Keresés

Részletes keresés

kramoto Creative Commons License 2015.09.07 0 0 115281

 

Sziasztok,

 

A múlt hét vasárnap szedett szilvám forrása mintha megállt volna.

Krémszerú, hab nincs rajta. Gondoltam megszagolom, hát meglepődtem az orromban érzett szúrós szagtól, szinte fájdalomas volt.

Ezu normális???

 

 

Más:

Készülök a főzésre éshát ugye főző kellene.

Van valakinek tapasztalata erről a főzőről?

Duplafalúra sajnos nem tudok összespórolni, de legalább ez keverős.

Tudom ezt aroma toronnyal bővíteni?

Megoldási javslat, vagynetán rajz esetén a keményforrasztást el tudom készítettni a környezetemben

 

 

http://www.rezpalinkafozo.hu/termek.php?product=kever60_rezkeverospalinkafozo60l

 

 

Mégmáabb.

 

Régi, hengeres vörösréz permetezőből ki lehet szedni vegyi, vagy bármilyen tisztítási módzserrrel a vörösrézbe szívódott permetlevet? vagy esély sincs rá?

Gondolom régen nem voltak annyira agresszív permetszerek, a növények is túlélték:))))  

 

 

Köszönöm a válaszokat.

 

 

Figyelget Creative Commons License 2015.09.07 0 1 115280
Az nem jó.10 nap után ecetes lesz,tehát ne várd meg azt.Kierjed az hamarabb,ha rendesen pépesíted.
Előzmény: gyusy (115279)
gyusy Creative Commons License 2015.09.07 0 0 115279

bocsi de ezt nem értem?? az ecetes cefre az miért jó???

Előzmény: Barret02 (115278)
Barret02 Creative Commons License 2015.09.07 0 0 115278

Próbáld cukor nélkül,meg fogsz lepődni!

A körte 10 nap alatt ecetes lesz ...

Előzmény: gyusy (115272)
Péter_33 Creative Commons License 2015.09.07 0 0 115277

Sziasztok! kérdésem lenne vilmos körtével kapcsolatban. Van egy kisebb mennyiségű (15-20kg) vilmoskörtém, szeretnék belőle valami jót kihozni, kérdezném, hogy mire érdemes figyelni. Olvastam, hogy 17-18°C-nál ne menjen magasabbra a cefre mert aromavesztés  léphet fel valamint a körte könnyen ecetesedik, ezért mondjuk érdemes lenne savazásnál inkább a 2.8pH felé tartani? Aki készített már vilmoskörtéből párlatot, tapasztalatokat szívesen vennék.

Üdv!

Figyelget Creative Commons License 2015.09.07 0 0 115276
Sok lesz az a cukor!:-(
Előzmény: gyusy (115274)
kornel8 Creative Commons License 2015.09.07 0 0 115275

Az 5-7,5 % cukor nem sok szerinted? Mondjuk ki hogy szereti, én jobban szeretem a gyümölcsösebb pálinkákat. :))

Előzmény: gyusy (115274)
gyusy Creative Commons License 2015.09.07 0 0 115274

Szia! Cefrés témában kezdő vagyok az igaz, gyümölcshöz kevés cukrot teszek 20 l hez hogy 1-1,5 kg-ot, élesztőt sem savat sem rakok bele, rábízom a természetre!

Előzmény: snapszmester (115273)
snapszmester Creative Commons License 2015.09.07 0 1 115273

Csak gyümivel van tapasztalatom, de 3 nap is elég volt néha.

A cefréidben nem tud kellő képen szaporodni az élesztő, ráadásul sok a cukor. Ha nem okoz problémát, nem baj az elhúzódó erjedés.

Előzmény: gyusy (115272)
gyusy Creative Commons License 2015.09.07 0 0 115272

Szevasz!! Az érdekelne, hogy forr el 4-6 nap alatt bárminemű cefre, próbáltam pár növényt cetrézni több féle cukoradaggal de a legkorábbi elforrás három hétig tartótt!!eme bodzarecept is 40 napot írt!?pláne júniusi melegben!! 

Előzmény: Tucso69 (115268)
gyusy Creative Commons License 2015.09.07 0 0 115271

Szia!  A recept úgy szólt,5liter virág, egy citrom, 1,5-kgcukor 10 l víz,élesztő. Én ezt nagyoltam fel 30 literre. 10liter virág 2 citrom,4 kg cukor, víz ami belefért,fél borélesztő 40 nap keverés,majd szűrés, tegnap pezsgett még 

Előzmény: öreg_néne_b (115265)
sogi01 Creative Commons License 2015.09.07 0 0 115270

                                                 vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

Előzmény: sogi01 (115193)
öreg_néne_b Creative Commons License 2015.09.07 0 0 115269

Kinek mi a sok. Az élesztőnek pl. 25%-tól felfelé...

Előzmény: Tucso69 (115268)
Tucso69 Creative Commons License 2015.09.07 0 0 115268

Aha, 5-6 nap alatt kierjed, nem 40 nap!

Szoktam készíteni bodzavirág-párlatot.

A szőlő is hamar kierjed, pedig abban is sok a cukor.

