Keresés

Részletes keresés

Feyyaz TR Creative Commons License 2013.08.21 0 0 2436

Helló Dániel!

Újból megírtam neked!

 

 

A legtöbb helyen egymás mellett vannak a 3 nagy csapat szurkolói boltjai,de ebből az égvilágon semmi probléma nincsen! Különösen a plázákra igaz ez,de másutt is gyakran előfordul (lásd a fényképet ugyanebben a fórumban). Szóval én még semmiféle feszültséget nem tapasztaltam ebből. A sálakat kérdezted,a Beşiktaş sálak a hivatalos fan shopokban 20 lírába kerülnek. Boltcímeket tudok adni továbbiakat is,ha majd később eldől,hogy melyik kerületekben fordulsz meg. (Trabzonspor fan shopok is vannak Isztambulban).

Én egyébként olyan arcátlan vagyok,hogy Beşiktaş mezben be szoktam menni a Fenerbahçe és Galatasaray boltokba,és úgy csináltatok magamról fényképet.:) Sőt,a legfőbb arcátlanságom az volt,amikor így bementem a Fenerbahçe stadion lelátója alatt található központi Fenerium boltba. És ott szépen megkértem az eladót,hogy cseréljünk helyet,én beálltam a pult mögé,és vele(!) készíttettem fotót a hátam mögött lévő Fener mezekről és rólam!:)

Simán megtette,és ráadásul nem is voltak kevesen a boltban. Mondjuk én úgy vettem észre,hogy júniusban-amikor én utazni szoktam-nem égnek olyan 1000 C fokos lázban a török szurkolók,mint amikor megy a szezon.

 

Őszintén remélem,hogy sikerül jegyhez jutnod majd a rangadóra! És aztán-csatlakozva Cassano barátomhoz-kőkemény beszámolót várunk ám! :)

 

Az Atatürk stadiont akarod látni,vagy a Galata stadionját? Mert a kettő nem ugyanaz!

Én egyébként így csináltam az Atatürk esetében: a reptérről bevállaltam egy taxit. A stadion körül biztonsági őrök vannak,kétszemélyes őrbódékban. Mi a pálya egyik rövidebb oldalánál álltunk meg,tehát az egyik kapu mögött. (Egyébként oda esett mind a hat gól a 2005-ös,Milan-Liverpool BL-döntőn). Az ottani őröknek elmondtam,hogy ki vagyok,honnan jöttem,és hogy mit szeretnék. Bemenni a legbelső kerítésig,ami már a lelátóknál van. Onnan már lehet valamelyest fotózni. Megengedték. Utána meg azt javasolták,hogy menjek el a stadion oldalához,a főbejárathoz. Így tettem,és az ottani biztonságiakkal is hasonló diskurzust folytattam le. Ők intettek,hogy menjek velük. Liftbe szálltunk,és mentünk a stadion igazgatójához. Ő megkérdezte,hogy tudok-e angolul. Azt feleltem,hogy nem,csak törökül. Elmondtam az óhajomat,és engedélyezte a látogatást. Az egyik őrt mellém adta,hogy legyen a kísérőm. Nem tudom,lehet,hogy hatással volt rá az is,hogy eleve török válogatott mezben voltam. És aztán kedvemre fotózhattam,videózhattam.

 

Így van,mindig teljesen saját szervezésben utazom. Szálloda Isztambulban milliónyi van,de tudom ajánlani azt,amelyikben legutóbb laktam. Mivel igen közel van a fő látnivalókhoz. A neve Hotel Nezih. Egyébként a Booking.com oldal remek segítséget ad a szálloda választáshoz. Az imént említett hotel jellemzését már megírtam,egy másik "isztambulos" fórumba,azt idemásolom Neked:

 

