Keresés

Részletes keresés

ppapa Creative Commons License 2002.12.28 0 0 5033
Köszönöm a tippet, utána fogok nézni, bár a XX. századi zenéből nem sokért lelkesedem. Mármint a komolynak mondott zenéből. Noha eléggé mindenevő vagyok, számomra megvannak a preferált művek, és a preferált előadók. Többek között e miatt is szerzett nálam jópontot drbit webes működése egy szegmensével.
Előzmény: Törölt nick (5024)
tresk Creative Commons License 2002.12.28 0 0 5032
Nohát, hogy milyen pontosan kezdesz!!!:))
Előzmény: ppapa (5031)
ppapa Creative Commons License 2002.12.28 0 0 5031
Halihó najsebva!

Éberség! Mássz alá! Nézd meg a vízszintet! Én éppen most töltöttem utána 7,5 liter, azaz hét és fél liter vizet a lavórba. Egész hihetetlen. Meg is fogom keresni a tavalyi naptárbejegyzéseket, hogy jól emlékeztem-e a tavalyi elsőhetes 8 literre.
Készül a részletes útmutató.

Üdv: ppapa

Előzmény: najsebva (5004)
villa Creative Commons License 2002.12.27 0 0 5030
Üdv. Mindenkinek, azt is mondhatnám, hogy közeleg a tavasz.
Köszönet a téli hangulatú slr képekért, én csak itt a Borhegyen kószáltam a karácsonyi estéken, éjszakákon, sajnos felsózott utcákon, legalább ebben a témakörben álljunk vigyázba az EU irányelvek előtt.

A díszkivilágítások, mint a minap Péreli Zsuzsa mondta egy műsorban, jól tükrözik a tulaj kultúrális szintjét, és anyagi lehetőségeit, lelkivilágát, a színes, ízlésesnek alig mondható füzérektől a szép fehér apró lámpás kivilágításig ebben a szűk körzetben is sok minden van.

Délelőtt a Városházán járva a díszteremben játszóház ment, ami önmagában jó is lehet, de itt egy, december 6.-ról itt ragadt, kissé amortizált Mikulás várta a gyerekeket. Itt is tükröződik az a zűrzavar, ami az év végi ünnepkör kapcsán a fejekben van – Szent Miklós története és Jézus születése összevonásaként -.

tresk Creative Commons License 2002.12.26 0 0 5029
A gaelt csak azért írtam, hogy
1./ ne tűnjön olyan magabiztosnak a válaszom,
2./ ha esetleg Hatanbátormakszardzsav barátunk tett bele egy csavart (mertmivel túl egyszerűnek tűnhetett előző nickjéből kiindulni), legyen még egy tippem,
3./ nem tudom, hogy ez a karácsonyi dal egyáltalán a mikmaqi indiánok között olyannyira elterjedt lenne, hogy még az interneten is megtalálható - a gael még mégiscsak közel van az angolhoz (mármint földrajzilag).

Remélem, teljesen érthetően és világosan fejeztem ki magam:)))

Előzmény: zygota (5026)
Törölt nick Creative Commons License 2002.12.26 0 0 5028
"Britten: Christmas Carols c." Bocsánat, de a helyes cím "A Ceremony of Carols"
Előzmény: Törölt nick (5024)
_dimanche_ Creative Commons License 2002.12.26 0 0 5027
zygota Creative Commons License 2002.12.26 0 0 5026
Tresk!A megfejtés elsősége a tied, azt hiszem, hogy jó is. Magam is erre jutottam. Miből gondolod, hogy gael?
Wela'lioq mikmaq!
Előzmény: tresk (5019)
Törölt nick Creative Commons License 2002.12.26 0 0 5025
Kedves Zygota, termés ezúttal nem igazán keletkezett, legfeljebb egy kép, az sem kiállítási minőségben. Ezt nem szabad sem etőltetni, sem siettetni. (Bevallom, én rontottam el. Tudom, hogy a téli, havas képeket kézzel kompenzálni kell, mert a buta fénymérő azt is átlagszürkére csinálná. Én kompenzáltam is, de nem tudtam, hogy ezt a programozott fénymérő magától is megteszi - hóban még soha nem fotóztam vele. Így aztán ketten együtt túlteljesítettünk: a képek elégtek.)

