Keresés

Részletes keresés

gGAbesz Creative Commons License 2001.11.06 0 0 424
Üdvözlet az asztaltársaknak!

Dolányi Gabesz, Grasi,Bumburnyák és MrBean asztaltársak!
Vigyázzunk, hogy nehogy zavar legyen a fejekben!
Az előzmény minek minősítenétek ha ez nem a régmúlt rendszer csökevénye! "Rá kell bízni a Györgyre" Mintha nagyanyámat (bocs, hogy mindíg őt emlegetem) hallanám rá kell bízni népünk vezérére Rákosi, Kádár elvtársra...
Ez a különbság a diktatúra és a demokrácia között!!! A diktatúrában "Rá kell bízni a Györgyre, Ő tudja, mit kell tenni." A balga nép meg beveszi és csinálja. Lásd tálibok szent háborúja. Szerintem ebböl kinőttünk, hogy Moszkvában, Budapesten, a pártirodán mondják meg, hogy mit csináljunk. Ez egyenlő az identitás, önnálló kretivitás, nemzettudat elvesztésével! Az igazi demokráciában, ahogy Dolányi szaktárs említette a szólásszabadsággal élve, ezt megoldja a nép. Megválassza felelős vezetőit, kritizál, ellenőriz, mindenről tudni akar, sőt őnnáló javaslattal, gondolattal áll elő. Akivel nem elégedett, azt meneszti. A Rákosi Kádár korszak látszólagos jólétét ma is nyögjük. A Gémesi kultuszét mededig fogjuk?
Az ellenzéknek pedig az a dolga, hogy vizsgálódjon, ellenőrizzen. Olyan mint egy cégnél a belső ellenőr. Sajnos ez nem azt jelenti, hogy aki nem tud nem "lop", csak azt, hogy kevesebbet, vagy ellenőrizetten. Mindenesetre örülök, hogy az én és asztaltartársaim többségének nincs átmosva az agya, és nem a diktatúra, hanem a demokrácia vezet minket. Bár sokan megértenék ezt Gödöllőn. Sajnos a hatalmat meg is lehet vásárolni. Gémesinek szerintem anyagilag is érdeke fűződik a győzelemhez. Meglássátok, lesz még ingyenvirsli, rendkívüli segély, busz, stb. azért az X-ért!!!

Más.
Az előzmény kedvenc úttörő dalom refrénjére emlékeztet. Kicsit átírtam, de reméllem nem lesz sértő...

Köszönjük néked Rákosi (Gémesi) elvtárs (szaktárs),
Tiéd a hálánk, tiszta lánggal ég.
Reád ha nézünk, büszke az arcunk,
Virágot hintünk, amerre mégy.
Fogadjuk néked, Rákosi (Gémesi) elvtárs (szaktárs),
Utadra lépünk, te vezess tovább!
Tavaszra nyíló gyermeki nóta
Eléd lehajlik, mint virágos ág.

Tisztelt labeo! Légyszíve gyakorold e dalt és sűrűn énekeld igenszeretett Gyürikád fülébe!
Bocs a hosszúságért, jó csócsálást!
Reméllem leváltásakor mi is énekelhetjük neki!!!
ÁMEN!!!

Előzmény: labeo (419)
gGAbesz Creative Commons License 2001.11.06 0 0 423
Máris készítem a cetlit!
Egyetértek a hozzászólásoddal, de ahogy ismerlek, az utcád mérete miatt sajnos nem kardinális szerepű a választási harcban.
Előzmény: Dolányi Gábor (422)
Dolányi Gábor Creative Commons License 2001.11.06 0 0 422
Kedves labeo.

Mivel szólás szabadság van azt mondok amit a szívem diktál. És amerre lakom a szomszédok nem kedvelik a polgármestert meg a alpolgármestert és ahogy beszélgetünk nem fognak rájuk szavazni.
És felírhatják a kis cetlire a kis nevemet.

Éljen Május 1.

Előzmény: labeo (411)
Bumburnyák Creative Commons License 2001.11.06 0 0 421
Te labeo tényleg ilyen hüje vagy vagy csak tetteted?
Előzmény: labeo (419)
Grasi Creative Commons License 2001.11.06 0 0 420
Csatlakozom labeo, gGabesz, Bumburnyák és MrBean asztaltársakhoz. Éljenek a nagymutterek, akik mindent vállalnak értünk!
Előzmény: labeo (411)
labeo Creative Commons License 2001.11.06 0 0 419
Kedves MrBean!

Ne hargudj, én nem vagyok nagyon okos. Szakmunkás vagyok, ezért nem tudom olyan jól kifejezni magam, mint Te, meg a többiek.

