Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2012.09.02 0 0 6966

"Nyilvánvaló, hogy átvertek benneteket, és arra játszanak, hogy ti veszteség nélkül szálljatok ki a buliból."

 

Bocsánat, javítok: arra játszanak, hogy ti veszteség nélkül szeretnétek kiszállni a buliból.

Előzmény: Törölt nick (6965)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.02 0 0 6965

Ez egy tipikus dugóhuzó-effektus, az emberek 95 %-a bedől neki. A "turpisság" (csalás) az benne, hogy az emberek döntő többsége nem szeret veszíteni, ezért szinte bármit elkövet, hogy veszteség nélkül szálljon ki egy veszteségesnek tűnő buliból. Nyilvánvaló, hogy átvertek benneteket, és arra játszanak, hogy ti veszteség nélkül szálljatok ki a buliból. Elárulom, ez nem fog menni, a muaru-i appartmant nem fogják nektek kiadni (nemhogy 300 ezerért nem, hanem semennyiért sem). Az ügyletet itt kell abbahagyni, és elkönyvelni az eddigi veszteséget veszteségként. Ennyi volt a történet, minden további tárgyalás a vigécekkel csak tovább fogja a veszteségeteket növelni.

 

Előzmény: lacitati12 (6953)
JGab Creative Commons License 2012.09.02 0 0 6964
Előzmény: lacitati12 (6962)
JGab Creative Commons License 2012.09.02 0 0 6963

Nem bizony. Szezon vagy nem szezon, fontos kérdés!

Előzmény: lacitati12 (6961)
lacitati12 Creative Commons License 2012.09.02 0 0 6962

Egyébként nem, hogy bonyolítsam a helyzetet (még nem eléggé az) A 43. hét Az első üdülési jogunk (Abbázia Klub Hotels), amire ígéretet kaptunk, hogy beszámítják! Sikerült benyelni, ekkor lett két üdülési jogunk, a második (a Holliday Club Hotelsnél az első, 20. héttel, minden második évben, 2/2 studió. Ezt akarják beszámítani +1.150.000 Ft befizetés ellenében 35. piros hétre!

Ennyit a hetekről, kiegészítésképpen az előzőekhez!

Előzmény: lacitati12 (6961)
lacitati12 Creative Commons License 2012.09.02 0 0 6961

Nem mindegy?

Előzmény: JGab (6959)
JGab Creative Commons License 2012.09.02 0 0 6960
Booking.com-on Murauban pályaszállás 2fős apartmann reggelivel (!) 234eFt egy hétre. Februárban, ami ott a szezon csúcsa.
JGab Creative Commons License 2012.09.02 0 0 6959
43. héten lehetne menni minden évben? Vagy az időpont is változott?
Előzmény: lacitati12 (6958)
lacitati12 Creative Commons License 2012.09.02 0 0 6958

Természetesen nincs benne a"Szerződésmódosításban az, hogy ezt mennyiért adják ki!

A szöveg az volt, hogy ez a hét (43.) nem ér semmit, de a módosítás után szinte 3 hónapon belül el lehet adni, sőt még jobb, hogy évente háromszázezerért ki lehet adni üzletembereknek, mert ettől kezdve minden hét piros hét, és három év alatt megtérül a befektetés, és utána mennyit hoz a konyhára!

A négyezer forint befizetés azért jött létre, merthogy "ne legyen komolytalan a vételi szándék". Bankkártya nem volt nálam (azzal is lehetett volna fizetni), csak a 4.000 Ft kp. Ezt el is kérték ott helyben. Szeptember 31.-ig van határidőm befizetni a maradék 1.150.000 Ft.-ot (csakhát sok sok véleményt olvastam azóta (bár előzőleg tettem volna)!

Előzmény: Tuba tanar (6954)
vidi313 Creative Commons License 2012.09.02 0 0 6957

Hosszú történet, azonos forgatókönyvvel, bármelyik cég is a szereplő.

