Keresés

Részletes keresés

csokinjull Creative Commons License 2007.05.29 0 0 100

sziasztok!:) mi is épp odaköltözni készülünk, ma voltunk megnézni az épülendő ház helyét.
tenni01 Creative Commons License 2007.05.28 0 0 99
Az biztos, hogy az erdősités jót tenne a falunak? Nem lehet, hogy inkább munka kellene helyben?
Milyen vállalkozások müködnek jól?
Azt lehet tudni, hogy az elmult időben települt-e új vállalkozás a faluba?
Nem nagyon nyüzsög itt sok ember, ennyire közömbösek, vagy ennyire nem érdekli őket a saját sorsuk?
Előzmény: jbercike (93)
jbercike Creative Commons License 2007.05.26 0 0 98
Nem tudom mi volt a polgármesteri tájékoztatón, de tegnap az utcát végigszórták és ma ZI ellenőrzést tartott a munkák felett.
Ebből arra következtetek, hogy nem lesz csatorna!!!!!!
Előzmény: tenni01 (95)
jbercike Creative Commons License 2007.05.25 0 0 97
Sajnos én sem tudtam elmenni a beszámolóra, de talán lesz valaki aki tájékoztat az esetről, ha nem akkor kedden bemegyek a polgármestribe és elkérem a jegyzőkönyvet aztán feltesszük egyes részeit ide.
Nálunk is sok volt a viz de ugy vettem észre senkit nem öntött ki, igaz az utcában tisztán van tartva az árok
Előzmény: Atiqua (96)
Atiqua Creative Commons License 2007.05.25 0 0 96

Az akkora eső ami szerdán volt, mindenhol okoz gondot :D Úton, kertben, mindenhol ömlött a víz, az árkok, átfolyók sok helyen nem bírják egyszerre a sok vizet. Nálunk az utcán az apró köveket teljesen kimosta és levitte az aljba a víz :D

Amire eméxem, tavalyelőtt nyáron volt az eddigi legnagyobb eső, szerencsére kimaradtam belőle, de nem sokkal a vihar után jöttem haza és furcsa volt, hogy mindenhol az emberek az árokban dolgoznak valamit.

Hogy feloldást nyersz-e a kötelező hallgatás alól? Majd kiderül :) De mivel én spec nem leszek ott ezen a beszámolón, így várom a híreket :)

Előzmény: tenni01 (95)
tenni01 Creative Commons License 2007.05.24 0 0 95
Szerintetek felodást nyerhetek holnap?
Nem egészen értem a testületieket, vagy tényleg valami van a mögöttesben?
Milyen volt a vihar, mert olvastam, hogy a nagy zivatar volt és a szép dombokon biztos sok viz zúdult a falura? Melyik részen nem okoz ez gondot?
Előzmény: jbercike (94)
jbercike Creative Commons License 2007.05.24 0 0 94
Talán lesznek hirek a polgármester 25-i beszámolóján azokról a kérdésekről amiről itt eddig vagy titokzatos módon hallgatott ZI vagy nem szólalhatott meg tenni01.
jbercike Creative Commons License 2007.05.22 0 0 93
Elsősorban örömömet fejezem ki, mert elindult az élet itt is .

Lehet, hogy tévedek, de itt a lehetőség, hogy helyrebillentse valaki a helytelen megállapitásokat is amelyeket eddig tettem. Ha tettem ilyet.
Ehhez meg kell szólalni vállalva, véléményét az embernek különösen ha a köz érdekében tevékenykedőnek vallja magát.

Ime egy.
Miután nincs meg a megfelelő háttér, a falu szerves fejlődést kell előtérbe helyezni.

Nincs értelme a nagyarányú létszámnövekedésnek, miután a képviselőtestületben is tulsúlyban vannak azon vélemények, hogy alkalmatlanok a közösség oktatási és nevelés intézményei vagy azok tagjai.
Nincs megfelelő út és csatornahálózat, nem vonzó a vállakozások számára a település.
Szerintem meg nincs felhajtóerő, amely egységes irányba mozgatná a falu fejlődését.

Közösségszervező funkciója nagyon gyenge a képviselőtestületnek, nem érzik, hogy ők vannak a faluért és nem a falu értük.

