Keresés

Részletes keresés

nemisbéka Creative Commons License 2000.03.13 0 0 106
De pécsi is jöhet :).
Előzmény: nana (105)
nana Creative Commons License 2000.03.13 0 0 105
sziasztok...nagy élvezettel olvasom a topicot:-))azt hittem már kivesztek a kézimunkázó nok....
Egy másik topicban,kétségbeesetten keresnek 1 igazi varrónot...Nincs ilyen ismeretségetek?Mondjuk ha pesti,az lenne a legtökéletesebb:-)))
nemisbéka Creative Commons License 2000.03.13 0 0 104
Milyen keretet kell neki horgolni? Ebben annyira még nem vagyok otthonos. És nem lesz gyengébb annál, mintha fonállal összevarrnám a kockákat, mindig az egyik kockával megegyező színű fonallal? (Remélem nem lett túl zavaros :).)
Előzmény: maplesyrup (103)
maplesyrup Creative Commons License 2000.03.13 0 0 103
Üdv a topikban, gyere át a Hobby tali 1.0-ba is.
Igen, működik a dolog.
Lehet összevarrni és lehet keretbefoglalva összehorgolni. Egy semleges szinnel körbehorgolod, arányos keretet készítve és ezután a négyzeteket pedig összehorgolod. Ha egy színből készül a négyzet jó a varrás, keret nélkül. Ha csikos a négyzet akkor jobban mutat kerettel.
Javaslom, hogy rajzold le és szinezd ki, akkor jobban látod milyen lehet készen.
Előzmény: nemisbéka (102)
nemisbéka Creative Commons License 2000.03.13 0 0 102
Én is, én is, én is! :) Még nem volt időm bekukkantani, de kötés megy, horgolást tanulom és majd a patchworkbe is bele akarok kontárkodni. Kérdésem: szeretnék (ágy)takarót csinálni úgy, hogy lekötök egy rakat mindenféle színű négyzetet és utána összevarrom őket. Ez így működőképes?
maplesyrup Creative Commons License 2000.03.13 0 0 101
Most vettem egy Iberia nevű ruhafestéket Meinl ABC-ben. Nagyon sok színű van belőle.Miért pont ott kapható nem tudom, de külön tárló-polcon voltak.Szerintem akció és minden Meinl-ben találhatsz.(Én vidéken, mielőtt a címet kérded)
A Rossmann-nál pedig egy olasz (nem tom' a nevét) festéket szoktam venni, az is nagyon jó. A ruhamennyiség előírást be kell tartani, mert nem a kívánt színt kapjuk, ha többet teszünk bele. Hacsak nem halványabb árnyalatot akarsz.
Van a Kolombusz, azt még nem használtam, de foltos-társnőim szerint az is jó.
földikutya Creative Commons License 2000.03.13 0 0 100
Kedves Maplesyrup,
köszi a gyors választ. Csak egy darabot szeretnék, de még sosem próbáltam. De ha szerinted jók a kapható festékek, akkor biztos megbirkózom a feladattal.
fk
Előzmény: maplesyrup (99)
maplesyrup Creative Commons License 2000.03.13 0 0 99
Nagy tételben? vagyis foglalkozásszerűen? Mert egy -egy darabot én is festek, ha nem találok megfelelő színű anyagot. A vegyi boltokban lehet ruhafestéket venni , használati utasítás a dobozban. Ez így egyszerű, ha azonban te mint foglalkozást akarod űzni a kelmefestést, szerintem az komoly szakismereteket igényel.
Próbáld meg ipari kamaránál, vagy kézműves kamaránál, van-e kelmefestő kisiparos címük. Ott aztán érdeklődhetsz vagy kitanulhatod a szakmát.
Pápán van egy kékfestő-üzem-múzeum. Ha érdekelnek ezek a dolgok és arra jársz feltétlen nézd meg. Minden az eredeti állapotban, technológiai sorrendben megtalálható. Jelentkezz, hogy mit sikerült intézned, elérned.Üdv.
földikutya Creative Commons License 2000.03.13 0 0 98
Kedves Lányok,

