Keresés

Részletes keresés

barkócza Creative Commons License 2015.09.14 0 1 115683

Ugye, a sarokban van összehegesztve? Mintha nem azonos minőségű lenne a két anyag. Az is jellemző, ha nem maga a varrat, hanem a varrat melletti zóna kezd el korrodálódni. Azért ez nem néz ki túlságosan veszélyesnek.

 

Súrold le súrolószerrel, töröld szárazra, és hagyd egy pár napig levegőn passziválódni, mielőtt újra főzöl. Minden főzés után azonnal töröld szárazra.

Előzmény: kornel8 (115682)
kornel8 Creative Commons License 2015.09.14 0 0 115682

Itt lenne egy kép, amit sikerült úgy fotóznom, hogy látszódjon is. :) Így is ez az álláspont?

 

Előzmény: öreg_néne_b (115610)
ksanyi52 Creative Commons License 2015.09.14 0 0 115681

 6bar-nál az üst alja kipuklisodott... :" Isteni szerencse hogy ennyivel megúsztátok! Pár éve kazánt gyártottunk. Mondtam a fiamnak hogy legalább 6mm varratot tegyen rá! Tudja ő mert minősített hegesztő. 1,5 bárnál akkorát szólt mint egy ágyú. Szerencsére csak a külső-belső falat összekötő csapnál engedett el. 

  

Előzmény: adam1117 (115671)
Figyelget Creative Commons License 2015.09.14 0 0 115680
Csak az üstben(sisak nélkül) forralj vízet.Kiderül,hogy a palástból jön-e a bajság.
Előzmény: adam1117 (115677)
Figyelget Creative Commons License 2015.09.14 0 0 115679
Jól van,jól van,csak tudod a lendület. :-))
Előzmény: ksanyi52 (115678)
ksanyi52 Creative Commons License 2015.09.14 0 0 115678

Ezt csak a Feribának írtam. Mivel ezt már mi megbeszéltük.

Előzmény: Figyelget (115668)
adam1117 Creative Commons License 2015.09.14 0 0 115677

Hogyan tovább?

adam1117 Creative Commons License 2015.09.14 0 0 115676

Annak a helyén van a levegő csatlakozó, és a 2,5bar tegnap sem mutatott semmit.

 

Előzmény: öreg_néne_b (115672)
zsorsz Creative Commons License 2015.09.14 0 1 115675

Szerintem v.mi nagyon bagatell,nagyítóval elefánt gond lesz és ha végre kiderül,az agyát mindenki eldobja.

Előzmény: Figyelget (115673)
Barret02 Creative Commons License 2015.09.14 0 1 115674

Szerintem rajtad kívül nem sok ember mert volna 6-Bar nyomást ráengedni...Szerencséd,hogy nem lett semmi baj.

Előzmény: adam1117 (115671)
Figyelget Creative Commons License 2015.09.14 0 0 115673
Erre gondoltam.
" Viszont az eredmény újabb gondot fog előhozni,az borítékolható!
1. Jók a hegesztések.Akkor továbbra sem fogod tudni,hogy mi lehet a gond."
Most lehet tovább agyalni.
Előzmény: adam1117 (115671)
öreg_néne_b Creative Commons License 2015.09.14 0 0 115672

Tegnap még volt rajta 2,5-ös biztonsági szelep...

Előzmény: adam1117 (115671)
adam1117 Creative Commons License 2015.09.14 0 0 115671

Szereztem kompresszort, ráengedtem a nyomást, ráfújtam fél doboz szivárgás jelzőt és sehol semmi. 6bar-nál az üst alja kipuklisodott... :(

kramoto Creative Commons License 2015.09.14 0 0 115670

Ez így igaz, és mivel kb 3 cm a "tömítő" vízoszlop magassága, mindez 3 millibár nyomás felett megtörténik.

De azért lefotózom.

Előzmény: Figyelget (115669)
Figyelget Creative Commons License 2015.09.14 0 0 115669
A sisak egyenetlenségeit a vízzár tömíti,plusz a biztonsági lefuvató szerepét is betőlti,az említett egyenetlenségek miatt. Szerintem.
Előzmény: Pálinkás Alex (115667)
Figyelget Creative Commons License 2015.09.14 0 0 115668
Mint már írtuk,annak nincs külön kategóriája,mivel nincs olyan.35-40-45 foknál már utópárlatra vált az ember(általában) és abból lesz a végére a kb 25 fokos utópárlat.Ha végig van csinálva a főzés.Persze nem kötelező az utópárlatot is megvárni,le is lehet állni.
Előzmény: ksanyi52 (115665)
Pálinkás Alex Creative Commons License 2015.09.14 0 0 115667

Ha van kedved és időd, fotózd le. Előre is köszönöm.

Arra lennék kíváncsi, hogy a sisak és az üst fixen le van fogatva ezzel a két bilinccsel, a vízzár meg tömít. Azaz a sisakot a nyomás nem tudná megemelni, ha akarná sem.

 

 

Előzmény: kramoto (115663)
kramoto Creative Commons License 2015.09.14 0 0 115666

Jelentem, megrendelve:))))

Előzmény: barkócza (115660)
ksanyi52 Creative Commons License 2015.09.14 0 0 115665

Szia Ferbá! Ébredj fel! Én azt írtam hogy 65 fokos közép párlatom lett. Meg hogy a kezdetekben 75 fokos volt. 