Élvezettel olvastam a sajtószemlédet, és nagyonis egyetértek veled! A G.H. tényleg folyton gyűlölködik, az ellenzékiek mindig újabb ügyeket rángatnak elő, hogy támadhassák a Györgyöt. Pedig Ő jó ember, és ezt nem érdemli meg!

Igazad van aban is, hogy kár volt ezzel a TV-üggyel előhozakodni. Azt én nem tudom eldönteni, hogy törvényes, vagy nem, de szerintem ez nem is fontos. Rá kell bízni a Györgyre, Ő tudja, mit kell tenni. Abban is igazad van, hogy a Gödöllői Városi Televízió a legszínvonalasabb! A cikkíró véleményével ellentétben szerintem jól teszik, hogy nem engedik az ellenzékieket a képernyőre, nem kérdezik a véleményüket. Mindez csak arra lenne jó, hogy összezavarja a fejeket. (Remélem ezzel Grasi, Bumburnyák, főnök és Riza is egyetért!) Hová vezet az olyan demokrácia, ahol az ellenzék folyton kritizál, vizsgálódik és nem tiszteli választott vezetőinket?

Előzmény: MrBean (417)
labeo Creative Commons License 2001.11.05 0 0 418
Riza!

Felcsigáztad érdeklődésemet és előhalásztam a G.H. okt. 19-i számát. Szerintem a kifogásolt mondatot - bár pontosan idézted - félreérted. Nem tehetsz róla, a mondat valóban félreérthető. Rosszul van megfogalmazva.

Szerintem a "sajnos" nem a személyekre, hanem a negatív értékítéletekre vonatkozik.

Figyeld csak: "Ha valaki azt hinné, egyoldalú az összeállítás, ellenőrizze: sajnos ezek (a negatív vélemények)uralják a vilghálót." - zárójeles beszúrás tőlem.

Úgye, így már jobb?

MrBean Creative Commons License 2001.11.05 0 0 417
Kis gödöllői sajtószemle következik az elmúlt hétről...

Szolgálat (és védelem?) okt.25. 4-5.old.: Dr.G. ünnepi beszéde a tördelőnek hála hiányosan jelent meg.(Így is kitöltöt 5 hasábot 8-as betűmérettel.) Számíthatunk a következő számban helyreigazításra és a teljes változat közlésére?
Ugyanazon lap 9.old.: "Plusz százhuszonötmillió" - a cikk szerint a vártnál ennyivel többet, összesen több mint 650milliót kapott a város a gázközmű-kötvények eladásáért (amely összeget egyébként, jegyzi meg az objektív hírmondó, "a Horn-Kuncze kormány <...> nem fizetett ki <...>, hiába rendelkezett úgy a törvény"). OK, örülünk, halleluja!
Lapozzunk! Mindössze egy oldalt. 10.old.: "Támogatás a kastélynak" - 10, nem tévedés, tízmillió magyar forintot szavazott meg Gödöllő város nagy becsben tartott képviselőtestülete az ugyanazon városban fellelhető elhanyagolható és alig ismert kastélykának, ami egy szintén alig ismert 19.sz-végi, 20.sz-eleji uralkodó, bizonyos Ferenc József tartózkodási helye volt ... Hogy ez nemzeti örökség meg kincs meg miegyéb? Ugyan kérem! Tímillió, pofánk lapos! ...már elnézést...
Csusszanjunk egy kicsit lejjebb ugyanazon az oldalon. "Humánus hozzáállással" - a lényeg, dióhéjban: egymillió(!!!) forinttal kiegészítették a fiatal házasok és nagycsaládosok önkormányzati építési és lakásvásárlási hiteltámogatását. Csak győzzék azt a sok házat építeni azok a nagycsaládosok!
11.old. "Állagmegóvás" - véleményem szerint a volt járási hivatal épülete igenis a város egyik megőrzendő műemléke (bár nem vagyok kompetens a muzeológia tudományában). A képviselőtestület egyetérthet velem, csak a módszerben látunk némi különbséget: "egyhangúlag" jóváhagytak mintegy 1,6 milliót állagmegóvási munkálatokra. Örüljünk, nem fog a terasz a fejünkre esni, mikor bemegyünk a 20asba...
Ugyanaz az oldal, kicsit vissza balra: "Példaértékű megtakarítás" - kiderül, hogy a közvilágítás korszerűsítése miatt az első félévben 20milliót sikerült megspórolnunk. Ez nagyon szép!
Namostanság... Én nem vagyok otthon költségvetési ügyekben, de összeadni és kivonni tudok... Számoljatok már egy kicsit utána! Biztos rengeteg helyre kell ennek a pénznek mennie, de azért látok én itt pár olyan összeget a kiadás oldalon, amitől jogosan éghet az ember képe...