Kelmefestésre adnám a fejem. Van valami tippetek jó minőségű festékre? Esetleg olyan szaki, aki ezzel foglalkozik?
Köszi,
fk

maplesyrup Creative Commons License 2000.03.13 0 0 97
HOBBY TALI 1.0 topikban szerveződik a találkozó.
Lassan,de biztosan. Akit érdekel, legyen szíves nézzen át oda.
Egyetértek Jemand-dal, szerintem is némi irigység lengi át az lekicsinylő hozzáállást.
Szerintem vállaljuk büszkén azt amit tudunk, alkotunk, legyen az bármi, szellemi vagy tárgyi produktum. Tenni valamit nem szégyen, szerintem nem tenni sem az, de lenézni, leszólni valakit bármiért az sokkal szégyenteljesebb dolog.
Jemand Creative Commons License 2000.03.13 0 0 96
Auqila félreértetted a mondatomat. Azt nem értettem, hogy a barátnődnek miért baj ha Te kézimunkázol. Nem lehet, hogy snassz mezei féltékenységről van szó? Lehet, hogy egyszerűen csak irigy a kézügyességedre. Egyébként nekem is érzékeny pontom az általam készített kézimunka. Most kaptunk egy új kolléganőt. Megérdeklődte, hogy ki csinálja a pulóvereimer és MEGDICSÉRTE!
Ugye nem kell mondanom, hogy máris nagy lépéseket tett afelé, hogy megkedveljem:)))))
Andalgó a hobbi taliról nem tudok, ha esetleg pár részletet kaphatnék.....
Kellemes hétkezdést mindenkinek!
Üdv.Jemand
aquila Creative Commons License 2000.03.12 0 0 95
Jemand: Azért baj, mert kvázi lenézi ezt a fajta tevékenység(em)et, és ez bizony rosszul esik. Mintha az ember nem lehetne elég értelmiségi és emancipált nő, ha kézimunkázik. Ekkora baromságot! És az is rosszul esik, ha én pl. csinálnék neki egy terítőt patchworkileg, viszont tudom, hogy nem szerzek vele neki örömet, úyghogy irány a bolt, és veszünk valami faszságot.
Előzmény: Jemand (89)
Andalgó Creative Commons License 2000.03.11 0 0 94
Kedves Jemand!

Jösz-e esetleg a hobbi talira? Mert akkor elhozhatnád azokat a csodás mintákat!

Előzmény: Jemand (89)
Jemand Creative Commons License 2000.03.10 0 0 93
Noa nem biztos, hogy jó az ötlet de valahol olvastam, hogy ecetes vízben áztatva a hímzést a fonal színe nem enged. Ha jól emlékszem hideg vízről volt szó. De megesküdni nem mernék az ötletre, szavatosságot nem vállalok!:))
Talán a többiek megerősítik vagy elvetik az ötletet mint használhatatlant.
Noa jó havat és nagyon vigyázz magadra.
Üdv.Jemand
noa Creative Commons License 2000.03.10 0 0 92
Sziasztok!

Holnap elutazom egy hétre, addig is jó munkálkodást mindenkinek! Természetesen viszem Jemand mintáit és a muníciót is !!
Nem tudjátok mit lehet tenni, hogy ha az egyik kész gobelin elhúzódott (kicsit rombusz alakú négyzet helyett, pedig kereten csináltam) ? Esetleg áztassam és úgy húzzam? De nem fogják össze egymást a színek?

Kádár Mónika Creative Commons License 2000.03.10 0 0 91
és egy használhatónak tűnő mintákat is bemutató oldal: http://www.needlework.com
Kádár Mónika Creative Commons License 2000.03.10 0 0 90
Ügyeskezűek, a következő oldalon magyar keresztszemes minták vannak:
tp://www.cogpsyphy.hu/~ujvari/mek/tarsad/neprajz/gyergyoi/minta.html
Itt alant pedig nem tudom, milyen minták, de nagyon szépek, sajnos valszeg nem másolhatóak egy az egyben, mert hogy nem túl jó minőségűek, de gyönyörűek a színeik:
http://www.caron-net.com/patterns/tinson1.html
Jemand Creative Commons License 2000.03.10 0 0 89
Sziasztok!

