Keresés

Részletes keresés

GPS Creative Commons License 2018.11.23 0 1 16622

.

Veled értek egyet - a Lili-képlet pont ennyire egyszerű és minden baj forrása egyetlen egy ember: a Dani. Semmi más.

 

Ha valamilyen csoda folytán itt lenne mellette az a fickó - dehogy lenne ennek a lánynak bármi baja - remek anya és vidám fiatalasszony lenne.

 

És ezen a megoldhatatlan helyzeten akar úgymond "segíteni" a sok sablonos konzerv-dumával, a kikent-kifent pszichomókus-csaj?


Ugyan már.

.

Előzmény: picimadárka (16621)
picimadárka Creative Commons License 2018.11.23 0 2 16621

Nem szeretnék a "Lili témán" lovagolni, de nekem is van egy gondolatom.

Lili nagyon szerette Danit, aki, elhagyta. Lili pedig mindvégig ragaszkodott hozzá. Karesz pedig - aki lehet akármilyen -, de a babát, a saját gyerekét és ezáltal Lilit is nagyon szerette, és a maga módján megtett mindent értük. Lili ezt időnként kellemesen fogadta, esetleg értékelte is, de neki ott hátul a tudatalattijában, Dani jelentett mindent.

Ez a kismama, állandóan Dani után kuncsorgott -  mindegy volt neki, hogy reggel, este, éjszaka van -, megtett mindent, hogy visszaszerezze. Amikor Dani balesetet szenvedett, leborult az aszfaltra és úgy szorította magához Dani cipőjét, hogy még a helyszínelő rendőrök is megsajnálták.

Nem mesélgetem tovább, mert egy műsort nézünk.

Szóval, már a szülés előtti hónapokban "megzakkant" Lili.

Annyi minden történt vele, hogy az egy kismamának sok (k)!

A szülés és a baba, mint olyan, egy nem kívánt dolog volt az életében, amit szinte ráerőszakoltak. 

 

A baleset után, a kórházba Dani újra kecsegtette Lilit, akivel madarat lehetett fogatni. Micsoda trauma lehetett neki, amikor újból elhagyta őt Dani, és elrepült külföldre.Lili pedig, az üres ágyat találta a kórházban, na, akkor tört össze Lili végképp.

Most, hogy Lili "lelépett" és amit a szülés után csinált, ahogy viselkedett, az nem a szülési utáni depresszió következménye,  szerintem. Persze, tiszteletben tartom mások eltérő véleményét!

 

Egyébként, az életben sokan vannak, akik valóban szülés utáni depresszióban szenvednek. Az külön "misét" érdemelne, hogy zömében olyanok, akiknek semmi gond a terhességükkel, ragyogó körülmények között élnek, mindenki lesi a kívánságukat, tenyerükön hordozzák, és mégis depressziósok lesznek. Ehhez képes Lili sorsa igazán megindító. (Lili és Karesz, az utolsó jelenetig, remekül formálta meg a karaktert!)
(Ezek után pedig, egy darabig ismét csak "olvasó üzemmódba" vonulok, mert nem tudok objektív lenni Joe barátnőjével. Ha már nem szerepel Reni (?) Simi, Ádám, majd nézem a sorozatot, addig csak olvasgatok itt, mert az jobb és így képben is maradok! :D)

GPS Creative Commons License 2018.11.23 0 2 16620

 

A pszichológia komoly tudományág.

 

A pszichiátriát soha egy percig sem vitattam - arról szót sem ejtettem.

Na de a pszichológia? 

 

Gondolod, hogy véletlen az, hogy szinte nincs olyan amerikai film, ahol ne fordulnának elő ezek a sarlatánok - és ahol ne ekéznének őket, mint márkás, pénzéhes szélhámosokat?

Szerinted véletlenül alakult ki róluk ez a gyalázatos kép? Azokat pedig nem én írom.

