Keresés

Részletes keresés

Lőrincz Creative Commons License 2000.09.07 0 0 430
Sziasztok!
El kellett hivatalosan mennem, ezért nem jelentkeztem eddig. Csucsuka! Most augusztus végén pont a Ti információitok alapján felkerestem az Ági goblein boltot a Ráday utcában. Meg nem mondom hány szám, de közel a templomhoz (azaz a Bakáts térhez) csak a másik oldalon. Nagyon helyes a tulaj és szép képei vannak. A himzőfonalak (Coats márka-magyar) 35 ft/db. Tehát ha választasz egy képet, ami nem olcsó, mert ezek majdnem mint importból valók, akkor választ hozzá fonalat. De én más apropoóból elmentem a Bajcsy Zsilinszki uti gobelin boltba, ami szintén jó és gazdagabb a választék. Ez az Arany János u. Metro után ha mész a Nyugati felé akkor az első lámpánál kell átmenni. 1/25-ig vannak nyitva. Én árnyképet vettem. Ezenkivül van a Fiskars üzlet a Wesselényi utcába (ha Körútról mész befelé, akkor kb. féluton van az utca végéig, a jobboldalon egy sarkon)ahol nagyon helyes gobeli képeket kapsz. Vannak kicsik amik kerettel és fonallal vannak.
A web oldal jó ötlet. Majd ha eszembe jut (azaz előkeresem!) van egy fogyókura web oldal, amit a látogatók anyagai alapján valaki szerkeszt. Mindenki bead amit tud. Majd megirom a cimét, és nézd meg CSilla.
Lőrincz
Csucsuka Creative Commons License 2000.09.05 0 0 429
Sziasztok Lányok!

Már régóta olvasgatlak benneteket, és most volna egy nagy kérésem és kérdésem:
Végre kiderítettem ,hogy anyosóm vágya egy csendéletes goblein-kép. Azt szeretném kérni, hogy ha valaki tudja, hogy hol lehet előrajzolt (vagy nyomott?) képet kapni, tegye közzé tudását!:))
Igazándiból a virágos és a gyümölcsös képek tetszenek Neki és vmi komolyabb méretűt szeretne...
Minden segítséget előre is köszönök
Zsófi