A Hotel Nezih egy  ***-os szálloda İstanbul Beyazıt kerületében.
A szálló legnagyobb előnye,hogy nagyon közel található a Fedett Bazárhoz,és hát ezzel együtt a helyijáratú buszállomáshoz és a villamosmegállóhoz.
Szintén a javára írható még az olcsó ár: ketten,3 éjszakára simán belefértünk a 150 EUR-ba. Ez nekem megfelelő volt.
Maga a hotel 4 emeletes,és 28 szobás. Lift van. A szobákban található műholdas,távirányítós TV,távirányítós klímaberendezés,egy kis hűtőszekrény és ingyenes a Wi-Fi internet.
A fürdőszobában mindig volt forróvíz. Hajszárítót és sampont adnak.
Az egyetlen gond a reggelivel volt. Vaj vagy margarin egyáltalán nem volt. Csak kétféle sajt és kétféle szalámi volt. Zöldségfélét még csak nem is láttunk. Egyetlen gyümölcsből választhattunk: görögdinnye.
Az internetes helyfoglalás során a következő az eljárás: Az előleget,biztosítékot úgy bonyolítják,hogy az ár egy kis hányadát zárolják a vendég bankszámláján,de nem veszik le! Ezért nekünk is ki kellett fizetnünk a recepción a teljes összeget,mivel a zárolt pénzhez ők valójában nem nyúlnak! A zárolás időtartama 30 nap,utána feloldatják az itthoni bankkal.
Az én értékrendemben ez semmiképpen sem ***-os hotel,tipikus **-osnak minősíteném. De nagyon fontos,hogy hozzám hasonló kisigényűekenek tökéletesen megfelel!
Összegezve: én elégedett voltam,és merem ajánlani mindenkinek,akinek nem fontos a luxus!

 

Üdv:

Feyyaz

Előzmény: Borsos Daniel (2435)
Borsos Daniel Creative Commons License 2013.08.21 0 0 2435

Huuuuuuuu bas*ameg :S Nem jó ezt olvasni! Kedves tőled,h ennyit leírtál volna. Lesz időd és kedved újra leírni,akkor annak csak örülök :) szívesen olvasom az infokat. Jobb minél többet megtudni :) 

Előzmény: Feyyaz TR (2434)
Feyyaz TR Creative Commons License 2013.08.20 0 0 2434

Q**a annyát az éjszakai viharnak,meg az ehhez kapcsolódó 40 másodperces áramszünetnek! Minden elveszett,amit több,mint fél órán át írtam neked!

Mindent összeírtam a boltokról,meg a stadionokról,már a legvégén,a hotelnél tartottam!

Most lefexem,mert szétrobbanok!

Előzmény: Borsos Daniel (2432)
Tamam 82 Creative Commons License 2013.08.20 0 0 2433

Sziasztok! 

 

Isztambulba utazok szeptember 15-18 között esetleg utazik valakamekkora ekkor ki vagy esetleg lesz kint valaki mar?!

tarsasahit keresnek a kinti programokhoz 

 

 

Borsos Daniel Creative Commons License 2013.08.20 0 0 2432

Azóta én is nézegettem egy smást :D Megtaláltam a pláza oldalát,h a metro megállónál van pont és mind a 3 nagycsapat shopja egymás mellett van, ami összinte leszek meglepet. Még is riváris csapatokról van szó, és köztudot,h a török szurkolók vehemenciája jóval nagyobb mint a miénk :D

Megnéztem a biletix oldalát, megint lehet tagsági káryta nélkül jegyet venni... kiérti, de ennek csak örülök :)

Saját szervezéssel utaztál ki mindig, akkor egy jó szállás nevét szívesen fogadnék:) Vagy hogyan tudnék én is bejutni az Ata türk stadionba :) örülnék,ha látnám a Galata otthonát.

Előzmény: Feyyaz TR (2430)
nettomazsola Creative Commons License 2013.08.20 0 0 2431

ja, en is erre szamitok es hogy fogok a 20kg-ba beleferni meg nem tudom ... megprobalom a legnehezebb cuccokat magamra huzni.

Előzmény: csak_olvaso_vagyok (2428)
Feyyaz TR Creative Commons License 2013.08.19 0 0 2430

Igen,tudok pontos címet adni a Beşiktaş Sinanpaşa kerületben lévő szurkolói boltjához:

Dolmabahçe út No: 3/A szám.

