Keresés

Részletes keresés

Figyelget Creative Commons License 2015.09.15 0 0 115731
Igen,megvannak jobb minőségben.Lehet,hogy még változnak,de meg "kellett"mutatnom.:-))
Előzmény: Pálinkás Alex (115702)
Tucso69 Creative Commons License 2015.09.14 0 0 115730

Én is csak hallottam, hogy jókat főznek, nincs tapasztalatom kereskedelmi pálinkákkal.

Előzmény: naivkezdo (115701)
abácsip Creative Commons License 2015.09.14 0 1 115729

Felajánlás képpen kaptam körtét, majd elbizonytalanodtam. Méretre vadkörte, ízre-illatra sima körte. Találkozott már valaki hasonlóval? Vadkörtét szeretnék főzni, cefrézhetem-e együtt, vagy a sima körte illat-íz lesz dominánsabb?

rézműves1 Creative Commons License 2015.09.14 0 0 115728

Addig célszerű, amíg a duplásítás magassága van. Hiszen a fazék mellet felszálló forró levegő, még ad plusz hőt az oldalfalnak is. Meg fogsz lepődni, hogy a felforrás után, mennyivel lejjebb veheted a fűtést.

Előzmény: Bátor aligátor (115716)
fodrász79 Creative Commons License 2015.09.14 0 0 115727

Szia touran!

Úgy sejtem,Te a spirál átmérőjére gondoltál. Akkor keresd hal65 fórumtársat,Ő segíthet.

Előzmény: Törölt nick (115697)
TINTUS Creative Commons License 2015.09.14 0 2 115726

A bal oldali jobban tetszik.

Előzmény: Figyelget (115696)
adam1117 Creative Commons License 2015.09.14 0 0 115725

Annak nagyon nagyon vörös. :D

Előzmény: naivkezdo (115724)
naivkezdo Creative Commons License 2015.09.14 0 0 115724

nagyon hülye kérdés, de mi van, ha a vörösréz nem is az, hanem sárgaréz?

Előzmény: naivkezdo (115723)
naivkezdo Creative Commons License 2015.09.14 0 0 115723

hát pedig az érdekes lenne, ha a pálesznek a vízgőztől lenne rossz íze.

Előzmény: adam1117 (115721)
adam1117 Creative Commons License 2015.09.14 0 0 115722

Köszönöm, rajta vagyok. Remélem sikerül.

Előzmény: Gyevi50 (115711)
adam1117 Creative Commons License 2015.09.14 0 0 115721

Az első 2 főzetnél volt víz a hőátadó. (2x cefre, + tisztázás) meg az első begyújtásnál, amikor csak vízzel tisztítani gyújtottam be. Előtte soha semmi nem volt benne. újan vettem.

Előzmény: Figyelget (115693)
adam1117 Creative Commons License 2015.09.14 0 0 115720

Én sem...

 

Előzmény: Figyelget (115692)
naivkezdo Creative Commons License 2015.09.14 0 0 115719

amúgy idén nem kell, tele vagyok. de ha egybe cefrézed, az is jó, fasza vegyes szőlőpálesz.

Előzmény: naivkezdo (115715)
adam1117 Creative Commons License 2015.09.14 0 0 115718

De ha már a víz is olajos, akkor mi értelme a cefrét is tönkre tenni?

Előzmény: Babar66 (115690)
naivkezdo Creative Commons License 2015.09.14 0 0 115717

sztem sok is.

Előzmény: Bátor aligátor (115716)
Bátor aligátor Creative Commons License 2015.09.14 0 0 115716

Nem leírás, elég passzos. Közben megtaláltam a korábban felrakott képeidet a "szoknyádról" ha majd időm engedi kitoldom a lemezt nagyobb átmérőre, hogy többhelye legyen a felszálló meleglevegőnek. Elég,ha kb a fazék feléig ér a szoknya magassága?