 

Persze, erre rájátszanak a kuncsaftok is - mert azért hajlandók fizetni, hogy végre meghallgassa őket valaki - még ha olyan is, akit cseppet sem érdekel a nyomora.
Tudod miért ül a pszichológus mindig a fekvő "páciens" feje mögött? Azért, hogy az ne lássa, hogy ez közben könyvet olvas, vagy szundikál.

 

Ha a kuncsaftnak lenne egy gramm esze, egy szót se szólna, hanem azt mondaná, hogy: "Pszichológuskám, maga csak kérdezzen - én meg majd válaszolok. Hisz ezért fizetem, nem?".

 

Persze, ezt egyik kuncsaft se meri megtenni - inkább fossa az érdektelen szöveget, mint a hülye - miközben a másik ásítozik a feje mögött.

 

De a legjobb az, amikor pszichomókus, nagy kínkeservesen, csak kibányássza valahogy a kuncsaftból, hogy az 5 éves korában kapott egy pofont az apjától. Ez a legjobb.

 

Mert erre jön ám nagy üdvrivalgás, hogy: "Megtaláltuk a baj gyökerét!" - ami megmagyarázza, hogy mitől depis a 44 éves páciens - aki elvesztette az állását, a végrehajtó viszi a házát, a felesége csalja a volt főnökével, és a gyerekei sem köszönnek már neki.

És odamenet az autójának is beszart a motorja - amiért meg is büntették, mert rossz helyen állt le az autóval.

 

Hát ugye megvan, miért viseli ilyen nehezen mindezt - hisz az akkori, gyerekkori trauma köszön most vissza neki - ezt kell kezelni - és minden derüs lesz ezután.
Anyád.
Apropó anya. Azt is meg szokták kérdezni, hogy gyerekkorában soha nem akart-e szexelni az édesanyjával?... mert lehet a jóöreg Oedipusz is befigyel, ki tudja?
.

Előzmény: Mlle. Grenelle (16619)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2018.11.23 0 0 16619

A pszichológia komoly tudományág.

Nem kellene egy kalap alá venni pl. a TV-jósokkal.

Előzmény: GPS (16618)
GPS Creative Commons License 2018.11.23 -1 2 16618

 

Te valamiért mániákusan utálod a pszichológusokat...

 

...meg minden olyan szemétládát, aki naiv, bajba-jutott emberek hiszékenységéből és azok félrevezetéséből farag magának (néha teljesen kiváló) megélhetést.

 

Vannak páran.

.

Előzmény: Mlle. Grenelle (16617)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2018.11.23 -1 0 16617

Te valamiért mániákusan utálod a pszichológusokat...

Előzmény: GPS (16616)
GPS Creative Commons License 2018.11.23 0 2 16616

 

Ha ilyen a szakember segítsége,akkor attól az isten mentsen meg!

 

Ilyen. Többet árt, mint használ.

 

Nagyon megroggyant lelkületű valaki kell az leegyen, akit az ilyen"Képzelj el egy virágos rétet..." dumával el lehet feledtetni a létkérdés-fontosságú napi gondjairól.

Minimum hülyének kell lenni, hogy ezt a primitív dumát valaki bevegye - még Lili se vette be.

 

És ha pillanatnyilag ki is magyarázzák az agyából, hogy mekkora szarban van - másnap megint felkel és azt látja, hogy ugyanakkora szarban van, mint a kezelés előtt volt.

 

Vagy a kezelés lényege az, hogy "Igaz hogy szarban vagy - úgy is maradsz - de ne törődj vele"?

 

Mert max. kb. csak ennyire jó. Meg a pszichomókus tisztes megélhetésére - ezt azért ne hagyjuk ki.

.

Előzmény: Böszőke (16615)
Böszőke Creative Commons License 2018.11.23 0 0 16615

Szerintem ez nem kifejezetten szülés utáni depresszió volt,az már csak következmény,mert bár nagyon utáltam Lilit,de ő nem vágyott gyerekre

1,Mesi belebeszélte,hogy meg kell tartani a gyereket

2,ezzel valamelyest megbékélt,mikor azt hitte Danival egy család lehetnek ,ha igaz ,nagyon szerelmes volt bele,elképzelt egy boldog családot magának.

