Keresés

Részletes keresés

ZsuR Creative Commons License 2014.12.01 0 0 93110

Egy rem kedves tuuuutuuuu.... miert van babakocsid?

Előzmény: tuuuutuuuu (93109)
tuuuutuuuu Creative Commons License 2014.12.01 0 0 93109

údv!

 

A kocsonya nálunk persze köröm, sok bőrke, fül, farok a csajoknak...:}}

Aztán mikor már a csontokat ki lehet piszkálni ( dupla adagot szoktam gyűjteni, szóval a felét) kiszedem, és kicsontozom.

Ezt aztán összecérnázom, és irány a hűtőbe.

Ez aztán panírozva...

Huhh...

Tényleg, szerdán megyek a piacra...:}}

ZsuR Creative Commons License 2014.11.30 0 0 93108

Ez lehet, hogy el fog terjedni - emlekszem egy idoben volt izzadtsag szagu parfum... nem lett nyero :).

Előzmény: nagypapi51 (93107)
nagypapi51 Creative Commons License 2014.11.30 0 0 93107

Kicsit tipródtam (a hasonlattól eltekintek, de kívánságra privátban megírom), hogy hová tegyem, sztem itt jó helyen van.

Joy-tól elnézést, ha bántja, de sztem nincs oka rá.

Cikk

 

ZsuR Creative Commons License 2014.11.29 0 0 93106

Jo par evvel ezelott vettem - es azota csak igy fozzuk a tojast...

Persze a szokas nagy dolog am!  De en utaltam maskepp tojast fozni - az nalunk nehez ferfimunka volt :))

Előzmény: Törölt nick (93104)
Törölt nick Creative Commons License 2014.11.29 0 0 93105

Sertésköröm, csülök, bőr - ez az alap. Feketebors, fokhagyma, só az ízesítés.

 

Sok bőrt és sok fokhagymát főzök bele.

 

Előbbit az állag, utóbbit az íz miatt. Egyébként mostanában a spártai - zöldség és tojásmentes megoldás a menő a családban. Az utóbbi időben a cupákot sem teszem bele - az megy a szomszéd kutyájának, s comb vagy lapocka kerül bele hús gyanánt.

Előzmény: Bubo.Bubo. (93098)
Törölt nick Creative Commons License 2014.11.29 0 0 93104

Hát én nem bírtam megbarátkozni a tojásfőzővel, pedig szinte minden reggeli főtt tojás.

Pedig volt egy, anyukám kapta a Svédországban élő testvérétől, neki se jött be nekem adta, aztán én száműztem a garázsba, végül odaadtam egy nálunk dolgozó mesterembernek. Két év múlva mondta, hogy ők mindennap használják.

Előzmény: ZsuR (93103)
ZsuR Creative Commons License 2014.11.29 0 0 93103

Nem - gozben fo... egyenletesebben mint vizben.

Erre alapulnak a tojasofozok is...

Kimered azt a minimalis mennyisegu vizet amibol ha goz lesz, eppen megfozi a tojasokat annyira amennyire szertned... 

Előzmény: Niracska78 (92601)
joy Creative Commons License 2014.11.29 0 0 93102

Én zöldséggel.

1Füle-1farka-2köröm-25-30 dkg bőrke gáz fölött pörkölve, letisztítva, lassan hideg vízben föltéve, bors-korianderrel lassan főzve, időnként lehabozva, félúton bele egy darab_60-75 dkg comb, kis fej vöröshagyma, 2 gerezd foghagyma, vége felé só, némi répa-gyökér, 2-3 szem krumpli felezve.

Nekünk is 1/2-0,7-1 literes dobozaink vannak, azokba szedjük úgy, ahogy van -ha le nem csúszik a csontról a hús, rá szűrőn át a lé, lecsuk és mars a teraszra. Az én adagomba csak combhús és zöldség kerül a lébe. Reggel behozom, akkor szedem le róluk a zsírt, mikor dermedtek, nem kell bűbájoskodni vele, lazán lekaparható kanállal. Ekkor kap még csöppnyi paprika szóratot, tetőt, és irány a hűtő.

 

HM.

Ha összejön Karácsony előtt 1, abba teszek 1 párba 1/2-1/2 én is főtt tojást próbaként.

1* próbáltam fél fejből, de nem fért rendesen a nagy kotlámba, csak kínlódás volt, ráadásul nem tetszett a disznó vigyora.

Előzmény: Bubo.Bubo. (93098)
Bubo.Bubo. Creative Commons License 2014.11.29 0 0 93101

vannak literes edények is :-))

Előzmény: Bubo.Bubo. (93100)
Bubo.Bubo. Creative Commons License 2014.11.29 0 0 93100

 

 

Előzmény: H_G (93099)
H_G Creative Commons License 2014.11.29 0 0 93099

Nekem + keménytojás, sárgarépa.

 

Előzmény: Bubo.Bubo. (93098)
Bubo.Bubo. Creative Commons License 2014.11.29 0 0 93098

köröm, fül, bőr, csülök, füstölt csülök, fokhagyma, só, bors, esetleg babérlevél

 

férjnek minden csontos-bőrös alkatrésszel, nekem színhússal (füstölt és nem füstölt), a csontokat én melegen leszopogatom

 

a lé mindig kevés, férj viszont a nap minden órájában képes ezt enni, úgyhogy sokat kell csinálni

 

nem tányérba rakom, hanem kis zárható műanyag edénybe (fél literes-3 dl-es edénykékbe), hogy pont egy evésre való legyen, és egymásra lehessen rakni a hűtőben

 

citromlével esszük és kenyérrel, én kanállal, férj villával

 

gyerek még nem eszi meg :-))

Előzmény: joy (93097)
joy Creative Commons License 2014.11.29 0 0 93097
Törölt nick Creative Commons License 2014.11.27 0 0 93096

Ezt http://www.stylemagazin.hu/hir/A-tokeletes-koret/12009/ nézzétek meg.

