Keresés

Részletes keresés

Pelikán elvtárs Creative Commons License 2000.10.03 0 0 10
Én budapesti vagyok, de elég sokat hallottam, láttam Gödöllőről, mert sokáig dolgoztunk együtt az ottani helyi kábeltévés riporterekkel, akik amúgy egykor a helyi újságot is írták (abból is mindig kaptunk tiszteletpéldányt, nomeg ajándékoztak időnként gödöllői fotóalbumot, térképet, és útikönyvet is). Így jó másfél évig a város összes eseményéről, pletykájáról stb tudtam :-) Ismerem a kastély és a múzeum igazgatóját is. Szépül a város, fejlődik jól. Egyre több kulturális rendezvény van (főleg komolyzenei koncertek, kiállítások, lovasbemutatók stb). A SONY is odatelepítette egyik gyárát, és van még több nagy cégnek is ottani üzeme, telepe stb. A helyi önkormányzat elég ügyesen fogta meg ezeket, mindenféle kedvezményekkel, vagy telket adott cserébe valamilyen infrastrukturális fejlesztésért. Az egyik legnagyobb gond, hogy amióta fizetős az M3, nagyon megnőtt az átmenő forgalom, és emiatt nagyon nagy a közlekedési káosz: az utak nem erre lettek tervezve.

Egyébként kisváros, Budapest vonzáskörezetében, annak minden előnyével és hátrányával. A polgármester valaha fontos embere volt az MDF-nek (alelnök), és nagyon sokat és unalamasan nyilatkozott a helyi médiában.

Legutóbb tavasszal voltam ott, elmentünk kastélyt látogatni, aztán ettünk egyet egy helyi étteremben. Nem volt nagy szám, de átlagosnál valamivel jobb vasárnapi programnak azért elment.

odson forja Creative Commons License 2000.10.01 0 0 9
nagyon jó hely lehetett egykor... művésztelep, kastély, parkok, hangulatos kisvárosi városközpont...
most van a központban:
egy (nem tudom még mennyire)patyomkinkastély, amiben lehet nagyzolló lakodalmakat tartani, egy busz pu., egy hévsín, egy ufoművház ala pataky, mol kút, kb. 20 régi kisvárosi ház, a többi helyén kockapanel és kockaáruház, szóval tényleg kinyírták a centrumot, anélkül meg nemigen város.
körülötte meg töménytelen kertesház, van romanegyed, meg van dallasstílusú kiköltözött gazdagnegyed ohne ízlés. Akinek van pénze autópályán bejárni, annak jobb hely, mint budaörs szvsz. prosperál. "jó befektetés"
Laslow Creative Commons License 2000.10.01 0 0 8
Hetente kétszer átutazom rajta, busszal/vonattal. Igazából nem tudom hova tenni magamban Gödöllőt, sosem jártam még ott jobban szétnézni. Amit tudok róla, az az, hogy teli van fával, csupa erdő az egész, legalábbis amennyire láttam. Amit nem tudok, az az, hogy hol van maga a város, hol laknak az emberek, hol van a városközpont, óváros, stb stb. Magát a várost magyarul még nem láttam, csak picikét belőle, de lehet, pár hét múlva alaposabban szemügyre veszem ám:) Majd beszámolok:)

Laslow

xyron Creative Commons License 2000.10.01 0 0 7
Üdv
Nem tudna valaki a neten valami részletes térképet Gödöllőről?
Nagyon megköszönném, fontos lenne!
anteus Creative Commons License 2000.09.25 0 0 6
Rég járhattál arra - már évek óta épülőfélben van a városközpontja. Egész biztatóan néz ki.
Előzmény: alexandrosz (3)
szega Creative Commons License 2000.08.11 0 0 4
A GATE is ott van. Részben amiatt lehet városnak nevezni...
alexandrosz Creative Commons License 2000.08.11 0 0 3
Sajna én is hallottam már erről a városról:o))) Az attrakciók valóban az általad felsoroltak, én még 3-at említenék:

- Tragikus közlekedési helyzet a HÉV és a jelzőlámpák, továbbá a 3-as út miatt:o))) A lábukon közlekedőket mi csak egyszerűen "kamikaze gyalogosoknak" nevezzük...

- A boltok ebédszünetei, akárcsak a szocreál érában

- Nincs városközpontja. Most lehet azzal jönni, hogy azokkal az emeletesházakkal körbevett terület lenne, dehát...

Előzmény: Bumburnyák (-)
Ideges Creative Commons License 2000.08.10 0 0 2
HÉV megy oda vagy mi.
Rsüni Creative Commons License 2000.08.10 0 0 1
Én ott jártam a ált. isk 5-6. osztályát. Szép emlékeim vannak, de már halványulnak sajnos.
Előzmény: Bumburnyák (-)
3kismalac Creative Commons License 2000.08.10 0 0 0
G0d0ll0
Előzmény: Bumburnyák (-)
Bumburnyák Creative Commons License 2000.08.10 0 0 topiknyitó
Gödöllő, a fővárostól 25 km-re van, lakosainak száma kb. 30.000 fő. A város fő attrakciói: a Grassalkowich kastély, és a polgármester.
Ki, mit tud erről a városról, lakosairól, életéről, örömeiről, gondjairól ?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!