Valamint azt elfelejtettem mondani,hogy van két kamion bolt is,szinte ugyanolyan választékkal. Ezek mindig a várost járják. Velük is könnyen lehet találkozni,az egyikben vásároltam úgy,hogy az Aranyszarv-öböl partján parkolt,ami egy igen frekventált hely!

 

Jajjh,viszont az összes többi kéréseddel komoly bajom van! Ugyanis én egy itthon élő török foci fanatikus vagyok,aki évente csak egyszer jár Törökországba,és mindig júniusban. Ebből az következik,hogy még sohasem voltam meccsen odakinn... :(

Ezért szurkolói kártya,belépőjegy vásárlás témakörében egyáltalán nem tudok segíteni neked... :(

Tényleg nagyon sajnálom...

Küldjek így is e-mail címet,hogy tovább már nem tudok segíteni?

Üdv:

Feyyaz

Előzmény: Borsos Daniel (2420)
csak_olvaso_vagyok Creative Commons License 2013.08.19 0 0 2429

"nem erre:(

de ha megjöttem megírom. Ott nincsen fagyi-asszem, csak minden más egyéb nyalánkság.:)"

 

Akkor azokra a finom helyileg készített cukrokat áruló cukrászdákra? Mert azok nagyon finomak. Ezekkel teli van a belváros. :)

 

 

Előzmény: COOP (2424)
csak_olvaso_vagyok Creative Commons License 2013.08.19 0 0 2428

Napközben nem lesz hideg, de este lehet.

A saját tapasztalatom, hogy a tengerszint feletti magasság nagyon sokat számít.

Edirnében tavaly szét fagytunk este augusztus végén (eredetileg nem volt betervezve, hogy ott is alszunk, de végül a vendéglátást nem utasíthattuk vissza), pedig előtte levő este még Gemlikben a tengerparton még a légkondit is be kellett kapcsolni estére.

Idén Burszában jártunk így, bár itt este nem kellett szétfagyni, de Isztambulhoz képest azért a burszai szálláson be kellett takaróznom. Ennyit számított, hogy a tenger magasságában, vagy a hegyekben van az ember. Nappal mindegyik helyen hasonló volt az idő (azt a pár fok különbséget nem érzi meg az ember), de este a nap lemente után már nagy volt hőmérsékletkülönbség.

A legdurvább Kairóban volt még évekkel ezelőtt novemberben, amikor nappal rövid ujjúban voltunk, de este a piramosoknál a fény és hangjátékoknál szó szerint pulóverben és őszi kabátban szétfagytunk. Ott pedig előtte este még Luxorban voltunk, ahol este is jó meleg volt (csak odáig az embernek nem volt tapasztalata arról, hogy milyen az, amikor az ember 700km-rel délebbre van és ennyivel is közelebb az Egyenlítőhöz).

Sok sok évvel ezelőtt, amikor Angliában laktam egy évig, megismerkedtem egy chilei csajszival, és amikor kérdeztük milyen az időjárás Chilében, akkor csak azt felelte: "attól függ milyen magasan a tengerszinttől".

:)

Előzmény: nettomazsola (2425)
geodo1 Creative Commons License 2013.08.19 0 0 2427
és ez azóta fortyog benned? :o na nem baj, legalább akkor volt mire ráakaszkodni, h kijöjjön. :)

egyébként nem hiszem, h következetlen lettem volna és azt sem, h veled igazságtalan.
Előzmény: Nagy Andrea17 (2426)
Nagy Andrea17 Creative Commons License 2013.08.19 0 0 2426

Tökéletesen igazad van.

