A WhoScored.com statisztikai portál a játékosok idei értékelését figyelembe véve összeállította a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 20242025-ös idényének álomcsapatát, amelyben helyet kapott az RB Leipzig két magyar válogatott játékosa, Gulácsi Péter és Willi Orbán is.
----------------------------
németországban szuper és ő mégis lemondja a válogatottságit !
A 11 év megvolt (bár Király miatt is voltak üresjáratai), de azon meglepődtem, hogy csak 58 meccs. Azt hittem van már kb. 70. Kár érte, megdönthette volna Királyt, csak ugye akkor kellett volna védenie, mikor őt alkalmazta Dárdai és Storck.
Tedd azt, szerintem sosem kényszerítettünk arra, hogy a magyar válogatottnak szurkolj, pedig kellene, mert lassan 1 éve nem nyert meccset a magyar válogatott...
Amikor nagyon gyorsan kell talpra állítani egy csapatot, akkor nem Lőw mentalitása a nyerő. Nem lehet úgy nekimenni, mint egy könyvelő, aki kapott egy melót, amiért fizetnek neki és ezt most megcsinálja. Oszt annyi.
Ide szív kell, érzelem, tűz és cselekvőképesség.
Ahogyan az öreg Illovszky Rudolf csinálta 1995-ben, amikor 73 évesen csodával határos módon benntartotta a Vasast az élvonalban.
"Ő az első magyar játékos, akinek sikerült dupláznia Törökországban, egyúttal a harmadik magyar, aki bajnoki címet szerzett a török élvonalban Kuzman József és Szalay Tibor 1967-ben a szintén isztambuli Besiktassal ünnepelhetett aranyérmet." (NSO)
Szerintem jelentős különbség, hogy amíg Kovacban izzott a szenvedély, addig Lőw kezdettől fogva úgy állt hozzá, hogy "most akkor dolgozom egy kicsit, és essünk már túl rajta".
7 bajnoki meccset kapott, 9 pont a lehetséges 21-ből, ez 42,3%
Az első 27 fordulóban 42 pont a 81-ből, ez 51,9%.
Tehát a tűzoltás nem vált be, de azt azért jegyezzük meg, ha egy klubnál akár a kiesés elkerülése, akár valami más miatt váltanak a hajrában, az mindig szerencsejáték.
A Dortmund nagy hajrával végül 57 ponttal csípte meg az utolsó BL helyet, vagyis LZs-nak 70% fölött kellett volna hoznia a pontokat, hogy ez összejöjjön.
Még annyit, hogy a RB-nál is jóval szarabb helyzetben Dortmundot Niko Kovac kapta meg február elején aki korábban sehol nem alkotott maradandót. Rögtön elveszített két bajnokit, a 11. helyig süllyedtek, aztán elkezdett összeállni a dolog és az utolsó 8 fordulóban hetet nyertek, plusz egy döntetlen idegenben a Bayern ellen és nemhogy a nemzetközi kupás hely, de a BL indulás is meglett. Eközben egy csomó, az előző edzőnél reménytelenül küszködő játékos került formába. Ennél Lőwnek sokkal könnyebb dolga volt.
Azért kapta meg a csapatot a 6. helyen, hogy hozza be a negyedikre. Nemhogy BL nem lett, de még a KL indulást is kiejtették a kezükből. Igen, ez így bukás.
Abban biztosak lehetünk, hogy a RB univerzumban ezzel ő végleg az irodába került, önálló kispadot már nemigen kap.
néhány bajnoki jutott neki. Ennyi idő alatt szerintem nagy ráhatása nem lehetett a dolgokra. Talán ha megkapja az egész tavaszi szezont (esetleg igazolásokba is beleszólhat előtte), akkor már lehetne jobban témázni ezen
Ilyen logika mentén Dárdairól meg el lehet mondani, hogy ő egy többszörösen bukott berlini edző?
én szerintem a Kiel ellen ment el ez az egész. Kieső csapat ellen 1 pont nagyon gyenge. Ottani kötelező győzelemmel most 6. helyen zártak volna és a konfetti ligában vigasztalódhatnak. 6. helyen vette át a csapatot 7. lett a vége, ha így nézzük kudarc. Én pont a kedvezőbb sorsolás miatt gondoltam azt, hogy jobbak lesznek, talán pont a Kielt hoztam fel akkor is, meg a Hoffenheimet, hogy ezeken 6 pont elérhető, amitől megnyugodhat a csapat is.
Tegnap pár percet belenéztem 1987 Porto-Bayern BEK-döntő, nézhetetlen foci fizikailag, technikailag a mostanihoza képest, olyan labdavesztések félpályánál, ami ma már kispályás sörmeccsen is kínos.
Utána átkapcsoltam Dortmund meccsre, lovasszekér-űrutazás.
KK
Löw a papírformát hozta, mehet vissza Klopp mellé irodába futballokosságokat puffogtatni.
