Keresés

Részletes keresés

noaaa Creative Commons License 2007.01.16 0 0 72917
GRATUÁLOK! Erről a renitens babáról a mi egyik embriónk jut eszembe, aki a mikroszkóp látóteréből csúszott ki mindig, a biológus nem győzte pöcögtetni a petri-csészét :-D. Azóta is derülünk rajta, és persze mindenkinek van egy tippje, melyik csaj lehetett az. :-))
Angyalka75 Creative Commons License 2007.01.15 0 0 72916

Sziasztok Lányok !

 

Kedves Gaspi ! Köszönöm nagyon a teljeskörű tájékoztatást...hát kíváncsivá tettél,hogy hogyan tudtad ezeket végigcsinálni...de kívánom,hogy legközelebb már csak azt kelljen titkolnod -legalábbis egy ideig :) -hogy babát vársz !

Még gondolkozom mi legyen a munkahelyemen,de épp ma közölte az egyik kolléganőm,hogy babát vár.... nem tudom Ti hogy viselitek az ilyesmit de Én elég rosszul...... :(

 

Kedves többiek,beültetésre várók,előtte,utánna és közben levők...

Mindenkinek a legjobbakat ! és egészséges kisbabát kívánok...

 

Nekem március környékén lesz a beültetés ha minden jól megy,csak most egy "kicsit" bekavart a természet,mert nem jött meg...de mielőtt megkérdeznétek,nem vagyok terhes.. :-( mondjuk ezen nem lepődtem meg.

 

és végül Mindenkinek küldöm ezt a kis versikét...mindenki azt lát bele amit akar :)

 

A holdban él, a vízben él, halak, füvek között.

s csillagszemmel nézdegél a fellegek mögött.

Lágy hangját hosszan hallani, s az erdõ megremeg,

Sas szárnyai, nád karjai befonják az eget.

Selyemhaját köd lengeti, és hogyha elmereng,

a szél fütyülve zengeti a lombos végtelent.

Csak csillag õ, csak látomás csak fény a tengeren,

sugárarcát nem látja más, de fellobog nekem.

És minden este rám ragyog, kék jácint mosolya.

Egyetlen tükre én vagyok, nagy ég, milyen csoda

Hogy holdban élt, hogy vízben élt gyöngy és göröngy között,

mégis eljött a kedvemért szívembe költözött.

És rajzolgatni álmaim, most mindig ott lakik

Kibontja éjem tájain szelíd virágait.

 

 

 

 

fr.uzsi Creative Commons License 2007.01.15 0 0 72915

Dongó!

Na majd az a kis renitens lesz a befutó! :)))

 

Andrea!

Majd a transzfer után is kérjük ám a jelentést. :)

Előzmény: Dongo75 (72914)
Dongo75 Creative Commons License 2007.01.15 0 0 72914

Sziasztok!

Csak pár percre ideülök a gép elé, elmondani mi volt! Köszönöm a sokk drukkot a bébik nevében is!

Szóval úgy döntöttünk a párommal, hogy nem nézzük meg őket, mert abból nagy sírás lett volna részemről...Erre jön Adél és mondja, hogy ő megnézte őket, és reggel óta még osztódtak, így két 8 és egy 7 sejtest kaptam vissza. :)) Aztán jött a beültetés, ahol az egyik kicsike bentmaradt a szondában (vagy minek hívják azt a bigyót??) úgyhogy duplán lettem "transferálva"! Volt nagy derültség a műtőben! Ilyen is csak velem történhet! Lényeg, most végre tényleg jó hangulatban vagyok!:)

 

Andrea, drukkok ezerrel holnapra!

 

Dtamika, tudod: "ember küzdj, és bízva bízzál" !!! Gondolunk Rád!

Andrea23 Creative Commons License 2007.01.15 0 0 72913

Csajszikák!

3 osztódó embrikém lett. Holnap délben beülti. Drukkoljatok kérlek!

Puszi mindenkinek és a legjobbakat kívánom!

Törölt nick Creative Commons License 2007.01.15 0 0 72912
fr.uzsi Creative Commons License 2007.01.15 0 0 72911
Hát ez tényleg nem a legjobb hír. :((( De! Ha le tudják szívni, akkor még kint is van lehetőség a továbbérlelésre. Arról nem is beszélve, hogy a tüszőrepesztő adja meg elvileg a sejt végleges érését. Szóval még tarts ki egy kicsit! Még muszáj bíznod, mert ha Te nem hiszel benne, akkor ki higgyen? Olyan reménytelennek tűnő esetekből lett már itt baba. Nagyon drukkolok Neked szerdára.
Előzmény: dtamika (72909)
mullyka Creative Commons License 2007.01.15 0 0 72910

Dongo75!Ugye mondtam hogy fölösleges a para.Nagyon jók a hírek.Gratula.

