Keresés

Részletes keresés

adam1117 Creative Commons License 2015.09.13 0 0 115622

G

Előzmény: adam1117 (115621)
adam1117 Creative Commons License 2015.09.13 0 0 115621

Bondoltam. :)
Ezt most nem tudtam kivitelezni. (nincs kompresszororm)
De, feltöltöttem vízzel, (a köpenyt) megcsináltam zárt rendszerre, volt egy 2,5báros biztonsági szelepem, azt raktam rá. 2,5 barig nem fújt sehol....

Előzmény: snapszmester (115613)
kornel8 Creative Commons License 2015.09.13 0 0 115620

Köszönöm, majd rakok képeket, mert mintha belülről jönne, mindig tisztán rakom el, szárazon.

Előzmény: öreg_néne_b (115610)
snapszmester Creative Commons License 2015.09.13 0 1 115619

Nem telitodik. Az ecet a gyümölcssavak leoldjak. Az üst belseje mindig fényes.

Előzmény: Pálinkás Alex (115615)
snapszmester Creative Commons License 2015.09.13 0 0 115618

Olvashattad hogy nagyságrendekkel kisebb mértékben folyadékban mint gozfázisban,de működik.

Előzmény: körte51 (115614)
obsitos3 Creative Commons License 2015.09.13 0 2 115617

Pl. a flegma visszamossa az üstbe.

Előzmény: Pálinkás Alex (115615)
Figyelget Creative Commons License 2015.09.13 0 0 115616
Mindenképp csináld meg,amit snapszmester tanácsolt,úgy tisztába leszel a varratokkal.Viszont az eredmény újabb gondot fog előhozni,az borítékolható!
1. Jók a hegesztések.Akkor továbbra sem fogod tudni,hogy mi lehet a gond.
2. Valahol szivárog.Akkor a vízes hűtőközegnél miért volt ugyanolyan íz,mint az olajosnál?
3. Valahol szivárog.Hogy is van az a minősítés? :-)))
Előzmény: adam1117 (115612)
Pálinkás Alex Creative Commons License 2015.09.13 0 0 115615

És amit a sisakban, vagy a páracsőben köt meg a réz? Az hova kerül?

Gondolom a réz felület egy idő után telítődik.

Előzmény: snapszmester (115607)
körte51 Creative Commons License 2015.09.13 0 0 115614

Ez rendben ! Viszont olvasható, hogy ez a katalizáló hatás nem működik csak gőz halmazállapotban ,tehát az űst anyaga lehet saválló a maga hátrányaival ! Valamikor azt gondoltam ,hogy finomabb pálinkát lehet réz üstben főzni, ma pedig nem vagyok benne biztos ! Volt lehetőségem figyelemmel kísérni egy barátom des készülékét  ami réz az enyém nem ! Kerestem a rézűst ízre gyakorolt kedvező hatásait, de nem találtam! Valamikor az inox kuktámon semmi réz nem volt, rátettem a réz kis sisakot és a nagyon várt eredmény nem jött !  Szeretnék rézüstöt  ,de csak a hővezetási szempontjai miatt!

Előzmény: snapszmester (115607)
snapszmester Creative Commons License 2015.09.13 0 1 115613

Szuper!

Engedd le az olajat, nyomd meg levegővel a köpenyt, szappanos vízzel kend be a varratokat. Ahol buborekol ott a hiba.

A kenes az ust belsejében értendő.

Előzmény: adam1117 (115612)
adam1117 Creative Commons License 2015.09.13 0 0 115612

adam1117 Creative Commons License 2015.09.13 0 0 115611

Így?

Előzmény: snapszmester (115606)
öreg_néne_b Creative Commons License 2015.09.13 0 0 115610

Használd nyugodtan, az első cefre úgyis letisztítja fémtisztára. Legközelebb szárazon rakd el és belül ne érintkezzen más fémekkel.

Előzmény: kornel8 (115608)
adam1117 Creative Commons License 2015.09.13 0 0 115609

Hogy értsem az oldalnézetet?