Van képe egy rosszul lefordított receptet mint valami csúcs ötletet tálalni. Legalább a gombaneveknél a többesszámot levette volna, ha már addig nem jutott el, hogy a creminit megguglizza, és rájöjjön, hogy az bizony egy csiperke.

De hogy valaki, aki főzni nem tud, receptet tegyen közé, az szinte már törvényszerűvé kezd válni. Mert persze a gombát gőzöli...

Törölt nick Creative Commons License 2014.11.26 0 0 93095

Egy Koreát többször megjárt barátomtól minden éven kapok egy befőttesüvegnyi kimchit. Múlt héten jött az idei adag...

 

joy Creative Commons License 2014.11.26 0 0 93094

Mint írtam, a krumplis gombócba is csak 1/4, max 1/3 lisztet teszek.

Előzmény: Bubo.Bubo. (93093)
Bubo.Bubo. Creative Commons License 2014.11.26 0 0 93093

de hát a sztrapacska inkább krumplis nokedli - ha nem teszel bele elég lisztet, szét fog főni... a nokedlinek is a liszt a lényege... (kedvet csináltál hozzá este megpróbálom újra, legutóbb mintha újra sikerült volna :-))   )

Előzmény: joy (93091)
joy Creative Commons License 2014.11.26 0 0 93092

A sózást elhagytam.

De, mint előbb írtam, a reszelést is el fogom hagyni...

:o)

Előzmény: nagypapi51 (93090)
joy Creative Commons License 2014.11.26 0 0 93091

A pépesítőt soha nem használom. Így is elég a késes ujjvagdosás, és tüzes megégetés, nem hiányzik a lenyúzás.

Minek annyi liszt?

Én a krumplis gomócba ia csak 1/3-nyi lisztet teszek!

Most a 1/2 kg kinyomott krumpli+1 tojás+1 eka tejföl 1/4 kiló lisztet fölvett.

Még többen, mintha főtt krumpliból készítettem volna.

 

Lesz a konyhaasztalon máskor is, de maradok a főtt krumplis nudli verziónál.

Végül is nem sokkal több macerával jár.

Előzmény: Bubo.Bubo. (93089)
nagypapi51 Creative Commons License 2014.11.25 0 0 93090

Durvára reszelem, sózom, kinyomom, aprítom. :)

Előzmény: joy (93088)
Bubo.Bubo. Creative Commons License 2014.11.25 0 0 93089

a krumplireszeléssel az a baj, hogy nem a szálas reszelőn kell reszelni, hanem az undok kis kiforduló háromszögletűn

 

a leve meg speciel kell bele, az veszi fel a lisztet :-(( nem kell kinyomkodni

 

mondom ezt én, akinek 3-ból kétszer nem sikerül a sztrapacska...

 

(ja, és még valami: ha teszel a masszába kis olajat, az segít rajta)

Előzmény: joy (93088)
joy Creative Commons License 2014.11.25 0 0 93088

Fő gond, hogy az aprító poharába 1 nagyobb krumpli fér csak bele, a múltkori adaghoz 6* kellett volna nekiugrani..

Azt a masszát hogyan nyomod ki, hogy ne nyeljen el kilónyi lisztet?

Előzmény: nagypapi51 (93086)
joy Creative Commons License 2014.11.25 0 0 93087

A sztrapacskát épp a juhtúró miatt készítem. Tudod, mikor kínlódnék az alapanyagával egy adag sima túrós galuskához?

Előzmény: szálkaaszemben (93085)
nagypapi51 Creative Commons License 2014.11.25 0 0 93086

...Problémám csak a galacsinnal adódott...

A krumplit aprítógépben nagyon finomra, az így készült massza átmegy a nokedliszaggatón is.

 

Előzmény: joy (93083)
szálkaaszemben Creative Commons License 2014.11.25 0 0 93085

Nagyon teccik a "galacsin",,:-)

A főzővizet én se dobom ki, -ha nem is fő szét a "galacsin"- besűrítem ,különféle zőccségekkel, fűszerekkel, aztán gooo! :-)

Előzmény: joy (93083)
szálkaaszemben Creative Commons License 2014.11.25 0 0 93084

"Brindza és káposzta üti egymást."

Igaz, én csak közönséges v. mezei tehéntúrót használtam, (hiába, az a paraszt belem,,) de nem vettem észre, hogy bunyóztak volna,,,:-)

Különben meg én vagyok az erősebb, majd szétcsapok köztük, ha nem bírnak magukkal,,,:-)

Előzmény: nagypapi51 (93082)
joy Creative Commons License 2014.11.25 0 0 93083

De, természetesen. Problémám csak a galacsinnal adódott.

Előzmény: szálkaaszemben (93079)
nagypapi51 Creative Commons License 2014.11.25 0 0 93082

Tobzódásnak jó a + káposzta, de jobb a vagy-vagy.

Brindza és káposzta üti egymást.

Előzmény: szálkaaszemben (93081)
szálkaaszemben Creative Commons License 2014.11.24 0 0 93081

Én is így gondolom/tudom, + apróra vágott, zsiradékon kissé "megfuttatott" hordóskáposzta,,,:-)

Előzmény: H_G (93080)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!