 

dtamika!Nem feladni.Szerdáig még bármi lehet.Fel a fejjel én nagyon szoritok!

Előzmény: Dongo75 (72905)
dtamika Creative Commons License 2007.01.15 0 0 72909

Sziasztok, most értem be az irodába, reggel Kaáli, jó sokáig , aztán egy megbeszélés. A tüszőm még megvan, 15 mm-es, beindult egy másik is, az 10 mm, hormonszintek OK. Eddig aránylag rendben is lenne, csakhogy a petefészkem felköltözött a méhem fölé, egy ideje ott tanyázik, nem is nagyon akar lejjebb jönni. Ha így marad, nem lehet leszívni.:(((

Szerdán délben tesz az orvos egy próbát, hátha sikerül  mégiscsak, hozzáférni a petefészkemhez, de most először mondta, hogy nem tud biztatni... Kérdeztem, nem korai-e 15 mm-esnél a leszívás (már ha egyáltalán...) és nem várjuk-e meg, míg a másik is megnő kicsit, de azt mondta, arra már hiába várunk, a 15-öst pedig megkísérli leküzdeni. Ma éjjel 2-kor tüszőrepesztő, aztán szerdán meglátjuk.

Nagyon szomorú vagyok.

 

Dongó, a te híreid viszont tök jók!!!

Lucilla Creative Commons License 2007.01.15 0 0 72908
Gaspi,
engem érdekel, hogy hogyan csináltad munkáltatói beavatás nélkül. Én is így tervezem, bár most nagyon úgy néz ki, hogy egy külföldi út miatt elő kell állnom a farbával...
Előzmény: gaspoltshofen (72903)
gaspoltshofen Creative Commons License 2007.01.15 0 0 72907

Gratulálok,

 

a harmadik napon 4 - 8 sejteseknek kell lenniük, tehát minden a legtökéletesebb. Tudod vannak lustábbak, fürgébbek:)

 

Gaspi

Előzmény: Dongo75 (72905)
fr.uzsi Creative Commons License 2007.01.15 0 0 72906

Jól van. :) Akkor most már lazíts, és élvezd az életet. ;)

Előzmény: Dongo75 (72905)
Dongo75 Creative Commons License 2007.01.15 0 0 72905

Jó reggelt mindenkinek!

Most telefonáltam, mind a három osztódott! :)) Igaz nem egyformák (8, 7, 6 sejtesek), de azért az nem probléma, ugye? Szóval nagyon örülök, 11-re megyünk és beköltöznek a kicsikék!

Szép napot mindenkinek!

gaspoltshofen Creative Commons License 2007.01.15 0 0 72904

Ja és még annyi jó hír, hogy voltunk többen is, de ők most babát várnak, vagy már babáznak (Trento, HB, Akácvirág, .......)

 

Gaspi

Előzmény: Angyalka75 (72902)
gaspoltshofen Creative Commons License 2007.01.15 0 0 72903

Akkor üdv a Tapolcaiak táborában:)

 

Neked kell fejben eldöntened, hogy mit akarsz, elmondani, vagy nem. Ahogy Fruzsi is mondta (köszi Fruzsi:)) én nem mondtam el, három stimus és két fagyasztott lombikot csináltam végig úgy, hogy nem tudták a munkahelyemen, ja és pluszba volt HSG, hisztero+lapar, vetélés több mint egy hét kórházi bentfekvéssel. Ha gondolod priviben adok tippeket. Tudod, ha csak annyit mondasz, hogy szurira jársz, jön ám a következő kérdés, hogy miért, ahhoz teljes fedőtörténetet kell kitaláljál, hogy ne keveredj bele a dolgokba. Hazudni egyébként én sem szeretek, de a cél szentesíti az eszközt, és túlzottan én sem bonyolódtam hazugságba.

