Keresés

Részletes keresés

szalámi Creative Commons License 2005.04.19 0 0 2544
Az összehasonlításod a két ország üdülőhely(Paralia, Lloret de Mar)/valódi hangulat (Go, Sp) szempontjából tökéletesen megállja a helyét. Csak Spo-ban kicsit nagyobb szállodák a jellemzőek és persze más a hangulat, de a hasonlat találó volt.
Előzmény: alendla (2543)
alendla Creative Commons License 2005.04.19 0 0 2543

Egyébként Llloret de Mar-t azért kérdeztem, mert amikor mentünk Barcelonába, a busz - mivel azon zötykölődtünk akkor is -, odáig vitte az emberkéket, akik aztán szétszéledtek ilyen-olyan apartmanokba és hotelekbe. Mi meg tovább utaztunk "városi" busszal, illetve vonattal Barcelonába. Volt egy kis időnk, így kicsit szétnéztünk Lloret de Mar-ban. Üzlet-étterem-hotel-apartman stb. egymás hegyén-hátán, nem beszélve az őrült sok emberről. Na, hát kicsit ez jutott eszembe az "igazi-nem igazi" Gr. o.-ról. Azt hiszem, Barcelona is sokkal inkább "igazi" spanyol, mint Lloret de Mar, ami szintén direkt a turistákra épül szolgáltatásait, kinézetét tekintve. Ennek ellenére szívesen eltöltöttem volna Barcelona után ott is egy hetet. Valahogy így vagyok Paraliával is. Kell a nyüzsgés, a buli, a tengerpart, a sok ember stb., viszont szervezünk sok egyéb programot a viszonylag közel elérhető helyekre. Ha nem lennének ezek a programok, bizony nem mennék el csak azért, hogy két hétig feküdjek a tengerparton és egyek, felváltva. Azt itthon is meg tudom tenni a Balatonnál vagy a Velencei-tónál. Na, ez kissé sarkított volt, de a lényeg, gondolom, kiderült belőle.

Ha már ott leszek, szeretnék minél több mindent látni.

 

Előzmény: alendla (2542)
alendla Creative Commons License 2005.04.19 0 0 2542
Köszi a tippeket, észben fogom tartani. A Meteorák és Athén is tervbe van véve, anélkül (különös tekintettel Athénra) nem is érne semmit az egész. Nagyon régóta szeretnék oda eljutni.
Előzmény: szalámi (2541)
szalámi Creative Commons License 2005.04.19 0 0 2541
Én sem akarok senkit sem bántani csak segíteni. Parálián is van sok jó taverna. Ezt a juhtúróval töltött tintahalat ha a strand felől mész a főutcán akkor a jobboldalon lévő kb harmadik negyedik tavernában ettem. Olyan jó volt hogy többször is repetáztam. Érdemes végigsétálni és megnézni a kiírásokat meg az ételeket. A gyros mindenesetre sokkal finomabb mint itthon, amit leginkább a főutcán végigmenve a templomnál a jobboldali sarkon vegyél. Persze van máshol is jó de nekem ez volt a legfinomabb. Ha elmentek a Meteórákhoz akkor Kalambakában a főtéren a szökőkút mellett van egy kis gyrosos oda be ill. ki lehet ülni és érdemes kipróbálni mindenféle ételt. Kipróbálhatod a mousakát is, de ebből ha többen vagytok csak egy adagot vegyél, nem azért mert olyan nagy, hanem nagyon el lehet cseszni és akkor zsíros és ehetetlen. Menjél be valamelyik baklaváshoz rengeteg finomabbnál finomabb (és hízlaló:))) süteményt találsz. Ezt is érdemesebb kirándulások alkalmával máshol is megkóstólni. Ami még nagyon jó és nem tudom hogy Parálián lehet-e kapni, de máshol mindenhol, azok a gyümölcsbefőttek. Teljesen más mint az itthoni, van mindenféle. Hozzáteszem hogy a görög édességek elég tömények mézes, cukros. De azért isteniek! Reggelire ajánlom a finomabbnál finomabb kukoricás és egyéb kenyereket. Tengeri ország lévén mondanom sem kell hogy kiválóak a rákos kagylós polipos kaják. Azt hiszem ennnyi a legfontosabb. Javaslom, hogy ha tudsz menjél le Athénba is lehet hogy kicsit rohanós lesz a tempó, de még néhány óra is igen nagy élmény (Akropolisz stb.) Ráérezhetsz egy kicsit a város hangulatára. Nekem szülőfalum után ez a kedvenc városom.
Előzmény: alendla (2540)
alendla Creative Commons License 2005.04.19 0 0 2540
Te is tudod, hogy nem kérkedésből írtam, ugye? Csupán szerettem volna védeni az odautazó magyarokat. Ezért írtam, amit írtam.
Előzmény: szalámi (2538)
alendla Creative Commons License 2005.04.19 0 0 2539