Az úgymond kötbért költsd inkább ügyvédre, jobban jársz. Hozzáértő ügyvéd elbújik a részletekben, kihámoz belőle dolgokat, mibe lehet belekötni, mit vétettek el. Bár arra az írott szerződésekben gondosan ügyelnek, hiba minél kevesebb legyen, bármit ígértek is szóban.

Továbbiakban inkább csak elvi kérdésekkel foglalkoznék, a megfogható részek úgyis nálad vannak részletesen papíron.

Az olyan cég, (olyan ember) aki egyszer átvágott, azzal én nem foglalkoznék tovább, mert az ezt mégegyszer, meg mégegyszer stb. meg fogja tenni.

Csak a saját hiszékenységemen múlik, hányszor engedem meg neki.

Olyanra nem bízom a pénzem, nem vállalok vele üzletet, aki már egyszer becsapott.

Vesztenivalód nincs, amit lehetett, azt már elvesztetted, de legalább tovább nem dobod ki a pénzed az ablakon.

Ebből esetleg ügyvéd tud még valamit visszahozni. Persze egy sikeres bírósági győzelem sem az örömmámor, időbe telik mire valami pénzt láthatsz belőle, ha szerencséd van.

A hangnem az nem olyan mézes-mázas lesz mint szerződéskötéskor, sok fenyegetésnek, és "terror"-nak leszel kitéve, számítva arra, hátha bedőlsz neki.

 

Előzmény: lacitati12 (6953)
JGab Creative Commons License 2012.09.02 0 0 6956

A 2012-es szerződéskötéskor kaptatok szabályszerű tájékoztatást az elállási jogról? (Előre kitöltött formanyomtatványt kellet, hogy adjanak)

 

Itt a hatályos rendelet:

http://www.turizmus.com/docs/kormrendelet_timeshare.pdf

Előzmény: lacitati12 (6953)
JGab Creative Commons License 2012.09.02 0 0 6955

A TS-ben jártas ügyvéd jó ötlet, mert:

 - Szabálytalan volt az eladás. Nem kérhettek/fogadhattak volna el semmilyen befizetést. Ezt lehetne ellenük használni, illetve érdemes lenne átnézni, átgondolni, hogy követtek-e el egyéb szabálytalanságot (el kell olvasni a rendeletet, átnézni a kapott papírokat, stb - ebben megpróbálhatunk mi is segíteni)

 - Tuti, hogy az egyik érvük az lesz, hogy ha most bármilyen okból visszaléptek, akkor az eredeti, kétévente szóló jog is elveszik és oda az összes pénz. Ebben jogban jártas szakértő segítsége jól jöhet.

 - Az egész üzletmenetük a szóbeli hazugságokra épül, ezt egy ügyvéddel szemben kevésbé engedhetik meg maguknak

 

A HCH szerintem nem foglalkozik a hetek kiadásával. Ha foglalkozna is, miért adná oda neked a teljes bevételt? Ha 300-ért lehet kiadni a hetet, abból lejön a 90e körüli fenntartási díj, az meg már alapból 6 éves megtérülés. De ez még mindig feltételezi, hogy jutalék nélkül, a két szép szemetekért hasznosítják a hetet. Nem fogják. Nem feladatuk és nem érdekük. Ha jó helyen, jó időben van a jog, akkor Te magad az ismerettségi körben átadhatod (de ezt a kétévente szóló joggal is megteheted).

 

Azt érdemes tudni, hogy itt több egymástól független szereplő van. Ne a HCH-t kérdezd a hasznosításról, kérdezd a szállodát, hogy van-e ilyen, ők foglalkoznak-e ilyennel és milyen feltételekkel. Sőt tőlük is megkérdezheted hogy tudomásuk szerint a HCH foglalkozik-e ilyennel. Arról meg az RCI-t érdemes megkérdezni, hogy a kétévente szóló joggal be lehet-e lépni (ha be akartok).

