Keresés

Részletes keresés

iscloz Creative Commons License 2000.10.21 0 0 498
Segítsetek nekem! A most megjelent karácsonyi Burdában látható gipszöntő formákat be lehet szerezni kis hazánkban?
Cyd Creative Commons License 2000.10.21 0 0 497
Tudom, hogy most az oldallal vagytok elfoglalva és ez így van jól, mert már én is nagyon várom.
Ha elkezditek megígérem segítek bővíteni.
Azonban ha valaki tudna nekem segíteni az ügyben miszerint hol lehet hozzájutni előfestetlen gobelin anyaghoz ? Nem a fehér puha sűrűszövésűre gondolok, hanem a kemény tapintásu ritkábban szővöttre. Ja és a lényeg Budapest határain belül legyen a cím ha lehet.:o))))
Köszönöm: Zsuzsi
Csilla Creative Commons License 2000.10.20 0 0 496
Sőt lelőhely tippeket is be lehetne tenni, ha gondoljátok. A könyvajánlót hogy képzelted el Éva? szerintem jó lenne pár bescannelt oldal az illető könyvből kedvcsinálónak, vagy legalább némi izelitő a tartalomból, ezt akár a kiadóval is meglehetne dumálni, hisz ez neki reklám.
Előzmény: Csilla (495)
Csilla Creative Commons License 2000.10.20 0 0 495
Hát igen most beindult a fantáziám, de ti is kelletek hogy klassz és tartalmas oldal legyen belőle. Jó a könyv ajánlós ötlet, fel is irom az ötletekek gyüjtő fűzetembe :)))
A pulcsim meg azért készült el olyan hamar mert 6-os tűvel kötöttem igy szaporán ment, bár még nincs teljesen kész mert még össze kell varni.
Lőrincz, a foltos oldal, lista amiről beszéltünk az a magyar folt varró céh oldalán müködő levlista amire te is irogattál ha jól láttam, tudod amit kapsz email-ben.
Előzmény: Fancsi (492)
Fancsi Creative Commons License 2000.10.20 0 0 494
OFF
Cicvarek, köszi, levél megy...
Előzmény: Törölt nick (493)
Törölt nick Creative Commons License 2000.10.20 0 0 493
off
Fancsi!
Tegnap küldtem egy emilkét. Megkaptad? :-)
on

Üdv, Cic

Előzmény: Fancsi (492)
Fancsi Creative Commons License 2000.10.20 0 0 492
Sziasztok,
Csilla, Te aztán belehúztál...nagyon ügyes vagy :-)
Kataca, klasszak a pulóverek én mindenkinek gratulálok a kész munkákhoz. Én inkább most lapítanék egy kicsit, nincs mivel dicsekednem...
Viszont mit szólnátok, ha az oldalon lenne újság és könyvajánló rovat?
Jó hétvégét és kézimunkázást!
Éva
Csilla Creative Commons License 2000.10.20 0 0 491
Sziasztok lányok!
A pullik tényleg szépek, majd valahová be fogjuk tenni, és ha esetleg van leirás akkor a mintát is lehetne közölni, ugyanis szándékszom sok letölthető mintát fel tenni mindenféle témában. Mindenkitől szivesen várom az infókat, bármilyen témában. A következő kategóriákat terveztem : kötés, horgolás, szabás-varrás, foltvarrás, himzés, szövés, gobelin, keresztszemesek, gyöngyfűzés, sk tehnikák (batikolás, selyemfestés stb), szeretnék betenni hasznos linkeket, szótárat, minden kategóriában lesznek tanácsok kezdőknek. A minták pdf (acrobat reader-el olvasható) formátumban lesznek, amiket egy save paranccsal le lehetlesz tölteni mint a freepatterns oldalon lévőket. Ha valami kimaradt vagy igénylitek irjatok. Ja igen szeretnék be rakni vendég könyvet, lehetne levlistát csinálni és lenne egy cim is ahová leheten küldeni leveleket, anyagokat. Én összeszedtem jó néhány magazint amiből ha minden igaz holnap scannelek és akkor neki látok az oldalnak. Cikketek is várok bármelyik rovathoz, rajzokat gif vagy jpg formában küldjetek a szöveg legjobb ha formázatlan txt formátumban van mert az alakitható és bármivel olvasható. Klassz kis képeket keresek eszközökről (cérna, olló, centis stb), jól jönnének a menű gombok megalkotásában. Ja és lányok várom a tippeket az oldal nevéhez, nevezzük el a kicsikét. Azt is irja meg valaki hogy hol lehet ingyenesen nagy méretű oldalt tárolni. Mulan, ha jársz erre ird meg mennyi helyet biztosit a tar. Na most rém hosszú lettem, de reméle nem tul unalmas. Szép napot!
Előzmény: Kataca (488)
Kataca Creative Commons License 2000.10.20 0 0 490
persze hogy en kotottem, ki mas :)
Előzmény: Törölt nick (489)
Törölt nick Creative Commons License 2000.10.20 0 0 489
Nagyon szépek!!! És ezeket ugye mind Te kötötted? :-)))

