Keresés

Részletes keresés

Lőrincz Creative Commons License 2000.06.19 0 0 250
Sziasztok!
Itt kifejezetten hideg van és volt a hétvégén! A gépemet még nem vitték el, ugyanis a holnap reggel az egy tág fogalom, nem lehet tudni melyik az a holnap reggel! Ezt még nehezen szokom meg. Én hét végén - nem volt vendégfogadás - kézimunkáztam. Azt a blokkot, amit csináltam és nem tudom elküldeni, rosszul számoltam ki, és még két blokkra kitelt, ezért azokat is megvarrtam és egy teritőt akarok szerkeszteni. Az a jó az ilyen jellegű mintákban, hogy munka közben jönnek az uj ötletek. Én ha rám jön az ihlet, akkor igen termékeny tudok lenni, de aztán jönnek a passziv időszakok. Az a szerencse, hogy ha a munkában rossz passz van, akkor a kézimunkában igen aktiv vagyok és túlélem a rossz időszakokat. Ezért mondom, hogy a kézimunka gyógyit. Na legyetek jók
Lőrincz
Sylvie Creative Commons License 2000.06.16 0 0 249
sziasztok, jó hűsölést és szép napot mindenkinek!
kedves dzsenet, küldeném a mintákat, de nem merem telerakni a kb. 900 k-val a postaládádat.
írj, ha küldhetem
Sylvie
Sylvie Creative Commons License 2000.06.15 0 0 248
kedves Lőrincz, ha küldesz egy postacímet, elküldöm a kinyomtatott mintákat.
az oldalon én is találtam vagy 2-3 külön jelszóval védett mintát, nem tudom, miért kellett levédeni.
a meleg éjszakára elmúlt, nagyon jó volt végre egy kis frissítő eső, sőt, mára már a kánikula végét jósolták (csak 30 fok lesz az eddigi 40 helyett).
ugye hamarosan visszatérsz hozzánk a gépgyógyítás után...
dzsenet, találtam miniatűr szabásmintákat otthon, megszerkesztem, és küldöm
szép napot és jó kézimunkázást mindenkinek
Sylvie
Lőrincz Creative Commons License 2000.06.15 0 0 247
Sziasztok!
Nálunk ma bejött a hideg, reggel hüvös volt és eső is kinéz. Sylvie kösz a mintákat, szerintem a nyomtatónkkal van valami, mert a második mintát harmadszorra kinyomtatta, az elsőt még csak az első oldalnál tartok. Aquanak üzenem, ami késik nem múlik, eddig mindig volt utazónk, most csakazért sincs. Na búcsuzom, mert ma elviszik a gépem (a CD meghajtó harmadszorra tünik el!) Ami a freepatterns-t illeti, ugy látszik fellenditettétek a forgalmat, mert bemenni betudok, de ha egy mintát leakarok venni, megint kéri a jelszót. Persze az én jelszóm nem jó neki! Hiába a gépnek is lelke van. A sok jelszóba már beleörülök. Na azért kézimunkázzatok!
Lőrincz
Sylvie Creative Commons License 2000.06.14 0 0 246
bocsánat, természetesen a dszenet helyesen dzsenet ... sorry, drága dzsenet
és méginkább keresem a szabásmintákat, hogy kiengeszteljelek valamivel.

és képzeljétek el, végre sikerült regisztrálnom magam arra a bizonyos oldalra és nem kell a kölcsönkapott jelszót használnom! vannak vadiúj minták, úgyhogy keresek-kutatok
S.

Előzmény: Sylvie (245)
Sylvie Creative Commons License 2000.06.14 0 0 245
drága dszenet, a melegtől döglődöm és várom a frissitő esőt...
nézek neked holnapra valami szabásmintát otthon, hátha találok használhatót a sok könyv és újság között
S.
Előzmény: dzsenet (244)
dzsenet Creative Commons License 2000.06.14 0 0 244

Helló! Hogy bírjátok ezt a meleget? Nem tudjátok, hol lehetne kinézni lapszoknyához

szabásmintát? Vagy hát nélküli blúzhoz?

Lőrincz Creative Commons License 2000.06.14 0 0 243
Sziasztok!