 

Egyet mindig tartsatok szem előtt. Az ügynök a csillagot is lehazudja az égről, hogy még egy jogot eladjon. Semmi más motivációja nincs, és semmi gátlása sem ez ügyben. A példátok a legjobb bizonyíték erre. Eladtak egy jogot, majd amikor elégedetlenek voltatok, eladtak még egyet. Aztán újabb hazugságok által még egyet. Soha nem kaptatok megoldást a problémátokra (utólag sem), a lényeg annyi volt, hogy vásároljatok még. Bármivel fenyegetnek, bármit igérnek, semmit sem szabad elhinni. Adják írásba. Ha nem akarják, annak jó oka van (nem igaz)

 

Ha ti nem akarjátok minden évben használni a jogot, mindenképp elkerülném a pénz befizetését. Legjobb lenne, ha sikerülne elérni, hogy semmissé nyilvánítsák a legutolsó szerződést.

Kötbér elvileg járhat, de azért nem szabad könnyen odaadni nekik :)

 

Előzmény: lacitati12 (6953)
Tuba tanar Creative Commons License 2012.09.02 0 0 6954

Az az igazság, hogy itt egy olyan ügyvédhez kellene fordulni, aki ismeri az üdülési jogokat, mert ez kicsit kacifántos. De nem gond, mert nem veszett ügy ez. 

 

Én azt mondanám, hogy semmilyen indokkal többet fizetni nem szabad. 

Ez eddig a szokásos beetető történetnek tűnik, hogy ha majd vesz még egy újat, akkor kiadjuk és milyen jól fog járni. Ezt minden cég el szokta játszani, én nem ismerek olyat, aki ebből pénzt látott volna. Murau esetében lehet, hogy más a helyzet, ott, ha szezonban van, akkor tényleg ki lehetne adni.

 

A kötbér az egy érdekes kérdés, mert szerintem ezért nem lehetne kötbért követelni. Egy szerződés felmondása miatt nincs kötbér. A kötbér a másik fél kárainak enyhítésére szolgálna, de itt a másik felet kár nem érte ha felmondjátok a szerződést. A kötbért nagyon sokszor beleírják a szerződésekbe, de ezzel ijesztgetni szoktak. 

 

A 4000 forintos előleg is érdekes, mert szerintem akkor már nem lehetett előleget kérni a szerződés megkötésekor. 

 

A legfontosabb a szerződésben benne van, hogy ők majd kiadják évente 300000 - ért , vagy ezt csak elmondták? Én biztos vagyok benne, hogy nem írták ezt le sehol, csak beetető szöveg. 

 

 

Előzmény: lacitati12 (6953)
lacitati12 Creative Commons License 2012.09.02 0 0 6953

Kedves Sorstársaim!

 

Sok levelet olvastam, amit én is írhattam volna, szószerinti idézetekkel!

 

Legújabb tapasztalatomat teszem közzé, ami a mai napon történt!

 

A mai napra, 10 órára hívott meg telefonon egy turbékoló hangú hölgy. Az indok az volt, hogy tavasszal ugye nem voltunk a tájékoztatón, miszerint a Holiday Club egy új szállodalánccal bővült, és erről akarnak minket tájékoztatni.

 

Előzmény: régen, 2004. áprilisában rábeszélt bennünket egy xy. nevű Klub Hotel üzletlánc egy 4/4-es apartman üdülési jog vásárlására! Ebbe úgy mentünk bele, hogy én azt hittem a nejemnek nagyon tetszik, Ő azt, hogy nekem. Miután a szerződést aláírtuk, hazafelé tisztáztuk a dolgot, de a gyerekeinkre gondolva nem álltunk el a szerződéstől (azóta is igénybe vesszük ezt a lehetőségünket).

