Keresés

Részletes keresés

ppapa Creative Commons License 2002.12.03 0 0 4741
Nagyon jó ötletnek tartom a Savoyai Jenő téren megrendezendő Karácsony-várást. A tér hangulatához illene a betlehem, a nagy karácsonyfa, néhány kis faházikóban kézműves karácsonyi ajándékokat (nem ruha-és cipővásár) lehetne venni, mézeskalács és fahéj, fűszeres forralt bor illata lengené be a környéket. Azt nem tudom, hogy érdeklődők lennének-e nagy számban, de meg lehetne próbálni. A volt mozi előtti térség mindenhonnan kiesett, az árusok és a portéka választéka bizony elég szegényes volt, míg a templom előtt talán többen leszállnának a buszról, hogy egy fél órát bámészkodjanak, aztán vegyenek is valamit. Ráadásul a buszokkal a hegyre menők úgyis ott várakoznak, még a várakozás ideje is kellemessé válhatna.
Előzmény: Zegzug (4733)
ppapa Creative Commons License 2002.12.03 0 0 4740
Szervusztok!

Az elmúlt hétfőn részt vettem még Vén Emil utolsó centenáriumi kiállításának megnyitóján, aztán a hét további napjait vidéki feladatomnak szenteltem, így csak most van alkalmam, hogy néhány szóban beszámoljak a kiállításról. Amint a meghívásban már említettem, a kiállítás a BÁV Kortárs Galériájában nyílt (dec. 4-ig tart nyitva), ez egy kis terem, 19-20 képet láthatnak a látogatók. Közöttük 4-5 kép nem volt a korábbi két alkalommal bemutatva. És meglehetősen pontos volt mikmaq-Hatanbátormakszardzsav előzetes becslése az eladási árakat tekintve.
A megnyitó egy egész érdekes effektus miatt még hangulatosabbá lett, mivel a közönség mellett az utcáról maga a mester is betekintett. Hogy megértsétek a talányos mondatomat, tudnotok kell, hogy a Kortárs Galéria utcai portálját a bejárat két oldalán lévő hatalmas tetőtől-talpig üvegtábla adja. A kiállítás-rendezők Vén Emil öregkori önarcképét egy festőállványon az ablak elé állították, arccal az utca felé, spotlámpákkal megvilágítva. Belülről az esti utca sötét háttere tükörré varázsolta az üveglapokat, így a megnyitó beszéd alatt úgy látszott, mintha a művész kintről figyelné az eseményeket.
Érdemes megnéznetek a kiállítást, főként már szürkület után.

És, hogy már a művészeteknél maradjunk, a Mészáros László Képzőművészeti Egyesület ez évi karácsonyi kiállítása december 5-én nyílik a Művelődési Házban.

ppapa

villa Creative Commons License 2002.12.02 0 0 4739
Ez tényleg furcsa, de szabad a piac és a vásár, lehet hogy a savoyai.hu alatt meg tökmagot lehet majd venni - képletesen persze -.
Egyébként tényleg hova lett a társaság?
dobka Creative Commons License 2002.12.02 0 0 4738
Tényleg furcsa, hogy a domain-nevet ilyenre használják.
A szolgáltatás jónak tűnik.
Előzmény: Zegzug (4733)
villa Creative Commons License 2002.12.02 0 0 4737
Úgy tudom a Savoyain lesz a karácsonyfa, és talán betlehem is lesz ismét, a vásár az ványatag dolog a multik, és plazák világában, ők sem bírják már. Radóczy Mária szokott iparművészeti vásárt csinálni a galériában - Dézsmaház u. -, meg ilyenkor van a Mészáros László kör művészeti árverése, ha lesz.
Előzmény: Zegzug (4733)
villa Creative Commons License 2002.12.02 0 0 4736
Én benne vagyok mindenfajta témákban, ha felhozzátok. A héten egyébként lesz közmeghallgatás is ami részben ide is befér, azt hiszem csütörtök du.lesz.
Előzmény: Zegzug (4733)
Törölt nick Creative Commons License 2002.12.02 0 0 4735
Elolvastam. Én voltam, elnézést a késői reakcióért.
Előzmény: _dimanche_ (4629)
Zegzug Creative Commons License 2002.12.02 0 0 4734

Előzmény: Zegzug (4733)
Zegzug Creative Commons License 2002.12.02 0 0 4733
Üdv!

Az utóbbi időben kicsit elmentünk egy környezetvédő zöldfórumba. Na nem mintha baj lenne, de semmi más fejlemény nincs itt karácsony előtt a kerületben?

