Keresés

Részletes keresés

MamaSaid Creative Commons License 2005.05.27 0 0 4267
Egyébként a hangportfolio dolog szerintem hasztalan, mert az általam ismert rendezők, rendezőnők, előnyben részesítik a személyes kontaktust és egyikükről sem feltételezem, hogy elkezdenének kazettákat böngészni új hangok után kutatva.
Előzmény: lipiné (4265)
MamaSaid Creative Commons License 2005.05.27 0 0 4266
Általában megadják. Persze ez fellépés és személyes szimpátia kérdése is, de aki normálisan kér, azt általában meghallgatják.
Előzmény: lipiné (4265)
lipiné Creative Commons License 2005.05.27 0 0 4265
A hangportfolio, vagy demo az lenne, hogy egy "emberes" filmet, egy rajzfilmet, egy hangalámondást (esetleg főcímet) az én hangommal szinkronizálnak, és ezzel mehetek házalni.
Aztán vagy meghallgatnak vagy mutatnak egy bejárati ajtót, hogy kívűlről is fogjam meg a kilincset.
Belátom, persze, hogy fél év alatt nem lehet belőlem képzett színész,Isten őrízz, hogy ilyen babérokra pályázzak (bár azért, ha a kisebb színházak szereposztását megnézed, láthatsz olyan neveket, akik szintén nem a színész karrierjükkel váltak híressé) de nem is arra gondoltam, hogy Júliát alakítsak Rómeo mellett. Viszont sok filmben vannak 2-3-4 mondatos szerepek, amit azért én is el tudok mondani. Kérdés, hogy ha bekopogtatok egy stúdióba és bájosan kérek egy lehetőséget, megadják-e.
E
Előzmény: MamaSaid (4264)
MamaSaid Creative Commons License 2005.05.27 0 0 4264
Kedves Svenk!
Nálam akkor borult ki a bili, amikor azt mesélték színészek, hogy a ...utcai stúdióban Dózsa Z. reggeltől dolgozott folyamatosan és délután egykor állt mellé az első általa ismert ember. Namost kb. 15-17 éve van a pályán, elég sok embert ismerhet (és egyéb okokból is), éppen ezért ez így borzasztóan hangzik.

Egyik "szinkronszínész" képző "iskola" sem ismeri be, hogy ez számukra egyszerűen csak könnyű pénzkereseti forrás. Képesek még hallhatóan beszédhibás emberektől is beszedni a pénzt és bátorítani őket, hogy menjenek stúdiókba munka után. Azért ez elég #&@ dolog.
Még az a szerencse, hogy az oktatóknak van köze a szakmához, de te is tudod, ez még nagyon kevés ahhoz, hogy valakiből színész legyen.

Videós portfóliót ígérgetnek a jóhiszemű embereknek? Röhej, hiszen még a színművészetit végzett diplomás színészek sem rendelkeznek ilyesmivel. Egyébként is mit raknának bele? "Kovács Gizi tegnap még könyvelő volt, de mára felkészült szinkronszínész lett." Ilyesmit?
Persze vannak született tehetségek, de 100-ból két esetleg három ember ilyen, a többitől az ég óvjon.

Valóban vannak tehetségek, de már ez sem igazán érdekel senkit. Egy-egy filmben már ritkaságszámba megy, ha színész hangját hallod megszólalni és ez köszönhető a megrendelőknek, a stúdiók agyatlan egymás alá vállalásának, a leszorított, irreális áraknak és sokszor az igénytelenségnek, hozzá nem értésnek.
Azért ne adjuk fel, hátha egyszer csoda történik. :)

Emese!
A hozzászólásod alapján üdítő kivétel lehetsz, hiszen egyből átláttad mi a helyzet. Sokan azonban nem hajlandók elfogadni azt a tényt, hogy nem tanulhatták meg néhány hét alatt azt, amit mások évekig, vagy akár egy egész életen át tanulnak. Két hét után már főszerepet szeretnének, lehetőleg valamelyik Zefirelli vagy Spielberg filmben.
Mindezek ellenére sok sikert kívánok, legyen szerencséd!
Előzmény: svenk (4262)
lipiné Creative Commons License 2005.05.27 0 0 4263
Sajnos így van. Nekünk is elmondták az elején, hogy azért a jól menő állásunkat ne adjuk fel, de persze optimista lélekkel én úgy gondoltam, na, majd megmutatom. Aztán szép sorba kiderült, hogy nagyon nem tudom mutogatni magamat, mert nincs hol. A tanfolyam nagy része elméleti oktatásból áll, stúdiót csak fél év után láttunk először, és a vizsgáig 6!!! alkalommal álltunk a mikrofon előtt. Viszont tuti vagyok munkavédelemből, kommunikációból, filmtörténetből, gazd.jogból. Én értem (mert elmagyarázták), hogy a stúdió nagyon drága, ezért nincs több alkalom a gyakorlásra, de azért ez még az én optimizmusomat is megingatta.
Az össz segítség a tanfolyam részéről, hogy bájos mosoly kíséretében közölte a szervező hölgy, hogy egy listát esetleg tud adni a stúdiókról, ahol jelentkezzünk. Megjegyzem, a tanfolyamra való beiratkozásnál demo kazettáról és hangportfolióról is volt szó.
Egy szó, mint száz, ha nem imádnám annyira ezt az egészet, csalódtam volna.

