Helyes:) vedd a szlovak lapockát, ami fözés után úgy néz ki, mint egy munkásszállóban túlfözött börkekupac. vegyél tejet, ami nem megfelelő szabványú:) vegyél fűszerpaprikát:9 vegyél mézet, amibe silány középamerikai méz van, magyarral kell feljavítani :) vegyél holland sertésből párizsit, amiben a szárazanyagtartalom 80%, aminek 98%-a szójapor, mert olyan rossz minőségű alapanyagból csinálják és vegyél 280ftos paradicsomot, amik szép nagy kádban vegyszerrel érlelődnek másnapra, azért kemény és fényes, mert a zöld szín tünik csak el vele:) Éljen a tudatos táplálkozás:) A nemzet egészsége!
Volt egy soltvadkerti ismerősöm. Ők is, kamu borral foglalkoztak. (vagy legalább ezt mesélte)
Szalmást, cukrot és műtrágyából csinálták.
Aztán meg buktak, szállítás közben.
Parika: Otthon sokáig foglakoztunk vele. Mindíg sajátot ettük. abban nem volt semmi. sőt, akik megvették, azok soha nem panaszkodtak, és minden évben vissza jártak.
Nyílván jobban kellene ellenőrzni az ilyen csalásokat és disznóságokat, és komolyabban kellene büntetni, hisz ez az egész botránysorozat az ország kárára válik.
"Megmondaná valaki , miért kell nekünk ebből exportálni , mikor a magyar gazdák tüntetnek , hogy nem veszik meg a termékeiket ???" Nem importra (behozatal) gondoltál?
hahaha. hát jah, mindenről a szicializmus tehet. a való világot különösen jó, hogy említed (mondjuk nekem csak tiz év kommunizmus jutott, de mégsem nézek vvt) gondolom a szomszédokkal hangolták rá a embereket.
A magyar tej is, hogy bebukott a mai fogyasztóvédelmi ellenőrzéseken a külföldiekkel szemben. Zsírtartalmuk a 0-t közelíti, amit ráfirkálgatnak az csak szimpla hazugság. És drágább pölö még a szlováknál is.
Mivel a borhamisítás kimondottan a déli megyékben működik , így ott nagyon sok hamisítás történt . Máshol max átcimkézések a divatosak .
De Bács-Kiskunban több tanyára lecsaptak az illetékesek /gazda , felelős sehol / , ahol erjedt a matéria . Karamell , műtrágya , víz . Ez ment kannásként . Itta a nép az ötliteres minőségi bort , mely főleg a kispiacokon és vásárokban volt fellelhető . A nagyok viszont a kocsmák hátső kapuján rakodtak .
A paprika viszint szerintem kényes ügy , Magyarország egyik jelképéről van szó /már gasztronómiai értelemben / .
Egy F.A nevű dél-magyarországi pancsolónál járt a borkommandó pár éve. Találtak valami löttyöt, ami leginkább .... szóval zavaros volt. Bevizsgáltaták az obi-nál, az meg kimutatta, hogy erjedésben lévő must.
Namost: az nem az volt F.A egy borhamisító volt.
Itten aztán lehet a gazdák felelősságát kutatni. Hasonló a helyzet a fűszerpaprikánál is.
De ha már mindenki az mellett van , hogy védjük a hungarikumokat , akkor vajon miért hagyjuk a fűszerpaprikát lejáratni ?
Jött először a poroton tégla belereszelése . Régi trükk . Jött az ólom . Idegméreg . Nem baj , zabáld magyar . Most a külföldi mérgezett .
A legfontosabb , a magyar konyhának elengedhetetlen kellékű fűszernövény hírneve romokban . Megmondaná valaki , miért kell nekünk ebből exportálni , mikor a magyar gazdák tüntetnek , hogy nem veszik meg a termékeiket ???
Tudom , hogy a traktor nem erre való . Nem kellene leszállni a traktor üléséből és szedni a paprikát ? Hiszen erre van kereslet !
Ugyanezt elmondhatnám a szőlőtermelésről és a hamisított borról is .
