Sziasztok. Segítséget szeretnék kérni. Ma elővettem a szettemet és az üst alján rozsdapöttyöket látok belülről(rm söröshordó). Mit csináljak vele? Csiszolás, passziválás? Ennek sok értelme lenne, vagy csak halasztom, úgy is újat kell venni? Így lehet benne főzni? Előre is köszi.
Az aktív réz ionok sok káros dolgot megkotnek. Ez lerakodas az ust falán, amik leoldódnak főzekkor, de nem desztilalnak át. Cserébe fogy az ust. 20 év alatt ipari használattól 3-4 mm elvekonyodik.
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
Attól aztán nem lesz olajos az tuti.Pláne a víz.Lehet,hogy az alkohol gőz old valamit belőle,de a vízgőz az biztos nem.Alapos tisztítás után pároltál vízet,tehát rajta maradt lerakódás sem lehet.
Nagyon jó kérdések! Szerintem , azt kijelenthetjük , hogy a lekvár finobabb rézüstben,de lehet,hogy csak azért mert kevésbé ég oda a hővezetés miatt! Nem vagyok benne biztos,hogy kapsz bizonyított ,megnyugtató választ!
Kertész áruházban is szokott lenni. De én ebay-ről rendeltem asszem tavaly előtt max 3e és free shipping :) Mondanám hogy odaadom de mittomén hol van :)
És a hőmérő üstbe eső fele? Nem úgy néz ki mintha odavaló lenne. Valami mintha marná. Szerintem sima kerek kazánhőmérő. Bár attól sem hiszem, hogy olajosnak kellene lennie.
Beszéltem vele többször is, nem igazán volt együttműködő. Kérdeztem, hogy nem-e tud olyat aki vett tőle, és elérhető, meg kérdeztem, hogy nem-e tudja a hiba okát, de ő semmit....
Olvasgatom egy ideje az irományaidat ,nekem nagyon úgy tűik,valami balhé van a /forrasztásnál/
Akárhogy is Én biztosan rá érdeklődnék a gyártó (kisiparostól) volt-e(van_e) másoknak is hasonló problémájuk !
Bár ahogy figyelgettem át hegesztetted a cuccot,ezzel ha volt garancia biztosan el is veszett de mindettől függetlenül mégiscsak kíváncsi lennék ......
De hiszen,mikor víz volt a hűtőközeged,attól nem lehetett olajos,még ha átszivárog is.És azt írtad,hogy az összes főzet ugyanolyan.Arról nem beszélve,hogy át is "varrtad".
Szeretném megkérdezni a hozzá értőktől, hogy a vörösréz kupola bizonyított és vélt jótékony hatásait?
A vörösréz üst jótékony hatásáról eddig annyit olvastam, hogy mivel jobb a hővezetése, így kevésbé ég oda a cefre, jobban átadja és ossza a hőt.
Ettől függetlenül a rozsdamentes (szimpla, dupla, szendvicspaneles) üst is kiszolgál minőségromlás nélkül.
A Reggellinkbe is olvastam, hogy a hol a gőz fut, ott ajánlott a vörösréz. Kupola, defi, pistorius, páracső, hűtő eleje.
Továbbá a hűtőről.
Azért jobb a vörösréz, mert jobb a hőátadó képessége? Kérdem is és ki is jelentem.
Ha rozsdamentes acélból készítjük, akkor kell még bele 2-3 spirál. (mivel a rozsdamentesnek kisebb a hőleadó képessége)
Kijelenthetjük-e azt, hogy ha már a pálinka folyékony formában van, mindegy, hogy rozsdamentes, üveg, szilikon, vagy vörösréz csövön fut, élvezeti értéket nem vesz el és nem tesz hozzá a vörösréz?
És-ha-amennyiben a vörösréz kupola, és páracső stb. a cefrében lévő káros vegyületeket köt meg, mikor engedi el?
Eddig az amidalint, és a ként mondták nekem, de nem meggyőzően.
Gondolok itt arra, hogy a réz felülete megköti (a valamit) és az mikor és hogyan távozik, hogy kösse a következőt?