Tény, hogy megbukott. 6. helyen vette át a csapatot (KL induló helyen) és hetedikek lettek. Lusta vagyok kikeresni, mikor nem indultak legutóbb nemzetköziben, de ez nyilvánvalóan katasztrofális a klubra nézve.
Megjegyzem, Garaba sem volt mindig beállós, mert néha játszott a középpályán is, nem beszélve Kardosról vagy Antalról, akik szintén megfordultak több csapatrészben is.
Értelmetlen dolog egy adott játékost egyetlen poszthoz vagy csapatrészhez kötni. Itt van pl. Sallai Roland, akiből állítólag éppen most faragnak hátvédet a törököknél.
nem tudjuk a részleteket, miféle kilépési záradékok vannak benne, vagy bármi kiskapu (akár Rossinak is, vagy az MLSZ-nek)
Ennyire előre én biztos vagyok benne ez nem egy kőbe vésett dolog.
Inkább kifelé mutatnak ezzel valami állandóságot. Marad az MLSZ elnök, felállt a régi/új csapata, és marad Rossi is.
Ha most, 2025 tavaszán kellene fogadnom, én nem tennék rá pénzt, hogy ki is tölti ezt az időszakot. Bár ez lenne a legjobb, mert nekem még rémálmaim vannak Bognárgyurkától, Horváth Feritől, Vébertől vagy valami hasonló kapitánytól a belterjes mocsárból.
szociológus de még vegyész is van abban az MLSZ vezetésben
képzelem milyen hiszti lenne, ha valami belpesti szociológia tagozatba elmenne vezetőnek mondjuk egy postás vagy egy burkoló
Lőw szerepére leszek kíváncsi, hogy valóban terveznek-e vele, vagy csak egy kirakatember lesz, mert az ilyen muciológusok mellé rájöttek kellene valaki a futball világából is
abból a bizottságból se lett semmi amit 7 éve alapítottak, Lőw annak is a tagja (volt) ill. Dárdai, Nyilasi
ezt a Vági Mártont valaha valaki számonkérte az utóbbi sok sok évben, hogy mindenféle megújulás, programok amiknek az élén állt mi is lett végül, miért ment félre és ezekben mennyi az ő szerepe?
Berzi viszont nincs benne az új csapatban, rá ugyanez vonatkozik, de őt az elmúlt úgy 45 évről fel lehetne kérdezni
Rossi szerződéshosszabbításának nem örülök, mert érezhetően elfáradt már a kapcsolata a csapattal. Meg kellett volna várni a Vb-selejtezőket. Legalább a sorozat felét, hogy lássuk, akkor hogy fog állni a csapat.
Érdekesnek tartom Lőw bekerülését az MLSZ elnökségébe. Mivel a jelek szerint nem akar vezetőedző lenni, a másodedzőséget pedig már kinőtte, ezért menedzseri irányba akar továbbmenni. Ebben az esetben viszont akár a Csányi utáni korszak MLSZ-elnöke is lehet belőle. Ha sportvezető akar lenni, akkor a szövetségi elnökség a csúcs (sokkal izgalmasabb feladat, mint egy Red Bull-íróasztal), ahonnan már elérhető közelségben van az UEFA vagy a FIFA valamelyik fontos pozíciója.
Ha tényleg ebben mesterkedik, akkor "megbocsátom" neki, amiért nem akar trénerként dolgozni.
Továbbra is kitartanak a három fordulós NB I mellett, a megoldásuk a fiatal játékosok képésére és játszatására megint a pénz és az elnökség tele olyanokkal, akiknek közük nincs a focihoz.
Ennél is viccesebb a Felügyelő Bizottság névsora, ahol a jelöltek és tagok neve mellett azt is feltűntették, hogy korábban amatőr futballisták voltak. :)
Az ideírók fele tag lehetne ha csak ennyi az elvárás.
Egyetértek. Szerintem nagyrészt jól nyomtuk vele és örök hála, de valami változás kellene. Persze ebben benne van egy Leekens-féle szélhámos is. Lehet, azt gondolja a szövetség, hogy most Portugália ellen úgyis bunkerozunk kétszer, az meg megy.
Nekem semmi bajom Rossival, sőt, de ez túlzás. Főleg úgy, hogy szerintem az elmúlt időszakban már voltak jelei annak, hogy megfáradt a kapcsolat, talán egy vérfrissítés hasznos lenne/lett volna. És ez megint nem támadás a mester ellen (negyon aztán ezt is olvassa :) ), hanem természetes dolog.
nyáron ott nagyon nagy rendet kell tenni a klubbházban, mert ronaldo féle projekt most bedőlni látszik, ha nem lesz nagy változás akk sztem kizárt h megint feljutnak, inkább egy lutonos mélyedés ami esélyes ott most sztem. NIkicser pedig sztem nem fog maradni.