Nem megsértődni kell,hanem meg kell győzni ezeket az embereket az igazadról.Mondjuk ez az opálosság-előpárlatosság esetében nem lesz egyszerű,mert nem kevesebbet állítasz,mint hogy dupla előpárlat elvétele után,mondjuk 60%-nál levágva a pálinka nem lehet opálos.Pedig de.
Tényleg nincs keresnivalóm egy olyan topikban, ahol a meghatározó emberek véleménye egy 50 fokos opálos pálinkáról az, hogy az csak esztétikai hibás. Ez itt törvény, szóval bocs a zavarásért.....
egyáltalán nem mérgező,de kellemetlen hatásai lehetnek,mivel a gyomorban levő gyümölcsöt is megdolgozza,fogalmazzunk úgy,hogy nem lesz szorulásod.Ilyen alapon a só,a paprika is a te szavaiddal élve "gyengén mérgező".
Azért ne nagyon biflázd be.Az van ráírva:lenyelés esetén:a szájat és a torkot öblítsd ki.Szembe kerülve:öblítsd ki.Úgy tűnik,a desztvíz kicsivel mérgezőbb.
Igen ez sokat segített,köszönöm. Másik kérdés .Volt egy kevés meggy cefrém lett belőle kb 6 liter de mivel a második főzetnél kicsit odaégett az alja érezni lehet amolyan faszén ízt.mit tudok csinálni vele ,hogy jó legyen. Lesz némi vegyes cefrém esetleg főzzem vele újra ? Szerintetek jó fog az íze lenni?
Most használtam előszőr az almacefréhez Zimopec P 100L pektinbontót. Kb. 50 liter cefréhez egy nem teljes mokkáskanálnyit tettem - mivel ml-eket nem tudok kimérni.
Ugye nem adagoltam túl?
Az átkeverésnél az ilyen enzimmel kezelt cefre gőze nyugodtan belélegezhető? (Mert maga az enzim erősen mérgezőnek van feltüntetve.)
Az értetlenségemért elnézést kérek. Ez a kozmó olaj amolyan nyálkás váladék szerű valami, ami pár cseppnyi ? Mi történik ha nem szedem le,beleönthetem a vódkába ? Ront ez a majdani tisztázáskor a pálinka minőségén ?
Azt, hogy mivel fűtünk, néha praktikus okok döntik el. Eddig árammal, indukciós rezsón főztem. Tavaly vettem egy új, gyári, 30l-es duplafalút. Ezt, sajnos, nem tudom az indukciós rezsóval használni. Föltettem a gáztűzhelyre, úgy, hogy két láng legyen alatta. Nem volt előg, 5-6 órába telt egy főzés. (Düzniket kipucoltam, adtam levegőt, amennyit lehetett.) Vettem végül egy kínai gázzsámolyt, PB palackot, és most azzal fűtök. Az idő is drága...
Elnézésed kérem, általában meg tudok maradni az indulatmentes keretek között, arra meg különösen kényes vagyok, hogy ne sértsek meg embereket. Egyszer megtörtént, többet nem fog, igaza van a vendégemnek abban, hogy elég nekem az olvasgatás itt, minek idegesítem magam tapasztalatok közreadásával.
A a "tököm" meg akkor azért került bele, mert kb 1 %-ban térek el a standarttól, s azért az nagyon nem rímel az autópályás hasonlattal.