3,ez nem jött össze,visszaesett az eredeti kilátástalan állapotba a gyerekkel kapcsolatban

4,szülés elég nehézre sikeredett a nem várt/óhajtott/szeretett gyerekkel

5,a környezet erőszakos hatására,hogy mindenáron a kezébe adják, segítséggel megszerettetik vele stb, már valóban elmehetett a józan esze,de még magánál volt: inkubátorba tette

6, újabb erőszak a jóakaróktól,gyerek vissza,majd rávezetik ,hogy ő jó anya,szereti,stb csak még nem ismeri fel az érzést-

7,Ha ilyen a szakember segítsége,akkor attól az isten mentsen meg! Csodálom,hogy csak megszökött,de nem ölte meg a gyereket .Szó szerint ráerőszakolták ! Soha nem voltam depressziós,de attól amit csináltak vele segítség képen,megőrültem volna....

GPS Creative Commons License 2018.11.23 0 1 16614

 

A valóságban nemcsak újszülött, hanem pár hónapos gyerekeket is nemcsak hogy elhagy az anyjuk, de esetenként meg is öli.

 

Nekem megáll az eszem, ahogy ezek a kollégák (koleginák) felállítanak maguknak egy elképzelt, ideális világot és olyannal jönnek, hogy "Olyan nincs, hogy egy anya bla, bla, bla...".

 

Nincs a frászt. netán a nyilvános inkubátorokat azért állítják fel minden városban, hogy mirelit-pizzát melegítsenek fel benne a sietős járókelők?

 

A Lili-sztori még a lightosabb verzió - mert ennek a csajnak még maradt annyi (maradék) esze, hogy lefalcoljon, mielőtt még valami tragédiába torkolna a dolog.

 

De elég csak a TV-t nézni - hogy nincs olyan hónap, ahol ne ítélnének el csajokat szörnyűséges tettekért amit csecsemőkkel követnek el - a kert-végében elásástól, a kútbadobáson, vagy vécébe fojtáson át, egész odáig, hogy földhöz verik, mert nem hagyta abba a sírást.

 

Meg - ahogy az előbb mondtam - láttam én már intelligens, egyetemet végzett, felnőtt (30+) nőt is megzakkanni egy szakítás miatt - akkor mit várunk egy ilyen iskolázatlan, éretlen p-gyümölcstől - aki még saját magáról se tudja hol tart, nem hogy még egy gyerekről is felelősen gondoskodjon.

.

Előzmény: A másik határbíró (16613)
A másik határbíró Creative Commons License 2018.11.23 0 0 16613

A valóságban nemcsak újszülött, hanem pár hónapos gyerekeket is nemcsak hogy elhagy az anyjuk, de esetenként meg is öli. Nincs egy hónapos egy ilyen történet, tele volt vele a sajtó.

Előzmény: forgoszel (16611)
gombóc63 Creative Commons License 2018.11.23 0 0 16612

Ja értem. Ez igaz. Elvileg.

Előzmény: forgoszel (16611)
forgoszel Creative Commons License 2018.11.23 -1 0 16611

A valóságban nem fordul elő olyan,amit Lili csinál.Nem igaz,hogy egy anya csak úgy el tud menni,és otthagyja pár hónapos gyerekét.

 

Erről van szó!

 

Előzmény: gombóc63 (16602)
gombóc63 Creative Commons License 2018.11.23 -1 0 16610

A misztifikálás, a túlmagyarázás a te asztalod, de látom azt se viseled ha valaki ellentmond a sok okosságodnak. De tudd rajtad kívül vannak itt még tapasztalt emberek, akik lehet valamit jobban tudnak mint te. Ennyit erről.