Sera, sajnos még mindig a tar.hu-t használom, ami még mindig nem nagyon elérhető külföldről. Elnézésedet kérem, most nem tudtam jobb megoldást, hogy legalább az itthon lévőkhöz eljuttassam a hangot.

Zegzug, nem vettem új gépet. Nyár óta egy 4040-est használok, amit már láttál, és a fennsík kiállításon is volt egy felvétel (vagy kettő), ami azzal készült. Ez is egy kompromisszumgép, amihez mint forgalomból kimenő utolsó darabhoz jutottam hozzá töredékáron. Azért mentem bele, mert a régi C900 minden tartozékát (töltő, akkumulátorok, kártyák, kártyaolvasók, kábelek, stb.) lehet hozzá használni, míg az újabb kamerák már teljesen más szabványt használnak. A C900-nak eltört a burkolata és csak egy új gép áráért cserélte volna ki a szerviz. Sajnos a 4040 szoftver támogatása csapnivaló, különösen bánt a panoráma program durva hibája. --- Igen, a kép onnan készült. Nem ajánlom senkinek, hogy óvintézkedések nélkül felmenjen. Nekem viszont annyira kellenek a panorámaképek (ráadásul gyakorlatom is van a mászásban), hogy inkább felkészülök, és ahol kell, engedélyt szerzek. Remélem, megéri, és élvezitek a látványt, még ha nem is pontos a szeletek illesztése.

Ppapa, a gyártelep mellett a parton áll az elektromos szerelvényeitől megfosztott torony. --- Az öböl jege legfeljebb egy kacsa megtartására elég, senki ne kisérletezzen.

---------------------------------------

Most elköszönök egy időre. Nagyon köszönöm mindazt, amit itt Tőletek kaptam, tényleg le vagyok nyűgözve attól, amit a topic kapcsán emberileg, helytörténytileg meg egyáltalán tapasztalhattam. Most ezzel a pár képpel próbáltam törlesztgetni, a további lógásaim (archív térkép véglegesítése, Rózsakert projekt követése, stb.) rendezésére még egy kis időt kérek. Addig is további jó ünneplést, egészséget és boldog újévet kívánok Nektek. Slr.

Törölt nick Creative Commons License 2002.12.26 0 0 5024
Kedves Ppapa!
Már a legutóbb is szíven ütött zenei ajánlásod. Bach nem csak karácsonykor, de minden évszakban vasár és hétköznap ünnepivé teszi szabad estéimet.
Most azonban hadd ajánljak valami újabbat. Tessék nem megijedni a XX. századi szerzőtől. Aki bátor, csodát fog hallani. Ráadásul budafoki kötődése is van a dolognak, ugyanis a Budafoki Leánykar (Biller István vezényletével) évek óta műsorán tartja és CD felvételt is készítettek Britten: Christmas Carols c. kórusművéből. Igazán hátborzongató!
Előzmény: ppapa (5023)
ppapa Creative Commons License 2002.12.26 0 0 5023
És ha már a zenénél tartottunk, és ha már néhány napja ajánlottam a Karácsonyi oratóriumot, most szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy a Bartók rádióban szerda-csütörtök-péntek leosztásban hallható Bach műve igen jó előadásban, Helmuth Rilling vezetésével, az alt szólókat Hamari Júlia énekli.
I. kantáta: szerda este 19.05, az ünnep első napjára.
II. kantáta: csütörtök este 19.05, az ünnep második napjára.
III. kantáta: péntek este 19.08, az ünnep harmadik napjára.
Ugyanúgy, ahogy 1734 Karácsonyán hangzott el Lipcsében.
Sajnos a jövő heti rádióújságban nem találom a folytatást, pedig Bach az oratórium további három kantátáját 1735 Újév napján, majd az azt követő vasárnapon, végül Vízkeresztkor adatta elő.
Ezért is írtam, hogy tessék szabályosan hallgatni.:-)
ppapa Creative Commons License 2002.12.26 0 0 5022
Kirándulunk-kirándulunk? Jövünk-megyünk? Oszt közben fényképezkedünk?

Jók a fotóid!