Engem érdekelne pl., hogy hol lesz idén a karácsonyi vásár? A mozi mellett szerintem abszolút nincs jó helyen. Kiesik a forgalomból is és városképileg sem mutatós ha az út felé a faházikóknak a hátsó része fordul. Szívesen elbírnám viselni a Savoyai Jenő téren félkörben. A karácsonyfát is betenném a tér közepére szépen kivilágítva. Ezerszer hangulatosabb lenne mint a háztartási bolt előtt az oszlopok között és a fa alá rendszerint folyamatosan beparkoló autókkal "díszítve". Állítólag amiatt is marad a héztarási bolt előtt, mert ott van az aszfaltba beépítve egy foglalat, amibe bele tudják állítani. De ez nem hiszem, hogy akadálya kell legyen, hogy mégis arréb tegyék.

Még megemlítenék egy új honlapot, amit most találtam és érdekes lehetőséget nyújt a gyors netelérést hiányolók számára itt helyben a kerületben, csak a beregisztrált domain nevei nem tetszenek. Valahogy a www.teteny.hu és a www.budatetetny.hu nem erre hivatottak szerintem.

villa Creative Commons License 2002.12.02 0 0 4732
Igen a homoktövisről volt szó, ami még kényesebb, talán te jobban ismered, mélyen mennek le a gyökerei, de az itt látott földlabdákból is jócskán gyökerek lógtak ki.
Előzmény: zygota (4730)
villa Creative Commons License 2002.12.02 0 0 4731
zygota Creative Commons License 2002.12.02 0 0 4730
A sajtóvisszhang nagyon jó, az általunk várt eredményben azonban kételkedem. A védett növények átültetése kétséges kimenetelű. Mint ahogy olvasom, történt már ilyen lépés korábban, de nem járt eredménnyel, mert az elültetett növények elpusztultak. Így ez az átültetési akció már nem is precedens, hanem immár gyakorlat.
Előzmény: villa (4729)
villa Creative Commons License 2002.12.02 0 0 4729
itt, olvasható, látható a helyszini beszámoló.
bitteri Creative Commons License 2002.12.02 0 0 4728
Talán most lehetőségem nyílik a múltkori "badarságaim" kimagyarázására. Természetesen a pusztulásra ítélt növényekre gondolva merül fel a naiv és jószándékú ültetés gondolata.

-----------------------------
A Magyar Nemzetben olvasható / vasárnapi/ a Rózsakert lakótelep azbeszttel kapcsolatos problémája. Az itt lakók félelmei egyre szaporodnak: azbeszt, parlagfű nagy mennyiségben / a tíz emeletessel szemben/, "tüskék " a tíz emeletes tetején, fantom házak. A problémákról a gyerekek is tudnak. Mit lehet nekik bíztatót mondani??????????

Előzmény: Törölt nick (4725)
Inner Circle Creative Commons License 2002.12.01 0 0 4727
OFF

Pedig óriási, ingyenes és fedett (!) parkoló van a Déli oldalában, nem messze a buszmegállótól. Ha jól emlékszem, négy autó fér el ide egymás mellé, a járdán átkelve lehet megközelíteni, már ha meg lehet, mert csövesszállásként is funkcionál. Ha a lakók nincsenek otthon, a vizelet- és hányadékszag azért emlékeztet rájuk, és inkább ne is nézd meg, mibe álltál bele, nyomás kocsit mosatni. (Világvárost építünk, szemközt egy modern irodaház áll, "ORACLE" felirattal a tetején, holmi Déli Point...)

Előzmény: Törölt nick (4725)
villa Creative Commons License 2002.12.01 0 0 4726
Kösz, igen, legvégső, legkisebb rosszként esetleg, de nem precedenként, itt azonban úgy gondoltuk, hogy még nem a végső állapot volt, legfeljebb másfél év múlva akarna építkezni a milliárdos barátunk, és jogilag sincs lezárva az ügy. Most a háttér munkát folytatjuk, levelek az érintett minisztereknek - KöVM, HM, törökbálinti polgármester, Ügyészség - és egyebek. Nem lélekemelő a látvány a területen, hatalmas csupasz foltok, a másikon meg meg mintha felásott füvet raktak volna be úgy ahogy, egymás mellé, elég lazán.
Előzmény: Törölt nick (4725)
Törölt nick Creative Commons License 2002.12.01 0 0 4725
Szervusztok, elismerésem mindenkinek, aki a fennsík élővilágáért idejét, energiáját, szavát, cselekedetét és hétvégéjét adja. Nálam még nem csökken a nyomás, egy darabig még nem tudok részt venni az ilyen társadalmi akciókhoz, bocs. Ami az áttelepítés emlegetését illeti, ez senkinek nem lehet ötlet. Rossz a szóhasználat. Valójában nem áttelepítésről van szó, hanem államilag kipusztításra ítélt védett növényzet töredék hányada kis eséllyel kecsegtető átmentésének kisérletéről. Ötletnek tekinteni kábé olyan, mintha a traumatológiai osztályok amputációval foglalkozó stábjait erősítenénk a vasúti biztonsági berendezések karbantartása helyett és ezt egy jó ötletnek állítanánk be.