Előzmény: GPS (16609)
GPS Creative Commons License 2018.11.23 0 2 16609

 

Te meg túlmisztifikálod ezt az egészet - vagy nem ugyanazt a sorozatot nézük.
Amióta a Dani kirúgta - ez a csaj gyakorlatilag egy zombi.

 

Mit kell ezen ennyit túlmagyarázni?

A valós életből is tudok példát hasonlóra - szinte tükör-szitut - amikor a neves sebész-orvos akkor hagyta el a csajt, amikor az terhes lett.

 

A különbség csak annyi volt, hogy a csaj mellett állt a bivalyerős jellemű anyja - aki nem hagyta szétcsúszni a dolgokat.

 

De egyébként évek kellettek, hogy a szakításkor 30+os csaj valamennyire magához térjen - mert annyira elhatalmasodott rajta ez a szakítási-trauma, hogy a baráti kör már menekült előle, mert egyebet se halott tőle, csak a palival (és annak az új nőjével) kapcsolatos dolgokról.

 

A gyerek közben felnőtt, lediplomázott (igaz, a rendkívűl jómódú apja hathatós támogatásával) - de a nőnek ezek után egyetlen kapcsolata sem lett.

 

Tehát nehogy azt hidd, hogy más nem látott már ezt-azt a valós életben is - még akkor is, ha a pszichomókusokat* diplomás sarlatánoknak tartja.

 

*Nagyon figyelj: nem pszichiátert mondtam - mert az egy teljesen másik kávéház.

.

Előzmény: gombóc63 (16608)
gombóc63 Creative Commons License 2018.11.23 -1 0 16608

Már a múltkor is jeleztem, hogy látszik nagyon nem értesz a pszichológiához, a pszichés betegségekhez. Szerintem ebbe nagyon beletörik a bicskád, tényleg nem érted mi történik Lilivel. Talán nem kellene ennél jobban lejáratnod magad, hogy ennyit fogsz fel az egészből. De egyébként nem is kell mindenkinek mindenhez érteni, de csendben maradni igen.

Előzmény: GPS (16607)
GPS Creative Commons License 2018.11.23 0 1 16607

 

Mi a francot nem értek? Hogy a csaj bedilózott azért, mert elhagyta egy pasi? Mit lehet ezen nem érteni? Volt már ilyen.

 

Az, hogy aztán anyaként is beszámíthatatlan - az már csak hab a tortán, kiszámítható következmény.

De az oka annak is ugyanaz.

.

Előzmény: Mlle. Grenelle (16605)
GPS Creative Commons License 2018.11.23 0 1 16606

 

Ennél már az jobb, hogy tetten érik "a gazt" miközben a drogdilerekkel seftel - de még véletlenül se jut eszébe egyiknek se, hogy elővegye azt a kurva iPhonját a zsebéből, hogy fotót, vagy méginkább videót készítsen az esetről.

 

Holott az még egyszerűbb és veszélytelenebb lett volna a furgon takarásából - mintsem kidugdosni a dinnye-fejüket, kukkolni.

 

De ha már: ész megáll attól, hogy ennek a sok szakadtnak a kezéből nem esik ki a 300+ ezer Ft-os iPhone - csak tudnám mi a lófaszból veszik ezeket így, halomra? Beleértve Lilit is - mert neki is az volt.

 

Még véletlenül sincs egyiknél sem egy 50-60 ezres Samsung, vagy Huawei, vagy bármi - csak iPhone.

Az is a tepsi-méret, nehogy már valamelyik "csak" negyedmilliós gagyi legyen.

.

Előzmény: gombóc63 (16603)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2018.11.23 -1 0 16605

Pfú, te ezt nagyon nem érted...

...vagy nagyon nem akarod érteni.

Előzmény: GPS (16604)
GPS Creative Commons License 2018.11.23 0 1 16604

 

Ez a csaj már akkor megzakkant, amikor a Dani-gyerek kirúgta.

 

Innentől kezdve minden csak következmény.

