Keresés

Részletes keresés

Dom_Guss Creative Commons License 2010.11.16 0 0 1408
Miert nem lehet elolvbasni a hozzaszolasaimat figyelmesen? Termeszetesen rosszindulatbol lett a szemetes tengeerti kep felrakva...

Nyilvanvalo szep kepet lehet mindegyikrol talalni, vegul is mindenkinek az a celja hogy eladjon.


Meg egyszer utoljara elmondanam hogy ha esik az eso ket napig akkor ellepi a partot a szemet mert a felsobb telepuieseken a szemetet a folyomederbe dobaljak es a hotel elott gyulik ossze, lehetetlenseg osszeszedni, par nap es az aramlatok elviszik, de ha tovabb esik akkor tovabb szemetes. Kerdezem akkor: kellemes dolog muanyagok, cipok meg uvegdarabok kozott furodni? Szerintem nem. Szintem leirtam hogy legyen szerencsetek az idovel.

Az hogy a hotel rossz sehol sem irtam, nincs szemet a parton es nincs keleti szel akkor turheto a part. Itt voltak olyanok a forumon akik ilyen hotelekbe voltak es utana 100 oldalon keresztul fikaztak dominikat

Egyaltalan nem kell cseren gondolkodni, egyszeruen leirtam a tenyeket, viszont ebbol tanulva ezen a forum ilyen kerdesre nem valaszolok tobbet, estleg privat levelben.

Mas: samana az egyik legfelkapottabb kirandulas , ugyan az ara nem olcso 275 usd az osszes hotelben, ha ott rendeled valoszinu akkor is talalkozunk mert a jaratot tolunk berlik, egyebkent ez az ut most nalunk 199, bar azt mindenki maga donti el hogy kivel megy.

Attol fuggetlenul remelem hogy a hotelben jol fogjatok erezni magatokat szerencsere decemberben keveset esik.
géza1978 Creative Commons License 2010.11.16 0 0 1407

Saonán már voltunk 5 éve, most Samanára szeretnénk menni, azért is kérdeztem, h mi a különbség vagy melyik a jobb, mivel csak Saonán voltunk........nekem is elég a 2 kirándulás a 2 hétre, pihenni, jókat enni, sok-sok tengeri herkentyűt :), napozni szeretnék, meg ilyenek:)

Előzmény: chrlengly (1406)
chrlengly Creative Commons License 2010.11.16 0 0 1406

En is megneztem a kepeket a holiday checken es nem tunik borzalmasnak. Ugyanarra a semara epult, mint az osszes tobbi hotel komplexum a kornyeken.

 

Ha jo lesz az ido es finom lesz a kaja, tuti jol fogjatok magatokat erezni.

 

Sztem annak csak oruljetek, hogy nem sok szalloda lesz a kozelben, sztem aki Dominikara megy, az nem olyan tomegben akar strandolni, mint mondjuk Riminin szokas.

 

Mi a Meliaban voltunk, de legtobbszor inkabb 45 percet setaltunk a parton, hogy olyan szakaszon lehessunk, ahol csak mi ketten vagyunk.

 

Es hinar nalunk is volt...nem is keves.

Szemet szerencsere nem.

 

Mi a ket het alatt 2 kirandulason voltunk...nekunk eleg volt.

Sztem ha egy oraval korabban (olyan 5 korul) elindultuk Punta Cana fele, akkor majd Gusti felszed titeket valahol es tudtok vele kirandulni.

Nem tudom mennyibe kerul a taxi, de biztos nem veszes.

A kirandulason kivul ott mar nem is kell masra kolteni...gondolom all incl.ban lesztek.

 

Saonat ki ne hagyjatok!!!! Az a legjobb kirandulas!!! Ott majd lesz feher homok szemfenyvesztesig! :o)

 

Jo utat es majd mindenkepp irj beszamolot, ha visszajottetek!

:o)

Előzmény: géza1978 (1400)
:) 26 Creative Commons License 2010.11.16 0 0 1405

Akkor még egyszer és utoljára szeretném nyomatékosítani mindenkiben, hogy nem az volt a célom, hogy minősítsem Gusztávot és nem kételkedek abban sem, hogy profi a csapata! Csak nekem és más embereknek akik a Sirenis Cocotal-ba foglaltak már, kicsit erős szavak voltak. Szóval csak a megfogalmazással volt bajom!!!!!

Így tovább Gusztávó! Sokan kedvelnek és gratulálok az eddig elértekhet!