Csilla Creative Commons License 2000.09.05 0 0 428
Sziasztok!
Beinditotta a fantáziámat ez a web oldal szerkesztés, tegnap este otthol is ezen tünődtem. Arra gondoltam hogy kellene egy olyan rész a web lapon ahol a látogatók hagyhatnak üzeneteket ha keresnek valamit vagy olvasni szeretnének valamiről, ez lehetne vendégoldal, vagy levlista vagy csak egy e-mail cim amire irhatnak igy a látogatók szerkesztenék az oldalt. Érdekel egy minta és megirod és ha valakinek megvan elküldi és feltesszük és aztán bárki letöltheti, valahogy igy képzelem el. Felehet tenni egy lelőhely tippek kategóriát is amit szintén látogatói észrevételek alapján frissitenénk. Lehetne csere-bere rovat is, ezektől mindig mozgalmas lenne az oldal. Akár a szabász varrász lányokat is be lehetne vonni és megjelenhetnének szabásminták is. Majd ha még eszembe jut valami jelentkezem addig is várom a megjegyzéseket és a tippeket.
Csilla Creative Commons License 2000.09.04 0 0 427
Sziasztok!
Én is megkerültem és sajnos ma már melózni kell. Alig tudom magamat behozni a sok topicban, itt is volt ám mozgás. Itt kezdem az irogatást.
Elég lusta voltam a szabin és kézimukázáshelyet sétáltam a hegyekben meg a folyóparton és növénykéket gyüjtögettem. Na azért egy keveset horgoltam is bár eléggé elment a kedven a hüvös időtől tudván hogy már idén nem hordhatom a csipke bluzzom.
Hát hogy nagy mestere lennék a web ldalaknak az tulzás de február óta ez a dolgom meg egyébb design melók. A gond az hogy scannerem az nincs de ha muszály én is tudok néha scannelni. Össze kellene állitani a főbb témákat és hogy mi legyen benne. Ehez kell a csapat munka, az arculat tervezésben szivesen segitek. Lássuk az ötleteket, témákat. Valami olyasmire gondoltok mint a freepatterns. Foltosok össze hozhatnátok egy szép tanácsok gyüjteményt. Szerintem elsőnek minden tehnikában az alapokról és az eszközökről kellene irni és minden hónapban bővülne a lap. Várom az ötlteket... Nekem is vannak alapokról rajzok különféle lapokban horgolásról, kötésről, himzés öltés tipusok stb. Elkellene dönteni hogy milyen oldalt szeretnénk és akkor neki lehet állni. Szép napot mindenkinek.
Lőrincz Creative Commons License 2000.09.04 0 0 426
Sziasztok!
Vége a szabinak, itt vagyok az őszben Varsóban. Otthon a nagy meleg teljesen kikészitett, a pihenésnek annyi, de azért elmentem az általatok ajánlott Ráday utcai gobleineshez, de végül a Bajcsy Zs. uton vettem két árnyképet (tű goblein) és elkezdtem csinálni. Vettem kékfestőt a patchwork munkákhoz. Örömmel látom, hogy Pesten egyre több Röltex és méteráru bolt nyilt, ja és voltam a BNV-n a Budapesti Divatnapokon. A blokkot Fancsi jó hogy megcsináltad, majd körbekérdezem az illetékeseket hogy mi legyen. Addig is jó kézimunkázást.
Lőrincz
Fancsi Creative Commons License 2000.09.04 0 0 425
Kedves PMara,
elküldtem a csíkon levő címre valamit, remélem megkaptad.
Éva
Előzmény: PMara (423)
Fancsi Creative Commons License 2000.09.03 0 0 424
Kedves PMara,
A Fűrge ujjakban szokott lenni ilyen hirdetés, holnapra nézek egyet....
Különben nincs is pihentetőbb egy kis varrásnál éjszakánként :-)
Éva
Előzmény: PMara (423)
PMara Creative Commons License 2000.09.03 0 0 423
Sziasztok!
Én még teljesen új vagyok itt, és bevallom nem is nagyon jeleskedem a kézimunkában, de minden tiszteletem azoké, akik a napi robot után erre még képesek.
A segítségeteket szeretném kérni! Anyukám elárulta, hogy szívesen foglalkozna szőnyegszövéssel. Tudja valaki, hogy milyen szerkentyű kell ehhez, illetve hol és mennyiért lehet hozzájutni?
Előre is köszönök minden információt!
Fancsi Creative Commons License 2000.08.31 0 0 422
Kedves Ambrózia,
Úgy tűnik, hogy csak mi vagyunk itt néha. :-(
Én is nagyon szívesen foglalkoznék egy kötős-varrós-szövős honlappal. Csak a "koncepciót" kéne kicsit megbeszélnünk majd.
Amúgy most éppen kis cseresznyéket horgolok asztalterítőre... Ti mit kézimunkáztok?
Éva
Előzmény: ambrozia (421)
ambrozia Creative Commons License 2000.08.25 0 0 421
Szerintem is nagyon jó lenne. Ha jól olvastam Csilla ért a honlap készítéshez. Én is szivesen segítek, amiben csak tudok. A tar.hu-n is meg lehetne csinálni.
Ambrózia
Előzmény: Fancsi (420)
Fancsi Creative Commons License 2000.08.25 0 0 420
Sziasztok Lányok!
Tudom, hogy mindenki szabadságon van, és szebbnél szebb kézimunkákat csinál közben, gondoltam írok azért, hogy addig se süllyedjen a topic.
Gondolkoztam Ambrozia kérdésén a kézimunka honlapról, tényleg nagy hiánycikk egy magyar oldal, amit karban is tartanak. Ötleteink biztos lennének, ahogy a hozzászólásokat olvasom... Egy másik topicban pedig olvastam, hogy akár az indexen is lehet kérni helyet. Az is kiderült, hogy elég jó technikai háttérrel rendelkezünk és sokfajta kézimunkával foglalkozunk. Mit szóltok hozzá?
Éva
Sylvie Creative Commons License 2000.08.21 0 0 419
sziasztok,
Ambrosia, a Vámház körúti Röltexben még mindig félárú fonalvásár van, pénteken láttam. A választék nem valami hatalmas, de esetleg érdemes megnézni. Aztán fölfedeztem a turis boltokat, ahol mindenféle maradékot árulnak, "foltvarrt" pulóvernek esetleg össze lehet válogatni némi jó minőségű fonalat. A freepatterns oldal időközben megjavult, sikerült regisztrálnom és feljutni, de kb. 2-3 hete próbáltam utoljára. Megnézem, hátha sikerül feljutni, viszont az volt a tapasztalat, hogy a regisztráció után fel lehet menni, csak új felhasználót nem fogad el.
Fancsi, csipkeverést soha nem láttam... :(
Ja, még valami: szintén a Vámház körúton, most nyílt egy Burda-bolt, ott láttam pamutfonalakat (rengeteg!), 300 /5 dkg áron. Sajnos nem tudom, ez drága vagy nem, régen vettem ilyet.
És még valami, tegnap rászántam magam egy nadrág megvarrására (kb. 5 éve történt velem ilyen utoljára), amit meglepő módon még hordani is merek, főleg a Belvárosban. És tervezem a többit, mert farmerhoz enyhén trópusi időjárás van.
Kitartást a hőséghez, és jó kézimunkát mindenkinek,
Sylvie

Fancsi Creative Commons License 2000.08.21 0 0 418
Szia Csilla, én is köszönöm.
Sziasztok, Lányok!
Tud valaki csipkét verni (azt hiszem ezt így mondják), vagy próbálkoztatok már vele valaha? Most a hétvégén láttam, hogy hogyan csinálják, és nagyon tetszett...megtanulható szerintetek?
Ambrózia, jó horgolást!
Éva
Előzmény: Csilla (416)
ambrozia Creative Commons License 2000.08.19 0 0 417
Kedves Csilla!