 

Ha most ugyanez a szitu Daniló mellett játszódna - ő lenne most a legjobb, legodaadóbb minta-anya a világon.

Ez ilyen egyszerű.

 

És még mondják azt, hogy a pasikat a farkuk vezérli. Ugyan már.

.

Előzmény: forgoszel (16601)
gombóc63 Creative Commons License 2018.11.23 0 0 16603

Az audin az a sérülés...láthatóan fényezési munka, a törött rendszámtartón kívül. Vajon Gábor azt hogyan oldja meg egy javítóműhelyben alig pár óra alatt?! És mi kerül százezerbe? 

gombóc63 Creative Commons License 2018.11.23 0 0 16602

Hát mégis miről van szó? Lili depressziós, minden cselekedete emiatt történik.

Előzmény: forgoszel (16601)
forgoszel Creative Commons License 2018.11.23 0 1 16601

De most nem a szülés utáni depresszióról van szó!

Előzmény: gombóc63 (16599)
GPS Creative Commons License 2018.11.23 0 0 16600

 

Egy szomszédos és baráti országban, még nem is olyan rég, a szülést követő x óráig  (tán 48, vagy 72 óráig - azaz 2-3 napig) nem lehetett elítélni az anyát csecsemőgyilkosságért - mert orvosilag súlyos tudatmódosult állapotnak fogadta el a törvény.

 

Nem tudom, ha ez a törvény él-e még (az úniós harmonizálás után) - de ezelőtt cca. 30 évvel biztos élt.

.

Előzmény: gombóc63 (16599)
gombóc63 Creative Commons License 2018.11.23 0 0 16599

Éppen tegnap volt téma a Ridikülban a szülés utáni depresszió. Senki nem tehet róla, aki beleesik. A hormonok játéka, amire nem vagyunk hatással. A szült nők 10 százaléka beleesik. 

Előzmény: forgoszel (16588)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2018.11.23 0 0 16598

Nyilván ennek az Ádámnak is van egy olyan komputerzsoké haverja, mint amilyen a BK-ban van... azt ír bele a rendőrség rendszerébe, vagy vesz ki onnan, amit akar... 😛😛

Előzmény: A másik határbíró (16597)
A másik határbíró Creative Commons License 2018.11.23 0 0 16597

Ja, amúgy ha a csaj visszamegy az exférjhez, a rendőrség majd ejti a drogbirtoklás vádját? :)

Linczike Creative Commons License 2018.11.22 0 1 16596

Menjen a sztripper! Hiàba sìr ott van a helye az idióta Àdám mellett, mert gyenge! Ha igazàn akarta volna a Joet, akkor màr règen màs munkàt keresett volna! Az Àdàmnak ez megfelelt, valószìnű, mert annyit drogozott...ès valljuk be, hogy az a férfi, aki igazàn szereti a pàrjàt nem viseli el, hogy màs pasiknak vonaglik a szerelme!

Mlle. Grenelle Creative Commons License 2018.11.22 0 2 16595

Ne légy már ilyen rosszindulatú...

Előzmény: hakapakkoreszik (16593)
Linczike Creative Commons License 2018.11.22 -2 1 16594

Nem értem a Joet mit akar ettől a nőtől! Sztriptìztàncos, amibe lehet belefèr privàtban a dugàs is! Ès azt sem èrtem, hogy ilyen sok trauma utàn hogyan tud ez a nő az èjszakàban fèrfiakat "boldoggà" tenni! A Joeval való nagy veszekedès utàn, amikor az exe elvitte a gyereket ès bezsarolta közben! Azzal ment ki a szobàból, hogy megyek dolgozni inkàbb! Èn teljesen ledöbbentem! Akkor most kb. egy óra múlva már öltàncol valakinek vagy dug valakivel privàtban?!

hakapakkoreszik Creative Commons License 2018.11.22 0 0 16593

remélem a csávó átvágja őket a bárral . lelép a pénzzel :) 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!