Nem tudom mikor kell kezdened, de most biztos, ami biztos alapon írtak fel ennyi Gonal F-et (ha jól tippelem short protokollod lesz), mert holnaptól drágulnak a gyógyszerek majdnem duplájára. 23 darabbal szerintem napi kettővel fogsz kezdeni (én is így kezdtem), de egy injekcióba fel tudod szívni a két hatóanyagot. Gondolom a napokban írták fel, amikor is nagyon nagy rohanás volt, mivel az országban szinte egyedülálló módon behívták a tavaszi stimusokat, és felírták a rengeteg gyógyszert, hogy még így "olcsón" jussunk hozzá. Nagyon korrektek voltak. Ezért nem is nagyon volt idő a tajékoztatásra. Nem tudom, hogy hol laksz, de ha van időd, ha visszamész meg is mutatják, de akár a helyi kórház nőgyógyászatán is beadják, vagy akár meg is mutatják egyszer. A lényeg, hogy nem ördöngösség, én sem hittem el magamról, hogy injekciókat fogok szurogatni a hasfalamba, aztán lazán ment (na jó az esetek 2-3 %-ban kicsit nagyobb nekirugaszkodás kellett), nekem régen adták be nőgyógyászaton, és komolyan mondom akkor ott fájt, amióta magam adom be, általában meg sem érzem, ennek az oka, hogy ott belőtték aztán puff az anyag is belőve, itthon meg a saját ütememben adagolom az anyagot, és így nem feszít. Először a mensesed megjövetelekor kell menned, és ha minden rendben, akkor kezded a szurit, ha short. Az, hogy mikor lesz a leszívásod attól függ, hogy hogyan reagálsz a gyógyszerre, és attól is függ, hogy hányszor kell menned. Nekem volt már olyan stimum, hogy csak háromszor voltam, de volt olyan, hogy ötször. A leszívásaim a ciklus 13. és 16. napjai közé szoktak esni, de ez is a te szervezeted reakciójától függ. Amint látod még két teljesen egyforma stimu között is van eltérés, hogy a szervezet hogyan reagál. Hidd el minden rendben lesz, és nagyon jó kezekben vagy.

 

Most elmegyek dolgozni, szép napot mindenkinek.

 

Gaspi

Előzmény: Angyalka75 (72902)
Angyalka75 Creative Commons License 2007.01.14 0 0 72902

ez jó. :)) mármint hogy ennyien Tapolcára járunk..

hát végül is ha nem húzós időszak van,akkor tudom rugalmasan alakítani...

akkor hetente többször is kell menni ezek szerint....

mondjuk tényleg minden attól függ,hogy kinek milyen a munkahelye...

de már arra is gondoltam,hogy konkrétat nem mondok,csak vmit....mit tudom Én,pl.hogy injekcióra járok...aztán vagy elhiszik vagy nem.

nem szeretek füllenteni,meg nem is tudok,de nagyon ódzkodom Tőle,hogy elmondjam...

nem akarom hogy sajnáljanak,meg a hátam mögött rólam beszéljenek...

Előzmény: fr.uzsi (72901)
fr.uzsi Creative Commons License 2007.01.14 0 0 72901

Akkor lassan nyithatunk egy külön topikot a tapolcaiaknak. :))) Én is odajárok, Dongó is és Gaspi is. :)

Gaspi olyan ügyesen tud trükközni, neki pl nem tudják a munkahelyén, de én, ha akartam volna se nagyon tudtam volna eltitkolni. Mondjuk én nem is akartam.

Szóval arra azért készülj, hogy a stimu alatt két-három naponta menni kell vérvételre, UH-ra. A stimu kb 10-14 napig tart, attól függ, hogy hogyan reagálsz a kezelésre. Szóval 3-4 UH-ra számíthatsz. Nem tudom milyen a munkabeosztásod, de ehhez azért viszonylag rugalmas munkahely kell, hogy színvallás nélkül le tudj lépni az UH-s napokon.

Előzmény: Angyalka75 (72900)
Angyalka75 Creative Commons License 2007.01.14 0 0 72900

Nem kellett fog.gátlót szednem...és Tapolcára járok ...

hát nem tudom,ezt a munkahely ügyet..nem szívesen mondom el...igazából úgy érzem,hogy ez túlzottan magánügy,de aztán majd még meglátom mi lesz,

attól is függ majd,.hogy sokszor kell-e majd hiányoznom...

Előzmény: fr.uzsi (72896)
fr.uzsi Creative Commons License 2007.01.14 0 0 72899

igen, megvan ez a hátulütője, hogy akkor is kérdezgetnek, amikor nem akarsz róla beszélni, ezt én is nagyon utálom

Előzmény: Dongo75 (72898)
Dongo75 Creative Commons License 2007.01.14 0 0 72898
A munkahelyemen én is megmondtam, de csak azért, mert elkerülhetetlen. Na meg azért is, mert így nem rughatnak ki. Ezt azért nem feltételezem, de sosem lehet tudni. Egyébként nagyon nem örülök neki, hogy tudják, folyamatosan kérdezgetnek én meg ezt nem bírom.Tudom, hogy jóindulatúak (na nem mindenki), de akkor is. Most is hárman hívtak, de képtelen voltam felvenni a telefont. (hát ez most annyira nem tartozott ide!)
Előzmény: Angyalka75 (72895)
fr.uzsi Creative Commons License 2007.01.14 0 0 72897

http://www.lombikbaba.com/

http://www.infertility.hu/

 

Ezen a két oldalon gyakorlatilag mindenre választ kapsz. Tanulmányozd át őket.

 

A szurit meg megmutatják, hogyan kell beadni.

