Van képe egy rosszul lefordított receptet mint valami csúcs ötletet tálalni. Legalább a gombaneveknél a többesszámot levette volna, ha már addig nem jutott el, hogy a creminit megguglizza, és rájöjjön, hogy az bizony egy csiperke.
De hogy valaki, aki főzni nem tud, receptet tegyen közé, az szinte már törvényszerűvé kezd válni. Mert persze a gombát gőzöli...
de hát a sztrapacska inkább krumplis nokedli - ha nem teszel bele elég lisztet, szét fog főni... a nokedlinek is a liszt a lényege... (kedvet csináltál hozzá este megpróbálom újra, legutóbb mintha újra sikerült volna :-)) )
A galuskába nem kell semmi más. Kifőzés után persze tobzódhat a fantázia, a sztenderd pörc-tejföl-juhtúró mellett még szóba jöhet hagyma, gomba, kapor stb.
Ezen kétszer lepődtem meg gyors egymásutánban :) Te receptből főzöl sztrapacskát, és mégcsak jó se lesz? De hiszen az a világ legegyszerűbb dolga! Reszelt krumpli, liszt amennyit fölvesz, 1 tojás és só.
Hétvégén sztrapacskáztam. lassan kezd összejönni, de a neten elérhető receptek egyike sem használható -sztem. Saját kotyvaszt készítek, de még mindig nem az igazi, de már használható.
A főzőléből azonban remek "löttyöt", rongyoslevest készítettem. Hidegen imádom.