Előzmény: tweede (1404)
tweede Creative Commons License 2010.11.16 0 0 1404

Sziasztok Dominikai Köztársaság Fórumosok! Néhány hozzászólással ezelőttig öröm volt olvasni az élményeiteket, nézegetni a szép képeket, de most muszáj azt mondanom- szerintem sok emberrel együtt-, hogy ismét a " jó magyar" mentalitás megtette a hatását...Jó lenne előbb kicsit tájékozódni Dom Gussal kapcsolatosan, mint nekiállni egyből kritizálni...Az összes kirándulást nála foglaltuk, és maximálisan meg voltunk mindennel elégedve!!!És ha tehetjük, jövőre is megyünk, természetesen ismét az ő programjait választjuk!És ezúton köszönünk mindent Guszti!!!és csak így tovább:-)))) Ancsi

géza1978 Creative Commons License 2010.11.16 0 0 1403

Előzmény: :) 26 (1401)
géza1978 Creative Commons License 2010.11.16 0 0 1402

Ok, : csiszar.geza@gmail.com  ezek is a hotelnál készültek, az előbbi képekhez inkább nem szólok semmit, sikerült neki kiválasztani a 2 legrosszabbat amit talált az interneten -lehet ez véletlen????!!!-

 

Előzmény: :) 26 (1401)
:) 26 Creative Commons License 2010.11.16 0 0 1401

Akkor majd segítjük egymást :) Írd meg az email címed és oda írok majd!

Előzmény: géza1978 (1400)
géza1978 Creative Commons License 2010.11.16 0 0 1400

Szia!Mikor mentek pontosan? Nem izgulok,mert max. ott helyben az idegenvezetővel megpróbálok intézkedni,hotelt cserélni ha annyira rossz lenne, reméljük nem lesz az:) Voltunk már 5 ével ezelett Punta Canan az Occidental Allegro-ban , nagyon szuper volt,a part is gyönyörű volt,de azért ott is mindig volt kosz és kihordott hínár maradék a parton......Írj mindenképp, h mi a helyzet! Az időjárás a legfontosabb, utánna az ellátás stb...-legalábbis nekünk-

Azért Cancun tényleg más, de ezen lehet vitatkozni, ott is voltunk, Playa Del Carmen is.....de Dominika az valahogy szívhez nőtt.....meg sokkal olcsóbb!!!!

 

Előzmény: :) 26 (1397)
Richi29 Creative Commons License 2010.11.16 0 0 1399

Kedves Fórumozók és Igen Tisztelt Dom Guss !

 

Szomorúan olvasom a legutóbbi bejegyzéseket!

 

Én pontosan 1 éve voltam nászúton Dominikán. Csodálatos volt! Ebben igen nagy szerepe volt Gusztávónak is , akiről csak a legjobbakat tudom elmondani. Kérek mindenkit, ha nem ismeri Őt, csapatát, szolgáltatásait, akkor NE mondjon negatív véleményt róla!

Mindent megtesz a magyarokért ,szívvel-lélekkel azon dolgozik, hogy a kiérkező magyarok a lehető legjobban érezzék magukat!

 

Kedves Gusztávó!

 

Neked külön szeretném megköszönni azt , amit értünk tettél! Nagyon örülök, hogy pont egy éve megismerhettelek! További sikereket, sok utast kívánok Neked! Amit terveztünk Veled még nem adtuk fel, küldök majd e-mailt!

 

Baráti üdvözlettel!

 

Csaba

 

 

Dom_Guss Creative Commons License 2010.11.16 0 0 1398

Kedves :)26,

 

 

Leveleim mosolygósan szoktam írni, aki ismer a fórumról, vannak sokan, azok tudják hogy nem az a tipus vagyok.  A medencével pedig arra utaltam hogy milyen a part, legalábbis milyen szokott lenni és nem volt benne semmi rossz szándék és pont azért vagyok hogy segítsek, sohasem baj ha valaki kérdez, mindig is szivesen válaszolok még egy kicsit erösebb a stílusom. Visszatérve a hotelre az nem rossz, probléma a parttal szokott lenni, azért írtam ha lehet cserélni akkor cseréljen, ha nem akkor meg már ugyis mindegy. Egyebként ha van kérdés nyugodtan lehet írni, akár mail-ban is.

 

Akkor szép napot mindenkinek...

