Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2001.01.17 0 0 625
Csak egy szvsz - én a kersztszemesekhez tenném, mert tulajdonképp a gobelin egy fél keresztszemet "jelent". No meg az sem egy elvetendő dolog, hogy keresztszemes mintáról is lehet gobelint varrni, meg fordítva (ferdítve :-)) ) is...
De Te vagy a honlapgazda, döntsd el Te! :-))

Cic

Előzmény: Csilla (624)
Csilla Creative Commons License 2001.01.17 0 0 624
Lányok egy kérdésem lenne. Szerintetek a gobelin mintákat hová tegyem a himzésmódok vagy a keresztszemesek rovatba?
Törölt nick Creative Commons License 2001.01.16 0 0 623
Ambrózia!
Ha az osztott hímző mind a 6 szálával varrsz nem zabálja nagyon a fonalat?
Őszintén szólva eddig még nem próbáltam úgy, csak két-, ill. háromszálasan...

Csilla!
Már műxik szépen, az SK frissítés is aranyos!! :-)))

Cic

Előzmény: ambrozia (621)
Csilla Creative Commons License 2001.01.16 0 0 622
Helló lányok!
Ma már behoztam a maradék utolsó filet is, szóval letölthető :-)))
Az sk rovatban van még egy kis meglepi frissités is :-)))
ambrozia Creative Commons License 2001.01.15 0 0 621
Szia Zsuzsi!

Az a lugas tényleg gyönyörű! Hallgass a szívedre és hímezd meg gobelin technikábval és az osztott hímző mind a hat szálával! :-)
Az alapanyag már keményebb dió! Én még régen, Gyöngyösön jutottam hozzá klassz, sűrű szövésű, kemény kongréhoz. Azóta sem láttam olyat. :-( Vigyázni kell az anyag-gal, mert ha túl vékony vagy hajlékony az egész elferdülhet. A szakirodalom ezt írja:” Három gobelinváltozat van: a fél keresztöltés, a gyöngyöltés és az átlós sorú gobelin-öltés. Elölről mind a három öltésfajta egyformának látszik. A legegyszerűbb változat a fél keresztöltés, és ehhez kell a legkevesebb fonal. Egyszálú kongrén azonban elcsú-szik. Nagyobb hímzéseknél, ha fél keresztöltést vagy gyöngyöltést alkalmazunk, hasz-náljunk hímzőkeretet, hogy az anyag ne húzódjon össze. Az átlós sorú gobelinöltés nem húzza össze a kongrét, és ezért nagyobb felületekhez ideális, viszont sok fonál kell hozzá.” Én a fél keresztöltést szoktam használni, mert az a legegyszerűbb. :-) A keményítést én is nagyon jó ötletnek tartom.
Remélem tudtam segíteni!
Ambrózia

Előzmény: Cyd (620)
Cyd Creative Commons License 2001.01.15 0 0 620
Kedves Ambrózia !!

Modsza csak a keresztszemes hímzéseknél pl.: kerti lugas, elég a hatszálas osztott gobelin fonal három szála ??? kitölti az a fehér alapterületet átlátszatlanul ???
Szívem szerint gobelin varrással alkotnám meg a lugast, hat szállal és nem keresztszemessel. Mit gondolsz ?
S Te mire dolgoznál mint alapanyag fehér hajlékony pamut kongréra, vagy a műszálasabb és keményített gobelin kongréra ?
Most elbizonytalanodtam, mert "önálló gondolkodásra" biztat a kép szépsége és nem követhetem az előrefestett változatok "gondolkodás mentes" kivarrását.

Ne hagyj sokáig kétségek közt kérlek ! :o)))))
Köszönettel: Zsuzsi

Előzmény: ambrozia (614)
Cyd Creative Commons License 2001.01.15 0 0 619
Csilla kedves !!!
Na akkor már törpölök is és töltöm lefele, nehogy megint csúfot űzzön velem a net és ne férjek hozzá a kedvenc oldalamhoz. Köszönet a gyorsaságért.
A következő füzetke is készül, ám csak lassan, mert most eléggé megterhelő a munkám mármint időben, így csak lassan - ámde biztosan - alakul az összeállítás. :o)))))))
Kb 22 -én juttatom majd el hozzád megint.

