra a következtetésre jutunk, hogy a Budafok felett átívelő nagyfesz távvezeték kifejezetten jót tesz az egészségnek, meg amúgy is jól is néz ki, hát maradjon. Ellenben, ha pl. a 6os út alatt végigfektettük volna a kábelt, esetleg más lakott területtől aránylag messze, szintén egy út alatt elvisszük az viszont kifejezetten káros, meg aztán különben is dolgozni kell, meg ügyeket intézni, szóval büdös.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!