Ha komolyan gondoltad és nem gúnyolódásból, akkor köszönöm. Azt nem látom be, hogy hiányozna a logika az érveimből, habár lehet, hogy nem sikerült úgy megfogalmaznom, ahogy szerettem volna. Mindenki máshogy látja a világot, nem?

Mindenesetre a juhtúróval töltött tintahalat, amit ajánlottál, meg fogom kóstolni.

Ha már Te tudod, hogy milyen az igazi Görögország (szintén nem gúnyos a hangnem), tudnál nekem ajánlani még olyan ételeket, amiket érdemes megkóstolnom, kipróbálnom és esetleg Paralián is kapható?

Esetleg van ott mégis csak elrejtve egy-két olyan taverna, ami szerinted közelít az igazi göröghöz?

Egyáltalán: mit érdemes kipróbálni, megtapasztalni, megnézni Görögországban?

Köszi.

Előzmény: szalámi (2536)
szalámi Creative Commons License 2005.04.19 0 0 2538
Én már voltam ott, a kettő nem összehasonlítható. Más környezet, más stílus.
Off:
Az előző megjegyzésedre: a kérdés költői volt. Szvsz intelligens ember nem kérkedik, milye van és mit tud, mik a címei. De fogadjunk, hogy a dr-ért a jogot kellett végig seggellned.
on
Előzmény: alendla (2537)
alendla Creative Commons License 2005.04.19 0 0 2537

Na és mit szóltok a spanyol Lloret de Mar-hoz? Párhuzamot lehet vonni Paraliával? Már ha volt arrafelé valamelyikőtök.

szalámi Creative Commons License 2005.04.19 0 0 2536
Te valamilyen humán értelmiségi vagy? Mivel hiányzik a logika az érveidből. Miért nem írhatjuk le a véleményemet, ha személy szerint senkit, csak a helyet fikázom? Olvass már vissz! Nem arra bíztattalak, hogy érezd jól magad?! És ezt komolyan gondoltam. Még most is azt mondom.
Előzmény: alendla (2531)
alendla Creative Commons License 2005.04.19 0 0 2535

Ha már kérdezed...

Van mivel dicsekednem, megtanultam érte rendesen.

Nem kifejezetten dicsekvésből írtam egyébként, ezt Te is észrevehetnéd, hanem hogy megcáfoljam azt a nézetet, hogy milyenek azok a magyarok, akik Paraliára utaznak. Bár Fülig is írta, hogy tisztelet a kivételnek. Tehát, mindezzel csak azt kívántam érzékeltetni, hogy nem nyelvtudás hiánya miatt utazom oda.

Előzmény: szalámi (2530)
Törölt nick Creative Commons License 2005.04.19 0 0 2534
Nézd, Paralia nem lényegesen olcsóbb más görög helyeknél. Pl. Thassos autóval, két személyre, kábé tíz napig, foglalás nélkül olyan 200e volt. Kréta 2 hét, ugyanúgy, autóval (négyen, felnőttek) két személyre számolva 300-320e volt, ebben kompozás, CD-vásárlás, minden benne volt. Thassosra az autó 50 körül volt, egy napra és két főre számolva a pénz olyan 15-16e huf (60-70 EUR), ebből 30 EUR a szállás, 30-40 a kaja. Egy személyre az utazás Paraliára olyan 20e, egy hetes turnus per fő az szintén olyan 20e, tehát 2 főre már 80-nál vagyunk, és még nem ettünk. Legyünk szegények, és költsünk erre csak 30 eurót/2 fő, ez akkor is további 55e HUF, azaz 125-nél tartunk. Ha ugyanezt 10 napig csinálod, akkor 175e forintot költöttél.

