Keresés

Részletes keresés

Bárk_i Creative Commons License 2015.09.19 0 0 115973

Teljesen más elképzelésem volt a füge fagyasztására,nekünk zöld van és bokor ez is .Asszonykám igen szereti ,lekvárként .Az idén szerintem nem de ha jövőre jó lesz a termés akkor kipróbálom én is.

Előzmény: TINTUS (115966)
Figyelget Creative Commons License 2015.09.19 0 0 115972

Ennél homogénebbre nem lehet pépesíteni! Füge-szósz! Csinos.

Előzmény: TINTUS (115966)
Figyelget Creative Commons License 2015.09.19 0 1 115971

Ha ilyen macerás ez a lekvár,akkor legyen inkább pálinka! :-)))

Előzmény: Feeriba51 (115969)
öreg_néne_b Creative Commons License 2015.09.19 0 2 115970

A szilvalekvárba nem kell se cukor, se szalicil.

Előzmény: Lajcsi Simo (115968)
Feeriba51 Creative Commons License 2015.09.19 0 1 115969

Ha jól emlékszem, Te is román vagy, mint én.

Tehát az igazi szilvalekvárhoz nem kell cukor, ecet, víz.

Csak magvalt szilva és tűz.

Jó nedűt!!!

Előzmény: Lajcsi Simo (115968)
Lajcsi Simo Creative Commons License 2015.09.19 0 0 115968

Szekely es a fia szedik a szilvat kerdi a legeny ; azt edosapam minek szedjuk a szilvat, ha fiam podor az oreg a bajszan anyad ha megyogyul akkor lekvar hanem palinka. Szilva lekvarlett belole es enis megkaptam a receptet amit megosztok itt. 6 kg magolatlan szilvahoz 1 kg cukor  fel deci ecet ( mi almaecet hasznalunk ) fel deci  viz. A szilvat kimagolni es a cukorral egy ejszaka allni hagyjuk. Reggel raonteni ecet es viz. Lefodve 6 ora fozes. Szalicil es kesz. 

Feeriba51 Creative Commons License 2015.09.19 0 0 115967

Létezik, hogy senki sem szereti a családban????

Ha igen, akkor nagyon csúnya fiú vagy.:-))

Jó nedűt!!!

Előzmény: TINTUS (115966)
TINTUS Creative Commons License 2015.09.19 0 2 115966

Így készítem elő a fügét a fagyasztásra: Most ez 4 kiló mennyiség. gyújtögetem mert csak egy bokrom van.

öreg_néne_b Creative Commons License 2015.09.19 0 0 115965

Köszi.

Előzmény: zsorsz (115964)
zsorsz Creative Commons License 2015.09.19 0 0 115964

M-10-es ládán mikor átpaszírozod, a mag fentmarad.

Előzmény: öreg_néne_b (115960)
Figyelget Creative Commons License 2015.09.19 0 0 115963
Na igen,de Bárk_i a 12-es mustfokra volt kíváncsi.
Előzmény: naivkezdo (115941)
Figyelget Creative Commons License 2015.09.19 0 0 115962
Ez volt a kérdésre a válasz.:-)
Miért hűtöd vele?Mi a célod,mennyi hőfokon szeretnéd tartani?
Előzmény: naivkezdo (115940)
adam1117 Creative Commons License 2015.09.19 0 0 115961

Erről nincs senkinek véleménye???

Előzmény: adam1117 (115944)
öreg_néne_b Creative Commons License 2015.09.19 0 0 115960

Köszönöm. Magozni hogyan és mikor? Elég szűrni a főzés előtt?

Előzmény: zsorsz (115957)
abácsip Creative Commons License 2015.09.19 0 0 115959

Izre edesebb, mint a vadkorte, az utoerlelt illata viszont hasonlo.

1 ora termese, a kozepso kis lada a tegnapi erdei vadkorte:

 

 

Előzmény: Lajcsi Simo (115956)
zsorsz Creative Commons License 2015.09.19 -1 0 115958

A végeredméyről majd lécci számolj be!....sok sikert!:)

Előzmény: hevezoli64 (115937)
zsorsz Creative Commons License 2015.09.19 0 1 115957

Szedés:ágat egy láda fölé húzva finoman ütögetve(pl.rövid söprűnyél)a termés belepotyog,ez kétemberes, egy disp.vöd./0.5-1 óra.A bokrok nem mindig egyforma érésűek(ki kell tapasztalni a könnyebben potyogósat)

 

Békésben áll. hazánk rejtett erőtartalékai egy ponyvára vagdossák az ágakat és vasvillával leverik.Ésszerű váltómetszéssel ez még hatékonyabb is lehet.