Na de ne ragadjak meg itt. Gödöllői Hírek. Ezt a lapot (a Rációhoz és a Pirkadathoz hasonlóan) egyre jobban elözönli a gyűlölködés. Mi lenne, ha objektivitásával és nem sárdobálással próbálná felülmúlni a Szolgálatot?
3.old.:"Milliókkal támogatott városi fantomtelevízió" Dr.Szakács Gyula önkorm.képv. azt firtatja, miért hogyan kinek minek kivel kitől miből mennyiből működik a város (véleményem szerint) eddigi legszínvonalasabb TV-adása, amelyet a Gödöllői Fiatal Művészek Egyesülete működtet. Eleinte még csak az a gondja, hogy Gödöllői Városi Televízió néven fut az adás, holott ilyen név sehol nincs bejegyezve (ORTT,stb) és hogy ez "sérti az önkormányzat névhasználati engedélyezési jogát (engedély nélkül kisajátítja azt a nevet, amit egy később alapítandó, valóban önkormányzati televízió használhatna), másrészt megtévesztő, mert a közönségben azt a hamis látszatot kelti, mintha ez volna a hivatalos önkormányzati televízió." Hm... Ti értitek? Most mi a baj? Hogy egy még nem létező TV elől elveszi egy már létező azt a nevet, amit amaz esetleg netalántán akarhatna??? Logikus. Aztán dobálódzik milliókkal ide-oda, hogy az amúgy igen terjedelmes cikk végére a B.olvasó már azt se tudja, melyik névhez és oldalhoz hány strigulát húzzon a milliókat jelölve. Szerintem örülünk kéne, hogy nem is egy, de kettő színvonalas, (véleményem szerint) viszonylag pártatlan TV működik kicsiny városunkban azok után az idők után, mikor a (R.Z. és H.Sz. nevével fémjelzett) régi önkormányzati TV Gémesi-kultusza és a sajnos színvonalon alul maradt de legalább pártatlan S-TV versengett az aprócska nézőtábor kegyeiért...
Az általam amúgy igen nagyra becsült és mélyen tisztelt V.K. ugyanazon oldalon megjelent szösszenetéhez inkább nem szólnék semmit, a megjegyzéseim a gyűlölködésre vonatkozóan itt is alkalmazhatók :o(
Mindent összevetve, a G.H. egyetlen objektív része a sportrovat. Nem tudom, de nem is szeretném tudni, mikor válik az is politikai csatározások és gyűlöletkeltés színterévé.

Gödöllőiek! Csináljunk egy normális, OBJEKTÍV városi újságot, hátha a nép vevő lenne rá!

Bocs a hosszadalmas hozzászólásért, már nagyon kikívánkozott...

labeo Creative Commons License 2001.11.05 0 0 416
Nahát, de felpaprikázódtatok! Gémesinek az üzenetet alkalomadtán átadom, a nagymamának pedig kézcsókomat küldöm.

Egyébként miből gondoljátok, hogy a Szolgálatot nem Gémesi szerkeszti? Persze, hogy tetszik neki, amikor ő mondja meg, mikor, kiről, mit kell írni. Nem tudtátok? Az újságot kiadja a Gödöllő Városáért Alapítvány. Ki hozta létre egyszemélyes alapítványtevőként ezt az alapítványt? Az MDF Gödöllő Városi Szervezete. Gémesi melyik pártnak - jelenleg is - az elnökségi tagja és ogy.képviselője? Csak nem az MDF az? Nahát! Micsoda véletlenek vannak! Az is csak véletlen lehet, hogy ez az egyetlen újság, amelynek terjesztését az önkormányzat évi többmillió forintért magáras vállalta. A G.H-ét miért nem? Vagy a Rációba is beszállhatna. Sőt, azt is tehetné - de ez aztán már tényleg hülyeség -, hogy egyikbe sem száll bele, a város pénzét tényleg kizárólag közfeladatokra fordítja. Marhaság!

