Keresés

Részletes keresés

snapszmester Creative Commons License 2015.09.13 0 1 115613

Szuper!

Engedd le az olajat, nyomd meg levegővel a köpenyt, szappanos vízzel kend be a varratokat. Ahol buborekol ott a hiba.

A kenes az ust belsejében értendő.

Előzmény: adam1117 (115612)
adam1117 Creative Commons License 2015.09.13 0 0 115612

adam1117 Creative Commons License 2015.09.13 0 0 115611

Így?

Előzmény: snapszmester (115606)
öreg_néne_b Creative Commons License 2015.09.13 0 0 115610

Használd nyugodtan, az első cefre úgyis letisztítja fémtisztára. Legközelebb szárazon rakd el és belül ne érintkezzen más fémekkel.

Előzmény: kornel8 (115608)
adam1117 Creative Commons License 2015.09.13 0 0 115609

Hogy értsem az oldalnézetet?

Előzmény: snapszmester (115606)
kornel8 Creative Commons License 2015.09.13 0 0 115608

Sziasztok. Segítséget szeretnék kérni. Ma elővettem a szettemet és az üst alján rozsdapöttyöket látok belülről(rm söröshordó). Mit csináljak vele? Csiszolás, passziválás? Ennek sok értelme lenne, vagy csak halasztom, úgy is újat kell venni? Így lehet benne főzni? Előre is köszi.

snapszmester Creative Commons License 2015.09.13 0 1 115607

Az aktív réz ionok sok káros dolgot megkotnek. Ez lerakodas az ust falán, amik leoldódnak főzekkor, de nem desztilalnak át. Cserébe fogy az ust. 20 év alatt ipari használattól 3-4 mm elvekonyodik.

Előzmény: körte51 (115601)
snapszmester Creative Commons License 2015.09.13 0 0 115606

Szivárog a hokozlo olaj. Küldj fényképet oldalnezetbol, adok megoldást hibakeresesre.

Előzmény: adam1117 (115598)
sogi01 Creative Commons License 2015.09.13 0 1 115605

                                                 vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

Előzmény: sogi01 (115560)
Figyelget Creative Commons License 2015.09.13 0 0 115604
+1k :-)
Előzmény: Figyelget (115603)
Figyelget Creative Commons License 2015.09.13 0 0 115603
Az elején jégkockákat teszek bele,aztán ahogy írod:jégakut állítok a szélébe.
Előzmény: varadyz (115600)
Figyelget Creative Commons License 2015.09.13 0 0 115602
Attól aztán nem lesz olajos az tuti.Pláne a víz.Lehet,hogy az alkohol gőz old valamit belőle,de a vízgőz az biztos nem.Alapos tisztítás után pároltál vízet,tehát rajta maradt lerakódás sem lehet.
Előzmény: adam1117 (115598)
körte51 Creative Commons License 2015.09.13 0 0 115601

Nagyon jó kérdések!  Szerintem , azt kijelenthetjük , hogy a lekvár finobabb rézüstben,de lehet,hogy csak azért mert kevésbé ég oda a hővezetés miatt!  Nem vagyok benne biztos,hogy kapsz  bizonyított ,megnyugtató választ!

Előzmény: Pálinkás Alex (115586)
varadyz Creative Commons License 2015.09.13 0 0 115600

Bocsánat de azt nehezen találom meg hogy a szőllősi féle kozmaolaj szűrőt kell hűteni? Ha igen hogy hűtitek? Jégakku?

varadyz Creative Commons License 2015.09.12 0 1 115599

Kertész áruházban is szokott lenni. De én ebay-ről rendeltem asszem tavaly előtt max 3e és free shipping :) Mondanám hogy odaadom de mittomén hol van :) 

Előzmény: '99A4 (114792)
adam1117 Creative Commons License 2015.09.12 0 0 115598

És a hőmérő üstbe eső fele? Nem úgy néz ki mintha odavaló lenne. Valami mintha marná. Szerintem sima kerek kazánhőmérő. Bár attól sem hiszem, hogy olajosnak kellene lennie. 

Előzmény: öreg_néne_b (115597)
öreg_néne_b Creative Commons License 2015.09.12 0 0 115597

A teflonnal biztosan nincs semmi baj, az nem okoz változást a pálinkában.

Előzmény: adam1117 (115592)
Feeriba51 Creative Commons License 2015.09.12 0 0 115596

Na látod, most már meggyőztél!

Jó nedűt!!!

