Keresés

Részletes keresés

Csilla Creative Commons License 2000.05.23 0 0 195
Szia tuccmo!
Itt vagy még néha? Találtam neked némi leirást a selyemfestésről, ha még érdekel. El is küldtem a sárga csikon megadott mail cimedre. Remélem már meg is kaptad. Lelőhelytippek szoktak lenni a Házi Praktikában, többnyire úgynevezett művészellátó boltok cimét szokták megadni. Én is gondolgodtam már ezen a témán, de még nem próbálkoztam meg vele. Jó művészkedést!
Előzmény: tuccmo (132)
Sylvie Creative Commons License 2000.05.22 0 0 194
Szia Csilla
A címem jó, várom a mail-t.
A fonalakról: nekem szerencsém volt, valamikor rendszeresen jártam mindenfelé vidéken, és mindig megtudtam, hogy hol lehet jó fonalat kapni. Volt, hogy 2-3 kg-ot vettem, mert jó lesz az valamire. A mai napig ezt használom, szerintem még néhány évig bőven elég lesz.
Pesten valóban szinte csak Burda-fonalat láttam, rettenetes áron. Viszont én a turikban is rengeteget tudok vásárolni - nem tehetek róla, mániám a szép fonal. Aztán az összeválogatott maradékokból lesz ablak elé szélfogó párna, otthoni "bohóc" pulóver.
Csilla Creative Commons License 2000.05.22 0 0 193
Szia Sylvie
Amint tudom beszkenelem a mintákat, és elküldöm neked mailben. A cim ami a sárga csikon van az jó? Furcsa dolog ez a fonalas mese, itt olcsóbb de nincs választék, nálatok van választék de drága. Néha-néha még a turkálókban lehet folalat kifogni, csak nagyon kell vadászni. Olyan kis maradékocskák nekem is vannak, de kinéztám pár pulcsit amihez több fonal kell.
Előzmény: Sylvie (192)
Sylvie Creative Commons License 2000.05.22 0 0 192
Szia Csilla!
Előre is köszönöm a mintákat, kimondottan konyhába valóakat keresek.
A fonalakról: én utoljára kb. 2-3 éve vettem, főleg vidéken, viszont láttam Pesten is azóta, csak nem vettem, mert kb. 15-20 kg. különböző fonalam van még a régi szép időkből. A hét elején már lesz rá időm, és körbenézek, hogy hol kapható, és akkor rögtön írok.
Sylvie
Csilla Creative Commons License 2000.05.22 0 0 191
Szia Sylvie!
Szétnéztem a Fürge Ujjakban és találtam is valamit, ha érdekel majd e-mail-ben elküldöm. Az 1997-es áprilisi számban van két függöny, olyan kis rövid, mondjuk konyha ablakra való. Az egyik egy kis virágos, szerintem nagyon egyszerű, legalábbis annak tűnik, a másik nem is recehorgolásos de az is szép, bár picit komplikáltab. Nekem is van egy Burda speciális abban is van egy függöny, de ahogy te is mondtad inkább gyerekszobába való kis macis.
Hol és mennyiért vannak azok a fonalak amikről irtál? Ugy tűnik, hogy junius elején megyek majd Pestre és szétnézznék pár helyen. Jó hetet mindenkinek!
Előzmény: Sylvie (190)
Sylvie Creative Commons License 2000.05.18 0 0 190
Sziasztok!
Megpróbálok utána nézni, hogy hol lehet kapni a szerintem aránylag jó minőségű, és nem baromi drága csabrendeki fonalakból. Többé-kevésbé a régi Röltex-Foki fonalakat próbálják meg utángyártani, és, ha jól emlékszem, az Asszonyok- és Nagymami kedvence néven futó,gyapjú-
tartalmú fonalaik használhatók, és tartósak (az 5-6 éve kötött darabok nem Perwoll-lal mosva sem nyúltak-koptak meg).
Valahol láttam ilyet Pesten is, de hogy hol... talán a Nyugatinál (Oktogon felé a mozi után) a Röltexben - ha a boltot be nem zárták azóta.

