Keresés

Részletes keresés

Gyöngyös75 Creative Commons License 2012.01.29 0 0 2753

Szia!

 

Nálunk sincs idegrendszeri probléma szerencsére, "csak" izom. :-)) Arra viszont nagyon ráfért a lazítás. Ráadásul a doktornő szerint a TMS hatására a következő néhány hétben még spontán javulás is várható. Nagyon remélem, hogy még egy, vagy maximum két kezelés, és elég laza, illetve erős izomzata lesz ahhoz, hogy egyedül is elinduljon. Nagyon jó volt az is, hogy amikor eljöttünk, a doktornő meg a terapeuták is elmondták, hogy a következő találkozásig miket kellene csinálnunk ahhoz, hogy tovább alakuljon. Eddig én is azt gondoltam, hogy biztos valami baj van az egyensúlyával, vagy annak a központi vezérlésével, de a doktornő szerint szerencsére semmi ilyen jellegű probléma nincs, csupán a fenék és a has azon izmai "fejletlenek" amik a stabil álláshoz és járáshoz kellenek, ugyhogy azokra kell most intenzíven rágyúrnunk. A függesztőrácsos torna erre azért volt jó, mert ebben a helyezetben egy csomó olyan mozdulatot is kivitelezni tudott, ezáltal erősítve az izmait, amit enélkül sokkal nehezebb lett volna. Vagyis normál tornával sokkal tovább tartott volna ugyanezt kivitelezni. Helga eddig is szépen fejlődött, de mivel szeptemberbe suliba megy, ezért döntöttünk úgy, hogy megpróbáljuk az eseményeket felgyorsítani, hogy mire bemegy, lehetőleg minél önállóbb legyen. Nagyon bízom benne, hogy sikerülni fog, és oda már a saját lábán, vagy maximum egy bottal fog bemenni. 

Előzmény: Törölt nick (2752)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.29 0 0 2752

De jó Gyöngyös, örülök nektek!!! 

Én is néztem már ezt pár éve, de tele volt a lányom fémmel, nem lett volna egészséges:D 

Holnap telefonálok is, bármibe kerüljön, viszont nálunk nincs idegrendszeri probléma..., "csak" ortopéd jellegű, így nem biztos, hogy nekünk való... Pedig jó lenne valami újítás.

Előzmény: Gyöngyös75 (2751)
Gyöngyös75 Creative Commons License 2012.01.29 0 0 2751

Sziasztok!

 

Már hónapok óta nem írtam, de most olyan élményben volt részünk, amit szeretnék megosztani Veletek. Rátaláltunk egy csodálatos helyre, ahol a lányom egy hét alatt fényéveket javult! Itt a link, ahol elolvashatjátok, miről is szól a TMS kezelés, amit kaptunk.

 

http://www.neurorehab.hu/

 

Egy hétig voltunk Sopronban, ahol egy nap 2x kaptuk a TMS-t, és mellette délelőtt-délután több alkalomra elosztva egy nagyon intenzív fizikoterápián vettünk részt. A doktornő nagyon rendes, a csapata csupa lelkes és kedves terapeutából áll. A lányom nagyon lelkesen dolgozott velük. Mielőtt bementünk, járatni két kézen fogva tudtuk, a kitartása az izomeje miatt egy huzamban kb. 100 m-es sétát tett lehetővé, jobb lábfejét totál befelé fordulva tartotta, és egyáltalán nem terhelte, térdei rogyasztva, gerince, csípője a jobb oldali feszes combizom miatt járás közben "elhúzta".Ehhez képes most úgy jöttünk haza, hogy az izomereje kb. 5-600 m-es sétát tesz lehetővé, egy kézen vezetve!, jobb lábfeje kicsit még befelé áll, de ki tudja korrigálni egyenesre, és szépen terheli!!!! Nem dől el, az egyensúlyát meg tudja tartani, egy kézen fogva is tud oldalazni, fordulni stb. teljesen stabilan!!!! Hátát gyönyörűen egyenesen tartja, vállait is hátra tudja húzni, térdeit tökéletesen ki tudja  nyújtani! Most már nem esne le a fejéről a korona. :-)))) Számunkra ez egy kisebb fajta csoda, ugyhogy egy hónap múlva megyünk vissza a folytatásra. Gondoltam Veletek is megosztom, hátha másnak is tudnának segíteni. Bár magánklinikáról van szó, sajnos fizetni kell érte, az oldalon mindennek fel van tüntetve a pontos ára. Nekünk szállással együtt a kezelések, vizsgálatok vagyis minden együtt összesen 140.000,- Ft-ba került. Tudom, hogy ez nem kevés, de azt hiszem ezúttal elmondhatom, hogy nem az ablakon kidobott pénz volt. A doktornő egyébként az első találkozáskor mindenkit alaposan megvizsgál, és elmondja, hogy mire számíthatunk, így el lehet dönteni, hogy megéri-e vagy sem. Mivel a lányom esetében várható volt javulás, így mi bevállaltuk, és így utólag azt mondom, hogy ennél jobban nem is dönthettünk volna. 