Hát igen, másokat kioszt, pedig volt alapja  a hozzászólásomnak, mert az a bizonyos illető / KATA/ akire tettem ezt a megjegyzést, másik oldalon  is ebben a  stílusban viselkedik /WIZZ AIR/ ott is rászóltak sokan  a  stílusa miatt.  Érdekes ott  az említett hölgynek gedeo le is írta a nem tetszését., itt  pedig  meg védelmébe vette, pedig itt is elengedte  magát néha a hölgy,  és rólam írt negatívan gedeo, Nálam indításnak bemutatkozott . Azt gondoltam, leírhatom a nemtetszésemet, amit gondolok, de gedeo nem így gondolta, nem lehet saját véleményem.?  Azt gondolja, hogy mi máshol nem vagyunk ott, nem olvasgatunk.?  Kötekedés amit csinál, de ezzel magát minősítette, és örülök, hogy másnak is feltűnt nemcsak nekem. Igen kemény beszólása volt a Magika 200-hoz is, de  ő észre sem veszi ezeket, hogy embereket sért meg,    Úgy gondolom kölcsönösen tisztelni kellene egymást, még neki is minket . Ha azt írta nekem anno,  hogy nem volt jó indítás,  véleményem szerint ez sem szép  amit itt csinált most.  A téma részemről lezárva.,  megvan a véleményem, és örülök, hogy másnak is.   

Foglalkozzunk az utazással, és adjuk meg a kölcsönös tiszteletet egymásnak. Üdv

 

 

Előzmény: csak_olvaso_vagyok (2409)
nettomazsola Creative Commons License 2013.08.19 0 0 2425

kösz!

 

mindig ugy utazom mindenhova, h elötte hetekig, honapokig szetolvasom magam. könyv, net, forumok, de most semmi idöm.

ezert örültem meg ennyire az ilyen pontos infonak, mint anya a hülye gyerekenek, de most nekem pont ez kell!

 

oktober vegeig maradunk, remelem jo idö lesz! Kappadokia mar lehet hideg ... ettöl nagyon felek.

megprobalok par dolgot megjegyezni ( ...) es persze, h jelentkezem.

remelem meg olvasni is lesz idöm mig indulunk.

 

 

Előzmény: koteczki (2371)
COOP Creative Commons License 2013.08.19 0 0 2424

nem erre:(

de ha megjöttem megírom. Ott nincsen fagyi-asszem, csak minden más egyéb nyalánkság.:)

Előzmény: csak_olvaso_vagyok (2417)
COOP Creative Commons License 2013.08.19 0 0 2423

csomagoltam:)

gondoltam:)

Előzmény: HoriFTC (2412)
pamag Creative Commons License 2013.08.19 0 0 2422

2418:

"...Az imaidőpontokat azért szerettem volna tudni, mert szeretek felkészülni minden adattal, hol mit fogok látni. Meg szoktam tervezni a napi útvonalat - ezért jó tudni ennek az időpontját is, mert ha történetesen valami buszhoz-hajóhoz kell csatlakozást elérni, akkor bosszantó, ha amiatt marad ki valami, mert nem tudtam előre egy adatot, amit pedig lehet tudni. Imaidőpont, vagy nyitvatartási idő, ilyesmi...

De aztán az imaidőpontokat meg is találtam az interneten. ..."

 

2384 hsz. .....

 

Előzmény: showtimes (2421)
showtimes Creative Commons License 2013.08.19 0 0 2421

hajnali ima, déli ima, délutáni ima, naplemente ima, esti ima :)

 

minden muszlim nagyvárosban meghallod :)

 

egyébként meg létezik az imaidő kalkulátor, amit előre, itthon is megnézhetsz :)

Előzmény: pamag (2418)
Borsos Daniel Creative Commons License 2013.08.18 0 0 2420

Pontos címet tudsz adni,h merre van az épület? Fener és a kasimpasa sálat megvesszem a stadionnál, galata Besiktas meg nem tudom.

Most néztem,h valami tagsagi kártyát lehet venni a Fenernél. Speciel most az EL meccsre csak azzal lehet már a meccsre jegyet venni,de ahogy néztem csak Törökbe küldik el a kártyát,külföldre nem. Nem tudod,h lehetne még is beszerezni? 

E-mailcímet nem tudsz adni ahol beszélgethetünk. elégé foci örült vagyok és zavarna ha nem jönne össze a fener-galata meccs.

