Keresés

Részletes keresés

Mindenváró Ádám Creative Commons License 2015.09.20 0 0 116047

Köszi, írtam.

Előzmény: norennord (116034)
Figyelget Creative Commons License 2015.09.20 0 1 116046
Ecetes rongy,sóba mártva.Azzal dörzsölöd,szép lesz.Vagy citromot félbevágsz és azzal.
Előzmény: karibaba (116042)
öreg_néne_b Creative Commons License 2015.09.20 0 0 116045

Szalmiákszesz. Csak utána alaposan le kell öblíteni.

Előzmény: karibaba (116042)
zsorsz Creative Commons License 2015.09.20 0 0 116044

2013 a sárgabarackra rendkívül jó évjára volt.

Előzmény: karibaba (116043)
karibaba Creative Commons License 2015.09.20 0 0 116043

Sikerült Royal Glory fajta barackot szemeznem, az olvasottak alapján nagyon bizakodó vagyok, de még legalább két év, mire lesz egy főzetre való. Nem mondom, hogy kenterbe fogja verni a 2013-as ceglédi óriásomat, de talán jóval zamatosabb lesz egy átlagos őszinél...

Előzmény: Babar66 (116040)
karibaba Creative Commons License 2015.09.20 0 0 116042

Egy részét betéve tudom :o)) de úgy látszik ennél a desztvíz/ásványvíz dolognál pont hiányoztam az iskolából! ;o)))))

 

Az is benne van, hogy az elszíneződött réz tartályt, alkatrészeket mivel kell, lehet megtisztítani?

Mosogatószivaccsal és olyan meleg vízzel amilyet elbír a kezem nem mentem semmire...(nem leégés vagy ilyesmi, csak már nem olyan fényes, patyolat, mint volt...)

Előzmény: Figyelget (116038)
Szkajvolker Lajos Creative Commons License 2015.09.20 0 0 116041

Szerintetek ez nagyon kormolósan ég? Sok lehet a gáz? A levegő fix.

 

 

 

Babar66 Creative Commons License 2015.09.20 0 1 116040

Azért egy őszibarackot soha ne próbálj egy kajszival egy napon említeni. Ég s föld.

 

Előzmény: norennord (115994)
zsorsz Creative Commons License 2015.09.20 0 1 116039
Előzmény: Törölt nick (116009)
Figyelget Creative Commons License 2015.09.20 0 0 116038
Mindig újra és újra előjönnek az alaptémák.És ez jól is van így,szerintem.Ám sokat segítenél Magadnak,ha átolvasnád a minden reggel (sogi01 által) közzé tett okosságokat.Persze azért lehet eszmecserézni,csak az nagyon jó gyűjtemény.
Előzmény: karibaba (116037)
karibaba Creative Commons License 2015.09.20 0 0 116037

Nemrég óta vagyok itt és szakaszosan olvasok - jó, hogy helyenként ismétlitek önmagatokat, mert így a felületes olvasók, újoncok is tanulhatnak/okulhatnak!

Előzmény: Feeriba51 (116028)
ksanyi52 Creative Commons License 2015.09.20 0 0 116036

Ja és hogy folytassam. Megint levettem az elejéből kb 2 dl. ( Majd megy vissza a tisztázáskor). Amikor már jóízű volt egy féllitert kivettem, 2 ment a 0,55 höz és a megmaradt 3 hoz ment a 2dl. Mind a kettő nagyon finom. Üdv ksanyi.

Előzmény: ksanyi52 (116035)
ksanyi52 Creative Commons License 2015.09.20 0 0 116035

Értsd úgy hogy igen.

Előzmény: Feeriba51 (116031)
norennord Creative Commons License 2015.09.20 0 1 116034

Telorol írok és utazom is..

Én ismerem a srácot volt vele üzleti kapcsolatom.

Dobj egy mailt a norennord @gmail.com ra és küldöm az elérhetödégét..

 

Előzmény: Mindenváró Ádám (116024)
hevezoli64 Creative Commons License 2015.09.20 0 0 116033

Remélem kevesen próbálják ki.

Előzmény: ksanyi52 (116026)
Feeriba51 Creative Commons License 2015.09.20 0 0 116032

Bár csak ez lenne:-)))

Jó nedűt!!!

Előzmény: Figyelget (116030)
Feeriba51 Creative Commons License 2015.09.20 0 0 116031

Ezt értsem úgy, hogy 0,55l kétlépcsőshöz kevertél 0,2l egymenetest?????

Jó nedűt!!!!

Előzmény: ksanyi52 (116026)
Figyelget Creative Commons License 2015.09.20 0 0 116030
Ez a víz dolog soha nem lesz lefutott téma.:-))
Előzmény: Feeriba51 (116028)
Figyelget Creative Commons License 2015.09.20 0 0 116029
Én is meglepődtem(de még mennyire!),aztán rájöttem gyorsan mit csesztem el.Egyedi gyártású egységem van,a keverő is egyedi.A lapátjai állíthatóak,leszerelhetőek.Most cseréltem tömítést a sisak alatt,jóval vastagabb szilikontömítést kapott a drága.Hát ezt nem vettem figyelembe,beállítottam a szokott magasságra és ez lett a vége.Szerencsére nem volt olyan brutál leégés,de így is takarítottam vagy 2 órán át.Most fájdalomdíjként tesztelem a takarítás sikerét egy adag vörösszőlő cefrével.:-)
Előzmény: ksanyi52 (116026)
Feeriba51 Creative Commons License 2015.09.20 0 0 116028

Azért ez a víz dolog már sokszor ki volt vesézve itt. Nem a víz miatt opálosodik a pálinka, hanem a pálinka miatt (sok kozmaolaj, ...)

