Keresés

Részletes keresés

Csilla Creative Commons License 2001.01.11 0 0 602
Én olyanra himeztem mint a keresztszemest de itt mintha láttamvolna keményebb kongrét is... A Te megoldásod sem lehet rossz a keményitővel.
Ja igen bent van a minta a a konyhai képről csak nem tudom sikerül-e munkaidőaltt összehozni, mert még sok dolgom van rajta, de igyekszem.
Előzmény: Törölt nick (601)
Törölt nick Creative Commons License 2001.01.11 0 0 601
Gondolom Lőrincz a kemény kongréra utalt. Egyébként engem is érdekelne, hogy honnan lehet beszerezni, mert arra, amire a keresztszemeseket varrom nem szívesen öltenék gobelint. habár, ha más megoldás nem lesz, legfeljebb jó tömény keményítővel kikeményítem előtte...

Cic

Előzmény: Csilla (600)
Csilla Creative Commons License 2001.01.11 0 0 600
Hogy érted az alapanyagot? Román nyelvű gobelines könyvből akarom bevinni a képeket és a mintákat. Én himeztem már ebből a könyvből és jó lett.
Előzmény: Lőrincz (599)
Lőrincz Creative Commons License 2001.01.11 0 0 599
Sziasztok!
Csilla köszönöm a jó tanácsokat a scanneléssel kapcsolatban (én vagyok a hibás, hogy még eddig nem köszöntem meg!) Ma érdeklödünk eszerelőnél, mi lesz. A gobelin kép leszámolhatóan szerintem jó, de nem jellemző annak csinálása! Honnan veszed az alapanyagot? Mert csak az a kemény nyugati származású alapanyag alkalmas rá! Vannak silányabb utánzatai (nem akarok senkit megbántani!) de pl. vettem Szlovákiában ilyen alapanyagot, hát szóval ég és föld. Akkor maradjunk a keresztszemesnél, és ugye a gobelint is igy kell tekinteni, tehát jöhet!
Lőrincz
Csilla Creative Commons License 2001.01.11 0 0 598
Szia Zsuzsi!
Kiváncsian várom az anyagot :-).
A tulipános koszorura gondolsz? Az a nagy barnás kép nem koszorú az egy boltíves lugas növényekkel, lent egy szék meg még növények és kertiszerszámok, de ennek óriási a mintája (60x70 cm gongréra kell himezni) de ha gondolod majd megpróbálom összehozni és feltenni.
A gobelines minták is ugyanolyanok mint a keresztszemesek csak azokat gobelin öltéssel kell himezni.
Előzmény: Cyd (597)
Cyd Creative Commons License 2001.01.10 0 0 597
Kedves Csilla !

Nem bosszantásként, de 80 % -ban kész vagyok már csak egy kis scannelés hiányzik a szabásmintákkal kapcsolatban és annak végig gondolása, hogy értelmezhető legyen az elküldött anyag.
Mielőtt azonban befejeznéd a keresztszemeseket kérlek tedd még fel a koszorús képet , ha lehet, mert tulajdonképpen az a kedvencem.
Gobelin -t, hogyan tudsz feltenni? Már úgy értem hogy én eddíg csak "előrenyomtatott" festett képeket varrtam ki. Leszámolható lesz ez a minta is? ( nagyon csacsit kérdeztem ? )
Szeretettel: Zsuzsi

Előzmény: Csilla (596)
Csilla Creative Commons License 2001.01.10 0 0 596
A következő amit fölteszek majd az lesz és akkor egy kis szünet lesz a keresztszemesekben.Talán kibirod még egy kicsit, lehet hogy még ma délután megcsinálom és holnap föl is teszem. Türelem képet terem :-))). Aztán talán pár gobelin fog következni hogy olyan is legyen, vagy amire igény van. Várom a javaslatokat.
Előzmény: Törölt nick (595)
Törölt nick Creative Commons License 2001.01.10 0 0 595
IGENIGENIGENIGEN!!!!! :-)))))