 

Sok erőt, kitartás és pozitív energiát kívánok Nektek és a gyerkőcöknek is!!!

Törölt nick Creative Commons License 2012.01.27 0 0 2750

Fiamnak hó elején vették le a lábáról a gipszet, mert eltört a lába. Hát, az sem volt semmi...:D De mit lehet tenni? Én hangsúlyozom: semmi gondom nem volt a sebbel sem.

Váltás: lehet, persze, de valahogy én úgy gondolom (tapasztalatom semmi), hogy lefelé könnyebb váltani, mint fel. Főképp, miután jóval le vannak maradva a spec. sulik a tananyagban a normálhoz képest...

Előzmény: gema07 (2749)
gema07 Creative Commons License 2012.01.27 0 0 2749

Persze nem azt mondtam, hogy egyszerű, de ha a gyerek láthatóan megtáltosodik, akkor van lehetőség a váltásra. Ez persze majd adott időben úgyis elválik.

A gipsz az bizony eléggé büdös tud lenni. Hiába próbáltam az ujjacskáit törölgetni, bentről jötteg a szagok, a gipsz alól. Vannak sinek, amiket lehetne használni, de ezeket nem igazán javasolják a dokik, hiszen nyilt törés esetén is rögzítenek, de magát a sebet azt mégsem gipszelik be. Akinek még nem gipszelték be valamilyét, az szerintem nem is tudja milyen érzés lehet. És úgy gondolom a sebészek jó része még nem törte össze magát, hogy ezen a téren legyen tapasztalata.

4Hópihe Creative Commons License 2012.01.27 0 0 2748

szerintem szakorvossal beszéld meg a bringás javaslatokat...lehet,hogy nem kell csak a gyerek biztonságossága miatt javasolta a terepeauta- de a gyereket egyedül ugysem hajtod ki a rétre bringázni....

a könyökmerevitővel csuklóból még lehet forgatni a kormányt-de nem egyszerü listát javasolt  ahogy belevizualizálom magam  a segéd eszközökbe...

Előzmény: gema07 (2746)
4Hópihe Creative Commons License 2012.01.27 0 0 2747

azért az a bármikor nem teljesen ül a helyén....

ugyanis minden iskolaváltásnál kell uj szagértöi vélemény.. (idöpont egyeztetés gyerek maceráltsága stb.)és az iskolák integráció vagy speciális nem nagyon kapkodnak a különleges gyerekekért...náluk is van statisztika...

és sikerorientáltság.ami természetesen nem probléma dea kislépések müvészeinek viszont nagy hátrány..a tantervi követelmények meghatározott idöre való teljesitése...

 

ez a gipsz alatt nem tartok hygiéniát engem rettentöen zavar...

 van nálunk olyan eset, amikor a gyerek állapota és eseményei miatt kimarad mosdatás,még a nedves kendövel való lenyalogatás is... és büzlenek olyankor-és a komfortérzetüket is csökkenti....40napos gipszet mondott a doki..

ennyi idö alatt lerohad a lába combtöig szerintem..

Előzmény: gema07 (2746)
gema07 Creative Commons License 2012.01.27 0 0 2746

Sziasztok!