E
Előzmény: svenk (4262)
svenk Creative Commons License 2005.05.27 0 0 4262
Nézd MamaSaid, gyakorlatilag igazad van, de miután én is tanitottam ilyen iskolában, azt kell mondjam, volt 2-3 tehezséges tanítványom! De tény, hogy munkát nem nagyon kapnak. És a kötelező 3-4 évi tömegezés nem tartja el őket. Szóval én az első órán elmondtam nekik őszintén, hogy sok jóra ne számítsanak! Bár jobban örülnék ha csak az ilyen iskolákból kikerült fiatalok kapnának lehetőséget, mint az utcáról bekerültek.
Előzmény: MamaSaid (4258)
Haszika Creative Commons License 2005.05.27 0 0 4261

ácsi, én nem mondtam h élvezem a sorozatot;-)

 

mellesleg meg kisgyerkőcként néztem amenynire emlékszem, és persze Gálvölgyi szinkronja miatt főleg

 

csak nem ismerem Tapper kolléga munkásságát, így nem is bírálom a Derrick alapján, mindenesetre odahaza elég nagy népszerűségnek örvendett mindig odahaza, gondolom nemcsak az öreganyók rajongtak érte a sorozat miatt

Előzmény: Artension (4260)
Artension Creative Commons License 2005.05.27 0 0 4260

hat ha te onmagaert is tudod elvezni a sorozatot, akkor lelked rajta

eleg nepszeru a derrick amugy olaszo-ban is, sokat adtak a rai-on, na abba is volt, hogy beleneztem, de a jellegtelen olasz szinkronhangokkal pl nezhetetlen (beszelem a nyelvet amugy)

Előzmény: Haszika (4259)
Haszika Creative Commons License 2005.05.27 0 0 4259

ne haragudj, de te beteg vagy ha végignézel eg yolyan sorozatot ami szar történeten alapszk, szar szereplőkkel

 

és mindezt azért, mert Szabó Ottó szinkronja tetszik, akkor súlyos gondok vannak

 

persze ezt modnhatnám viccesen is, csak ez a stílus vhogy nem gyün be:/

Előzmény: Artension (4256)
MamaSaid Creative Commons License 2005.05.27 0 0 4258
Egy új áldozat. Majd meséld el, hogy mit hazudnak ott nektek, milyen ígéretekkel csalják ki a pénzeteket és milyen reményekkel indultok neki, egy nemlétező pályának.
Előzmény: lipiné (4257)
lipiné Creative Commons License 2005.05.27 0 0 4257
Sziasztok szinkronimádók és gyakorlók!
Tegnap este találtam rá az oldalra, éjjel 3-ig elolvastam az 5 év anyagát. Teccett!!!
Engem mindig is érdekelt a szinkron, a hangok, a hangok mögötti arcok. Döntöttem, és beiratkoztam egy "szinkronszínész" tanfolyamra. Ha érdekel megosztom tapasztalataimat.
Vannak...

Emese
Artension Creative Commons License 2005.05.26 0 0 4256
de akkor is minden szinesz szar a sorozatban, a tortenetek szarok, dehat legalabb annal jobban kitunik szabo otto
Előzmény: DAttis (4255)
DAttis Creative Commons License 2005.05.26 0 0 4255

Háát nem tudom, de ha annyira tehetségtelen színész lett volna Horst Tappert mint ahogy azt gondolod szerinted kiválasztották volna egy "röpke" 300 epizódos krimisorozat főszereplőjének, egy rendőr főfelügyelő szerepre???