Cic

Előzmény: Csilla (594)
Csilla Creative Commons License 2001.01.10 0 0 594
Sajnos ilyen, peddig próbáltam megdolgozni hogy jól látható legyen ,esetleg próbáld a maximális nyomtatási minőségen, próbáld kontrasztositani a képet, hátha jutsz valami eredményre.
Ja van még egy nagyobb konyhai kép, be is van már scannelve csak forditani kell és bevinni, azon egy konyhai polc van bögrékkel, fűszertartókkal, aranyos nagyon. Na most felpiszkáltam a fantáziádat :-), igaz?
Előzmény: Törölt nick (592)
Csilla Creative Commons License 2001.01.10 0 0 593
Szia! Én is az olasz kötőkönyvben akadtam tegnapelőtt arra a leírásra amit a Cic is megadott. Igy nem tudom melyik német szövegre gondoltam, ugy általán mondtam, de majd utánna nézek konkrétan is ha lesz időm. Én megpróbálok román lapokból be tenni és leforditani, ezek biztosan nincsenek meg nektek, másnak biztosan nincs lengyelül ezért az is érdekes lehet, és te Lőrincz gondolom letudod forditani. Bármilyen lapból lehet dolgokat szedni leforditani és fel rakni, mert valakit biztosan érdekel. Remélem a scannered is hamar rendben lesz, sajnálom ha nem tudtam segiteni a cimekkel amiket megadtam.
Előzmény: Lőrincz (590)
Törölt nick Creative Commons License 2001.01.10 0 0 592
Őszintén szólva egy kis gondom volt/van vele - letöltöttem, gyönyörűen meg is tudtam nyitni, csak amikor kinyomtattam, igen csak haloványan látszottak a jelek, mivel a háttér szürke, a jelek sötétszürkék és nem válik el annyira; ha nincs más megoldás, majd ha sok időm lesz, akkor monitor előtt ülve kisilabizálom.
Amúgy meg nagyon tetszik a kép és már ki is találtam, hogy hol lehetne a helye a konyhámban...:-))

Cic

Előzmény: Csilla (591)
Csilla Creative Commons License 2001.01.10 0 0 591
Néztem én is tegnap a lapban hogy nincs-e email címük, hogy írjak nekik pár sort, de csak a megrendelésekkel kapcsolatban van egy, bár lehet hogy írok majd arra nekik, mert mostanában ez már vagy az ötödik ilyen esetem velük.
A mintát egy román nyelvű Burda kézimunkás lapból szedtem. Egyébként a minta két részében van egy rész ami majd fedi egymást, ügyesen össze kell pászitani ha kinyomtatod.Gond van vele, vagy csak érdekel?
Előzmény: Törölt nick (589)
Lőrincz Creative Commons License 2001.01.10 0 0 590
Sziasztok!
Én is itt vagyok, az ünnepek nem egészen kézimunkázással teltek, a weblaphoz a könyv és ujságlista kész van, természetesen kézzel irtam egy papirra, amit igen jó helyre tettem, ugy hogy kezdhetem előlről. Na sebaj hamar megleszek, most már a rendes kerékvágásban vagyunk. A scannerünk nagyon jó, csak elfelejtették a softwaret regiszrálni! Ezért nem mükődik. A szerelő holnapra igérte a választ, hogy mikor jön. Napot tud mondani, dehogy az mikor melyik héten azt nem lehet nála tudni. A csőkötést az Olasz kötőkönyvben lehet megtalálni. Csilla konkrétan milyen német nyelvű szövegre gondolsz! Jelenleg van Anna Burdám ez viszont ékes lengyel nyelven, gondolom ez sem éppen nyerő, de van egy pár patchwork ujságom (karácsonyi ajándék!) francia nyelven, dehát ott inkább a képek az érdekesek. Most találtam pl. egy turisztikai ujságban mola himzésekről képet. Gyönyörű! Na ha beindul a scannelés, akkor betudok szállni. persze azért időnként dolgozni is kell.
Jó kézimunkázást mindenkinek.
Lőrincz
Törölt nick Creative Commons License 2001.01.10 0 0 589
Gratula!!! Örülök, hogy tudtam segíteni!
A FU-hoz meg be kéne írni egy-két panaszlevelet, hátha magukba néznek egy kicsit és máskor jobban odafigyelnek a lektorálásra.
Csilla! A honlapon a keresztszemeseknél található fűszernövényes faliképnek honnan szedted ki a mintáját?