Az achilles után nekünk sem volt gond a sebbel. De lehet már könnyített gipszet is kapni, ha kierőszakolod a dokitól, akkor biztos rá is teszik. Ezekben a fürdés is könnyebb. Úgy keress rá, hogy műanyag gipsz.

Más: volt már valaki, aki kapott könyökmerevítőt? Az milyen? Tegnap voltunk a guruló központban Kaposváron és kisbicajt próbáltunk Erinek. Az ott lévő terapeuta szerint a gyereken semmi sem jó, a lábához talprögzítő kellene, a derekához fűzőt javasol készíttetni, és mivel Eri úgy biciklizik? h. előrefekszik a kormányra, ezért mondta a könyökmerevítőt. Ezzel az a gondom, hogy hogyan fog vele kanyarodni? A térdei közé is kell terpeszbetét.

Van valaki, aki már próbálta a biciklis projektet? Mik a tapasztalatok?

Annyira idegenkedem a fűzőtől is, bár ha csak biciklihez venné fel, az még talán elviselhető lenne.

A sulival nekünk szerencsénk volt, de én is úgy gondolom, hogy majd szeptemberben jön a feketeleves, akkor fogok megtudni egy csomó mindent, hogy ez sincs, meg az sincs.

Kitartást bezs, remélem megtalálod a megfelelő sulit. Egyébként meg ha jók a tanulmányi eredmények bármikor lehet más intézményt keresni, nincsenek 8 évre bebetonozva a gyerekek.  

Törölt nick Creative Commons License 2012.01.27 0 0 2745

Igen, de nem volt gond vele! Szépen le volt kötve a seb, nem váladékozott, gyönyörűen begyógyult a 6. hét végére. De ahogy ott hallottam a többi betegtől, nem volt gond senkinél a sebbel. Arnica!!! Én esküszöm rá!

Előzmény: 4Hópihe (2744)
4Hópihe Creative Commons License 2012.01.26 0 0 2744

körkörösharisnyaszerü gipszet kaptatok??6hétig nem tudtad lemosni  a gipszelt felületet??

 

 

 ez a cél itt jól fogalmaztak. nincs ködösités- "mivel hozott anyagból dolgoznak"..- ez is elhangzik egy pedagogus szájából..

Előzmény: Törölt nick (2743)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.26 0 0 2743

Köszi Hópihe a lelki erősítést!!!!! Próbálom vértezni magam... Elosztani kettővel? Mi van azzal, ahol 8. végére a cél a net szerint: stabil olvasás-, írás-, számolástudás kialakítása??? Én már ezen is kiakadtam!

Nekünk semmi gondunk nem volt a gipszes rögzítés alatt a sebbel. Adtam már műtét előtti héttől kezdve Arnicát. Annak ellenére, hogy nálunk csípőműtét volt, tehát beszivárgott óhatatlanul néha a pisi, gyönyörű volt a sebe 6 hét után mindkét alkalommal.

Szerencsére nekünk ilyen orvosproblémánk nem volt. Én inkább mindig elképedek, hogy emlékeznek kapásból mindenre:) Hát, kitartást!!!!

Előzmény: 4Hópihe (2742)
4Hópihe Creative Commons License 2012.01.26 0 0 2742

az iskolaválasztás elég nehéz ügy. nagyon lélek probáló... kapd össze magad gyorsan-mert amugy is nagyon lemeriti az embert a kilincselgetés .

amit a neten hirdetnek az oszd el kettövel- és az alapján szelektáld a szóba kerülhetö sulikat..

a végeredményt a jó vagy jobb választásod csak akkor derül majd ki ha már odajártok..

 iskolaélet kezdetétöl végea balzsamos létnek.. nem elkeseriteni akarlak hanem felvértezni--ebben az esetben nem gyöz az optimizmus a tapasztalat felett..