Nemrég fejeztem be egy terítő hímzését (futó), most keményítettem és vasaltam ki - tudom, hogy az öndicséret büdös, de szerintem akkor is jól sikerült és már-már kacérkodom a gondolattal, hogy mi lenne ha mégsem ajándékoznám el (ugyanis annak szántam), hisz annyi "munkaórám" fexik benne...

Ma pizsamavarrás lesz porondon, vékony, kötött pamutanyagból...

Üdv, Cic

Előzmény: Kataca (488)
Kataca Creative Commons License 2000.10.20 0 0 488
1, 2, 3, 4, 5
Előzmény: Kataca (487)
Kataca Creative Commons License 2000.10.20 0 0 487
kuldom a kedvenc pulovereim fotojat :)
Előzmény: Csilla (485)
Lőrincz Creative Commons License 2000.10.20 0 0 486
Sziasztok!
Nem nagyon élénk az érdeklődés a topicban! Vagy nem kézimunkáztok? Én befejeztem a tengerparti városrész c. gobelinemet (45 x 60 cm) és a két árnyklp fekete részét varrom ki. Szörnyű munka, mivel apró és a fekete nem a legjobb szin este. Na de hamar végzek vele, és a fehér már felüdülés lesz. A patchworkhöz sem lettem hütlen, jelenleg a tervezés és félig meddig a kivitelezés stádiumában van. Csilla gratulálok a kész pulóveredhez. A honlaphoz valókat egyenlőre scanner hiányában nem tudom szállitani, de ha lesz, akkor igen. A foltozok topicra nem mondtátok meg hol van?
Lőrincz
Csilla Creative Commons License 2000.10.19 0 0 485
Sziasztok!
Befejeztem a kabátkát, klassz puha és meleg lett :)))
Tegnap este elkezdtem a site-hoz rajzokat és ötleteket keresni, már nagyából van elképzelésem arról hogy milyen legyen. Ha minden igaz a hétvégén lesz scannelés és indulhat a site gyártás :)))
Most felhivást intézek hozzátok: ha van szép kézimunkás képetek, bármilyen kézimunkás, kézműves begépelt vagy bescannelt anyagotok legyetek szivesek elküldeni a következő cimre : csilla@pw.p5net.ro, aztán meglátjuk hogyan használom fel, mit hozok ki az összegyült anyagokból. Munkára fel lányok :)))
nana Creative Commons License 2000.10.15 0 0 484
Kedves Kataca!