Ezen rövid matekóra végére kiderült, hogy a nagyjából hasonló távolságban lévő Paralia busszal, szerényen és Thassos autóval, teljesen egyénileg, átlagos költekezéssel 2 főre 25e forintos árkülönbözetet mutat. Ez szerintem nem a szegény és a krőzus közötti árrés, hanem valami más. És ha 4 személyre számolod ki a fenti dolgot (mondjuk gyerekek), akkor már Thassos olcsóbb...

Paralia, mint környezet: 10-15 éves múlttal, gyorsépítészeti módszerekkel felhúzott díszlet-település. Tele van papírmasé jón és dór oszlopfőkkel ékesített, szar ókori szobormásolatokkal "díszített" épületekkel, benne kis forgó szökőkutakkal, a "tavernákban" rántotthús van, és hasonlók. Az egyetlen hely Athénen kívül Görögországban, ahol láttam McDonaldsot, főleg üdülőfaluban. Az emberek egy részének azért jön be Paralia, mert kiválóan illeszkedik az általuk kialakított, felületes és giccses Görögország-képbe, tudjátok, az ókori romokkal meg minden. Van olyan család, amelyet a busz lebasz Paralián, majd egy hét múlva felszed, és fingja nincs, hogy hol volt, mit csinált, kevés pénzből, otthoni szalámiból akar egy jót napozni: neki tökéletes a hely, ráadásul magyarul is beszélnek. Az mondjuk szerintem elég sunyi dolog, hogy olcsó a szállás, viszont a kaja meg más az olyan 10-15%-al drágább... Mindenesetre semmi köze az "igazi" Görögországhoz: ahoz, amelyik a mindennapi életét éli, és amelyet szeretek.
Előzmény: alendla (2514)
szalámi Creative Commons License 2005.04.19 0 0 2533
:oPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPP
Előzmény: kleenex (2532)
kleenex Creative Commons License 2005.04.19 0 0 2532

Miért, a többi stimmel?

(Pfúj, ez egy nagyon gonosz hozzászólás, de nem lehetett kihagyni)

Előzmény: alendla (2529)
alendla Creative Commons License 2005.04.19 0 0 2531

Vagyis, mert a 100 ft-os bolt kínálatát szeretem, igénytelen vagyok?

Nem nagyon szoktam ilyen boltba betévedni, de az igaz, hogy nem mindig a legdrágább a legjobb! És ez vonatkozik mindenre...

Érzékenységről, mimózaságról, sértődöttségről szó nincs, csak hihetetlen ellenségeskedést és gúnyt éreztem ki egynémely hozzászólásból.

Ha valaki jól leszólja Paraliát, mert neki nem tetszett, ami szíve joga, azután hogy jön ki az, hogy de azért érezd jól magad, jó nyaralást? Ezek után érezzem jól magam? Miután máshol is körülnéztem és láttam, hogy nem olyan borzasztó a helyzet, mint ahogy egyesek lefestették, úgy gondoltam, megkérdezem már, hogy mi az, ami miatt konkrétan gond van a hellyel.

Ez a probléma, hogy kíváncsiskodok és kérdezősködök?

Ha már elég infót kapok, majd a végén összeállítok egyfajta képet és eldöntöm, hogyan tovább...erről szólt a történet.

szalámi Creative Commons License 2005.04.19 0 0 2530
Először is gratulálok a több nyelvvizsgádhoz! Nagyon okos vagy, csak ezzel nem szoktak dicsekedni. De keresd már ki azt a részt az én hozzászólásaimból, amikor személyszerint elitéltem valakit azért, hogy Paráliára megy. Mehecc tüllem 1000x is, attól még nem leszel rosszabb, meg a nyelvvizsgáidtól se jobb. Esetleg doktorátus?
Előzmény: alendla (2528)
alendla Creative Commons License 2005.04.19 0 0 2529
Több nyelvvizsgám van...
Előzmény: Törölt nick (2524)
alendla Creative Commons License 2005.04.19 0 0 2528