Akkor hová a fejlesztési szándék? Miért kell belterületbe vonni ujabb mezőgazdasági területeket, miért nem inkább a mezőgazdaság fejlesztésén dolgoznánk? Miért nem a hely adottságainak jobban megfelelő kulturákat termelünk kevés szántóföldjeinken? Miért nem erdősitjük a rosszul müvelhető erősen lejtős távvezetékekkel átszelt földjeinket?
És még sorolhatók a miértek jó lenne erről itt beszélni.
Előzmény: Atiqua (92)
Atiqua Creative Commons License 2007.05.22 0 0 92

Mint "őslakos", én is hozzászólnék néhány sort.

 

jBercike tényleg fényezi néha a kis falut, ami nem rossz, mert igaz, hogy szép, csendes, és valamiféle fejlődés tapasztalható az elmúlt években. De van ami ugyanolyan mint 15 évvel ezelőtt. Ilyen pl a csatornázás kérdése. Legalább 15 éve merült fel, hogy ugyancsak kéne, meg úgyis EU lesz (akkor még jövő időben) és kötelezővé válik, és akkor mindenképpen meg kell csinálni akárhogyan. Amióta választópolgár vagyok (1994-ben voltam először), azóta ha jól emléxem minden jelölt egyik pontja a befejezett csatornázás volt. Most ez a 4. ciklus és látszólag semmi előrelépés, de legalábbis a lakossági tájékoztatás igencsak elmaradt (nem csak ebben a témában). Nem tudom pontosan hogy állunk vele, egyszer, kb 2-3 éve láttam hogy térképezik az utcákat, de azóta semmi jele bármilyen munkálatoknak.

A csörögi szeméttelep soha nem büdösítette a falut, hogy a dombon át milyen talajszennyező hatása van, nem tudom, ilyen témában nem vagyok jártas. Mindenesetre nincsenek óriás répák mint Püspökszilágyon :) Lakópark viszont van, vagyis lakókert, ugyanis a dombon eladott telkeket Erdődomb lakókertnek nevezték el. Gondolom most azok és az erdő közötti részt hívják Erdőalja lakókertnek (most kezdték árulni). Telek- és házárak igencsak elszaladtak, szerintem irreálisan magas áron adják (és veszik!) a telkeket-házakat. Bár ha hozzávesszük, hogy tényleg egy nyugodt, csendes (máramikor...) szép (ide is kéne írni hogy máramikor...) környezet, akkor megéri. A büdös, betondzsungeltől mindenesetre ezerszer többet ér (na jó, én elfogult vagyok :)). Hogy miért írom, hogy "máramikor"? Mert sajnos igen, megjelentek az erdőben motorozók, és nem is ezzel van a bajom. Hanem amikor a falu utcáin száguldoznak fel-le, hát vidd ki a gyereket (nekem még nincs) az utcára sétálni... A szemetelésről nem is beszélve, de ez nem csak a falu problémája, hanem a magyar emberé. Nincs két hónapja hogy láttam a 2/A melletti árkokat pucoló embereket. Már tele van szeméttel... Ugyanez volt amikor 3 éve a Hajicska egy részét takarítottuk, 1 nagy konténer szemetet gyűjtöttünk össze kb 10-15-en, röviddel utána mintha nem is lett volna semmi. Ja, Hajicska. Hát az ottani parkból-tóból is csak helyes vázlat és terv született. Persze vannak fontosabb teendők is, nem is vitatom. De amit a myVIP-en is írtak páran, hogy szép és jó, hogy költöznek ide fiatalok is, de nekik pl semmi lehetőségük nincsen a szórakozásra (de: most épp 2 piahely). Ez engem személyszerint nem annyira érint, mert úgyis a vas előtt ülök ;) ha meg menni akarok, akkor szerencsére van mivel.

A képviselőtestület széthúzásáról megkaptam az igencsak egyoldalú írást. A másik oldal véleményét nem ismerem, így igazából egyoldalú véleményt tudnék írni, de azt nem akarok :D De ha tényleg van ilyen, és ilyen erősen, az nem a falu érdekeit szolgálja.

