Keresés

Részletes keresés

djboriska Creative Commons License 2018.05.24 -2 0 176135

Ezt nem merném így kijelenteni anélkül, hogy a világ összes zabtejét végigkostoltam.

Engem a tehéntej amugy nagyon irritál a kávéban. Olyan nehéz kémes érzete van. Az alter tejek jobban bejönnek. Ez csak hozzászokás kérdése. Van amúgy jobb zabtej mint ami most a Flowban van. Az ver minden tehéntejet (szvsz) csak sajnos azt keleteurópába nem szállítják.

Előzmény: Freedom of mind (176134)
Freedom of mind Creative Commons License 2018.05.24 0 2 176134

Sajnos a zabtej és a többi tejhelyettesítő kávénál nem alkalmazható. Azaz igen, de csak akkor, ha valaki tudomásul veszi, hogy mennyire elmásznak az ízek. Legalább akkora a különbség a tej és a zabtej között, mint a margarin és a vaj között ami igen bántó eltérést képes eredményezni a kávé esetében.

Előzmény: djboriska (176127)
billyjoe Creative Commons License 2018.05.24 0 0 176133

Sziasztok,
Eladóak a következők:

 

QM 0650: pár helyen lejött a festék, de egyébként jó állapotban van, van hozzá gőzkar, szimpla szűrő, ár: 40.000 Ft (még anno SID-től vettem)

Caravel: gyönyörű állapotban van, van hozzá dupla szűrő és a hozzá való tampert is adom mellé, ár: 95.000 Ft (szintén SID-től)

 

Képek:
https://drive.google.com/open?id=14-0fU81u_YCfSktMFUDaLrYH58YyGOJw

ogrEicsab Creative Commons License 2018.05.24 0 0 176131

Igen, köszi! Csak gondoltam, hátha azóta valaki talált esetleg?!

Előzmény: s.simi (176129)
s.simi Creative Commons License 2018.05.23 0 0 176129

itt már volt erről értekezés.

Előzmény: ogrEicsab (176128)
ogrEicsab Creative Commons License 2018.05.23 0 0 176128

Itt is megkérdem, hátha....

Régi Babyhez keresnék gumikönyököt, ami solenoidból visszafolyó vizet a csepptálcába vezeti.

Külföldi elérhetőség sem akadály!

Erről lenne szó:

djboriska Creative Commons License 2018.05.23 0 0 176127

Alapban zabtej van. Pult alatt van tehéntej is. De azt csak külön kérésre adják. :)

Előzmény: Katoczi (176126)
Katoczi Creative Commons License 2018.05.23 0 0 176126

Meg egy jó tejes filtert esetleg egy cold brew-val :D 

Na jó, ekkora troll azért nem vagyok, pedig megnézném a reakciót.

Előzmény: djboriska (176123)
Katoczi Creative Commons License 2018.05.23 0 0 176125

Vsz jövő hétre csúszik, de iszok egy presszót és egy filtert is. Csak előtte beszedek némi lassítót :)

Előzmény: djboriska (176123)
Freedom of mind Creative Commons License 2018.05.23 0 0 176124

A Frei-t nem beszélve a Starbucks-ról, nem is érdemes minősíteni. (Mondjuk a Freinél legalább a koncepció jó volt.) Amúgy én ha először térek be valahová és merek kávét rendelni, mindig egy ristretto-val indítok. Abból minden kiderül, pozitív és negatív értelemben egyaránt. Tudnék mesélni. :-/

Előzmény: mlas45 (176112)
djboriska Creative Commons License 2018.05.23 -1 0 176123

Menjetek Dewlához a Flow-ba. 

Van gésapresszó. (Vagy inkább nevezzük short blacknek)

Dewla ügyesen kivezette ezeket az olasz kávémegnevezéseket.

A héten már nyitva van a Flow (soft opening) kicsit rövidített nyitvatartás.

Előzmény: Törölt nick (176118)
tzh Creative Commons License 2018.05.23 0 1 176122

in general teaban sem jobbak, mert azt is ugyanugy megtejezik, mint a feketet, oszt jovan. Kollegak sohasem ertik peldaul hogyan vagyok kepes izesites nelkul - ertsd sok cukor ill. tej - inni a teat.

 

Pedig igazan kiprobalnek egy top cat teahazat itt is, csak ehhez olyan review-t kellene talalnom, aminek hinni is lehet.