Sztem  nem is ismerjük jószerivel az ő munkásságát csak a Derrickből :))))

 

Előzmény: Artension (4254)
Artension Creative Commons License 2005.05.26 0 0 4254

hat ne haragudj, amit abban a sorozatban szineszi jatek cimen muvelnek a szereplok, az stilusosan szolva kriminalis :))

de egyszer vmi nemet gyerekfilmben is lattam a palit a sat1-en vagy hol, fiatalabb koraban, vmi strandon rohangalt furdonadragban

Előzmény: Haszika (4253)
Haszika Creative Commons License 2005.05.25 0 0 4253
húde nagyon ismered Tappertet:P
Előzmény: Artension (4249)
Nohabf Creative Commons License 2005.05.25 0 0 4252

Nekem még megvan az Óvakodj a törpérQl eredeti szinkronnal valamelyik kazimon.

Egyszerüen király,Rátóti Zoltán-Kovács nóra kettöse benne.

Söt ha hozzávesszük Csákányi lászlót meg Láng Józsefet húúúú....

 

Előzmény: Timothea (4251)
Timothea Creative Commons License 2005.05.25 0 0 4251

Üdv, nem tudja ki az a fiatal férfi szinkron aki a Vad angyalban játszotta Chamuko hangját? Nagyon tetszik a hangja!

A nők közül az egyik legjobb szerintem Orosz Anna. Különben én sem szeretem ha csereberélik a szinkronhangokat. Egyes hangok teljesen összenőnek az eredeti hangjával. Én már csak arra lennék kíváncsi, hogy létezik-e hangdublör szerűség? Szerintem igenis vannak emberek, akiknek nagyon hasonlít a hangjuk egymásra, csak meg kéne őket keresni, és így már nem is okozna olyan kellemetlen érzést, ha kedvenc szinészünket túl szokatlan hang szólaltatja meg. Engem például az "Óvakodj a törpétől!" újraszinkronizálása háborított fel a legjobban. És mit is mondjak, az új Frédi és Béni magyar hangjai is eléggé borzalmasak, függetlenül attól, hogy más szerepekben azokat a szinészeket is szeretem.

Nohabf Creative Commons License 2005.05.25 0 0 4250

Aztán hogy folytassam Szabó Ottó munkásságát:

 

Nemrég az RTL Klubon volt a Nincs kettö négy nélkül,abban is felbukkant a hangja,Fantomas 2-ik 3-ik részében is és még ki tudja hány filmben.

Előzmény: Artension (4249)
Artension Creative Commons License 2005.05.25 0 0 4249

valoban zsenialis volt! a derrick nelkule (meg galvolgyi nelkul) szart sem er, de komolyan. ott van az a tehetsegtelen horst tappert es amikor megszolal szabo otto, akkor lehidalok :))

 

Előzmény: Nohabf (4248)
Nohabf Creative Commons License 2005.05.25 0 0 4248

Hogyne emlékeznék a Szomszédokra,nomeg benne a általa alakított zöldséges figurára??:)

Nagyon szerettem azt a sorozatot,nagyon sajnálom hogy abba lett hagyva.

 

Szabó Ottónak nagyon különleges hangja van,felsorolni is sok lenne hány színészt szólaltatott meg magyarul.

Alec Guiness(remélem jól írtam a nevét) hangjaként a Star Warsban egyszerüen fenomenális volt.

Nomeg Horst Tappert magyar hangjaként is a Derrickben,azt is nagyon szerettem.

Előzmény: Artension (4247)
Artension Creative Commons License 2005.05.25 0 0 4247

szabo otto konkretan 1998-ban, ha esetleg emlekszel a szomszedokban az altala alakitott zoldseges figurara, a vegefele mar eleg szarul is nezett ki szegeny

gyori ilonarol meg csak veletlenul szereztem tudomast egy szer, amikor a szinhaz.hu forumaira tevedtem

Előzmény: Nohabf (4244)
DAttis Creative Commons License 2005.05.25 0 0 4246

Háát nekem a Trokán-De Niro páros nagyon idegen volt, nem is tudom De Nironak hogy lehetett ezt adni. Minden tiszteletem Trokán művész úrnak de valahogy De Niro-hoz nem illik.

Sztem még a Reviczky is jobb lett volna ebben a szerepben hozzá, vagy akkor Szakácsi mint a Casino-ban.

 

A Széles Tamást nem nagyon ismerem így nem tudom, hogy jó volt-e Lilotta-nak.

 

Emlékeztek a Blues Brothers "klasszikus" filmjére, annak nagyon állat volt a szinkronja még ha Maros Gábort nem is szeretem túlságosan.