Vettem ebből az ehető szlovák sonkából, egész jól néz ki, meg is kóstoltam, holnap megyünk a faterhoz, jó lesz a kutyának, majd a rendes 200 kilós disznóból készült rendes sonkát meg jól megesszük.
Nem bántásként mondom, de vannak olyanok akiknek bejön a műíz (nem vagyunk egyformák), de nekem a gyomrom megér ennyit. Ha meg ennyire frusztrál, hogy támogatják a gazdákat akkor gondolj arra, hogy ezt az én általam megtermelt adóbevételekből teszik, mialatt a tiedet más célokra költik :)
Ha sonkát akasz, akkor szívsen adok. elég ha kérsz, nem kell követelőzni. :-)
A Te adód kb arra sem elég, hogy a városba emberként lehessen élni. :-)
Nem kapunk semmilyen támogatást, nem vagyunk nagy gazdák. Csak a háznak termeünk. Igaz ez a disznó volt az utolsó, mert nem lehet állatot tartani a faluban. (túl közel van a központ)
Ja meg kell adni a modjat. Eszem agaban sem lenne nekem sem valami mufustos keszitmenyt venni husvetra .akkor valami hagyomanyos pacolasu ,es fustolesu sonkat megha ketszer annyiba is kerul,Vegul is egyszer van az evben.es nekem nem kell a szinhus, hanem ugy hogy a bor alatt legyen szalonna reteg utana a hus es ezt szepen vekonyra szeletelve.A tiszta szinhus sonkat nem is szeretem persze ez lehet egy egeszben felfustolt lapocka is, valojaban mindig azt szoktam venni mert az boven eleg . Van egy 10 literes fazekam abban fozom meg.es aztan kifagyasztom a le meg kivalo bablevesnek,babfozeleknek.
De abban legyen benn a csont ,rajta a bor ,a szalonnareteggel es a hus.es ha ranezek akkor lassam,hogy ez valamikor egy diszno laba volt Kotozott sonkat, fustolt tarjat es mas dolgokat husvetra elvbol nem.
Na hát akkor jó étvágyat a fasza ,olcsó szlovák húsvéti kötözötthöz.Most olvastam itt az Indexen a tesztet,és nem lepődtem meg az eredményeken.Továbbra is maradok a biztos hazainál,még ha drágább is,de legalább tudom,hogy mit eszek.Meg ha fel van vágva,meg van kezdve,nem romlik meg,mint a jó kis műsonka.Egyébként meg Kellemes Húsvéti Ünnepeket mindenkinek!
"Ártalmatlan a szlovák sonka 2005. március 22., kedd 12:14 545 olvasás A vizsgálatok kiderítették, hogy a Szlovákiából egy nemzetközi áruházlánc által behozott, úgynevezett húsvéti sonka az egészségre nem ártalmas. Bár nem főtt sonkát árultak, a feliratokon ezt mégsem közölték. Kathy Attila, a felügyelőség tájékoztatási főosztályának vezetője elmondta, hogy a vizsgálatok nem produkáltak olyan hiányosságokat ezzel a termékkel kapcsolatban, amelyek indokolnák a több milliós bírság kiszabását vagy a forgalomba hozatal korlátozását,
Elindult egy államigazgatási eljárás, hogy megállapítsák, pontosan ki és hol hibázott, hiszen elsősorban jelölési hiányosságokról volt szó.
Semmiképpen sem kell semmilyen veszéllyel szembenézni, ami az egészségre ártalmas. Liebhardt Ágota, MR"
Adhatok esetleg egy jo gombas-tejfoles porkolt receptet, amivel nepszrusithetned a magyar izeket az amerikai egyetenistak kozott is, es talan majd ok is vasarolnanak magyar termeket.
anyám grízzel csinálja a rakottkrumplit és kifejezetten hiányzik róla ha nincs rajta. szerintem egyébként a tejfölt belesütni a bűn: tök felesleges, semmi élvezeti értéke nincs a sült tejfölnek. azt utólag kell ráönteni ezerrel.