Nem tudjátok véletlenül, hogy valahol a neten találok-e használható recehorgolás mintát? Nagyon szeretnék helyes kis vitrázs-szerű függönyt horgolni, de a nálunk kapható német lapok csak kiskacsa-nyuszika-rondaság mintákkal van tele.
Bocs, hogy hosszú voltam, szaladok fonal-nézőbe
Sylvie

aquila Creative Commons License 2000.05.18 0 0 189
Bizony-bizony... hol van már... De a Röltex-fonalak azért minőségben nem állhatnak versenybe a Burda-fonalakkal, lássuk be. Nekem legjobban a zsenília fonal tetszik, de még én se voltam képes rászánni magam egy ilyen horrorisztikus kiadásra... Pedig óóóólyan szééééép!
Előzmény: csinnnKA (187)
Lőrincz Creative Commons License 2000.05.18 0 0 188
Sziasztok!
Tegnap nem tudtam jelentkezni, a kézimunkázást nem felejtettem és csinálgatok is valamit. A fonalra visszatérve, még a régi Röltexes időkben sem volt egyszerű (na jó, egyszerűbb volt:((((() normális fonalat venni, akkor is be kellett spájzolni, hogy valamikor valamire még jó lesz. Sajnos a textilipar teljes feloszlása nem tett jót a kötősöknek. Két megoldás kinálkozik, az egyik egy fonal börze ismerösők között, a másik pedig járni a boltokat és szintén bespájzolni. Azért arra már rájöttek, hogy a Röltex helyett kellenek a boltok és sorba nyilnak is. Én kapásból (metró melletit, na egy kicsit kell sétálni!) tudok. Az egyik a Röftex a Margit krt-on. A Moszkva tértől lemész két megállót a Keleti Károly utcáig és azon az oldalon jössz vissza felé. Mellete egy gyerek ruhabolt van.(Hacsak meg nem szünt!) A másik a Fény utcai piacon a földszinten, szemben van a Yé diszkont és ha vele szemben állsz akkor bal oldalt. Méterárut is árul. Van egy fonal árus cimem, cseh fonalakat árul, jobbára akril, de elérhető áru és szépek. Végig kell böngésznem a Fürge Ujjakat, hogy megtaláljam a cimét. Ha sürgős, hivd fel a Fürge Ujjak szerkesztőségét (türelemjáték!) és ők megmondják. Vlianart, vagy valami hasonló. Valószinű ők is csak egy telefont fognak tudni mondani, mert ez a pacák Miskolcon él. De megéri kinyomozni, mert árai fele annyiak mint a Verenáé. Ott csak ujságot szabad venni, ami nincs másutt! Hiába ez a piacgazdaság. Na befejezem, nem kaptam választ, hová küldjem a kész foltos blokkjaimat?
csinnnKA Creative Commons License 2000.05.17 0 0 187
Nem mondod! :-(
Egészen le vagyok törve! :-(
A jómúltkor a Blahán randiztam egy barátnőmmel, nagyjából ott, a sarkon, és mivel negyedórával előtt értem oda (kivételesen!), így az időt múlatva bementem kicsit szétnézni. Elég hamar kifordultam, amikor kiszámoltam, hogy kb. tízezer forintba jönne ki egy sk. kötésű pulcsi. (Persze az is lehet, hogy a legdrágább fonal tetszett meg, mindegyiket nem vizslattam végig.) Aztán néztem pont a vállkendőnek való puhább, de nem túl szöszölődőst, meg babafonalat is... ijesztőek voltak az áraik. :-/
Hol van már a jó kis békebeli RÖLTEX, az ő olcsó áraival?! (sóhaj)
Előzmény: aquila (186)
aquila Creative Commons License 2000.05.17 0 0 186
Kedveském, pedig sajnos az a szomorú helyzet, hogy Pesten már csak ebben a boltban lehet embei fogyasztásra alkalmas fonalat kapni. Ami igaz, az igaz, rohadt drága. Nekem az a tapasztalatom, hogy máshol szinte már nem is árulnak fonalat...
Előzmény: csinnnKA (185)
csinnnKA Creative Commons License 2000.05.17 0 0 185
Csilla, édes druszám!
Megkaptam, megkaptam, és meg kell mondanom, igen nagy kedvet csináltál hozzá!

Neked (és természetesen Lőrinczkének is) küldöm ezt a kis ajándékot:

Még egy kér(d)és, LÁNYOK:
nem tudjátok, hogy metró-vonalhoz igazán közel, vagy mondjuk a belvárosban HOL LEHET KAPNI ELÉRHETŐ ÁRON FONALAT? (Biztos volt már erről itt szó, de most nincs időm átrágni magam a 185 hozzászóláson.)
Burda fonalbolt nem játszik, égbekiáltó rablásnak tekinthetőek az árai.