Előzmény: :) 26 (1397)
:) 26 Creative Commons License 2010.11.16 0 0 1397

Kedves Dom Guss,

Sajnálom, hogy ennyire felhúztalak a levelemmel, nem volt semmi rossz szándékom, inkább Gézát szerettem volna kicsit megnyugtatni, hamár nekem senki nem  segített, gondoltam jól esne neki. Az "inkább koncetráljatok a medencére" és hasonló mondatok nem igazán esnek jól a szegény leendő nyaralónak, aki hónapokig gyűjtött a nyaralásra és sajnos csak a legolcsóbbra tellett:( Ez van, nálunk nem megy olyan jól. Szóval  kicsit lehettél volna együttérzőbb. Én nem minősítem a szolgáltatásod, isten mentsen! Bisztos vagyok benne, hogy sokkal jobb, mint az olcsó helyek, de nehogy azt higgye az ember, hogy Ti vagytok az egyetlen megoldás...

Előzmény: Dom_Guss (1396)
Dom_Guss Creative Commons License 2010.11.16 0 0 1396

Attól függetlenül pedig azt kívánom hogy abban az idöszakban míg itt lesztek ne legyen sok esö és legalább tiszta legyen a tengerpart, azt meg nagyon sajnálom ha két napig ideges voltál, viszont semmi olyat nem írtam ami miatt ezen kellett volna gondolkodni, viszont az igazat fogom leírni. El lehet menni kirándulásokra viszont szerintem nem egy fair dolog ezt a hotelt úgy eladni mint egy Méliát vagy Majesticot vagy teljesen mindegy, és aki ezt a hotelt ajánotta soha nem járt itt, vagy csak az volt az érdeke hogy egy jót szakítson ugyanis ezek a hotelek majdnem a felébe kerülnek a többiekkel összehasonlítva. Ha meg azért árulták ezt a hotelt mert az illetö tudatlan volt akkor meg jelezzétek neki, ha meg nem így gondoljátok akkor meg esetleg szóljatok megmutatom a többi hotel tengerpartjait....(fizetni nem kell érte) és mégegyeszer mondom a hotel összminösítését jelentösen befolyásolja a megközelíthetöség és a tengerpart. Vannak olyan resortok amik 4 csillagosak, a kaja csapnivaló, de olyan szép a tengerpartja hogy az embereket nem érdekli a többi.

Dom_Guss Creative Commons License 2010.11.16 0 0 1395

Akkor folytatom...

 

A Punta Cana - Bavaró tengerparti rész kb 44 km hosszú, az elsö hoteleket a 80 években egy bizonyos Fran Raineri nevü emberke segítségével kezdték epíteni, ez a 44 km hosszú tengerpart a 90-es évek közepére megtelt, elérték a Playa Macao. Ez egy sziklás rész, ennek a folytatásában vannak még tengerpartok mint Uvero Altó, ahova 4-5 resortot még mepaszíroztak, többek között a Cocotal Sirenis. Elsö körben nem javasolták a hotelek építését mert a víz sokszor fürdésre alkalmatlan, szennyezet, és a környezö folyok idehordják a szemetet az esözések után. Mint mindig az üzlet és a  korrupció gyözött. Azok az utasok akik szép tengerpartért jöttek ide borzasztó keserü szájízzel tértek haza, akik meg azért jöttek hogy berúgjanak vagy 50 dollárért Santo Domingóra busszozanak azoknak nagyon bejött. Magyarországról sok olyan utas érkezik akik éveken keresztül spóroltak hogy ide eljussanak és nem biztos hogy nagyon örülnének az ilyen látványnak, bár mondtam akit a medence érdekel annak semmi gond. A hotel az általam ismert körülmények között a tengerpartja miatt kapott negatív minösítés, nem pedig a kiszolgálás miatt.

 

Punta Cana - Bavaró szakaszon találhato pontosan 95 hotel, amit kb 25-30 vállalakozás tulajdonában van. Ezen a tengerparti részen összeszedni az utasokat nem egy kis feladat, vannak olyan hotelek mint IBEROSTAR ahol csak bemenni és felvenni az utasokat kb 23- 25 perc, és minden tele van fekvörendörrel, ezek után senki nem várhatja el egyetlen egy cégtöl sem hogy 1 óras kitéröt tegyen. Itt jegyze meg hogy nem azért nem megyünk arra mert nincs kedvünk. Reggel 4 kor kelünk, este 10-kor érkezünk hogyan nyomjunk me még ide 2 órat????? Ezt kell megérteni.

 

 

Nagyon sajnálom azokat akik azután kezdenek el érdeklödni a nemzetközi hálón miután lefoglalták a hotelt, és mégjobban sajnálom azt aki  minden tudás és ismeret nélkül támadja azt, aki ennek az országnak és ennek a munkának szánta az életét, aki egy nemzetközi hírnévig tudott eljutni. Nagyon remélem hogy az ilyen és ehhez hasonló személyek messze elkerülnek bennünket, viszont mint mindig majd ezek fognak sok valótlan és minden alapot nélkülözö szöveget ezen az eddig nyugodt , mendenféle rosszindulatú embertöl mentes fórumon.