Üdv: Zsuzsi

Előzmény: Csilla (616)
Csilla Creative Commons License 2001.01.15 0 0 618
Az a nagy helyzetség hogy igaza van a rendszernek hogy nem leli, most látom hogy sajna az otthol maradt :-((( Na majd holnapra behozom. Egyébként most is dolgozom az oldalon, nézem hogy nincs-e valahol baki és próbálom kijavitani, ha láttok valamit kérlek szóljatok. Jó hogy Cic te is szóltál, lehet én nem vettem volna észre. Mivel kezded?
Előzmény: Törölt nick (617)
Törölt nick Creative Commons License 2001.01.15 0 0 617
Csilla kedves!

Ne legyen Cic a nevem, ha nem akarnám máris letölteni a lugasos képet! Neki is láttam szorgalmasan (munka ráér, ez nem...), de a jobb felső sarok mintáját nem leli a rencer, ott valami bibi van...:-(( Majd ha lesz egy kis időd, kukkants rá!
Hétvégén nagyon keresztszemeztem, említettem már, hogy elkezdtem egy párnát és nagyon gyorsan be kéne fejezni, mert az általad felrakott képeket KELL kivarrnom és sajnos ez a lugasos kép is arra a sorsra fog jutni...:-))) De miattam nem kell kapkodni, mert nem ezzel akarom kezdeni.

Cic

Előzmény: Csilla (616)
Csilla Creative Commons License 2001.01.15 0 0 616
Sziasztok!
Zsuzsi kedves már kész a kerti lugasos kép is, most van folyamatban az oldalra való feltöltése, remélem elég gyorsan megy majd. Majd meg kereslek egy kis technikai dologgal. Várom a folytatást is. A multnapit meg remélem hamarosan látod a neten.
Én rengeteget dolgoztam a hétvégén, módositottam valamelyest az oldalon és sokat kötöttem, a tegnapi nap folyamán több mint 50 centit kötöttem egy pulcsi hátán, még most is érzem az ujjaim, de hát be kellett hoznom az egész heti lemaradást.
Előzmény: Cyd (612)
Törölt nick Creative Commons License 2001.01.15 0 0 615
Jó hétkezdést Mindenkinek!
Kedves Parlagfű, akarom mondani Ambrozia! Hol szerzed be a gobelinhez a jó kemény kongrét???

Cic

Előzmény: ambrozia (614)
ambrozia Creative Commons License 2001.01.12 0 0 614
Sziasztok!
Én viszont még csak leszámolható rajz után csináltam gobleineket. Sokkal pontosabban meg lehet az alapján hímezni, mint a festett után. Egyszer előrenyomott mintára próbáltam, de nagyon zavart, hogy nem mindig lehet követni a színeket, mert van, hogy egy kocka két (három) színű. :-( Inkább félbehagytam.
És igen a háttért is ki kell hímezni. Én általában valami semleges színt szoktam használni (pl: krémszínűt). Amik keresztszemeshez vannak leszámolható rajzok, azok alapján nagyon szép gobleineket lehet csinálni. Szerintem szebbek is goblein technikávan kivarva, mint keresztszemessel. Én legalábbis a keresztszemről teljesen átálltam a gobleinre.
Sziasztok!
Ambrózia.
Előzmény: Cyd (613)
Cyd Creative Commons License 2001.01.12 0 0 613
Nem tudok megbocsátani mivel nincs mit :o))))))
Én csak attól féltem, hogy nem lesz több kézimunka ezirányban. Még én sem alkottam "számolós gobelint", csak előre festettet. A számolósnál is szabály, hogy a háttér is kivarrandó ? Mert a keresztszemesnél csak a mintát varrják ki általában.
Mindenkinek jó pihenést azaz kézimunkázást - mivel az mint tudjuk remekül megnyugtatja az idegeket és feltölt energiával - a hétvégére !!!
A hétfői viszontlátásra.
Üdv: Zsuzsi
Előzmény: Törölt nick (606)
Cyd Creative Commons License 2001.01.12 0 0 612
Kedves Csilla
Hajajaaaaaaaaj én a lugasra vágyóóóóóóóódnék, a kerti székkel a tövében, ha jól sejtem a kép nagyon kicsike így csak tippelem, hogy szék.
Pontosítok: Szemből nézvést a jobb oldalon lent a keresztszemes oldal bemutatójából.

