Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2014.11.27 0 0 93096

Ezt http://www.stylemagazin.hu/hir/A-tokeletes-koret/12009/ nézzétek meg.

Van képe egy rosszul lefordított receptet mint valami csúcs ötletet tálalni. Legalább a gombaneveknél a többesszámot levette volna, ha már addig nem jutott el, hogy a creminit megguglizza, és rájöjjön, hogy az bizony egy csiperke.

De hogy valaki, aki főzni nem tud, receptet tegyen közé, az szinte már törvényszerűvé kezd válni. Mert persze a gombát gőzöli...

Törölt nick Creative Commons License 2014.11.26 0 0 93095

Egy Koreát többször megjárt barátomtól minden éven kapok egy befőttesüvegnyi kimchit. Múlt héten jött az idei adag...

 

joy Creative Commons License 2014.11.26 0 0 93094

Mint írtam, a krumplis gombócba is csak 1/4, max 1/3 lisztet teszek.

Előzmény: Bubo.Bubo. (93093)
Bubo.Bubo. Creative Commons License 2014.11.26 0 0 93093

de hát a sztrapacska inkább krumplis nokedli - ha nem teszel bele elég lisztet, szét fog főni... a nokedlinek is a liszt a lényege... (kedvet csináltál hozzá este megpróbálom újra, legutóbb mintha újra sikerült volna :-))   )

Előzmény: joy (93091)
joy Creative Commons License 2014.11.26 0 0 93092

A sózást elhagytam.

De, mint előbb írtam, a reszelést is el fogom hagyni...

:o)

Előzmény: nagypapi51 (93090)
joy Creative Commons License 2014.11.26 0 0 93091

A pépesítőt soha nem használom. Így is elég a késes ujjvagdosás, és tüzes megégetés, nem hiányzik a lenyúzás.

Minek annyi liszt?

Én a krumplis gomócba ia csak 1/3-nyi lisztet teszek!

Most a 1/2 kg kinyomott krumpli+1 tojás+1 eka tejföl 1/4 kiló lisztet fölvett.

Még többen, mintha főtt krumpliból készítettem volna.

 

Lesz a konyhaasztalon máskor is, de maradok a főtt krumplis nudli verziónál.

Végül is nem sokkal több macerával jár.

Előzmény: Bubo.Bubo. (93089)
nagypapi51 Creative Commons License 2014.11.25 0 0 93090

Durvára reszelem, sózom, kinyomom, aprítom. :)

Előzmény: joy (93088)
Bubo.Bubo. Creative Commons License 2014.11.25 0 0 93089

a krumplireszeléssel az a baj, hogy nem a szálas reszelőn kell reszelni, hanem az undok kis kiforduló háromszögletűn

 

a leve meg speciel kell bele, az veszi fel a lisztet :-(( nem kell kinyomkodni

 

mondom ezt én, akinek 3-ból kétszer nem sikerül a sztrapacska...

 

(ja, és még valami: ha teszel a masszába kis olajat, az segít rajta)

Előzmény: joy (93088)
joy Creative Commons License 2014.11.25 0 0 93088

Fő gond, hogy az aprító poharába 1 nagyobb krumpli fér csak bele, a múltkori adaghoz 6* kellett volna nekiugrani..

Azt a masszát hogyan nyomod ki, hogy ne nyeljen el kilónyi lisztet?

Előzmény: nagypapi51 (93086)
joy Creative Commons License 2014.11.25 0 0 93087

A sztrapacskát épp a juhtúró miatt készítem. Tudod, mikor kínlódnék az alapanyagával egy adag sima túrós galuskához?

Előzmény: szálkaaszemben (93085)
nagypapi51 Creative Commons License 2014.11.25 0 0 93086

...Problémám csak a galacsinnal adódott...

A krumplit aprítógépben nagyon finomra, az így készült massza átmegy a nokedliszaggatón is.

 

Előzmény: joy (93083)
szálkaaszemben Creative Commons License 2014.11.25 0 0 93085

Nagyon teccik a "galacsin",,:-)

A főzővizet én se dobom ki, -ha nem is fő szét a "galacsin"- besűrítem ,különféle zőccségekkel, fűszerekkel, aztán gooo! :-)

Előzmény: joy (93083)
szálkaaszemben Creative Commons License 2014.11.25 0 0 93084

"Brindza és káposzta üti egymást."

Igaz, én csak közönséges v. mezei tehéntúrót használtam, (hiába, az a paraszt belem,,) de nem vettem észre, hogy bunyóztak volna,,,:-)

Különben meg én vagyok az erősebb, majd szétcsapok köztük, ha nem bírnak magukkal,,,:-)

Előzmény: nagypapi51 (93082)
joy Creative Commons License 2014.11.25 0 0 93083

De, természetesen. Problémám csak a galacsinnal adódott.