Meggyőződhetsz úgy, hogy ugyanazt a pálinkát több fajta vízzel hígítod (természetesen kis tételben) és rájössz, hogy az eredmény ugyanaz.

Jó nedűt!!!

Előzmény: karibaba (116025)
öreg_néne_b Creative Commons License 2015.09.20 0 1 116027

Nem a vízminőségtől opálosodik a pálinka, használhatsz csapvizet is. Az legalább alkalmas emberi fogyasztásra.

Előzmény: karibaba (116025)
ksanyi52 Creative Commons License 2015.09.20 0 0 116026

Csodálkozok rajta. Most főztem le egy adagot  Ilyennel: http://www.palinkafozo.org/palinkafozok/eco-palinkafozo-17-literes 

10 fokig mentem le és nincs leégés. Szerintem egy kicsit kicsi a hűtője , állandóan cserélgettem rajta a vizet. De most kitaláltam valamit. A fürdőkádat félig engedem vízzel és egy kis szivattyúval állandóan forgatom. Ha kell akár egy gépkocsi hűtőjét is közbe lehet iktatni. Feribára hivatkozva megint levettem az elő párlatot. A közép párlatból  kb 2 decit kevertem az előzőleg főzött pálinkámhoz úgy hogy abból 0, 75 literből 2 decit kivettem és sokkal gyümölcsösebb lett mint volt. Majd próbáljátok ki!  Üdv ksanyi.

Előzmény: Figyelget (116023)
karibaba Creative Commons License 2015.09.20 0 0 116025

Mióta az egyik ismerősöm ásványvízzel opálosított higítás helyett, azóta nekem eszemben sincs alkalmazni - mindig desztvízzel higítok!

Az aromavesztéshez nem tudok hozzászólni, az én őszibarackom finom lett, igaz úgy főzettem ki. Idézem: "Olyan illat vót Kari a laboratóriumba..!" :o))

Előzmény: Feeriba51 (115996)
Mindenváró Ádám Creative Commons License 2015.09.20 0 0 116024

Sziasztok szakik,

 

Két kérdésem volna, hátha valaki tud segíteni... Egyrészt van nekem egy verőléces, vízszintes tengelyű magozógépem. A szokásos kinézetű és felépítésű darab, szlovén gyártmány. A verőlécek 5-6 mm vastag kemény szilikon lapok.

Az vele a bajom, hogy én lekvárhoz magoznék vele és akárhogy állítom, csak töri a magot. Igaz csak pár százalékban, de lekvárba a pár darab is sok. Azon agyalok, hogy lehetne alakítani rajta, hogy ne törje.

Egyrészt gondoltam a  fordulatszámot csökkenteni (380/perc jelenleg). Ez nem túl olcsó, vagy motort, vagy hajtóművet kellene cserélnem és ilyenkor ugye mindig ami kell az drága , ami eladandó, az meg olcsó...

Másrészt a verőléceket gondoltam valamilyen rugalmas vékony rozsdamentes lemezből készült passzírozó lapátra cserélni, ami visszahajolva csúszna a szita belsején. Csak azt nem tudom, hogyan fognak úgy a magok előrefelé haladni... Csinált már valaki ilyesmit, mit lenne érdemesebb próbálni?

 

Másik. Pár hónapja volt a jófogáson egy XI. kerületi srác, valamilyen Attila, aki deflegmátor készítéssel foglalkozott. Sajna már nincs meg a száma, most szükségem volna rá.

Ha esetleg valaki ismeri, vagy megfordul itt, megírhatná az elérhetőségét. Esetleg ha valaki gyártana ilyesmit, az is írhat, hátha...

Figyelget Creative Commons License 2015.09.20 0 0 116023
Jelentem keverőssel is le lehet égetni a cefrét.:-(((
Hogy az a .....
Most nekilátok sika-mika.
Figyelget Creative Commons License 2015.09.20 0 0 116022
Akkor meg miért ne? :-)
Előzmény: stapika (116019)
cenus Creative Commons License 2015.09.20 0 0 116021

Szia. Az őszibaracknak nincs olyan aromás pálinkája mint a kajszinak vagy a szilvának. A kozmaolaj a cefre főzés elején jön leginkább, illetve később más féle jön de nem fogod látni ha nem hígul ki és túlmagas az alkohol fok. Ami az elején jön azt kell a leginkább leszedni. A kozmaolaj mennyisége cefrénként változhat. Ma főztemszilvát, leginkább a levét mertem a főzőbe a bunda részét képező szilárd részt kevésbbé és kevés volt a kozmaolaj. Lehet hogy a héjából jön leginkább de nem vagyok benne biztos. Évekkel ezelőtt azt se tudtam mi az a kozmaolaj de sose volt opálos egy pálinkám se.

Előzmény: norennord (116013)
stapika Creative Commons License 2015.09.20 0 1 116020

London harmadik legnagyobb magyar város.Mit isznak?

Előzmény: Tucso69 (116015)
stapika Creative Commons License 2015.09.20 0 1 116019

"muszáj". Ősi magyar szó,íróink,költőink leggyakrabban használt szava.:-)

Előzmény: Figyelget (116012)
snapszmester Creative Commons License 2015.09.20 0 0 116018

Ezt ne eroltesd, most sokat bukhatunk. Igaz, így fél britannia miénk.:-)

Előzmény: Tucso69 (116015)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!