---------------------------------------------------

 képzeljétek ma kellett felhivnom a dokit... és ujabb csalódás ért... az egy dolog,hogy fogalma sem volt kivagyok és milyen idöpontot akarok... egész hosszas történet után sem tudott beazonositani-és a végén megkérdezte biztos,hogy ö vele akartam e beszélni...

igy aztán visszakérdeztem én is ö az aki operálná a gyereket vagy átruházható ezért nem tud semmit... most ujabb egy hetet kért- hogy utánajárjon ,mit beszéltünk meg egy héttel ezelött..

aztán felhivtam a pethöt,hogy olvassák már b neekem a státuszát a gyereknek, mert papirt nemkaptam -

annyival lettem okosabb,hogy nagyfoku torzulás miatt vulpius tenotomia javasolt..

a sebésszel alkudoztam a  müanyag sin javáraa gipsszel szemben.. a tapasztalataira hagyatkozott,hogy a fixálás jobb. a müanyagsines rögzitéseknél nincs hatékonyság--- nos ehhez kéápest a mi achillektomiánk müanyag sinnel is egész hatékony maradt..

 kérdeztem a sebellátást a gipsz alatt és a hygiéniát-azt mondta nem szokott probléma lenni...

kinek milyen tapasztalata van? hogyan müködik a gipszes rögzités???

levehötre készitik???

lábvakarás lábmosás és sebellátáshoz????

Előzmény: Törölt nick (2741)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.26 0 0 2741

Köszi az infókat a Mexikói útról!!! 

Berbett, sajnálom...!!!!

Hópihe, kitartást! 
Nálam is elszakadt a cérna, betelt a folyton pozitív pohár, és kicsordult. A béka s... alatt vagyok lelkileg, mert előkerült a suli téma... Áááááááááááá!

 

4Hópihe Creative Commons License 2012.01.24 0 0 2740

gyógyulást nektek..

sajnálom,hogy ilyet kellett megélnetek,hogy ágyra várakozni kell....ez szörnyü

Előzmény: berbett (2737)
4Hópihe Creative Commons License 2012.01.24 0 0 2739

megmondom öszintén, fogalmam sincs..elhadarta ugyan..de nem tudom,mert szüntelen az járt a fejemben ,hogyan kommunikálom le a gyerekkel. aki abban a pillanatban ugy érezte méltatlan,hogy a feje felett döntünk öt meg nemkérdezve..

belsö talpélen járszinte repdesve- ehhez ké helyen lenne a spasztikus izom meggyengitése....

-------------------------

képzeljétek milyen mentális ajándékot kaptam.. értelmifogyatékos és autista kölköcskék egy napos sebészetét látjuk el. amire már kétalkalommal engem hivtak be ..

fantasztikus élmény ..

Előzmény: gema07 (2733)
Südve Creative Commons License 2012.01.22 0 0 2738

Sajnálom, hogy megint kórház. :-(

 

Mi most köszönjük, egyenletesen, stabilan, gyűrjük a hétköznapokat.

Előzmény: berbett (2737)
berbett Creative Commons License 2012.01.21 0 0 2737

Köszi kérdésedet, nincs túl jól.

Megint kórházban van (általában 1 hét itthon, 1 hét kórház), a kis tüdeje már nagyon odavan a sok váladéktól. Most is tüdőgyulladása van. Tegnap 1 napot vártunk kórházi ágyra, mert annyira tele van a kórház, hogy meg kellett várni, hogy felkeljen valaki az ágyból, és akkor fel tudták venni. Így még nem jártam. Amúgy nő, és egyre nehezebb. Hirtelen ennyi. Ti hogy vagytok? Bár múltkor beleolvastam a blogotokba, így nagyjából tudom.

Előzmény: Südve (2736)
Südve Creative Commons License 2012.01.20 0 0 2736

Azért magatokról is mesélj, hogy van Luca?

Előzmény: berbett (2735)
berbett Creative Commons License 2012.01.20 0 0 2735

Sziasztok!

Nagyon régen jártam erre, talán emlékeztek rám, és a kislányom Luca történetére.

Nem is ezért jöttem, hanem egy kedves barátnőmnek lenne egy szuper (több mint 800 ezerért vette) iker babakocsija sérült kategóriában.