Kösz szépen Sylvie a mintákat, igyekszem hasznositani. Sajnos a melegben az embernek sok mindentől elmegy a kedve, leginkább a munkától. Na sebaj, lesz még jobb idő is. Jó munkát mindenkinek.
Lőrincz
Sylvie Creative Commons License 2000.06.13 0 0 242
Kedves Lőrincz, csak most sikerült idejutnom, hamarosan keresem a mintákat, és küldöm mélben, kb. 1 óra múlva, mert sok dolgom van most.
Tényleg nagyon egyszerű a recehorgolás, egyelőre másra nem is szívesen vállalkozom.
Jó munkát és szép napot!
Sylvie
Előzmény: Lőrincz (241)
Lőrincz Creative Commons License 2000.06.13 0 0 241
Sziasztok!
Elöször is Sylvie, ha tudod, megköszönöm az ABC-t. Hátha igy kitudom nyomtatni. Egyszer egy ilyen ABC-ből (sajnos csak két betű volt) horgoltam egy diszpárnát. Nagyon jól nézett ki. Persze ajándékba! Most gondoltam magamnak horgolnék. Egy szines párnára téve igen jól mutat. A recehorgolás pedig igen egyszerű. Mindenkinek ajánlom! Ma jó meleg lesz, sajnos sietek, a fönök nincs a titkárnő sincs, igy mindenes leszek!
Sylvie Creative Commons License 2000.06.09 0 0 240
Szép napot mindenkinek!
Lőrincz, köszönöm a segítséget, ki fogom próbálni a módszeredet! Keresem a könyvet, hátha valahol még meglelem.
Csilla, köszi a hozzáférést, próbálom letölteni, ami érdekel (szinte válogatás nélkül mindent). Saját jelszót még mindig nem sikerült alkotnom, szerintem a 86-ik mélcímmel talán sikerül.
Lőrincz, sikerült letöltenem a két ABC-t, küldhetem?
Mi lesz a talival????
Sylvie
Csilla Creative Commons License 2000.06.09 0 0 239
Sziasztok!
Nekem is elsőre rögtön ment a feliratkozás de tegnap meg ma próbáltam ujra és nem akar sikerülni, három uj mail cimmel is próbáltam már. Pedig a jelszós levélke is megérkezik és mindent szépen kitöltök ahogy kell, de nem jön össze, nem vajon náluk van a gond?
Na én egy hétig nem leszek majd remélem sok olvasnivalót találok itt. Ma éjjel utazunk Pestre, és valószinűleg jövőhéten szombaton jövünk vissza. Sajnálom, hogy nem jött össze a tali :(((( Ha nem irnék többet ma akkor mindenkinek kellemes hétvégét és jó pihenést!
Lőrincz Creative Commons License 2000.06.09 0 0 238
Sziasztok!
Elöször is a bejeltkezéshez. Elöször azt a hosszu táblázatot kell kitölteni, lehetőleg ugy, hogy egy rubrika se maradjon üresen, azt le kell okézni, aztán a fölötte lévő felhasználói név és jelszavas akármit és azt is leokézni. Utána elküldik a jelszót (amit Te választottál ki) és ezzel mindegyikbe be tudsz menni. Sajnos én a filé(rece) horgolás ABC-jét nem tudtam letölteni, se kinyomtatni, pedig nagyon szépek voltak.
Az Imregh Magda könyv cime: Folt Munkák könnyű, érdekes technikákkal.Panemex Fft. és Grafo Kft. kiadásával 1999-ben. Azért tudom ajánlani, mert kezdőknek is nagyon jó, gyors és tényleg új technikákat mutat be, és a nyelvezete is olyan, hogy meg lehet érteni. Én voltam egy tanfolyamán és lehetett érezni, hogy sok tanfolyamot vezetett, ezért bőven van tapasztalata. Ja akinek nincs varrógépe vagy nem tud egyenesen varrni, annak azt tudom ajánlani (én igy kezdtem) hogy csináljál magadnak sablont (A4-es famentes papirból) arra férceld fel az anyagot és kézzel apró öltésekkel varrd össze. Ha az egész kész, akkor vedd ki a fércet és a sablont. Én egy nagy faliképet csináltam igy (4,5x4,5 négyzetekből) Egy csomó négyzetre férceltem az anyagokat, és mikor elegem volt a fércelésből, akkor elekzdtem rakosgatni, mig kijött egy minta. Utána a hátán beszámoztam sor és oszlop szerint és elöször a sorokat egyenként összevarrtam, majd a sorokat. 36 sor és 28 oszlop a kép. De ugyanezt csináltam a nagymama virágoskertje motivummal (hatszögek) Ebből egy teritőt csináltam, ami ugyan nem tetszik, de megvan. Sokat irtam, bocs. A minta megy, csak az utazót csipem el nehezen, befogtak többször is a munkába. Jó kézimunkázást!