 

Mosás tiszt:husosládában annyi vizet rá+5-10cm ellepje,átkeverni,a rosszak fejönnek a tetejére,tésztaszűrővel leszedhető.

 

Zúzás:festékkeverővel,ahány kg -annyi víz,m10-es ládán átpaszírozni.

 

Cefrézés: 3% napfény,dupla adag zimopec(teljesen elfolyósította)sav(2.8PH),élsz.táp,b.foki.A hozamra már pontosan nem emlékszem,de nem valami kiugró.

 

 

Előzmény: öreg_néne_b (115931)
Lajcsi Simo Creative Commons License 2015.09.19 0 1 115956

Igen lattam mar ilyen kortet itt erdelyben vadkorte es aprobb vackor vannak vadkortesek ahol jo szerencsevel meg a havasi malnapasztor is lehet talalkozni. 

Előzmény: abácsip (115939)
Szkajvolker Lajos Creative Commons License 2015.09.19 0 0 115955

Jó tanulópénz volt. :(

Előzmény: adam1117 (115953)
adam1117 Creative Commons License 2015.09.19 0 0 115954

100as keverőset.

Előzmény: adam1117 (115953)
adam1117 Creative Commons License 2015.09.19 0 0 115953

Tudtam volna venni az árából egy 100as des főzőt venni, és az biztos, hogy jó lett volna. Ráadásul azóta már költöttem rá elég sokat... :(

Előzmény: Szkajvolker Lajos (115952)
Szkajvolker Lajos Creative Commons License 2015.09.19 0 0 115952

Az más tészta, legalább drága volt?

Előzmény: adam1117 (115951)
adam1117 Creative Commons License 2015.09.19 0 0 115951

Nem hiszem, hogy akármilyen engedélye lenne. Háznál vettem, otthon gyártja az illető, szerintem teljesen feketén...

Előzmény: Szkajvolker Lajos (115950)
Szkajvolker Lajos Creative Commons License 2015.09.19 0 0 115950

Tehát akkor kiderült, hogy az üst amit hivatalosan lehet venni, hibás, ki engedélyezte ennek a forgalmazását?

Előzmény: adam1117 (115949)
adam1117 Creative Commons License 2015.09.19 0 0 115949

Új az üst. Most még szimpla falú, de ha beválik akkor szétvágom a régit, és bele hegesztem az újat.

Előzmény: Szkajvolker Lajos (115948)
Szkajvolker Lajos Creative Commons License 2015.09.19 0 0 115948

Mit változtattál?

Előzmény: adam1117 (115943)
rézműves1 Creative Commons License 2015.09.19 0 1 115947

Szia Táltos!  Ha ilyen lapos a "főző" teteje, akkor ez a "köpködés-gátló" nagyon hasznos dolog tud lenni.

Én is tettem az első főzőm sisakjába ilyet a páracső alá, de aztán rájöttem, hogy magas sisaknál ( meg "fórumos" cefrézésnél) nincs semmi értelme, mert a habot pölö nem fogja meg...DD...

Előzmény: vinik táltos (115946)
vinik táltos Creative Commons License 2015.09.19 0 0 115946

A 17 literes kuktafedőbe tettem vörösrézlemezből egy terelőt. Semmi nem fröcsög fel a páracsőbe.

Lehetett volna nagyobb lemezt is tenni, de ekkora volt itthon.

 

     

 

A pálinkás cuccok topicban tettem csereajánlatot.

rézműves1 Creative Commons License 2015.09.19 0 0 115945

Ez az "aromafelszabadító" a Lalzim Beta volt?  Milyen volt a tapasztalatod vele? Mibe tetted? Évek óta a polcon hever nekem is egy kis dobozban, de még nem használtam eddig. Most a reggeli bunda nyomkodáskor, tettem a szilvára egy keveset belőle. Ártani nem használ jeligére...DDD...

Előzmény: hevezoli64 (115937)
adam1117 Creative Commons License 2015.09.19 0 0 115944

Így néz ki. Szerintem ez nem természetes.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!