Andalgó goblein mintákat küldtem Noanak. Postán mivel egy ábra több mint 6 megát foglalt le és ha tömörítettük akkor meg használhatatlanra homályosult. Mailbe az említett okok miatt nem tudtam elküldeni.
Szerintem nincs jobb dolog annál amikor az általam készített kézimunkát végre a kezembe tarthatom sőt hordhatom. Ugyanis Én főleg kötés mániás vagyok de időnként hímzésre adom a fejem.
Nagy örömöm, hogy a férjem értékeli a munkáimat, sőt neki szoktam elmondani a kötés terveimet is. /Igaz hozzászólni nemigen tud, de türelmesen végighallgat, és ami a legfontosabb, hogy nagyon meg tud dicsérni egy-egy jól sikerült darabot!:)/
Akkor volt a legbüszkébb amikor róla akartak levásárolni egy pulóveremet. Ezt szó szerint értsétek, a kolléganők meg akarták venni az egyik pulóverét.
Aquila nem értettem pontosan miért baj, ha Te kézimunkázol, mi kifogása van a barátnődnek ez ellen. Még szerencse, hogy téged ez sem tud "visszatartani" a kézimunkától.:)
Üdv. Jemand

Meli Creative Commons License 2000.03.10 0 0 88
Szvsz ez nagyon relatív. Nekem van ilyen barátom is meg olyan is. Általában véve azonban a szűkebb baráti társaságban (eddig)sikk volt sk készített meglepivel ajándékozni. Azért csak eddig, mert mostanra mindenki nagyon elfoglalt lett (család, munka, háztartás, stb.). Persze ezt is embere válogatja. Van aki a pici szabadidejét is képes alkotással tölteni, más pedig a sokból sem szívesen áldoz erre. Hiszen mindenki maga határozza meg, hogy mi az igazán fontos az életében.
Aztán persze itt van a kézügyesség is. Ha valakinek nincsen, akkor sajnos hiába erőlködik. Bár egyszerűbb dolgokat akár ő is el tud készíteni. És akkor a kitartásról már nem is beszéltem. Van olyan barátnőm aki csodálkozik, hogy hogyan van türelmem a foltvarrásaimmal annyit bíbelődni (tervezés, sablongyártás, szabás, összeállítás, varrás). Persze az eredmény már neki is nagyon tetszik.
A legjobban mégis én örülök minden darabnak. Olyan jó érzés látni, hogy van értelme és eredménye annak, amit csinálok. Sajnos a munkámban (iroda) ez nem adatik meg. A legritkább esetben fordul elő, hogy kézzel fogható eredménye van az itt töltött óráknak. Sajnos. De ez már egyéni szoc.probléma...
Előzmény: aquila (86)
Andalgó Creative Commons License 2000.03.09 0 0 87
Szívemből szóltál, én is nagyon tudok örülni, mikor valami elkészül. Sőt, olyan furcsa, hogy elkezdem normál ruhadarabként hordani, és nyüstölöm a hétköznapokban, pedig előtte olyan óvatosan bántam vele.
Előzmény: noa (85)
aquila Creative Commons License 2000.03.09 0 0 86
Noa: Hú, ez aztán a két ellenpólus: jogszabályértelmezés és kézimunka. Egyébként ti nem tapasztaljátok, hogy baráti körben /pedig az ember általában megpróbál normális barátokra szert tenni, és nem hülyékkel körülvenni magát, az ugyanis van mindenhol másutt/ a kézimunkázás nem olyan menő? Van egy barátnőm - és esküszöm, hogy amúgy normális -, aki előtt a patchwork szót nem lehet kiejteni, csak körülírni. Az pl. szóba se jöhet nála, hogy mondjuk szülinapjára kapjon tőlem valami olyasmit, amit én csináltam. Ez hogy van?
Előzmény: noa (85)
noa Creative Commons License 2000.03.09 0 0 85
Szerintem alkati dolog. Én eléggé meg vagyok áldva kézügyességgel, és amihez az embernek tehetsége van, azt többnyire szívesen csinálja. A kézimunka nagy ellenségei általában a kétbalkezesek. Egyébként meg olyan jól esik elmerülve varrogatni és annyira tudok örülni a kész daraboknak, mert az végre egy kézzelfogható valami, amit én csináltam. Mert ugye, ha mondjuk egy jogszabályt véleményezek, az mégsem olyan, mint egy szép ruha, vagy egy gobelin-párna...
Előzmény: Andalgó (84)
Andalgó Creative Commons License 2000.03.09 0 0 84
Kedves Jemand!