Dom_Guss Creative Commons License 2010.11.16 0 0 1394

Ezek meg azok a partok amiket szoktam ajánlani....persze rosszindulatból!

 

Ezek az igazi tengerpartok....

Dom_Guss Creative Commons License 2010.11.16 0 0 1393
Cocotal Sirenis Tengerpart 1.Cocotal Sirenis tengerpart 2.
Dom_Guss Creative Commons License 2010.11.16 0 0 1392

A RIU hotelekben nagyon jó kiszolgálás, a Palace Punta Cana a legjobb része, igaz amióta egy német csoport vette meg oriási felújításba kezdtek, a tengerparton van minden egyes resort, a homok pedig nagyon világos, igaz nem hófehér.

Előzmény: iphone (1381)
Dom_Guss Creative Commons License 2010.11.16 0 0 1391

A taxi kb 30 USD, viszont a visszaútnál megfordítjuk a sorrendet és házhozviszünk bennetek, ilyenkor ugyan nincs plussz költség viszont tovább tart nektek egy órával.

Előzmény: géza1978 (1384)
Dom_Guss Creative Commons License 2010.11.16 0 0 1390

A Royal Turquesa by Palladium a Gran Palladium elit része, nem fogjátok megbánni, nagyon jó hotel, igaz a recepció még felújítás alatt van és az ideiglenes egy kicsit messze van de golfautóval bármikor eljuthatsz oda.

Előzmény: littlekiralylany (1383)
Dom_Guss Creative Commons License 2010.11.16 0 0 1389

Bocsánat a címzésért nem Géza hanem :)26

Dom_Guss Creative Commons License 2010.11.16 0 0 1388

Tisztelt Géza,

 

Ha esetleg lenne egy kis ideje végigolvasni a fórumot, több év alatt egyszer sem javasoltam ezeket a hotelek, több okok miatt.

 

1, Ezek a hotelek nem a Punta Cana - Bavaró részen találhatók, a tengerpart nem fehér homokos, az év nagy részében fürdésre alkalmatlan. Az emberek nagy többsége nem csak pihenni szeretne hanem élvezni is a strandot, innen kezdve az össz minösítés nagymértékben romlik, itt szeretném megjegyezni ami szintén visszaolvasható a fórumon hogy hotelminösítéssel is fogalalkozok, a jótanács nem összetévesztendö a rosszmájúsággal. ( ez még nem azt jelenti hogy rossz a kiszolgálás)

 

2, A kirándulásokra a Punta Cana - Bavaro útvonalon 60-90 perc szüksége az utasok begyüjtésére, kiványcsi lennék hogy ki az még egy 1 óra 10 perc plussz idöt végigülne hogy a többi utasokat felvegyük a 2-3 órás utak elött.

 

3, Igen van érdekeltségem a többi hotelekben...probléma????

 

4, Nyugodtan el lehet menni a Thomas Cookal, köszönjük szépen mint az egyik vezetö utazásszervezö vállalkozás nem fogunk ebbe belehalni....a 100-200 fös nagybuszos utazásokat nyugodtan tudom ajánlani 50 USD, ami inkább egy vásárló körút nem pedig városnézés, de szerencsére az utasok nagy része szeret magyar csoporttal menni....

 

5, Néger nöt is lehet kapni 50 meg 80 dollárért, nyilván a 80 dolláros a szebb.....az 50 dolláros után jön a tripper...

 

6, A hotelekböl el lehet menni megnézni a törtélmi városrészt 90 perc alatt, vagy veleünk ami egy teljes Santo Domingó-i körút, nyílván ha több helyen kell hogy belépöt fizessek többe kerül az út, és logikus hogy egy 6-12 fös csoport között elosztani a költségeket nem ugyanaz mint egy 100-200 fös csoport között.

 

Delfínúszás....manati park....igaz olcsó de azt is szeretném hozzátenni hogy bezárás alatt áll a Greenpeace jóvoltából a a delfinek tartása végett...jó lenne egy kicsit informálódni elötte...

 

Kicsit primitívnek tartom a rosszmájú és ne dölj be megjegyzéseket, ha nem tetszenek a hozzászólásaim szerintem vannak más fórumok is.

 

 

Ja ha magyar lennék....ajaja..csak félig vagyok az....

 

 

Punta Cana nem egy Cancun...ezt meg honnan veszed????