Sajnos meghalt az egyik kislánya, így már nincs rá szüksége.Nagyon szívesen odaadná valakinek, csak egy kikötése van, hogy nem szeretné viszontlátni egyik aukciós oldalon sem.

Csak rászorulónak adná, akinek tényleg szüksége van rá. Nem kér érte semmit, vagy valami jelképes összeget.

Ha esetleg tudtok valakit, akit érdekelhetne a dolog, kérlek jelezzétek felém, és megadom a barátnőm elérhetőségét a további részletek megbeszélése miatt.

Pest megyéből, Maglódról kellene elszállítani.

 

Szorka Creative Commons License 2012.01.18 0 0 2734

Mi épp hétfőn voltunk a Mexikói úton, de csak másfél óra volt az egész, és mindenki teljesen normális volt, észrevették, Eszter mikor fáradt el, és nem nyúzták tovább. Nekünk óvodát kell keresnünk, mert ahol most van, ott a korai fejlesztő csoportba jár, de mivel nyáron 5 éves lesz, ott nem maradhat. A fejlesztő óvodai csoportba meg nem tudják áttenni, mivel nagyon önállótlan még, erre ott nincsenek felkészülve. Mivel nem túl sok intézmény van, mi első körben a Petőt gondoltuk, de a bizottság nem ajánlotta. Szerintük Eszter ugyan nagyon le van maradva értelmileg is, de ugyanakkor nagyon jól fejleszthető, tehát intenzíven rá kellene menni az értelmi fejlesztésre is, az meg a Petőben nem túl intenzív (ez csak idézet az ottaniaktól, én nem tudom). Szóval, a Gém utcai intézményt ajánlották. Főleg, mert ott is van utána suli is. Tud erről valaki valamit? Helyileg viszonylag jó helyen van, mert útba esik a munkahelyem felé menet, de szakmailag egyelőre semmi infóm.

gema07 Creative Commons License 2012.01.18 0 0 2733

Milyen műtétről lenne szó?

Előzmény: 4Hópihe (2732)
4Hópihe Creative Commons License 2012.01.18 0 0 2732

itt vagyok..

 most lett aktuális az ujabb mütét. egyenlöre tagad a lányka..hangoljuk...

Előzmény: Törölt nick (2728)
4Hópihe Creative Commons License 2012.01.18 0 0 2731

mindkét intézmény abszolut tüzközelben van..a mexicoinak nem tudom van e bennt lakási lehetösége.

mexicoi uton értelmileg ép gyerköcök vannak mig a pethöbe belefér.némi hiányosság.

Előzmény: edi21 (2729)
gema07 Creative Commons License 2012.01.17 0 0 2730

Mi tavaly voltunk és az idén is kell menni, de hát ez a burokrácia.

Tavaly 2,5 órát nyaggatták Erit, a végén a férjem már majdnem kiugrott mérgében az ablakon. Néha bosszantó a vizsgálat, mert nem veszik figyelembe, hogy mit bír el a gyerek, már nekem volt tűrhetetlenül unalmas. Ugyan azt a tesztsort csinálták vele végig, amit a megelőző 1 évben. Idén szólni fogok, hogy a végén kezdjék, mert addigra a gyerek elfárad, az elejét meg már tudja.

Egyébként rendesek, bent lehetsz végig. Ők is emberek, bár jobban figyelhetnék a kicsik igényeit.

E miatt a vizsgálat miatt ne idegeskedj, ha úgy érzed, maradhat mégy egy évet oviban. Eri most 7 éves, ő már ősszel suliba fog menni. Egyébként arról be fogok számolni, meg arról is, miket kell majd beszereznem hozzá.

Kicsit halódik a fórum én is észrevettem. Lányok, biztos, hogy senkivel nem történik semmi említésre méltó?

Előzmény: Törölt nick (2728)
edi21 Creative Commons License 2012.01.17 0 0 2729

Sziasztok!nagyon régen irtam már,de szeretném a segitségeteket kérni! nagy döntés elött állunk. valoszinuleg pestre fog járni suliba , az lenne a kérdésem hogy , szerintetek melyik suli jobb ,hol lesznek a gyerekek önellátobbak? a mexikoi uti mozgástjavitó  általános iskola vagy a petö általános iskola ??? létszi mondjatok tapasztalatokat, fontos lenne!!!Köszönöm!!

