Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2007.02.08 0 0 73478
nagyon egyetértek.
Előzmény: fr.uzsi (73473)
mullyka Creative Commons License 2007.02.08 0 0 73477
Luci!Nagyon drukkolok neked én is.
Előzmény: Lucilla (73476)
Lucilla Creative Commons License 2007.02.08 0 0 73476
Köszönöm a drukkokat:) Sajnos a helyzet változatlan, görcsök és rózsaszín izé. A magnézium nem hat, de nyomom mellé tegnap óta a rutascorbint hátha...És persze ingázom a boldog remény (nincs görcs) és a kétségbeesés (van görcs) között, kb. percenként;-)
Előzmény: fr.uzsi (73474)
mullyka Creative Commons License 2007.02.08 0 0 73475
fr.uzsi!Bocsi lehet kicsit hülyén fejeztem ki magam.A lényeg a dologban az volt/és kiemelném nem kívántam senkit megbántani/hogy a mi lelkünkel senki nem foglalkozik.Mindegyikünk máshogy dolgozza fel a meddöséget,ki könyeben,ki nehezeben.Remélem érted miről is beszélek.
Előzmény: fr.uzsi (73473)
fr.uzsi Creative Commons License 2007.02.08 0 0 73474

Luci????

Van újság? Vérzés, görcsök? Változatlan? Annyira drukkolok, hogy most az annyira helyére nem is tudok megfelelő jelzőt vagy határozót írni.

fr.uzsi Creative Commons License 2007.02.08 0 0 73473

Azért ez nagyon kényes kérdés. Mert nekem speciel volt/van egy ismerősöm. Egy fiatla fiú. Illetve lány. Szóval lány testtel született, de a lelke az fiú. Ne tudd meg milyen nehéz neki. Az ország legnevesebb pszichológusai, pszichiáterei foglalkoztak vele kamaszkorától fogva, de sajnos ezen nem tudnak változtatni. És ő erről rohadtul nem tehet. Pedig egy nagyon szeretnivaló, végtelenül érzékeny, értelmes ember. Bár őt nem operálták át, és nem tudom, hogy egyáltalán tervezi-e ezt a műtétet. Ismerve őt, én azt mondom, ha már választani kell, hogy meddő legyek vagy transzszexuális, akkor inkább a meddőség. Mert ez legalább az életvezetésemet nem nehezíti.

És lehet, hogy Neked a transzszexuálisok csípik a szemedet, de akkor hogyan várjuk el mondjuk a daganatos gyerekek szüleitől, hogy ők megértsék a lombikosok problémáit? Szerintem ne kövessük el ugyanazt a hibát, amit HÁ illetve a szaktárca tesz, hogy szembeállít betegcsoportokat. Mindenkinek a maga keresztje a legnehezebb. Csak hogy ne maradjon közhely nélkül ez a hsz-em. :)))

Előzmény: mullyka (73472)
mullyka Creative Commons License 2007.02.08 0 0 73472

Nem birom ki hogy ne szóljak a témához,anyira idegesit ez a támogatás téma!!

Had mondjak valamit.van pl egy férfi aki át akarja operáltatni magát,mondjuk nővé.Vagy fordiva Nő férfivá.Ez most mind1.Régebben láttam 1 müsort erről. Ott azt mondták mivel lelkileg megviseli az illetöt és ezt orvosilag alá is támasszák akkor ingyenes a mütét.Kérdem én a mi lelkünkel ki foglalkozik??????

Előzmény: fr.uzsi (73471)
fr.uzsi Creative Commons License 2007.02.08 0 0 73471

Akkor pontosítok. Szerintem pl. a csehmodell igenis igazságosabb, mint a jelenlegi magyar támogatási rendszer. Méghozzá azért, mert ott igaz nem ötöt, csak hármat támogatnak, de azt tokkal, vonóval. És így olyan párok is tudnak ott lombikozni, akik egyébként a gyógyszerköltséget sem tudnák kifizetni. És kövezzetek meg, de szerintem ez így igazságosabb. Mert hiába van öt támogatott lehetőség nálunk, ha a 150 ezer meddő párból évente alig 1-2 ezer tudja megfizetni a kezeléshez szükséges hormonkészítményeket.