 

2010. márciusában meghívást kaptunk a  Holiday Club Hungarytól egy előadásra. Üdülési jog vásárlására tettek ajánlatokat a meghívottaknak. Közöltük, hogy nekünk már van ilyen a Balatonnál, de el szeretnénk adni, mert októberi hónap, és nem igazán tudjuk hasznosítani, csak a cserelehetőség kihasználásával az RCI.-on keresztül.

Ebbe kapaszkodott bele a "kedves" ügyfelezőnk! Felhívta figyelmünket, hogy miért nem váltjuk át egy sokkal kedvezőbb üdülési jogra, amibe beszámítják (sokkal jobb áron, mint amiért vettük) a meglévőt, igaz, hogy ez két évenként vehető igénybe, 2/2-es studió, de csak kétévenként kell rezsit fizetni. Legfeljebb a közvetítési jutalékot kell megfizetni, de egyébként ugyanannyiba kerül. Éltünk a "lehetőséggel". belementünk az üzletbe. Mint kiderült, nekünk be kell fizetni a 2/2 studió üdülési jog árát, majd amikor (fél,- egy éven belül) értékesítésre kerül a régi, ezt utalják a számlánkra. Többszöri telefonhívás és SMS váltástörtént ez idő alatt, természetesen az eladásból nem lett semmi.

 

Első alkalommal 2011. májusában vettük igénybe immár második üdülési jogunkat! Üzletkötőnk ígérete szerint ő is jelen lesz abban az időpontban az üdülőben, és meg tudjuk beszélni az ügyet. Nos, ebből nem lett semmi, sőt, egy másik üzletkötő (nő) tudatta velünk, hogy ez a vétel így semmit nem ér, hiszen sem értékesíteni, sem kiadni nem lehet. Rá akart beszélni bennünket egy újabb szerződésre, ami szerint már értékesítésre vagy bérbeadásra alkalmas lesz. Ez idáig igen kedves volt hozzánk! Miután közöltük, hogy sajnos erre nincs szándékunk, de lehetőségünk sem, hangnemet váltott, és kijelentette, hogy nem tud tovább foglalkozni olyanokkal, akik saját pénzük ellenségei!

 

2012. februárjában ismét meghívást kaptunk a Holiday Club Hungary-től, tájékoztatási célból. Erre  is elmentünk, bizakodva, hogy találkozunk Üzletkötőnkkel, és számon tudjuk kérni ígéreteit! Erre sajnos az Ő hiányában nem került sor, de egy újabb agymosásra igen. A tájékoztatás keretén belül ismét elmondta a részünkre kijelölt fiatalember, hogy amit az "üdülőben májusban elmondtak, az való igaz, tehát kétévenként fizethetjük a rezsiköltséget, és ugyanabba a studióba mehetünk, amíg le nem telik a használati jog. Sem cserélni, sem eladni, sem bérbe adni így nem lehet. Szóba került, hogy ki kellene egészíteni a fél üdülési jogot egészre, így minden hét "piros" hét lesz,  évente háromszázezerért kiadják, Így négy éven belül pénzünknél leszünk, ha most belemegyünk a szerződés módosításába, és befizetünk 1.150.000 forintot. Mivel nem állt rendelkezésünkre az összeg, nemet mondtunk. Kérték, gondoljuk végig, mert nem lesz ilyen lehetőség, és hogy nem tudjuk-e összeszedni ezt a pénzt? Nem volt sok időnk töprengeni. Mivel a Lakáskasszánk szeptemberben jár le, ezt a lehetőséget sajnos elkotyogtuk! Ebben igencsak belekapaszkodott ügyfelezőnk, és odahívta a feljebbvalóját!

A feljebbvaló ismét elmondta, hogy milyen jól járunk így, ha nem így döntenénk, mekkora veszteség érne bennünket, és fenntartják ezen az összegen a szerződést (egyébként sokkal többe fog kerülni szeptemberben). Beleegyezésünket adva a szerződés elkészült, négyezer forint előleget tudtam a helyszínen befizetni, nem volt nálam több pénz!