--------------------------

Most egy apró beírásom lenne. Se nem témába vágó, se nem nagyon kerületi, de azért megemlítem. Vendégem volt, aki a Déli pályaudvarra érkezett és onnan is utazott el. Olyan időpontban, amikor nem igazán ragyogó a tümegközlekedés Budatétény és a Déli Pu között, így talán a legelkötelezettebb autóellenzők is elnézik nekem, hogy autóval próbáltam elé menni, majd kivinni elutazáskor. Vendégem már nem fiatal, nem is teljesen egészséges, terhet nem cipelhet. Ennek fényében nem tartom teljesen korrekt eljárásnak, hogy a Déli környékén még a megállást is megtiltották, tehát szabályosan még kilökni sem lehet egy vendéget a pályaudvar bejárata közelében. Egyetlen helyen lehet megállni, egy méregdrága földalatti parkolóban, ami utazócsomagban mérve egyáltalán nincs közel a pályaudvarhoz, ráadásul a parkolóból a pályaudvarra vezető gyalogutakat is lezárták.

Persze ez legyen a legnagyobb bajunk.

villa Creative Commons License 2002.12.01 0 0 4724
Kösz a véleményeket, visszatekintve összetett a felelősség, mint a műsorban is elhangzott, a gyökér az eladás, majd az átminősítés, mindkét esetben az álllam, ill. szakhatósága felelőssége fennállt, utóbbi konzekvenciát holnap vonják le, miniszteri értekezlet foglalkozik az üggyel - félek tőle nem a miniszter fog lemondani ... -. A továbbiakra, ügyészségi feljelentést tervezünk, esetleg további demonstrációt, a tulaj kétségtelenül birtokon belül van.
dobka Creative Commons License 2002.11.30 0 0 4723
A mai nap egyik kedves színfoltja volt számomra azt a feketerigó csapatot megfigyelni, amely a házunk előtti keskenylevelű ezüstfán vidáman fütyörészett, miközben a bogyókat csipegették. Legalább 9-10 rigó volt.
Magam is szurkolok azért, hogy a fennsík még meglévő területei megmaradjanak érintetlenül.
bargab Creative Commons License 2002.11.30 0 0 4722
Az 5 órási hírekben nem szerepelt a fennsík ügy. Egyéb "civil" hírek igen. A tegnapi műsor szerintem egész jó volt. Jól körvonalazódott a probléma gyökere. Egy ilyen ripacs műsortól ez jó eredmény. A lavina elindításához a mai sajtótájékozatóval együtt biztosan elég. A élőlények tragikus jövőjén nem tudom mennyit változtat. A jövőbeli hasonló helyzetekre nézve pozitív eredmény talán jobban várható.
Előzmény: Törölt nick (4721)
Törölt nick Creative Commons License 2002.11.30 0 0 4721
    Szerintem egy fontos momentum nem kapott kellő hangsúlyt a műsorban: a fő probléma nem az, hogy magánkézbe került az ominózus terület, hanem az, hogy átminősítették azt. Ezért aztán az értéke ugrásszerűen megnőtt, így alkalmassá vált a térség az üzleti hasznosításra, a spekulációra, a nyereségtermelésre (ezt hívják „szép”, szakmai kifejezéssel ingatlanfejlesztésnek).

    Azt én is aggályosnak tartom, hogy az áttelepítési ügy felszínen tartásával rossz ötletet adunk másoknak. Ennek ellenére nincs más választás: tovább kell ütni a vasat. Aki ötletet merít, lássa azt is, hogy számíthat a tartós ellenállásra. Az önkéntes kovácsok sorába én is beállok (beálltam), lehetőségeimhez mérten támogatom a környezetvédelem ügyét. Másokat is erre buzdítok.

Előzmény: villa (4719)
_dimanche_ Creative Commons License 2002.11.30 0 0 4720
A műsort végignézve nekem az volt a véleményem, hogy adott egy probléma, adott egy reális és jó megoldás, amivel az emberek egyértelmű többsége egyet is tért (védetté nyílvánítás), a hatóság azonban másra mutogat és játssza a tehetetlent. A terület meg szépen lassan elveszik, vagy csak átalakul?

Nem szervezünk egy tüntetést? Pl. lezárhatnánk a 7-es út fennsíki szakaszát ezzel is hangot adva annak, hogy kerületünk szépen lassan az enyészeté válik az ólom, szemét, lakóparkok miatt! Ha kell én megyek!