Előzmény: heted7 (176120)
tzh Creative Commons License 2018.05.23 0 0 176121

Akkor en csak balszerencses voltam, hogy pont egy hulladekot fogtam ki. Tobbre meg nem volt idom, mert csak mentem-jottem, utlevel intezes miatt.

Előzmény: Surda :D (176119)
heted7 Creative Commons License 2018.05.22 -2 0 176120

Teában jobbak, nem? :)

Előzmény: tzh (176116)
Surda :D Creative Commons License 2018.05.22 0 1 176119

+1
Két éve voltam Londonban, kollégákkal nagyon jó kávékat ittunk utcáról találomra betévedve szinte mindenhol.

Előzmény: Törölt nick (176118)
tzh Creative Commons License 2018.05.22 0 0 176117

cream:= crema

Előzmény: tzh (176116)
tzh Creative Commons License 2018.05.22 0 0 176116

"...lassan már csak kézműves kávézókban..."

UK-ban en mar azt se. Maradok a jol bevalt has-bean -tol rendelessel is a csinald magad modszernel, mert legutobb Londonban is es Coventry-ben is kiprobaltam egy kezmuves felet, es az a helyzet, hogy cream ide-vagy oda, ujra ertelmeztek a fos fogalmat. Az albertalfai cukraszdaban Omnia feliratu gepbol kapott crema nelkuli fekete is tobb osztallyal magasabb minoseget kepviselt emlekeim szerint.

Az angolok se nagyon tudjak, mi minden letezik kave cimszo alatt, el is lehet adni nekik a keseru valamit. De meg itt eleve fel literes kiszerelesu energia italon elnek, nem is emlekszem, mikor lattam akar csak red bullt egyaltalan.

Előzmény: Freedom of mind (176108)
H_G Creative Commons License 2018.05.22 0 0 176115

Az Electra nem hibás ebben. Bármennyire is vitatható, megéri-e az árát, de az azért egy jó gép. A holland pörkölőmester hamuvá égetett vackából egyetlen gép sem tudna ihatót varázsolni.

 

Előzmény: mlas45 (176112)
Kevin Creative Commons License 2018.05.22 0 0 176113

Nekem ott még nem sikerült iható kávét innom.

 

Előzmény: mlas45 (176112)
mlas45 Creative Commons License 2018.05.22 -2 0 176112

Az elvileg profi Freiben az elvileg klasszis Electrából ittam elvileg minőségi kávéból főzött presszót - gyakorlatilag egy lötty volt, de legalább drága.

Előzmény: Freedom of mind (176108)
Nibiru Creative Commons License 2018.05.22 0 0 176111

Vicces, anyámmal én is így jártam ahogy te. Azt azonnal érzékelte, hogy nálam finom a kávé és közölte, hogy "ha ilyen kávét tudsz főzni fiam, akkor megtartalak" de amikor felajánlottam neki, hogy segítek, hogy ő is olyan ihasson otthon, akkor elvetette, mondván, hogy már megszokta amit iszik, egész napra lefőzi a kávéját reggel és egy napig nincs több macera. Igaz 83 éves.
Mondjuk ő kis kiöntőben melegíti, nem mikróban, de a lényeg ugyanaz. 

Előzmény: Törölt nick (176109)
Freedom of mind Creative Commons License 2018.05.22 0 0 176110

Nagyjából így van. Azt még hozzá kell tenni, hogy manapság a kávéfogyasztók túlnyomó hányada valamilyen tejes kávét iszik, a tej pedig elfed minden hibát.

Előzmény: Törölt nick (176109)
Törölt nick Creative Commons License 2018.05.22 0 1 176109

"Nem is értem egyébként, hogy a kávézók tulajdonosai nem isznak kávét? Vagy semmilyen visszajelzést nem kapnak a vevőktől?"

 

Szerintem az emberek 90%-ának a kávé, fekete és keserű.

A mellékelt tejszín és a két cukrot belebassza, ennyi.

 

Anyámnak is oda akartam adni a saecomat és egy darálót, de neki jó a szarvasi bolti téglával.

Ráadásul két adagosat főz, a másodikat mindig úgy mikrózza pár órára rá.