Amink viszont van: szép, felújított templom (r.kat), megújuló kastély, ami messziről sem hasonlít az eredetire, egy tényleg jó focipálya (amihez már jó lenne az új öltöző is), jó kis erdős-dombos környezet, (többnyire) tiszta levegő.

jbercike Creative Commons License 2007.05.19 0 0 91
Szerintem még nem jött el az ideje, majd ha mások is véleményt mondanak akkor rákényszerülnek ők is. Egyébként meg félnek valamitől, valakitől, vagy csak sajnálnák a lehetőséget amit a képviselőség nyujt.
Előzmény: tenni01 (90)
tenni01 Creative Commons License 2007.05.18 0 0 90
Látom azért, hogy nem nagyon aktivizálják magukat a képviselők sem. Itt is hallgatnak egy-egy érdektelen hozzászólást kivéve nem mondtak véleményt.
Előzmény: jbercike (89)
jbercike Creative Commons License 2007.05.15 0 0 89
csak röviden
először is még nem jött el az ideje, hogy mindenki felismerje a helyzet valós tartalmát
másodszor hiányzik egy kis támogatás (szellemi, mentális stb) ahhoz, hogy ne féljen a helyzettől
harmadszor még nem követtek elég bakit amiért majd felelőséggel tartoznak
Előzmény: tenni01 (88)
tenni01 Creative Commons License 2007.05.15 0 0 88
és miért nem tesz ez ellen valamit a polgármester, meg a képviselők?
Előzmény: jbercike (87)
jbercike Creative Commons License 2007.05.14 0 0 87
Amit tudni vélehetek, hogy a falu lélekszáma az elmúlt 4-5 évben megszapaorodott. Sok olyan ember épitett, vett itt házat akik valamelyik városból költöztek ide. Többségük (hacsak nem valamennyi) ott maradt dolgozni ahonnan jött, vagy ahol korábban is dolgozott.
A betelepültek nagyrésze gyermekeit is visszahordja korábbi ovodájába iskolájába.
Aztán jött választás és néhányan lehetőséget láttak a politikai szereplésre saját vagy általuk képviselt érdekek mentén.
Meglévő, megoldatlan önkormányzati problémákat tüztek zászlajukra és komoly propagandát fejtettek ki egy hangzatos szervezet nevében "Együtt Vácdukáért"!
Ez a szervezet nem létezett de sokan annak hitték, talán hiszik még ma is.
Megfelelő kommunikátort találtak, akit azóta már lehet, hogy az érdekszövetség tagjainak egy része is helyén kezel és elfordulni fog tőle.
Állandó opponálás, a meglévő szabályok megváltoztatására törekvés, látható egyéni gazdásági érdekek képviselete, durva agressziv hang a falu többségében ellenszenvet vált ki.
Ésszerü javaslatok helyett titokzatos befektetőkre hivatkozással ideig óráig sikerült a köz érdeke ellen ható döntéseket a képviselő testületben megszavaztatni.
A képviselő testületben képviselt hangnem a vélhetően felerősödő ellenérzés képviselőket józanságra serkenti.
folyt. köv.
Előzmény: tenni01 (84)
jbercike Creative Commons License 2007.05.12 0 0 86
Bocsi, de aktuális napi téma miatt csak később elemezgetek.
Óriási akácvirág illat boritja el a falut, de valaki ma beleronditott, mert az emésztőjét a kertjébe üritette.
Előzmény: tenni01 (84)
jbercike Creative Commons License 2007.05.12 0 0 85
Látom Te tényleg komolyan vizsgálod a faluba költözésed.
A hétvégével lesz egy kis időm bővebben kifejtem azt amit már korábban irtam a helyi közéletről egy mondatban.
Előzmény: tenni01 (84)
tenni01 Creative Commons License 2007.05.11 0 0 84
Elmentem a faluba tegnap és beszéltem ottlakókkal. Mondták, hogy van valami széthuzás a képviselő testületnél. Megnéztem a választási eredményt és mindenki független. Nem értem akkor mi okozza az ellentétet?
Még nem kaptam felmentést csatorna ügyben, de gondolom az előzőknek köze lehet hozzá.
jbercike Creative Commons License 2007.05.10 0 0 83
Még 10 nap lehet az adó 1 %-át felajánlani a község közalapitványa részére Gyermekeinkért közalapitvány adószáma 18683679-1-13
jbercike Creative Commons License 2007.05.09 0 0 82
ujabb hirek hétvégével lesz valami infó az útépitéssel kapcsolatban
Előzmény: jbercike (81)
jbercike Creative Commons License 2007.05.08 0 0 81
szerintem nem lesz! meg minek is az. akkor elkészülne az út is igy meg csinálhatjuk mi magunk az utat.
jó is lenne ha már döntenének mert az útburkolat nem mindegy miből legyen
Előzmény: vadonyka (77)
tenni01 Creative Commons License 2007.05.07 0 0 80
Érdeklődőként kezdem nagyon kellemetlenül érezni magam, mert a leirtak alapján talán én tudom a kéréseitekre a választ, de én meg nem mondhatom meg, hacsak Zentai úr maga nem ment fel a levéltitok alól
Előzmény: vadonyka (77)
tenni01 Creative Commons License 2007.05.07 0 0 79
Sajnos nem tehetem meg hogy megirjam milyen választ kaptam a kérdésre, de remélem Zentai István felmentést ad, vagy Ő megirja.
Előzmény: ilja (75)
jbercike Creative Commons License 2007.05.06 0 0 78
Az nem lenne baj ha a vadászokkal mi is megbeszélnénk és velük közösen tennénk rendbe környzetünket.
A 2-es ut mellett nem a lakosság,nem a helybeliek gyüjtöttek, de Rátóton a közösség szervezte karöltve az önkormányzattal és az iskolával.
Az sem lenne nagy baj ha mindenki igyekezne a saját portája előtt szépen kialakitott tisztántartott utcát varázsolni.
Álljunk a kezdeményezés élére!!!!!!!!
Előzmény: bednarik_tiborne (76)
vadonyka Creative Commons License 2007.05.05 0 0 77
Lesz csatornánk?
bednarik_tiborne Creative Commons License 2007.05.04 0 0 76
A szemétgyűjtés kapcsán szeretnék hozzászólni. Már tavaly is elkezdtük megszervezni, de akkor a Vadásztársaság összeszedte. Nem csak a saját területén, hanem az út mentén is. Idén ugyancsak szeretnék majd szemétgyűjtést a lakosokkal és az iskolásokkal karöltve, csak még az időpont nincs eldöntve. De nem csak Vácrátót szedte össze, a 2-es út mentén Váctól felfelé is be van már zsákolva.
ilja Creative Commons License 2007.05.04 0 0 75
Csak azt nem értem, miért nem lehet a nyilvánosság elé tárni.
Előzmény: tenni01 (71)
jbercike Creative Commons License 2007.05.04 0 0 74