Cic

Előzmény: Csilla (588)
Csilla Creative Commons License 2001.01.10 0 0 588
Cicvarek! Sikerült a csőkötés, köszi a tanácsot. Nem is olyan bonyolult, én sem használtam idegen szálat.
Zsuzsi, már nagyon kiváncsian várom a munkáid leírásást. Jó munkát Neked! Én is neki kell lássak egy kicsit frissiteni az oldalt.
Még egy baki a FU-ban, annál a pulcsinál amit most kötök megint elfelejtették odaírni hogy a másik oldalt a tükörképe van a mintának, kb félórai kinlódás tán rájöttem hogy miért nem jó.
Törölt nick Creative Commons License 2001.01.10 0 0 587
Na?!? - mizújs a csőkötés körül? :-))

Cic

Előzmény: Csilla (584)
Cyd Creative Commons License 2001.01.09 0 0 586
Én igyekszem és scennelgettem is befelé a hozzátartozó képeket, de a szöveg sajnos kékkel és cirkalmasan van írva így a recognita program nem ismeri fel. Kénytelen vagyok kézzel beírni a képekhez tartozó magyarázatot. Ha tetszik majd neked akkor egy az egyben felteheted. De még kicsit dolgoznom kell vele.
Sietek. Üdv: Zsuzsi
Előzmény: Csilla (578)
Törölt nick Creative Commons License 2001.01.09 0 0 585
Hát akkor a Fürge Ujjak kissé melléfogott...:-(( Beválik a kollégám jóslata, miszerint a Fürge Ujjak egy erotikus szakirodalom... :-)))))

Cic

Előzmény: Csilla (584)
Csilla Creative Commons License 2001.01.09 0 0 584
Nem, a Fürge Ujjakban elfelejtették oda írni hogy hol vezetik és hogy holvezeti az ember a szálat, csak hogy a vezetett szál igy meg ugy. Majd tegnap amikor visszakerült egy másik könyvem abban is utánnanéztem és ott ugy volt ahogy te is leírtad. Remélem igy sikerül majd.
Előzmény: Törölt nick (582)
Csilla Creative Commons License 2001.01.09 0 0 583
Azt hiszem pont hat sort ír az illető pulcsinál is és a képen szépen áll az alja nem kunkorodik vissza. Köszi, holnap beszámolok az eredményről.
Előzmény: Törölt nick (581)
Törölt nick Creative Commons License 2001.01.09 0 0 582
Csilla!

Ami minta alapján Te kötötted a csőkötést az nem ilyen leírás volt? Mert én eddig akár hány kötőminta-könyvben megnéztem, szinte szóról-szóra ugyanezt írták...

Cic

Törölt nick Creative Commons License 2001.01.09 0 0 581
Ahogy mondod, egyszerűen simán kell leszedni egy idő után és akkor már is ott vagy ahol lenni akarsz (vagy ahol a part szakad... :-)) ). Őszintén szólva ilyen csőkötéssel elég, ha mondjuk 6-8 sort kötsz, már nem fog felpördülni a széle.
Sok sikert!

Cic

Előzmény: Csilla (580)
Csilla Creative Commons License 2001.01.09 0 0 580
Köszi a magyarázatot! Tegnap végül is még nem próbálkoztam, majd ma, remélem összejön. Szóval a második sort ismételjük amig elérjük a kivánt magasságot? Aztán ha ez kész, tehát meg a kellő mennyiség akkor elkezdjük a mintát, például ha tiszta sima szemekből áll akkor az ilyen ismételt 2. sorok után rendesen sima szemeket kötünk és rendesen dolgozunk? Azt hiszem én sem használok majd idegen szálat nem bonyolitom ha nem kell, azt hittem ez fontos.
Előzmény: Törölt nick (579)
Törölt nick Creative Commons License 2001.01.09 0 0 579
Csilla, kedves!