 

A mai naphoz értem.

Amikor a helyszínre értünk, lecsekkoltak bennünket, majd az előadóterembe invitáltak. A bejáratnál ott is névellenőrzés, majd helyre kísérés.

 

Ekkor odajött egy fiatalember, aki megkérdezte, milyen célból jöttünk? Válaszoltam kérdésére, miszerint "mert meghívtak bennünket". Kérdi, hogy elmondta-e meghívónk, miről lesz szó? Én: "igen, az újonnan belépő szállodaláncról lesz tájékoztató."  Ő is elkérte a nevünket, a számítógépen leellenőrizte adatainkat és más egyebeket, közölte, hogy téves volt a telefonos értesítés, úgyhogy fölösleges meghallgatnunk a már februárban elhangzottak, egyébként is a tévedés a létszámban is jelentkezett, 28 főt értesítettek ki, és a terembe ennyien be sem férnek. Kérdezte, hogy ugye álljuk a szavunkat, és szeptemberben befizetjük a szerződésben rögzített összeget?

 

Szerintem örömmel vette, hogy távozunk, és nem teszünk fel esetleges kínos kérdéseket, rontva hitelüket és bevételüket. Nejemnek tűnt fel először a felocsúdásunk után a gyors eltávolításunk a teremből!

 

Ezek után elgondolkodtató, hogy befizessük-e a szerződésben foglalt összeget, vagy a 20 % kötbér megfizetését vállaljuk-e a veszteség enyhítése érdekében? Egyáltalán a kötbért mire követelhetik?

 

Kérdésünk, hogy valakinek van-e tapasztalata arról. hogy a HCH bérbe adta apartmanját, és pénzt is látott belőle? (mondjuk MURAU).

 

Várjuk a tanácsokat!

 

 

vidi313 Creative Commons License 2012.08.31 0 0 6952

Igen, rejtett fogalmazás az első rész. Azt itt a fórumon így fordíjtjuk.

Előzmény: Cenerentola (6951)
Cenerentola Creative Commons License 2012.08.31 0 0 6951

Az első részét viszont így tudom „lefordítani” világos magyar nyelvre:

 

„Ha hajlandó vagy magadat szemen köpni, vagyis mindenféle erkölcsi gátlásodat sutba vetni...”

Előzmény: vidi313 (6950)
vidi313 Creative Commons License 2012.08.31 0 0 6950

A pirosbetűs mondat második részét pedig kétségbe vonom.

Előzmény: vidi313 (6949)
vidi313 Creative Commons License 2012.08.30 0 0 6949

Erről a vélményedről Anti-timeshare fórumtársunk korábbi belinkelt információja jut eszembe, amikoris reptéri képviselőket keresett az RCH, lerázhatatlan munkatárs személyében.

 

Sokatmondó a hirdetés zárórésze:

"Ha hajlandó vagy néhány dolgodat átértékelni, akkor rengeteg pénzt csinálhatsz magadnak velünk."

 

 

Előzmény: Cenerentola (6948)
Cenerentola Creative Commons License 2012.08.30 0 0 6948

Még egyszer, utoljára értékelve a kiakolbólított vigéc „tündöklését és bukását”, megint csak azt mondhatom, hogy rendkívül hasznos volt az itteni jelenléte. Mindenki számára jól láthatóan szemléltette ugyanis, hogy milyen is egy TS-ügynök valójában. Mert bizony mondom, ilyenek ők mind, egytől egyig. Meglehet, jobb a modoruk, csiszoltabb a nyelvezetük, és némelyikük talán jóval intelligensebb is nála, de a lényegüket tekintve mind egyformák, ugyanaz a cél vezérli őket: üdülési jogot rásózni a jobb sorsra érdemes ügyfelekre. Rájuk sózni mindenáron: csellel, csalással, sunyi fondorlattal és akkora hazugságokkal, hogy nekik lehet támaszkodni, ahogy a székelyek mondják.