És nem csak magánügy, hogy valakinek lesz gyereke vagy nem. Mert ha tényleg kettőre csökkentik a támogatott lombikok számát, és maradnak ezek a gyógyszerárak, akkor a jelenlegi 2000 lombikbaba helyett még a fele sem fog megszületni egy évben. Számoljuk csak ki, akkor az 10 év alatt már több mint 10 ezerrel kevesebb gyerek és így tovább. A meg nem született gyerekekből nem lesznek adófizetők, és nem születnek 20-30 év múlva gyerekeik. Arról nem is beszélve, hogy az állam rövid távon is érdekelt abban, hogy szülessenek gyerekek. Ugyanis jelenleg ugye egy lombikbaba megszületése nem egész egy millió Ft-jába kerül az államnak. Az az egymillió Ft alig pár év alatt megtérül, hiszen amit veszel a gyereknek pelenkát, bébiholmit, tápszert, játékokat, babakocsit, ruhákat és sorolhatnám, mind X% áfát tartalmaznak. Tehát te szépen áfa formájában "vissza is fizeted" elég gyorsan az államkasszába a lombikkezelés OEP által finanszírozott részét. Szóval egy lombikprogram állami dotálása az én szememben nem jótékonykodás, hanem befektetés.

Az ésszerűség alatt meg azt értem, hogy oké, kevés a pénz. Akkor nézzük meg, mennyit tudunk fordítani erre a célra összesen. És azt a keretet a lehető legésszerűbben kell(ene) felhasználni. Az számomra távolról sem ésszerű, hogy fogom a ceruzámat, és a költségvetés kiadási oldaláról kihúzok tételeket anélkül, hogy a rövid- és hosszútávú hatásait végiggondolnám.

Előzmény: dtamika (73467)
kinga71 Creative Commons License 2007.02.07 0 0 73470
Luci, miattad néztem be ilyen későn még. Őszintén megmondom, hogy nem tudom, hogy mit mondjak. Menjünk forró csokit inni gyorsan.
Előzmény: Lucilla (73452)
dtamika Creative Commons License 2007.02.07 0 0 73469
Azt elfelejtettem az előbb írni, hogy szerintem nagyon fontos lenne létrehozni - mondjuk, az OEP-nek - egy valóban működő alapítványt, ahonnét a tényleg rászorulók kaphatnának támogatást, akár a lombik-gyógyszerekhez, akár a kezeléshez. Enélkül nem lenne szabad csökkenteni a támogatott lombikokat!
Előzmény: dtamika (73467)
pillangó75 Creative Commons License 2007.02.07 0 0 73468

Mosolygós!Köszönjük az információt,én magam biztosan megnézem a filmet.

 

Ma is láttam a tv-ben "drága" államtitkár asszonyunkat és a rádióban is nyilatkozott a "drága"!!!Ő a lombikos párok megsegítője!!!Rendkívül unszimpatikus nagyon-nagyon!!!

 

Ez a bizonytalanság ami most van éppen a törvénymódosítással engem nagyon megvisel...nagyon sok múlik rajta,hogy milyen döntés születik,vagy mehetek még a kettő után,vagy azt mondják kész,vége nem jár több!Bele sem merek gondolni ,hogy mit élünk majd át mi átlag fizuból élő lombikozó párok,ha bizonyossá válik,hogy nincs tovább...