A nyár végén Olaszországban jártam, és megdöbbenve vettem észre,hogy az oszi trend:minél vastagabb fonalból,kézikötésu pulover...Persze horribilis árért..A pulcsik teljesen egyszeruek voltak,mondjuk a csavart minta dominált benne..
Úgyhogy elo a kötötuket, ha szeretnénk, hogy családunk, barátunk divatos legyen..Nekem csak az a problémám, hogy elég drágák a fonalak, vagy rossz helyen kerestem...
A pulover ujjat én is utálom:-), addigra lelohad a nagy lelkesedésem...

nana

Előzmény: Kataca (483)
Kataca Creative Commons License 2000.10.15 0 0 483
Isteni sugallatra akadt meg a szemem a topikon. Mostanaban pont ez a tema foglalkoztat: jon a karacsony, jo lenne ismet eloszedni a gyerekkorban felszedett tudomanyt s valami egyedit alkotni.
Szakteruleteim: himzes, horgolas, kotes, gobelin, makrame.
Kotottem mar salat, pulovert, mellenyt, sapkat, horgoltam hatizsakot, tolltartot, himeztem teritot, keszitettem gobelin-falikepet.
Amugy a kotes a kedvencem, abban is a kulonleges mintakat kedvelem. Minel bonyolultabb a minta, annal jobb! A 80-as evek vegen, 90-es evek elejen sok ujsagot, konyvet gyujtottem, egy fuzetbe rajzoltam a mintakat, neha meg sajat magam is tervezesre vetemedtem.
A honlap-tervet tamogatom, nekem is eszembe jutott az otlet, csak a megvalositasra nem jutott ido. :( De ha nagyon belelkesedunk ... :))

Annak idejen nem mult el nalunk karacsony Kataca-puloverek nelkul, melyeket a rokonsag gyerekei kaptak 6 eves kor alatt. (keves anyagbol lehetett rovid ido alatt maradandot alkotni :)
Baratomat is megleptem 2 puloverrel, de sajnos, nem hordta oket, mert utalja a meleget, telen is poloban maszkalt. Es ezt tragediakent eltem meg :(

Amugy, nem tudom ki hogy van vele, de utalom a puloverek ujjat kotni, ennel jobban mar csak a nyakresz elkesziteset es az osszevarrast utalom.

Eszrevettetek, mostanaban alig jarnak az emberek kezikotesu puloverekben? Ez vajon miert van igy?