Csilla Creative Commons License 2000.06.09 0 0 237
Sziasztok!
Sajnálom Sylvie de mostmár nekem sem megy, próbálkoztam uj mail cimmel, kaptam is mailt a jelszóról ( a multkor nem kaptam) de nem akarja elfogadni. A régivel megy, nem tudom mi van. Aquila, nálam is elég lassú, nem jön 20 percig, de nagyon lassú. Áruld el Sylvinek hogy neked hogy sikerült, mert látod nekem nem akar sikerülni, hiába próbálkozom már sokadjára. A multor egyből ment, most meg nem akarja tudni az igazságot. Ez nekem magas...
Előzmény: aquila (236)
aquila Creative Commons License 2000.06.08 0 0 236
Csilla kedves, én átküzdöm magam az első akadályokon, de olyan soká tölti le a dolgot, hogy már-már arra gondolok, hogy valami nincs rendben. Hosszú percek óta várok valamire, és semmi se történik, csak homokóra.... Mit csináljak?
Sylvie Creative Commons License 2000.06.08 0 0 235
Csilla kedves, ez nekem nem akar sikerülni. Majd megpróbálom másik mélcímmel, hátha ettől már besokallt. Ki kell tölteni azt a baromi hosszú reg.lapot címmel, országgal, mindennel?
Na azt kitöltöttem sokszor, mégsem szeret engem.
Sylvie még mindig szomorú
Előzmény: Csilla (234)
Csilla Creative Commons License 2000.06.08 0 0 234
Sylvie, én amikor regisztráltam magam beirtam a mail cimemet és irtam magamnak egy jelszót amit ő szépen el is fogadott, aztán kiválasztottam a témakört, ott az oldat baloldalán (talán sága menóbárok, ha jól emlékszem - kötés, keresztszemes stb) rákattintottam és ő kérte a cimet és a jelszót amit beirtam és tetszett neki, aztán kiadta a listát a kész dolgokkal (lakás dekoráció, ruhászkodás, konyhai eszközök, karácsonyi dolgok stb), ott megint kiválasztol egy témát és kiadja valahány kész munka nevét, na és ott kiválasztod azt ami érdekel és ő szépen megmutatja ott a böngésző ablakában egy pdf file formájában. Remélem sikerül bömgészgess...
Előzmény: Sylvie (233)
Sylvie Creative Commons License 2000.06.08 0 0 233
Csilla, regisztráltam magam, talán mindegyikhez, külön-külön is, és mindenhova bepipáltam mindent, elküldték a jelszót, akkor sem jutok be, mert szerintük nem jó. Mit bénáztam el???
Segítség, már mintákat akarok nézegetni
szomorú Sylvie
Csilla Creative Commons License 2000.06.08 0 0 232
Sziasztok!
Az oldallal kapcsolatban: csak regisztrálod magad, kiválasztod a témakört, bejelentkezel és aztán választasz hogy mit szeretnél megnézni. Szépen behozza a mitákat és leirásokat Acrobat reader-ben, ott nagyithatod, lapozgatsz stb. Én sem értek mindent de egy keresztszemes mintán, vagy egy szabásmintán eltudok igazodni. Engem az sk (crafts) dolgok ragadtak meg, nagyon ötletesek és szépek. De tényleg van ott horgolás, kötés himzés, foltvarrás és más is. Letudod a mintákat menteni pdf formátumban és aztán böngészheted offline is. Jó böngészést és kézimunkázást mindenkinek!