Nem tudjátok esetleg az aláírások már átadásra kerültek,mármint a peticióra gondoltam?Úgy érzem süket fülekre találnak a mi elkeseredett,könyörgő és megkinzott sóhajaink!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

Sajnos az Inforádió-ban elhangzott riportban is egyértelműen leszögezte drága Ágnesünk,hogy itt bizony mindenképpen változtatás lesz,egyáltalán nem érzi át,hogy ez a rendelet emberi tragédiákat fog okozni sokak számára...Mondhatni:és kit érdekel!?

dtamika Creative Commons License 2007.02.07 0 0 73467

Szerintem igazságos, legalábbis mindenki számára igazságos változtatás egyszerűen nem létezik. A mi a szempontunkból ugyanis az lenne a jó megoldás, ha korlátlan számú OEP által finanszírozott lombik-beavatkozás járna, életkori korlátozás nélkül - ez nekem, ugye különösen lényeges lenne...:( - , plusz a gyógyszereket is kiemelten támogatnák. Meg is tudnánk ezt indokolni, hiszen fizettük egész életünkben a TB-járulékot, ezek a gyerekek tényleg nagyon várt, gondosan nevelt gyerekek lesznek, akik majd fogyasztanak, adót fizetnek, stb...

De én próbálom belátni, hogy ezek a célok elsősorban nekem fontosak, _én, ill. a párommal mi_  akarjuk, hogy gyerekünk legyen. A társadalom számára ez messze nem olyan fontos dolog... Meg azt is látnom kell, legalábbis próbálom látni, hogy vannak más, legalább ugyanannyira lényeges célok, amire pont ugyanannyira indokolt áldozni a közös pénzünkből... Ha csak az eü. kasszát nézem, akkor is számtalan helyre kell legalább ugyanennyire a pénz, leukémiás gyerekek csontvelő transzplantációjától a drága kemoterápiás kezelésekig. Tudom, most demagógnak tűnök ezzel az összehasonlítgatással, de a közös pénz most sajnos tényleg kevesebb, sőt nincs... Muszáj mindenhonnan elvenni, sajnos . És tényleg azt hiszem, hogy egyre kevésbé lesznek szerzett és változtathatlan jogaink, egyre kevesebb dolog "jár"...

 

Persze, végig kellett volna gondolni, hogy milyen módosítások viselhetőek még el, szóba kellett volna állni a meddőségis orvosokkal és a civil szervezetekkel. Be kellett volna látni, hogy nem a minisztériumban értenek a legjobban mindenhez.  Meg nem kellene a szemünkbe hazudni, hogy az első beavatkozások a sikeresek a legtöbb esetben és nem kellene sanda megjegyzésekben elhinteni a gyanút, hogy az intézetek anyagilag érdekeltek lennének a sikertelen beavatkozásokban. Nem kéne ál-indokokat találni ahhoz a bejelentéshez, hogy most kevesebb a pénz. Lehetne esetleg felnőttnek nézni minket...

 

Remélem, még ezután is szóba álltok velem.:) Változatlanul egy csónakban evezünk, sajnos. Ja, és nem én vagyok Horváth Ágnes.:)

Előzmény: fr.uzsi (73463)
MOSOLYGÓS Creative Commons License 2007.02.07 0 0 73466

Sziasztok!

Ne haragudjatok, de talán azt hiszem ide is beírom...

Holnap 9-én a Duna TV-n 19 órakor a GÓLYAMESE c. film vetítése (56 perc).

Én ennek a topicnak is voltam sokáig a lakója... Végülis nem így lettem anyuci... De hihetetlenül BOLDOGOK vagyunk, hiszen egy csodálatos, helyes, gyönyörűséges, kiscsibészNoriszunk született már 17 hónapja:))))
Nem tudom nektek leírni, hogy mekkora a boldogságunk, de azt tudom, különbséget még egy csipetet sem érzünk!!!! Kívánom mindnyájatoknak, hogy legyetek ti is ennyire boldogok;))
Az örökbefogadásnál jó ha tudjátok, hogy a várakozás évekig tart...

Hogy mi is ez a film?
Az első film, ami a nyílt örökbefogadásról szól, dokumentumfilm kategóriában rendezői díjat nyert!
És egy kis plussz, hogy egy fórum lakóiról szól akik a filmben is fórumoznak:))) A Gólyahír Egyesület segítségével került családba a kicsi Lili!!!

www.golyahiregyesulet.hu ha bővebben is érdeklődnétek......

