Keresés

Részletes keresés

datafax Creative Commons License 2006.05.29 0 0 14

Tud valaki valamit a porcgyűrű szakadásról?

 

Mad árka Creative Commons License 2006.05.17 0 0 13
Sportkórház, neves orvos. Megtapogat, ultrahangra küld, azt mondja, nem lát semmit, de felír porcépítőt (Condrosulf). Fél év után ugyanaz, kapok még porcépítőt. Legalább egy évig semmiképpen se sportoljak, csak a láblendítgetést gyakoroljam, amit mutatott. Legyek türelmes.

Ősszel véletlenül elkerültem egy nagyon normális kardiológushoz, akivel sok mindenről beszélgettünk, többek között a térdekről. Mondta, hogy huszonévesen porcépítőt szedni, szedetni több mint hülyeség.

Tavasszal Ortopéd Klinika. Doki az internetelőfizetési díjakról cseveg a többiekkel, közli, hogy az ő térde is pontosan ilyen, s "nyugodjak meg", ez ilyen marad. De felír Condrosulfot. Három perc után kidobott úgy, hogy ötször vágtam a szavába és kétszer tudtam végigmondani a mondatomat. Mindenképpen mozogjak, tornázzak, erősítsem a térdizmaimat.

A hétvégi túrán és utána éreztem, hogy a bal térdem is elkezdett fájni, holott eddig csak a jobbal volt gond.


Akkor hát magánrendelés, meglátjuk.
Előzmény: Törölt nick (12)
Törölt nick Creative Commons License 2006.05.17 0 0 12
Csak egy kis beszámoló.

Kedvenc idős kolléganőm hónapok óta fájlalja a térdést, többször bedagadt, az utóbbi hetekben járni is alig tudott. Az Ortopédiai Klinikán, az ortopédia fellegvárában többször megvizsgálta egy orvos (a tanár úr neve kívánságra nálam...), aki fájdalomcsillapítót ajánlott neki, és azt, hogy műttesse meg a büytkét, mert a bütyök miatti problémák okozzák a térdpanaszokat. Röngten volt, MR-vizsgálat nem, az orvos nem látta szükségesnek.

Saját tapasztalataim alapján nyaggattam a kolléganőmet, hogy ne ugorjon bele egy bütyökműtétbe addig, amíg a térdét nem nézték meg alaposabban. Végül a mai napon (24 ezer Ft-ért) elment egy magánrendelésre. Ttermészetesen elvégezték az MR-vizsgálatot. A lelet: többszörös meniszkuszrepedés. Térdműtét szükséges.

No comment.
datafax Creative Commons License 2006.03.07 0 0 11

Sziasztok!

Nekem nem oldott le az egyik lábamról a síléc, többször is elestem és mindig csavarodott a térdem. A nap végére már nagyon fájt, mivel volt 1-2 nagyobb esésem is, de nem dagadt be. Aztán 3 napig rengeteg mászkáltam + kerékpároztam vele és nem volt semmi panaszom, de a 4. naptól kezdve egyre rosszabb lett, ezért orvoshoz mentem. A sebész azt mondta, hogy meghúzódott a szalag, ezért pihentettem egy hetet, de most is úgy érzem, hogy nem tart rendesen a szalag. Ezért írtak fel egy rugalmas térdvédőt és azt mondták, hogy 3 hónap múlva elmúlik.

 

Volt már valakinek hasonló tapasztalata? Tényleg elmúlik 3 hónap alatt?

Miért nem éreztem 3 napig semmit?

 

 

perge Creative Commons License 2006.02.09 0 0 10

Hello ez a szer engem is érdekel, írnál róla?

Köszönet!

Előzmény: kiskuttyus (8)
szantotamas Creative Commons License 2005.12.09 0 0 9
Szia , tudnál valami bővebbet írni erről a szerről? Mit tud ez a ZEEL, hol lehet kapni, és drága? Köszi.
kiskuttyus Creative Commons License 2005.11.28 0 0 8

Sziasztok!

 

Engem 8 éve műtöttek keresztszalagszakadással, de utána se volt jó mert mindíg bedagadt.

Haverom javasolta a ZEEL nevű homeopátiás szert ami csodát tett vele.

Próbáljátok ki!

Mad árka Creative Commons License 2005.08.23 0 0 7

Köszönöm!

 

A lovaglás annyiban más, hogy kengyel nélkül tényleg nem gond, de én még ott nem tartok. Sokszor kengyelből "támasztom" magam, abból emelkedek, s bár közben nem fájt semmim, de utána (másnap) egy erdő kivágásának hangjait el tudnám játszani a térdemmel. ;)

 

Viszont szójalecitinnel még nem kacérkodtam, úgyhogy kipróbálom.

Előzmény: florg (6)
florg Creative Commons License 2005.08.23 0 0 6
Tai-chi (bár látszólag igénybe veszi a térdet, de jó oktatóval inkább használ), úszás. Elvileg jó a bringa is, mert nem nehezedik a súlyod a térdedre (de szerintem a lovaglás is ilyen, bár azt még soha nem csináltam), de ez függ a problémától. Mindenképpen olyat kell választani, ami nem terheli a térdet.
Szójalecitin eszegetése is jó lehet, kiegészítésnek.
Előzmény: Mad árka (5)
Mad árka Creative Commons License 2005.08.23 0 0 5

A topik címe térdprobléma, majd alatta rándulás; én picit más ügy miatt jöttem ide. Valószínűleg túlterhelés miatt kicsit (?) lekoptattam a porcot a jobb térdemről, emiatt sokat jártam orvoshoz. (Aki végül kb. annyit mondott, hogy látja, hogy nem jó, de már nincs ötlete, mi lenne jó, pihentessem. Voltam már orvosnál is, mindegy.) Most csak szimplán recseg és nem bírja hosszú távon az emelkedő mozdulatokat.