Kérnék véleményezést a többiektől is, hogy folytassam-e az ötleteket kicsinykét más irányokba is?

Hétvégén összerakom a következő füzetke anyagát és elküldöm Csillának, hogy dolgozhasson vele a saját és mások örömére. ( Persze csak ha tetszik amit lát )

Üdv: Zsuzsi

Előzmény: Csilla (610)
Csilla Creative Commons License 2001.01.12 0 0 611
Bocsi a duplázásért.Ja és a feltöltés és picit hibás volt de már kijavitottam, szóljatok ha valahol valami bakit láttok.
Csilla Creative Commons License 2001.01.12 0 0 610
Ja igen Zsuzsi erre a tulipános koszorúra vágytál vagy az a nagy kép kellene?
Csilla Creative Commons License 2001.01.12 0 0 609
Na lányok lehet böngészni, nagy nehezen sikerült fel tenni az ujdonságokat :-)))
Zsuzsi, fantasztikus amit küldtél, és még szinte netrekész is, alig lesz dolgom vele. Köszi. Na lányok lehet várni az sk rovatba a Zsuzsi cikkét. Szerintem szuper.
Na és akkor a közeljövőben mi legyen még keresztszemes vagy gobelin?
Csilla Creative Commons License 2001.01.12 0 0 608
Na lányok lehet böngészni, nagy nehezen sikerült fel tenni az ujdonságokat :-)))
Zsuzsi, fantasztikus amit küldtél, és még szinte netrekész is, alig lesz dolgom vele. Köszi. Na lányok lehet várni az sk rovatba a Zsuzsi cikkét. Szerintem szuper.
Csilla Creative Commons License 2001.01.12 0 0 607
Helló lányok!
Nehogy már hajbakapjatok a gobelinene :-))))) Hamarosan lesz, igérem.
Tegnap megszerkesztettem a tulipános teritő, a konyhai falikép, és a negyedik cserepesvirág mintájáról szóló oldalt most próbálom feltenni a netre. Ugyhogy lehet örülni :-)))))
Zsuzsi megjöttek a dolgok, most próbálom leszedni, nagyon kiváncsi vagyok, már alig várom hogy lejöjjön és olvashassam... Majd véleményezem és hamarosan közzé is teszem.
A kötéssel szépen haladok, kb 15 cm megvan a pulcsiból, de remélem a hétvégén jól fogok haladni.
Törölt nick Creative Commons License 2001.01.12 0 0 606
Kedves Cyd, alias Zsuzsi!
Bocsánatodért esedezem, nem akarok én senkit lebeszélni a gobelinről, sőt! :-)) Jómagam is varrtam már, igaz elég régen és az olyan volt, amit nem kellett számolni, csak a festettet kivarrni. De mivel az nem az igazi, így nagy álmom még, hogy olyan "számolósdit" is míveljek egyszer.

Csilla!
Hogy haladsz a kötéssel? :-)

Tegnap este nekiestem, hogy befejezzem azt a keresztszemes párnát, amit még tavaly elkezdtem, mert nagyon sürgősen neki akarnék "ugrani" a fűszernövényes képnek, meg aztán a fűszertartósnak is, amennyiben Csilla honleányhonlapgazda "bedobja a közösbe". :-)) (ja, ezt nem sürgetésképp mondtam!) :-))