Előzmény: Csilla (184)
Csilla Creative Commons License 2000.05.17 0 0 184
Sziasztok!
Csinnnka, tegnap e-mail-ben elküldtem a mintákat,remélem megkaptad és jól átmentek a file-ok. Szorgos horgolást neked, és jó kézimunkázást kivánok mindenkinek!
Előzmény: csinnnKA (177)
Lőrincz Creative Commons License 2000.05.16 0 0 183
Sziasztok!
Tegnap sajnos nemigen tudtalak Benneteket elérni, valahogy rossz volt az adás. Én megterveztem, kiszerkesztettem, lerajzoltam, kiszineztem, de szerintem ha összerakom, akkor lesz az igazi. Szivesen csinálom igy is, de azért mertem javasolni a http://member.nifty.ne,jp/GUCKY/english/gallery/
g02_94.html megoldást, mert az rögtön hátoldallal készül és körbeszegéssel, minden sarkon egy egy pánttal, amit már két blokknál is össze lehet kötni. Jön hozzá egy ujabb blokk, tovább kell kötni. A végtelenségig. Irtam Csombordi Tündének, akinek a neve meg volt adva a Magyar Foltvarrók Céhénél, kérdezte, hogy milyen közös munke lenne. Szerintem ez egy internet kép lenne. Én mindenesetre csinálok két blokkot. Egyet ahogy mondtam, a másik ugyanaz, csak hátlapozás nélkül. Mondjátok meg hová küldjem. Én is a geometrikus mintákat kedvelem, és szerintem az a jó, ha mindenki olyat csinál amilyet akar. A 30 cm az majdnem 12".
aquila Creative Commons License 2000.05.16 0 0 182
Á, látod, márciusban is milyen impotensek voltunk, pedig akkor még jóval többen is jártunk errefelé... Úgyhogy én nem várnék a talira, mert akkor sose lesz a dologból semmi.

LŐRINCZ kedves, te hogy képzeled a dolgot pontosan?

Előzmény: maplesyrup (181)
maplesyrup Creative Commons License 2000.05.16 0 0 181
Bármi lehet, a következő, aki körbevarrja eldönti, hogy mi illene hozzá. Akár ugyanaz a motívum, akár más. A rajzon próbáltam érzékeltetni. De elhalaszthatjuk, és egyszer, ha lesz tali megbeszéljük.
aquila Creative Commons License 2000.05.16 0 0 180
Teljesen érthető, persze, csak azt nem tudom, hogy fog kinézni a dolog, mert én pl. log cabint szeretnék varrni. Ha te másmilyet varrsz, és Lőrincz is, akkor az milyen lesz?
Előzmény: maplesyrup (179)
maplesyrup Creative Commons License 2000.05.16 0 0 179
Én is örülök, a rátétes macskát az ami-hölgy készítette, küldött róla fotót is, ott ülnek az ágyán párna formában. Jó munkát.
A közös quilt varrás szerinted menni fog?
Érthetően írtam le?
Előzmény: aquila (178)
aquila Creative Commons License 2000.05.16 0 0 178
MAPLE, nagyon drága vagy, megkaptam a küldeményt tegnap, köszönöm, nagy örömet okoztál... A rátétes macska-kép fog megvalósítódni, ha megérem:) Köszi még egyszer!:)***
csinnnKA Creative Commons License 2000.05.15 0 0 177
Lőrinczke!
Köszike, megkaptam, 7végén ki fogom próbálni. :-*

Csilla, édes druszám!
Nem sürgős, bőven ráér akkorra, ha lesz időd.
Lőrinczke úgyis küldött nekem egy mintát, amin most még csak így elméletben próbáltam meg átrágni magam, és úgy tűnik, talán meg tudom csinálni, úgyhogy -majd ha lesz fonalam- horgolok egy próbát. De a tiéd is nagyon érdekelne, hátha az lesz a jobb/szebb.
Itt az ideje, hogy felelevenítsem horgolászásos tudományomat! ;-)

Nyár végéig csak elkészülök vele, nem, lányok?! :-))))))))