 

Előzmény: Freedom of mind (176108)
Freedom of mind Creative Commons License 2018.05.22 -1 0 176108

A kávézókkal egészen biztos, hogy igaza van Nibirunak sajnos. Az, hogy 90% ahogy írtad xar - vagy legalábbis igen közel áll ahhoz, egyáltalán nem túlzás. A magam részéről ott tartok, hogy lassan már csak kézműves kávézókban merek kávét inni.  A kávékat készítő személyzet ugyanis javarészt képzetlen, betanított munkás, hogy nyomd meg ezt a gombot, és ezek természetesen a jó kis masinákkal sem képesek tiszetességes kávét készíteni. Nem értem, hogy a barista képzettség miért nem alapkövetelmény egy olyan helyen ahol nem automata készíti a kávét. Az egy dolog, hogy ha automatát vagy POD-os gépet látok, általában kifordulok, vagy nem kérek kávét, mert annyira bizonytalan a kapott minőség, de most már egy rendesen felszerelt kávégép sem jelent semmit, úgyhogy új, idegen helyen mindig végignézek legalább egy csapolást és úgy döntöm el, hogy az adott helyen rendelek-e kávét. Így többnyire (nem mindig) elkerülöm a csalódásokat.

Nem is értem egyébként, hogy a kávézók tulajdonosai nem isznak kávét? Vagy semmilyen visszajelzést nem kapnak a vevőktől? Csak egy barista tanfolyamra kéne elküldeni azokat akik kávét készítenek. Még egy alapszintű  tanfolyam is nagyot dobna az üzleten, de egy profi barista tanfolyam sem drága, szóval nem értem és nem értem.

Előzmény: mlas45 (176105)
Nibiru Creative Commons License 2018.05.22 0 0 176106

Köszi. :)  Egyébként Pellini Break Rosso a szóban forgó kávékeverék, ha ez számít. Hogy miket kóstolok majd végig, még nem tudom. Eddig a technikai részét tanulmányoztam a kávézásnak, beszereztem, beüzemeltem kitapasztaltam amit kellett. Most majd jönnek a különlegességek, kávétesztek vonzóbb keverékei. Meg arra gondoltam, hogy ha betérve egy kézműves kávézóba valami finom dologgal találkozom, akkor abból vásárolok egy keveset és otthon is kipróbálom majd.  Utóbbira máris van pár ötletem.

Előzmény: Katoczi (176104)
mlas45 Creative Commons License 2018.05.22 -1 0 176105

Én pont azon fogadkozom, hogy fekete csomagolású Pellinit soha többé... (hirtelen kellett, de megbántam, az olcsóbb piros zacskójú is jobb)

Viszont a kávézóval igaza lehet... a helyek 90%-ában xart adnak. Fáj a szívem, mikor látom a szuper nagy gépet, darálót, és akkor kapok egy, dózerben fél napja álló őrleményből tamperolás nélkül lefőzött fél deci löttyöt :(

Előzmény: Katoczi (176104)
Katoczi Creative Commons License 2018.05.22 0 0 176104

Mit fogsz majd írni egy jó kávét próbálgatva, ha a Pellinire ellőtted a superlativust :) 

Gratula a géppark kimaxolásához.

Előzmény: Nibiru (176100)
Törölt nick Creative Commons License 2018.05.21 0 0 176103

Ez érdekes, Saeco Xsmall-nál is bejött, első felfűtés után forró is meg levegős is amit a kávé előáztatáskor kap. Az előáztatást itt nem lehet megúszni, legjobb az eredmény, ha gőzölőcsövön forróvizet kiengedek kb 10ml-t, amikor már nem levegős, elzárom és várok 20mp-et, majd főzés (20ml).

Előzmény: Nibiru (176102)
Nibiru Creative Commons License 2018.05.21 0 0 176102

Két dolog. 
1, nem szabad előáztatást csinálni, a kazán leegedése (2. pont) nélkül pedig egyenes TILOS!
2, Csapolás előtt le kell engedni a kazánt. Itt nem a fej felmelegítése, hanem a kazánban lévő víz hőmérsékletének csökkentése a szerepe. Ha nem engedem ki a vizet addig amíg a lámpa ki nem alszik (vagyis újra el nem kezd fűteni a kazán) akkor túl magasról indul a víz hőmérséklete és elégeti az aromákat, keserű lesz a kávé még akkor is, ha a lefolyás egyébként jónak tűnik.
 

Előzmény: Törölt nick (176101)
Törölt nick Creative Commons License 2018.05.21 0 0 176101

És mi volt a titka?

Előzmény: Nibiru (176100)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!