Tudom, hogy most nem olvasod, de NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM! Megkaptam! És már ki is próbáltam az egyiket, nagyon tetszik. Már csak valami klassz fonalat kell beszereznem és hajrá! Már alig várom!

Sajnos én sem tudom használni a freepatterns oldalt, ugyanaz a problámám, ami többeknél is felmerült. Van már rá megoldás?

Ambrózia

Előzmény: Csilla (414)
Csilla Creative Commons License 2000.08.18 0 0 416
Szia Éva!
Köszi a jókivánságokat és én is mindenkinek minde jót kivánok na és szép augusztus 20.-ai ünneplést!
Persze hogy átküldöm, a csikon levő cimre. Jó lesz? Ez két kendő minta majd eldöntöd melyik tetszik. Szerintem nem is olyan nagy meló mert az egyik igazán szellős és hamar meg van.
Egy ilyen mesterségek ünnepére én is szivesen ellátogatnék csak nem tudom mikor járok megint Pesten.
Most egy másik fonalból horgolok de ha majd azt is elkezdem beszámolok igérem...
Előzmény: Fancsi (415)
Fancsi Creative Commons License 2000.08.18 0 0 415
Csilla,
Jó nyaralást, majd ne felejtsd el megírni, hogy mire jutottál a fonállal...
Ha nem probléma neked, elküldöd nekem is a horgolás mintákat? Köszi.( bár most nem is álmodom ilyen nagy munkáról, de olyan kíváncsi vagyok)
Mindenkinek jó pihenést a hétvégére, ha tehetitek és Pesten vagytok feltétlenül gyertek ki a Mesterségek ünnepére, megéri...
Éva
Előzmény: Csilla (414)
Csilla Creative Commons License 2000.08.18 0 0 414
Szia Ambrózia!
Elküldtem a horgolás mintákat, remélem hasznodra lesznek. Jó kézimunkázást és kellemes hétvégét mindenkinek!
UI.Ma még 3-ig leszek de aztán már csak szeptember 4-én.
Előzmény: ambrozia (413)
ambrozia Creative Commons License 2000.08.17 0 0 413
Kedves Csilla!
Köszönöm szépen, hogy elküldöd nekem. Várni fogom. Jó az a cím, de ismeretlen emberek napról-napra megtöltik számomra érdektelen dolgokkal, úgyhogy a biztonság kedvéért inkább megadok egy másikat: amerika@mailbox.hu.
Köszi!
Ambrózia
Előzmény: Csilla (412)
Csilla Creative Commons License 2000.08.17 0 0 412
Kedves Ambrózia!
Ha érdekel én átküldhetem neked amit a druszámnak, a Csinnkának küldtem. Jó a cim ami a csikon van?
Előzmény: ambrozia (411)
ambrozia Creative Commons License 2000.08.16 0 0 411
Helló lányok!
Azt nem mondanám, hogy mester vagyok, inkább sokmindenbe belekóstoltam már egy picit.
Nem tudjátok, honnan lehetne letölteni szép gobleinek leszámolható rajzát? Most fogom megnézni azt a honlapot amit ajánlottatok (freepatterns), remélem könnyen hozzáférek majd.
Én is nagy kedvet kaptam a horgolt válkendő elkészítéséhez. Tudna nekem küldeni valaki valami egyszerű mintát? Előre is köszi!
Sziasztok! Ambrózia
Előzmény: Fancsi (405)
Csilla Creative Commons License 2000.08.16 0 0 410
Kedves Éva!
Köszi a tanácsot és jó kivánságot. Azt hiszem veszek egy matring ilyen fonalat, ugysem volt olyan drága és meglátom mire jutok vele. Nem emlékszem hogy volt-e rajta ajánlott horgolótű szám, de majd megnézem. Megpróbálom egyszálával is és akkor majd fogom látni hogy kell-e kétszálason horgolni. Megyek hétfőtől szabira és kell közben csinálni valamit.