 

Szóval meggyőződhettünk róla, hogy milyen is az, amikor a TS-ügynök farkas leveti a bárányálarcot. S ezért végül is köszönet illeti vigécünket, hogy „megtisztelt” bennünket.

vidi313 Creative Commons License 2012.08.29 0 0 6947

Az árkat illetően csak egy hasonlat.

Nekm a TS-el elsősorban nem az ár a problémám.

Pl. Egy Daewoo Matiz is egy autó, meg egy BMW 320D is. Aki a BMW mellett dönt, és sokkal többet fizet ki érte, hát legyen, lelke rajta.

TS-el az a bajom, hogy a Matizt adják el BMW-ként, és nem ismerik el, hogy az egy Matiz.

Továbbá, miután megvetted, azután meg KUSS van, le vagy söpörve.

Előzmény: vidi313 (6946)
vidi313 Creative Commons License 2012.08.29 0 0 6946

"Ugyanakkor a kettő közötti hasonlóság, hogy a valós árnál magasabban adják el parasztvakítási trükkökkel (szebb szóval marketing) és ez a parasztvakítás azért mutat hasonlóságokat (talán éppen ugyanazok a személyek dolgozták ki...)"

 

Elképzelhető. Nincsenek tapasztalataim APPLE cuccokkal, ezért az előbb ezt a témakört kerültem.

 

Előzmény: Anti-timeshare (6945)
Anti-timeshare Creative Commons License 2012.08.29 0 0 6945

Apple és TS között óriási különbség, hogy Apple esetén van cég, van valós termék és használható is arra a célra amire eladták.

 

Ugyanakkor a kettő közötti hasonlóság, hogy a valós árnál magasabban adják el parasztvakítási trükkökkel (szebb szóval marketing) és ez a parasztvakítás azért mutat hasonlóságokat (talán éppen ugyanazok a személyek dolgozták ki...)

 

De mind1 mert az Apple itt OFF topik és csak mint színt hoztam be.

Előzmény: vidi313 (6944)
vidi313 Creative Commons License 2012.08.29 0 0 6944

Végigolvasva a cikket: Ma valóban sok szó esik az APPLE cégről.

A terméket el kell adni, ahol a vevőt valamilyen szinten mindenki igyekszik rábeszélni a sajátjára. Ezzel nincs is baj. Ezért vannak a TV-ben is tömegével a reklámok, stb. stb.

A problémát nem itt látom. "Minden lókupec a maga lovát dicséri."

 

1, Amikor a vásárló bemegy egy APPLE store-ba, mondjuk tájékozódni,  akkor a vásárlási igény már megjelent benne, tehát tudja hogy valami ilyesmit akarok.

 

2, A TS-nél ilyenről szó sincs. Nem önszántából indul el célirányosan tájékozódni, vagy vásárolni, azt sem tudja mire hívták, csak egy kedvezményes hétvége, stb, tehát azt sem tudja mit fognak neki kínálni. 

3, Nagyon nem mindegy, hogy a vevő befolyásolása során az elhangzottak 90 % -a igaz, vagy megfordítva 90%-a hazugság, mint esetemben a TS-nél az utóbbi.

4, Az APPLE üzletben akik vásároltak, feltételezem, a problémák kezelésére nem egy jól felépített ügyfél lepattintó rendszert működtetnek, (mint amivel a TS nél találkoztam), hanem valóban érdemben kezelik is a problémákat.

5, APPLE esetében nincs évtizedes elkötelezettség, nyűg, állandó fizetési kötelezettséggel, amitől lehetetlen szabadulni.

 

Csak néhány pont a teljesség igénye nélkkül, de azok óriási különbségeket mutatnak a vevők szemszögéből.