Cyd Creative Commons License 2000.10.14 0 0 482
Kedves Lőrincz
Igen az a Kreatív, de azóta van egy teljesen másik cég is hasonló alapanyagokkal csak még nem tudom a pontos címet, de valahol az Üllői úton van. Kiderítem és jelezni fogom, ha érdekel.
Üdv: Zsuzsi
Előzmény: Lőrincz (474)
Fancsi Creative Commons License 2000.10.11 0 0 481
Kedves Sakkmatt,
hiába, öregszem, romlanak a reflexeim :-).
Jó munkát mindenkinek!
Éva
Előzmény: sakkmatt (478)
Lőrincz Creative Commons License 2000.10.11 0 0 480
Sziasztok!
Egy kérdésem van, hol van a foltozok topic, mert hiába irtam be a törzsasztalba, nem volt találat. A doboz ötlet jó, csak egy baj van vele (én is gyüjtőgető tipus vagyok) minél nagyobb az a valami ahová beteszed a dolgokat, annál többet teszel bele és ha dobozban van, azaz nem látható, akkor hajlandó vagyok elfelejtkezni róla. A doboz jó, csak rá lehet pakolni, akkor meg nem veszed ki stb. Én egy patchwork vágot és egy quilt cérnát tettem el két éve jó helyre, és azóta is keresem. A kézimunkadolgaimat, anyagok, fonalak stb. igyekszem átlátszó kosarakba tenni, mert a nylon zsák nem vált be. nem lehet látni mi van benne, kinyitod, aztán visszacsukod és rögtön elfelejted mi is volt benne. Szerintem az ilyen hobbys nőknek kell egy külön szoba aminek egyik fala polcos és ott vannak láthatóan a kincsek külön a varrógép (mindjárt kettő, az egyik interlock!) a szabász részleg, a vasaló állvány és a könyvtár, természetesen számitógéppel, szaknnerrel, szines nyomtatóval. Jó kis álom, nem?
Na sziasztok jó öltögetést: Lőrincz
szeal Creative Commons License 2000.10.11 0 0 479
Sziasztok!
A Foltozók listáról kerültem ide, és sikerült végigolvasnom az egész topicot. Nagyon tetszik. Én főleg ruhákat szeretek varrni, bár már nagyon sok dolgot kipróbáltam. Himzés, kötés, horgolás, foltvarrás, és én varrom a lányom és a magam ruháit is. A goblein valahogy kimaradt az életemből, bár mindig ahhoz kapok kedvet, amiről éppen olvasok, mert minden szavatokból az sugárzik, hogy milyen örömmel foglalkoztok ezekkel a dolgokkal.
Nem tudom, hogy másnak is okoz-e gondot takarítás közben, a lakásban itt-ott talált sok apró holmi (toll, gombostű, nyugta, telefonszám, apró játék, leszakadt gomb, csavar, csat, ollo,...stb.), aminek tulajdonképpen van helye, de egy gyors rendrakásnál nincs idő arra, hogy mindig, mindennek megkeressük a helyét. Eddig egy nagyobb dísztálba szoktam belerakni, ami egy polcon van, de ez már kicsinek bizonyult, pedig időnként a helyére rakok mindent. Kitaláltam, hogy egy cípős dobozt (a lányom épp most vett egy cipőt)textillel fogok bevonni, mégpedig a fedelét pachwork technikával, ami a szinösszeállítását tekintve megy a bútorhoz, és az egyéb textíliákhoz. (Ez a mi esteünkben fekete, beige, lilás, és zöldes.) Így ezt a doboz bárhová is teszem, jól néz ki, és takarítás közben talált, nemtudomhirtelenhovategyem tárgyaknak nagyon jó helye lesz benne. Ha valamit keresek, itt nézem meg először.:)
Egyébként az is eszembe jutott, hogy idén beszerzek néhány ilyen cipősdobozt, és hasonló módon elkészítve, nagyon jó ajándék lesz a család nőtagjainak, és kitünő csomagolóanyag az egyéb nekik szánt ajándékoknak. Annyi minden van, amit egy ekkora méretű dobozban tárolni lehet, akár a szekrényben is (sálaknak, fényképtartozékoknak, mint a filmek, negatívok,...stb.).
Más. Egyszer megkérdeztem az egyik turkálóban, hogy mi lesz azokkal a ruhákkal, amit nem tudnak eladni, mert foltos, szakadt, vagy annyira divatjamúlt, hogy senki sem veszi, még leárazva sem. Azt mondták, hogy azokat vagy kidobják, vagy sikerült géprongynak fillérekért eladni a MÉH-nek, ha még egyáltalán létezik ez az intézmény. Ez nem mostanában volt, és akkor még nem érdekelt a foltvarrás. Lehet, hogy érdemes lenne érdeklődni ezeken a helyeken, mert így esetleg hozzá lehet jutni olcsón valami jóhoz is, nagyon olcsón?:) Én egy gyűjtögető tipus vagyok, ha rajtam múlna soha semmit nem dobnék ki. A szüleim házában még megvannak a 70-es években hordott ruháim a padláson, a lányom legnagyobb örömére, aki nyaranként örömmel fedez fel egy-egy hordható darabot, hisz pont azok jöttek újra divatba. Így aztán lenne miből foltozgatni.:)Tervezek egy ágyterítőt a lányomnak, talán az lesz majd a következő a dobozok után.
Elsőre talán egy kicsit sokat írtam, remélem nem baj.:)
sakkmatt Creative Commons License 2000.10.10 0 0 478
Kedves Fancsi !
Ezt biza én nyertem :-))))
Előzmény: Fancsi (477)
Fancsi Creative Commons License 2000.10.10 0 0 477
Sziasztok,
Bocs, egy kicsit máshol jár az eszem mostanság, de már válaszolok is. A bolt pontos címét nem tudom, de meg lehet látni messziről, mert pont a körúton van, az Oktogontól a Blaha felé haladva (bocs a nem pestiektől)a bal oldalon az első sarok. Jó nagy piros betűkkel van kiírva, hogy TEXTILANDIA. Remélem segítettem valamit. :-)
Éva
Előzmény: Cyd (473)
sakkmatt Creative Commons License 2000.10.10 0 0 476
Sziasztok lányok !