Előzmény: Feyyaz TR (2353)
pamag Creative Commons License 2013.08.18 0 0 2419

Cukrászdába végül nem mentünk be, csak fényképezgettük itt-ott :)

 

https://picasaweb.google.com/pamag0716/20122IsztambulATortenelemOrszagutjan#5752909195836267218

pamag Creative Commons License 2013.08.18 0 0 2418

Meghallottam :)

https://picasaweb.google.com/pamag0716/20122IsztambulATortenelemOrszagutjan#5752914211946682386

 

A kis videón nem látszanak a Kék Mecset kivilágított minaretjének teteje körül köröző fehér sirályok...  csak a mászkáló macskák :)

 

Isztambul nem egy csendes város :-)

 

Az imaidőpontokat azért szerettem volna tudni, mert szeretek felkészülni minden adattal, hol mit fogok látni. Meg szoktam tervezni a napi útvonalat - ezért jó tudni ennek az időpontját is, mert ha történetesen valami buszhoz-hajóhoz kell csatlakozást elérni, akkor bosszantó, ha amiatt marad ki valami, mert nem tudtam előre egy adatot, amit pedig lehet tudni. Imaidőpont, vagy nyitvatartási idő, ilyesmi...

De aztán az imaidőpontokat meg is találtam az interneten.

Előzmény: HoriFTC (2414)
csak_olvaso_vagyok Creative Commons License 2013.08.18 0 0 2417

Erre a cukrászdára gondoltál?

Ami ott van nem messze a régi bizánci oszloptól, és II. Mahmut szultán türbéjétől, vagy a Gazi antikali dzsámitól?

csak az túlső oldalon, ahol ez a kivilágytott és színváltos épület van?

 

Bocsi, azért így irom körbe, mert nem tudom a cukrászda nevét, és sajnos pont úgy csináltam a fényképeket, hogy nem látszik rajtuk a neve.

Előzmény: COOP (2404)
geodo1 Creative Commons License 2013.08.18 0 0 2416
tehát egyetértettél velem csak én ezt le is írtam, nem csak magamban állapítottam meg, ezért én kötekszem? :)

egyébként azért írtam csak azt a mondatot ( magyarázva a bizimet :) ), mert sztem nem kicsit érzékenykedi túl az olvtárs, nem volt ebben ennyi. annyi tök erdekes dolgot olvas itt az ember tőletek, expertektol, arra gondoltam, talán kár e egymondatos közbevetes következtében 'eltérülni'.
Előzmény: pamag (2408)
BorsónéVica Creative Commons License 2013.08.18 0 0 2415

Jó utat! Sok-sok szépséget lássatok.

Előzmény: COOP (2385)
HoriFTC Creative Commons License 2013.08.18 0 0 2414

"Arról lehet olvasni, hogy imaidőben ne menjen be a turista. Csak azt nem mondják sehol, hogy ez mikor van..."

 

Meg fogod hallani... Napi otszor is. Ha a hoteled ablakai nem hangszigeteltek, es hajnalban mar eberebben alszol, fel is fogsz ebredni... Nem egy nagy orom, de hat ez van.

Előzmény: pamag (2384)
csak_olvaso_vagyok Creative Commons License 2013.08.18 0 0 2413

Lehet, hogy egy kicsit túlreagáltam, de herótom van attól, hogy minden fórumon és blogon belebotlok olyanokba, akik másokat osztanak ki a helyesírás miatt, és közben a tartalomról, az érdemi dolgokról meg elterelik a figyelmet.

Főleg hozzászólások esetében bosszantó ez, mert a kommentelés lényege nem a napokon keresztül való otthoni szerkesztés + utána magyar tanárral való lektoráltatás, hanem a minél gyorsabb válaszadás. Ráadásul a kommenteket az elküldés után már nem lehet szerkeszteni. Éppen ezért a netikett a kommenteknél a helyesírási és gépelési hibákkal szemben sokkal elnézőbb, mint a fizetett újságírók irodáikban megírt cikkei esetében. :)

Előzmény: pamag (2408)
HoriFTC Creative Commons License 2013.08.18 0 0 2412

Hozzal naptejet. :-))

 

Es iszonyu paras a levego, 80-90 %-os.