Előzmény: villa (4719)
villa Creative Commons License 2002.11.30 0 0 4719
Üdvözlet a passzivitásba vonult közönségnek. Az elmútl órában befejeztük a sajtóakciónkat, ami talán sikeres volt, egy ilyen léptékű szervezethez képest. A mai sajtótájékoztató - bejáráson szép számmal voltak, - mtv, rtl, Kossuth Rádió, Népszabadság, Magyar Nemzet, HVG, és sokan mások. Bejártuk a Nemax és a túlsó területet, az északi oldalon néhány száz m2 en kitermelték, gyeptéglázták a gyepet, ahol a legtöbb értékes faj van, főkeg henye boroszlán, és átvitték a déli oldalra, Diósd, ill. a BM lőtérhez közelebb, ott pár foltot megtisztítottak a cserjétől, és beültették a földlabdákat. Kérdés mindennek a hatékonysága, egyrészt a védett növények töredéke került ki, és az új helyen megtelepednek e - elég lazán vannak, tavasszal kiszáradhatnak, egyáltalán működik e ez -. Mindkét eredmény negatív sajnos. A TV műsor tegnap volt, az Élesben, erről vegyes vélemények vannak, én már kicsit bánom is a felhajtást, ezzel adtunk nyilvánosságot annak, hogy ez is egy megoldás, ha abszurd, és majd mindenki számára elfogadhatatlan. Ugyanakkor jelentős a sokkhatás és rávilágítottunk a természetvédelem és az agglomeráció problémájára, arra, hogy ez a tendenia tarthatatlan, hogy felzabáljuk saját értékeinket. És talán megkapja a védelmet az a 150 ha körüli terület a déli oldalon Törökbálint és a BM lőtér területén. Felmerült még a további demonstráció, ill. az ügyészségi fellépés lehetősége, is amivel folytatnánk az akciót, ezekhez némi erő kell, de lehet hogy besegítenek a többiek. (A végén meg kaphatunk egy kiadós APEH vizsgálatot ha sokat ugrálunk.)
villa Creative Commons License 2002.11.29 0 0 4718
No, akkor a "Ne vásárolj semmit nap" alkalmából is, ma 1/2 6 kor Élesben - fennsik -, majd holnap de. 10 kor a Mechanikai Művek előtt folytatjuk. Ezek már persze amolyan nevelő hatású utóvédharcok.
villa Creative Commons License 2002.11.28 0 0 4717
Ok, és a többiek hol vannak eltemetve? Közben volt egy bejárás a szabadköműves pincében a múlt héten Garbócival, a Szt Imre házban volt kiírva, de biztos voltak elegen, Zoli azt mondja, hogy minden negyedévben csinálunk egyet.
Előzmény: hokiedző (4716)
hokiedző Creative Commons License 2002.11.28 0 0 4716
arketing=marketing, (kezdjük az alapoknál!)
Előzmény: hokiedző (4715)
hokiedző Creative Commons License 2002.11.28 0 0 4715
Hajrá Villa! Hajrá Somzo! Lélekben Veletek leszek, fizikailag viszont szolgáltatás-arketing zh-t fogok írni!
Előzmény: villa (4714)
villa Creative Commons License 2002.11.27 0 0 4714
Kösz, van bőven, holnap leadok nekik két cd-t, a két power point - tanösvény, és a fennsik története, földrajza - és a fajlisták, no és a rengetegeg fotó ami rajtuk van. Ami a cikket illeti, - Népszabi - az nem fog bevonulni a környezeti újságírás dicsőséglapjaiba.
Előzmény: kerub (4713)
kerub Creative Commons License 2002.11.27 0 0 4713

Van fotó anyagotok is.
Srl képeiből néhányat nem ártana bemutatni, hatásos.
Előzmény: villa (4712)
villa Creative Commons License 2002.11.27 0 0 4712
Zajlik az élet, a hétfőn indított sajtókampány szépen halad, pénteken lesz az mtv-ben az Élesben c. műsorban a fennsik téma, pontosabban a Nemax felszántása, és beépitése, tetemre hívás lesz - Törökbálint vezetése, a befektető, beépítő, a Nemzeti Park, az Országos Természetvédelmi Hivatal, WWF, és mások , meg persze mi, akik gerjesztjük az ügyet - somzoval együtt -. Kérem, hogy aki teheti, és támogatni akar bennünket jöjjön el, 1/2 5 re kell menni a TV 4 es portájához - Szabadság tér - a műsor 1/2 6 - 6 között van, aki jönne, kérem holnap jelezze nekem. Zygota mint szakmabeli, slr mint a terület immáron jó ismerője, és azok akik jártak az ominózus területen a közelmúltban is, számítunk rátok. Ez olyan közönség előtti konfliktus talk show ami a kereskedelmi tv-k ből gyűrűzött át, én nem nagyon láttam még, de az ügy érdekében mindent, rájuk borítjuk az asztal, képletesen persze.

Irt már róla a Népszabadság, és az MTI, fog még más is, és szombaton jönnek az újságírók a helyszínre.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!