Néhány kép ami megmutatja miért érdemes Vácdukát választani bár Te már meg is alkudtál a házadra.
Előzmény: pepefiu (65)
jbercike Creative Commons License 2007.05.02 0 0 73
ki tudja milyen feltételekkel lehet a házat kibérelni
jbercike Creative Commons License 2007.05.02 0 0 72
Nem egészen világos számomra sem a titkolódzás.
Szerintem, van egy terv azt vagy meg tudja, vagy nem tudja megvalósitani a község.
Elkészült a költségvetése egyáltalán? Kinek kellene erről tájékoztatni a lakosokat?
Van ez a kis huza-vona a képviselőtestületben, hogy kinek az érdeke érvényesüljön.

Más! Jó lenne, ha aki ott tudott lenni a Falu napon és készitett felvételeket feltenné ide.
Köszönet a szervezőknek a rendezőknek és a résztvevőknek.

Láttátok, hogy Vácrátót nagytakaritást csinált a település határában?? Sokan részt vettek rajta nekünk sem ártana a szemetet legalább a községhez közeli határrésznél összegyüjteni.
Előzmény: tenni01 (71)
tenni01 Creative Commons License 2007.04.30 0 0 71
Nekem megirta ZI mailban, de nem sokban más mint jbercike verziói.
Talán annyiban, hogy hamar lesz majd döntés, de hogy mikor és mit terveznek azt nem tudtam meg.
Légy türelmes
Előzmény: ilja (70)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!