Előzmény: szálkaaszemben (93079)
nagypapi51 Creative Commons License 2014.11.25 0 0 93082

Tobzódásnak jó a + káposzta, de jobb a vagy-vagy.

Brindza és káposzta üti egymást.

Előzmény: szálkaaszemben (93081)
szálkaaszemben Creative Commons License 2014.11.24 0 0 93081

Én is így gondolom/tudom, + apróra vágott, zsiradékon kissé "megfuttatott" hordóskáposzta,,,:-)

Előzmény: H_G (93080)
H_G Creative Commons License 2014.11.24 0 0 93080

A galuskába nem kell semmi más. Kifőzés után persze tobzódhat a fantázia, a sztenderd pörc-tejföl-juhtúró mellett még szóba jöhet hagyma, gomba, kapor stb.

 

Előzmény: szálkaaszemben (93079)
szálkaaszemben Creative Commons License 2014.11.24 0 0 93079

Mást nem is teszel hozzá?

Előzmény: H_G (93077)
joy Creative Commons License 2014.11.24 0 0 93078

Amit nem soha, készítettünk, azt csak meg kell valahonnan tanulni!

Elméletben, ahogyan leírtad, csak a gyakorlat nem jött be.

Az első esetben a reszelt krumpliszálak okoztak gondod, másodikban gyakorlatilag szétfőtt, és egy laza massza lett.

Most úgy-ahogy összejött.

A krumpli nem szól, hogy mennyi lisztet akar fölvenni...

:o)

Speciel most 1/2 kila reszelt, kinyomott -és apróra vágott- rumli a tojás mellé benyelt 25 dkg lisztet. Még is olyan, mint a szétfőzött galuska.

 

Egyébként nem írtam, hogy nem lett jó, de a különböző galuskáim, rumlis bongóczaim sokkal jobbak.

Előzmény: H_G (93077)
H_G Creative Commons License 2014.11.24 0 0 93077

Ezen kétszer lepődtem meg gyors egymásutánban :) Te receptből főzöl sztrapacskát, és mégcsak jó se lesz? De hiszen az a világ legegyszerűbb dolga! Reszelt krumpli, liszt amennyit fölvesz, 1 tojás és só.

 

Előzmény: joy (93076)
joy Creative Commons License 2014.11.24 0 0 93076

Hétvégén sztrapacskáztam. lassan kezd összejönni, de a neten elérhető receptek egyike sem használható -sztem. Saját kotyvaszt készítek, de még mindig nem az igazi, de már használható.

A főzőléből azonban remek "löttyöt", rongyoslevest készítettem. Hidegen imádom.

szálkaaszemben Creative Commons License 2014.11.23 0 0 93075

Jóó, vannak kivételek,,,:-)

Előzmény: nagypapi51 (93068)
joy Creative Commons License 2014.11.23 0 0 93074

De milyen tartalmas, ízletes -ha jól készítik!

Utána a hús friss-ropogós kenyérrel, tejszínes tormával... MMMMM!

:o)

Előzmény: nagypapi51 (93068)
ZsuR Creative Commons License 2014.11.23 0 0 93073

Hat nem tudom... 

Előzmény: szálkaaszemben (93071)
szálkaaszemben Creative Commons License 2014.11.23 0 0 93072

-Idesanyám, nem ölég savanyú ez a káposzta. (mondja a székelygyerek)

   -Nem káposzta az te, hanem mákostészta,,,

-Na, annak viszont túl savanyú,,,

  -

szálkaaszemben Creative Commons License 2014.11.23 0 0 93071

Ezexerint lehet, "rokonlelkek" vagyunk? :-)

Előzmény: ZsuR (93070)
ZsuR Creative Commons License 2014.11.23 0 0 93070

Papus is szereti a suru levest, azert csinalom ilyenre.

Előzmény: szálkaaszemben (93067)
szálkaaszemben Creative Commons License 2014.11.23 0 0 93069

Most mé' beszész velem ilyen csúnyán? :-(

Előzmény: nagypapi51 (93068)
nagypapi51 Creative Commons License 2014.11.23 0 0 93068

A beef tee is "lötty", csak mondom... :)

Előzmény: szálkaaszemben (93067)
szálkaaszemben Creative Commons License 2014.11.23 0 0 93067

Nekem biztosan nagyon bejönne:-)

Nem sokra tartom a híg leveseket. (löttyöket)

Előzmény: ZsuR (93066)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!