 

Pihentetési célból abbahagytam az addig űzött sportjaimat (rendszeres lovaglás, időnkénti aerobic). Jó egy éve nem csináltam semmit rendszeresen és nagyon hiányzik, érzem, hogy punnyadok, apránként növök széltében, kevésbé vagyok hajlékony stb.

 

Milyen sportokat tudnátok ajánlani? Egyáltalán: Ti mit csináltok mozgási célból?

zsemle-pamacs Creative Commons License 2005.07.02 0 0 4

Sziasztok!

Én tapasztalatbol merem ajánlani hogy azzonal menjen orvoshoz mert a halogatással csak rosszabbodik és műtét lehet a vége és ha amugyis műtétre szorul akkor minnél tovább halogatja annál nagyobb műtétet igényel és komplikáltabbat!!

Mert ha kijár a térde akkor kopnak a porcok sőt leválhatnak, nyulnak a meglévő szalagok...és ezt mind kezelni kell majd a műtét során.

Én az inszalg szakadásomat addig halogattam mig az előbb emlitettek mind megtörténtek és már nem birtam menni a lábamon mert minden lépésnél olyat éreztem  mintha a villámcsapna a térdembe és nem éreztem hogy fog a térdem hanem mintha kocsonya lenne a helyén annyira laza volt már.-sőt minden lépésemre kellett figyelnem hogy ki ne ugorjon.Végül keresztszalagg potlás lett a vége és ccavarral rögzitették a kalácsomat hogy ne tudjon kiugrani vagy vmi lemezt tettek be vagy mi de azota se vetettem ki mert igy biztonságosabb és nekem a térdemből vágtak ki egy szalagot ami visszatud nőni a potláshoz.Ajánlani tudom ha bp-i vagy a Berkes István-t a sportkorházbol ami az alkotás uton van a 12.ker-ben.üdv mindenkinek.

Fülöpmami Creative Commons License 2005.06.18 0 0 3
szerintem mindenkeppen nezesd meg, bar nem sok jot josolok. en evek ota szenvedek. a rtg nem mutatott ki semmit. bar idonkent bucira dagad, es behajlitani se udom.
Előzmény: szantotamas (-)
florg Creative Commons License 2005.06.17 0 0 2
Nekem sem szakadt el, a röntgen, ultrahang stb. szerint.
Birka ín...brrrr.
Előzmény: Magdi60 (0)
florg Creative Commons License 2005.06.17 0 0 1
Ne halogasd, vizsgáltasd ki, de nehogy megműtsék. Nekem volt hasonló, edzésen a térdem később követte a lábfejem mozgásirányát egy röpke pillanattal, másnapra befeketedett stb. kenegettem, látszólag elmúlt, de úgy maradt, nekem is, ahogy a leírod. Csak nekem még néha ki is ment a helyéből, váratlan pillanatokban.
Halogattam, kenegettem, majd jó lesz, aztán jó sokára csak elmentem vele orvoshoz, aki megnyugtatott, hogy ha időben jöttem volna, hamarabb elmúlik. Kaptam kezeléseket "áram, infra, ultra", torna, ilyeneket, jó sokáig, aztán meg bicikliztem egy jó csomót (állítólag jó a térdnek, meg az úszás, ezek úgy mozgatnak, hogy a súlyod nem terheli), meg feszegettem az izmokat ültömben (izometriás gyakorlatnak hívják, vagy minek, de lehet, hogy nem) és nagyjából helyrejött mára (kopkopkop).
Egy barátom ugyanígy járt, megműttette, mert mondták neki, hogy csak az segít, hát, nagyon szenvedett, és nem tudom, hogy mennyivel lett neki jobb, mint előtte volt.
Előzmény: szantotamas (-)
Magdi60 Creative Commons License 2005.06.17 0 0 0
Szia!
Nagyon úgy tűnik, hogy szalagszakadás, ami ennyi idő után már szépen vissza is húzódott, mármint az elszakadt szalag. Szerintem sima zúzódás nem tart ennyi ideig, hacsak nem porcleválás, de az meg nem így fájna.
Ha jól tudom, ezt csak fizetős műtéttel csinálják meg, a tb nem finanszírozza. Birka-ínnal pótolják azt hiszem és elég drága, de jó műtét.
Előzmény: szantotamas (-)
szantotamas Creative Commons License 2005.06.17 0 0 topiknyitó
3 hónapja síelés közben egy esésnél rándult meg a bal térdem ,amely akkor nem igazán dagadt meg,bár erősen fájt ,1 nap pihenő után tudtam folytatni a síelést. Krémekkel kezeltem amíg a fájdalom elmúlt. De sajnos mind a mai napig nem tudom azt a térdemet úgy behajlítani mint a jobbat, mert a mozgástartomány végén már fájdalmas. Illetve néha sok ülés után ,a felállás a bal térdemnek lassabban megy ,tehát nehezebben tudom teljesen kinyújtani. Szeretném megkérdezni , hogy kivizsgáltassam , vagy esetleg gyógytorna rendbehozná? Valakivel történt már hasonló? Üdv, Tomi

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!