Keresés

Részletes keresés

ZsuR Creative Commons License 2014.12.14 0 0 93190

Tormaszosz... hogy szoktatok csinalni?

 

Fozve, vagy tejfollel hidegen?

 

 

Ilyent meg nem kostoltam... mi a velemeny?

 

HORSERADISH CREAM SAUCE:

 

3/4 c. heavy cream
1/2 c. mayonnaise
1/2 c. prepared horseradish, drained
2 tbsp. Dijon mustard
Pinch sugar
Salt and pepper to taste

 

Whip cream in bowl until it forms soft peaks. Combine mayonnaise, horseradish and mustard in another bowl. Fold in whipped cream with rubber spatula. Add sugar, salt and pepper. Stir well and transfer to serving bowl. Yield: 2 cups. (Also great with filet of beef.)

 

ORMA tejszínes mártással : 3/4 c . tejszín 1/2 c . majonéz 1/2 c . előkészített torma, lecsepegtetett 2 evőkanál. dijoni mustár Pinch cukrot Só , bors ízlés szerint Korbács krém a tálban, amíg ez képezi lágy csúcsokat . Keverjük össze majonéz, torma , mustár egy másik tálba . Szorosára tejszínhabbal gumi spatulával . Hozzáadjuk a cukrot , a sót és a borsot . Keverjük jól és tegyük tálba . Hozam : 2 csésze . ( Is nagy a filet a marhahús . )

ZsuR Creative Commons License 2014.12.14 0 0 93189
Előzmény: ZsuR (93188)
ZsuR Creative Commons License 2014.12.14 0 0 93188

Tegnap mara foztem elo.  Csinaltam sult hust, ami ma majd a sutopen elpirul, es sutotok levest.  Amolyan maradekokbol felet.

 

Konzerv sutotokot hasznaltam - volt maradekom, a sutemenyhez nem hasznaltam fel az egeszet... igy aztan.

 

Hagymat dinszteltem, repat tettem ra, tovabb dinsztelodott a zeller nyelevel amit aprora vagtam. Tettem ra suritett paradicsomot egy kanallal es egy kanal suritett paprikat, es fuszereztem.  Meg kb 5-6 percig paroltam egyutt, aztan csirke alaplevel felengedtem.

Puhara foztem, mert a repa nem volt eleg ahhoz, hogy puret csinaljak belole.

 

Puresitettem - es ma talalaskor piritott fenyomagot es parmezanos croutont adok hozza.

 

A sulthust a "slowccooker"-ben csinaltam, a leve szosz lesz, a hust meg a sutoben megpiritom...  A koret krumplipure lesz.

 

Ma ebedre konnyu salata lesz csak: spenot, sult yam, feta balzsamecet reductionnal.

ZsuR Creative Commons License 2014.12.13 0 0 93187

OK... eloetel lesz, itteni ido szerint 5ish, 6ish... 

Előzmény: joy (93186)
joy Creative Commons License 2014.12.13 0 0 93186

Küld fénypostával!

:o)

 

Előzmény: ZsuR (93185)
ZsuR Creative Commons License 2014.12.13 0 0 93185

Meg bizony - finom.

Előzmény: joy (93184)
joy Creative Commons License 2014.12.13 0 0 93184

Ide velük, 1 próbát megér!

:o)))

Előzmény: ZsuR (93179)
joy Creative Commons License 2014.12.13 0 0 93183

Igen. Ha direkt gyömbérezünk, remek, de ezexerint más kajákban nagyon kilóg. Főként az lepett meg, hogy másnap lett lórúgás.


Gyömbérteát én is kedvelem, bár anyjukom kissé erősnek tartja.

Előzmény: Törölt nick (93175)
nagypapi51 Creative Commons License 2014.12.13 0 0 93182

...gyomberrel en is hadilabon allok. mindig van itthon, hasznalom is, de tajidegennek tunik a kajakban...

Gombás kajákba tényleg nem illik, hacsak nem ázsiait főzöl, fafüllel. :)

Előzmény: homerx (93177)
ZsuR Creative Commons License 2014.12.13 0 0 93181

...es a szorakoztato resze...

