Keresés

Részletes keresés

Sylvie Creative Commons License 2000.07.12 0 0 283
Sziasztok, ma reggel elrohantam Pesten a Vámház körúton, a csarnok oldalán kb. félúton van egy Röltex (olyan furcsa, hogy ilyen még van), és a kirakat szerint minden fonal féláron van!
Lőrincz Creative Commons License 2000.07.12 0 0 282
Sziasztok Lányok!
Örülök, hogy megint itt vagytok! Rosszcsontnak üzenem, hogy irj légyszi magánba mert nem tudtam a csikon lévő e-mail-edet kinyitni, következésképpen irni sem tudok oda. A selyem és textilfestésről a Verena boltban láttam egy német szerző müvét. Mellete három négy üzletnyire van egy Ápisz (most biztos másképpen hivják!) ott pl. nagyon sokmindent lehet a selyemfestéshez kapni. Méregdrágán természetesen! A festés után akkor nem fog az anyag, 1. a festék jó, minőségi 2. utána jó a kikészités (ez gyárilag) házilag itt szokott az ecet, vagy vasalás jönni. Ezért mondják, hogy a patchwörkhöz az anyagokat elöször be kell avatni, ezzel nemcsak a méretére megy vissza, de megtudod, hogy fog-e? Ez nemcsak a házi festett anagokra áll. Deha jó minőségű festékkel festesz, és az előirásokat betartod, akkor nem szabad neki fogni. Még egy macerás megoldás van, ha már festettél, akkor egy darabot kimosol, kis fehér rongyot hozzákötsz és ha fog, akkor később tisztitóba tudod csak vinni, ha nem, akkor nyertél.
Maple, augusztus végén Pest környékén nem tudsz együttvarrást? Én csak augusztus közepétől tudok szabira menni. Augusztus végén lesz egy 3 napos tanfolyam Pécsett, de az nekem kiesik, ismerösőm sincs arrafelé.
Lőrincz
Harisnyás Pippi Creative Commons License 2000.07.12 0 0 281
Sziasztok Lányok! (és Fiúk, már ha vannak ennél az asztalnál)

Régóta olvasom a hozzászólásaitokat, szeretem ezt a helyet. Remélem, nem leszek off, de még az elején emlitette a kedves házigazda, hogy szokott patchwork-höz anyagokat festeni (ki is mentettem a festékek nevét), söt, a Foltvarázs cimü nagyon szép könyv szerzöje is azt irja, hogy ha nem talál valamilyen szint, megfesti maga.

Na most, nagyon szeretném tudni, hogy hogy csináljátok, hogy nem fog azután a festék???

Nekem nagyon szép len (Bese) ruháim vannak, amiket Ö maga fest, két órán át fözi öket, de mindegyik fog utána, a mai napig!

Nagyon félnék, ha megcsinálok egy takarót, aztán az általam festett foltok jól összefogják az egészet!

Tudtok segiteni?

Üdvözlettel, Pippi

Csilla Creative Commons License 2000.07.10 0 0 280
Ha esteleg nem kapod meg szólj, mert nem a szokott cimemről küldtem (sehogy sem akart átmenni). Nagyon szivesen, már többeknek elkültem és itt volt a gépen csak csatolni kellet és küldeni.
Előzmény: Rosszcsont (279)
Rosszcsont Creative Commons License 2000.07.10 0 0 279
Kedves Csilla!

Nagyon szépen köszönöm fáradozásod. Még nem kaptam meg, de bizonyára tele van mindenféle okos ötlettel.
Üdv
Rosszcsont

Előzmény: Csilla (278)
Csilla Creative Commons License 2000.07.10 0 0 278
Szia Rosszcsont!
Van némi leirásom selyemfestéssel kapcsolatban. Elég hosszú file de elküldtem neked a csikon levő cimedre, remélem örülsz neki és hasznodra lesz majd. Jó festegetést!
Előzmény: Rosszcsont (277)
Rosszcsont Creative Commons License 2000.07.10 0 0 277
Szia Lőrincz!

Azt írod 07.04-én: "vettem egy Patchwork-Diana ujságot ..... sok minden van benne. A leirások elején a patchwork készités alapjai vannak. Igaz német nyelven de elég szemléletesen. Én valakinek a segitségével megmagyaritanám A magyaritás alatt azt érteném, hogy a copyright-et plussz szöveggel oldanánk meg. "

Fjordításban szívesen segítek, ha kell. Emilben eszmét cserélhetünk.