Előzmény: Inner Circle (3590)
aquila Creative Commons License 2000.06.08 0 0 231
Nem is igaz, én is itt vagyok rendszeresen, csak nem írok. Várom Lőrinczke küldeményét, remélem, most már hamarosan megkapom. Ellátogattam én is a freepatterns oldalra, de asszem, kevés az angol tudásom ehhez, mert amit én látok, az csak vásárlásra buzdít. Ti hogyan találkoztok ott mintákkal? Megköszönném, ha valaki elmondaná, mert engem is nagyon érdekelne a dolog.:)
Előzmény: Inner Circle (3590)
Sylvie Creative Commons License 2000.06.08 0 0 230
Sziasztok kézimunkázók! Nagyon eltűntetek, szegény Csilla és Lőrincz tartja itt a frontot!
Lőrincz, remélem, hogy valamelyik antikváriumban megtalálom az említett könyveket, köszi a tippeket. Jó lenne megtanulni foltvarrni, csak varrni nem igazán szeretek, mert nem tudok egyenesen varrni, a hullámos pedig nem kicsit ronda, patchwork esetében különösen. Nincs valami ötletetek, hogy milyen módon lehet megtanulni?
További jókat nektek, és írjatok, írjatok, tartsuk meg a topicot!
Ps. Csilla jön holnap, marad egy hétig, és még mindig semmi tali????????????,
Sylvie
Lőrincz Creative Commons License 2000.06.08 0 0 229
Sziasztok!
Csilla köszi a cimeket, majd alakalomadtán megnézem. Gondolom mindenki el van havazva a munkával, tanulással, meg hát itt a tavasz!!!:))))
Nekem sikerült találnom egy üzletet, ahol igen jó pamutszöveteket kaptam, és mikor megkérdezte a nő, hogy mire lesz, és én azt válaszoltam, hogy patchworkre, nem is csodálkozott. Már ez is eredmény. Csilla, én nagyon szeretem az Olosz Ella Kézimunkakönyvét (sőt megjelent egy a szőnyegeiről is ) ezt a Kritérion adta ki a kilencvenes évek elején. Ebben is van a patchworkről és még össze is hasonlitja egy edélyi kézimunkával. Nagyon érdekes. A könyv szerintem igen szinvonalas, persze a kiállitása a megszokott szocialista szinvonalon van. A nyugati könyvek szerintem nyomdatechnikailag szebbek, de nem biztos, hogy tartalmilag jobbak! Az Imregh Magda könyvének megnézem holnapra a pontos adatait. Igen jól és szemléletesen irja le a dolgokat. Na én is jó kézimunkázást kivánok.
Csilla Creative Commons License 2000.06.07 0 0 228
Sziasztok!
Lőrincz, nagyon klasz az a cim amit megadtál, én is feliratkoztam. Nagyon jók az sk ötletek is, nagyon sok szép van ott. Én is leltem a neten ezt-azt, talán itt is találsz magadnak valami érdekeset:
http://crochet.rpmdp.com/patterns.html
http://bryerpatch.com/pattern/pattern.htm
http://www.rose.com/~quanah/patterns.html
http://www.geocities.com/Heartland/6910/patterns.htm
Mi történt lányok, mindenki el van havazva a sok melótól, senki nem jár erre mostanában? Már csak azért is irok, hogy ne tünjön el ez a szuper topic. Kár lenne érte :((((.
Csilla Creative Commons License 2000.06.05 0 0 227
Sziasztok!
Köszi mindenkinek a tanácsot, már megvettem a könyvet pénteken, büngészgettem is akkor este. Elméletben megértettem, hogyan is épül fel egy-egy blok. Már az is valami szerintem. Most egyszerre kötök és horgolok egy kardigánon belül mindkettőt, igy most nem álltam neki a varrásnak , de biztos elkezdem egyszer, annyira lelkesit ez az egész. Lőrincz megirnád annak a könyvnek a pontos cimét, és egyébb adatait (mikor adták ki, mennyibe kerül, hol lehet kapni stb)? Egyébként itt is annyiért árulták a könyvet mint amennyi a forintos ár ( a jelenlegi árcédula alatt volt egy másik amin a régi ár volt)csakhát nem igen kelt el, igy levitték az árát. Szerintem itt ha 100 nőt meg kérdek arról hogy mi a patchwork jó ha egy tudja a választ. Milyen site-ok érdekelnek? Majd irok ha találok valamit. Én vagy a yahoo-val, vagy az altavista-val szoktam általában keresgélni, és rengeteg cimet ad meg.