off
Sylvie, én is irtam neked (ma kétszer is), remélem elment.
on

Előzmény: Fancsi (409)
Fancsi Creative Commons License 2000.08.16 0 0 409
Csilla,
szerintem érdemes kipróbálni, bár én még soha sem horgoltam több szálból. Lehet, hogy csak úgy tűnik, hogy vékony a fonal. Volt számozása, vagy ajánlottak hozzá valamilyen kötő vagy horgolótűméretet?
Ha megpróbálod, - szerintem tapasztalat ide vagy oda - menni fog, mert a két szálat már egyszerre veszed majd a kezedre...csak lehet, hogy kicsit "merev" lesz az eredmény (nem okoskodok itt tovább)
Sok sikert hozzá!
Éva
Előzmény: Csilla (408)
Csilla Creative Commons License 2000.08.16 0 0 408
Kis nyári topszerűséget szeretnék horgolni kis csipke virágokkal, és nem láttam csak egész vékony (na nem a leg legvéknyabb de ha bluz horgoláshoz akarom felhasználni két szállal kellene dolgoznom)horgoló pamut cérnát. Mit szóltok próbáljam meg a két szállal a horgolást? Tudni kell hogy olyan nagy tapasztalatom nincs a horgolásban.
Csilla Creative Commons License 2000.08.16 0 0 407
off
Igen, végül is megnéztem a másik postládámat is és ott voltak a levelek. Köszi.
on
Előzmény: Sylvie (406)
Sylvie Creative Commons License 2000.08.16 0 0 406
off
Csilla, megkaptad? az összes ismert címedre küldtem, ugye sikerült?
on

hamarosan ide is írok, egyelőre nagyon elhavazott állapotban vagyok.
bocsánat!
S.

Fancsi Creative Commons License 2000.08.15 0 0 405
Sziasztok, mindenkinek jó nyaralást,
Ambrozia, külön is üdvözöllek körünkben, igazi mester lehetsz, ha már gyrekkorod óta kézimunkázol...sajnos a honlap téma elsikkadt egy kicsit.
Lányok, ki tud valamit a blokkokról? Már csináltam egyet és azt hiszem még egy lesz. Hová küldjem?
Lőrincz a 343. hozzászólásban beszélt a Szép lak mostani számában levő békás takaróról. Megvettem az újságot, és ha valakit érdekel, szivesen elküldöm a leírást...
Éva
ambrozia Creative Commons License 2000.08.14 0 0 404
Sziasztok!
Úgy sajnálom, hogy csak most találtam rá erre a topicra, pedig más a nyitáskor is netközelben voltam. Nekem is a szívem csücske a kézimunkázás. Mindent csinálok: kötés, horgolás, hímzés, goblein, quilt, indiánfonat, gyöngyözés stb. egészen kicsi korom óta. A legtöbbjét könyvekből tanultam meg, gondolhatjátok, hogy el vagyok látva szakirodalommal.
Nagyon jó ötletnek tarom a kézimunka honlapot. Hogy alakul a dolog?
Csilla Creative Commons License 2000.08.11 0 0 403
Sziasztok!
Lőrincz, kellemes pihenést és jó szabit neked! Én majd 21-től megyek két hétre ugyhogy kb egyszerre leszünk majd itt.Szép napot és kellemes hétvégét mindenkinek!
Lőrincz Creative Commons License 2000.08.11 0 0 402
Sziasztok!
Elöször is elbúcsuzom, mert szabira megyek három hétre. Persze a kézimunkát nem hagyom ki, és a gobelinen kivül valami foltos apróságot is csinálok. Kellene egy kis táska szerüség, amibe a kézimunkákat lehet vinni. Szóval kicsi de sokminden beleférjen! Maple hogy állsz a blokkal? A pécsiek beszállnának, lehet, hogy otthon egyet csinálok nekik mert valamikor szeptember végén akarnak egy kiállitást. Az én kézimunkám tegnap és ma két férfi egy női nadrág és két női ruha felhajtása. Elég élvezetes, különösen a koptató fellvarrás. Na jó kézimunkázást kivánok mindenkinek, ha visszajövök, akkor beszámolok a jó lelőhelyekről.
Lőrincz
Fancsi Creative Commons License 2000.08.10 0 0 401
Sziasztok Lányok,
látom mindenkinek van valami taktikája, hogy azért ne csak félkész darabok készüljenek. Én is inkább többmindent csinálok egyszerre. Legtöbbször varrok, sok ruhát félbehagyok, ha már nincs mit felvenni, akkor azonban rekord gyorsasággal elkészül minden. Az ajándékok pedig mindig elsőbbséget élveznek.
Most a hétvégére én is szeretnék vinni valami "bütykölnivalót" magammal. A horgolást szeretem a legjobban utaztatni, bár jártam már úgy, hogy a horgolótű otthon maradt... :-)
Egyszer egy Burdában voltak horgolt állatkák (nem olyan rég) csinált már valaki közületek olyat? Milyen fonalat vegyek hozzá szerintetek?
Jó kézimunkázást
Éva

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!