Előzmény: Anti-timeshare (6941)
Anti-timeshare Creative Commons License 2012.08.29 0 0 6941

Ahogy látom pörgött ez a topik rendesen és én is klasszikus lettem és idéztetek tőlem :)))

 

Egy kicsit OFF de ha jobban belegondolunk nem is annyira:

 

Kiszivárgott az Apple-dolgozók titkos tankönyve

Tiltott szavak, pszichológiai trükkök, szerepjáték - így hálózza be az Apple-géniusz a vevőt. Tovább »

forrás: Index.hu

vidi313 Creative Commons License 2012.08.28 0 0 6940

Pozitív gondolat Kende Júlia meghívása. Leginkább az a pozitív az egész ötletben, hogy egységben az erő!

 

Ebből következik:

"Leginkább arra lennék kíváncsi, hogy érdemes lenne-e egy próbapert indítani, amelynek felpereseként a hasonló módon átvert kárvallottak lelepleznék az üdülési joggal kufárkodó szélhámos cégeket."

 

A jogi út is pozitív gondolat, főleg egységesen, de leginkább csak saját megnyugtatásra, semmi többre. Ne reménykedj, ezt az utat már végigjártam évekkel ezelőtt.

 

Ne feledd, ezeknek a cégeknek, "maffiáknak" a fejei nagytudású, dörzsölt, hétpróbás gazemberek.

Hiába a nagy tudás, intelligencia, ennek ellenére mégis emberi toprongyok maradtak.

 

Tegnap írtam róla, hogy milyen megdöbbentő céltudatossággal vannak ezek a szervezetek felépítve a rászedettek ellehetetlenítésée, lenyúlására.

Jogi úton nem tudsz nekik ártani. Hosszú!!

 

Egyetlen módon lehet csak velük felvenni a küzdelmet. Egységesen, és tömegesen hátatfordítani nekik.

Amiről reggel szó volt, "nem eteted a trollt".

Nem állni velük szóba akiknek nincs TS-e, akinek meg van, az "sztrájkol"! Nincs mit veszteni!!! Már régen elveszítetted, amit elveszthetnél!!!

Majd jönnek az ijesztgetések, fenyegetések, hazugságok követelve a fenntartási díjat, de nem kell berogyni.

Akárhogy rászedtek, akármilyen céltudatosan felépített manipulatív szervezettel állsz szemben, akkor is a vevőkből él.

Ez az egy, amivel meg lehet fogni őket, semmi mással!

 

 

Előzmény: Cenerentola (6937)
Pisces72 Creative Commons License 2012.08.28 0 0 6939

Én előrébb léptem... :) Miért ne...?

Előzmény: JGab (6936)
Pisces72 Creative Commons License 2012.08.28 0 0 6938

Az ötlet teszik nekem is, de inkább ne "élőben", hanem előre megírt kérdésekre kérjük a válaszait.

Előzmény: Cenerentola (6937)
Cenerentola Creative Commons License 2012.08.28 0 0 6937

Nagyon jó ötletnek tartom! Leginkább arra lennék kíváncsi, hogy érdemes lenne-e egy próbapert indítani, amelynek felpereseként a hasonló módon átvert kárvallottak lelepleznék az üdülési joggal kufárkodó szélhámos cégeket. Ha végre születne egy elvi, elmarasztaló ítélet a svindlerek ellen, azt a jövőben precedensként lehetne alkalmazni. Ennek esélyeit illetően szerintem dr. Kende Júlia igen hasznos felvilágosítással tudna szolgálni.

Előzmény: Wormie (6934)
JGab Creative Commons License 2012.08.28 0 0 6936

valszeg igen

Előzmény: Wormie (6935)
Wormie Creative Commons License 2012.08.28 0 0 6935

öööö.... akkor most a troll is nő volt, vagy csak a TS-szakdolgozat írója...?

 

 

Előzmény: Pisces72 (6928)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!