Előzmény: snapszmester (115606)
kornel8 Creative Commons License 2015.09.13 0 0 115608

Sziasztok. Segítséget szeretnék kérni. Ma elővettem a szettemet és az üst alján rozsdapöttyöket látok belülről(rm söröshordó). Mit csináljak vele? Csiszolás, passziválás? Ennek sok értelme lenne, vagy csak halasztom, úgy is újat kell venni? Így lehet benne főzni? Előre is köszi.

snapszmester Creative Commons License 2015.09.13 0 1 115607

Az aktív réz ionok sok káros dolgot megkotnek. Ez lerakodas az ust falán, amik leoldódnak főzekkor, de nem desztilalnak át. Cserébe fogy az ust. 20 év alatt ipari használattól 3-4 mm elvekonyodik.

Előzmény: körte51 (115601)
snapszmester Creative Commons License 2015.09.13 0 0 115606

Szivárog a hokozlo olaj. Küldj fényképet oldalnezetbol, adok megoldást hibakeresesre.

Előzmény: adam1117 (115598)
sogi01 Creative Commons License 2015.09.13 0 1 115605

                                                 vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

Előzmény: sogi01 (115560)
Figyelget Creative Commons License 2015.09.13 0 0 115604
+1k :-)
Előzmény: Figyelget (115603)
Figyelget Creative Commons License 2015.09.13 0 0 115603
Az elején jégkockákat teszek bele,aztán ahogy írod:jégakut állítok a szélébe.
Előzmény: varadyz (115600)
Figyelget Creative Commons License 2015.09.13 0 0 115602
Attól aztán nem lesz olajos az tuti.Pláne a víz.Lehet,hogy az alkohol gőz old valamit belőle,de a vízgőz az biztos nem.Alapos tisztítás után pároltál vízet,tehát rajta maradt lerakódás sem lehet.
Előzmény: adam1117 (115598)
körte51 Creative Commons License 2015.09.13 0 0 115601

Nagyon jó kérdések!  Szerintem , azt kijelenthetjük , hogy a lekvár finobabb rézüstben,de lehet,hogy csak azért mert kevésbé ég oda a hővezetés miatt!  Nem vagyok benne biztos,hogy kapsz  bizonyított ,megnyugtató választ!

Előzmény: Pálinkás Alex (115586)
varadyz Creative Commons License 2015.09.13 0 0 115600

Bocsánat de azt nehezen találom meg hogy a szőllősi féle kozmaolaj szűrőt kell hűteni? Ha igen hogy hűtitek? Jégakku?

varadyz Creative Commons License 2015.09.12 0 1 115599

Kertész áruházban is szokott lenni. De én ebay-ről rendeltem asszem tavaly előtt max 3e és free shipping :) Mondanám hogy odaadom de mittomén hol van :) 

Előzmény: '99A4 (114792)
adam1117 Creative Commons License 2015.09.12 0 0 115598

És a hőmérő üstbe eső fele? Nem úgy néz ki mintha odavaló lenne. Valami mintha marná. Szerintem sima kerek kazánhőmérő. Bár attól sem hiszem, hogy olajosnak kellene lennie. 

Előzmény: öreg_néne_b (115597)
öreg_néne_b Creative Commons License 2015.09.12 0 0 115597

A teflonnal biztosan nincs semmi baj, az nem okoz változást a pálinkában.

Előzmény: adam1117 (115592)
Feeriba51 Creative Commons License 2015.09.12 0 0 115596

Na látod, most már meggyőztél!

Jó nedűt!!!

Előzmény: hevezoli64 (115588)
Pálinkás Alex Creative Commons License 2015.09.12 0 0 115595

Tegyünk szert inverz új barátokra- 8.rész. :-)

Előzmény: hevezoli64 (115588)
öreg_néne_b Creative Commons License 2015.09.12 0 0 115594

Tökéletes.

Előzmény: abácsip (115590)
adam1117 Creative Commons License 2015.09.12 0 0 115593

Beszéltem vele többször is, nem igazán volt együttműködő. Kérdeztem, hogy nem-e tud olyat aki vett tőle, és elérhető, meg kérdeztem, hogy nem-e tudja a hiba okát, de ő semmit....

Előzmény: Bárk_i (115589)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!