Bumburnyák Creative Commons License 2001.11.05 0 0 415
A Szolgálat egy talpnyalók által készített szennylap, amelyben csak a polgármester seggét nyalják. Ez a kisebbik baj. A nagyobbik az, hogy mindez a polgármesternek tetszik is.
Előzmény: gGAbesz (414)
gGAbesz Creative Commons License 2001.11.05 0 0 414
Jó olvasást kívánunk. Hát igen, Mátyás királynak (szerintem van akkora hatalma mint Gémesinek) álruha kellet. A helyi királynak itt a net. Vigyázunk a nagymamára is, körbevesszük ezen topik igazságával. Támogatom Dolányi szaktárst, ha rajtam is múlik, akkor Gémesi nem lesz többet polgármester! Hozzájárulok, hogy ezen hozzászólást átszerkeztetlenül át lehet venni a Szolgálat c. pártpolitikai szenylapba. (Úgyse teszitek meg!)
Előzmény: labeo (411)
gGAbesz Creative Commons License 2001.11.05 0 0 413
Adásod vettük. és egy nagy adag igazsággal ami ezen topikon van, védelmezzük a nagymamát is. Egyébként átadhatod üdvözletem Gémesinek. Ha rajtam (is) múlik nem lesz többet polgármester!
Előzmény: labeo (411)
gGAbesz Creative Commons License 2001.11.05 0 0 412
Lehet, hogy rossz a keresőm. Nem talál téged. Na majd intézkedek a bevetésnél.
Előzmény: Dolányi Gábor (403)
labeo Creative Commons License 2001.11.05 0 0 411
Kedves Asztaltársaim!

Én csak ámultan figyellek (helyesbítek: olvaslak) benneteket, mi mindent tudtok, politikáról, kultúráról, közéletről, médiáról, hatalmi arroganciáról, stb.

Tudjátok, hogy a Városházán is olvasnak titeket? És, mivel fényképezni nem tudnak, szorgalmasan jegyzetelnek. Jó lesz vigyázni a nagymamára is!

Grasi Creative Commons License 2001.11.05 0 0 410
Kedves Hekko, sajnos ki kell mondani: a polgármesternek egy szava sem igaz. Csak azért harsogja, hogy a HIT az ellenzékkel paktál, és benne volt a művházért tartott demonstrációban, mert meg akarja lovagolni az ellenszenvet, ami a hiteseket körülveszi. A hazudozáson kívül az a legszomorúbb, hogy ez az intoleráns magatartás egy alkotmányosan működő egyház és demokratikus pártok lejáratására irányul. Két legyet egycsapásra, ahogy mondják... (De mielőtt valaki átmászik az asztalon: nem szimpatizálok a HIT-tel és párttag sem vagyok.)
Előzmény: Grasi (405)
fönök Creative Commons License 2001.11.05 0 0 409
Szerintetek mennyire fontos a pártpolitika egy helyi közösség életében? Megválasztanátok valakit, mert jobb-, vagy baloldali, vagy ez mindegy, és csak az számít, hogy mennyire kötődik a városhoz.
Előzmény: fönök (408)
fönök Creative Commons License 2001.11.05 0 0 408
Nem, az Szentendre! :))
Előzmény: Buratínó (401)
fönök Creative Commons License 2001.11.05 0 0 407
Gábor Dénes lakóháza a volt postával majdnem szemben volt. Egy igazi villa, szecessziós díszítéssel. (Kossuth Lajos utca) A '89-es dolgokat azért hagytam ki, mert azóta nem élek Gödöllőn, így nem tudok róla mit mondani.
Előzmény: Riza (394)
Törölt nick Creative Commons License 2001.11.05 0 0 406
Figyelmetekbe ajánlom a Magyar Nemzet 2001.11.05 4.oldal.
Hit Gyülekezete:épül a szocialista kapcsolat?
című aláírás nélküli cikkét

Itt aztán kilóg a lóláb. Egyetlen igaz mondatot találtam:Gémesi György, Gödöllő polgármestere elmondta:.....

Grasi Creative Commons License 2001.11.05 0 0 405
Üdv, Riza! A helyi médiákat részben nevesítve támogatják a város költségvetéséből, részben pedig évközbeni döntésekkel, mint sok mást is. (A G-i Hírekben épp most van erről egy érdekes cikk.) Van közvetett támogatási fajta is, ilyen például a Gödöllő Városáért Alapítvány, amely a Szolgálatba pumpálja a pénzt. Ha emlékszel, ebbe az alapítványba szokott pénzt tenni a polgármester is, amikor év végi nem kis jutalmát megkapja. Mielőtt azt mondanád, ez már nem közpénz, gyorsan hozzáteszem: azért szavaznak meg maguknak jó magas jutalmat, hogy - például - így is a jótékonykodás látszatát keltsék. Miközben jól felfogott érdekük szerint olyan újságba (is) teszik a pénzt, ami a hatalmi manipulációk eszköze. Aztán indirekt módszer az ún. hirdetési szerződések kötése, ilyen él mondjuk a kastéllyal is, amelyet közpénzből működtetnek. Persze ez nem vegytiszta dolog, vannak nyilván nem közpénzes bevételek is, mondjuk a reklámokból.
Előzmény: Riza (396)
Dolányi Gábor Creative Commons License 2001.11.04 0 0 404
Kedves Oriza.