Az "oktogonos" Textilandiát az Oktogontól érdemes megközelíteni :-)))
A Blaha felé kell indulni a körúton, a bal oldalon. Ha jól emlékszem, akkor kb. 100 méteren belül meg kell találnotok az üzletet.
Elég feltűnő a bolt, nem lesz nehéz rálelni.
Soxerencsét csajok !

Előzmény: Lőrincz (474)
Csilla Creative Commons License 2000.10.10 0 0 475
Sziasztok!
Én most szuperül haladok a buklé kardigánommal, 6-os tűvel kell kötni igy nagyon szaporán megy. Feketés fonalból lesznek a passzék, gomboláspántok és a gallár a többi meg tört fehérből. A háta már majdnem kész is van. Ma még kell vegyek fonalat mert nem lesz elég az 50 dkg.
Karácsonyi ötleteket meg jól meg lehet dumálni a karácsonyi ajándékos vagy a praktikus tanácsok topicokban Akinek van jó ötlete ossza már meg mindenkivel. Jó??????
Lőrincz Creative Commons License 2000.10.10 0 0 474
Sziasztok!
Engem is érdekelne ez az Oktogon közeli Textilianada c. bolt. Valami közelebbit, ha tudnátok, mármint cim, megközelités. nekem az a meglátásom, hogy egyre több a méterárú és rövidárú egyesitésű bolt. Sikerük is van és van rá kereslet. A Baross u. bolt a Kreativ, nem? Egy kicsit magasak az árai, de amúgy jó!
Lőrincz
Cyd Creative Commons License 2000.10.09 0 0 473
Kedves Fancsi megtennéd, hogy kicsit pontosítod a helyet, mert a hibás frotírtörölközők engem is tűzbe hoznának, mivel pont tegnap szert tettem egy frotírállatok készítése című kis kiadványra.
Előre is köszönöm.
Előzmény: Fancsi (471)
Cyd Creative Commons License 2000.10.09 0 0 472
Üdvözletem minden Kézművesnek!
Nemsokára jő a karácsony és ha netán kötés, szövés, varrás mellet bárkit érdekel, hogy hogyan lehet papírból, habszivacsból, fagolyóból és még rengeteg más érdekes és fantáziát serkentő alapanyagból ajándékot készíteni akkor látogasson el a VIII. ker Baross u 78 alá. Ahol is talál egy hobby-boltot megszállott saját ajándék készítők számára.Tényleg fantasztikus.
Jó munkát !!!!!
Fancsi Creative Commons License 2000.10.05 0 0 471
Szia Sakkmatt,
én is csak nemrég fedeztem fel ezt a helyet, még tetszett az is, hogy lehet mindenféle színű gyártási hibás frottírtörölközőket kapni, ami például jó frottírállatkákhoz.
Üdv, Éva
Előzmény: sakkmatt (470)
sakkmatt Creative Commons License 2000.10.05 0 0 470
Sziasztok !
A topic varrás részéhez szólnék hozzá !
Szeretném megosztani veletek legújabb felfedezésemet. Tegnap a városban szövet után caflatva találtam rá az Oktogon-hoz közeli Textilandia nevű boltra. Ha már ismeritek bocs, lehet, hogy csak én járok arrafelé ritkán ?
Szerintem elég nagy a választék, és az árai is alacsonyabbak, mint másutt. Lehet anyagokat darabban is venni, turkálós módszerrel, 650-ert méterét. Szerintem nézzetek be, mert érdemes !
Jó kötést, varrást, szövést, (hobby-t) :-)))
Fancsi Creative Commons License 2000.10.03 0 0 469
Köszi, nézem, válaszolok
Éva
Előzmény: Törölt nick (468)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!