A falemezgyárban van a torony, ahová felmásztál? Vagy mellette? Vagy hol?
Köszönöm, most már tudom, hogy mire használjam a borra már alkalmatlan hordóimat.:-)
A Kis-Dunás képedhez mondom, hogy óvatosan merészkedjen bárki is a jégre, a kotort öbölben 6-8 méter is lehet a vízmélység a jég alatt!!!

Előzmény: Törölt nick (5016)
ppapa Creative Commons License 2002.12.26 0 0 5021
Kedves sera!

Szívesen a segítségedre sietek, ugyanis én már hallottam slr linkje nyomán a dalt. Ugyan nem ismertem fel, de a gyerekeim révén most már tudom, hogy egy kedves karácsonyi dalt kaptunk mH-tól, éspedig a „We Wish You a Merry Christmas”-t. A még megfejtetlen nyelvű előadó 30 másodperc alatt háromszor énekli a „We wish you a Merry Christmas; We wish you a Merry Christmas;. We wish you a Merry Christmas and a Happy New Year”-t gitárkísérettel. Nagyon kellemes, de hogy milyen szavakat mond, érthetetlen számomra.

Egy kicsit utánakutakodtam, a Google 248.000 találatot mutatott a dal címére keresve. Ezek közül néhány:

http://www.christmas-carols.net/carols/merry-christmas.html idekattintva végtelenítetten hallhatod a dalt.
http://12121.hostinguk.com/christmas.htm a zenére „csilivili” animáció fut, a lapon egyébként sok népszerű dallam látható-hallható, a gyerekeid biztos élvezni fogják.
http://ingeb.org/songs/wewishyo.html itt is leírják a szövegét, ráadásul a német fordítást is, ahol a fordító a fügét mazsolának fordítja, de persze az is finom.
http://www.phillyburbs.com/christmascarols/wewish.shtml
itt leírják a dal keletkezésének történetét és a szóban forgó puding receptjét is, és ahogy elnézem a belevalókat, bizony jókat ajánlott nekünk mH barátunk. És a lapon még egyéb receptek is találhatóak, például kimerítő, jó tanácsok a karácsonyi pulyka elkészítéséhez, kiválasztásához.

Kellemes danászást és receptjegyzést!

ppapa

Előzmény: sera (5018)
Zegzug Creative Commons License 2002.12.26 0 0 5020
"Sajnos az újabb kamerámnak sokkal rosszabb a panoráma programja mint az előzőé volt, ez nem tudja rendesen összeilleszteni a darabokat :-(."

Szia slr!

Vettél új gépet? Elárulod milyet?:)

És ugye az egyik panorámaképed a kamaraerdei kilátóról van? Az milyen állapotban van, nem életveszélyes még? Régen pár éve jártam fönt, de most már nem tudom mernék -e.
Üdv:
Zugi

Előzmény: Törölt nick (5016)
tresk Creative Commons License 2002.12.25 0 0 5019
Manfréd valamit machinált a gépen és lett hangüzenet...
Szerintem meg mikmáki indiánul szól az ismert karácsonyi dal:))) Vagy gael nyelvül...
Előzmény: sera (5018)
sera Creative Commons License 2002.12.25 0 0 5018
Slr-t csak megerösiteni tudom,de nem ertettem,hogy Mikmaq milyen hangüzenetre gondolt,hiszen nalam nem volt semmi sem hallhato.
Sajnos,slr itt-jere rakattintvan sem hallok semmit,de ti majd megfejtitek.
(A nyelvezet csakis eszkimo lehet :))
Előzmény: dobka (5007)
zygota Creative Commons License 2002.12.25 0 0 5017
"A Péter Pál utcában éppencsak megpróbáltam fotózni, persze ismét szerda volt... akit érint, tudja, ez mit jelent :-)."

Persze, hogy tudjuk, szerda = kukanap. Még szerencse, hogy karácsony lévén sokan elfelejtették kitenni a kukákat, ezért csak kettőt kellett odébb tennetek. Mindazzal együtt kiváncsian várom a termést.