Volna egy kérdésem. Selyemfestéssel nem foglalkozik valaki Köztetek? Ha igen, hol szerezhetek praktikus tanácsokat, mintákat. Van-e ilyennel foglalkozó oldal a net-en?
Válaszaitokat előre is köszönöm.
Rosszcsont

Előzmény: Lőrincz (256)
Csilla Creative Commons License 2000.07.10 0 0 276
Szia güzü!
Szerintem ha ugy is megveszel minden Praktika számot érdemes előfizetni, megtakaritasz számonként ha jól emlékszem 50ft-t a 255-ből.
Még mindig nem varrok mert nem jó a varrógépem, valahol akad a szij, kell keritsek egy műszerészt és talán akkor jön a foltos hobby.
Kötögetők! Az egyik frissebb Fürge Ujjakban van egy cim ahol olcsón, 700 ft/kg lehet fonalat rendelni meg egy másik ahol 1300 és valamennyi 1 kg. Érdekel valakit? Holnapra lejegyzem és megirom.
Előzmény: güzü (275)
güzü Creative Commons License 2000.07.09 0 0 275
Sziasztok!
Engem is érdekelnek a kézimunkák, de általában csak a tervezgetésig jutok. Nagyon szeretem a kézimunkakönyveket és újságokat nézegetni.Mivel kevés a pénzem eddíg az újpesti piacon egy régebbi számokat árusító újságosnál vettem meg a Praktikát,Ötletmagazint, stb. Sajnos ez az újságos azt mondta, nem kap több újságot. Kérlek benneteket, ha tud valaki olyan helyet, ahol korábban megjelent lapokat lehet vásárolni /féláron/ írja meg nekem.
maplesyrup Creative Commons License 2000.07.07 0 0 274
Helló lányok, (fiúk?)
Megnéztem a Hogyan csináld-topikom, nagyon klassz lett.Majd írok oda is.Kösz.
Ha jól értem most Aquilánál van a quilt, ha végzel vele esetleg jöhet hozzám.
Július végén Martonvásáron lesz kiállítás és közös varrás.
Lőrincz Creative Commons License 2000.07.07 0 0 273
Sziasztok Lányok!
Nálunk nincs az a nagy meleg, inkább eső és hűvös van, de érezni, hogy nyár van, mert sok a turista és a forgalom is ezirányú. Örülök Aqua, hogy megkaptad a blokkot. A szalagot azért varrtam kézzel, hogy le is lehet fejteni. Össze lehet persze varrni, de gondolj arra, ha nem mindegyik pontos! Aztán ezt lehet variálni, a blokkokat úgy helyezheted ahogy akarod! Mindenesetre akinek van kedve, az csináljon, ez egy igazi www- barátságság kép lesz! Aztán lehet, hogy csak a kiállitásán fogunk élőben találkozni! Maple mit szólsz hozzá?
Lőrincz
Csilla Creative Commons License 2000.07.07 0 0 272
Megjött a fotó és a mail. Köszi. Üdvözlöm őket és gratulálok nekik, ad át legy szives.
Nagyon szimpatikus volt az a topic gondoltam felélesztem valahogy és sikerült, most nagyon megy. Nincs mit köszönj mert engem is nagyon érdekel ugyhogy félig meddig önző cselekedet volt :))). Majd irjál te is, biztosan láttad hogy van benne pár kérdés és téma.
Előzmény: maplesyrup (271)
maplesyrup Creative Commons License 2000.07.06 0 0 271
Szia Csilla ! Küldök egy mailt közös ismerősünknek fia született, vannak képek.
Kösz, hogy szóltál a topik miatt, már el is felejtettem.
Előzmény: Csilla (269)
aquila Creative Commons License 2000.07.06 0 0 270
Sziasztok! Lőrinczke, meghozta a posta a kis csomagodat, egyelőre járatom az agyamat - ebben a melegben ez nem is nagyon könnyű! -, hogy mi legyen a folytatás. Én ezt a madzagos módszert nem ismerem, de ha gondolod, én is ilyenre csinálom. Miért nem varrjuk össze inkább? Na mindegy, majd megbeszéljük. Nem tudom, mikor leszek legközelebb gépnél, úgyhogy mindenkinek jó nyaralást és varrást:))
Csilla Creative Commons License 2000.07.05 0 0 269
Off Off Off
Maplesyrup, jártál mostanában a praktikus tanácsos topicodban? Láttad hogy feljött? Több mint 30 hozzászólás pár nap alatt. Akit érdekel nézzen át: Hogyan csinálom? Praktikus tanácsok! (Most éppen papirmeritésről van szó.)
Lőrincz Creative Commons License 2000.07.05 0 0 268
Sziasztok!
Na Sakkmatt látod már géped is akadt. Azért én még a helyedben farmer nadrág varrását nem vállalnám, mivel ahhoz azért spéci gép kell!! Ha megnézel egy nadrágot és oldalt látod a dupla varrást, azt egyszerű géppel márcsak azért sem olyan könnyű megvarrni, mert túl vastag az anyag. Próbálkozzál könnyű anyagból és kerüld a bonyolult zsebmegoldást, igaz a cipp bevarrás sem piskóta a kezdőknek!!!! Találtam egy Varrógép üzlet cimet: Varrógép Centrum Bp.VI.Teréz krt. 10 szemben a házasságkötő teremmel. Jó Ómen, mi! Jó varrást. Én most szegtem fel egy női nadrágot és hátra van két férfi nadrág koptatóval és hajtókával!
Nannics Creative Commons License 2000.07.04 0 0 267
Erre már én is gondoltam, igen, működik.
Előzmény: sakkmatt (266)
sakkmatt Creative Commons License 2000.07.04 0 0 266
Nannics !
Mit szólnál ahhoz, ha a továbbiakat mélben beszélnénk meg ? Attól tartok ez itt már erős Off-olás.
Működik a yahoooooo-s címed ?
sakkmatt.
Előzmény: Nannics (265)
Nannics Creative Commons License 2000.07.04 0 0 265
Sakkmatt!
Nem számít, megszoktam már.