Lőrincz Creative Commons License 2000.05.12 0 0 176
Sziasztok!
Gondolom, mindenki el van foglalva munával stb. Ennek ellenére remélem hétvégén kézimunkáztok? Tudom, kert, vizsga stb. Ami miatt megint jelentkeztem, találtam egy Friendship Quilt 94 képet. Ez alapján javasolom, hogy hasonlóan készitsük, a lényege, hogy a 30x30-as blokkokat mindenki maga tűzi, hátlapozza és a száláre egy keskeny szegélyt varr, aminek a négy sarkában két szalag van, amivel egymáshoz lehet varrni őket. Igy bővithető, vihető, bemutatható.
Cime:
http://member.nifty.nejp/GUCKY/english/gallery/g02_94.html
Jó hétvégét!!!
Lőrincz Creative Commons License 2000.05.11 0 0 175
Sziasztok!
Adok egy kipróbált crazy cimet
www.nmia.com/~mgdesign/qor/styles/crazy/crazyqlt.htm. (én a tűtartót megcsináltam belőle. Ami a közös munkára jó, az pedig
www.nmt.edu/~breynold/quilt/y2k.html
Még egy érdekesség (a katedrál ablakos minta szemléltető ábrákkal finnül:
www.vtoy.fi/~plara/tilkku/katedrali/index.html
Nézegessétek!!!
Csilla Creative Commons License 2000.05.11 0 0 174
Sziasztok
CsinnnKA megnéztem a postaládámat, köszike, nagyon szép. Hétvégén megpróbálom beszkenelni a két leirást és majd hétfőn elküldöm mailben. Hétvégén nálam szünetel a netezés. Hát igen Maple, mindenkinek felcsigáztad a fantáziáját, de ténleg lehet a neten sok crazy-t lelni.
maplesyrup Creative Commons License 2000.05.11 0 0 173
Nem, én írtam félreérthetően.
A mail az én jó címemre vonatkozott.
De: ha pl: altavista keresőbe beírjátok a quilt szót és a megjelenő lap tetején a crazy-re klikkeltek, lehet egy csomó crazyt találni.
Amit írtam az a crazy legegyszerűbb, varrásgyakorlásra is jó változata.
Előzmény: aquila (172)
aquila Creative Commons License 2000.05.11 0 0 172
Ezt írtad alant /162/:

Pl: crazy (vagy szilánkos, magyarul)
közel egyforma szélességű, és kb. 20 cm hosszú csíkokat varrj össze egymás mellé, ebből lesz egy hosszú csík. Amikor több egyforma hosszú csíkod van, összevarrod őket és kész egy crazy takaró, vagy amit akarsz. Majd adok egy jó mail címet.

FÉlreértettük?

csinnnKA Creative Commons License 2000.05.11 0 0 171
Csilla, kedves druszám!
Megkaptam méledet, Te egy tündér vagy! :-*
Nézz bele a postaládádba!!! ;-)
Előzmény: Csilla (168)
maplesyrup Creative Commons License 2000.05.11 0 0 170
Szia aquila, szia mindenki.
A macskák ma indulnak postán.
Nem értem a "crazys cím" dolgot??
Ígértem valamit crazyvel kapcsolatban?
Előzmény: aquila (169)
aquila Creative Commons License 2000.05.11 0 0 169
Maple kedves, úgy tűnik, a crazys cím mindenkit érdekel... ENGEM IS!! LÉCCI......!
Csilla Creative Commons License 2000.05.11 0 0 168
Sziasztok

Maple megjött a leveld, küldtem is rá választ. csinnKA kevdes druszám, neked is irtam, remélem megkaptad.Ja és kaptam választ a Céhtől. Egyenlőre ennyi.

csinnnKA Creative Commons License 2000.05.10 0 0 167
Lőrincz!
Köszi a fáradozásaidat.
REmil ment, egy virtuális képeslap formájában! :-)

Csilla,
kedves druszám!
Előre is köszönöm! :-)

Csilla Creative Commons License 2000.05.10 0 0 166
Sziasztok!
Maple azt a mail cimet én is nagyon várom. Irtam is már a Céhnek, tőlük és várom a választ. Lőrincz köszi a mailt, sok hasznos infó van benne. Minden kezdőknek való cim és minta érdekel. Nagyon köszönöm előre is. Kedves csinnKA a horgolt kendőnek majd én is megpróbálok utánna nézni a Fürge Ujjakban és másutt is. Ha jól emlékszem az egyik Praktikában is volt egy kendő. Jelentkezem ha megtaláltam.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!