 

 

 

Előzmény: :) 26 (1387)
:) 26 Creative Commons License 2010.11.15 0 0 1387

Kedves Géza,

Olvastam az előzményeket és nagyon meglepődtem Dom Guss kissé rosszmájú válaszán. Mi is a Sirenis Cocotalba megyünk, de kötve hiszem, hogy ilyen rossz lenne a resolt, hogy egyből le kell cserélni. Talán az úriembernek érdekeltsége van más hoteleknél és saját malmára hajtja a vizet, vagy csak szerette volna elvenni a jókedvünket. Őszintén, sikerült is neki. 2 napig teljes idegben voltunk és próbáltuk szállodát cserélni, de nekünk sem sikerült. Persze nem hagyott nyugodni , így utána néztem néhány dolognak. A hotel nagyon jó rangsorolást kapott és senki nem írta, hogy unatkoztak volna. Persze nem egy Cancun, de ezt eddig is tudtuk. Szóval a hotelből indulnak különböző kirándulások, foglalkozások. Ha a kedves magyar barátunk nem hajlandó a szállodánknál felvenni minket, mert annyira kiesik a körből, nem kell aggódni, mert a Thomas Cook és egyéb utazási irodák kirendeltsége képviselteti magát a szállodában és nem hagy minket unatkozni. Hasonló programok vannak, mint amit mr Dom Guss ajánl, de pl Santo Domingo 50 Dollár ellentétben az Ő 80 dolláros árukkal. Szóval ne dőlj be! Még olcsóbban is kijöhetünk! De mi előbb ott leszünk, szóval ha sikerül nethez jutnom, mert azt hiszem ott van wifi , majd mindent megírok nektek. Találtam nektek delfinekkel úszást is, elküldöm a linket http://www.manatipark.com/eng/accesos.htm .A térképen rajta van a mi szállodánk is, így gondolom ők felvesznek minket is. De gondolom van még 10 más lehetőség is!

Remélem tudtam segíteni!

 

Üdv: :) 26

Előzmény: géza1978 (1376)
Iapa Creative Commons License 2010.11.15 0 0 1386

Kimaradt, hogy nem a RIU PALACE MACAO amire gondoltam, hanem

 

http://www.holidaycheck.de/hotel-Reiseinformationen_Hotel+RIU+Palace+Punta+Cana-hid_102516.html

 

 

Iapa Creative Commons License 2010.11.15 0 0 1385

Szia!

 

Ha mindenképpen RIU-ba akarsz menni javaslom a Bambut ami egy egész jó árfekvésű, vagy a RIU Palace, bár az igen drága. Nem szívesen turkálok más zsebébe. :-)

 

Én 6x voltam itt és 1 és 5 arányban a Palace szállodába. Csak ajánlani tudom.

A bambu ugyan ott van majd nem ugyan az a konyha tehát az tökéletes, főleg ha fiatalok vagytok.

Előzmény: iphone (1381)
géza1978 Creative Commons License 2010.11.15 0 0 1384

Szerintem is a holidaycheck a legjobb!A Riu N. elég rossz,megnéztem több oldalon is......Don G. nem válaszoltál....milyen árban van a taxi? Dec. 10.én megyünk!!!! Nem tudtuk átteni másik szállodára a foglalást,de elvileg a hotel rendben van, csak kiesik a többitől....

littlekiralylany Creative Commons License 2010.11.15 0 0 1383

szia Dom Guss!

 

Segítséged szeretném kérni:

 

Mi ebbe a szállodába megyünk dec. 26-tól: Royal Suites Turquesa.

Erről tudsz valamit (csak jót kérlek, mert egy kisebb falu gdp-jébe került) :)? 

 

Szeretnék búvárkodni, kirándulni, hol fizessünk be? Itthon az utazási irodában vagy kint?

 

köszi

 

 

chrlengly Creative Commons License 2010.11.15 0 0 1382
Előzmény: iphone (1381)
iphone Creative Commons License 2010.11.14 0 0 1381
Sziasztok rdeklodni szeretnek mit tudtok a riu naiboa szalodarol mennyire van a tengertol milyen a part milyen a kiszolgalas sajnos a neten nem talaltam semmit:( esetleg valaki kepet tudna feltenni engem igazandibol a part erdekelne meg hogy a homok szine milyen koszonom
Kotász Csabi Creative Commons License 2010.11.02 0 0 1380
Szia Meloneras,

Fehér bizony, mi a Majesticben voltunk nemrég.

Üdv
Csabi
Előzmény: meloneras (1379)
meloneras Creative Commons License 2010.11.02 0 0 1379
Sziasztok!

A Majestic hotel előtt fehér a homok?
Üdv
L

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!