Törölt nick Creative Commons License 2012.01.17 0 0 2728

Örülök a jó híreknek Gema!!! Idén mi iskolaérettségire megyünk a Mexikói útra, nagyon félek tőle. Eszem ágában sincs még beadni suliba, de azért félek az eredménytől. Mire számítsak? Miket csináltatnak ott vele? Mennyi ideig tart?

Az én lányomnak is nagy szája van. Tiszta öröm, hogy ezáltal még jobban kinyílik számukra a világ! Nagyon kell figyelnünk, mert úgy káromkodik néha, mint a kocsis. Sajnos ha dühös vagyok, én a csúnya beszéddel adom ki magamból a feszültséget. Azt hiszem, át kell szoknom valami másra...:D Furcsa, mert a fiamnál soha nem volt ilyen gondom. Mindig tudta - ahogy most is -, hogy ezt Anya mondja, de attól még nagyon csúnya. Okosabb az a gyerek, mint az anyja;) Na, most a lánykámnál figyelnünk kell rendesen!

Hópihe!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Hol vagy???????????????????

Előzmény: gema07 (2725)
Südve Creative Commons License 2012.01.17 0 0 2727

Mondjuk úgy, hogy a tomatis egyfajta terápia, bizonyos rendellenességek egyfajta kezelése, Olinekék ennél sokkal többet nyújtanak, ennél összetettebb a terápiájuk.

 

Amúgy mi is nézegettük a tomatist, de végül abban maradtunk, hogy a shunt miatt nem mernénk vállalni.

Előzmény: g_balint (2726)
g_balint Creative Commons License 2012.01.17 0 0 2726

Kedves Szülőtársak!

 

Látom a fórumban, hogy Varsóba jártok az Olinek központba. Az ott kínált terápia alapja a "Tomatis" már itthon is elérhető, mi is itthon vettük igénybe. Akit bővebben érdekel megtalálja a neten trening-fejlesztes.hu oldalon.

gema07 Creative Commons License 2012.01.16 0 0 2725

Sziasztok!

Elkezdtük a tapaszolást, remélem, lesz is valami látható eredménye.

Jó hír: a helyi spec suliba mehet a lurkó, pénteken beszéltünk az igazgató asszonnyal és egyelőre mehet, mivel a suli nem fog bezárni még egy darabig.

Egyébként kezd megjönni a magához való esze: mikor tegnap szóltam a páromnak, hogy jöjjön be a szobába és ő persze nem jött be azonnal, Eri megjegyezte: mi tart ennyi ideig?  Most már igencsak oda kell figyelnem arra, hogy mit mond, mert nagyon utánozza a szavam járását.

Ma meg Eri apja kiment a konyhába inni, erre Eri

Eri: iszi

anya: kérsz inni?

Eri: nem. Apa iszi!

anya: Eri kérsz inni?

Eri: Nem anya, apa hozzon inni.

Most már az sem mindegy, ki elégítse ki az igényeit.

A legújabb meg hogy unatkozik. Azt hiszem kezd felnőni. :-)

Törölt nick Creative Commons License 2012.01.11 0 0 2724

Nem borul le, mert olyan mákunk volt, hogy volt hozzá rögzítő pánt. De ezt egy szakember könnyedén készít bármelyikre! Nagyon stabil, egy fém rúd megy a gerince mögött fel, és abból jön ki egy kb. 15 cm széles, nagyon erős tépőzáras pánt, ami a hónalja alatt jön el, és össze van csatolva a mellén. Mivel Timinek a térde nem hajlik kellett rátenni lábtartót, de amúgy elég oda is egy rögzítőpánt! 

És nem utolsó szempont: tricikli! Csak úgy leugorhatok róla, nem kell teljesen stabil helyet keresnem, ahol megáll a bicikli, amíg én kiveszem a gyereket, és a biciklire nincs kezem...

 

Előzmény: gema07 (2722)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!