Hm, a varrógép. Ez most nagyon hülyén fog hangzani: nem nagy, szürke színe van, van rajta gomb, meg állító, meg pedál hozzá, meg felül jobbra mutatja, hgoy milyen varrás (cikk-cakk...) valósítható meg. No, azér ne gondolj valami nagyon jóra! Ha nagyon igazán drága, jó, nem tudom mi lenne, biztos nem adta volna nekem a párom nagymamája. De működik, az tuti. Ezt abból gondolom, mert ha nem lett volna jó, akkor a nyanya már rég kidobta volna. Ja! Meg egyszer, és egyben életemben utoljára varttam is vele. Vannak hozzá tűvek, de majd azért meg kellene nézned, mert én nem értek hozzá! Még az is lehet, hogy hiányzik róla valami.

No, és nekem van egy nagyon régi (7 éves) trapézfarmerom, amit még Németországban vettem, régen, és ilyentet már nem leht kapni még ott sem, de én szeretem, viszont kiszakadt a popsi részén, aszem már gyógyíthatatlan, és szeretném, ha megszületne egy újabb változat. Ebben kellene a segítség.

Előzmény: sakkmatt (264)
sakkmatt Creative Commons License 2000.07.04 0 0 264
Szentég ! Én meg folyamatosan rosszul írom a neved ! Bocsánat !
pedig annyira megnéztem, ezexerint hiába.
Nannics !
Előzmény: sakkmatt (263)
sakkmatt Creative Commons License 2000.07.04 0 0 263
Nannincs !
Stopperórádat figyelted ???
Gyors voltam, mi ?

Természetesen szállítok ! Nagyon örülök ám ! Én Pesten vagyok, Te hol is ? Svédországban ? Én tudok ám varrni ! Már egyszer varrtam egy zsebkendőt :-)
Na,viccet félretéve, egy egyszerűbb nadrágot már varrtam ! Sajnos a nadrág varrás nem tartozika legegyszerűbbek közé,na de arra gondoltam anak érdekében, hogy Te igazán meg legyél elégedve a nadrágokkal, hogy valaki nálam profibbat kérnék meg, hogy segítsen nekem. Pl az anyukámat :-)
Izé, ... és valamit elárulnál a gépről ?
sakkmatt.

Előzmény: Nannics (262)
Nannics Creative Commons License 2000.07.04 0 0 262
Sakkmatt!

Győztél! :)))

A szállítást nem vállalom. És tudsz Te varni??? Meg még egy probléma! Nekem csak az eredeti nadrág van meg, a szabásmintája nem. Hm?

Előzmény: sakkmatt (261)
sakkmatt Creative Commons License 2000.07.04 0 0 261
Kedves Nannincs !
Akkor én itt vagyok, mint jelentkező !
Ok ?
sakkmatt.

Előzmény: Nannics (260)
Nannics Creative Commons License 2000.07.04 0 0 260
Hát, ha jelentkező vagy, akkor igen.
Kaptam mg régebben egy varrógépet, de én lusta vagyok, meg nekem nagyon bonyolult, hogy milyen vastagságra, cérnára, stb-re kell állítani az egészet, béna vagyok hozzá. A szabás jobban megy. Meg hely sincs a lakásban a géphez. Így nincs rá szükségem. Viszont, ha cserében valaki varrna nekem két nadrágot, annak tényleg nagyon örülnék.
Előzmény: sakkmatt (259)
sakkmatt Creative Commons License 2000.07.04 0 0 259
Hmmm ! Hmmmm ?
Ezt én itt jól látom ?

Előzmény: Nannics (258)
Nannics Creative Commons License 2000.07.04 0 0 258
Szia!

Varrógépet szeretnék ajándékozni két nadrág megvarrásáért cserébe! Hm?