Édes Öcsém! Ha már a személyeskedésnél tartunk...elköszönök százszor is, ha Neked ez kell, ez ne legyen probléma. Ha nem tetszik, nem kell válaszolni, én meg válaszolok, mert nem szoktam a számat a hátsó részemben hagyni, különben is, veszekedős hangulatomban vagyok, hát akkor hajrá!!! (Bár, okos enged, szamár szenved, de nem tudom megállni...) Hol is írtam, hogy aki rosszat ír Paraliáról, az szemét? Csak sajnos, tényleg az jön ki a hozzászólásokból, ahogy mia0704 írja: "aki paraliára megy, az már majdhogynem sz*r ember, vagy igénytelen, vagy valami hasonló". Ez már elég műveletlen hozzáállás, legyen szó bárkiről és bármiről.

Neked ez a véleményed, ám legyen.

Én jobban szeretem az objektív véleményeket, nem pedig az olyanokat, amikben jól elveszik az ember kedvét és acsarkodnak rá, mint a veszett kutya a postásra. Egy negatív véleményt is lehet jól tálalni. na, mindegy.

 

 

Előzmény: szalámi (2521)
szalámi Creative Commons License 2005.04.19 0 0 2527
Teljes mértékig 1-t értek zoloúr és Don Fülig hozzászólásával.

Don Fülig jó lenne, ha visszafognád magad, mert megent röhögtem egy sort. Qrva jól jellemezted a zutazókat.

zoloúr: ha visszaolvasol, akkor érzékeny kislányunkat első hozzászólásaimban is arra bizattam érezze jól magát, bár nekem nem teccik a hely. Na de ő mindenáron azt akarta, mondjuk meg neki: igenis az az igazi, jobb nincs is. Na ennyit a szólásszabadságról. Érdekes eddig nem igen voltak itt ilyen mimóza lekek.

Fabien Creative Commons License 2005.04.19 0 0 2526

Fiúk-lányok!

Mindenki csukja be a szemét, gondoljon a sós tenger illatára, ami keveredik egy giroszos közeli zajával és illataival, közben csörög a pincér a Mythos-os üvegekkel, zajong a főutca kicsit távolabb, a lábaitok elernyedtek a rengeteg sétától, a füleitek zúgnak a hullámoktól, az agyatokban kavarog a sok régészeti csoda képe, lecsukott szemhéjatok mögött Lukumadeszek és Baklavák táncolnak, a langy szellő zörgeti a műanyag bevásárlózacsit, ami tele van kis ouzóval, harminc deka feta sajttal, egy doboz Tzatzikivel, húsz deka kimért olivával, egy Retsinával, friss kenyérrel, bazi nagy hagymákkal. Valami barom már megint ugyanazt a görög kazettát tette be. És ez így megy tizennégy napon keresztül :)

De csak Görögországban. Sajnos nem itt és nem most.

Aki idén nyáron is megy, arra én iszonyú módon irigykedem!!! Tolo táblát üdvözlöm. A kikötőnél a buszvégállomás fájába egyszer belevéstük a monogramunkat, mint az ovisok :) Na üdv. Nyugi van :)))

Törölt nick Creative Commons License 2005.04.19 0 0 2525

Hehe, micsoda parázs vita.

 

Végigolvastam a hsz-okat.

 

Bocs ez kb. olyan volt, mint valaki bemegy az Adidas boltba, és előadja, hogy a kínai shopcenterben (Wu-tang) kapható melegítő igenis jó, és sokan mondták, hogy jó. Vagyis jó, és azt akar venni.

Ha te most elmondod-először még finoman - hogy nem annyira jó, majd amikor már szinte meg akar téged (Adidas melegítő-fant) győzni, hogy az bizony nagyon jó, akkor te azt mondod ingerültebben, hogy NEM!, akkor megsértődik, és el akar menni: hadd menjen (már végre!).Nem?! Nem érdemes bunkózni...

:-))

 

Paralia tényleg elfajzott.....

 

Aki ilyen jellegű kikapcsolódásra vágyik akármi miatt is, az menjen inkább Pefkochoriba. Onnan is el lehet sok mindent érni. Vagy Sarti.