Hát azzal elég könnyű volt felturbózni 52 fokra a 42 fokos alszeszt. És igen az 52 fokosra vissza hígított második főzésű lágyabb, selymesebb volt mint az 52 fokosra felturbózott alszesz. Remélem így egyértelmű? 

Az amit kérdeztem egy más honlapon közölt érték, és nem tudtam értelmezni. Ide is bemásolom hogy megértsd.

Rézeleje
Ez a párlatrész tartalmazza a legtöbb előpárlati szennyeződést, közte sok rézvegyület, amiről a nevét is kapta. Gyakran kékes-zöld színű, a hűtő belső felületéről leoldott „grünspan” miatt. Nagy szennyezettsége ez semmire se használható, ki kell dobni. Mennyisége az alszesz 0,3-0,5 %-a lehet.

Előpárlat
A rézeleje után lejövő előpárlat mennyisége az alszesz 0,5-1,5 %-a. Leggyakrabban szúrósszagú acetaldehidet és sósborszeszre emlékeztetőetil-acetátot (valamint ecetsavat, kozmaolajat) tartalmaz. A túl sok illetve túl kevés előpárlat elvétele egyformán hiba!

Középpárlat (pálinka)
Mihelyt a kellemetlen szag megszűnik, azonnal váltsunk át középpárlatra, mert az előpárlat után kellemes aromájú anyagok párolódnak át. A középpárlatot külön edénybe gyűjtsük. A középpárlat az alszesz 30-35 %-a, szeszfoka 50-60° (borpárlat esetén 65-75°), íze, illata hibátlan.

Utópárlat
Akkor váltsunk át, amikor megjelenik a jellegzetes főtt, fazék-, üst íz. Az utópárlat savanyú szagú. Az utópárlat az alszesz térfogatának 25 %-a, szeszfoka 15-25°."

 

 Tehát nem az én pálinkámról beszéltem, ez csak egy kérdés volt. Ha a közép párlat 50-60 fok az utópárlat 15-25 fok akkor a kettő közöttit 45-40-35 stb hova soroljuk? Remélem érted mit kérdeztem? Üdv ksanyi.

Előzmény: Feeriba51 (115646)
körte51 Creative Commons License 2015.09.14 0 0 115664

Nem.

Előzmény: kramoto (115656)
kramoto Creative Commons License 2015.09.14 0 1 115663

Két bilincs van egymással szemben.

Vízzár adja a tömítést az üst és a kupola között.

A keverő az hasomnló a nagytestvérekhez, 2 kúpkerekes megoldás.

A 30 literesnél nem lehet motort felszerelni, a nagyobbaknál igen, és 30 000 ft a 24 voltos "ablaktörlő motor" 230 V-os táppal.

Ahogy néztem a motor felszerelésnek a 30 literesnél az az akadálya, hogy a keverőtengely (hajtókar tengely) hajtókarral szembeni megtámasztása gyengécske, kézi forgatásra tervezett, nm ad megfelelő tengelytámaszt a gépi keveréshez.

A keverőlapát is a 30-as esetében egy lap egy irányban a középső tengyelytől, ami alá beszorulhat a gyümölcs magja és ekkor megakad.

A gépinél nem lap a keverő, hanem 5 cm-es lapokból összerakott láncszemek vannak  valahogy így:  =-=-= és két irányban.

A 30-as csak gázzal fűthető a nagyobbak (a 60-as is) már üstházas.

 

Lefotózzam nyitott állapotban???

Előzmény: Pálinkás Alex (115661)
barkócza Creative Commons License 2015.09.14 0 0 115662

Keress rá a "digitális maghőmérő"-re.

Előzmény: barkócza (115660)
Pálinkás Alex Creative Commons License 2015.09.14 0 1 115661

Élőben még nem láttam DES 30 Literest.

Csak egy bilincs van a kupola és az üst rögzítésére, vagy van hátul is egy bilincs?

Gondolom ez is vízzáras.

 

Ha megnézem a DES 60-80-100L-eseket, van egy stílus, azaz tök egyformák. Ez a 30 L-es másabb stílust hordoz magán.

Előzmény: Pálinkás Alex (115657)
barkócza Creative Commons License 2015.09.14 0 0 115660

Elektromosat javasolok.

Előzmény: kramoto (115658)
kramoto Creative Commons License 2015.09.14 0 0 115659

50 literesnek saccolom, de elbizonytalanodtam, inkább este megmérem.

Előzmény: Pálinkás Alex (115657)
kramoto Creative Commons License 2015.09.14 0 0 115658

 

Bimetálos, vagy szeszes-higanyos legyen?

bár lehet mindkét típus esetében pontatlanság.

Előzmény: kramoto (115656)
Pálinkás Alex Creative Commons License 2015.09.14 0 0 115657

DES 30 L-es főzőhöz hány literes hűtőt kaptál?

Előzmény: kramoto (115656)
kramoto Creative Commons License 2015.09.14 0 0 115656

 

 

Valamint jelenthet javulást a párlatban hogyha megnövelem a páracső hosszát?

A jelenlegi hosszt a rendelkezésre álló hely miatt kb 20%-al tudnám növelni, úgy hogy tartom az emelkedési szöget.

 

És ez, mert akkormár egylépcsőben a kettőt megcsinálnám.

barkócza Creative Commons License 2015.09.14 0 0 115655

Pár centin biztos nem múlik.

Előzmény: kramoto (115653)
kramoto Creative Commons License 2015.09.14 0 0 115654

Na akkor csak meg kell csinálnom:))) de gyárilag miért nem így?????

Előzmény: öreg_néne_b (115651)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!