 

Az én munkahelyemen tudták, mindig hogy épp mi van, nem titkoltam, de nekem nagyon normálisak a kollégáim, főnököm.  Ezt sajnos nem mindenki engedheti meg magának.

Előzmény: Angyalka75 (72895)
fr.uzsi Creative Commons License 2007.01.14 0 0 72896

Angyalka!

Hova jársz? Kellet szedned fogigátlót most a stimuláció előkészítéseként?

Előzmény: Angyalka75 (72895)
Angyalka75 Creative Commons License 2007.01.14 0 0 72895

Sziasztok Lányok !

Hát köszönöm az üdvözlést,igazán nagyon aranyosak vagytok...és a lelki segítség tényleg jól jön..

akkor kérdeznék mint tudatlan most teljesen kezdő lombikozó...

Szóval...:

Mennyi ideig tart a stimuláció ? a dokim már felírta a szurikat (Gonbal-F),összesen 23 db-ot...

mondhatni kicsit meglepődtem....

Nektek megmutatták hogyan kell beadni ? vagy hogy történik ez ? nehéz beadni ?

(ja,és nem az a tollas változatom van....)

milyen időközönként kell beadni ?

milyen gyakran kell járni uh-ra közben ?

tudom sokat kérdezek.... :)

 

és még egyéb jótanácsot vagy tájékoztatást is szívesen veszek mindig !

 

ja és még egy.Nektek a munkahelyen tudják? , mert Én nem nagyon akarom elmondani.... 

előre is köszönöm a válaszokat !

 

 

fr.uzsi Creative Commons License 2007.01.14 0 0 72894

Angyalka!

Ne izélj már! Hogy lennél betolakodó? Persze gyere csak, aztán mindig akad valaki, aki segít. :)

Előzmény: Angyalka75 (72889)
fr.uzsi Creative Commons License 2007.01.14 0 0 72893

Szia Orsili!

A helyzet az, hogy akkoriban mi is csak találgatás alapon beszéltünk erről, hogy elvileg létezik ilyen. A neten akkor én nem találtam róla semmit, legalábbis magyarul nem. Angolul meg nem kerestem. :) Meg azt beszéltük még akkor, hogy leginkább a dokival kéne egyeztetni.

Bocs, hogy nem tudok többet segíteni.

Előzmény: Orsili (72891)
gaspoltshofen Creative Commons License 2007.01.14 0 0 72892

Légy üdvözölve a fedélzeten, és ne maradj sokáig:)

 

Természtesen bármi kérdésed van megpróbálunk válaszolni, mindannyian azért vagyunk itt, mert jól esik a lelki támasz, és mindig van olyan, aki segíteni tud. Hasznos lehet az is, ha a keresőben rákeresel dolgokra.

 

Gaspi

Előzmény: Angyalka75 (72889)
Orsili Creative Commons License 2007.01.14 0 0 72891

Sziasztok,

 

régóta vagyok nálatok RO, most kérdeznék, ha lehet.

Tudtok-e abban segíteni, hgoy hol lehetne bővebben olvasni a stimuláció nélküli IVF-ről?

Pár hete volt szó erről  az Egy pete-egy bébi nevű programról, de nem tudtam visszakeresni. Beugrik valakinek? 

Dongo75 Creative Commons License 2007.01.14 0 0 72890

Szia Angyalka!

Üdv itt, remélem nem kell nagyon belejönnöd a szurikba és hasonló dolgokba! :)

Itt mindenki próbál segíteni, nekem rengeteget számít, hogy rátaláltam a Lányokra! :) Kérdezz bátran!

Előzmény: Angyalka75 (72889)
Angyalka75 Creative Commons License 2007.01.14 0 0 72889

Sziasztok Lányok !

 

Elnézést,hogy "betolakodom" közétek,de már jó ideje olvaslak Titeket mint kívülálló,és nagyon szimpatikus ez a kis összetartó csapat.Mi most fogjuk kezdeni a Lombik programot,és meglehetősen kétségek között heverek,hogy hogyan is megy ez,hogyan adom be az injekciókat és stb...Meg szeretném kérdezni ,hogy felmerülő kérdéseimben nem tudnátok-e segíteni,mint tapasztaltabbak..

Előre is köszönöm !

Mindenkinek mielőbbi Kistündért vagy Tündéreket kívánok a pocakjába az ide évre !

 

Angyalka

 

 

gaspoltshofen Creative Commons License 2007.01.14 0 0 72888

Helyes, egyébként az említett lány már boldog ikres anyuka:) Látom jót tett neked az alvás, már kicsit pozitívabban állsz a dolgokhoz, holnap pedig vissza fogod kapni a lurkókat, utánna pedig pihizhetsz tovább.

 

Hol állok, egyenlőre sehol, majd nemsokára kezdem a szurikat én is.

 

Gaspi

 

Előzmény: Dongo75 (72887)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!