 

mosolygós

bubuka2 Creative Commons License 2007.02.07 0 0 73465

Luci!

 

Annyira sajnálom, de ne add még fel.

Biztosat úgy is majd csak a vérvétel mond.

Egyébként én is vérezgettem elég rendesen annó, és rögtön a pharmafutárral rendeltetett a dokim v.mi injekciós kúrát és az rendbetett.

 

Előzmény: Lucilla (73452)
szrjudit Creative Commons License 2007.02.07 0 0 73464

Én ehhez csak annyit tennék hozzá, például:

Amikor arra hivatkoznak, hogy lenne kettő, meg a második babához még kettő. És így tovább. Ez mivel könnyebbség, vagy jobb támogatási rendszer? Semmivel. Szerintem ez szimplán negatív diszkrimináció azzal szemben, akinek még nincs gyereke, és pozitív diszkrimináció annak, akinek meg már van egy. Hisz aki az első babáig se jut el, nem hiszem, hogy a második babához lévő "ekkora" segítség sokat könnyít a helyzetén, hisz azt soha az életben nem tudja majd igénybe venni. És még így is örüljünk ennek a 2. babához lévő "újabb" kettő lehetőségnek? Kicsi számtan: 2+2=4, de eddig meg összesen 5 volt. Szóval így is meg vagy(ok) rövidítve, akárhogy is számolom.:-((( És még lehetne szerintem sorolni. De nem húzom magam ezen fel, úgyhogy inkább megyek alukálni, az hasznosabb:-)

Előzmény: fr.uzsi (73463)
fr.uzsi Creative Commons License 2007.02.07 0 0 73463

Tudod engem a kommunikáció zavarna a legkevésbé, ha ésszerű és nagyjából a többség által elfogadható változást vezetnének be. De nem így van. Az ugye tény, hogy a gyógyszerárak jelentősen megugrottak az ártámogatás csökkentése miatt. Ezt nem tudom, hogyan lehetne úgy kommunikálni, hogy elfogadhatónak tartsam. Nekem a január 15. előtti áron konkrétan 400 ezerbe fáj a következő stimulációm. Ezt szorozd meg 1,5-del. Csak hogy árnyaljam a képet.

De azt sem kommunikációs zavarnak tartom, hogy az államtitkár a két szép barna szemembe mondta el mosolyogva, hogy  a jelenlegi jogszabály szerint az OEP az első élveszületésig, de legfeljebb öt IVF kezelést támogat. Ez nem rossz kommunikáció, hanem vérlázító tájékozatlanság.  

Ha úgy változna a rendszer, hogy ugyan csökkenne a támogatott lehetőségek száma, de kiszélesítenék a kört, hogy ne csak 6500 lombikkezelés történjen egy évben, hanem ennek sokszorosa, mert több pár számára válik elérhető a meddőségi kezelés, akkor nem érdekelne, hogy mit kommunikálnak. Akkor azt mondom, tényleg igazságosabb a rendszer, mert azok számára is hozzáférhetővé válik a program, akik eddig maximum csak kívülről láttak meddőségi intézetet. És igaz, hogy a korábbiakhoz képest elveszítek esetleg két támogatott lehetőséget, de nem kell fizetnem a gyógyszerekért. Akkor akár verhetné a mellét  az egészségügyi tárca, hogy valóban ingyenessé tettük a lombikprogramot. És tennék magasról a kommunikációjukra.

De most nagyon úgy tűnik, hogy csak a fűnyírót sikerült bekapcsolni. Az meg elég zajos egy szerkezet, amellett elég nehéz "kommunikálni".