Előzmény: COOP (2385)
HoriFTC Creative Commons License 2013.08.18 0 0 2411

A kockas abroszos kep a Yoros Cafe-ban keszulhetett, honlapjuk:

 

http://www.yoroscaferestaurant.com/index.html

 

Reggeliztem ott kb egy honapja egy vasarnap reggel, fel 10-re ertunk oda - nagyon finom a kaja, ill. gyonyoru a kilatas. Teljesen atlagos az arszinvonal.

 

Fel 11-re szinte megtelt a hely, pedig nem kicsi...

Előzmény: kirgizke (2374)
csak_olvaso_vagyok Creative Commons License 2013.08.18 0 0 2410

Látom ebben is vétettem helyesírási hibár, mert ezt írtam: "Szó szerint ezt írta (és ő vastagitta ki a szöveget):"

Pedig vastagitta = vastagította.

 

Lassan mehet a dutya, ha a helyesírás szabályait ennyiszer megszegem. Nemsokára a helyesírás kommandó is rám fog szállni :D :D :D

Előzmény: csak_olvaso_vagyok (2409)
csak_olvaso_vagyok Creative Commons License 2013.08.18 0 0 2409

Szerinted, ha valakinek egy topicban az első és egyben egyetlen hozzászólása egy helyesírási hibába való beleszólás, ráadásul azzal a stílussal, hogy olyan elnevezés nincs, hanem mi van helyette, és azt még ki is vastagítja, akkor azt szerinted minek kellene vennem?

Szó szerint ezt írta (és ő vastagitta ki a szöveget):  "Nincs "Kékmecset"! Kék mecset van." Villa Franco 2013.08.18 19:42:21 2399

 

Élő szóban a "Kékmecset" és a Kék mecset között nincs különbség. Helyesírásban van, hogy milyen mecset? Kék mecset. De ugye sokszor szoktunk a magyarban tulajdonneveknél egybeírni szavakat (ne felejtsd el, hogy konkrétan a mecset nevéről van szó, pontosabban a becenevéről, és nem a melléknévi tulajdonságáról!!! - ezért a magyar nyelvtan névképzési szabályai szerint akár egybe is lehetne írni). Ennél konkrétan nem írjuk egybe. Ezért helyesírási hibát vétettem. Majd szólok a volt magyartanáromnak, hogy írjon be nekem ezért egy egyest :D

 

 

visszanéztem a topicban a hozzászólásaidat, és te írtad ezt valaki másnak:

"már meg ne haragudj, de így egy darab hsz-szel sztem ez a stílus nem valami túl barátságos indítás." geodo1 2013.08.07 14:21:58 2174

Szerintem, ha valakit ezzel a szöveggel osztottál ki, akkor más esetben is tartanod kellene magadat ehhez. Még akkor is, ha történetesen a netes szakkifejezéssel élve egy "nyelvnáciról" van szó (http://modoros.blog.hu/2009/11/13/olvasoi_rovat_a_nyelvtannaci).

Én ugyanis nem szeretem azokat, akik tartalmi dolgokról való vitában, helyesírás miatt aláznak másokat, és állítanak be hazugnak!!!

Igen, rosszúl írtam le a magyar helyesírás szabályai szerint a mecset becenevét. De ettől még az a mecset van, létezik, és kiejtésben nincs különbség abban, hogy a nevét egybeírod van sem (ráadásul pont olyan mecsetről van szó, amelynek az eredeti török elnevezése egybeírva és külön írva is egyaránt helyes és használatban van).

Előzmény: geodo1 (2407)
pamag Creative Commons License 2013.08.18 0 0 2408

... szerintem meg az a kötekedés, amit Te itt most műveltél!

Senkihez és semmihez nem kapcsolódva, nulla információval csak a belebeszélés kedvéért belebeszélni, és csak a ledorongolás kedvéért másokat ledorongolni.

 

Amit csak olvaso vagyok topiktárs írt le, az inkább ismeretterjesztés. És amúgy neki se kellett volna az előző hozzászólást kötekedésnek minősíteni...

Előzmény: geodo1 (2407)
geodo1 Creative Commons License 2013.08.18 0 0 2407
..mondjuk szerintem ez volt a kötekedés...
Előzmény: csak_olvaso_vagyok (2406)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!