 

összetevők

 1/2 csésze extra szűz olívaolaj

 1/4 csésze fehér borecet

 1/4 csésze ( csomagolva ) apróra vágott friss bazsalikom

 3 evőkanál apróra vágott friss petrezselyem

 3 evőkanál lecsöpögtetett kapribogyó

 3 nagy gerezd fokhagyma , darált

 2 evőkanál dijoni mustár

 1/2 teáskanál szárított zúzott pirospaprika

 2 lb kis littleneck kagyló vagy Manila kagyló, átmosni

 2 lb kagyló , tuti , debearded

 2 csésze száraz fehérbor

 2 lb tengeri kagyló , kötő- oldalán szöveti díszítve

 1 1/2 kiló nyersen nagy garnéla , hámozott , deveined

 

előkészítés

Habverővel első 8 összetevők tálba keverék. Szezon öltözködés sóval és borssal . ( Lehet 1 napra , chill . Hozd szobahőmérsékletre használata előtt . )

Keverjük össze kagyló, kagyló , és a bor nagy széles bankot. Fedjük le szorosan ; főzzük át a magas hő-ig kagyló és a kagyló nyílt , körülbelül 8 perc ( dobja ki a kagyló és a kagyló , hogy ne nyissa meg ) . Segítségével réselt kanál , transzfer kagyló és a kagyló , hogy nagyon nagy tálba . Törzs főzés folyadékot közepes tálba . Habverővel 1/3 csésze főzés folyadékot öntettel ( tartalék fennmaradó főzés folyadék egy másik alkalmazás ) .

Cook fésűkagyló nagy fazék forró sós vízben, amíg csak áttetsző központjában , kb 3 perc . Segítségével réselt kanál , add fésűkagyló , hogy kagyló és a kagyló . A visszatérő víz a serpenyőben felforraljuk . Add hozzá a garnélarák és főzzük egészen addig, amíg áttetsző központjában , kb 3 perc . Lecsepegtetjük. Transzfer a tál kagyló . ( Lehet készíteni 4 óra előtt és hűtött . ) Öntsük öltöző fölött kagylók és dobálják a keverék.

Rendezzük káposztasaláta nagyon nagy tálra . Halom saláta központ és tálaljuk.

 

Kis segitseg:

Capacity
1/5 teaspoon = 1 militers
1 teaspoon = 5 ml
1 tablespoon = 15 ml
1 fluid oz. = 30 ml
3.4 fluid oz. = 100 ml
1 cup = 240 ml
34 fluid oz. = 1 liter
4.2 cups = 1 liter
2.1 pints = 1 liter
1.06 quarts = 1 liter
.26 gallon = 1 liter

Weight
.035 ounce = 1 gram
3.5 ounces = 100 grams
1.10 pounds = 500 grams
2.205 pounds = 1 kilogram
35 oz. = 1 kilogram 

Előzmény: ZsuR (93180)
ZsuR Creative Commons License 2014.12.13 0 0 93180

Nagyon szivesen - itt az ideje nekem is, hogy elovegyem a recepteket.

 

Ha nem olvasod az angolt, szivesen leforditom - kis idot kerek ra.

 

http://www.epicurious.com/recipes/food/views/Seafood-Salad-with-Collard-Greens-Slaw-108218

Előzmény: macózug (93176)
ZsuR Creative Commons License 2014.12.13 0 0 93179

:)) Borban :))

Előzmény: joy (93173)
homerx Creative Commons License 2014.12.13 0 0 93178

megkerdezhetem honnan a nicked? mifelenk nacozug, macolapos,... lakott teruleteket jeloltek :)

Előzmény: macózug (93176)
homerx Creative Commons License 2014.12.13 0 0 93177

ezt en is kerem! :) nagyon guszta! a gyomberrel en is hadilabon allok. mindig van itthon, hasznalom is, de tajidegennek tunik a kajakban.

Előzmény: macózug (93176)
macózug Creative Commons License 2014.12.13 0 0 93176

Zsur kedves, hogyan készíted el a tengeri herkentyűket? Mert a kép alapján nagyon finom lehet.

 

Előre is köszönöm, ha megírod. :)

Előzmény: ZsuR (93172)
Törölt nick Creative Commons License 2014.12.13 0 0 93175

A gyömbér veszélyes tud lenni, jól fogalmaztál, néha valóban "kilóg". Az én főztjeimbe valahogy sosem passzolt, úgyhogy inkább abbahagytam a vele való kísérletezést. A feleségem viszont tudja használni. És teába is jó.

Előzmény: joy (93174)
joy Creative Commons License 2014.12.13 0 0 93174

Apropó.

Elkészítettem az aszalékolt rizskochot.

Fura jelenséget tapasztaltunk. Még langyosan isteni, harmonikus ízű volt -a kakaóhoz főzött sűrítménnyel megcsorgatva. Másnapra azonban a gyömbér észvesztően kilógott belőle. Többé nem teszek bele.

joy Creative Commons License 2014.12.13 0 0 93173

Az a tengernyi herkentyű borban, vagy sörben nőt föl?

Előzmény: ZsuR (93172)
ZsuR Creative Commons License 2014.12.12 0 0 93172

Ahogy en csinalom (nem biztos, hogy authentikus).