Jó kézimunkázást és kellemes hetet mindenkinek.
Előzmény: Lőrincz (226)
Lőrincz Creative Commons License 2000.06.05 0 0 226
Sziasztok!
Aquilának üzenem, sajnos nem tudtam elküldeni a blokkot, mert nem jöttek az ismerösők, de jövő héten a kolléganőm megy haza. Csillának üzenek, a könyv igenis jó, vedd meg. Van aki azt mondja, hogy nem olyan jó, mert fekete-fehér, de szerintem igenis jó. Ha megtudod szerezni az Imregh Magda könyvét, azt feltétlen vedd meg. A sablonok egy-egy lapon vannak, tehát ki kell másolnod. Sok jó tanácsot találsz benne. Egy kérdésem lenne? Ki hogy keres a neten kézimunka mintát? Kezdetben én az altavista-n kerestem, de amióta 15 perc netezés után alig jön be valami, kénytelen vagyok uj módszerekhez folyamodni. Elöször a www.copernic.com -on letöltöttem egy kereső programot, és ha beirom angolul amit keresek, akkor azt többször előveszem. Most találtam egy jó linket, be kellett rá jelentkezni, de szerintem jó, a www.freepatterns.com és itt nemcsak foltos dolgok vannak, hanem horgolás is. Ha valami jó cimet tudtok, irjatok! Jó kézimunkázást!
Csilla Creative Commons License 2000.06.02 0 0 225
Szia!
Igen, A4-es formátumu kb. 2 cm vastag, sötétkék belül feket-fehér sok sok mintával. Köszi a tanácsot, akkor ha azt mondod vegyem meg, munka után be is nézek az illető könyvesboltba, remélem még megvan...
Előzmény: maplesyrup (224)
maplesyrup Creative Commons License 2000.06.02 0 0 224
Szia Csilla!
Nem volt benne mintagyűjtemény. Ez az a nagy, kék színű, belül sok mintával? szvsz jó, minden megvan benne amit egy kezdőnek tudni kell. Vedd meg!
Előzmény: Csilla (223)
Csilla Creative Commons License 2000.06.02 0 0 223
Sziasztok!
Sürgős tanácsra lenne szükségem a foltos lányoktól.
Tegnap itt nálunk rá akadtam a Dolányi Anna Hasznos könyv foltvarróknak cimű könyvre. Azt szeretném megkérdezni, ez a legjobb amit kezdőknek tudtok ajánlani, vagy van valami jobb? Nem járnak-e hozzás sablonok szabásminták, vagy valami egyébb? Itt nálunk néha kiszedik az ilyesmit a könyvekből. Vettem én már a mamámnak burda könyvet teljes 1:1 máretű szabásminta nélkül, csak kicsiben voltak lerajzolva, és szabásminta melléklet hiányzott. Jóval olcsóbban láttam a könyvet mint amennyi a forintos ára, átszámitva kb 1000 forintba jonne ki a 1300 forintos könyv, ugyhogy megérné ezért is érdeklődöm. Azt hiszem, hogy csak egy példányuk van, és nem akarok lemaradni róla. Előre is köszi a segitséget.
OFF. Na mi lesz a talival?
Csilla Creative Commons License 2000.05.30 0 0 222
Sziasztok!
Hát igen ez a szomorú helyzet a quilt-es progikkal, elég drágák és feketén meg senki nem foglalkozik velük. Hátha valaki rá akad egyre. Én kérdeztem az amerikai rokonaimtól is de aprilis 15-óta egy sort sem irt egyik sem.
Nem tud valaki valahol olcsó és jó minűségű ruhafestéket? Kellene a mamámnak hozzak majd Pestről feketét.
Előzmény: Lőrincz (221)
Lőrincz Creative Commons License 2000.05.30 0 0 221
Sziasztok!
A patchwork tervező programokról. Több néven fut és van egy demo változata, ami nagyon jó, de se elsévelni, se nyomtatni nem lehet. Az ára kb. 100 USD. Mivel gondolom erre mifelénk nincs nagy keletje, ezért a fekete piacon se nagyon van. Ha valaki tudja, azért szóljon. Ja olvastam, van német változata is. Azért jó, mert megtervezed, és a szineket tudod változtatni, azonkivül a blokkokat egyben látod.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!