Előzmény: Törölt nick (5016)
Törölt nick Creative Commons License 2002.12.25 0 0 5016
Ugye érzed, hogy nem bántó felhanggal készült a kép... ez így jó, ahogy van, képileg mindenképpen egy megőrzendő emlék. Nézd meg a fülkével azonos színűre fényezett hordóabroncsokat, és egyáltalán a gondosságot, ami arra utal, hogy ez a platós Barkas (ami már magában is egy ritkaság) egyszer még szaladni fog. Mögötte pedig ez a Budafok - Csepel mix, azt hiszem, igazán egyedi.

Ma több helyen próbáltam fotózni, több-kevesebb (inkább kevesebb) sikerrel. Az élesztőgyárban lebontották kedvenc tornyomat, amin volt egy tacepao, amit még szerettem volna megörökíteni. Ma elkapott egy biztonsági őr, amint a gyár épületeit (kívülről) gyönyörű súrolt fényben próbáltam megörökíteni: azt mondta, ott tilos fényképezni. Udvariasan kitöröltem a vonatkozó képeket.

A Péter Pál utcában éppencsak megpróbáltam fotózni, persze ismét szerda volt... akit érint, tudja, ez mit jelent :-). Mindenesetre fiammal kukáztunk egy kicsit (ideiglenesen elraboltunk két kukát, majd fotózás után visszavittük :-).

Toronymászás ügyben szerencsém volt (még az élesztőgyár kéményét szeretném megmászni, de állítólag nem fogják engedélyezni, mert életveszélyes.

Sajnos az újabb kamerámnak sokkal rosszabb a panoráma programja mint az előzőé volt, ez nem tudja rendesen összeilleszteni a darabokat :-(.

Előzmény: _dimanche_ (5015)
_dimanche_ Creative Commons License 2002.12.25 0 0 5015
ez itt van a közelünkben..
Előzmény: Törölt nick (5013)
Törölt nick Creative Commons License 2002.12.25 0 0 5014
Törölt nick Creative Commons License 2002.12.25 0 0 5013
Törölt nick Creative Commons License 2002.12.25 0 0 5012
Törölt nick Creative Commons License 2002.12.25 0 0 5011
ppapa Creative Commons License 2002.12.25 0 0 5010
Békés, áldott ünnepet kívánok mindnyájatoknak!
kerub Creative Commons License 2002.12.24 0 0 5009
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánok mindannyiatoknak!
Törölt nick Creative Commons License 2002.12.24 0 0 5008
Szervusztok,

Hatanbátormakszardzsav egy hangüzenetet küldött karácsonyi rébuszként sokunknak. Sajnos ez az üzenet nem érkezett meg mindenkihez lejátszható formában, ezért most közzéteszem itt. Az a kérdés, hogy a milyen nyelvet hallunk.

Barátunk rejtjeles üzenetét is dekódoltam:

Kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog új esztendőt kívánok mindannyiótoknak!

Remélem még sokáig boldogítjuk egymást
Budafok-Tétény fórumi törzsasztalain, s lesz
még részünk számos közös és együttműködő
éteri vagy éteren túli szerveződésű programban!

Azért, hogy ne búcsúzzak az óévtől kérdés
nélkül, legyen idei utolsó fejtvényem, e mellékelt
év végi kedves dal kérdéses nyelvezete

Várom megfejtéseiteket.

Még egyszer mindenkinek minden jót,
viszlát 2003-ban!

dobka Creative Commons License 2002.12.24 0 0 5007
Kedves Sera !
Elárulod, hogy mi volt a Hm által küldött üzenetben a kérdés ? Nálam is szétesett az E-mail-je.
Előzmény: sera (4998)
HG4I Creative Commons License 2002.12.24 0 0 5006
Mindenkinek áldott Karácsonyt és
boldog Új Évet!

HG4I

Törölt nick Creative Commons License 2002.12.24 0 0 5005

Ezzel a karácsony hajnalán készült képpel kívánok mindannyiótoknak jó egészséget, békét és jó kedvet

slr

najsebva Creative Commons License 2002.12.24 0 0 5004
Kedves ppapa!
Rövid helyzetjelentés: a ppapa-najsebva-féle vizes karácsonyfa installálás megkezdődött. Ismétlem: megkezdődött. Részletes beszámoló később várható.
Előzmény: ppapa (5001)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!