Előzmény: rézműves1 (115704)
naivkezdo Creative Commons License 2015.09.14 0 0 115715

egészséges a szőlő? mustfokot mértél? ha igen, magas, megveszem a mustot, kipréseled nálam:)

Előzmény: zsorsz (115714)
zsorsz Creative Commons License 2015.09.14 0 0 115714

A gond hogy idén még nincs se pincém,se présem stb. bor még nem jöhet számításba,csak pálinka.

Előzmény: naivkezdo (115709)
schlumberger Creative Commons License 2015.09.14 0 1 115713

A Lidl áruházak bicikliparkolói olyasmi vastag csőből alakított, kb. 2 m hosszú tekercsek. Ott kéne szimatolnod, ki alkotta azokat!

Előzmény: Törölt nick (115697)
ksanyi52 Creative Commons License 2015.09.14 0 0 115712

Szia Feribá! Ne add fel mert egyáltalán nem állt szándékomban hogy kioktassalak. Az igaz hogy annyi tettem hogy a két párlatot azonos alkoholfokúra hoztam. Az egyiket töményítéssel, a másikat hígítással. És azt hasonlítottam össze. Igen a második főzésű lágyabb selymesebb volt. Most idézlek: " A középpárlat 50-60 fok, de nem az, ami csorog, hanem ami a vederben van!!!!, ami lecsorgott addig, amíg le nem állsz a középpárlat gyűjtésével."

Mint írtam is 30 foknál álltam le és a középárlatom 65 fokos volt. Ami a " vödörben" volt. Ezt kellett kihígítani ma 50 fokosra. Kiszámoltam 6.5 deci víz kellett hozzá. Szép lassan öntögettem, kevergettem, még egy fél decinyi volt a mérőpohárban, na megfokolom nehogy elszámoljunk valamit. Pont 50 fokos volt. Volt 3.1 dl. Ki is öntöttem 2db 7.5 és egy 8.5 dl üvegbe. És még maradt egy kicsi. Na ezt hova öntsem? És amikor felvettem a kis fél literes üveget akkor jöttem rá hogy még abba maradt egy félüveggel a 65 fokosból. Bele öntöttem a maradék vizet és megfokolva 48 fokos lett. Azt mondja az asszonykám hogy öntsük hozzá a felturbózott alszeszhez. És most kapaszkodj meg ez lett a legfinomabb. Illatos, zamatos, gyümölcsös pálinka. Lehet ha pihenni, érni fog a pálinkám utol fogja érni , de most ez áll előrébb egy fokkal. Ezt én magam sem gondoltam még tegnap este! Tehát érdemes különböző arányban kevergetni. Vagy valahol valamit elrontottam. Arra viszont rájöttem hogy érdemes lassan főzni még akkor is ha unalmas, mert akkor a büdös, a kozmaolaj,a savanyú szag a moslékban marad.

Lehet hogy pár decivel kevesebb lesz a pálinkám de nem kell kozmaolajat szűrni, a savanyú lével kinlódni, és tudom hogy nem fogjátok elhinni a finomításkor a 2dl pohárba egy kisujjnyit fogtam fel rézelejnek ( egy kicsit zavaros volt)  és utána 2 x 3 cl és a második már tökéletes volt és nem kellet további 3 felfogni. Tudom ez kis tétel.

 És egy újonc ne oktasson! De én azt szoktam mondani : amit nem ennék meg azt nem teszem bele a cefrémbe sem. Ma 2 vödör almát szedtem, megmostam felszeleteltem. A férgesét, a szárát, a bolyhosát kidobtam, az ép magházat benne hagytam és az egészet húsdarálón ledaráltam. Így már az egyik kis kádam megint tele lett. Nem tudom pontosan hogy 25 literes vagy 30 mert két főzésbe nem fért bele, 3 ba meg pótolni kellett. Na ez megint jó hosszúra sikeredett.  

   Üdv ksanyi. 