Előzmény: hevezoli64 (115588)
Pálinkás Alex Creative Commons License 2015.09.12 0 0 115595

Tegyünk szert inverz új barátokra- 8.rész. :-)

Előzmény: hevezoli64 (115588)
öreg_néne_b Creative Commons License 2015.09.12 0 0 115594

Tökéletes.

Előzmény: abácsip (115590)
adam1117 Creative Commons License 2015.09.12 0 0 115593

Beszéltem vele többször is, nem igazán volt együttműködő. Kérdeztem, hogy nem-e tud olyat aki vett tőle, és elérhető, meg kérdeztem, hogy nem-e tudja a hiba okát, de ő semmit....

Előzmény: Bárk_i (115589)
adam1117 Creative Commons License 2015.09.12 0 0 115592

Ezért nem kerek nekem sem a történet. A hőmérő is gyanús benne, ráadásul teflon szalag tömíti, ami belül is látszik.

Előzmény: Figyelget (115587)
Bárk_i Creative Commons License 2015.09.12 0 0 115591

Van parafa dugó lehet helyettesíteni a csavarós kupakot .Én mindenesetre ezt tenném és nem párolog el.

Előzmény: abácsip (115590)
abácsip Creative Commons License 2015.09.12 0 0 115590

5literes borosüveget kaptam fém kupakkal. Merjek benne pálinkát tárolni, vagy a párolgás veszély fennáll?

Bárk_i Creative Commons License 2015.09.12 0 0 115589

Olvasgatom egy ideje az irományaidat ,nekem nagyon úgy tűik,valami balhé van a /forrasztásnál/

Akárhogy is Én biztosan rá érdeklődnék a gyártó (kisiparostól) volt-e(van_e) másoknak is hasonló problémájuk !

Bár ahogy figyelgettem át hegesztetted a cuccot,ezzel ha volt garancia biztosan el is veszett de mindettől függetlenül mégiscsak kíváncsi lennék ......

Előzmény: adam1117 (115581)
hevezoli64 Creative Commons License 2015.09.12 0 0 115588

Hát sajnálom, hogy nem érted. Te azok közé tartozol aki a poharat félig üresnek látja, míg a másik félig telinek. 

Megfogalmazásod csúsztatás.

Inverzbe gondolkodsz, de mindegy.

Előzmény: Feeriba51 (115567)
Figyelget Creative Commons License 2015.09.12 0 0 115587
De hiszen,mikor víz volt a hűtőközeged,attól nem lehetett olajos,még ha átszivárog is.És azt írtad,hogy az összes főzet ugyanolyan.Arról nem beszélve,hogy át is "varrtad".
Előzmény: adam1117 (115581)
Pálinkás Alex Creative Commons License 2015.09.12 0 1 115586

Vörösréz jótékony hatásai!

 

Szeretném megkérdezni a hozzá értőktől, hogy a vörösréz kupola bizonyított és vélt jótékony hatásait?

 

A vörösréz üst jótékony hatásáról eddig annyit olvastam, hogy mivel jobb a hővezetése, így kevésbé ég oda a cefre, jobban átadja és ossza a hőt. 

Ettől függetlenül a rozsdamentes (szimpla, dupla, szendvicspaneles) üst is kiszolgál minőségromlás nélkül.

 

A Reggellinkbe is olvastam, hogy a hol a gőz fut, ott ajánlott a vörösréz. Kupola, defi, pistorius, páracső, hűtő eleje.

 

Továbbá a hűtőről.

Azért jobb a vörösréz, mert jobb a hőátadó képessége? Kérdem is és ki is jelentem.

Ha rozsdamentes acélból készítjük, akkor kell még bele 2-3 spirál. (mivel a rozsdamentesnek kisebb a hőleadó képessége)

 

Kijelenthetjük-e azt, hogy ha már a pálinka folyékony formában van, mindegy, hogy rozsdamentes, üveg, szilikon, vagy vörösréz csövön fut, élvezeti értéket nem vesz el és nem tesz hozzá a vörösréz?

 

És-ha-amennyiben a vörösréz kupola, és páracső stb.  a cefrében lévő káros vegyületeket köt meg, mikor engedi el?

Eddig az amidalint, és a ként mondták nekem, de nem meggyőzően.

Gondolok itt arra, hogy a réz felülete megköti (a valamit) és az mikor és hogyan távozik, hogy kösse a következőt?

Figyelget Creative Commons License 2015.09.12 0 0 115585
Tegyünk szert új barátokra- 7.rész. :-)
Előzmény: Pecabubus (115578)
Figyelget Creative Commons License 2015.09.12 0 0 115584
Tegyünk szert új barátokra- 6.rész. :-)
Előzmény: Pecabubus (115577)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!