 

Feher bor - cukor - egesz fahej, szekfubors es szekfuszeg egy tea tojasban - es forralom.

Tojas sargat kikeverek cukorral, es adok hozza egy kis forro bort.

Tuzrol leveve lassan hozzaadom a forralt borhoz, ovatosan, hogy ne kapja ossze rantottanak, es ne fusson ki az hab az edenybol.

 

 

Iden ez lesz az eloetel - megint.  Finom...

Előzmény: belba2 (93168)
szálkaaszemben Creative Commons License 2014.12.12 0 0 93171

Én se vagyok "pocakos" ( 1966.-ban "szereltem" le a honvédségtől 76  kilóval, azóta se voltam több 80-nál,,

Előzmény: H_G (93166)
szálkaaszemben Creative Commons License 2014.12.12 0 0 93170

Nekem nem.

 Én ugyanis megengedhetek magamnak minden luxust,,,,

Megdolgoztam érte,,,,

 

Előzmény: joy (93167)
Törölt nick Creative Commons License 2014.12.12 0 0 93169

szakácssors ,)

 

Előzmény: nagypapi51 (93149)
belba2 Creative Commons License 2014.12.12 0 0 93168

Jóestét! A karácsonyi menüben említették a borlevest.  Megadnátok a receptet? Biztos sikerül majd nekem, mert nincs mihez mérni. Még sose csináltam/ettem ilyent :)).

 

joy Creative Commons License 2014.12.12 0 0 93167

Erre a beszólásra ennyi:

Szúrja?

:o(

Előzmény: szálkaaszemben (93165)
H_G Creative Commons License 2014.12.12 0 0 93166

:) Ha ezt mind megeszi, sem lesz joy pocakosabb, mint azoknak a nagy része, akik a saját állítólagos mélyszegénységük miatt szoktak óbégatni.

 

Előzmény: szálkaaszemben (93165)
szálkaaszemben Creative Commons License 2014.12.12 0 0 93165

Talán azért, mert ezt a "Négymjllióan a mélyszegénységben" topikba kellet volna tenni,,,

Előzmény: joy (93159)
Csimpolya Creative Commons License 2014.12.11 0 0 93164

Nálunk is volt szenteste hal, de csak rántva. Huszonötödikén sült kacsa törtkrumplival és vöröskáposztával, huszonhatodikán pedig töltöttkáposzta. Apám módfelett kedvelte a káposztát, minden elképzelhető formában.Mindkét napra húsleves, no meg beigli.

Idén egy kicsit egyszerűsíteni fogok, mert eléggé fáj a csípőizületem, nem szívesen ácsorgok a tűzhely előtt. A rántott hal mélyhűtött lesz, a a kacsát bedugom egy sütőzacskóba, oszt' jónapot. Beigli nem lesz, csak diós rétes, szintén mélyhűtött réteslapból. A töltöttkáposzta meg a húsleves meg, miután feltettem főni, egész jól elvan magában, csak időnként vetek rá egy-egy pillantást. Alighanem a malaccombot is sütőzsákba dugom, tavaly kipróbáltam, nálam bevált.

H_G Creative Commons License 2014.12.11 0 0 93163

Táblázatot ide igazából csak képként lehet beszúrni.

 

Előzmény: joy (93158)
ZsuR Creative Commons License 2014.12.11 0 0 93162

Vegul is nalunk is ez van.  Mint mondjuk egy vasarnapi vacsora a gyerekekkel - ami neha paprikas krumpli vagy kicsit fantazia duasbb, ujabb recept. Sutni is szoktan hetvegen - ujra...

Csak a menu a szokasos.  

 

Ami nem a szokasos az a vacsora utan jon :)).  Ajandekozas - ha nem is nagyvonalu, de oromot okozo - beszelgetes, iddogalas... szoval kellenemesen toltott ido a fiukkal - lanyokkal.

Előzmény: Boszorka (93161)
Boszorka Creative Commons License 2014.12.11 0 0 93161

Kocsonyahúst a napokban fedeztük fel a mélyhűtőben. Vettem még hozzá szinhúst és elkészült mára a kocsonya. Most dermed a balkonon.

Különben pedig sok évvel ezelőtt bevezettem magamnak, túlélési taktika volt, hogy ez is olyan nap mint a másik. Így aztán nem lesz semmi extra sütés meg pláne. Szentestén lazac lesz illetve délben, mert a vacsoráról már rég leszoktunk. Aztán megy minden tovább a szokásos hétköznapi módján.

Ujév napján lesznek vendégek, de akkor is egy tál étel. Malacsült és nem lencse főzelék, hanem saláta lesz. Nos azt még ki kell próbálnom előtte, mert még soha nem csináltam. Utána tiramisu és kész.

Előzmény: ZsuR (93160)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!