Előzmény: Feeriba51 (115685)
Gyevi50 Creative Commons License 2015.09.14 0 0 115711

Igen a penetráció lenne az igazi, akkor ismered.Mivel dupla falról van szó így kicsit nehezebb mivel már olaj van kívülről, ezért a piros penetráló anyag sokkal nehezebben kúszik be az esetleges hibába belülről. Mivel az olaj már adott, vagy esetleg már be is hatolt a hibába /kívülről/ ezért maradnék az olaj vagy esetleg a petróleum mellet. Ha az olaj átjön a krétán meglehet látni. Nem tudok mást kívánni, leld meg a hiba forrását, hogy jó legyen a páleszod! 

Előzmény: adam1117 (115689)
envision Creative Commons License 2015.09.14 0 0 115710

Szia!

Vízzáras

Mindkét oldalán van leszorító .

Hűtője kb 60 liter.

.

Előzmény: Pálinkás Alex (115661)
naivkezdo Creative Commons License 2015.09.14 0 0 115709

hogyne!

de én a zalagyöngye-bianka-valamilyen muskotályt venném külön bornak:) és nem préselném, csak szűrőkosárnak használnám a prést, a leveses héját (törkölyt) cefrézném. Otellót is külön bornak, de azt kipréselném annyira, hogy a törkölyt szarnám le. Persze, függ attól is, hogy mennyi a sav, de azt nem tudom, hogy tudsz-e mérni?

Előzmény: zsorsz (115708)
zsorsz Creative Commons License 2015.09.14 0 0 115708

Jó hogy a szőlő felvetődött. Kb. 1-2 mázsa termés van kilátásban,úgy 70% bianka-z.gyöngye,20% otello,a maradék 10% v.mi mukotály meg apró szemű festő.Ha ezt így cakk-pakk becefrézem lehet belőle jó pálesz?

Előzmény: naivkezdo (115705)
kornel8 Creative Commons License 2015.09.14 0 1 115707

Igen, a sarokban van hegesztve, de oldalt is vannak rozsdapöttyök..

 

Öreg_néne_b: Megsavaztam, dörzsi és most egész tűrhető. :)

 

Köszönöm a segítségeteket.

Előzmény: barkócza (115683)
naivkezdo Creative Commons License 2015.09.14 0 0 115706

mi lenne, ha kiöntenéd a trafó/hőközlő olajadat és gázolajat tennél bele? Az átmegy minden repedésen, látod, hol a baj.

Előzmény: snapszmester (115606)
naivkezdo Creative Commons License 2015.09.14 0 0 115705

azért a 45%-ot ne véssük kőbe.

Függ a főzőtől, cefrétől, fűtéstől. Nekem most 50-nél kellett váltanom szőlőnél, de nem olyan régen baracknál 30%nál is középpárlat jött.

Előzmény: Pecabubus (115566)
rézműves1 Creative Commons License 2015.09.14 0 1 115704

"A gazdaságosabb fűtés érdekében "szoknyát" húztam az üstre, ami kb 2-5 mm- réssel öleli körbe az fazekat"

 

Ha nem elírás az a 2-5mm, akkor az a rés kevés a feláramló meleg levegőnek. Inkább 2-5 centi lenne a jó.

Előzmény: Bátor aligátor (115489)
öreg_néne_b Creative Commons License 2015.09.14 0 0 115703

Érdekes dolog ez az oldódik/nem oldódik kérdés. Mint annyi minden, ez sem fekete-fehér. Annyi ásványolaj még a vízbe is beoldódhat, hogy ihatatlanná tegye.

Előzmény: naivkezdo (115700)
Pálinkás Alex Creative Commons License 2015.09.14 0 0 115702

Ötletes címkék.

A szöveg néhol nem vehető ki, de gondolom a gépeden nagyobb felbontásban is megvan.

 

 

Előzmény: Figyelget (115696)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!