Előzmény: dtamika (73462)
dtamika Creative Commons License 2007.02.07 0 0 73462

Én is váltottam már egy levelet vele ma.:)

És én sem médiakarrierre vágyom, azért abból a korból már kinőttem. Meg egyébként sem... De szívesen elmondom, amit gondolok, annál is inkább, mert próbálom árnyaltan megítélni a rendelet módosítást, és magán, a módosítás tényén nem tudok egyértelműen felháborodni. A módon és a kommunikáción viszont nagyon...

Dongo.75 Creative Commons License 2007.02.07 0 0 73461

Sziasztok!

Hát én már nem is értem, hogy itt kinek mi kínos...:))

Viszont Fruzsi, ha nem zaklatlak nagyon vele, tudsz akkor kineziológust? Tudod, lazítani...:) Köszi előre is!

Luci, gondolok Rád! +++

mullyka Creative Commons License 2007.02.07 0 0 73460
fr.uzsi!Akkor bocsi én értetelek félre.Ez inkább most nekem kinos :-)
Előzmény: fr.uzsi (73459)
fr.uzsi Creative Commons License 2007.02.07 0 0 73459
bocs, de én ettől most nagyon kínosan érzem magam
Előzmény: mullyka (73457)
fr.uzsi Creative Commons License 2007.02.07 0 0 73458

mullyka!

Félreértettél! :) Engem már megkeresett és igent mondtam. Ez volt az az engem is, én is. :) De ha nem keresett volna, akkor sem lenne semmi. Én már túl vagyok egy "médiakarrieren". :)

Előzmény: mullyka (73456)
mullyka Creative Commons License 2007.02.07 0 0 73457
Már szóltam is Zitának :-)
Előzmény: mullyka (73456)
mullyka Creative Commons License 2007.02.07 0 0 73456

fr.uzsi és dtamika!Az újságíró hölgy folyamatosan olvassa a topikot :-) legalábbis ezt irta nekem.Tegyétek láthatóvá az emailotok.Tuti irni fog.De itt is üzenhetek neki.Tudjátok mit szólok neki hogy nektek is küldjön emailt.Mondom anyi hogy tegyétek láthatóvá.Sok vélemény kell a támogatás miatt.Itt meg vagyunk páran.Tartsunk össze ugy mint eddig :-)

fr.uzsi Creative Commons License 2007.02.07 0 0 73455

Afeneessenbelé! :((((

Nem tudok semmi okosat írni. Fohászkodom!

Előzmény: Lucilla (73452)
dtamika Creative Commons License 2007.02.07 0 0 73454

Sajnálom...

És ugye, nem teszel magadnak szemrehányást semmiért?!?!

Előzmény: Lucilla (73452)
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.07 0 0 73453
Luci, nagyon sajnálom!
Előzmény: Lucilla (73452)
Lucilla Creative Commons License 2007.02.07 0 0 73452
Köszönöm a drukkokat mindenkinek:)

Sajnos, semmi jóról nem tudok beszámolni, a görcsök maradtak, a vérzés erősödött, már nem rózsaszín, hanem piros, így nem nagyon áltathatom magamat azzal, hogy a felpuhult méhszájból jön... Beszéltem Kováts drnővel a kaáliban, a hangjából nem sok bizakodás csengett ki, nem is bíztatott semmivel, azt mondta, hogy jelenleg semmit nem tudunk tenni, csak várni, esetleg emeljem még tovább a magne b6-t (bár ehhez hozzáfűzte azonnal, hogy sokat nem jelent), és menjek be a hétvégén vérvételre.

Mindezzel együtt még megpróbálok reménykedni.
dtamika Creative Commons License 2007.02.07 0 0 73451

Ha még beszéltek vele, mondjátok, hogy engem is nyugodtan megkereshet. Imádom mondani a véleményem.:) De tényleg...

fr.uzsi Creative Commons License 2007.02.07 0 0 73450
Engem is, én is. :)
Előzmény: mullyka (73449)
mullyka Creative Commons License 2007.02.07 0 0 73449
Halihó.Lányok engem is megkeresett az újságíró csaj!a lombikról csinál ciket,hogy miért is fontos az 5 támogatás.Én igent mondtam neki :-) 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!