Pótolom hiányosságaimat és íme a csőkötés:
A kezdésnél a szükséges szemszámnak a felét + 1 szemet veszünk fel a tűre, eltérő színű szállal (ez a momentum nálam legtöbbször kimarad, nem bonyolítom ha nem muszáj).
1.sor: ha eltérő színű szálat is használsz akkor a munkafonallal kell kötni, ha nem, akkor is...:-) 1 sima, 1 ráhajtás váltakozása folyamatosa.
2.sor:a fordítottnak mutatkozó szemeket leemeljük a szálat a szem előtt vezetve, a szálat hátravisszük és simán lekötjük a ráhajtásokat.
A továbbiakban ugyanúgy kötjük, mint a második sorban, itt az átemelt szemeket kötjük simával.
Befejezésnél a tűn lévő szemeket az első sorban egy sima, egy fordítottan leemelt szem váltakozásával kötjük, a második sortól úgy folytatjuk, mint a kezdésnél.
(s végül ha volt, akkor kihúzzuk az idegen szálat)

Jó munkát!

Üdv, Cic

Csilla Creative Commons License 2001.01.09 0 0 578
Szia Zsuzsi!
Miket is alkotsz Te pontosan? Felkeltette az érdeklődésemet, ha van kedved írhatsz róla az sk rovatban.
Remélem a héten lesz még időm frissiteni az oldalt...
Előzmény: Cyd (577)
Cyd Creative Commons License 2001.01.08 0 0 577
Csilla kedves előbb kellett volna ezt tényként közölnöd, mivel eddíg nem engedett oda a net jelezvén,hogy a lap nem megjeleníthető :O)))))
Most már a mai nappal én is látom és nagyon köszönöm a kedvességedet, hogy teljesítetted a kívánságomat.
Már dolgozom egy nagyobb lélegzetű anyagon azok számára akik kedvelik a papírt, a hurkapálcát, a ragsztóval rörzített faliképeket.
A szalagokat, festéket és egyéb más nem varrással készült tárgyakat :o)))))
Szeretettel: Zsuzsi

Előzmény: Csilla (571)
Csilla Creative Commons License 2001.01.08 0 0 576
Nagyon megköszönném ha elküldenéd a leírást minnél előbb mert már ma meg kellene kezdenem a pulcsit (szülinapi ajándék lesz február 6-án!!!!), de legkésőbb holnap munkához szeretnék látni. Köszike.
Előzmény: Törölt nick (575)
Törölt nick Creative Commons License 2001.01.08 0 0 575
Majd igyexem nem elfelejteni és bemásolom Neked abból a kázimunka-könyvből, amiből én is puskázni szoktam. Amúgy mellesleg említvén roppant kényelmetlen tud lemmi, ha egy mintát nyomdahibásan közölnek, egyszer egy csipkemintát fejtettem ki 4-5-ször egymás után mire rájöttem, hogy nem én cseszem el folyamatosan, hanem a nyomdász volt gagyi...

Cic

Előzmény: Csilla (574)
Csilla Creative Commons License 2001.01.08 0 0 574
Köszi a biztatást! Hát én elősször egy Fürge Ijjak leírása alapján próbáltam de nem sikerült és nem értettem hogyan jön majd ki a másik színű szál ha dolgozom vele, de találtam leírá
st máshol is és ma megpróbálom az alapján is hátha sikerül. Nincs valami jó leríársod amihez ábrákat is csatoltak, talán ugy jobban megértem. De lehet hogy a Fürge Ujjakban van valami elírva én mostanában 3 elírással is találkoztam a Fürge Ujjakban :-(. Na akkor még kisérletezem, nem adom föl ilyen könnyen.
Előzmény: Törölt nick (573)
Törölt nick Creative Commons License 2001.01.08 0 0 573
Csilla!
Mi a gondod a csőkötéssel? Én a magam részéről nagyon szeretem alkalamazni, már amikor kötök. Igaz, sosem tudom fejből, mindig magam elé veszem a könyvet biztos ami biztos alapon. Először nekem sem sikerült, de másodjára igen. Nem kell megijedni, mert először úgy néz ki, hogy nocsak; talán csak egy találós kérdéssel tudnám prezentálni, hogy mennyire hasonlít egy kötésmintára:
-Mi az? Kicsi, piros és gömbölyű?
-Egy iszonyatosan elb...tt nagy, kék kocka...

Szóval kitartás és hidd el nekem, hogy az eredmény kárpótolni fog!

Üdv, Cic

Előzmény: Csilla (572)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!