Meg lehet oldani hogy kedves egyetlen apánk ne kerüljön a székbe. Nem kell meg választani. És ismerősöket felkell nyitni a szemüket, nézzenek körbe Gödöllőn és jól döntsék el kire választanak.

Előzmény: Oriza Rizsnyák (402)
Dolányi Gábor Creative Commons License 2001.11.04 0 0 403
Helló gGAbesz.

Mostanábba nem értem rá mert gyász van a családban létszives keress meg előre is köszönöm.

Országúti cimid Dolányi

Előzmény: gGAbesz (400)
Oriza Rizsnyák Creative Commons License 2001.11.04 0 0 402
Érdekes. Amerikában egy tisztségviselőt nem lehet háromszor megválasztani. A New York-i polgármester sem lehet tovább polgármester.

Nálunk miért nem lehet ezt bevezetni?

Egyébként az a véleményem, hogy Gémesi már mindenképpen alkalmatlan. Túlságosan átpolitizált egy ilyen kisváros mint Gödöllő. Egy fenékkel nem lehet két lovat megülni, Gémesi pedig már egy egész ménest akar megülni. Ilyen hosszú időszak után egy szervezetnek szüksége van új vezetőre, mert a régi már nem látja meg a dolgokat.

Buratínó Creative Commons License 2001.11.04 0 0 401
Gödöllő? Nem az van a HÉV végén?
gGAbesz Creative Commons License 2001.11.04 0 0 400
Másik ötletem Dolányi asztaltárs úr kedvence (G)allyas Attila úr. Mindkettő mögött hidd el, hogy "tömegek" állnak!
Előzmény: Bumburnyák (397)
gGAbesz Creative Commons License 2001.11.04 0 0 399
Ez így igaz, de arra kínosan vigyáznak, hogy halandó átlássa ezt a kérdést. Ugyanilyen politikai célt szolgálnak a lokálpatrióta klubb rendezvényei, kirándulásai is. Ezt saját családoban látom legjobban, pl. nagyanyám hiszékenységét erősen kihasználva szorgalmasan jár ide. (ha nem tenné úszna a közgyógya, stb..-szerinte) Tiszta Gémesi hívő lett, jobban tiszteli mint Istent. Vajon hány ilyen beetetett ember van a városban? Egy közgyógypapír, mozgássérült támogatás, stb... miatt hálérzettel tele dicső polgármesterünk iránt, úgy hogy szinte fanatikusan védi ha az ellenzék visszaéléseket akar vizsgálni. Ezért mondom, hogy igen nehéz lesz az ellenzéknek ezt a már megkövesedett, szinte korupt állapotot megváltoztatni, s felvilágosítani az embereket, hogy azok a kedvezményes kirándulások, stb. fontosabb helyről, mindannyiunktól a várostól vették el a pénzt, és valójában egy burkolt pártpolitikát támogattak.
Előzmény: Riza (396)
gGAbesz Creative Commons License 2001.11.04 0 0 398
Javaslom Dolányi asztaltárst!
Előzmény: Bumburnyák (397)
Bumburnyák Creative Commons License 2001.11.03 0 0 397
Öregem, sajnos tippem sincs...
Előzmény: Riza (395)
Riza Creative Commons License 2001.11.02 0 0 396
Jóestét Grasi!
Ami a helyi médiát illeti: mind a kábeltévét, mind a rádiót, mind pedig a Szolgálatot közpénzből tartják fent,
Teljesen biztos vagy ebben? Kifejtenéd részletesebben?
Hogyan történik ezek pénzelése? Mikor, honnan mennyi?
Semmi egyéb forrás?
Üdvözlettel!
Előzmény: Grasi (366)
Riza Creative Commons License 2001.11.02 0 0 395
Ha meg lenne valamirevaló jelöltük, annak már régen forgolódnia kellene.
Megírhatnád te kiben látod a következő választás polgármester-jelöltjét?
Vagy melyik csoportosulás tudna hatékonyan fellépni a jelenlegi bebetonozott patrióták ellen.
Megfigyeltem a régi rendszerben is hátrányos volt, ha valaki nagyon érezte maga alatt a székét.
Kis bizonytalanság megfontoltabbá teszi még az első számú vezetőt is.
Előzmény: Bumburnyák (393)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!