Előzmény: sakkmatt (255)
sakkmatt Creative Commons License 2000.07.04 0 0 257
Szia Lőrincz !
Véleményed szerint a Singer túl jó ? :-)
Körbe-telefonáltam a varrógép piacot, tehát vizuáli élményem még nincs. Ami kiderült számomra az az, hogy 35-45-55-65-70 eFT-ért is vannak gépek. Egy varrógép alkatrészekkel foglalkozó ismerősöm szerint a jó gépek 50-60 eFT körül vannak. Típusokról sajnos nem beszélt.
Én is úgy gondolom, hogy az alapvarrásokat tudja a gép, hímezésre nem hinném, hogy valaha is szükségem lenne. A gomblyukazás még egy fontos kellék ! Viszont mondtak olyat, hogy szabadkar. Mire jó az ?
Na, meg ezek a gépek már tudnak olyat, hogy rugalmas anyag továbbítás. Szerinted ezt a funkciót ki lehet használni ?
sakkmatt.
Remélem a topik-lakók nem haragszanak, amiért kissé Off-olok.
Előzmény: Lőrincz (256)
Lőrincz Creative Commons License 2000.07.04 0 0 256
Sziasztok!
Látom megy a nyaralaás, alig van aki itt jelentkezik! Na ezért tartok egy kis élménybeszámolót! Remélem nem veszitek rossz néven??? Szóval múlt hét végén három napra Budapestre kellett mennem, sokat nem tudtam mászkálni, mivel családi programom volt. A Verena boltba elmentwem, és vettem egy Patchwork-Diana ujságot 1250 Ft-ért. Ajánlom ezt az ujságot, mivel sok minden van benne. A leirások elején a patchwork készités alapjai vannak. Igaz német nyelven de elég szemléletesen. Én valakinek a segitségével megmagyaritanám (van egy lengyel és egy orosz változatom is!) A magyaritás alatt azt érteném, hogy a copyright-et plussz szöveggel oldanánk meg. Rajzolni nem tudok! Mármint számitógépen. Itt láttam a Halász Edit könyvét, ami a Könyvhétre megjelenik ujra. Ajánlom mindenkinek a könyvet, mert a hasznossága mellett igen szép is. Valami dijat is nyert. Ez nem forditás, hanem igazi magyar szerző műveit bemutató könyv. Sok jó dolog van benne. Itt láttam egy német szerző müvét a textilfestésről, kicsit borsos ára volt közel 3000 Ft. már nem volt pénzem.
A varrógéphez és személyesen kicsit ráfaragtam a Singerre, viszont a Singer boltban igen kedvesek voltak és sokat segitettek. Ha gépet akarsz venni, elég, ha az egyenes varrást és a cikk-cakk varrást tudja, ugyse himzésre veszed. Minél több funkciója van a gépnek, annál kényesebb. Különösen érzékeny a cérnára! Én az én csoda Singeremmel kitapasztaltam, hogy csak a méregdrága német cérnát szereti. Külön szám egy uj anyag beállitása a cérnával. Szóval egyszerű és általad is könnyen beállitható gépet vegyél. Általában majdnem minden márkában van egyszerűbb gép is. Ha megvetted, jól jegyezd meg hol van a márkaboltja és légy velük jóba.
Sziasztok:Lőrincz
sakkmatt Creative Commons License 2000.07.03 0 0 255
Sziasztok !
Remélem nem lesz nagyon OFF a kérdésem. Varrógépet szeretnék venni, amely az alapműveleteket tudja. Ha lehet, legyen olcsón ugyanakkor jó minőségű, hogy ne kelljen bajlódni vele 1 év múlva se.
Vajon tudtok ajánlani gépeket ? Illetve a rossz tapasztalatok is érdekelnének, hiszen akkor legalább azt tudnám, hogy milyen típusban ne gondolkodjak.
Köszi, előre is !

Lőrincz Creative Commons License 2000.06.28 0 0 254
Sziasztok!
Visszajöttem, a gépemet a lengyeles két alatt - ami tiz nap volt - megcsinálták és betudok kapcsolódni. Milyen furcsa, én aki hivtalban dolgoztam, és sokáig nem volt számitógép, most meg úgy hozzászoktam, hogy egész betege lettem a hiányának. A kézimunkából főleg a nadrágfelhajtások voltak erre az időre. Aqua-nak üzenem, nem tudtam senkivel elküldeni a kész blokkot, ezért egy sajnálatos dolog miatt haza kell mennem és szombaton feladom postán. Utána én is beszállok a szervezésbe, hogy nagy legyen a teritő vagy falikép. Az egyik blokk nem tetszett, abból kiegészitőleg egy párnát varrtam a Magyar Foltvarró Céh felhivására a legtöbb párna felhivásra. Maple! A tűgobelinben láttam kicsi képeket ráfestve mintával és kerettel, hol lehet Magyarországon ilyet kapbni? nem tudod véletlenül:
Elbúcsuzom, sziasztok: Lőrincz

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!