Cic

Előzmény: Cyd (603)
Cyd Creative Commons License 2001.01.11 0 0 605
Kedves Csilla !
Nagyon vágyom azt a képet bár még a konyhai fűszeres sorhoz sem kezdtem hozzá....
Remélem a freemailes címed él, mert négy részletben küldtem el Neked a nagy művet, nehogy idő előtt kilyukadjon az oldalad. Rettentően kíváncsi vagyok a véleményedre.
Szeretettel: Zsuzsi
Előzmény: Csilla (598)
Cyd Creative Commons License 2001.01.11 0 0 604
Bocsánat: Cyd = Zsuzsi
Tehát helyesen:
Üdv: Zsuzsi
Előzmény: Cyd (603)
Cyd Creative Commons License 2001.01.11 0 0 603
Ellent mondanék :o)))))) tisztelettel minden szkeptikus keresztszemes rajongónak. Igenis lehet kemény kongréra szert tenni csak kicsit sokat kell érte cipőtalpat koptatni. Legérdemesebb olyan helyen megérdeklődni a létét ahol nagymérvű gobelin árusítás folyik. :o)))))
Kérem a tisztelt társaságot csak ne beszélje le Csillát a gobelin képekről, mert morcossá válok. :o)))))))
Üdv: Cyd
Előzmény: Törölt nick (601)
Csilla Creative Commons License 2001.01.11 0 0 602
Én olyanra himeztem mint a keresztszemest de itt mintha láttamvolna keményebb kongrét is... A Te megoldásod sem lehet rossz a keményitővel.
Ja igen bent van a minta a a konyhai képről csak nem tudom sikerül-e munkaidőaltt összehozni, mert még sok dolgom van rajta, de igyekszem.
Előzmény: Törölt nick (601)
Törölt nick Creative Commons License 2001.01.11 0 0 601
Gondolom Lőrincz a kemény kongréra utalt. Egyébként engem is érdekelne, hogy honnan lehet beszerezni, mert arra, amire a keresztszemeseket varrom nem szívesen öltenék gobelint. habár, ha más megoldás nem lesz, legfeljebb jó tömény keményítővel kikeményítem előtte...

Cic

Előzmény: Csilla (600)
Csilla Creative Commons License 2001.01.11 0 0 600
Hogy érted az alapanyagot? Román nyelvű gobelines könyvből akarom bevinni a képeket és a mintákat. Én himeztem már ebből a könyvből és jó lett.
Előzmény: Lőrincz (599)
Lőrincz Creative Commons License 2001.01.11 0 0 599
Sziasztok!
Csilla köszönöm a jó tanácsokat a scanneléssel kapcsolatban (én vagyok a hibás, hogy még eddig nem köszöntem meg!) Ma érdeklödünk eszerelőnél, mi lesz. A gobelin kép leszámolhatóan szerintem jó, de nem jellemző annak csinálása! Honnan veszed az alapanyagot? Mert csak az a kemény nyugati származású alapanyag alkalmas rá! Vannak silányabb utánzatai (nem akarok senkit megbántani!) de pl. vettem Szlovákiában ilyen alapanyagot, hát szóval ég és föld. Akkor maradjunk a keresztszemesnél, és ugye a gobelint is igy kell tekinteni, tehát jöhet!
Lőrincz
Csilla Creative Commons License 2001.01.11 0 0 598
Szia Zsuzsi!
Kiváncsian várom az anyagot :-).
A tulipános koszorura gondolsz? Az a nagy barnás kép nem koszorú az egy boltíves lugas növényekkel, lent egy szék meg még növények és kertiszerszámok, de ennek óriási a mintája (60x70 cm gongréra kell himezni) de ha gondolod majd megpróbálom összehozni és feltenni.
A gobelines minták is ugyanolyanok mint a keresztszemesek csak azokat gobelin öltéssel kell himezni.
Előzmény: Cyd (597)
Cyd Creative Commons License 2001.01.10 0 0 597
Kedves Csilla !

Nem bosszantásként, de 80 % -ban kész vagyok már csak egy kis scannelés hiányzik a szabásmintákkal kapcsolatban és annak végig gondolása, hogy értelmezhető legyen az elküldött anyag.
Mielőtt azonban befejeznéd a keresztszemeseket kérlek tedd még fel a koszorús képet , ha lehet, mert tulajdonképpen az a kedvencem.
Gobelin -t, hogyan tudsz feltenni? Már úgy értem hogy én eddíg csak "előrenyomtatott" festett képeket varrtam ki. Leszámolható lesz ez a minta is? ( nagyon csacsit kérdeztem ? )
Szeretettel: Zsuzsi

Előzmény: Csilla (596)
Csilla Creative Commons License 2001.01.10 0 0 596
A következő amit fölteszek majd az lesz és akkor egy kis szünet lesz a keresztszemesekben.Talán kibirod még egy kicsit, lehet hogy még ma délután megcsinálom és holnap föl is teszem. Türelem képet terem :-))). Aztán talán pár gobelin fog következni hogy olyan is legyen, vagy amire igény van. Várom a javaslatokat.
Előzmény: Törölt nick (595)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!