Előzmény: öreg_néne_b (115265)
Törölt nick Creative Commons License 2015.09.06 0 0 115267

Ha ez is 240 liter, akkor: 13,5/240*100=5,625 m3/10 liter

 

Esetleg érdemes eltűnődni rajta, hogy hol szökik a meleg.

....és,  ha könnyen, nagyon olcsón korrigálható, csak akkor foglalkozni vele.

Hisz a 100 literenkénti 150-200 Ft ára gáz megtakarítás nem indokol komoly "módosítási" költséget.

Előzmény: Babar66 (115262)
Törölt nick Creative Commons License 2015.09.06 0 0 115266

10/240*100=~4,17 m3/100 liter gázfogyás

 

"a korábbi tapasztalati "bevallások" alapján

100 liter cefre

4,4-4,5 m3 földgáz ~ 500-600 Ft"

 

Ez alapján jónak látom...

Előzmény: envision (115258)
öreg_néne_b Creative Commons License 2015.09.06 0 0 115265

Mennyi cukor van benne? A túl nagy cukortartalom okozhat elhúzódó erjedést.

Előzmény: gyusy (115259)
snapszmester Creative Commons License 2015.09.06 0 0 115264

Akkor kóstolas és türelem.

Előzmény: gyusy (115261)
Babar66 Creative Commons License 2015.09.06 0 1 115263

A körte az egyik legkényesebb! Képes a főerjedés alatt már ecetet termelni. (Miklós tudna erről mesélni...) Úgyhogy nekem már a 9-10 nap is túl sok lenne, én főerjedés után rögtön főzném.

Üdv!

Előzmény: '99A4 (115239)
Babar66 Creative Commons License 2015.09.06 0 0 115262

Akkor hozzám képest elég jó rendszered van. Nekem ez 3 cefre főzést, (full töltés) és egy tisztázást jelent. Régebbi méréseim szerint nekem kb. 13-14 m3 földgáz fogyna. 

Üdv!

Előzmény: envision (115258)
gyusy Creative Commons License 2015.09.06 0 0 115261

igen,és tettem is bele,

Előzmény: snapszmester (115260)
snapszmester Creative Commons License 2015.09.06 0 0 115260

A recepted írt élesztőt is?

Előzmény: gyusy (115259)
gyusy Creative Commons License 2015.09.06 0 0 115259

 

 

Sziasztok!

Tudom nem ide illő amire választ szeretnék kapni,de egy próbát megér!

 Borral kapcsolatban volna kérdésem?! Bodza világból készítettem bort recept szerint 40 nap után leszürtem,de azóta is folyamatosan pezseg, ez normális?

Vagy ha nem, mit tegyek, illata nagyon szuper, bár ízét nem kóstoltam még!

 Gyula

envision Creative Commons License 2015.09.06 0 0 115258

Szia !

 

240 liter cefre lefőzését a finomítással együtt 10m3 földgázzal oldottam meg ....

Szerinted ez jónak mondható?

Én elégedett vagyok ezzel ,de azért érdekel a véleményed.

 

Jó nedűt.

Előzmény: Törölt nick (115237)
Figyelget Creative Commons License 2015.09.06 0 0 115257
Sok sikert hozzá!
(Egyébként én is nagyon szeretem a paradicsomot minden formájában,de pálinkának nem kívánom.)
Előzmény: Pálinkás Alex (115254)
Figyelget Creative Commons License 2015.09.06 0 0 115256
Üdv Feribá!
Remélem egyszer én is emlékezetből fogom,de most még friss "tudomány"(idén kezdtem el fügézni) az is számomra és nem akartam marhaságot írni. :-)
Előzmény: Feeriba51 (115251)
Pálinkás Alex Creative Commons License 2015.09.06 0 0 115255

Passz Feribá! Szerintem a zárvatermő, zöld érdekes alakzat miatt gondolják sokan (köztük én is), hogy "módosult levél". Engem nem nehéz meggyőzni erről és az ellenkezőjéről sem. 

 

Bár a Te okfejtésed, és a Figyelget barátom okfejtése " Sok száz parányi virág alkot egy, a füge terméséhez hasonló virágzatot. A virágok a serleg alakú virágzati tengely belső oldalán, sűrűn egymás mellett helyezkednek el." lesz ezentúl a mérvadó! Megígérem! ;)

 

 

Előzmény: Feeriba51 (115249)
Pálinkás Alex Creative Commons License 2015.09.06 0 1 115254

Amelyik paradicsom édes, abban van cukor.

Hogy mennyi, azt nem tudom. Szerintem se sok.

 

Most cefrézek egy 50 L-es hordóba. Remélem félig legalább meglesz.

Aztán kihozok belőle valamilyen iható kuriózumot.

 

Ha megüt egy közepest, vagy jobbat, az már elfogadható lesz nekem a paradicsomból.  :))

 

Egyébként, ha lecsóba teszed, akkor zöldség, ha cefrébe akkor gyümölcs, ha pürébe, akkor bébi étel. ;)

 

 

Előzmény: Figyelget (115248)
Szkajvolker Lajos Creative Commons License 2015.09.06 0 0 115253

Foxrudi itt van? Látom ő használ cirkó égősort, leírhatná a tapasztalatát.

Törölt nick Creative Commons License 2015.09.06 0 0 115252

OK

A cukrosról később édesre váltottam... maradok a cukrosnál.

Előzmény: Pálinkás Alex (115241)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!