 

Vagyis Paraliába azok mennek, akik  itthon a 100 Ft-os boltok minőségére esküsznek:-)) Áúcsófajin-jóvanaz!:-)

 

A kedves érdeklődő első görögországi utazó biztos. Ne vegyétek el a kedvét. Ha meg nem hallgat a szóra, invisible mód. Még a végén összekapcsolja a fejében, hogy "bunkó beszólások a görög topicban=görögország szar hely":-)

 

Közben pedig a legjobb hely!!

Törölt nick Creative Commons License 2005.04.19 0 0 2524
Elég morci hangulat alakult itt ki. De mivel emberek vagyunk, más az érdeklődési körünk. Mindenkinek megvan az a joga, hogy más érdekelje. Így van ez a nyaralással is. Én a bátyámmal vagyok "konfliktusban". Ő Adria-párti, még a tito féle Jugoszláv időből. De ő sem tud engem meggyőzni, hogy Horvátországba menjek, és én se őt Görögországról. minden évben előjön, de beláttuk, hogy nem fogunk együtt tengerpartra menni.

Paraliáról egy őszinte vélemény. Erősen szubjekítv. Paraliával kapcsolatban én az önállóságra képtelen, buszos, idegen nyelvet nem beszélő, hűtőtáskában fagyasztott töltött káposztát cipelő, de más hűtőtáskáját utáló (mert abban hasra esik a busz közlekedő folyosóján), szupermarketben tejfölt kereső, cukrot, lisztet felbontó (mert nem ismeri fel a zacskója alapján), helyi idegenvezetőt szidó honfitársainkra asszociálok. Tisztelet a kivételnek!

Paralia olyan, mint a valamikori szocreál úttörőtábor, vonalas, egyenkínálattal, zászlófelvonással, tábortűzzel, ismerkedési esttel. Aki a paraliai nyaralással meg van elégedve, gondoljon bele egy német túrista helyébe a hortobágyi csikós-gulyás partyn. Mi is tiltakoznánk, hogy nem az Magyarország. Ugyanígy, Paralia sem Görögország. A "mi" igényeinkre formált üdülőhely, amit "mi" rontottunk el. Azt nyújtják nekünk, amire azt gondolják, hogy "nekünk" szükségünk van. "Mi" magyarok is nagy szerepet játszottunk abban, hogy Paralia ilyen lett.

És az idén is, és utána is sok honfitársunk fog odautazni, mert szinte minden iroda szervez oda utat. Még, ha ebben a topikban, mi Paralia-ellenesek el is mondjuk a véleményünket.
mia0704 Creative Commons License 2005.04.19 0 0 2523
ez ugyan off, de: magyarországon nem a helyek szépségével van baj, mert tényleg az egész országot bejártam már különböző okokból. baj van az árakkal, a mentalitással, a tipikus magyar lehúzós vendéglátósokkal, és még sorolhatnám. tény, hogy gyönyörű helyek vannak, a bükktől a mecsekig, debrecentől szombathelyig és még sorolhatnám. de ahogy az emberek bánnak a többi emberrel, ahogy a magyar szállás- és ételárakat megnézem, sőt sokszor azok szinvonalát, azt mondom hogy kár volt idejönni. inkább eszem szendvicset.
szalámi Creative Commons License 2005.04.19 0 0 2522
Szia Mia!

A fikázásról: nem Te fikáztál a 1/2 panzió miatt? Neked aztán rengeteg pézed van, hiszen tavernában vacsiztok minden nap. Na ennyit a fikáról. Személy szerint senkit sem b@szogatok azért, hogy hova megy, vagy mit csinál. Már 1x írtam neked minde3nki csináljon azt amit akar. De azért az durva, hogy Mo-on nincs olyan szintü hely mint Parália. Szvsz nem nagyon ismered országunkat.
Előzmény: mia0704 (2518)
szalámi Creative Commons License 2005.04.19 0 0 2521
Édes lányom! Odamész ahova akarsz és azért mert odamész, azért még nem leszel fikázva. Csak unalmas, hogy bárki rosszat ír Paráliáról az szemét, meg ha ilyen nebánts virág vagy akkor ne tarts kapcsolatot a külvilággal, mert szvsz fogalamd sincs mi a bunkóság. Különben már 1x elköszöntél, nem?
Előzmény: alendla (2516)
kleenex Creative Commons License 2005.04.19 0 0 2520

Neked is igazad van, de:

"...és nem utolsó sorban még paralián is sokkal jobban éreztem magam, mint itthoni Mo-i nemkevés nyaralásom és kirándulásom során összesen."