Ilyen (milyen?) virágmintás csomaghoz hogy lehet hozzájutni? Ha megkérlek, nekem is küldenél? Ezt emailben küldöd, vagy valódi postán? (Bocs, ha hüjéket kérdezek itten.)

Noa!
Én pont úgy érzem, mint Te, hogy a sok betű mellett muszáj a kézzel alkotásnak is szerepelnie az életemben. Ez vajon miért alakult így velünk?
And

Előzmény: Jemand (80)
Andalgó Creative Commons License 2000.03.09 0 0 83
Kedves Jemand!

Ilyen (milyen?) virágmintás csomaghoz hogy lehet hozzájutni? Ha megkérlek, nekem is küldenél? Ezt emailben küldöd, vagy valódi postán? (Bocs, ha hüjéket kérdezek itten.)

Noa!
Én pont úgy érzem, mint Te, hogy a sok betű mellett muszáj a kézzel alkotásnak is szerepelnie az életemben. Ez vajon miért alakult így velünk?
And

Előzmény: Jemand (80)
noa Creative Commons License 2000.03.09 0 0 82
Bocs az elírásokért, de mindig rohanásban vagyok.
Előzmény: noa (81)
noa Creative Commons License 2000.03.09 0 0 81
Szia Jemand!
Hogy fokozzam a dolgot, ma úgyis a Múzeum krt-on adtam elő, úgyhogy óra végén - pont a legnagyobb esőben - elvinszoltam magamat a Ráday utcába (a Gobelin bolt, amit írtál), mert evett a kiváncsiság. Be is vásároltam anyagot és fonalat ahhoz, akiket küldtél. Legszívesebben most hazarohannék és kezdeném!!!
Nekem a terhelő szellemi munka miatt (jogász vagyok) egyszerűen lételemem az alkotás, az, hogy kézzel fogható dolgokat hozzak létre és ne A család persze megőrül, mondván, hogy miért nem olvasok inkább, de hát annyi betűt látok egyébként is, hogy brrrr. :-)))
A boltban nagyon kedves a nő, jól elbeszélgettünk. Jemand, téged az őrangyalom vezérelt most az utamba...
Előzmény: Jemand (80)
Jemand Creative Commons License 2000.03.09 0 0 80
Noa nagyon örülök. hogy sikerült örömet okoznom.
Jó kézimunkázást és pihend ki magad a szabi alatt.
Szia. Jemand
noa Creative Commons License 2000.03.09 0 0 79
Jemand!

MEGJÖTT A KÜLDEMÉNY!!! Egészen el voltam ájulva, pont ilyenekre vágytam. Ez a klasszikus virágminta a kedvencem. MÉg jó is, hogy a képek fekete-fehérek, mert így jobban mozoghat a fantáziám a színek kiválasztásánál!!! Ma futok fonalakat és kongrét venni. A közeljövőben úgyis otthon kell majd maradnom egy-két hétig eü. okokból, lesz mivel elfoglalnom magam. Szóval jókor jött. Jövő héten meg elutazunk, oda is viszem magammal. Már elkeseredésemben olyan giccses előrerajzoltat is megvettem volna, csak hogy ne unatkozzam.
Ha bármivel viszonozni tudom, írd meg, hátha olyat meg én tudok szerezni!

Andalgó Creative Commons License 2000.03.07 0 0 78
A babaruha varrást én is nagyon korán kezdtem, a házunkkal szemben egy varroda volt, onnan kaptunk rengeteg leesett maradék anyagot, tobzódni lehetett. Később aztán horgoltam a babáknak. Aztán szerencsémre a suliban is, és a gimiben is tanultunk varrást, így sok apró fogást megtanulhattam.
Az oldalhoz én is szívesen hozzájárulok saját tapasztalataimmal, ötletekkel, kötés, varrás, horgolás témában.
alienne Creative Commons License 2000.03.07 0 0 77
na sikeresen elketyerintettem az előbb a kódot.
szóval:
alienne@freemail.hu
ide írhatjátok a soksok ötletet.
Előzmény: alienne (76)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!