Azért itt is csak a két főszereplő hangjára emlékszem igazán, pedig az is még igazi "klasszikus" szinkronnal készült.

 

Jól rémlik, hogy a Top Gun-ban Goose (A. Edwards) Rékasi volt?? Most visszaidézve régi kedvencemet jutott eszembe ez.

 

Más

 

A Viasaton a Baywatch stáblista felsorolásnál is változott a hang, már nem Bozai  (hanem egy számomra ismeretlen hang) de ma például újra ismerős volt a hang, de nem jöttem rá melyik bemondó az.

Bozai-n kívül ki is csinálta, csinálja ezt?

 

1ébként érdekelne ez is, hogyan csinálják ezt, gondolom nem sokat kell szerkeszteni ezen, jön a főcím, és a feliratnál a megfelelőnél kell mondani hogy : "magyar hangok: Sörös Sándor,.... stb..." Bozainak meg nem lehetett egy nagy feladat

 

Ja és mi dönt azon, hogy alámondják a színész nevét is, pld Baywatch-ban

David Hasselhoff - Forgách Péter..... stb-stb....

 

Előzmény: csacsi77 (4235)
pikszi Creative Commons License 2005.05.25 0 0 4245
Yoda a Spektrumon tanul Star Wars "szinkronhangok" nyilatkoznak.
Nohabf Creative Commons License 2005.05.25 0 0 4244

Hali!

 

Arról esetleg van-e valami infód hogy Szabó Ottó és Györi Ilona mikor hunytak el??

 

Nagyon szeretem a hangjukat,és nagyon megdöbbentem hogy már nincsenek az élök sorában:(((((

 

Nohabfan

Előzmény: Artension (4241)
Artension Creative Commons License 2005.05.25 0 0 4243

jaja, sot, asszem nemcsak a hangja olyan, de ugyis nez ki :))

jo otlet

Előzmény: pikszi (4242)
pikszi Creative Commons License 2005.05.25 0 0 4242
Én is Bárdyra emlékeztem, bár most már rémlik, hogy a korai részekben Tomanek Nándor volt Máris. A fia (T. Gábor) amúgy jó választás lenne olyan szempontból, hogy tisztára olyan a hangja mint az apjának volt, csak nincs 'szinkron-tapasztalata'.
Előzmény: Artension (4241)
Artension Creative Commons License 2005.05.25 0 0 4241

fohir az indexen a mezga csalad folytatasa

 

 

A régi szinkronhangok közül egyedül a Mézga Gézát alakító Harkányi Endre maradt a sorozatban, a többi szereplőnek új színészek kölcsönzik a hangjuk. Paula Tóth Judit, Kriszta Haumann Petra, Aladár Baradlay Viktor, míg a kutya Reviczky Gábor hangján szólal majd meg.

 

ez eleg nyilvanvalo, mert Gyory Ilona (eredeti Paula) es Szabo Otto (Bloki) elhunytak, a gyerekek hangjai meg kioregedtek. Maris szomszedra meg azert kivancsi vagyok, ha jol tudom, Tomanek Nandortol Bardy Gyorgy orokolte - elvallalna vajon?

 

 

 

Artension Creative Commons License 2005.05.25 0 0 4240

annyiert en is megvettem volna :))

valamit kellene csinalni ezekkel az anyagokkal, nem?

Előzmény: Yogi (4238)
Törölt nick Creative Commons License 2005.05.24 0 0 4239

"Egyébként tudnék jobb szinkront mondani a filmhez, elég csak a Casinora gondolni. Szakácsi Sándor, Harsányi Gábor......"

nem is vagy Te olyan csacsi...

Előzmény: csacsi77 (4231)
Yogi Creative Commons License 2005.05.24 0 0 4238
Akkor jól emlékeztem.
Remélem, még nem meséltem el itt: a múlkor beszéltem egy emberrel, stúdiótulajdonos. Mielőtt szétbombázták a Pancsit, megvett ezt-azt, főleg technikát. A végén bevitték egy terembe, hogy ezeket megveszi-e. Kérdezi, hogy mi ez? Veszélyes hulladék. Akkor kell, mondta emberünk. És elvitte. 14 tonna (!) volt a súlya, 7 000 (hétezer) forintot fizetett érte. A Pannónia teljes hangtára volt, az összes ott készült felvétel. Még nem veszett el, most egy garázsban pihen a cucc.
Előzmény: svenk (4237)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!