Ez azért szomorú :-( 

Mo-n is vannak csodálatos helyek!

 

Előzmény: mia0704 (2518)
Fabien Creative Commons License 2005.04.19 0 0 2519

A toloi kempingeket csak kívülről tudom megintélni, de a faluban lévő szerintem nem elég árnyékos, konkrétan dögmeleg lehet a sátorban. Ott faház nincs.

Az Assiniben (Drepanoban) - szomszéd, két perc - lévő kemping végig a parton van, nagyon hosszan, tele német turistával. Az lehet, hogy kényelmesebb.

Amúgy én is apartmant ajánlok.

Szia. F.

Előzmény: adrivik (2502)
mia0704 Creative Commons License 2005.04.19 0 0 2518
... és hozzátenném, hogy az itt megszólaló paralia-ellenes emberek szerint - úgy érzem, és szerintem ezzel többen vagyunk így - aki paraliára megy, az már majdhogynem sz*r ember, vagy igénytelen, vagy valami hasonló. szeretem görögországot, az ottani hangulatot, embereket, kajákat, mindent ami ezzel jár. és paralia is ezzel jár. nem véletlenül fordul meg ott évente többezer turista. és nem utolsó sorban még paralián is sokkal jobban éreztem magam, mint itthoni Mo-i nemkevés nyaralásom és kirándulásom során összesen.
mia0704 Creative Commons License 2005.04.19 0 0 2517

én ismerem görögországot, mégis tetszett paralia. csak magamat tudom ismételni. idén körútra megyünk, fejenként kb 200 ezerbe fog kerülni fejenként a 2 hét. saját szervezés, nem szállodás. de ha feleennyi pénzem se lenne, mondjuk 70-80 ezer, mint tavalyelőtt,  elmennék újra paraliára, mert ott is jól érezném magam, és mégiscsak görögország. szerintem. és csakazértis jót mondok. és sztem aki tényleg érdemi hsz-eket akar olvasni, azt szeretném átirányítani a www.assos.hu -ra, ott is van fórum, ott is vannak negatívumok, csak nincsenek kimondott felvágások és fikázások.  pont.

alendla Creative Commons License 2005.04.19 0 0 2516

Na, na, na hátrább az agarakkal...Fölösleges bunkóskodni.

Mi ez az agresszivitás? Mintha kötelező lenne Veled egyetértenem és máshová masírozni. Személyes sértésnek érzed? Elfogadom, hogy ez a Paralia-utálók csapata (részben), ám az fölöttébb érdekes, hogy mások remek kis helynek találják. Ezen is érdemes elgondolkozni. Nem szeretnék olyan helyre menni, ahol kihalt a város, nincs semmi élet. Ezért megyek olyan helyre, ami sokaknak nagyon is bevált, nem pedig egy ismeretlen, halál unalmas részre. Nem fogok két hétig egyfolytában Paralián ülni, tehát még mindig megláthatom, milyen az "igazi Görögország"..., de nekem ez is bőven igazi lesz. Na, csá.

Előzmény: szalámi (2515)
szalámi Creative Commons License 2005.04.19 0 0 2515
Lásd az előző hozzászolásomat, illetve kleenex-ét. Ez a mi véleményünk. Itt 1ébként olyanok vannak akik az igazi Go szerelmesei és ismerői, talán érdemes hallgatni rájuk. De ettől függetlenül vannak Parália kedvelők lehet, hogy Te is az leszel, akkor jó szórakozást. De akkor nem görögországi nayaralás fórumon kell olvasgatni hanem Paráliai nyaralás fórumon, ugyanis Parália csak helyileg Go, hangulatában és szolgáltatásaiban Makó és Jeruzsálem esete. De, ha csak a a szájízednek megfelelő vélemény a jó, akkor mi a szent sz@rnak kérdezel?
Előzmény: alendla (2514)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!